Vlašim – Písek 2:2 (kon.) | Senica – Šamorín 1:1 (kon.) | Ružomberok – Třinec 1:2 (kon.)
Zlaté Moravce – Karviná 1:2 (kon.) | Poprad – Košice 0:0 (zruš.) | Myjava – Zlín 0:1 (kon.)
Sokolov – Chomutov 3:3 (kon.) | Trnava – Haladás 3:2 (kon.) | Trenčín – Frýdek-Místek 5:2 (kon.)
Győr – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Fehérvár 0:1 (kon.)
konec
FK Senica
1:1 (1:1)
FC ŠTK 1914 Šamorín
sk Sobota 21.02.2015, 11:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vítam vás pri online prenose posledného zápasu zimnej prípravy pre zverencov trénera Jozefa Kostelníka.

    FK Senica privíta na svojom trávniku hráčov FC ŠTK 1914 Šamorín.

    Seničania počas zimného prestupového obdobia prišli o troch hráčov základnej jedenástky: Róberta Mazáňa, Juraja Pirosku (obaja prestúpili) a Juraja Chvátala (hosťovanie). Tréner Kostelník sa snaží zostaviť ideálnu jedenástku z hráčov, ktorých má a najmä nájsť adekvátnu náhradu na post ľavej i pravej obrany, kde "úradovali" Mazáň a Chvátal.

    Šamorín je ako som už spomínala posledný súper, s ktorým si Záhoráci zmerajú sily počas zimnej prípravy. Doposiaľ odohrali 10 prípravných zápasov:

    Senica – Gabčíkovo 8:0
    Senica – Hlučín 4:2
    Senica – Třinec 1:1
    Ferencvaros – Senica 4:1
    Slovácko – Senica 2:1
    Senica – Opava 4:2
    Vojvodina – Senica 2:0
    Nyíregyháza – Senica 1:0
    Botosani – Senica 2:1
    Linz – Senica

    FC ŠTK 1914 Šamorín je futbalový klub, ktorý pôsobí v II.lige, kde momentálne sídlia na 10.mieste tabuľky. Za nimi je už len Dubnica nad Váhom a Nové Mesto nad Váhom.
    Šamorín odohral v zimnej príprave 7 duelov:

    Šamorín – GYSEV Šopron 1:1
    Šamorín – Gabčíkovo 1:3
    Šamorín – Slovenský Grob 3:1
    Šamorín- Szolnok 1:2
    Šamorín – Csákvár 1:3
    Club Sportiv Sepsi OSK – Šamorín 1:0
    Neded – Šamorín 2:0

    Favoritom v dnešnom dueli je fortunaligista, no v prípravných zápasoch je všetko možné, keďže tréneri skúšajú všelijaké možné kombinácie. Ak nemôžete sledovať výkony tímov priamo na štadióne, sledujte náš prenos, ktorým vás bude sprevádzať Petra Beblavá.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáca Senica začala aktívne a ihneď sa natlačila na útočnú polovicu. Seničania to tam skúsili centrom z ľavej strany, ale ten bol nepresný a skončil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    2
    Šamorín dáva gól!
    Hostia si prevzali loptu na svoje kopačky a takisto sa presunuli do útoku. Tam vybojovali priamy kop z pravej strany zo vzdialenosti približne 18 metrov. Do lopty sa oprel Andrej Špánik a do siete ju dopravil JOZEF MEDGYES, takže sa Šamorín ujíma vedenia!
     
    4
    Hosťujúci futbalisti sú aj naďalej aktívni a tlačia sa do zakončenia. Tentokrát sa im podarilo vypáliť z hranice šestnástky, ale pokus skončil iba tesne vedľa ľavej žrde.
     
    6
    V úvode zápasu sledujeme prekvapivo prevahu hosťujúceho tímu. Hráči zo Šamorína začali skutočne bravúrne a domáci sú právom zaskočení. Pred nami je však ešte dostatok času, takže o víťazovi ešte ani zďaleka rozhodnuté nie je.
     
    8
    Hosťujúci futbalisti svojho súpera dokonale zaskočili. Pre Senicu je to posledný prípravný zápas a favorit určite nebude chcieť prehrať, takže nás čaká ešte zaujímavý zvyšok duelu.
     
    9
    Hostia z ľavej strany potiahli loptu, potom prišiel center do päťky, kde vybehol iba domáci gólman Junas a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    10
    Rohový kop ale futbalistom zo Šamorína príliš nesadol. Videli sme po ňom síce strelu, ale tá smerovala iba mimo priestoru troch žrdí a brankár Senice zasahovať nemusel.
     
    14
    Hosťujúci tím je stále aktívny a pokúša sa vsietiť svoj druhý gól v zápase! Tentokrát sme zaznamenali strelu z kopačky Mezovského, no jeho pokus z otočky z hranice šestnástky skončil iba tesne vedľa bránky.
     
    16
    Domáci futbalisti sa nevedia spamätať z rýchleho gólu a vôbec sa nevedia dostať do zakončenia. Senica je v útoku zatiaľ bezzubá.
     
    18
    Senica sa dostala do útoku a vybojovala rohový kop.
     
    19
    Po rohovom kope sa lopta dostala na hranicu šestnástky a domáci futbalisti sa dostali k strele. Skúšal to Královič, ale v rýchlosti trafil iba protihráča stojaceho pred ním.
     
    21
    Domáci tím sa opäť predral do útoku a natlačil sa do zaujímavej pozície. Z pravej strany sme videli center na ľavú polovicu útočnej polovice Senice, odkiaľ hlavičkou na osi ihriska našiel iba protihráča.
     
    22
    Hosťujúci futbalisti sa presunuli na útočnú polovicu a vybojovali tam rohový kop.
     
    23
    Šamorín ale napokon výhodu rohového kopu nevymyslela a nič zaujímavejšie po ňom nevymyslel.
     
    27
    Senickí futbalisti sa pokúšajú o vyrovnanie, no zatiaľ bez úspechu. Aktivita sa im však uprieť nedá. Teraz sa opäť natlačili do zakončenia, no strela z 18 metrov letela iba nad brvno.
     
    28
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Andrej Špánik, prichádza Peter Sura.
     
    32
    Senica dala gól!

    Je vyrovnané! Domáci Rajník potiahol loptu po pravej strane a poslal dobrý center do päťky, kde ho ešte tečoval TIMOTEJ KRÁLOVIČ a gólman hostí už nestihol zakročiť.
     
    34
    Zápas v Senici sa teda začína v podstate úplne od začiatku. Za remízového stavu sú oba celky opäť na rovnakej štartovacej čiare.
     
    36
    Seničania by sa po vyrovnaní radi dostali aj do vedenia! Rajník sa tentokrát rozhodol priamo zakončiť, ale hosťujúci gólman si s loptou poradil a chytil ju.
     
    41
    Hosťujúci futbalisti ešte hlavu nevešajú. Z pravej strany to skúsili ďalekonosnou strelou, no tá letela iba vysoko nad brvno.
     
    42
    Domáci tím sa aj tentokrát natlačil do zakončenia. Zaujímavý center poslal priamo do nebezpečného priestoru Denis Nemček, no jeho spoluhráčovi Královičovi sa lopta zamotala a napokon vystrelil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    44
    Veľká príležitosť Senice, ktorá mohla ešte v prvom polčase strhnúť vedenie na svoju stranu! Do úniku sa dostal Timotej Královič, ale jeho zakončenie gólman Šamorína vychytal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa skončil. Domáci futbalisti hneď v jeho úvode inkasovali gól z kopačky Špánika, ale hosťom zo Šamorína sa vedenie podarilo udržať iba pol hodiny. Pred druhou štyridsaťpäťminútovkou je teda všetko otvorené a môžeme sa tešiť na ďalšie zaujímavé situácie.

    Druhý polčas sa začne približne o 11.59.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hosťujúci tím pred druhým polčasom striedal. Ihrisko opustili Medryes, Martinka a Kalinič, na trávnik sa dostali Pinte, Čemba a Stifter.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Hajdúch, prichádza Cighard.
     
    50
    Hosťujúci futbalisti sa dostali do útoku. Tam si zo vzdialenosti približne 18 metrov vypracovali strelecký pokus, ale ten Junas schoval v náručí.
     
    52
    Šamorín sa rútil do zaujímavej šance, ale napokon z nej nič nebolo! Domáci Marek Pittner sa pred šestnástkou prezentoval skvelým sklzom a loptu na Junasa nepustil.
     
    53
    Hostia budú mať k dispozícii priamy kop z približne 20 metrov.
     
    54
    Futbalistom Šamorína ale priamy kop vôbec nevyšiel a bránku po ňom neohrozili. Lopta skončila iba vysoko nad bránkou.
     
    57
    Musíme uznať, že v druhom polčase hrá fortunaligová Senica lepšie než v prvej polovici duelu. Domáci futbalisti budú chcieť potvrdiť úlohu favorita a radi by sa dostali do vedenia.
     
    58
    Senica sa presunula do útoku. Tam to z uhla z pravej strany skúšal Rajník, ale jeho pokus brankár hostí vytlačil iba na rohový kop.
     
    59
    Po rohovom kope sa ale domácim futbalistom nepodarilo nijako závažnejšie ohroziť bránku a hráči Šamorína môžu ostať pokojní.
     
    63
    Hosťujúci futbalisti sa presunuli na útočnú polovicu. Aj oni sa tam pokúsili niečo vymyslieť z pravej strany, ale lopta skončila iba u Junasa.
     
    67
    Senica sa dostala do obrovskej príležitosti! Královič sa rútil sám na brankára, ktorý z bránky vybehol, ale domáci hráč zakončoval tesne vedľa bránky.
     
    68
    Na opačnej polovici trávnika vybojovali hostia rohový kop po tom, čo Junas loptu v poslednej chvíli vytlačil mimo priestoru troch žrdí.
     
    69
    Hosťujúci futbalisti pálil opäť z pravej strany, no iba vysoko nad bránku. Stav ostáva stále nezmenený.
     
    70
    Šamorín opäť vybojoval rohový kop a ostáva v útoku. Senica sa musí brániť.
     
    71
    Hosťujúci futbalisti to opäť skúšali po rohovom kope. Na domáci bránku vypálili z hranice šestnástky, ale Junas si poradil a loptu chytil.
     
    72
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Rajník, prichádza Milan Nestorík.
     
    75
    Domáci futbalisti sa pokúšajú strhnúť vedenie na svoju stranu a nemali k tomu ďaleko! V dobrej šanci bol Mráz, ale trestuhodne ju spálil.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Pittner, prichádza Kosorín.
     
    77
    Hosťujúci Šamorín sa stále nevzdáva. Futbalisti hostí to skúsili z väčšej vzdialenosti a ich strela narobila Junasovi veľké problémy! Domáci gólman však napokon situáciu ustál a loptu podržal.
     
    79
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádzajú a Mezovský, nahradia ich Lukáš Vozár a Patrik Sura.
     
    81
    Nový hráč v domácom tíme sa prezentoval skutočne krásnou strelou! Nestorík sa teraz na trávniku predviedol, ale hosťujúci gólman loptu vyrazil na rohový kop.
     
    83
    Domáci futbalisti rozohrali rohový kop, ale nič zaujímavejšie po ňom nevymysleli. Šamorín sa dobre bráni.
     
    84
    Senica si rohový kop zopakuje. Domáci futbalisti majú v závere zápasu možnosť rozhodnúť.
     
    85
    Seničanom sa ale ani tentokrát nepodarilo nebezpečnejšie zakončiť a hostia si môžu vydýchnuť. Sériu rohových kopov dokázali predýchať bez inkasovania.
     
    87
    Domáci futbalisti to skúšajú aj v samom závere tohto polčasu. Seničania vypálili zo vzdialenosti približne 25 metrov, ale hosťujúci gólman s tým nemal žiadnu prácu.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil remízou 1:1, ktorá sa zrodila ešte v prvom polčase. V druhej polovici hry sme síce presné zásahy nevideli, ale o zaujímavé šance núdza nebola.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme krásny zvyšok víkendu. (12:51:50)

    Veronika Pancuráková

    Petra Beblavá

    Branky: 32. Královič – 2. Medgyes


    FK Senica: Junas – Kozák, Varga, Včelka, Nemček – Pittner, Chvál – Královič, Mráz, Rajník – Čunta
    FC ŠTK 1914 Šamorín:
    bahis siteleri