Novosibirsk – Magnitogorsk 2:0 (kon.) | Kazaň – Omsk 3:4 (po pr.) | CSKA Moskva – Jokerit 4:0 (kon.)
Petrohrad – Dynamo Moskva 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Jokerit Helsinky
Pátek 13.03.2015, 17:30 • CSKA Universal Sports Hall • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    JOKERIT HELSINKY
    Tradiční finský klub zažívá svou premiérovou sezónu v KHL. V základní části naplnil očekávání a umístil se na čtvrtém místě v Západní konferenci se slušným ziskem 119 bodů. Jokerit narazil v osmifinále na zákeřné Dinamo Minsk. Hned v prvním zápase Jokerit prohrál 2:3 po prodloužení, v druhém domácím zápase ale zaváhání napravil a vyhrál 4:1. Do Běloruska ale cestovalo spokojenější Dinamo a Minsk Palace se těšilo na své borce. Hned po prvním utkání ale fanoušky euforie přešla, když Jokerit smázl Minsk a vyhrál 5:0! V dalším zápase dokázal udržet hubené a vyhrál 2:1. V pátém zápase si v domácím Hartwall aréně s chuťí zastřílel. Výhra 7:1 znamenala postup do čtvrtfinále. Jokerit si ale jistě přál trochu přijatelnějšího soupeře, než je CSKA.

    V základní části se Jokerit spoléhal na střelce z USA. Steve Moses nasázel 36 gólů a stal se nejlepším střelcem. Svůj střelecký apetit potvrzuje i v play-off, kde už nastřílel pět branek. V útoku ho doplňují Švéd Linus Omark a Čech Petr Koukal. I od této lajny si Erkka Westerlund hodně slibuje.
     
    CSKA MOSKVA
    Armádní klub proplul základní části jako nůž máslem. Tabulku celé KHL ovládl se ziskem 139 bodů a do vyřazozovací fáze vstupoval z velmi výhodné pozice. V osmifinále narazilo CSKA na nováčka ze Soči a šlo o rychlý proces. V prvních dvou domácích zápase nenechalo nic náhodě a vyhrálo 3:0 a 3:1. V hale Bolšoj si nejdříve CSKA připsalo hubenou výhru 2:1, poté ale ve čtvrtém zápase vyhrálo 6:2 a postoupilo do čtvrtfinále.

    CSKA zatím táhne jejich stěžejní hráč Alexandr Radulov, ten se stal nejproduktivnějším hráčem základní části a i v play-off září. Na kontě má zatím sedm bodů, za 3 branky a 4 nahrávky. Raduloval v útoku doplňuje Francouz Da Costa a Rus Igor Grigorenko, ten už nasázel čtyři branky a je zatím nejlepším střelcem armádního klubu ve vyřazovací části.
     
    PRVNÍ ZÁPAS
    Úvodní zápas ovládlo CSKA. Hosté ale vůbec nehráli špatný zápas a po brance Mosese ve 45. minutě vedli 2:1. V samém závěru ale dvakrát uděřil Igor Grigorenko a rozhodl o úvodní výhře CSKA, které se ujalo vedení v sérii!
     
    Hezký páteční podvečer! Hokejová KHL už dospěla do čtvrtfinálové fáze! My se dnes společně zaměříme na druhé utkání mezi týmy CSKA Moskva a Jokeritem Helsinky. Úvodní vhazování je v CSKA Universal Sports Hall naplánováno na 17:30 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Lalande (Galimov) – Denisov (C), Zajcev, Němec, Kiselevič, Panin, Jegoršev, Naumenkov – Grigorenko, Radulov (A), Da Costa – Hjalmarsson, Muršák, Makarov – Ljubimov, Volkov, Mamin – Korotkov, Žarkov, Arťuchin (A) – Kvartalnov

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Korpikari, Gunderson, Väänänen (A), Jaakola, Todd, Ohtamaa – Hagman, Wirtanen, Aaltonen – Huhtala, Sallinen, Pöysti – Moses, Koukal, Omark (A) – Mäki, Ben-Amor, Hahl (C).

    Rozhodčí: Naumov, Ravodin – Medvěděv, Sazonov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hymny již v CSKA Universal Sports Hall zazněly a za malou chvilku začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní buly vyznělo lépe pro domácí hráče. Kotouč se dostal na Denisova, který hledal Radulov, od jeho hole se ale puk odrazil mimo hrací plochu.
     
    00:39
    První formace CSKA hned od úvodu zkoušela kombinaci v útočné třetině. Grigorenka si ale velmi dobře pohlídal Hagman a ruský útočník pouze nahodil kotouč do třetiny.
     
    01:09
    Jare Sallinen se zmocnil puku ve vlastní třetině a nahodil si jej do třetiny. Jeho spoluhráči ho ale dostatečně nepodpořili a u puku je CSKA.
     
    01:36
    Z velkého úhlu to zkoušel Ljubimov. Karlsson si ale prostor u své pravé tyče pohlídal. Nic na to nezměnil ani clonící Arťuchin.
     
    01:59
    Rozehrávku Korpikariho zachytil Radulov, který se ale neukvapil a našel na modré Denisova. Jeho ránu ale zablokoval jeden z hostujících hráčů.
     
    02:44
    CSKA dokázalo vystřídat a druhá formace se usazuje v útočném pásmu.
     
    03:06
    O mantinel se pokoušel puk vyhodit Kiselevič. Kotouč se ale odrazil do ochranné sítě a bude se vhazovat po levici Lalandeho.
     
    03:29
    V útočné třetině dobře kombinovala třetí formace Jokeritu. Omark ale následně neudržel kotouč v rohu proti Jegorševovi a CSKA míří do protiútoku.
     
    04:06
    Po pravé straně si to do útočné třetiny namířil Volkov, který vystřelil přes obránce. Karlsson skákavou střelu pouze vyrazil a k dorážce se dostával Ljubinov, toho však zastavil hostující Korpikari.
     
    04:44
    A máme tu první vyloučení tohoto utkání. Za držení Raduloval míří na trestnou Oskari Korpikari!
     
    05:02
    Na ledě je první přesilovkové komando CSKA, nicméně Jokeritu se podařilo již dvakrát vyhodit.
     
    05:33
    Zajcev posílal pas před branku na Grigorenka, tomu ale zpracování nesedlo a do zakončení se vůbec nedostal.
     
    05:56
    Z hranice levého kruhu nebezpečně vypálil Igor Makarov. Jeho střela ale šla těsně nad branku Karlssona!
     
    06:21
    Přesilovka CSKA se blíží ke konci. Zatím toho armádní klub v útočné třetině příliš nevymyslel.
     
    06:54
    Jokerit je v plném počtu. CSKA navíc vyhodilo na zakázané uvolnění. Po komerční pauze se bude vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    07:00
    Po levé straně se do útočné třetiny dostal Jevgenij Korotkov. Střelou přes Todda ale Karlssona nepřekvapil. Následuje vhazování po pravici švédského gólmana.
     
    07:19
    Mamin operoval s pukem za brankou Jokeritu a posílal puk před branku na volného Volkov. Do jeho přihrávky ale vložil hůl Gunderson a kotouč se dostal na hůl Sallinena.
     
    07:54
    Nahození Gundersona se pokoušel v rohu kluziště vybojovat Pöisty. To se mu ale nepovedlo a CSKA otáčí hru.
     
    08:21
    Jaakola našel na modré krásným pasem Koukala, tomu ale nesedlo zpracování. Zpětná přihrávka na Omarka se mu navíc vůbec nepovedla.
     
    08:59
    CSKA nahodilo kotouč pouze za branku Karlssona, který si povyjel a pomáhá bekům s rozehrávkou.
     
    09:29
    Zatím tak pohledný hokej nevidíme. Oba týmy spíše nahazují puky a kreativitu ve hře skoro vůbec nevidíme.
     
    09:59
    Jokerit zahrál puk na své první zakázané uvolnění a hra se přesune před Henrika Karlssona.
     
    10:31
    Po chybě Hagmana ve středním pásmu se dostal k puku Ljubimov, který si nabruslil mezi kruhy a bekhendem vystřelil. Karlsson ale pravým betonem vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    11:19
    A bude se vylučovat i na druhé straně! Velmi šikovně to na modré udělal Pöisty, který si pokryl kotouč a Vladimir Žarkov ho podrazil. První přesilovka Jokeritu v tomto zápase!
     
    11:31
    CSKA začíná ale přesilovku podobně jako Jokerit – vyhozením.
     
    11:52
    Jokerit se ale dokázal dostat rychle zpět do pásma, z pravé strany poslal pěkný pas před branku Omark. Koukal puk lehce tečoval, ten ale proletěl nad brankou Kevina Lalandeho!
     
    12:19
    Jokerit výborně kombinoval a puk se dostal na modrou k Jaakolovi, který se do puku opřel. Výsledkem ale byla rána mimo!
     
    12:47
    CSKA se nadále výborně brání. Panin teď nedal šanci obráncům Jokeritu se zachycením puku na modré čáře.
     
    13:15
    Gunderson to neudělal příliš šikovně na modré čáře a k puku se dosal Volkov, který "zadarmo" vyhazuje.
     
    13:19
    CSKA v plném počtu! Ani Jokerit tak svou početní výhodu nedokázal proměnit v branku.
     
    14:22
    Do pásma si po levé straně najel volný Ljubimov, který vypálil. Jeho rána ale byla sražena do ochranné sítě. Po komerční přestávce se bude vhazovat před Karlssonem.
     
    14:39
    Sallinen musel o puk v rohu kluziště hodně bojovat. Nakonec se mu ale podařilo jej dostat na Väänänena, který ale kotouč pouze nahodil do pásma.
     
    15:22
    CSKA mělo v útočné třetině dobrý tlak, nicméně Jokerit se dobře brání a puk dokázal dostat do středního pásma.
     
    15:58
    Ve hře stále nevidíme moc kvality, týmy v rozehrávce zatím nejsou příliš konstruktivní.
     
    16:22
    Ondra Němec našel na levé straně volného Žarkova, který to zkusil z voleje. Jeho rána ale minula branku.
     
    16:34
    Výborně to teď udělal Hagman, který před brankou přenechal puk na Gundersona, ten ale střelou z bezprostřední blízkosti přestřelil branku Lalandeho!
     
    16:47
    Do nájezdu na branku CSKA se dostal Tomi Mäki, zakončení se mu ale vůbec nepovedl a Lalande puk schoval pod lapačku.
     
    16:47
    Dvouminutový trest navíc dostává hostující Ben-Amor, který sekl Lalandeho přes lapačku, což rozhodčí postřehl.
     
    17:06
    Střela Radulova z levého kruhu letěla velmi dobře na vzdálenější tyč. Karlsson ale puk rukou dokázal vytěsnit mimo branku!
     
    17:54
    CSKA dobře kombinoval v útočném pásmu, nicméně vůbec nevystřelilo. Na modré poté nesedla přihrávka Denisovovi a Jokerit vyhazuje.
     
    18:08
    Rozehrávka CSKA teď navíc úplně ztroskotala a čárový odpískal zakázané uvolnění. Hodně nepovedená přesilovka armádního klubu.
     
    18:35
    Mezi kruhy dostal nabito Kiselevič, který se do puku opřel. Do jeho tvrdé rány ale lehl Riku Hahl a srazil puk mimo branku! Velmi obětavý zákrok útočníka čtvrté formace!
     
    18:46
    Hjalmarssonovi nesedlo zakončení, na brankovišti se snažil dorážet Igor Makarov. Se svou razancí to ale přehnal a dostává dvě minuty. Podobný trest jako v případě Bena-Amora!
     
    19:21
    Americký snajp Steve Moses si najel do pásma po pravé straně. Panin mu až trestuhodně dal příliš místa. Moses ale svou střelu nasměřoval pouze do lapačky Lalandeho.
     
    19:51
    Na hranici pravého kruhu míchal s pukem Omark, nakonec kotouč poslal před branku na Ohtamu, kde stál Ohtamaa. Finský obránce se blekosvě obtočil a zakončil. Lalande ale jeho střelu vykryl a dokázal pokrýt i následnou střelu Mosese z mezikruží!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nenabídla to, co jsme čekali před zápasem. Hokej zatím nemá dostatečnou kvalitu a první polovina úvodní třetiny opravdu dobrá nebyla. Poté se ale týmy rozehrály a viděli jsme velké šance na obou stranách. Střelu Radulova dokázal vykrýt Karlsson a střelu Mosese pokryl Lalande! Po první třetině je tak stav bezbrankový.

    STATISTIKY PRVNÍ TŘETINY
    Střely na branku – 10 – 7
    Zablokované střely – 3 – 6
    Vyhraná vhazování – 10 – 14
    Hity – 6 – 3
    Trestné minuty – 4 – 4
    Využití přesilovek – 0/2 – 0/2

    Druhá třetina začne v CSKA Universal Sports Hall přibližně v 18:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hagman byl na buly úspěšnější a Gunderson okamžitě nahazoval kotouč do třetiny. Tam jej ale zachytil Kiselevič, který vyhazuje.
     
    20:37
    Ke střele se před brankou dostával Wirtanen, rána mu ale nesedla a vyhodit mohl Ljubimov. To se mu ale nepodařilo.
     
    21:01
    Právě Ljubimov se ale zmocnil puku ve vlastní třetině a najel do útočné třetiny po pravé straně. Jeho střelu ale Karlsson dokázal vyrazit.
     
    21:41
    Krásně to teď udělal Radulov, který naznačil střelu, přihrál ale Grigorenkovi. Ten se do puku opřel, ale Todd mu do rány vložil hůl a puk vylétl do ochranné sítě!
     
    22:02
    Denisov s Korotkovem u mantinelu nic kloudného nevymysleli a kotouč se odrazil přímo k Karlssonovi, který raději přerušuje hru.
     
    22:38
    Väänänen nahodil kotouč do středního pásma, ten však nezachytil Panin a velmi nepříjemně ho napadala Pöisty. Domácí hráč však nakonec situaci zvládl.
     
    23:24
    Pöisty se teď znovu střetnul s Paninen u mantinelu. Útočník Jokeritu posílal přihráku na modrou k Toddovi. Do té ale vložil hůl Grigorenko a CSKA míří do protiútoku.
     
    23:36
    Radulov napadala za brankou rozehrávajícího Gundersona, který puk namazal Da Costovi. Francouzský útočník objel branku a snažil se zakončit. Karlsson ale puk za svá záda nepustil!
     
    24:05
    Přechod modré čárty v podání hostujícího týmu ideální nebyl a čárový správně odpískal ofsajd.
     
    24:28
    Kiselevič zazmatkoval na soupeřovo modré a během chvilky u něj byla dvojice Wirtanen Aaltonen. Domácímu hráči ale přijel na pomoc Ljubimov a společně situaci zvládli.
     
    25:03
    Ke střele z mezikruží se dostal právě Ljubimov, který těžil z dobré práce Volkova. Jeho rána ale byla nepřesná a Karlsson nemusel zasahovat.
     
    25:27
    Z rohu ale vyslal další ránu Jan Muršák a to už švédský gólman zasáhnout musel! Střelu ale vyrazil přímo na hůl Omarka a Jokerit může zahájit protiútoku.
     
    25:59
    Koukal se pokoušel objetím branky překvapit Lalandeho. Běloruský gólman měl ale dobrý přehled o hře a překvapit se nenechal.
     
    26:39
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku utkání! První formace ukázala svou kvalitu a po dlouhé kombinaci se prosazuje! Radulov si dokázal udržet na zádech Väänänena a krásnou přihrávkou našel před brankou úplně volného IGORA GRIGORENKO, který se zakončení neměl problém! Asistence: Alexandr Radulov.
    Igor GRIGORENKO - 1:0
     
    27:03
    Ondřej Neměc v rohu kluziště výborně zapracoval proti Sallinenovi a CSKA může rozehrávat.
     
    27:34
    Kiselevič ale nedokázal vyhodit puk do středního pásma a ke střele z mezikruží se dostal Huhtala. Lalande ale zasahovat nemusel, neboť střelu zablokoval právě Němec. Následně ale někdo z domácích vyhodil kotouč přes všechny čáry a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    Od modré vystřelil Todd, jeho rána ale mířila mimo. Hra je ale přerušena, nebot Ben-Amor najel do Lalalndeho, a ten spadl.
     
    28:08
    CSKA právě vstřelilo branku!
    2:0! CSKA zasazuje Jokeritu další úder! Makarov vybojoval puk pro Muršáka, který si počkal na ideální moment a našel před brankou volného SIMONA HJALMARSSONA, ten se trefil přesně pod břevno Karlssonovo branky! Asistence: Igor Makarov, Jan Muršák.
    Simon HJALMARSSON - 2:0
     
    28:57
    Radulov vybojoval ve středním pásmu puk pro Da Costu, který si nabruslil na pravous stranu a vystřelil. Jeho rána ale proletěla mimo.
     
    29:33
    Moses vyčkával na ideální moment pro přihrávku na levé straně. Poté chtěl najít najetého Todda, na toho ale byla přihrávka příliš rychlá.
     
    30:07
    Na odražený puk si najel Gunderson, který se chystal zakončit. Těsně před tím ho ale spacifikoval Denisov.
     
    30:26
    Arťuchin ukázal i hokejové kvality, když dostal do útočného pásma přihrávku od Žarkova a puk si rychle zpracoval a pohotově vypálil. Karlsson ale dokázal úspěšně zásahnout.
     
    31:06
    Da Costa si najel do pásma po levé straně, proti sobě měl ale Korpikariho, který ho do zakončení nepustil. Francouz tak poslal zpětnou přihrávku před branku, tam ale byl pouze hostující Jaakola.
     
    31:46
    Jokerit je teď v těžkém útlumu. Směrem dopředu už dobré tři, čtyři minuty vůbec nic nevymyslel. Dva rychlé údery byly asi na tým z Helsinek příliš.
     
    32:15
    U mantinelu se pokoušel vybojovat kotouč, úspěšnější byl ale domácí Kiselevič.
     
    32:23
    Právě Kiselevič ale poté fauloval u mantinelu Omarka a jde si sednout na trestnou lavici! Třetí přesilovka pro Jokerit!
     
    32:54
    Omark vyslal velmi dobrou střelu z hranice pravého kruhu. Lalande ale zasahovat nemusel, neboť rána šla těsně nad!
     
    33:18
    CSKA dokázalo vyhodit puk do útočné třetiny, jmenovitě Ljubimov, který oslabení hraje výborně.
     
    33:48
    Ljubimov má slovo zřejmě slyšel a také je potvrdil. Právě on ujel po levé straně v oslabení. Nezakončil ale předal puk na Volkova, tomu ale zakončení nesedlo a puk schoval do náruče Karlsson.
     
    33:48
    Za vzájemnou potyčku míří na trestnou lavici Volkov a Pöisty. Pokračuje ale přesilovka Jokeritu.
     
    34:23
    Kiselevič je zpět na ledě a hned se zapojuje do hry!
     
    34:51
    Kotouč se doklouzal až za branku Lalalndeho, který rozehrál po mantinelu přesně na hokejku Kiseleviče.
     
    35:24
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA zatím naprosto ovládá prostřední část hry! Dostává se už do tříbrankového vedení! JÁN MURŠÁK poslal puk na pravou stranu, kde stál Nikita Zajcev, který mu puk vrátil a Muršák prostřelil Karlssona! Jokerit druhou třetinu opravdu nezvládá! Asistence: Nikita Zajcev, Alexandr Radulov
    Ján MURŠÁK - 3:0
     
    35:49
    Na druhé straně mohl udeřit Sallinen, který si najížděl na přihrávku od Todda. Puk mu ale přeskočil hůl!
     
    36:21
    V rohu kluziště o puk bojoval Makarov, který byl úspěšný a předal puk na hůl Muršáka. Slovinský útočník hledal před brankou Hjalmarssona, ten však puk nezasáhl!
     
    36:59
    Jokerit teď puk pouze odevzdal do opatrovnictví Zajcevovi. Ruský obránce tak rozehrává postupný útok CSKA.
     
    37:41
    Kotouč teď lítá z rohu do rohu. Ve hře obou týmů je opět hodně nepřeností.
     
    38:22
    První útok Jokeritu se pokoušel něco vymyslet v útočném pásmu. Hagman asi ale příliš nerozuměl s Aaltonenem a puk je na holích hráčů CSKA.
     
    39:01
    Z levé strany to zkoušel Moses. Lalande ale zasahovat nemusel, neboť jeho střela mířila mimo.
     
    39:26
    Radulov se zmocnil puku po špatné rozehrávce Korpikariho a zaváží kotouč do útočné třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla ofenzivní koncert CSKA! Ten načal ve 27. minutě Igor Grigorenko, který využil parádní přihrávky od Radulova. Tlak armádního klubu pokračoval a za dvě minuty to bylo už 2:0. Simon Hjalmarsson proměnil pěknou přihrávku od Muršáka. Ve 36. minutě dával už na 3:0 Ján Muršák, který se prostřelil Karlssona střelou z pravého kruhu. Jokerit v této třetině prakticky vůbec nic nepředvedl a ve třetí třetině to bude mít hodně těžké!

    STATISTIKY DRUHÉ TŘETINY
    Střely na branku – 15 – 6
    Zablokované střely – 7 – 4
    Vyhraná vhazování – 11 – 12
    Hity – 8 – 6
    Trestné minuty – 4 -2

    Poslední třetina začne přibližně v 19:17!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Hned zkraje třetí třetiny vypálil od modré Korpikari. Jeho tvrdá rána proletěla mimo a Lalande zasahovat nemusel.
     
    40:52
    Velmi aktivní druhá formace domácíc se opět usazuje v útočném pásmu. Uvidíme, co Muršák s pukem vymyslí.
     
    41:21
    Další komplikace pro Jokerit. Steve Moses vcelku zbytečně zahákoval Žarkova a míří na dvě minuty na trestnou lavici!
     
    41:38
    Radulov poslal hodně vysokou přihrávku na Da Costu, ten ji ale dokázal zpracovat a kombinace CSKA pokračuje.
     
    41:59
    Radulov teď výborně stínil Karlssonovi a přitom měl zvednuté ruce. Toto jsem v hokeji ještě nikdy neviděl. Toho chtěl využít Da Costa, který si sjel před branku a vypálil. Karlsson ale zasáhl ramenem. Radulov následnou dorážku namíril mimo!
     
    42:48
    A mohlo to být 4:0! Do pásma najel Ljubimov, který na nic nečekal a vypálil. Jeho rána orazítkovala tyč!
     
    43:21
    Moses je zpět na ledě a Jokerit přežil i toto oslabení!
     
    43:57
    Radulov teď dokonale oklamal obranu Jokeritu, když naznačil střelu z velkého úhlu, ale místo toho přihrál úplně volnému Grigorenkovi. Tomu ale střela nesedla a puk se doklouzal do lapačky Karlssona.
     
    44:10
    Za sekání teď dostává dvouminutový trest Alexandr Radulov a Jokerit má ideální možnost na vstřelení kontaktní branky!
     
    44:51
    Aaltonen to nadvakrát zkoušel z hranice levého kruhu. První střela šla do Lalandeho, druhá už mířila mimo.
     
    45:18
    Jokerit stál velmi aktivně kombinuje v útočném pásmu. Zatím ale bez střely a k přímému ohrožení Lalandeho se tak hosté nedostali.
     
    45:29
    Tvrdou bombu Mosese zablokoval Hjalmarsson do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravici domácího gólmana.
     
    45:49
    Střelu Gundersona z pravé strany Lalande neviděl, nicméně dokázal puk vyrazit do rohu kluziště!
     
    46:10
    Radulov už vjel na ledovou plochu a CSKA své oslabení také úspěšně ubránilo!
     
    46:44
    Radulov se hned zapojil do útočné akce, když za brankou uvolnil Da Costu, který se obtočil kolem branky a střílel na přední tyč. Karlsson ale zasahovat nemusel, puk prolétl těsně mimo.
     
    47:10
    V CSKA Universal Sports Hall probíhá první komerční přestávka třetí třetiny. Hned po ní se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    47:36
    Pöisty se snažil projít do útočné třetiny po pravé straně. U mantinelu ho ale razantně zastavil Jegoršev.
     
    48:04
    Volkov si v rohu "odmítl" Hagmana a poslal zadovkou přihrávku před branku, kde byl Denisov. Ten však kotouč nedokázal zasáhnout, neboť byl velmi těsně bráněn Toddem.
     
    48:48
    V posledních minutách se příliš nepřerušuje. Ve hře obou týmů je hodně nepřeností a rozehrávka také není zrovna kloudná.
     
    49:41
    Linus Omark nahodil kotouč na Lalandeho ze středního pásma. Běloruský gólman ale puk pouze srazil do rohu kluziště.
     
    50:08
    Gunderson si najel do pásma a dostal pěknou přihrávku od Omarka. Střela amerického obránce ale mířila těsně mimo.
     
    50:48
    Do dobré příležitosti se dostal Pöisty, který s pukem nabral rychlost ve středním pásmu a z mezikruží vystřelil. Lalande ale zasáhl ramenem a puk vyrazil mimo!
     
    51:26
    Hagman hodně odflákl rozehrávku a k puku se dostal Da Costa, který vyčkával s pukem v útočném pásmu. Poté našel najetého Grigorenka, který vypálil z první. Karlsson ale jeho tvrdou ránu vyrazil betonem!
     
    52:14
    CSKA je v posledních minutách aktivnější. Na Jokeritu je vidět, že už je lehce smířený s prohrou.
     
    53:07
    Hjalmarsson si dokázal pokrýt puk za brankou a všichni si mysleli, že bude nahrávat před branku. Švéd ale poslal puk na modrou k Ondrovi Němcovi, který ale napálil puk pouze do bránícího hráče Jokeritu.
     
    53:57
    Odražený puk se dostal na pravou stranu k Toddovi, který ale z velkého úhlu Lalandeho nepřekonal.
     
    54:22
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A CSKA dává už na 4:0! Arťuchin vybojoval ve vlastím pásmu puk a poslal ho do středního pásma. U něj byl nejdříve IGOR GRIGORENKO, který se dokázal dostat před Korpikariho a přesnou střelou k tyči překonává Lalandeho! Asistence: Jevgenij Arťuchin
    Igor GRIGORENKO - 4:0
     
    54:59
    Tvrdou ránu od modré vyslal Denisov. Karlsson si ale povyjel z branky a střelu lapil do své lapačky.
     
    55:26
    Rozerhávka Naumenkova přesná nebyla a puk se odrazem o mantinel dostal na hůl Korpikariho. Finský obránce rozehrává.
     
    56:03
    Do úniku po pravé straně se dostal Nikita Kvartalnov, tomu se ještě nabízel Žarkov. On to vzal na sebe a vystřelil, jeho rána ale mířila přímo doprostřed branky a Karlsson jeho pokus lapil!
     
    56:28
    Po dlouhé době jsme viděli zakázané uvolnění. Toho se dopustilo CSKA a následuje vhazování před Lalalndem.
     
    57:09
    První lajna Jokeritu na ledě nic kloudného nevymyslela, a tak Hagman pouze nahodil kotouč do třetiny a celá pětka jde střídat.
     
    57:35
    Hahl v dnešním utkání příliš vidět nebyl, teď ale vybojoval kotouč na levé straně a poslal ho na modrou k Korpikarimu. Jeho ránu ale dokázal Lalande vyrazit mimo.
     
    58:05
    Na druhé straně zahrozili také hosté. Volkov se dostal ke střele z levé straně, Karlsson ale zasahovat nemusel, neboť puk zablokoval někdo z hostující hráčů do ochranné sítě.
     
    58:26
    Korpikari teď podrazil Ljubimova, na trestnou lavici však neputuje, rozhodčí tento zákrok neshledal faulem.
     
    58:56
    Za podražení Omarka ve středním pásmu míří na trestnou lavici Igor Makarov. Dnes již podruhé. Hostující tým je ale potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě. Utkání se tak bude dohrávat 4 na 4!
     
    59:26
    CSKA vstřelilo branku, ta ale uznána nebyla. Ljubimov zasáhl puk v nepovolené výšce a hra je vykázána do středního pásma!
    Gól Ljubimova nebyl uznán
     
    59:43
    Gunderson to zkusil od modré. Lalande toho moc neviděl, i tak si ale dokázal puk ve vzduchu najít a lapil ho!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní druhé utkání čtvrtfinále KHL je u konce! CSKA Moskva po výborném výkonu pořáží Jokerit Helsinky jasným rozdílem 4:0!

    První třetina nenabídla to, co jsme čekali před zápasem. Hokej zatím nemá dostatečnou kvalitu a první polovina úvodní třetiny opravdu dobrá nebyla. Poté se ale týmy rozehrály a viděli jsme velké šance na obou stranách. Střelu Radulova dokázal vykrýt Karlsson a střelu Mosese pokryl Lalande!

    Druhá třetina nabídla ofenzivní koncert CSKA! Ten načal ve 27. minutě Igor Grigorenko, který využil parádní přihrávky od Radulova. Tlak armádního klubu pokračoval a za dvě minuty to bylo už 2:0. Simon Hjalmarsson proměnil pěknou přihrávku od Muršáka. Ve 36. minutě dával už na 3:0 Ján Muršák, který se prostřelil Karlssona střelou z pravého kruhu.

    Ve třetí třetině se zápas již spíše dohrával a hra se příliš nepřerušovala. V 55. minutě ale ještě dokázal navýšit skór Igor Grigorenko svou druhou brankou v zápase! V závěru ještě dosáhl branky Ljubimov, tu ale rozhodčí neuznal.

    STATISTIKY ZÁPASU
    Střely na branku – 35 – 25
    Zablokované střely – 14 – 13
    Vyhraná vhazování – 31 – 34
    Hity – 21 – 14
    Vuyžité přesilovky – 0/4 – 0/6

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Ondřej Němec (MOS) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:39
    Petr Koukal (JOK) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:56

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) hokejového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:01:23)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 27. Grigorenko (Radulov), 29. Hjalmarsson (Muršák, Makarov), 36. Muršák (Zajcev, Radulov), 55. Grigorenko (Arťuchin)


    CSKA Moskva: Lalande (Galimov) – Denisov (C), Zajcev, Němec, Kiselevič, Panin, Jegoršev, Naumenkov – Grigorenko, Radulov (A), Da Costa – Hjalmarsson, Muršák, Makarov – Ljubimov, Volkov, Mamin – Korotkov, Žarkov, Arťuchin (A) – Kvartalnov
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Korpikari, Gunderson, Väänänen (A), Jaakola, Todd, Ohtamaa – Hagman, Wirtanen, Aaltonen – Huhtala, Sallinen, Pöysti – Moses, Koukal, Omark (A) – Mäki, Ben-Amor, Hahl (C).

    Rozhodčí: Naumov, Ravodin – Medvěděv, Sazonov

    Diváci: 5600
    bahis siteleri