Zlaté Moravce – Ružomberok 0:2 (kon.) | B. Bystrica – Senica 0:4 (kon.) | Žilina – Košice 4:1 (kon.)
konec
MFK Dukla Banská Bystrica
0:4 (0:2)
FK Senica
sk Sobota 04.04.2015, 14:30 • Štadión Štiavničky (Banská Bystrica) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Tradične v sobotu privíta v súboji 24. kola FK Dukla Banská Bystrica súpera zo Záhoria – tím FK Senica. Stretnutie má naplánovaný výkop už na 14:30 h.

    FK Dukla Banská Bystrica

    Bystričania v prvých štyroch jarných zápasoch nedokázali zabodovať naplno a tak na prvú ligovú výhru v tomto kalendárnom roku stále čakajú. Celkovo sa im však podarilo vyhrať v priebehu sezóny len trikrát. Naposledy dokázali zvíťaziť v zápase 17. kola doma proti Zlatým Moravciam 2:0, čiže ťahajú šesťzápasovú šnúru bez víťazstva. Práve na predposledný ViOn strácajú ,,Vojaci“ 3 body, na konte ich majú osemnásť. Skóre Stredoslovákov je záporné 23:38, čo znamená presne jeden strelený gól na zápas. Menej má na konte už len ViOn a 23 presných zásahov má na svojom konte tiež Podbrezová. Počet inkasovaných gólov (38) je spolu s ViOnom najvyšší, aj preto sa červeno-bieli nachádzajú na samotnom dne tabuľky.

    Posledné ligové stretnutie odohrala Bystrica na východe. Košice mali skvelý vstup do zápasu, keď už v 9. minúte gólmi Diabyho a Viazanka vyhrávali 2:0. Dukle sa v Čermeli podarilo znížiť ešte do polčasovej prestávky zásluhou Patrika Vajdu, ktorý je s 5-timi gólmi najlepším strelcom svojho tímu. Na viac sa už tím spod Urpína nezmohol a MFK, ktoré malo viac z hry zaslúžene vyhralo.

    Dôležitý fakt, ktorí psychicky určite povzbudil mužstvo, je postup do semifinále Slovnaft Cupu. Vo štvrťfinále sa zverencom trénera Štefana Rusnáka do cesty postavila druholigová Šaľa. Domáci bystrickí futbalisti boli lepším tímom a po polčase viedli 2:0 rýchlymi gólmi Michala Faška z 11. resp. 13—tej minúty. Ešte pred uplynutím hodiny hry skóroval Maroš Balko po nádhernom pase Faška a tento hráč navyše v 70. minúte zavŕšil svoj hetrik. Radosť z čistého konta pokazil gólmanovi Ďurčovi v 90. minúte Nurkovič, ktorý upravil aspoň na 4:1. Semifinále sa hrá už na dva zápasy, o finále bude Dukla bojovať s aktuálnym lídrom Fortuna ligy – AS Trenčín. Prvý duel sa odohrá 8. apríla v Trenčíne, odveta na Štiavničkách je na programe 21. apríla. Súčasťou druhej semifinálovej dvojice je aktuálny súper Bystrice – FK Senica a Dunajská Streda.

    Zápasy Banskej Bystrice v jarnej časti

    20. kolo Trenčín – FK Dukla 2:0
    21. kolo FK Dukla – Trnava 1:1
    22. kolo Ružomberok – FK Dukla 1:1
    23. kolo Košice – FK Dukla 2:1

    FK Senica

    Seničanom patrí po 23. kolách piata pozícia s 34 bodmi a vyrovnaným skóre 30:30. Na vedúci Trenčín strácajú desať kôl pred koncom 13 bodov. Záhoráci sú spolu s Dunajskou Stredou remízovými kráľmi ligy, na konte majú 10 nerozhodných výsledkov. Potvrdili to aj v domácom súboji s Myjavou. Od 59-tej minúty prehrávali Kuzmoým gólom, na konečných 1:1 vyrovnal v 76. minúte Jakub Kosorin.

    Kosorin strelil dôležitý gól aj v Trnave v zápase Slovnaft Cupu, ale nepatrí medzi najlepších strelcov svojho klubu. Túto štatistiku vedie Jan Kalabiška, ktorý je s 10-timi gólmi spolu s Jeličom zo Žiliny na vrchole tabuľky strelcov a tak si na neho budú musieť dať Bystričania poriadny pozor. Proti svojmu bývalému zamestnávateľovi zrejme nastúpi za Senicu útočník Jozef Dolný, ktorý sem prestúpil z Dukly na začiatku tohto roku.

    Bodové zisky červeno-modrých pochádzajú jednoznačne prevažne z domácich zápasov. Senici sa v poslednom čase nedarí na ihriskách súperov. Posledné štyri zápasy vonku prehrala, naposledy bodovala v 14. kole za remízu 1:1 v Žiline a v tejto sezóne si odniesla tri body len z Myjavy v 12. kole po výhre 1:2.

    V štvrťfinálovom súboji Slovnaft Cupu cestovali na horúcu trnavskú pôdu. Tomáš Majtán v závere polčasu strelil otvárací gól za Senicu, ale z pokutového kopu strelil za Spartak nepríjemný gól do šatne v 45-tej minúte Erik Sabo. Červeno-modrých to ale nezastavilo a v 74. minúte Jakub Kosorin rozhodol o postupe do semifinále. Tam narazia na DAC, najprv sa hrá 7. apríla v Dunajskej Strede, odveta sa odohrá na štadióne Senice 21. apríla.

    Zápasy Senice v jarnej časti

    20. kolo Ružomberok – FK Senica 2:1
    21. kolo FK Senica – Košice 3:1
    22. kolo Podbrezová – FK Senica 2:1
    23. kolo FK Senica – Myjava 1:1


    Vzájomné zápasy

    V oboch tohtosezónnych meraniach síl padlo pomerne veľa gólov. V tom prvom Senica vyhrávala po polčase 0:2 vďaka gólom Kosorína a Hlohovského. Avšak po skvelom výkone sa Bystrici podarilo vyrovnať, keď sa presadil v 81. minúte Jozef Dolný (pôsobiaci práve v Senici) a v 87. minúte vyrovnal Rejdovian.

    V druhom súboji už Záhoráci bodovali naplno, aj keď prehrávali gólom Peňašku z 23. minúty. Už o šesť minút ale vyrovnal Kalabiška. V úvode druhého polčasu naklonil misky váh na stranu domácich Piroska (už nepôsobí v Senici) gólom na 2:1. Kanonier Kalabiška svojim druhým presným zásahom v 70. minúte zvýšil na 3:1 a na výhre Seničanov nič nezmenil ani Ľupták keď korigoval v posednej minúte riadneho hracieho času.

    Zaujímavosťou je, že iba jeden strelec Bystrice z tých štyroch, ktorí sa presadili proti Senici, a to Rejdovian, momentálne pôsobí v klube, ostatní opustili tím.

    2. kolo FK Dukla – FK Senica 2:2
    13. kolo FK Senica – FK Dukla 3:2

    Celkovo sa stretli tieto celky 23-krát a bilancia je mimoriadne vyrovnaná. 7-krát uspeli Banskobystričania, 6-krát hráči zo Záhoria a až v 10-tich prípadoch sa body delili.

    Podarí sa Bystričanom v poslednom vzájomnom súboji sezóny so Senicou konečne pretrhnúť 6-zápasovú sériu bez výhry, alebo budú na piaty pokus na trávniku protivníka bodovať Seničania? Odpoveď na tieto otázky nájdete v onlajn textovom prenose, na ktorý vás pozývam!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Gálik, Šovčík, de Vito, Polievka – Kapor, Had, Vajda, Faško – Willwéber, Savič.
    Náhradníci: Ďurčo – Kupec, Balko, Neušel, Snitka, Fajčík, Rejdovian.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Kóňa, Majtán, Hlohovský – Čermák, Pillár, Pittner, Kalabiška – Hušek, Opiela.
    Náhradníci: Kubica – Kosorín, Kosorin, Komara, Dolný, Gombala.

    Rozhodca: Straka – Sluk, Mikulaj.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Nič podstatné sa v úvodných minútach nedeje. Najlepší strelec Senice Kalabiška sa ťažko zdvíha z trávniku po súboji s jedným zo súperov.
     
    5
    Prvé ohrozenie brány si pripísali na konto domáci. Faškova strela z priameho kopu bola presná, avšak postrádala razanciu a pre Šullu to bola ľahká práca.
     
    8
    Majtána hľadal spoluhráč v šestnástke, ale jeho pas bol nepresný.
     
    10
    Nebezpečný prienik Faška a strela k pravej tyči pokrytá Šullom.
     
    11
    Na druhej strane ešte väčšia príležitosť, priam tutovka. Hlohovský vysunul Kalabišku a ten tvárou v tvár Borošovi neuspel. Skvelý zákrok bystrického brankára.
     
    12
    Senica dala gól!
    A dočkali sme sa prvého gólu. Opiela zaviezol loptu do šestnástky a našiel vo výbornej pozícii Hlohovského. Do strely sa mu hodil Vajda a zachránil istý gól, no dorážajúci kanonier JAN KALABIŠKA posiela Senicu do vedenia!
     
    14
    Vajda zabiehal za obranu, no obranca Dukly bol v postavení mimo hry.
     
    16
    Faškova štandardka doplachtila len do náručia brankára Záhorákov.
     
    18
    Savič našiel pred bránou Šovčíka, ten si dobre spracoval loptu, no v tom sa ozval hvizd rozhodcu. Ofsajd.
     
    19
    De Vito mal teraz problémy s rozbehnutým Majtánom, no napokon sa Dukla ubránila.
     
    20
    Hlohovského pokus zblízka zblokoval Savič na rohový kop pre Senicu.
     
    21
    Prvý rohový kop odvrátil Kapor na ďalší, z druhého už nezapršalo.
     
    22
    Seničania zatiaľ nebezpečnejším tímom, najmä keď sa dostanú do vnútra pokutového územia tak to tam vrie. Aj v držaní lopty sú o niečo lepší.
     
    23
    Senica dala gól!
    Majtán našiel pred Borošom nikým nestráženého JANA KALABIŠKU a ten prízemnou strelou zvyšuje na 0:2 a s Duklou to nevyzerá dobre.
     
    25
    Hlohovského strela z ľavej strany obtrela pravú tyč Borošovej brány. Senica spúšťa ofenzívnu lavínu.
     
    27
    Ďalšia obrovská šanca tímu zo Záhoria, mohlo to byť 0:3, keď Opiela prihral rozbehnutému Majtánovi a jeho strelu na poslednú chvíľu obrana Dukly zblokovala. Inak by to bol čistý gól.
     
    30
    Vajdov nepresný center a frustrovaný hráč si vylial zlosť kopnutím do reklamnej tabule.
     
    32
    Spolupráca Hlohovského s Opielom. Prvý menovaný prihral na pravé krídlo spoluhráčovi a nabiehal si do šestnástky. Opiela sa ho snažil nájsť centrom a Hlohovský aj zakončil v ťažkej pozícii, no nevýrazne.
     
    35
    Za faul na prenikajúceho Faška vidí prvú žltú kartu zápasu Pillár.
     
    37
    Pillárova nevydarená malá domov a Šulla mal s dobiedzajúcim Faškom veľké problémy. Faško tečoval jeho odkop, no napokon sa lopta odrazila do bezpečia z pohľadu senického brankára.
     
    38
    De Vito v súboji s Majtánom a senický útočník vybojoval rohový kop.
     
    40
    Savič pri postrannej čiare skosil Hušeka a je za to potrestaný žltou kartou.
     
    42
    Polievkov center na prednú žrď odvrátený obranou hostí a vzápätí zúfalý pozdrav do nebies z veľkej diaľky od Willwébera. Ale sympatická snaha Dukla o zníženie v závere polčasu.
     
    43
    Majtán v súboji s posledným brániacim hráčom Bystrice Hadom. Bol úspešný a vystrelil, Boroš vyrazil na roh. Vzrušenie bolo ale zbytočné, Majtán fauloval Hada.
     
    44
    Taká pološanca domáceho tímu. Kaporova hlavička na zadnú žrď a Šulla musel vyboxovať loptu.
     
    45
    Ešte center Seničanov z priameho kopu, na ktorý nabiehal Pillár, no tesne naň nedočiahol a Boroš má už loptu v moci.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 0:2
    Žlté karty: 1:1
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 3:4
    Strely mimo bránky: 2:1
    Rohové kopy: 0:4
    Ofsajdy: 2:1
    Voľné kopy: 7:12
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpi s jednou zmenou len Bystrica. Snitka nahradil de Vita.
     
    46
    Úvodná príležitosť Dukly. Na pravú stranu si zbehol obranca Gálik a strieľaným centrom našiel Vajdu. Ten bol tiesnený a jeho pokus bol zblokovaný.
     
    48
    Uvidíme, či sa obraz hry zmení a Bystričania budú aktívnejší smerom dopredu, pretože v prvom polčase bola lepším celkom jednoznačne Senica.
     
    50
    Nedovolený zákrok Faška na Hušeka, zo štandardky zahranej na rýchlo hostia nevyťažili nič.
     
    52
    Výborný individuálna akcia Polievku, ktorý najprv zachytil prihrávku súpera a neskôr odcentroval z pravej strany. Ostatní jeho spoluhráči však vôbec nejavili záujem, jeho snaha bola zbytočná.
     
    53
    Opäť Polievka v šanci, keď ho našiel dobrým pasom Gálik, no Polievkovi strela z prvej nesadla a prestrelil bránu.
     
    55
    Savičov center z pravej strany našiel Šovčíka a jeho zakončenie pätičkou minulo priestor troch žrdí.
     
    56
    Druhé striedanie Dukly. Na vyše polhodinu sa pozrie do zápasu Rejdovian, z ihriska schádza Faško.
     
    58
    Dukla sa snaží prebrať iniciatívu na svoje kopačky v týchto chvíľach.
     
    59
    Dnešné stretnutie sleduje 448 divákov.
     
    60
    Veľký zmätok pred bystrickou svätyňou! Kalabiška nakoniec zblízka zakončoval a spred brány musel hasiť požiar odkopom Gálik.
     
    62
    Kalabiška mal po Opielovej tečovanej strele hetrik na kopačke, no jeho pohotovú strelu Boroš famózne zlikvidoval. Vzápätí sa tento ostrostrelec opäť dostal do zakončenia a nastrelil brvno!
     
    64
    Hosťujúci Pittner dostáva žltú kartu.
     
    64
    Veľká šanca Dukly! Willwéberov rohový kop našiel na zadnej žrdi voľného Polievku a jeho pokus Šulla zneškodnil.
     
    67
    Vyčerpané možnosti striedania pre Duklu. Balko nahradil Šovčíka.
     
    68
    Senica dala gól!
    A je zrejme rozhodnuté! Hlohovský našiel geniálne voľného LUKÁŠA OPIELU a ten sa nemohol pred prázdnou bránou zmýliť a je to 0:3 pre Senicu!
     
    71
    Striedanie hostí. Dolný si zahrá proti svojmu bývalému tímu, z ihriska schádza Majtán.
     
    73
    Dolný to hneď skúšal a veru veľa nechýbalo jeho delovke z vyše 20-tich metrov.
     
    74
    Nepresný pas od Saviča a Seničania budú rozohrávať od Šullu.
     
    75
    Skvelú techniku predviedol domáci Polievka, keď nasadil jasličky súperovi a až druhý hráč ho zastavil a to nedovolene.
     
    75
    Z nasledujúcej štandardnej situácie sa Dukle nepodarilo dostať sa k zakončeniu.
     
    76
    Striedanie Hlohovského, ktorý odviedol skvelú prácu na trávniku. Nahradil ho Jakub Kosorín.
     
    78
    Senica napriek snahe Bystričanov kontroluje hru.
     
    82
    Senica dala gól!
    A je tu zavŕšený hetrik Kalabišku. Najlepší strelec Fortuna ligy sa presadil, keď ho po rýchlej rozohrávke štandardky našiel Opiela.
     
    82
    Savič sa porúča z ihriska po druhej žltej karte, keď zatiahol za ručnú brzdu.
     
    83
    Mohlo byť znížené! Polievkov rohový kop a Balkovo zakončenie, ktoré vyškrabal spod brvna Šulla. Ten si chce udržať čisté konto.
     
    84
    Autor dvoch gólových prihrávok Opiela opúšťa trávnik, naň sa pozrie Komara. Jedná sa o poslednú výmenu na strane Senice.
     
    88
    Kosorinova strela, proti ktorej musel zasahovať Boroš, následne to skúsil aj Dolný no nepresne.
     
    90
    Nadstavený čas druhého polčasu je 1 minúta.
     
    90+1
    Kosorinov nábeh pred Boroša, keď dostal dlhú loptu od spoluhráča a Boroš dobre vybehol a zakročil.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Dnes zaslúžene Senica zdolala Duklu a to vysoko 0:4. Najmä ofenzívne kvarteto Kalabiška, Hlohovský, Opiela, Majtán narobilo poriadne zmätky v obrane Bystričanov. Kalabiška sa blysol hetrikom a navýšil svoj náskok na čele tabuľky strelcov. S konštatovaním, že Bytričania sa neodlepili z dna tabuľky po tomto zápase sa s Vami lúčim a teším sa na ďalší prenos zo Štiavničiek. Dovidenia! (16:22:26)

    Andrej Masarik

    Branky: 12. Kalabiška, 23. Kalabiška (Majtán), 68. Opiela (Hlohovský), 82. Kalabiška (Opiela)

    Karty:   40. Savič (BBY) – 35. Pillár (SEN), 64. Pittner (SEN)   82. Savič (BBY)


    MFK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Gálik, Šovčík (67. Balko), de Vito (46. Snitka), Polievka – Kapor, Had, Vajda, Faško (56. Rejdovian) – Willwéber, Savič.
    Náhradníci: Ďurčo – Kupec, Balko, Neušel, Snitka, Fajčík, Rejdovian.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Kóňa, Majtán (71. Dolný), Hlohovský (76. Kosorin) – Čermák, Pillár, Pittner, Kalabiška – Hušek, Opiela (84. Komara).
    Náhradníci: Kubica – Kosorín, Kosorin, Komara, Dolný, Gombala.

    Rozhodčí: Straka – Sluk, Mikulaj

    Diváci: 448
    bahis siteleri