Tottenham – Liverpool 0:0 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 2:0 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 5:1 (kon.)
Southampton – Leicester 2:2 (kon.) | Everton – Manchester Utd. 0:3 (kon.) | West Brom – Sunderland 1:0 (kon.)
Crystal Palace – West Ham 1:3 (kon.) | Watford – Arsenal 0:3 (kon.)
konec
Southampton FC
2:2 (2:0)
Leicester City
Sobota 17.10.2015, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
    90+1. Jamie VARDY - 2:2
     
    90+1
    Leicester právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Leicester předvedl ve druhém poločas skvělý výkon, a zcela zaslouženě srovnává na 2:2! Ve středu hřiště dokázal udržet míč Kanté, který nahrál Mahrezovi. Alžírský útočník skvěle načasoval přihrávku pro JAMIEHO VARDYHO, který postupoval sám na Davise! Anglický útočník si počínal jako pravý kanonýr, a poslal míč pod břevno!
     
    83
    Tlak Leicesteru v posledních minutách stoupá, nicméně po chybné rozehrávce Lišek se dostal do úniku Sadio Mané, který se obtočil kolem Hutha, a postupoval vpřed. Následně se senegalský záložník pokoušel Schmeichela překvapit střelou z velké vzdálenosti, nicméně přestřelil!
     
    81
    Střídající Riyad Mahrez krásně zakombinoval na hranici vápna s Dannym Drinkwaterem, a postupoval do vápna. Alžírský záložník následně ve vápně našel volného Jamieho Vardyho, který však v jasné příležitosti přestřelil!
     
    76
    Levá strana obrany Southamptonu ve druhém poločasu opravdu ideálně nepracuje. Velký podíl na tom má také Ryan Betrand, který před malou chvíli nedokázal ubránit Albrightona, a dostává žlutou kartu!
     
    75
    Patnáct minut před koncem utkání provádí domácí kouč Ronald Koeman své poslední střídání! Ze hřiště odchází Dušan Tadić, který nedokázal navázat na výkon z prvního poločasu. Na jeho místo příchází útočník Jay Rodriguez.
    66. Jamie VARDY - 2:1
     
    66
    Leicester právě vstřelil branku!
    Leicester snižuje na 1:2, a ještě nás čeká velké drama! Na začátku celé akce byl na pravé straně střídající Nathan Dyer, který si pohrál s van Dijkem, a krásným centrem našel ve vápně JAMIERA VARDYHO, na jehož hlavičku byl Davis krátký!
     
    64
    Ale opakované záběry potvrdily ruku Wese Morgana, tudíž se měl pískat penalta! Southampton se však nevzdal, a po přihrávce Maného pálil z hranice pokutového území Pellé. Italský útočník však nemířil přesně!
     
    61
    Poprvé v tomto zápase dal o sobě také vědět záložník N´Golo Kanté, který zahrozil z rychlého protiútoku, kdy se dostal z hranice vápna ke střele. Jeho zblokovaný pokus se dostal k Mahrezovi, který krásnou technickou střelou těsně minul branku!
     
    60
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Steven Davis, přichází Jordy Clasie.
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Cédric Soares, přichází Maja Jošida.
     
    52
    Obrana Leicesteru teď předvedla obrovskou chybu při rozehrávce, a do samostatného úniku se dostal Sadio Maného. Senegalský záložník obešel Kaspera Schmeichela, nicméně k němu přistoupil Huth, který domácího hráče o míč obral!
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Nathan Dyer.
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Riyad Mahrez.
     
    43
    Za vápnem se však dostal k míči Christian Fuchs, který ve vápně našel Roberta Hutha. Německý stoper měl proti sobě hned dvojici protihráčů, krásnou kličkou se však uvolnil, nicméně jeho následně střela mířila těsně mimo!
     
    41
    Steven Davis je již po ošetření, a právě dobíhá ke čtvrtému rozhodčímu, a měl by se zapojit do hry. Na druhé straně vyslal hodně nebezpečnou ránu Danny Drinkwater, kterou musel vyrazit nad branku Kelvin Davis!
    37. Virgil van Dijk - 2:0
     
    37
    Southampton právě vstřelil branku!
    Z následného rohového kopu se domácí prosazují, a dostávají se do dvoubrankového vedení! Rohového kopu se ujal Tadić, který poslal míč na Jamese Ward-Prowse, který svým centrem ve vápně našel VIRGILA VAN DIJKA. Jeho hlavička skončila na tyči, i následná dorážka skončila na tyči. Třetí pokus již vyšel a nizozemský stoper poslal míč do sítě!
     
    36
    Kombinace Southamptonu se přesunula na útočnou polovinu, odkud vystřelil Sadio Mané. Jeho povedenou střelu však vyrazil Kasper Schmeichel na rohový kop!
     
    22
    Prvním hráčem, který dostává žlutou kartu, je Victor Waynama. Domácí záložník poslal tvrdým skluzem k zemi Drinkwatera. Leicester z následné standardní situace vytěžil rohový kop!
    21. José FONTE - 1:0
     
    21
    Southampton právě vstřelil branku!
    Southampton zahrával i třetí rohový kop, kterého se tentokrát ujal Dušan Tadić. Centr srbského středopolaře našel na přední tyči hlavu JOSÉ FONTEHO, který poslal míč přesně k tyči! Kasper Schmeichel byl bez šance! Portugalský stoper se tak částečně odvděčil vedení, které s ním v týdnu prodloužilo smlouvu do roku 2018!
     
    11
    O první rohový kop tohoto zápasu se postaral James Ward-Prowse, který svým centrem našel ve vápně Virgila van Dijka. Povedenou hlavičku nizozemského stopera však z brankové čáry vykopl Danny Simpson!
     
    5
    Tak to byla první velká šance dnešního utkání! Kanté roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Albrighton. Anglický středopolař zprvní poslal centr do vápna, kterým našel Jamiera Vardyho. Jeho tvrdé zakončení však mířilo těsně nad břevno!

    Jan Havlovic

    Branky: 21. Fonte (Tadić), 37. van Dijk (Ward-Prowse) – 66. Vardy (Dyer), 90+1. Vardy (Mahrez)

    Karty:   22. Wanyama (SOT), 76. Bertrand (SOT)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:15. Střely mimo: 6:11. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:10.
    Southampton FC: K. Davis – Soares (60. Jošida), Fonte, van Dijk, Bertrand – S. Davis (60. Clasie), Wanyama, Mané, Ward-Prowse – Tadić (75. Jay Rodriguez), Pellè.
    Náhradníci: Gazzaniga – Jošida, Clasie, Jay Rodriguez, Romeu, Juanmi, Caulker.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan, Schlupp (46. Dyer) – Albrighton, Drinkwater, Kanté, Fuchs – Vardy, Okazaki (46. Mahrez).
    Náhradníci: Schwarzer – De Laet, King, Dyer, Mahrez, Benalouane, Inler.

    Rozhodčí: Paul Tierney – Bryan, Nunn (vš. Anglie)
    bahis siteleri