Salzburg – Admira 8:0 (kon.) | Sturm Graz – Rheindorf Altach 3:1 (kon.) | Ried – Mattersburg 0:1 (kon.)
Austria – Grödig 2:1 (kon.)
konec
SV Guntamatic Ried
0:1 (0:0)
SV BauWelt Koch Mattersburg
Sobota 17.10.2015, 18:30 • Keine Sorgen Arena • Rakouská Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Nashledanou! (20:26:41)
     
    Utkání je tedy u konce a tři body si připisuje hostující SV Mattersburg. O jedinou branku se v nudném utkání v 74. minutě postaral Perlak, díky němuž hosté ukončili svou sérii tří zápasů bez výhry. Naopak domácí Ried je dnes opět na nule a zůstane předposlední.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté chytře po dalším rohu odkopli míč daleko na soupeřovu polovinu. Poté se navíc domácí provinili faulem.
    90+2. I Murgovu ránu pod břevno vytáhl hostující brankář Kuster
     
    90+2
    Míč se po odvráceném centru odrazil k Murgovi, který pálil z hranice šestnáctky, avšak Kuster jeho pokus mířící pod břevno vyrazil.
     
    90+2
    Teď si ale Ried vybojoval rohový kop. Jedna z posledních šancí domácích a do vápna jde i gólman Gebauer.
     
    90+2
    Hodně nepřesná přihrávka vzduchem se od trávníku odráží do rukavic Markuse Kustera. Gólman Mattersburgu je nyní velmi jistý.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty. Ta první již se rozeběhla.
    90. Kuster výborně vykopl nebezpečnou ránu
     
    90
    A mohlo být vyrovnáno! V poslední minutě řádné hrací doby měl míč na kopačce jeden z domácích, ale ten křížnou ranou Kustera nepřekonal! Skvělý zákrok hostujícího brankáře.
     
    88
    Ani další dlouhý nákop do šestnáctky před Kusterem domácí hráče nenašel. Oči všech místních fanoušků se za chvíli budou upínat k hlavnímu rozhodčímu, který za moment sdělí nastavení druhého poločasu.
     
    87
    Několik vteřin navíc hosté nyní ušetřili dalším střídáním. zatím jediného úspěšného střelce zápasu, Michaela Perlaka, nahrazuje Sven Sprangler.
     
    85
    Ofenzivní snahu Riedu zastavuje naprosto zbytečný útočný faul. Čas na vyrovnání se domácím povážlivě krátí.
     
    83
    Je tady druhé střídání Mattersburgu. Na závěrečné minuty přichází Mario Grgić, který své místo na lavičce přepustil Röcherovi.
     
    83
    Riedu se nic nedaří. Onisiwo prošel přes tři hráče jako nůž máslem a zastavil ho až faul Janeczeka. Ten navíc vidí žlutou kartu.
     
    82
    A nově příchozímu Sikorskimu se vůbec nepovedl první kontakt s míčem, který poslal k hostujícímu brankáři.
     
    81
    Domácí tým SV Josko Ried má dostřídáno. Posledním střídaným hráčem je Möschl, kterého nahrazuje Daniel Sikorski.
     
    79
    Onisiwo se statečně popral na půlící čáře a vybojoval pro svůj tým aspoň autové vhazování. To hostům nyní bohatě stačí.
     
    78
    Tak ošetření nakonec ani nebylo potřeba a Ried se po rychlém útoku dostal ke střele. Ta bohužel pro domácí fanoušky zamířila přesně do náruče Kustera.
     
    77
    Thorsten Röcher se ocitl po jednom ze soubojů na trávníku a zřejmě bude potřebovat ošetřit. To rozhodně vyhovuje hostujícímu celku, který vede.
     
    75
    Domácí jsou naprosto otřeseni a opět se do šance tlačil jeden z hostujících hráčů Toho však na hranici šestnáctky zklamalo zpracování a k zakončení ani nedošlo.
    74. Michael PERLAK - 0:1
     
    74
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Další obrovská šance hostujícího celku a tentokrát je již skóre otevřeno! Obrana Riedu teď naprosto nezvládla přímou ofenzivní akci soupeře a do další gólové šance se dostal MICHAEL PERLAK, který již v tomto případě Gebauer přehodil a poslal svůj tým do vedení.
     
    71
    Nyní už sice faul hostujícího hráče odpískán byl, ale po rozehrání se míč dosátá až za brankovou čáru vedle Kusterovy brány.
     
    70
    Snad všichni přítomní fanoušci Mattersburgu se dožadovali volného kopu, ale místo toho hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře a do šance se řítil Perlak. Jeho gólovku včasným vyběhnutím zneškodnil Gebauer!
     
    68
    Trenér domácího celku si připravil hned dvojí střídání. Ze hry odchází Michele Poverino, kterého nahrazuje Thomas Murg. Druhým střídaným je pak Manuel Gavilán a místo toho jde na plac Clemens Walch
     
    67
    Petar Filipović (RIE) u postranní čáry skluzem zastavil Onisiwa a zcela po zásluze dostává žlutou kartu.
     
    66
    Domácí jsou hluboko na vlastní polovině. Napadání Mattersburgu zatím splňuje svůj účel, protože Ried se musí uchylovat k nákopům, které se mu hráčům domácího celku vůbec nedaří.
     
    64
    Veledouhý aut do pokutového území sice přistál na hlavě domácího hráče, ale výsledkem byl jen brejk Markuse Pinka. Ten sám proti přesile neměl šanci.
     
    63
    Po faulu jednoho z domácích hosté rychle rozehráli, avšak míč po dvou dotecích končí až u Gebauera. Na druhé straně je však pískán ofsajd Möschla.
     
    61
    Ofenzívu Mattersburgu, kterou nyní po levé straně táhl Röcher, domácí bez potíží ubránili. Následovat bude odkop od Gebauerovy svatyně.
     
    60
    Domácí se i v druhém poločase prezentují hodně nepřesnou hrou. Prakticky každý nákop končí v autu nebo na kopačkách soupeře.
     
    59
    Přichází čas na první střídání v zápase. Hosté ze hry stahují nevýrazného Aloise Höllera jehož místo zaujme útočník Karim Onisiwo.
     
    56
    Po rohu k zakončení také nedošlo, neboť si výborně počínali bránící hráči Mattersburgu, který míč odkopli daleko od své brány.
     
    55
    Poté, co útočná aktivita hostů nevedla k dalšímu zakončení, se Maksimenko prezentoval faulem v blízkosti poloviny hřiště. Rychlá rozehrávka volného kopu domácím přinesla rohový kop.
    53. Gól Mattersburgu nebyl uznán vinou ofsajdu
     
    53
    Mattersburg se sice po rohovém kopu radoval ze vstřelení branky ale vše je zbytečné! Míč se od Mahrera odrazil k hráči, který se nacházel v ofsajdové pozici a branka tak neplatí.
     
    52
    Obléhání brány domácího celku zakončil sraženou střelou Farkas. Následuje rohový kop hostujícího týmu.
     
    50
    Hráči Mattersburgu si nechtějí dát pokoj a žlutou kartou je po již pátém či šestém faulu v druhé půli potrestán Thorsten Röcher (MTT).
     
    50
    Střílený centr dokázal v pokutovém území zasáhnout Gavilán, nicméně míč si to namířil přesně k brankáři Kusterovi.
     
    49
    Další faul Mattersburgu a tentokrát to už je se žlutou kartou. Tu po tvrdém skluzu zepředu vidí Nedeljko Malić (MTT).
     
    49
    A hosté znovu faulují. Tentokrát se provinil jeden z hráčů záložní řady a Ried tak bude rozehrávat až od poloviny hřiště.
     
    48
    Malić důrazným odkopem poslal míč do zámezí a zabránil tím Gavilánovi v pokračování útočné akce. Nutno říci, že to byl poměrně důležitý obranný zákrok.
     
    47
    Hosté ztratili míč na půlící čáře a Prietl si v souboji s Möschlem musel pomoct faulem. Tohle mohlo být klidně za žlutou kartu, ale hlavní rozhodčí zůstává na dosud jediném osobním trestu.
     
    46
    Na začátku druhého poločasu měl práci domácí gólman, ale nepovedený centr mu velké množství vrásek jistě nepřidělal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:30.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu a první poločas je u konce. zatím sledujeme očekávaný zápas, ve kterém se střetávají dva nejhorší týmy, co se týče střílení branek. Jedinou gólovku si zatím vypracovali aktivnější domácí, ale tu v 15. minutě nevyužil Möschl. Uvidíme, co si pro nás týmy připraví v druhé půli.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Útočná snaha Rieu zatím ani v závěru prvního poločasu nepřináší ovoce. I nejistá obrana hostujícího celku však zatím na jalové kombinace domácích stačí.
     
    42
    Povedenou střelou zpoza velkého vápna se nyní prezentoval Kragl, ke kterému se odrazil odvrácený centr od rohového praporku. Míč však končí vedle.
     
    41
    Na začátku jednačtyřicáté minuty mohli do zcela otevřené obrany zaútočit domácí, ale poněkud zbrklá střela Möschla končí "jen" rohovým kopem.
     
    39
    Je tady první žlutá karta zápasu a za nafilmovaný pád ji vidí Jano (MTT), který se pokusil vymodlit pokutový kop.
     
    39
    Poslední minuty jsou především v režii hostujících hráčů. Ti se snaží dlouhými nákopy nalézat své útočníky. Zatím bez úspěchu.
     
    37
    Domácím se sice centr podařilo odvrátit, avšak míč se vrátil do nebezpečného prostoru a ke střele se dostali hosté. Pokus záložníka Mattersburgu mířil přesně doprostřed brány, kde stál připravený Gebauer.
     
    36
    Elsneg teď doslova zboural jednoho z hostujících hráčů a Mattersburg má k dispozici volný kop, který bude rozehrávat ze strany, zhruba metr od šestnáctky.
     
    35
    Elsneg rozehrál rohový kop, který si domácí vybojovali po předchozí akci, ale zakončení Filipoviće se mezi tři tyče nevlezlo. Deset minut před koncem první půle pokračujeme bez branek.
     
    33
    Po faulu Maliće budou rozehrávat domácí. Přímo z volného kopu však k ohrožení hostujícího brankáře zřejmě nedojde, protože míč se nachází až u půlící čáry.
     
    32
    Další pokus o nalezení jednoho z ofenzivních hráčů domácího celku končí na kopačkách hostů. Ti se tak mohou podívat na útočnou polovinu.
     
    31
    Domácí se nikam neženou a kombinují hluboko na vlastní polovině. K dlouhému nákopu zatím nemají prostor, protože útoční hráči Riedu jsou schovaní za svými strážci.
     
    29
    A v ofsajdu pro změnu nechytán domácí Manuel Gavilán.
     
    28
    Hostující kapitán Farkas se sice zlobí, ale i tak je mu odpískán ofsajd. Zloba zřejmě mířila na jeho spoluhráče, neboť on sám musel vědět, že je v několikametrovém postavení mimo hru.
     
    27
    Domácí ve středu hřiště prohráli dva osobní souboje a nakonec míč od nohy jednoho z jejich hráčů putoval do autu. Rychlé vhození kulatého nesmyslu zpět do hřiště se však hostům nevyplatilo, neboť o míč přišli.
     
    25
    Pokus o obstřel z pravé strany domácímu záložníkovi vůbec nevyšel a balón si našel místo v náruči hostujícího brankáře. Ten přes převahu Riedu dosud jakýsi superzákrok vytáhnout nemusel.
     
    24
    Ried už znovu přenesl hru na druhou část hrací plochy. Dobře zformovaná obrana Mattersburgu však mičudu dostala aspoň do zámezí.
     
    23
    Velmi důležitý obranný zákrok předvedl Filipović, který před Pinkem padl na zem a zastavil kolmici mířící právě na útočníka Mattersburgu.
     
    22
    Manuel Gavilán se v pokutovém území soupeře probíjel ke střele, avšak míč mu nakonec odskočil od nohy a zamířil do náruče Kustera.
     
    21
    Po delší době se na útočnou polovinu podívali také hosté, nicméně jejich útočné snaha končí až u půlící čáry, kam je vytlačili hráči SV Josko Ried.
     
    19
    Solidní centr od rohového praporku přistál na hlavě Filipoviće, který zakončoval vysoko nad. Brnakář Kuster si tak může oddechnout.
     
    18
    Opět se musel činit hostující brankář. Ten dokázal vyrazit ránu z velkého úhlu a nyní bude čelit rohovému kopu.
     
    17
    Po velké příležitosti domácí rozehrávali ještě rohový kop, ale z toho již nic nebylo. Aktivita Riedu má však vzestupnou tendenci.
    15. První šanci zápasu spálil domácí Möschl
     
    15
    Möschl byl na útočné polovině poslán k zemi, ale po rozehrání standardní situace se právě tento mladík dostal do šance. Gavilán mu míč přiťukl hlavou, nicméně zakončení z hranice velkého vápna se domácímu šutérovi nepovedlo.
     
    14
    Další nepřesnost hostů a vhazovat tak bude domácí celek. Zápas zatím splňuje přesně to, co se dalo očekávat – plno minel, žádné šance.
     
    12
    Centrovaný míč na bližší tyči odvrátil poněkud nejistým obranným zákrokem Jano na roh.
     
    12
    Jeden z hostujících hráčů se dopustil faulu a výsledkem je první volný kop ve prospěch Riedu. Uvidíme, jak s ním domácí naloží.
     
    11
    Pokus o rychlý brejk v podání Elsnega končí na precizní obranné činnosti levého beku Mattersburgu. Ried se zatím nedostal ani na vzdálenost 25 metrů od brány soupeře.
     
    9
    V kombinaci domácího týmu je zatím příliš velké množství nepřesností. Hosté na tom však nejsou o moc lépe a tak na první střelecký pokus zatím čekáme.
     
    8
    Útočný faul na Polverina hatí šance hostujícího celku na ohrožení Gebauerovy svatyně.
     
    6
    Převahu zatím mají hráči hostujícího Mattersburgu. Ti si také nyní vybojovali první rohový kop zápasu.
     
    5
    Hosté se na levé straně dokázali prokombinovat až do pokutového území, ale zde nebyli přesní a výsledkem byl rychlá brejk Riedu. ten skončil pro změnu na hodně špatné přihrávce Bergmanna.
     
    3
    Příliš dlouhý nákop domácích končí za brankovou čárou. Odkopávat tak bude logicky brankář Mattersburgu, Markus Kuster.
     
    2
    Dalšího faulu se dopustil Patrick Farkas, který zatáhl soupeře za ruku a poslal ho k zemi. Právě faulovaný hráč Riedu má menší potíže s kopačkou.
     
    1
    V první minutě jsme zatím byli svědky pouze nepřesného nákopu hostujícího celku a poté faulu jednoho z hráčů Mattersburgu. Až po něm se k míči dostávají domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči již jsou nastoupeni na hrací ploše. Utkání každou chvílí začne.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Josko Ried: Gebauer – Janeczek, Reifeltshammer, Filipović – Bergmann, Trauner, Polverino, Kragl – Moschl, Elsneg – Gavilán
    Náhradníci: Duraković – Antonitsch, Murg, Schubert, Kölbl, Prada, Sikorski, Walch

    SV Mattersburg: Kuster – Höller, Mahrer, Malić, Maksimenko – Perlak, Jano – Prietl, Farkas, Röcher – Pink
    Náhradníci: Borenitsch – Bürger, Grgić, Onisiwo, Rath, Sprangler, templ

    Rozhodčí: H. Lechner – A. Staudinger, M. Kolbitsch.
     
    POSLEDNÍ TŘI VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    8.8.2015 Mattersburg – Ried 4:1
    11.5.2013 Ried – Mattersburg 1:1
    2.3.2013 Mattersburg – Ried 1:0
     
    SV MATTERSBURG

    Hosté patří k průměrným týmům ligy, avšak po třech nepovedených zápasech před reprezentační pauzou se dostali na rozdíl pouhých čtyř bodů od Altachu, který je třetí od konce. Právě Mattersburg je navíc nejvíce inkasujícím týmem rakouské Tipico ligy. Průměrně hosté inkasují přibližně dvě branky na zápas a v posledních dvou zápasech obdržel po čtyřech gólech.
     
    SV JOSKO RIED

    Domácímu celku se zatím opravdu vůbec nedaří. Ried má za sebou jedenáct odehraných zápasů a s pouhými devíti body za dvě výhry a tři remízy se potácí na předposlední příčce tabulky. V počtu inkasovaných gólů jsou navíc domácí druzí nejhorší. O pouhé dvě inkasované branky je horší už jen dnešní soupeř Riedu, Mattersburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z nejvyšší rakouské fotbalové ligy a zápasu, ve kterém SV Josko Ried přivítá na svém hřišti SV Mattersburg. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 74. Perlak

    Karty:   67. Filipović (RIE), 83. Janeczek (RIE) – 39. Jano (MTT), 49. Malić (MTT), 50. Röcher (MTT)


    SV Guntamatic Ried: Gebauer – Janeczek, Reifeltshammer, Filipović – Bergmann, Trauner, Polverino (68. Murg), Kragl – Möschl (81. Sikorski), Elsneg – Gavilán (68. Walch)
    Náhradníci: Duraković – Antonitsch, Murg, Schubert, Kölbl, Prada, Sikorski, Walch

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller (59. Onisiwo), Mahrer, Malić, Maksimenko – Perlak, Jano – Prietl, Farkas, Röcher (83. Grgić) – Pink
    Náhradníci: Borenitsch – Bürger, Grgić, Onisiwo, Rath, Sprangler, templ

    Rozhodčí: H. Lechner – A. Staudinger, M. Kolbitsch
    bahis siteleri