Trenčín – Zvolen 4:3 (po pr.) | Nitra – Košice 3:2 (kon.) | Skalica – Poprad 3:2 (kon.)
Žilina – Martin 3:1 (kon.) | Banská Bystrica – Piešťany 6:2 (kon.)
konec
HK Skalica
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HK Poprad
sk Neděle 15.11.2015, 17:00 • zimný štadión Skalica • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Dobrý podvečer. Srdečne Vás pozývam k sledovaniu tohto duelu medzi domácou Skalicou a hosťujúcim Popradom. Záhoráci sa naposledy stretli s Martinom. Skalica prehrávala 4:0, no zápas nevzdali a dokázali znížiť na rozdiel jedného gólu. To si už ale domáci Martin do záverečnej sirény dokázal ustrážiť, a tak si Skalica neodviezla domov ani jeden bod. Poprad hral doma tri zápasy po sebe. Z toho inkasoval dve prehry. Posledná bola s Trenčínom po tom, čo domáci prehrali tesne 1:2. Skalica sa aktuálne nachádza na poslednom mieste v tabuľke. Poprad je na to o niečo lepšie, keďže zahrieva siedmu priečku.

    V dnešnom zápase je miernim favoritom Poprad, no Skalica si doma bude isto chcieť nejaký bod udržať. Priebeh a konečný výsledok dnešného stretnutia sa dozviete od 17:00!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK 36 HANT Skalica: Romančík (Ševela) – Barák, Zukal – Opalek, Novák – Polata, Jaborník – Kukliš – Pašek, Školiak, Komínek – Klíma, Brendl, Korytko – Jass, Mickevics, Bezúch – Rožník, Lantoš, Trenčan

    HK Poprad: Kostúr – Suchý, Dinda – Kasík, Fabian – Malina, Ťavoda – Gaborčík, Šterbák – Bartečko, Paukovček, Paločko – Kroták, Bajaruns, Hvila – Rapáč, Heizer, Rapáč B. – Štrauch, Rusnák, Števuliak

    Rozhodca: Goga – Synek, Orolin.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Zápas sa začala a hráči oboch celkov sa ihneď pokúšajú dostať do zakončenia. V úvode nikto nechce urobiť zbytočnú chybu.
     
    02:01
    Skalickí hokejisti hrajú pred domácim publikom, preto by sa radi ujali vedenia. Začali naozaj aktívne a aj teraz držia puk v útočnej tretine.
     
    02:35
    Skaličania puk dvakrát v rade vypálilď po i na bránku súpera hnebuly, ale gólman Kostúr si dal veľký pozor a puk schoval v lapačke.
     
    03:06
    Skalica sa bude brániť! Za hákovanie ju oslabí Henrich Jaborník, ktorý zastavil jedného zo svojich súperov pri vyloženej šanci.
     
    03:20
    Videli sme veľmi nebezpečnú strelu z hokejky Paukovčeka, ktorú Romančík nemal plne pod kontrolou. Puk mu vypadol na ľad, kde sa hostia pokúšali o rozohrávku, ale vznikla z toho iba neprehľadná situácia, ktorá vyvrcholila posunutím bránky.
     
    03:44
    Domáci po buly získali puk a Jass ho vyhodil ez všetky čiary. Skalica sa zatiaľ dobre bráni.
     
    04:56
    Hosťujúci brankár chcel pomôcť svojmu tímu, vykorčuľoval si za bránku a pokúsil sa o rozohrávku, no situáciu podcenil. Následne sa musel dopustiť nedovoleného zákroku, čím oslabí svoj tím. Trest si za neho odsedí Rapáč.
     
    05:06
    Skalickí hokejisti sú už v plnom počte a začína sa ich skrátená presilovka.
     
    05:20
    Skaličania sa ihneď usadili v útoku a skúsili to strelecky. Od modrej čiary pálil veľmi tvrdo Brendl, no Kostúr si s jeho pukom poradil.
     
    05:47
    Popradčania sa dobre ubránili a hru presunuli na opačnú polovicu. Tam sa dokonca dostali aj k zakončeniu, no to pre Romančíka vôbec nebolo nebezpečné.
     
    06:25
    Skaličania sa napokon do útoku vrátili a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. SItuáciu ale podcenil Novák, ktorý nevypálil včas a následne o puk prišiel.
     
    06:56
    Trest hosťujúceho brankára už vypršal a Poprad hrá v plnom počte. Na úvodný presný zásah stále iba čakáme.
     
    07:34
    Skaličania sa už proti plnému počtu hráčov súpera dostali do výbornej šance! Komínek sa pred bránkou pokúšal o zakončenie, no nedosiahol na puk.
     
    07:59
    V ofenzíve sa o nebezpečnejšiu situáciu pokúsili aj hostia. Puk najskôr na teč nahadzoval Kroták a potom aj jeden z jeho spoluhráčov, no Romančík si s obomi pokusmi poradil.
     
    08:32
    Skalica dala gól!

    Skaličania sa presunuli do útoku a ujímajú sa vedenia! DANIEL OPALEK si nakorčuľoval do medzikružia, kde inkasoval prihrávku z ľavej strany a pohotovým zakončením prekonal Kostúra. Patrik Korytko, Pvel Brendl.
    08:32 Daniel OPALEK - 1:0
     
    09:11
    Popradčania s úvodom zápasu spokojní nie sú a ihneď sa pokúšajp o rozohrávku smerom dopredu. Za bránkou si puk drží Paukovček a hostia budú rozohrávať.0
     
    10:06
    Skaličania sú však aj naďalej aktívni. Spred modrej čiary teraz prudko vypálil Komínek, no jeho pokus Kostúr dobre videl a zneškodnil.
     
    10:40
    Poprad sa snažil o priechod do pásma, ale Hvila bol za modrou čiarou priskoro a hostia sa dopustili iba ofsajdu.
     
    11:09
    Hra sa rýchlo presúva zo strany na stranu. Do zakončenia sa teraz z pravého kruhu dostal Lukáš Klíma, ale hosťujúcu bránku tesne minul.
     
    11:46
    Poprad sa bude brániť! Radomír Heizer je vylúčený na dve minúty za faul kolenom.
     
    11:52
    Skaličania začali veľmi aktívne a takmer sa im podarilo dobre zakončiť! Brendl krížnou prihrávkou našiel Pašeka, no ten v rýchlosti pálil iba nepresne.
     
    12:25
    Popradčania následne puk vyhodili cez všetky čiary, ale domáci sa do pásma po niekoľkých sekundách vrátili. Pašek našiel na modrej čiare Baráka, ktorý ihneď prudko pálil, no iba do Kostúra.
     
    12:40
    Skalica musela opäť opustiť pásmo a takmer sa jej to stálo osudným. V strednom pásme vyprodukoval nepresnú prihrávku Pašek, no svoju chybu ihneď napravil a súpera do úniku nepustil.
     
    13:04
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie domáci Dušan Pašek.
     
    13:30
    Výborná šanca domácich! V hre štyroch proti štyrom sa Jass ocitol pred bránkou a dostal sa k vyrazenému puku, no v rýchlosti ho nestačil upratať do siete.
     
    13:46
    Popradčania už medzičasom hrajú v plnom počte a na trestnej lavici ostal iba domáci Pašek. Popradu sa začína skrátená presilovka.
     
    14:10
    Skaličania pokračujú vo svojej aktivite aj v oslabení. Brendl sa dostal k tvrdej strele, no Kostúr bol pozorný. Poprad má teraz na ľade veľké problémy.
     
    14:55
    Poprad napokon do útoku predsa len prešiel. Kroták to skúsil strelecky spoza obrany, ale Romančík si na puk počkal a vytesnil ho mimo priestoru troch žrdí.
     
    15:04
    Pašek je už späť na ľadovej ploche a hra pokračuje v plnom počte na oboch stranách. Skalica stále vedie tesne 1:0.
     
    16:24
    Popradčania sa pokúšajú o vyrovnanie, ale proti húževnatému súperovi to majú mimoriadne náročné. Hostí teraz zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    16:52
    Skaličania si puk prevzali na svoje hokejky po tom, čo Bartečkovi nevyšla rozohrávka. Zo strany hostí zatiaľ sledujeme iba trápenie.
     
    17:16
    Poprad sa pokúša prejsť do útoku, ale domáci hokejisti prehustili stredné pásmo. Hostia sa nevedia dostať pred Romančíka.
     
    18:07
    Poprad dal gól!

    Hosťom sa napokon do pásma podarilo dostať a je vyrovnané! ARNE KROTÁK si skúsene počkal v dobrej pozícii, inkasoval prihrávku od Bajarunsa, ktorý na seba naviazal až dvojicu hráčov a tvrdo zakončil. Asistencie: Lauris Bajaruns a Lukáš Hvila.
    18:07 Arne KROTÁK - 1:1
     
    18:44
    Skalica sa mohla vrátiť do vedenia! Koba Jass zychytil puk, ktorý Kostúr nepochopiteľne neudržal. Domáci hráč bol však z toho zjavne prekvapený, pretože v rýchlosti nedokázal bleskovo zareagovať a puk do siete nepretlačil.
     
    19:10
    Začala sa nám posledná minúta tejto tretiny. Stav je stále vyrovnaný, pri puku sú však hostia.
     
    19:51
    Popradčania sa napokon dostali aj do zakončenia. Puk do pásma po pravej strane potiahol Kroták a pálil z pravého kruhu, ale Romančík jeho pokus vyrazil. Z opačnej strany ihneď dorážal Bajaruns, no ani ten zoči-voči skalickému gólmanovi nepochodil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej aktívny prístup z oboch strán, ktorý priniesol dva góly a skóre je zatiaľ vyrovnané.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Hostia vyhrali buly, ktoré zahájilo prostrednú časť hry, no Paukovček nedokázal vysunúť Bartečka. Na druhej strane vletel do pásma Školiak, no Suchý vyhodil puk.
     
    20:45
    Školiak prihral medzi kruhy Pašekovi, ktorý obohral Paločka a vypálil, no Kostúr dokázal vyraziť!
     
    21:37
    Na druhej strane musel zasahovať Romančík, keď pálil Bajaruns.
     
    22:21
    Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    22:27
    Skalica dala gól!


    Domáci vyhrali buly na modrú čiaru, kde sa zmocnil puku JINDŘICH BARÁK a ten po kľučke na Rapáča prepálil Kostúra a Skalica sa dostáva do vedenia!
    Asistencie: Arturs Mickievics, Juraj Rožník
    22:27 BARÁK - 2:1
     
    23:18
    Števuliak stratil puk na útočnej modrej, no protiútok domáceho celku skončil nepresnou prihrávkou pred bránu.
     
    24:27
    Skaličania sa uvoľnili len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa vráti pred Romančíka.
     
    25:26
    Domáci prenikli rýchlo do útočného pásma, no nedokázali ohroziť Kostúra a hra sa sťahuje na druhú stranu.
     
    26:00
    Richard Rapáč odchádza na trestnú lavicu za držanie. Skalica bude môcť v presilovej hre odskočiť už na rozdiel dvoch gólov.
     
    26:38
    Kamzíci sa zatiaľ bránia veľmi dobre. Tentoraz skončilo Heizerovo vyhodenie za mantinelom, no bol tam teč a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    27:17
    Skalica ešte nedokázala počas tejto presilovej hry ohroziť hosťujúceho brankára.
     
    27:44
    Kostúr čelil tvrdej strele z hokejky Opaleka, no puk neprešiel cez masu tiel.
     
    28:00
    Poprad prežil oslabovku a Richard Rapáč je späť na ľadovej ploche.
     
    28:29
    Štvrtá formácia hostí dokázala preniknúť do útočného pásma, ale Štrauch neudržal puk na hokejke.
     
    29:05
    Romančík po Paločkovej strele podržal puk v lapačke príliš dlho a vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    29:33
    Paločko vedome strieľal po ľade, no Paukovček nedokázal zmeniť dráhu puku.
     
    30:17
    Fantastický zákrok Kostúra, ktorý vychytal Korytka! Domáci hráč nedokázal využiť parádnu príležitosť, keď sa ocitol sám pred gólmanom hostí.
     
    31:08
    Barajuns strieľal po tandeme spoza kruhov, no puk preletel povedľa brány a následne opustil útočné pásmo.
     
    32:02
    Nepresná rozohrávka v podaní Popradu znamená zakázané uvoľnenie.
     
    32:44
    Koba Jass obrúžil bránu, no v poslednej chvíli ho za cenu faulu zastavil Denis Šterbák, ktorý zamieril na trestnú lavicu za sekanie.
     
    33:27
    Barák naznačil strelu a prihral lepšie postavenému Brendlovi, no jeho strela z prvej skončila ne mantinely.
     
    34:05
    Domáci hrajú presilovku veľmi dobre, no videli sme zatiaľ len jednu strelu a aj tá bol nepresná.
     
    34:37
    Poprad dal gól!


    Poprad vyrovnáva v oslabení! Domáci stratili puk v strednom pásme, kde ho zachytil Arne Kroták a po jeho prihrávke cez os vyrovnal strelou z prvej LUKÁŠ HVILA!
    Asistencia: Arne Kroták
    34:37 HVILA - 2:2
     
    35:02
    Mickievics sa na ľavej strane perfektne uvoľnil a následne vystrelil, no Kostúr si postavil tyčky veľmi dobre! Teraz ďakuje tej ľavej.
     
    36:23
    Paukovček odviedol pred bránou dobrú robotu, no istý čas stál v bránovisku a Poprad je vykázaný z útočnej tretiny.
     
    37:13
    Korytko strieľal z pravej strany, no Kostúrovi stačilo len očami kontrolovať puk, ktorý skončil v rohu klziska.
     
    37:50
    Bezúch dostal prihrávku pred bránu, ktorého strelu z otočky vyrazil betónom Kostúr!
     
    38:20
    Kostúr musel ísť za bránu, aby rozohral a jeho vyhodenie našťastie pre hostí nezachytil Mickievics.
     
    38:57
    Bajaruns vletel do útočného pásma a dokázal aj vystreliť, no Romančík vyrážačkou zneškodnil.
     
    39:24
    Zukalovi za Romančikovou bránou vyletela z rúk hokejka, ktorá mu dala po tvári. Hlavný arbiter Goga si dobre všimol, že to nebola hokejka domáceho hráča, ale samotného Zukala.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa oba tímy snažili dávať pozor na zadné vrátka, no aj napriek tomu sve videli dva góly. V 23. minúte prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste Barák, no na jeho presný zásah dokázal nájsť odpoveď Poprad v oslabení, keď zúžitkoval nezištnú Krotákovu prihrávku Lukáš Hvila.

    Tretia tretina začne približne o 18:39.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Domáci vstúpili do poslednej tretiny veľmi aktívne, keď Školiak vystrelil z ľavej strany, no Kostúr bol pozorný.
     
    40:50
    Skalica dala gól!


    PAVEL BRENDL si v strednom pásme vyzdvihol puk a po pravej strane sa natlačil až do kruhu, odkiaľ vypálil a dokázal prekonať Matúša Kostúra.
    Asistencia: Patrik Korytko
    40:50 BRENDL - 3:2
     
    41:33
    Romančík ležal na zemi, no dobiedzajúci Štrauch so Šterbákom ho nedokázali prekonať a vyrovnať stav duelu na 3:3.
     
    42:20
    Andreas Štrauch dostal prihrávku za obranu, no išiel z pravej strany a napokon sa dostal do ťažkého uhla. Navyše proti nemu vyšiel z brány Romančík.
     
    43:01
    Arne Kroták mal vyrovnanie na hokejke, keď mu rovno na ňu vyrazil puk betónom Romančík, ale v poslednej chvíli zasiahol domáci hráč!
     
    43:43
    Skaličania zatiahli puk do svojho pásma a oba celky prestriedali.
     
    44:04
    Heizer urobil smerom od mantinelu šikovný manéver a po jeho prihrávke strieľal Richard Rapáč, no Romančík bol tam, kde mal byť.
     
    44:49
    Skalica mohla skórovať po rýchlom protiútoku, no to by musel Trenčan čakať Mickievicsovu spätnú prihrávku medzi kruhy.
     
    45:47
    Na druhej strane zavreli svojho súpera Kamzíci a celú akciu zakončil tvrdou strelou Fabian, no pálil len do pripraveného Romančíka.
     
    46:03
    Prihrávka na Lantoša prešla ž ku Kostúrovi, ktorý musel puk podržať. Vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    46:25
    Jindřich Barák takmer urobil kiks, keď sa ku nemu dostal Paukovček nebezpečne blízko a domáci bek bol navyše posledným hráčom.
     
    46:58
    Domáci vyhrali buly vo vlastnom pásme, no puk zamieril na Romančíka, ktorý ho radšej prikryl.
     
    47:58
    Skalica zachytila súperovu rozohrávku, no pred bránou sám stojaci Rožník sa prihrávky nedočkal.
     
    48:35
    Poprad potreboval vystriedať a pochopiteľne to využili aj domáci, ktorí vedú o jeden gól.
     
    49:00
    Kostúr musel prikryť puk takmer až pri ľavom mantinely, keďže dobiedzajúci Korytko bol nebezpečne blízko.
     
    49:47
    Korytko sa po pravej strane natlačil až do zakončenia, no Lukáš Hvila ho zatiahol a nasledovať bude trestné strieľanie!
     
    49:47
    Matúš Kostúr prekvapil Korytka tým, že nezačal ustupovať a namiesto blafáka zvolil útočník Skalice strelu, no gólman hostí jeho úmysel vystihol!
     
    51:38
    Hostia budú mať početnú prevahu, keďže na trestnej lavici už sedí René Školiak za nedovolené bránenie v hre.
     
    52:09
    Skalica sa dokázala oslobodiť a ďalšie sekundy domáci získajú, pretože sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    52:35
    Kamzíci nehrajú túto presilovku vôbec dobre. Hra sa sťahuje pred Kostúra, keďže sme videli icing.
     
    53:02
    Krotákova prihrávka na Bartečka skončila len pri domácom hráčovi, ktorý puk poslal cez všetky čiary.
     
    54:06
    Školiakovi ušiel puk a v poslednej chvíli sa snažil prihrať ho pred bránu Mickievicsovi, no Kostúr puk zastavil príložníkom.
     
    54:47
    Poprad má možn jednu z posledných príležitostí na vyrovnanie. Henrich Jaborník dostal dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    56:05
    Parádny Romančíkov zákrok po Kasíkovej strele znamená, že domáci stále vedú o jeden gól!
     
    56:46
    Kasíkova ďalšia strela skončila na mantinely a týmto sa končí početná prevaha hostí.
     
    57:38
    Heizer nahodil puk na bránu, no Romančík vyrazil do rohu.
     
    57:49
    Pavol Paukovček si zobral oddychový čas.
     
    57:49
    Kamzíci sú na ľadovej ploche šiesti, keď ostal Matúš Kostúr na striedačke.
     
    57:55
    Scuhý pálil ihneď po vhadzovaní, no mieril vedľa Romančíkovej svätyne.
     
    58:10
    Ďalšie zakončenie hostí a ďalší zákrok domáceho gólmana, ktorý je dnes azda najlepším hráčom zápasu spoločne s jeho náprotivkom.
     
    58:34
    Obrovský závar pred domácou bránou po Fabianovej strele! Poskakujúci puk nedokázali do brány upratať Paukovček s Bartečkom!
     
    59:19
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času.
     
    59:36
    Pašek získal puk a urobil to šikovne, keď nechcel za každú cenu skórovať a získal cenné sekundy.
     
    59:55
    Päť sekpnd do konca sa bude vhadzovať po Romančikovej pravici!
     
    59:58
    Suchý pálil z vrcholu kruhov, no Romančík týmto zákrokom podčiarkol svoj výborný výkon!
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Skalicou a Popradom je minulosťou. V poslednej časti hry sme videli gól hneď na začiatku, keď po 50 sekundách skóroval Pavel Brendl. Kamzíci na konci svojho súpera zatlačili hlavne pri hre bez brankára, no nedokázali vsietiť vyrovnávajúci gól a domáci sa tešia z trojbodového zisku.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (19:15:46)

    Veronika Pancuráková

    Roland Hric

    Branky a nahrávky: 9. Opalek (Korytko, Brendl), 23. Barák (Mickievics, Rožník), 41. Brendl (Korytko) – 19. Kroták (Bajaruns, Hvila), 35. Hvila (Kroták)


    HK Skalica: Romančík (Ševela) – Barák, Zukal – Opalek, Novák – Polata, Jaborník – Kukliš – Pašek, Školiak, Komínek – Klíma, Brendl, Korytko – Jass, Mickevics, Bezúch – Rožník, Lantoš, Trenčan
    HK Poprad: Kostúr – Suchý, Dinda – Kasík, Fabian – Malina, Ťavoda – Gaborčík, Šterbák – Bartečko, Paukovček, Paločko – Kroták, Bajaruns, Hvila – Rapáč, Heizer, Rapáč B. – Štrauch, Rusnák, Števuliak

    Rozhodčí: Goga – Synek, Orolin
    bahis siteleri