Frýdek-Místek – Hlučín 13:2 (kon.) | Pardubice – Union 2013 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Žižkov 4:0 (kon.)
Teplice – Ústí n. L. 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Sereď 1:2 (kon.) | Sokolov – Hr. Králové 1:3 (kon.)
Vlašim – Liberec jun. 2:3 (kon.) | Dunajská Streda – Győr 1:1 (kon.) | B. Bystrica – Poprad 1:0 (kon.)
Karviná – Katowice 1:1 (kon.) | Miedź – Opava 2:3 (kon.) | Senica – Třinec 3:0 (kon.)
Skalica – Znojmo 0:0 (kon.) | Michalovce – Prešov 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Rapid 2:2 (kon.)
MTK Budapešť – Jihlava 0:1 (kon.) | FK Voždovac – Brno 0:0 (kon.) | Liberec – Târgu Mureş 1:1 (kon.)
Jagiellonia – Slovácko 3:4 (kon.) | Olomouc – Pogoň 3:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
2:2 (1:2)
SK Rapid Vídeň
Sobota 30.01.2016, 14:00 • Trainingszentrum Emirhan Side • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Bohemians Praha 1905 si v přátelském utkání na tureckém soustředění poměří síly se slavným rakouským Rapidem Vídeň. Pro Rapid to je generálka na ligu, kterou začíná příští víkend. Pikantní je utkání pro trenéra domácích Romana Pivarníka, který v Rapidu působil a má s ním mistrovský titul z roku 1996.
     
    Pražský celek plánoval nasadit do základní sestavy Daniela Krcha, kterého ale vyřadila ze hry lehká nevolnost, takže ho v základní sestavě nahrazuje Michal Šmíd.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Zlámal – Čögley, Šmíd, Gajič, Švec – Acosta, Jirásek, Jindřišek, Hubínek, Mosquera – Mikuš
    Náhradníci: Fryšták, Hašek, Havel, Škerle, Bartek, Čížek, Hradecký, Lulič, Prošek, Akulinin, Schick

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Pavelic, Sonnleitner, M. Hofmann, Stangl – S. Hofmann, Schwab, Nutz – Schobesberger, Jelić, Kainz
    Náhradníci: Novota, Knoflach, Gartler, Schrammel, Dibon, Auer, Wöber, Petsos, Schaub, Grahovac, Kuen, Szanto, Gashi, Tomi, Alar, Prosenik.
     
    Předzápasové rozcvičení je v plném proudu a oba celky si za několik minut poměří svoje schopnosti.
     
    V Turecku panuje velice příjemné počasí s lehkým větrem a na tribuně je k vidění i několik diváků. Zápas by měl za malou chvíli odstartovat.
     
    Vzhledem k tomu, že oba celky vyznávají zelenobílé barvy, nastoupí dnes pražský celek v modročerné kombinaci, aby se dala mužstva dobře odlišit.
     
    Oba celky s menším zpoždněním nastupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Na tribunách byli k slyšení příznivci pražského celku, kteří svůj tým v první minutě podporovali pokřikem "Bohemka do toho".
     
    2
    Rozhodčí odpískal první faul, jehož obětí byl na polovině hřiště Matej Jelić. Rapid se zatím snaží kombinačně překonat obranu.
     
    3
    První rohový kop vybojoval Stefan Nutz, který se také ujal exekuce. Poslal balón do pokutového území, kde jeden z nabíhajících hráčů hlavičkoval mimo tři tyče Zlámalovy branky.
     
    4
    Jindřišek pod tlakem dokázal zkušeně rozehrát. Akce pokračovala po levém křídle, odkud přiletěl centr do pokutového území. Následně se k hlavičce po dalším centru dostala Bohemka a brankář Strebinger měl co dělat, aby míč zkrotil.
     
    5
    Nepřipravená střela zpoza vápna letěla hodně mimo, takže vykopávat bude Richard Strebinger.
     
    6
    Do šance se propracoval Matúš Mikuš, ale jeho rána byla tečovaná, takže i Bohemians si vyzkouší rohový kop v podání Milana Jiráska. Jeho centr však skončil odkopem prvního obránce.
     
    7
    Další faul Bohemians kolem poloviny hřiště, když se Rapid snažil rychle propracovat do útoku.
     
    8
    Rapid právě vstřelil branku!
    Po nedůrazu na pravé straně se k míči po přihrávce Stefana Stangla dostal ve vápně MATEJ JELIĆ, který tvrdou ranou na bližší tyč nedal Zlámalovi sebemenší šanci na zákrok.
    8. Matej JELIĆ - 0:1
     
    9
    Kombinace Jiráska s Mikušem skončila nepřesným pasem středopolaře Bohemians, takže Vídeň může opět vyrazit dopředu.
     
    10
    Mosquera si na levé straně vyměnil míč se Švecem a poté ho udržel v souboji proti dvěma protihráčům. Následně poslal balón dozadu, takže Bohemians začínají s útokem od začátku.
     
    11
    Pražané o míč brzy přišli a Rapid zkouší sérii krátkých přihrávek.
     
    12
    Kombinace Rapidu začíná na jejich obranné polovině, když si míč vyměnili snad všichni obránci. Bohemians však poměrně dobře napadají a nyní Rapid o míč připravil důrazný Mosquera.
     
    13
    Zlámal si vyběhl pro míč, který byl příliš dlouhý a měl směřovat na střelce zatím jediné dnešní branky Jeliće. Založil útočnou akci, kdy byl míč poslán na levé křídlo, kde ho ovšem Švec absolutně nemohl doběhnout.
     
    14
    Nyní dostalo napadání hráčů Bohemians obranu Rapidu do problémů, ale nakonec se hráčům v zelených dresech na poslední chvíli podařilo zapeklitou situaci vyřešit.
     
    15
    Peter Čögley nyní prokázal velkou bojovnost, když nenechal míč dopadnout na rohový kop a ve skluzu ho odpravil do autu. Následná akce však přeci jen rohem pro Rapid končí.
     
    16
    Roh odvrátil Švec hlavou zpátky k jeho exekutorovi, který následně poslal další balón, ale ten byl velmi nepřesný a vykopávat bude Zlámal.
     
    17
    Mikuš podstoupil těžký souboj, ve kterém prohrál s obranou Rapidu, načež se míč dostal až k brankáři Strebingerovi, takže fotbalisté v zelených dresech začínají novou kombinaci na vlastní půli.
     
    18
    Jindřišek byl faulován při průniku Nutzem, takže si Bohemians vyzkouší také trochu útočení.
     
    19
    Jirásek vyslal z levé strany centr, na který si vyskočil Matuš Mikuš, ale jeho hlavička postrádala razanci, takže Strebinger si mohl na míč v klidu počkat.
     
    20
    Nyní to vypadalo na faul Jeliće, ale rozhodčí nepískal. Naštěstí pro český celek se útočník nedokázal dostat do nebezpečného prostoru s míčem u nohy.
     
    21
    Střela Stefana Schwaba z úctyhodné vzdálenosti byla zblokována obranou celku z Ďolíčku.
     
    22
    Mikuš sice krásně podržel míč proti soupeři, ale následně provedl mizernou přihrávku, které se jednoduše zmocnila obrana rakouského celku.
     
    23
    Rapid nyní držel Bohemians u Zlámalova pokutového území, ale nakonec se jeho hráči dostali do ofsajdového postavení, které bylo odmáváno i odpískáno.
     
    24
    Acosta přihrál míč na jednoho ze svých spoluhráčů na pravé straně, který vyslal centrovaný balón do pokutového území, ale tam nikdo z hráčů v modročerné kombinaci zrovna nebyl.
     
    25
    Aktivní Mikuš byl nyní faulovaný, takže centr do pokutového území si vyzkouší Jirásek.
     
    26
    Jiráskův centr bez potíží odvrátila obrana. Poté dostal Milan Jirásek ještě jednu šanci, ale jeho přihrávka po zemi byla značně nepřesná.
     
    27
    Nyní opět kombinovali hráči favorizovaného vídeňského celku, nicméně jejich akce skončila dalším ofsajdovým postavením na jejich levé straně.
     
    28
    Rapid nyní kombinuje hodně obezřetně a snaží se najít nějakou skulinku v obranném postavení pražského celku, což zatím není úplně snadné, jelikož obranné šiky Bohemians jsou pozorné.
     
    29
    Rozhodčí ukazuje žlutou kartu Acostovi a píská penaltu! Acosta zavadil o pronikajícího soupeře v rohu pokutového území a ten neudržel stabilitu a spadl.
     
    30
    Rapid právě vstřelil branku!
    STEFAN SCHWAB zkušeně posílá Rapid do dvoubrankového vedení, když míč poslal doleva ze svého pohledu, zatímco Zlámal skočil na druhou stranu.
    30. Faul a následný gól; Stefan SCHWAB - 0:2
     
    31
    Fotbalisté Bohemians vyrazili do útoku, ale jejich akce neměla dlouhého trvání.
     
    32
    Na levé straně pronásledoval Mosquera svého soupeře a snažil se ho obrat o balón, leč to se mu nepodařilo a Strebinger vykopává.
     
    33
    Teď přilétl dopředu velice nepřesný balón, který Mikuš nemohl mít, ani kdyby použil motocykl.
     
    34
    Bohemians v posledních vteřinách převzali útočnou aktivitu, ale hráčům pražského celku chybí větší přesnost a překvapivý okamžik.
     
    35
    Nepřesný centr Acosty odkopnul Sonnleitner na rohový kop, i když obránce Rapidu se spíše ukopnul, než že by se jednalo o nějak nebezpečný míč.
     
    36
    Po rohu se k míči dostal jeden z fotbalistů Bohemians, ale jeho rána do poloodkryté branky byla o kousek nepřesná, takže stav zůtává stále stejný.
     
    37
    Rychlý Mikuš dělal potíže Sonnleitnerovi, který však stačil před průbojným útočníkem přihrát míč na Strebingera.
     
    38
    Nyní nepřesně zakombinovali i hráči Rapidu, ale Jiráskův centr byl opět trošku delší, než by Mikuš potřeboval.
     
    39
    Čögley dribloval s míčem po pravé straně, ale k centru se neodvážil. Balónu se nakonec ujala obrana týmu z rakouské metropole.
     
    40
    Faul na Jindřiška viděl hlavní sudí, i když se hráči Rapidu rozčilují. Následně byl po další akci faulován Mosquera, takže Jirásek má šanci na další centrovaný míč.
     
    41
    Jiráskův míč si našel Stefan Stangl a odvrátil ho do relativního bezpečí, ale hráči Bohemians se přeci jen k míči dostali, načež byl tvrdě faulován Acosta.
     
    41
    Za tvrdý zákrok na Rafaela Acostu vidí žlutou kartu Florian Kainz.
     
    42
    Volný kop byl rozehrán na krátko, ale následná tvrdá rána letěla hodně nad branku, kterou hájí Richard Strebinger.
     
    42
    Švec vybojoval v důrazném souboji balón pro Mosqueru, který si ale míč příliš předkopl a už ho nedokázal zastihnout včas.
     
    43
    Pěknou technickou akci ve středu pole nyní divákům předvedl kapitán Rapidu Steffen Hofmann.
     
    44
    Stefan Nutz zahrával další rohový kop, který jen proskákal pokutovým územím, načež ho obrana Bohemians odkopla na polovinu Rapidu.
     
    45
    Obrana včetně gólmana Zlámala byla pod tlakem hráčů Rapidu, ale nakonec se z nebezpečí dostala.
     
    45+1
    Bohemians právě vstřelili branku!
    MATÚŠ MIKUŠ dokázal korigovat stav utkání, když se po chybě obrany Rapidu dostal do sólového úniku a přesně mířenou střelou nedal Strebingerovi nejmenší šanci.
    45+1. Matúš MIKUŠ - 1:2
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou zajímavý první poločas, ve kterém Rapid Vídeň zvítězil nad Bohemians Praha 1905 2:1, když o branku pražského týmu se postaral slovenský útočník Matúš Mikuš v úplném závěru první půle. Uvidíme, co si na nás oba týmy přichystají do druhé části hry a kolik střídání dnes provedou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ze hry odchází Steffen Hofman a Stefan Stangl, místo nichž si zahrají Maximilian Wöber a Dino Kovacec.
     
    46
    Místo Rafaela Acosty si zahraje Patrick Schick.
     
    46
    Kapitána Jindřiška do druhé půle nahradil mladý finský záložník Tomáš Hradecký.
     
    46
    Do druhé půle se zapojil Patrik Schick, kterého se snažil najít svým pasem Matúš Mikuš, ale neuspěl. Schick se ale ještě dostal k míči, jenže další přihrávka mířila jen na stopera Rapidu.
     
    48
    Schick je v úvodu druhého poločasu nesmírně aktivní, ale zatím se dosti potýká s přesností.
     
    49
    K hlavičce se v nepříliš dobré pozici dostal Matej Jelić, ale jeho pokus ani nedolétl ke Zlámalovi.
     
    50
    Na polovině hřiště byl faulován Matúš Mikuš.
     
    51
    Žlutou kartu si za zbytečně tvrdý zákrok vysloužil Michal Hubínek.
     
    52
    Na levé straně pronikal Mosquera, ale byl zastaven přesně mířeným skluzem, po němž balón končí v autu, takže vhazovat bude Švec.
     
    53
    Hra nyní plyne poměrně klidně, bez větších šancí na obou stranách.
     
    55
    Oba týmy nyní poměrně jednoduše přišly o míč. Další šanci na rozehrávku budou mít fotbalisté vídeňského Rapidu.
     
    56
    Faulován byl Florian Kainz. Zákrok na něj se odehrál v nebezpečné vzdálenosti od Zlámalovy branky.
     
    57
    Sám faulovaný se ujal exekuce přímého kopu a Zlámal měl co dělat. Balón vyrazil jen před sebe, takže Gajič musel odpravit míč hlavou na roh. Po něm se Rapid dostal k zakončení, jež skončilo nad brankou.
     
    58
    Nyní úplně v pohodě zasáhl Zlámal proti slaboučké střele z velkého úhlu.
     
    59
    Další rohový kop Rapidu, kterého se ujal Stefan Nutz. S jeho centrem si poradil Zlámal, který míč vyboxoval daleko od branky.
     
    60
    Další zákrok na Kainze ze strany Jiráska, kterému se Kainz připletl pod nohy. Sám faulovaný opět zahraje volný kop.
     
    61
    Kainzův centr letěl až do šibenice, kam si vyskočil brankář Zlámal, který se nedal zaskočit. Následně ale měl co dělat, aby balón udržel před čárou, aby se nekopal roh.
     
    62
    Bohemians nyní zakládá nový útok kombinací na vlastní polovině hřiště. Po delší době by se zástupci českého fotbalu mohli podívat na útočnou polovinu.
     
    63
    Zatím není možné najít volné místo v obraně, kudy by se podařilo projít. Z levé strany proto přilétl centr doprava na Schicka, ale ten vybojoval jen aut.
     
    64
    Velké střídání v dresu Rapidu.. Vystřídal i brankář Strebinger, jehož nahradil Tobias Knoflach. Dále odešli Kainz, Schobesberger, Jelić a Nutz. Na hrací plochu nově přišli Tomi, Prosenik, Kuen a Gashi.
     
    65
    Hubínek předvedl další faul, ale přitom už má žlutou kartu, takže by se měl v zákrocích mírnit.
     
    66
    Rapid se dostával do zajímavé pozice, ale obrana Bohemians dokázala zavčasu zareagovat a odkopnout balón do relativního bezpečí.
     
    67
    U míče je ve více případech Rapid Vídeň, který je přeci jen na trochu jiné technické úrovni než hráči Bohemians.
     
    68
    Gashi vyslal přihrávku na Schwaba, který ale napálil balón kousek nad. Nebyla to však vůbec špatná rána.
     
    70
    Do rychlého úniku se hnal Michal Švec, ale nedokázal čelit obraně, takže balón ztratil.
     
    71
    Když už se "Klokani" dostávají do útoku, tak je dokážou hráči Rapidu rychle zpacifikovat jako v případě dalšího ofenzivního pokusu.
     
    72
    Mikuš centroval z levé strany, ale míč se k němu odrazil zpátky od obránce. Při pokusu o další centr však trefil nohu protihráče, což bylo oceněno jako nedovolený zákrok.
     
    73
    S míčem na kopačkách vymýšlí další útok fotbalisté Rapidu Vídeň.
     
    74
    Dopředu se dostává i Bohemka a velice zajímavé náběhy předvádí pravý bek Peter Čögley, leč jeho spoluhráči ho příliš často nenachází dobrými průnikovými přihrávkami.
     
    75
    Místo Matúše Mikuše se na hrací plochu vydal středopolař David Bartek.
     
    76
    Rapid opět přebírá aktivitu na útočné polovině, ale ani v jejich případě se nedá hovořit o nijak zázračné přesnosti.
     
    77
    Nyní se Rapid Vídeň propracoval až ke gólu, který však nemohl být uznán pro ofsajdové postavení útočícího fotbalisty.
     
    78
    Bohemians právě vstřelili branku!
    DAVID BARTEK se dostal k zakončení ve skluzu a jeho tečovaná rána končí za zády brankáře Knoflacha!
    78. David BARTEK - 2:2
     
    79
    Favorit utkání nyní vypadá trochu zaskočeně, protože po dvoubrankovém vedení je tu opět vyrovnaný stav.
     
    80
    Rapid Vídeň znovu vysunul presink, ale zatím není dostatečně efektivní.
     
    81
    Schick se málem dostal do zajímavé pozice, takže ho raději kousek před vápnem nedovoleně zastavil Maximilian Hofmann.
     
    82
    Volný přímý kop Jiráska však neznamenal naprosto žádné nebezpečí pro Tobiase Knoflacha.
     
    83
    Klokani se brání dalšímu postupu Rapidu, přeci jen remízový výsledek se slavným vídeňským celkem by byl v přípravě velkým úspěchem.
     
    84
    Nyní celkem účinně napadal David Bartek a po něm i další jeho spoluhráči, takže Rapid nemá klid na rozehrávku.
     
    85
    Do dalšího útoku se vydal Albin Gashi, ale obrana Bohemians ho připravila o míč.
     
    86
    Centr Mario Pavelice byl zblokován na rohový kop, takže Pražané se musí bránit centru Gashiho.
     
    87
    Centr byl Mosquerou odvrácen na další roh, takže opět míč pro Gashiho. Tentokrát ho kopl jen na prvního bránícího hráče.
     
    88
    Rapid zatlačil svého soupeře k vápnu a snaží se projít až k brance, ale zatím se to nedaří. Další rohový kop však bude následovat.
     
    89
    Tentokrát Španěl Tomi, ale opět jeho centr odvrátil první bránící fotbalista Bohemians. Na druhou stranu se hnal Schick, která byl ale zřejmě čistě odstaven od míče.
     
    90
    Balónu se ujmou hráči Bohemians, kteří se pokusí ušetřit trochu času.
     
    90+1
    V ofsajdovém postavení byl nyní nachytán forvard pražského celku Patrik Schick, který je v Bohemians na hostování ze Sparty.
     
    90+2
    Poslední snaha Rapidu o strhnutí vedení na svou stranu je celkem jalová. Ještě ale bude jeden rohový kop po teči obrany.
     
    90+3
    Centr Tomiho odvrátila obrana a zápas bude brzy ukončen.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tým Bohemians Praha 1905 si v zápase s favorizovaným Rapidem Vídeň nevedl vůbec špatným způsobem a nakonec dokázal uhrát cennou remízu 2:2, když o podobě výsledku rozhodla tečovaná střela Davida Bartka. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (15:53:15)

    Pavel Černý

    Branky: 45+1. Mikuš, 78. Bartek – 8. Jelić, 30. Schwab (pen.)

    Karty:   29. Acosta (BOH), 51. Hubínek (BOH) – 41. Kainz (RVI)


    Bohemians Praha 1905: Zlámal – Čögley, Šmíd, Gajič, Švec – Acosta, Jirásek, Jindřišek (C), Hubínek, Mosquera – Mikuš
    Náhradníci: Fryšták, Hašek, Havel, Škerle, Bartek, Čížek, Hradecký, Lulič, Prošek, Akulinin, Schick

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Pavelic, Sonnleitner, M. Hofmann, Stangl – S. Hofmann (C), Schwab, Nutz – Schobesberger, Jelić, Kainz
    Náhradníci: Knoflach, Gartler, Wöber, Kuen, Gashi, Tomi, Alar, Prosenik, Kovacec
    bahis siteleri