Leuven – Standard 0:2 (kon.) | Charleroi – Mechelen 3:2 (kon.) | Westerlo – Waregem 1:2 (kon.)
Genk – Kortrijk 1:0 (kon.)
konec
KVC Westerlo
1:2 (1:0)
SV Zulte-Waregem
Sobota 30.01.2016, 20:00 • Het Kuijpje, Westerlo • Belgická Jupiler Pro League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších přenosů se na Vás těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (22:03:16)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:6.
     
    Waregem po dnešním vítězství i nadále hájí místo mezi elitní šesticí zaručující postup do skupiny hrající o ligový titul, zatímco Westerlo se nedokázalo odlepit od samotného dna ligové tabulky.
     
    Je dobojováno! Zulte-Waregem vítězí díky fantasticky odehrané druhé půli na půdě Westerlo 2:1! Do utkání vstoupili o něco lépe domácí, kteří si vytvořili slibné příležitosti. Zahanbit se nenechali ani hosté, jenže do vedení šlo Westerlo. Deset minut před přestávkou se po krásné přihrávce patičkou prosadil Apau! Závěr první půle patřil Waregemu, ale Lepoint pohrdl dobrou palebnou pozicí a do kabin se šlo za stavu 1:0!

    Hosté nastoupili po přestávce jako vyměnění! Waregem zatlačil domácí fotbalisty před jejich branku a odměnou hostujícímu celku byla vyrovnávací branka, kterou po standardní situaci obstaral Diallo! O dalších šest minut později přidal druhou branku střelou zpoza pokutového území Dalsgaard a hosté rázem vedli! Westerlo se sice pokusilo zmátořit, jenže největší šanci na vyrovnání promarnil Gounongbe a Waregem si poté vítězství s přehledem pohlídal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází De Ridder, přichází Benteke.
     
    90+2
    Ani v nastaveném čase se domácí fotbalisté nemohou dostat na dostřel pokutového území. Hosté zvládají závěr utkání na podtrženou jedničku.
     
    90+1
    Leye mohl pálit z hranice pokutového území, ale rozhodl se pro přihrávku na volného De Riddera. Středopolař hostů stál sám před brankářem Westerlo, zvolil oblouček, což Val Langendonck přečetl a míč lapil!
     
    90
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90
    Ze standardní situace však nebezpečí nepřišlo a domácí dostávají šanci s utkáním ještě něco udělat.
     
    89
    Waregem kontroluje závěr utkání. Hosté drží míč daleko od své branky a navíc vybojovali standardní situaci v nebezpečném prostoru.
     
    88
    Ven Langendonck musel pomoci obraně ve stylu Manuela Neuera. Domácí brankář vyrazil daleko z branky, aby odpravil míč do bezpečí před sprintujícím Leyem.
     
    87
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Cordaro, přichází Kaya.
     
    86
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Hyland, přichází Višňakovs.
     
    86
    Obrovská šance Waregemu! Hosté zahrávali přímý kop, míč se dostal k Leyemu, který jej lehce prodloužil před branku, kde se o zakončení snažili hned dva hráči, ale brankář Van Langendonck svůj tým podržel!
     
    85
    Leye znovu vybízel spoluhráče ke sprintu do otevřené obrany Westerlo. Domácí by si měli dávat pozor na zadní vrátka, protože rychlostně vybavený Essikal jim dělá problémy.
     
    83
    Kapitán hostujícího celu hýří aktivitou! Leye se dral za centrem z pravé strany, avšak na hranici malého vápna jej dva obránci sevřeli do kleští a nedovolili mu zakončit.
     
    82
    Leye se nyní stáhl až k půlící čáře, kde pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou. Waregem drží soupeře daleko od své branky.
     
    81
    Vědět o sobě dal i Waregem. Leye vybídl ke sprintu De Riddera, jež si přichystal míč na pravou nohu a odcentroval do pokutového území. Před brankou Westerlo nebyl nikdo v červeném a míč prolétl až na druhou stranu hřiště.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. Apau – 53. Diallo, 59. Dalsgaard

    Karty:   39. Gounongbe (WES), 52. Mustoe (WES)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:6.
    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Schuermans, Daems, Mustoe – Cools, Hyland (85. Višňakovs) – De Ceulaer, Henkens, Molenberghs (62. Verschueren) – Gounongbe
    Náhradníci: Van Hout, Koffi, Aolad, Verschueren (62. Molenberghs), Handžić, Matthys, Višňakovs (85. Hylland)

    SV Zulte-Waregem: Steppe – Diallo, Sami, Dalsgaard, Verboom – De Ridder (90+3. Benteke), Essikal, Lepoint – Thiam, Leye, Cordaro (87. Kaya)
    Náhradníci: Poletanović. Buyl, Benteke (90+3. De Ridder), Godeau, Bostyn, Brebels, Kaya (87. Cordaro)

    Rozhodčí: Gumienny – Cremers, De Rocker
    bahis siteleri