Colchester – Tottenham 1:4 (kon.) | Nottingham – Watford 0:1 (kon.) | Portsmouth – Bournemouth 1:2 (kon.)
Aston Villa – Manchester City 0:4 (kon.) | West Brom – Peterborough 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Stoke 1:0 (kon.)
Arsenal – Burnley 2:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 0:0 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
2:2 (1:0)
Peterborough United
Sobota 30.01.2016, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce anglického fotbalu. Dnes nás čeká zápas čtvrtého kola FA Cupu, kde se střetne West Bromwich Albion s Peterborough United.
     
    West Bromwich Albion

    West Brom neprožívá podařenou sezonu v Premier League. Nejvíce ho trápí střílení branek, v této činnosti je druhým nejhorším v celé nejvyšší soutěži a i proto patří West Bromu až čtrnáctá pozice v tabulce, pouhých sedm bodů od sestupových příček. Navíc ani v posledních kolech tým nesbírá povinné body, když v posledním ligovém kole jen remizoval na svém stadionu s poslední Aston Vilou.

    V FA Cupu se Bromu daří o něco lépe, když prošel třetím kolem až přes druhý zápas. Bristol totiž vybojoval remízu na půdě West Bromu 2:2 a tak se muselo rozhodnout až ve druhém zápase, kde už tým z nejvyšší soutěže potvrdil roli favorita a postoupil po výhře 1:0.
     
    Peterborough United

    Peterborough se nachází ve své League One na osmém místě, když se propadl, z míst zaručující postupové play-off, až v posledních zápasech, když nedokázal zvítězit třikrát po sobě a není tak v letošním roce v nejlepší formě. Velmi mladý tým táhne především záložník Angol Lee Anthony, který je se sedmi brankami nejlepším střelcem.

    FA Cup je pro Peterborough velmi důležitý a to se odráží i na výsledcích. Ty jsou vynikající. V prvním kole výhra na půdě Burtonu 3:0, v druhém kole na stadionu Lutonu 2:0 a konečně ve třetím kole se také podařilo zvítězit na hřiště soupeře a to v Prestonu, znovu 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, McAuley, Evans (C), Pocognoli – Sessegnon, Yacob, Gardner, McClean – Berahino, Lambert
    Náhradníci: Rose – Chester, Olsson, Gamboa, Leko, Anichebe, Rondon

    Peterborough United: Alnwick – Smith, Bostwick, Ricardo, Wilson – Beautyman, Baldwin, Forrester – Angol, Oztumer, Coulthirst
    Náhradníci: Henry – Taylor, Maddison, Fox, Da Silva-Lopes, Coulibaly, Samuelsen

    Rozhodčí: Friend – Long, Mainwaring.
     
    -5
    Hráči přicházejí na trávník. Zápas za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí v tradičních bílo-modrých dresech rozehráli první poločas dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce se dostal k míči Gardner. Jeho pas na Lamberta však nevyšel a míč končí až za brankovou lajnou.
     
    3
    Také hostující hráči se poprvé dostali na útočnou polovinu. Angol se prodral až do zakončení. Jeho pokus však letí daleko vedle branky.
     
    5
    Také na druhé straně se pokusil ohrozit hostující branku Berahino. Ani jeho střela z hranice vápna nešla mezi tři tyče.
     
    7
    První rohový kop dnešního zápasu obstaral McClean, který poslal míč před Alnwicka, který však dosáhl nejvýše a bere si míč pro sebe.
     
    8
    Ihned po rohovém kopu se dostal do rychlého protiútoku Coulthirst. Jeho samostatný postup však zastavuje domácí kapitán Evans.
     
    10
    Hostující hráči jsou nyní v držení míče a kombinují na své polovině a vyčkávají na vhodný okamžik k útoku.
     
    11
    Naopak k další střele se dostal Berahino, který obešel Ricarda a zkusil překvapit hostujícího brankáře. Míč se však zastavuje u dobře postaveného Bostwicka, který blokuje střelu.
     
    12
    Domácí hráči jsou v úvodu utkání aktivnějším týmem. K dalšímu pokusu se dostal Lambert, ale ani jeho střela nedoputovala až do branky.
     
    14
    Sessegnon chtěl uvolnit na pravé straně Berahima, ten však nečekal rychlou přihrávku a míč končí jen v zámezí.
     
    15
    West Brom právě vstřelil branku!
    Domácí hráči z tlaku v úvodu utkání vytěžili vstřelenou branku. A je to právě SAIDO BERAHINO, který posílá míč do sítě po přihrávce od Lamberta.
     
    16
    Hosté se snaží o rychlou odpověď, ale přihrávku Baldwina končí jen u Pocognoliho a akce hostů končí.
     
    18
    Po vstřelené brance jsou domácí stále aktivní. McClean se dostal k centru z levé straně. Jeho pas do vápna nenašel žádného domácího hráče.
     
    19
    Baldwin fauluje ve středu hřiště a domácí budou mít možnost poslat míč do vápna z volného přímého kopu.
     
    20
    Z nebezpečné situace nic není. K míči se dostal jen Ricardo a hlavičkuje míč daleko od svého brankáře.
     
    21
    Naopak do brejku mohl jít Angol. Dokonce se i hostující útočník dostal ke střele ze třiceti metrů. Jeho pokus ale nenašel cíl a končí vedle branky.
     
    23
    První rohový kop hostujícího celku obstaral Forrester, který chtěl najít na zadní tyči Oztumera, který je ale výborně pokrytý Evansem a k míči se nedostal.
     
    24
    Ve středu pole fauloval Wilson a hosté se budou muset znovu bránit. K míči se staví McClean, ale rozehrává jen na krátko.
     
    26
    McClean se dostal k míči na levém kraji hřiště. Jeho pokus do vápna ale končí jen u vyběhnutého hostujícího brankáře, který si bere míč do rukavic.
     
    28
    I téměř po půlhodině hry jsou domácí stále ve vedení a kontrolují hru. Gardner si vyměnil míč s Yacobem a chtěl ho poslat na rozběhnutého Lamberta, který ale na míč nedosáhl.
     
    29
    Nyní ale fauluje Dawson v blízkosti vápna West Bromu. K míči se postavil Baldwin. Jeho centr do vápna však nenašel hlavu Angola a míč ta propadl až do zámezí.
     
    30
    Dawson si pohrál s míčem u pravé postranní lajny. To se však nelíbilo Smithovi a posílá míč velmi rychle do autu.
     
    32
    Oztumer byl moc aktivní při napadání a fauluje rozehrávajícího Evanse. Domácí tak mohou v klidu rozehrát svou další útočnou akci.
     
    33
    K míči se dostal Yacob a z ničeho nic vypálil. Jeho pokus však míří vysoko nad branku Alnwicka.
     
    34
    Nyní však Yacob faulovat ve středu pole unikajícího Baldwina a domácí se musí vrátit do obrany.
     
    36
    Další tlak domácího celku. Míč se dostal až ke střelci první branky, který ale nebyl připravený na střelu a míč jen posouvá zpět na svou polovinu.
     
    37
    Další možnost domácího celku. Po kombinaci se dostal ke střele Sessegnon, jeho pokus je však z blokovaný a hosté si tak mohou vydechnout.
     
    39
    Po pravém kraji se prohnal do pozice k centru Dawson, ale ani jeho pas do vápna nenašel domácího hráče.
     
    40
    V posledních pěti minutách prvního poločasu se dostal do hry také hostující Beautyman, který obešel na pravé straně McCleana, který ho musí faulovat.
     
    41
    Nyní si však domácí pohlídali přihrávku Baldwina a můžou se vydat do útoku. Lambert si však velmi špatně zpracoval přihrávku a akce končí.
     
    42
    Rohový kop domácího celku končí jen nepovedenou hlavičkou Gardnera, který si neprosadil přes Ricarda.
     
    44
    Další rohový kop domácího celku rozehrál z levé strany Yacob. Jeho pokus našel na přední tyči Lamberta. Míč se však odráží mimo tři tyče.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se dostal po přistrčení Forrestera ke střele Angol. Myhil nemusel zasahovat a pouští míč vedle branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Domácí tým z Premier League vede na svém stadionu po prvním poločase nad Peterborough o jednu branku. O tu se postaral po přihrávce Lamberta Berahino a poslal domácí do vedení. Hosté si nevytvořili větší šanci a tak po zásluze prohrávají v polovině zápasu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Peterborough United: ze hřiště odchází Wilson, přichází Samuelsen.
     
    46
    Střídání v týmu Peterborough United: ze hřiště odchází Beautyman, přichází Taylor.
     
    47
    Hosté rozehráli druhou polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce se dostal k míči střídající Taylor. Jeho pokus vysunout Angola, ale nevychází.
     
    49
    O první střelu druhého poločasu se postaral domácí Berahino, který se nebál a poslal projektil z třiceti metrů. Jeho pokus jen o centimetry minul pravou tyč.
     
    50
    Také na druhé straně došlo k ohrožení branky. Angol posunul míč Oztumerovi, který poslal míč na branku. Myhill je ale pozorný a míč chytá.
     
    52
    Hostující hráči vstoupili do druhé poloviny velmi aktivně a zblokovanou střelou Taylora si vytvořili rohový kop.
     
    53
    Rohový kop hostů končí jen u Myhilla, který se prodral k míči přes klubko hráčů ve vápně.
     
    55
    Znovu hosté. Tentokrát se dostal míč k Smithovi, který z pravého kraje poslal míč do středu, kde už byl připravený na střelu Baldwin. Jeho pokus ale blokuje dobře postavený domácí Evans.
     
    56
    Další šance hostů. K míči se postavil Coulthirst. Našel ve vápně hlavu Oztumera, který ale z výborné pozice poslal míč jen vedle branky.
     
    57
    Hosté jsou nyní velmi aktivní a z toho pramení i šance. Do jedné se dostal po přihrávce Baldwina Angol, ale ani jeho pokus nekončí vyrovnáním.
     
    59
    Domácí se musí stále bránit. Yacob fauluje ve středu pole Taylora a do vápna domácího celku přiletí nebezpečný míč.
     
    60
    K míči se postavil střídající Samuelse, který zakroutil míč za zadní tyč, kde byl jen Evans a posouvá míč v vápna ven.
     
    61
    Rohový kop hostů končí jen u prvního bránícího hráče, kterým byl Pocognoli, a ten odvrací míč daleko od branky svého brankáře.
     
    62
    Dnešní zápas sleduje na stadionu 22 520 diváků.
     
    63
    Střídání v týmu Peterborough United: ze hřiště odchází Oztumer, přichází Maddison.
     
    64
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Lambert, přichází Rondon.
     
    66
    Domácí stabilizují hru. Nyní se však dostal k míči střídající Maddison. Jeho pozice byla velmi špatná pro střelu a také tak dopadá. Míč končí jen na tribuně.
     
    67
    Také domácí se dostali po delším čase ke střele. Míč se dostal na hranici vápna, kde byl Berahino, který ale poslal míč jen do středu branky, kde je připravený Alnwick.
     
    68
    Na polovině hřiště přišlápl kopačku soupeři McClean a dostává první žlutou kartu v zápase.
     
    69
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Sessegnon, přichází Anichebe.
     
    70
    Dvacet minut před koncem zápasu stále domácí vedou o jednu branku. V druhém poločase se však hosté prosazují mnohem více a jsou blízko vyrovnání.
     
    72
    Střídající Rondon se dostal ke střele. Míč se však otřel o Berahina a míří mimo branku. Alnwick tak může v klidu rozehrávat.
     
    73
    Také na druhé straně se prosadil střídající hráč. Maddison poslal přízemní střelu, kterou musí Myhill likvidovat.
     
    74
    Při napadání rozehrávky fauluje domácí McClean s hosté tak budou mít šanci na protiútok.
     
    75
    Ten se však nekoná. K míči se po nepřesné přihrávce dostal Yacob a zastavuje rychlou akci hostů.
     
    76
    West Brom mohl rozhodnout dnešní zápas. Po kombinace ve středu pole se dostal ke střele z dálky Gardner. Jeho pokus se dostal až k Alnwickovi, který musel na dva pokusy míč chytat.
     
    78
    Rondon si narazil s Berahinem. Míč se k němu už však nedostal, když zasáhl výborně v obraně Ricardo, který vypíchl přihrávku.
     
    80
    Posledních deset minut pro hostující Peterborough, aby vstřelením branky se dostal ještě do hry o postup do dalšího kola FA Cupu.
     
    81
    Peterborough právě vstřelil branku! Netrvalo to dlouho a je vyrovnáno. Hostující se v druhém poločase velmi zlepšili a odměnou je jim vyrovnávací branka. O tu se postaral po přihrávce Bostwicka SHAQ COULTHIRST, který střelou do horní části branky nedává šanci brankáři.
     
    83
    Domácí se snaží rychle odpovědět.to se jim však nedaří a k míči se dostal a středu hřiště Taylor, který vyčkává na spoluhráče.
     
    84
    Na pravém kraji fauluje Smith a dostává žlutou kartu od rozhodčího.
     
    85
    Angol překážel při rozehrávce víc než by se mělo a dostává také žlutou kartu.
     
    86
    West Brom právě vstřelil branku!
    Domácí velmi rychle odpovídají na srovnávací branku! Míč se dostal až k Dowsonovi, který poslal přihrávku na SAIDA BERAHINA, který propaluje hostujícího brankáře.
     
    87
    Peterborough právě vstřelil branku! Neuvěřitelný závěr zápasu. Je opět srovnáno! Domácí zaspali po rozehrávce a hosté toho využívají. K míči se dostal po přihrávce Ricarda střídající JON TAYLOR a střelou k tyči znovu vyrovnává.
     
    88
    Domácí mají ještě šanci rozhodnou zápas z rohového kopu, který vybojoval na pravé straně Anichebe.
     
    89
    Rohový kop rozehrál McClean. Jeho míč našel ve vápně Rondona, který se dostal před bránícího Ricarda, ale svou hlavičku už nedokázal umístit do branky.
     
    90
    V poslední minutě řádné hrací doby se dostal ke střele hostující Maddison. Střela se tečovaná a končí jen těsně vedle pravé tyče.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Také Peterborough se může dostal k příležitosti v úplném závěru zápasu. Gardner fauloval před vápnem a hostů budou mít volný přímý kop.
     
    90+3
    K míči se postavil Baldwin. Střelou přes zeď vyděsil domácí fanoušky, kteří již viděli míč v brance. Míč se však dostal jen do boční sítě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnes tedy postupujícího nepoznáme. West Bromwich dlouhou dobu vedl po brance z prvního poločasu od Berahina. Deset minut před koncem vyrovnal Coulthirst. Za domácí odpověděl v šestaosmdesáté minutě znovu Berahino, který by tak poslal svou tým do dalšího kola. To by však nesměl srovnat po minutě hry hostující Taylor, který dal utkání konečný výsledek.

    Oba týmy se tak střenou ještě v jednou zápase, nyní na stadionu Peterboroughu.
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:6.
    Střely mimo: 10:11.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 13:14.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:58:43)

    Vít Schück

    Branky: 15. Berahino, 86. Berahino – 81. Coulthirst, 87. Taylor

    Karty:   68. McClean (WBA) – 84. Smith (PRH), 85. Angol (PRH)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 10:11. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:14.
    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, McAuley, Evans (C), Pocognoli – Sessegnon (69. Anichebe), Yacob, Gardner, McClean – Berahino, Lambert (64. Rondon)
    Náhradníci: Rose – Chester, Olsson, Gamboa, Leko, Anichebe, Rondon

    Peterborough United: Alnwick – Smith, Bostwick, Ricardo, Wilson (46. Samuelsen) – Beautyman (46. Taylor), Baldwin, Forrester – Angol, Oztumer (63. Maddison), Coulthirst
    Náhradníci: Henry – Taylor, Maddison, Fox, Da Silva-Lopes, Coulibaly, Samuelsen

    Rozhodčí: Friend – Long, Mainwaring
    bahis siteleri