New Jersey – Tampa 0:4 (kon.) | Washington – Minnesota 3:2 (kon.) | Carolina – Boston 1:4 (kon.)
Anaheim – Edmonton 2:1 (po pr.) | San Jose – Buffalo 1:3 (kon.) | Philadelphia – Arizona 4:2 (kon.)
Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Nashville – St. Louis 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 4:1 (kon.)
Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.)
konec
Dallas Stars
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
New York Rangers
Sobota 27.02.2016, 22:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    NEW YORK RANGERS

    Už před začátkem sezóny nikdo nepochyboval o tom, že Rangers, účastník finále Stanley Cupu z roku 2014, budou bojovat v základní části znovu o nejvyšší mety. Aktuálně druhým tým Metropolitní divize ztrácí v divizní tabulce na svého rivala Washington Capitals propastných šestnáct bodů, ale pro Newyorčany bude podstatné udržet se na příčkách, které zaručují postup do play-off. Jezdci z posledních čtyř případů hned třikrát vyhráli, jediným jejich přemožitelem uplynulých dnů se stali New Jersey Devils, na jejich kluzišti modrobílí padli celkem jasným poměrem 2:5. Naposledy se parta kolem brankáře Henrika Lundqvista představila v hale St. Louis Blues, kde slavila těsný úspěch 2:1. Kanadské bodování týmu veden Mats Zuccarello (20 + 26), na jehož výkony se trenéři pochopitelně spoléhají. Rangers si navíc poměrně dobrou bilanci drží i na ledech soupeře, zejména v poslední době.
     
    DALLAS STARS

    Některé odborníky to nepřekvapilo, jiné naopak ano. Ať tak či onak, Dallas Stars jsou na špičce Centrální divize, o jejíž čelo se přetahují s obhájcem poháru Chicagem Blackhawks. Nicméně náskok na třetí St. Louis Blues z pohledu Hvězd činí pouze tři body, takže tuhý boj o první pozici v Centrální divizi bude dost možná pokračovat až do samotného konce základní části. Stars ovšem aktuálně nedrží zrovna nejlepší herní bilanci, z předchozích pěti pokusů hned čtyřikrát prohráli, naposledy si na ně v domácím prostředí vyšlápl poslední divizní tým Winnipeg Jets. A co víc, stejný mančaft ještě dříve inkasoval spoustu branek od Boston Bruins a Arizona Coyotes. Úkol pro Dallas je tedy jasný – zastavit sérii neúspěch a najet zpět na vítěznou vlnu, kterou Hvězdy zažívaly především na startu sezóny. Asi vás nepřekvapí, že kanadské bodování celku Dallasu vede Jamie Benn (32 + 38), jehož velmi zdařile doplňuje kolega Tyler Seguin (32 + 35). Podaří se Stars doma uspět?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu v rámci aktuálně hrané sezóny potkaly jednou, a to v lednu, tedy na začátku letošního kalendářního roku. Dallas Stars zajížděli na východní pobřeží, kde je New York Rangers porazili jasně 6:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (9 + 14)
    Marek Hrivík (NYR) (0 + 1)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, které slibuje velmi kvalitní hokejovou podívanou. Potkají se celky z vrcholků tabulek Západní a Východní konference. Narazí na sebe domácí Dallas Stars a hostující New York Rangers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak už je u NHL zvykem, začneme asi s desetiminutovým zpožděním, pak už proběhne v Texasu úvodní buly.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Lehtonen – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Nemeth – Benn, Seguin, Ničuškin – Janmark, Spezza, Hemský – Roussel, Eakin, Sharp – Fiddler, Faksa, Sceviour

    New York Rangers: Lundqvist – McDonagh, Girardi, Staal, Boyle, Yandle, Klein – Kreider, Stepan, Zuccarello – Miller, Brassard, Fast – Lindberg, Hayes, Stalberg – Glass, Moore, Hrivík

    Rozhodčí: Lee, Charron – Nansen, Berg.
     
    Nebude dlouho trvat a zápas bude moci začít. Ještě si poslechneme samozřejmě hymnu, jak je zvykem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Už se sice začalo hrát, ale moc dlouho kotouč na hokejkách nezůstal, velmi brzy se hraje přerušuje.
     
    00:25
    J. T. Miller zavezl puk za branku a snažil se jej dostat dopředu na spoluhráče, ale nastala stejná situace, také nyní se píská.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    00:30
    Roussel měl dost prostoru na pravém křídle, ale jeho pokus u nahození či střelu nebyl moc přesný. A pak už další kotouč mimo hrací plochu.
     
    00:50
    Tak první minuta utkání se nám hodně protahuje, po nepřesnosti ve středním pásmu rozhodčí nakazuje nové buly.
     
    01:13
    Brassar a Zuccarelo kombinovali v obranné třetině, pak se dostali dopředu před Lehtonena a už se tlačili do zakončení. Ale je to Lundqvist, kdo musel podržet puk.
     
    01:48
    Další vhazování v obranné třetině Rangers zvládl lépe Dallas, jenže dlouho netrvalo a domácí celek vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    02:06
    Obránci hostujícího celku se hned po novém buly natlačili do střely, ale ani jeden z nich netrefil přesně zařízení.
     
    02:35
    Fidler provedl dobrou obrannou práci, také díky němu se nyní Dallas nedostal do větších komplikací. Lehtonen ani nemusel zasahovat.
     
    03:14
    Kouskování hry na začátku třetí třetiny pokračuje, tentokráte odsouzen ofsajd Dallas Stars.
     
    03:26
    A zase to přerušení, hrálo se jen asi deset vteřin, než hra opět přerušena rozhodčím. Tentokráte puk skončil na domácí střídačce.
     
    03:55
    Eakin také velice dobře nechal hokejku na správném místě, zatím jsou to ale spíše hráči v bílých trikotech, kdo se snaží více držet na kotouči.
     
    04:28
    Kotouč ve středním pásmu, ale také teď technický přestupek domácího celku, Stars nemohli pokračovat, protože se dostali do ofsajdu.
     
    05:00
    První větší šance v utkání pro Dallas Stars, jeden z jejich útočníků se řítil skoro sám na branku, ale zakončení mu nakonec vůbec nevyšlo.
     
    05:33
    Stars se znovu dostali do útočného pásma a Spezza už posílal nahrávku na Seguina. Druhý jmenovaný dobře zakončoval, avšak netrefil prostor, který si nejspíše představoval.
     
    05:48
    Když už se Rangers natahovali po kotouči ve středním pásmu, Sharp se postaral o to, aby jej získal zpátky pro svůj mančaft.
     
    06:38
    Oduya také v dobré situaci na útočné modré čáře. Jenže tam mu kus černé pryže přeskočil hokejku a bylo po šanci.
     
    06:40
    Samotný Fiddler proti třem hráčům v bílém trikotu zamířil k mantinelu, tam ale trochu podle očekávání o puk přišel.
     
    07:05
    Už se ovšem hraje poměrně dlouho bez přerušení a hraje se hodně ze strany na stranu. Znovu Spezza, jenž se pokoušel o zakončení z otočky.
     
    07:39
    A znovu puk zpátky ve středním pásmu. Ani jedna strana se nemůže zatím dostat do žádného souvislejšího tlaku.
     
    07:52
    Ale Kari Lehtonen musel vytáhnout první velmi dobrý zákrok, když se proti němu v šanci prezentoval Derek Stepan. Skóre ovšem zůstává nadále na bezbrankovém stavu.
     
    08:08
    Další vhazování před domácím zařízením zvládly lépe Hvězdy, také se hokejisté v zeleném převleku snažili založit novou akci. Jenže moc dobře si nevedli.
     
    08:35
    Stalberg dobře zachytil puk na modré čáře soupeře, jenže jeho nahrávka už tak povedená nebyla. Sledujeme na obou stranách hodně nepřesností.
     
    09:09
    Lundqvist jen sledoval situaci před sebou, až po delší časové odmlce musel zasahovat proti Klingbergovi. Ale nešlo o nic složitého.
     
    09:23
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam se také za několik okamžiků bude vhazovat.
     
    09:43
    Girardi se napřáhl a doufal, že puk ještě někdo tečuj před domácím zařízením. Jenže to se nestalo a obrana Stars se následně dostává ke kotouči.
     
    10:13
    Jamie Benn si hledal cestu dopředu, ale místo toho je tu další práce pro Kariho Lehtonena. I když Fin teď mohl předvést poměrně klidný zásah.
     
    10:19
    Také další vhazování před domácí brankou zvládli muži z New Yorku, ale nestačilo jim to k tomu, aby udrželi útočnou třetinu. Ba naopak, hrají Hvězdy.
     
    10:41
    Jenže Dallas v dalším postavení mimo hru, v první třetině už jejich několikátý technický přestupek.
     
    11:07
    Kotouč si po delší době prohlédne zblízka brankář Jezdců, zasahovat ale nebude muset. Jeho spoluhráči ovšem vyhazují na zakázané uvolnění a bude se opět vhazovat.
     
    11:20
    Spezza se opět snažil co nejrychleji vystřelit, ale místo toho jeho pokus někdo zablokoval. Stars ovšem zůstávají v útočné periodě.
     
    12:06
    Goligoski se vydal sám na útočný výlet, pouze z druhé vlny jej podporoval Fiddler. A ten se také nakonec pokusil vypálit, leč hodně nepřesně mimo branku.
     
    12:45
    Už poměrně dlouho se Dallas dlouho drží v útočném pásmu a vytváří si tlak, zatím ale jen optický střela na branku doposud žádná lepší.
     
    13:29
    Tak to je neuvěřitelné, co nyní neproměnil hostující Moore! Krásně si vymíchal Kariho Lehtonena a už snad musel tutově mířit do prázdné branky, ale na poslední chvíli se kotouč zpomalil a nedoklouzal za čáru!
     
    13:58
    Hosté ovšem zůstávají v útočné periodě a Yandle s Brassardem slibně kombinovali. Střela druhého jmenovaného se ovšem vůbec nepovedla.
     
    14:18
    Čas do konce prvních dvaceti minut poměrně rychle plyne a my stále čekáme na první branku utkání.
     
    14:50
    Stalberg dobře zabojoval u mantinelu a získal puk na svou hokejku, nahrávka se mu ale nepodařila. A tak se na druhé straně mohli prezentovat domácí.
     
    15:15
    Ničuškin tvrdě zastaven Boylem ve středním pásmu, hra ale pokračuje bez přerušení dále.
     
    15:54
    Girardi měl co dělat, aby udržel puk daleko od branky. Pak už se mu to ale nepovedla a ve slibné příležitosti domácí Seguin.
     
    16:18
    Kari Lehtonen vyjel z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Nyní zase sledujeme pasáž hry, kdy je aktivnější Dallas a domácí se z toho snaží co nejvíce vytěžit.
     
    16:50
    Ale také dobrá obranná práce Yandlea, která odstavila hned dva soupeře od puku a právě obránce hostů může rozehrávat novou akci.
     
    17:18
    J. T. Miller v další dobré možnosti, ale radovat se ještě nemohl, protože trefil tyčku.
     
    17:31
    Rangers v postavení mimo hru, pokračovat budeme po konci komerční přestávky.
     
    17:45
    Jezdci zvládli lépe vhazování na modré čáře, na ledě už je zpátky obránce hostů Yandle, který nahodil puk o zadní mantinel a doufal, že se k němu dostane někdo ze spoluhráčů. Nestalo se.
     
    18:06
    Ničuškin v dobré možnosti v tomto střídání, ale v několikáté v první třetině. Stále lze konstatovat, že se hraje útočně na obě strany a gólmani mají spoustu práce.
     
    18:50
    Seguinova pecka z dálky nevypadala vůbec špatně, ale spíše ještě potřebovala, aby ji před Henrikem Lundqvistem někdo tečoval.
     
    19:06
    Už běží poslední minuta první třetiny, v šanci na druhé straně Fast, ale Kari Lehtonen jeho možnost hned zlikvidoval pravým betonem.
     
    19:35
    Ještě čas na poslední akci v první periodě, puk mají na svých hokejkách New York Rangers.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Více už se toho v první třetině nestane, navzdory několika velikým šancím na obou stranách čekáme na první branku utkání. Po siréně končící úvodní třetinu ještě šarvátka u jedné ze střídaček a uvidíme, jestli se bude vylučovat. To vše až po přestávce, teď mají oba kádry šanci na vydechnutí.
     
    Střely na branku v první třetině

    Dallas Stars: 10

    New York Rangers: 8
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 10:8
    Hity: 9:8
    Trestné minuty: 2:2
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Nebude dlouho trvat a budeme moci začít druhou třetinu. Oba celky do ní vstoupí za bezbrankového stavu 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Je tu tedy ještě vyloučení na obou stranách, strhla se totiž po konci první třetiny šarvátka. Z domácí strany jde pykat za krosček Patrick Sharp (DAL) a z hostující Tanner Glass (NYR) za hrubost. Tresty se přenesou do druhé části.
     
    20:12
    Už se hraje ve čtyřech na obou stranách před klecí Kariho Lehtonena a hned veliká šance pro Kreidera, který se nadvakrát snažil zakončit.
     
    20:52
    Brassar to také zkusil sám, ale až k brance se nedostal. Stars zatím mají problém dostat se z vlastní poloviny pryč.
     
    21:16
    Mats Zuccarello se snažil dlouho podržet puk na hokejce, ale ani on se nedostal až před Lehtonena. Přesto jezdci stále aktivní.
     
    21:45
    Už se pomalu blíží konec trestu obou vyloučených hráčů, ale zároveň odpískáno zakázané uvolnění New York Rangers.
     
    21:55
    Marek Hrivík sice uspěl na vhazování, ale jeho celek se dostal za modrou čáru, potom také do postavení mimo hru, proto se musí buly opakovat.
     
    22:07
    Přes dva bránící hráče se snažil vystřelit Patrick Sharp. Jenže trefil pouze ochrannou síť a také po jeho akci je hra přerušena.
     
    22:30
    Klingberg hned po dalším buly v šanci, ale ze vzduchu se mu nepodařilo příliš dobře trefit kotouč. Na druhé straně zase úřadoval Chris Kreider.
     
    22:55
    Rangers začínají zpoza vlastní klece, Yandleovi se ale rozehrávka moc nepovedla, trefil jen hokejku soupeře.
     
    23:18
    Sceviour neměl moc prostoru na to, aby si mohl dovolit nějakou kličku, a tak alespoň nahodil kus černé gumy o zadní mantinel, aby mohla jeho formace vystřídat.
     
    23:46
    Hodně zajímavá situace, do které se dostali domácí hokejisté, konkrétně Fiddler. Právě on nahodil puk na branku a zdánlivě snadný kotouč vypadl Lundqvistovi z výstroje. Moc nechybělo, aby touš skončil v síti.
     
    24:05
    Radek Faksa si také připisuje minuty na ledě a hned se snažil zahrozit obraně soupeře. To už si ovšem gólman New Yorku vyjíždí k mantinelu pro puk.
     
    24:34
    Moore a jeho nahrávka před branku, pak už ale signalizace prvního trestu pro jednotlivce Dallasu, který bude znamenat přesilovku. Zahrají si v ní Rangers, protože vyloučen je Jason Demers (DAL) za zdržování hry.
     
    24:38
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak tomuto se říká opravdu hodně rychle využitá přesilová hra! Jediné vhazování a jediná střela stačila New York Rangers na to, aby využili nabídku soupeře na hru o jednoho hráče v poli navíc. Krásně vyhrané vhazování nemohli hokejisté v bílých trikotech snad ani využít lépe. Kus černé gumy po buly přicestoval přímo na hokejku CHRISE KREIDERA, jenž propálil úplně vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Kariho Lehtonena. Hodně pěkná branka a jsou to tedy hráči Dallas Stars, kdo bude muset dotahovat ztrátu jednoho zásahu. Asistence: Keith Yandle, Derick Brassard.
    24:38 Chris KREIDER - 0:1
     
    26:02
    Hra přerušena před brankou Dallasu, pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    26:18
    Už se znovu hraje a hokejisté Dallasu dělají vše pro to, aby se dostali k vyrovnání. Ale místo toho na druhé straně možnost pro Fasta.
     
    26:36
    Seguin a Spezza chvíli v přečíslení dva na jednoho, ale střelecky to Hvězdám vůbec nevyšlo.
     
    26:58
    Henrik Lundqvist musel hodně rychle na ledovou plochu, aby zastavil rozjetého Ničuškina. Ale ani tentokrát tento hokejista Stars proti brankáře hostující party neuspěl.
     
    27:10
    Hned po buly Bennova pecka, Lundqvist ji stačil zavčas zlikvidovat betonem.
     
    27:39
    Kevin Hayes za brankou, odkud hledal na pravém kruhu připraveného Stalberga. Ale Lehtonen připraven k dalšímu zásahu, který nyní vykonal lapačkou.
     
    28:10
    Dva na dva v útočném pásmu Dallas Stars, ale Dan Boyle se postaral o to, aby brankář za jeho zády neměl žádné starosti.
     
    28:23
    Teď už sice Henrik Lundqvist musel tasit do vzduchu svou lapačku, ale na puk dobře viděl, takže jej v pohodě zachytil.
     
    28:37
    Puk se vznášel někde nad brankou hostů, ale McDonagh jej stačil zavčas dostat daleko od své klece, takže nebezpečí pro jeho tým bylo zažehnáno.
     
    29:08
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hostujícímu mančaftu ale vedení příliš dlouho nevydrželo, protože také domácí Dallas Stars ukazují, jak silní jsou směrem do útoku a poměrně rychle po svém inkasování vyrovnávají skóre na kostce v domácí hale. Henrik Lundqvist sice poměrně v pohodě dokázal pokrýt první pokusy, ale na dorážky dalších hokejistů v zelených trikotech už nestačil. Odražený kotouč právě od Lundqvista dostal na svou hokejku COLTON SCEVIOUR, jenž jej v pohodě poslal za soupeřova gólmana. Budeme tedy sledovat zápas s vyrovnaným skóre a mnohem napínavějším dějem. Asistence: Tyler Seguin, Radek Faksa.
    29:08 Colton SCEVIOUR - 1:1
     
    30:16
    Ale hned zase šance na druhé straně pro hosty, brankáři se během druhé třetiny rozhodně nenudí.
     
    31:03
    Jason Demers se pokusil jen lehce nahodit puk na branku, byl ale myšlený na teč. A ta přišla příliš pozdě.
     
    31:10
    Brankář Rangers přerušuje hru a vhazovat se bude před jeho zraky po konci komerční pauzy.
     
    31:20
    Kreider zpátky na ledové ploše, teď se ovšem musí věnovat obranné práce. Pak se na modré čáře napřahoval Jamie Benn.
     
    31:47
    Tyler Seguin málem pořádně překvapil Lundqvista svou rychlou střelou, ale gólman New Yorku si s kotoučem poradil. Teď jsou to domácí, kdo přidal směrem dopředu.
     
    32:18
    Eakin zaváhal na modré čáře a jeho minely se hned pokusil využít Brassard. Ale také Lehtonen se po delší době může ukázat dobrým zásahem. Vhazovat se bude před brankou Dallasu.
     
    32:39
    Puk se sice pohybuje v obranné třetině Hvězd, ale tam jej nikdo v bílém převleku nemůže stabilněji získat. Naopak se na druhé straně pokusil zakončovat Ničuškin.
     
    33:18
    Spezza dobře obral McDonaghu o kotouč a málem z toho byla nová šance pro domácí muže. Ale nakonec se Rangers poměrně v pohodě a s klidem osvobodili.
     
    33:40
    Staal tečoval touš před Lehtonenem. Málem se mu to povedlo, ale místo toho černá pryž skončila pouze na zadním mantinelu.
     
    34:07
    Derek Stepan dnes v další výborné šanci a na poslední chvíli se jej podařilo zastavit Jordiemu Bennovi. Jinak by Stepan pravděpodobně zasouval puk do poloviny odkryté branky.
     
    34:37
    Branka Lundqvista vypadla ze svého základního postavení, proto je hra přerušena. Budeme pokračovat ve zbytku druhé třetiny po komerční pauze.
     
    34:45
    Dallasu se podařilo vyhrát buly v útočném pásmu a jeden z jeho obránců se dokonce na modré čáře chystal ke střele. K té ale nakonec vůbec nedošlo.
     
    34:56
    Nahození Klingberga končí v ochranné síti, následuje další buly ve středním pásmu.
     
    35:09
    Netrvalo dlouho a hala vřela po šanci Oduyi, který se dostal k dorážce na brankovišti. Hostům nyní pomohlo i trošku štěstí, brankář Rangers už neměl moc přehled o tom, kde má přesně kotouč.
     
    35:39
    Ničuškin dlouho nevěděl, co s kotoučem, tak je alespoň z dálky nahodil na Henrika Lundqvista a získal tak pro svůj celek útočnou třetinu.
     
    35:52
    Goligoskiho střelu dobře zblokoval hned na modré čáře Derek Stepan, právě on se společně s Chrisem Kreiderem vydal na druhou stranu. A hned šance pro tuto dvojici.
     
    36:20
    Jenže také kvalitně zapracoval u svého zařízení Jordie Benn, jenž poslal na svého bratra Jammieho. A pak už Dallas alespoň za hostující svatyní.
     
    36:48
    Už dlouho se hrálo ze strany na stranu, a tak Kari Lehtonen raději přerušil hru, aby se situace před jeho zraky alespoň malinko uklidnila.
     
    36:58
    Stars znovu vyhazují přes všechny čáry pouze za cenu zakázaného uvolnění, hra se vrátí před domácí svatyni.
     
    37:12
    Stalberg obdržel puk na hokejku od spoluhráče zpoza branky, ale když se chystal vypálit z první, střela mu vůbec nesedla.
     
    37:40
    Eakin mohl klidně poslat Dallas Stars do vedení, ale nejspíše byl sám překvapený, že zůstal úplně sám před brankou Rangers a v rychlosti pálil hodně nepřesně.
     
    38:03
    Dallas Stars budou na konci druhé třetiny hrát oslabení a Rangers mají k dispozici svou druhou přesilovku v zápase. Dvě minuty zase hákování dostává Cody Eakin (DAL), jemuž se vyloučení vůbec nelíbí.
     
    38:25
    Na oslabení Stars je také český hokejista Radek Faksa, teď to byli ale Brassard a Yandle na modré čáře, kdo se snažil dvakrát po sobě rychle vypálit.
     
    38:52
    Yandle a ještě jedna jeho pecka z dálky, ale pak už se mužstvo Dallasu poprvé osvobozuje. A Jezdci tak musí začít znovu od své klece.
     
    39:14
    Běží také poslední minuta druhé třetiny, druhou polovinu přesilovky Stars zvládají velice dobře, soupeře zatím nepouštějí do šancí.
     
    39:46
    Ještě mají Rangers čas na poslední akci v prostřední periodě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině už jsme se branek dočkali, ale také nyní sledujeme vyrovnaný stav. Nejdříve se z přesilovky velice rychle prosadil Chris Kreider, aby následně vyrovnal Colton Sceviour. Za stavu 1:1 půjdeme do třetí části, která nám možná o trošku více napoví o konečném výsledku mače.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Dallas Stars: 23

    New York Rangers: 19
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 23:19
    Hity: 15:13
    Trestné minuty: 6:2
    Využité přesilovky: 0:1
     
    Fanoušci v Dallasu už se těší na začátek třetí třetiny, která započne co nevidět. Oba týmy mají k výhře stejně daleko, uvidíme, jestli bude na rozhodnutí zápasového oříšku stačit základní hrací doba.
     
    Chystá se začátek třetí třetiny, je vše připraveno na vhazování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Poslední vteřiny z Eakinova trestu jsou minulostí, a tak se Dallas může soustředit také na útok.
     
    40:23
    Je to ale hned na začátku třetí periody Kari Lehtonen, kdo se musí odhodlat ke svému zákrok a vytasit svůj beton vysoko do vzduchu proti kotouči.
     
    40:36
    McDonagh se dokázal zavčas vytočit z levého rohu a poslal puk na Lehtonenovu klec. Také nyní ovšem ochránce branky Dallas Stars připraven.
     
    41:04
    Jamie Benn se najednou zjevil skoro sám na levém kruhu a měl dost času na to, aby si zpracoval kotouč. Henrik Lundqvist si ovšem na domácího snajpra dobře počíhal lapačkou.
     
    41:16
    Lehtonen možná mohl rozehrávat, avšak nechtěl zbytečně riskovat, a tak raději přerušil a podržel pryž pod svou rukavicí.
     
    41:30
    Keith Yandle nebyl v příliš výhodné pozici, přesto se pokusil aspoň nahodit puk na branku Stars, aby touš případně ještě někdo mohl zkusit tečovat.
     
    42:07
    Opět se hraje spíše v pásmu Hvězd, ale tam se zatím New York nedostává do takových možností, aby mohl nějak výrazněji zaskočit Kariho Lehtonena.
     
    42:28
    Fanoušci domácího celku by si dle ohlasu z hlediště přáli vedoucí branku. Avšak jejich oblíbenci zatím mají problém s tím, aby se vůbec dostali do útočné třetiny.
     
    43:03
    Jason Demers zkazil rozehrávku před svou brankou a dovolil Kreiderovi, aby se dostal do šance. Hokejista Rangers ovšem svůj druhý zásah v zápase zatím nepřidal.
     
    43:36
    Hraje se poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, to je určitě rozdíl oproti začátku předchozích dvou třetin. Touš měl na hokejce Ničuškin.
     
    44:03
    Sceviour by se také rád určitě prosadil střelecky ještě jednou. Ale také jeho snažení skončilo ještě ve středním pásmu před modrou čarou.
     
    44:33
    Puk zasažen vysokou hokejkou, nejspíš se jej naposledy dotkl Derick Brassard. Vhazovat by se nejspíše mělo ve středním pásmu hrací plochy.
     
    44:58
    Dvojice hráčů v zeleném trikotu se snažila co nejdříve dostat přes modrou útočnou čáru, ale nakonec je to nepřesnost, která Stars zastavuje.
     
    45:20
    Kevin Hayes proti sobě sice měl hned tři hráče soupeře v zeleném, ani toho se ale nezalekl a postupoval směrem k brance. Ač z toho nakonec střela nepramenila.
     
    46:03
    Janmark zpracoval puk ve středním pásmu, když už jej nestačil dostat až před Lundqvista. Pak už hraje s klidem za svou klecí Dominic Moore.
     
    46:25
    Tanner Glass a jeho snaha na pravém kruhu získat v souboji puk. To se nakonec nestalo, naopak na druhou stranu může zkusit zamířit český snaživec Radek Faksa.
     
    46:59
    Kevin Klein posunul rychle na spoluhráče po pravém mantinelu, ale jeho kamarádi kotouč nezískali. A tak zase pro změnu hraje na druhé straně Klingberg.
     
    47:37
    Téměř vůbec se v posledních minutách nepřerušovalo, až nyní zakázané uvolnění New York Rangers. Hra se tak dle pravidel musí přesunout před Henrika Lundqvista.
     
    47:50
    Staal a Girardi hledali nejrychlejší cestu ven z vlastního pásma, našli ji. Ale už se nedostali dále jak do střední třetiny, kde si vzal touš do parády Janmark.
     
    48:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Stačila po dlouhé době jen jedna lepší akce New York Rangers a hosté z toho hned těží vedoucí branku, která může být pro příští vývoj utkání hodně důležitá. Klíčovou postavou tohoto střídání byl bezpochyby RYAN MCDONAGH, který pomáhal spoluhráčům se získáním kotouče v útočné třetině. A nakonec on sám je označen za autora druhé hostující branky, jelikož právě od jeho hole se pryž podivuhodným způsobem odrazila za Kariho Lehtonena, jenž takový odraz očividně nečekal. Poměrně zajímavý gól, ale v tuto chvíli pro Jezdce hodně znamená. Uvidíme, co s tím Dallas provede. Asistence: Oscar Lindberg, Viktor Stalberg.
    48:26 Ryan MCDONAGH - 1:2
     
    49:18
    Hra po komerční přestávce pokračuje za brankou New Yorku, tam se ale k puku nemůže dostat nikdo z domácích hokejistů.
     
    49:30
    Důraz Dallasu na brankovišti se Stars málem vyplatil, puk byl možná v síti, ale rozhodčí už nejspíše přerušil hru. Domácí se sice radovali, ale tohle branka nejspíše nebude. Těžko navíc říci, jestli touš překročil brankovou čáru.
     
    49:30
    Tak to bylo hodně těsné, dle záznamu byl kotouč jen těsně tomu, aby byl označen za gól. Uvidíme, jak rozhodně arbitr dle videa, ale budou to mít rozhodčí dost složité.
     
    49:30
    Stále ještě probíhá porada rozhodčích, dle očekávání jde o hodně zapeklitou situaci také pro muže u videa.
     
    49:30
    Rozhodčí nakonec branku neuznává a stav tedy nadále zůstává 2:1 pro New York Rangers. A domácí trenér dává nespokojenost na sobě pořádně znát, dokonce k její vyjádření použil i hokejku jednoho z domácích hráčů.
     
    49:35
    Hra tedy pokračuje a můžeme sledovat další průběh třetí třetiny. Dost možná teď bude na ledě o něco více horko, protože Dallas bude chtít za každou cenu vyrovnat.
     
    49:46
    Zakázané uvolnění New York Rangers, situace se velice rychle vrátí před Henrika Lundqvista.
     
    50:06
    Girardi nechtěl zbytečně riskovat a raději puk ze středního pásma nahodil o mantinel. Pak už touš končí někde mimo hrací plochu a bude se znovu vhazovat.
     
    50:15
    Marek Hrivík uspěl na buly, také se svůj celek hned pokusil dostat do útočného pásma. O klid před Lehtonenem se ovšem postaral domácí muž Janmark.
     
    50:59
    Derick Brassard v další dnešní dobré příležitosti, ale tentokrát dojel puk příliš pozdě na to, aby mohl zakončovat přesněji.
     
    51:10
    Čas do konce základní hrací doby se začíná krátit, daleko rychleji nyní samozřejmě bude utíkat Dallas Stars.
     
    51:44
    Jason Spezza se snažil domácí dostat co nejdříve do útočné periody. Povedlo se mu to, ale Henrik Lundqvist si po celé akci musel zapsat do statistik jen snadný zásah.
     
    52:12
    Fiddler zapracoval dobře u mantinelu, vracel zpátky na Spezzu. Ale ani on se neprosadil, Lundqvist jeho pokus posílá nad úroveň horní tyčky.
     
    52:30
    Následuje komerční přestávka, za několik okamžiků budeme pokračovat.
     
    52:41
    Henrik Lundqvist dostal možnost zahrát si na chvíli s kotoučem, však se mu to také povedlo. Pak už se Hayes snažil získat útočnou periodu pro svůj celek.
     
    53:08
    V přečíslení ve třech proti dvěma to mohli zkusit Jezdci, ale brzy si puk vzal zpátky na hokejku Tyler Seguin. A hosté se opět osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    53:30
    Gólman New Yorku má nadále spoustu práce, Dallas rozhodně nechce ustát ve svém tlaku a odevzdat soupeři body jen tak zadarmo.
     
    53:58
    Derek Stepan ztratil puk u branky soupeře a Oduya ujížděl na druhou stranu, aby zaskočil soka. Jenže to se nestalo a Henrik Lundqvist znovu výtečně zasahuje. Po další menší pauze budeme sledovat zbytek třetí třetiny.
     
    54:16
    Patrick Sharp počkal dobře ve středním pásmu, až k němu dojede soupeř, aby jej mohl obrat o kotouč. A tak jsou Hvězdy zpátky před Lundqvistem.
     
    54:39
    Dallas ještě v útočné třetině, ale Oleksiak už se k další nahrávce nedostane, protože rozhodčí brzy přerušil hru.
     
    54:55
    Staal a Klein měli za svou brankou co dělat, aby dostali puk alespoň na chvíli do bezpečí. Jenže Dallas se stále ještě drží v pásmu Rangers a snaží se být nebezpečný.
     
    55:30
    Stepan a Kreider sice čekali na puk ve středním pásmu, ani jeden z uvedených jej ale pro sebe nezískal. Před brankou soka naopak Ničuškin v možnosti.
     
    55:59
    Dallas právě vstřelil branku!
    Skoro se zdálo, že vyrovnávací branka Dallasu prostě musela přijít, protože Rangers už příliš dlouho svého soupeře v zelených trikotech nechali hrát kolem své branky. Jedna šance za druhou, kterou v posledních minutách produkovali na zařízení Henrika Lunqvista muži z Texasu. A nakonec se přeci jen prosazují a vyrovnávají skóre zhruba čtyři minuty před koncem základní hrací doby. Pořádnou pecku na klec Rangers vyslal VALERIJ NIČUŠKIN, který rozradostnil arénu v Dallasu. Pěkná trefa domácích. Asistence: Colton Sceviour, John Klingberg.
    55:59 Valerij NIČUSKIN - 2:2
     
    57:07
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je neuvěřitelné! V Dallasu se dnes večer dějí neskutečné věci a tohle je další z nich! Moc dlouho si muži v zelených dresech vyrovnaného stavu neužili, jelikož Jezdci zabrali a po svém dalším přechodu du útočného pásma si berou vedení zpět na své hole. Celou akci řídili Newyorčané ze strany na stranu, až nakonec puk skončil na hokejce muže jménem KEVIN KLEIN, jenž poslal puk do sítě Kariho Lehtonena. A zaskočená aréna v Texasu znovu rozesmutnělá. Tomu se tedy říká hokej nahoru a zase dolů. Co všechno dnes ještě uvidíme? Asistence: Derek Stepan, Jesper Fast.
    57:07 Kevin KLEIN - 2:3
     
    57:52
    Už jen něco málo přes dvě minuty zbývá odehrát do konce základní hrací doby, Stars se snaží držet na puku v pásmu soupeře.
    Jiří Hudler je novým spoluhráčem Jaromíra Jágra!

     
    58:40
    Nyní sledujeme momenty, které připomínají situaci před vyrovnávací trefou Stars, obrovský tlak Dallasu!
     
    59:07
    Dallas Stars už hrají s prázdnou brankou a v šesti mužích v poli, stále obrovský tlak na Henrika Lundqvista.
     
    59:38
    Ještě Tyler Seguin to zkusil sám a získal pásmo pro domácí, ale už budou muset Stars hodně spěchat.
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byla tedy pořádná divočina, kterou jsme mohli sledovat ve druhé polovině třetí třetiny zápasu. V posledním dějství se diváci v Dallasu rozhodně nudit nemohli, hned několik emočních momentů přinesla tato dvacetiminutovka, která se nakonec stala pro zápas rozhodující. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se sice Stars povedlo vyrovnat, ale jen chvíli na to se prosadil Kevin Klein a poslal Rangers zpátky do vedení. New York už udržel vedení a nakonec bere v základní hrací době těsné vítězství 3:2. Máme za sebou velice pohledné utkání, v němž bylo opravdu na co koukat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěknou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    Dallas Stars: 38

    New York Rangers: 29
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 532 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 5:13)
    Radek Faksa (DAL) (0 + 1, 0 střel, čas na ledě 12:38)
    Marek Hrivík (NYR) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 8:47)
     
    Tři hvězdy utkání

    Henrik Lundqvist (NYR) (36 zákroků)
    Colton Sceviour (DAL) (1 + 1)
    Ryan McDonagh (NYR) (1 + 0) (00:55:43)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 30. Sceviour (Seguin, Faksa), 56. Ničuskin (Sceviour, Klingberg) – 25. Kreider (Yandle, Brassard), 49. McDonagh (Lindberg, Stalberg), 58. Klein (Stepan, Fast)


    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Oleksiak, Jordie Benn – Jamie Benn, Seguin, Ničuškin – Janmark, Spezza, Hemský – Roussel, Eakin, Sharp – Fiddler, Faksa, Sceviour
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh, Girardi, Staal, Boyle, Yandle, Klein – Kreider, Stepan, Zuccarello – Miller, Brassard, Fast – Lindberg, Hayes, Stalberg – Glass, Moore, Hrivík

    Rozhodčí: Lee, Charron – Nansen, Berg

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri