Vltavín – Union 2013 0:0 (zruš.) | Tachov – Chrudim 0:3 (kon.) | Králův Dvůr – Čáslav 3:1 (kon.)
konec
FK Tachov
0:3 (0:0)
MFK Chrudim
Sobota 02.04.2016, 10:30 • FK Tachov • Česká fotbalová liga • 23. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Fotbalisté Tachova mají před sebou velice náročné utkání, ve kterém na domácím hřišti ve 23. kole České fotbalové ligy vyzvou vedoucí celek MFK Chrudim. Hosté nasbírali během dosavadního průběhu sezóny 50 bodů a na čele tabulky mají tříbodový náskok před Vltavínem. Tachov se krčí na šestnáctém místě a bojuje o záchranu, na rozdíl od Mostu, Čáslavi a Brozan má ale utkání k dobru. Zápasem mezi Tachovem a Chrudimí, ve kterém nelze pochybovat o favoritovi, Vás s potěšením a radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Tachov: Houdek – Dvořák, Habart, Hoffmann, Hradecký, Knakal, Matas (C), Mlynařík, Šácha, Tříška, Vaněček.
    Náhradníci: Žipaj, Folejtar, Hrošovský, Kropáček, Ruda.

    MFK Chrudim: Mrázek – Drahoš, Hauf, Kesner, Krčál, Langr S., Luptovský, Mastík, Radouš (C), Řezníček, Rybička.
    Náhradníci: Trojan, Langr M., Opina, Ráliš, Sixta, Tlapák.

    Rozhodčí: Ondřej Ginzel. Asistenti: Petr Martínek, Michal Mrkáček. Delegát: Ladislav Míka.
     
    Oba týmy nastoupily na hrací plochu a do výkopu utkání zbývá jen několik málo okamžiků. Hlavním rozhodčím utkání je pan Ondřej Ginzel, kterému asistují pánové Petr Martínek a Michal Mrkáček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Ondřej Ginzel dal pokyn k zahájení utkání, jehož výkop obstarali domácí fotbalisté Tachova.
     
    2
    Chrudim se dostala na hranici šestnáctky ke střele, která byla sražena na rohový kop. Hostující hráči poté posílali na první tyč z levé strany hřiště nebezpečný centr, který propadal před bránu, Chrudim se ale do zakončení nedostala a navíc ji byl odpískán faul.
     
    3
    Hosté vstoupili do utkání dobře a tentokrát budou rozehrát rohový kop z pravé strany hřiště.
     
    4
    Chrudim rozehrála rohový kop a vzápětí se dostala ke střele zpoza šestnáctky, ta ale byla zablokována.
     
    5
    Sebastien Langr mohl pálit z pravé strany šestnáctky, když se před ním otevřel prostor, ještě ale celou akci vyšperkoval přihrávkou na svého spoluhráče, který se z opačné strany snažil propálit Dana Houdka přízemní střelou, ve své snaze ale neuspěl a domácí brankář si připsal fantastický zákrok!
     
    6
    MFK Chrudim je velkým favoritem dnešního utkání a od úvodních minut ji naplňuje.
     
    7
    Domácí fotbalisté rozjeli na levém křídle nádhernou kombinační akci, když David Vaněček přiťukl míč patou do běhu Michalovi Mlynáříkovi, ten ale před dvojici protihráčů do pokutového území MFK Chrudimi nepronikl.
     
    8
    Sebastian Langr byl zřejmě tím hráčem, který se na hranici pokutového území ocitl ve velké brankové příležitosti, jenže z dobré pozice bránu trestuhodně přestřelil.
     
    10
    MFK Chrudim se během necelých tří minut dostala do dvou obrovských brankových příležitostí, ani jednu z nich ale nevyužila, a tak v Tachově trvá po necelých deseti minutách stav 0:0.
     
    12
    Domácí kapitán Jan Matas to udělal nádherně, když z pravého křídla po autovém vhazování poslal do pokutového území Chrudimi parádní centr, po kterém se na vzdálenější levé tyči natahovali dva jeho spoluhráči, ani jeden z nich na něj ale těsně nedosáhl!
     
    14
    Tachov vyrovnal hru a zatím jsme svědky velmi vyrovnaného fotbalu, s tím, že větší brankové příležitosti si zatím vytvořili hosté.
     
    15
    Fotbalisté Tachova opět rozjeli nebezpečnou akci po levém křídle, tentokrát si ale dva domácí hráči nevyhověli a po špatné domluvě míč skončil za postranní čárou.
     
    16
    Chrudim po autovém vhazování vyrazila do nebezpečného protiútoku a v blízkosti rohového praporku se na pravém křídle snažili její fotbalisté odcentrovat, to jim ale domácí neumožnili a navíc vybojovali odkop od brány. Skvělá práce.
     
    18
    Sebastien Langr ostrým skluzem fauloval u postranní čáry v blízkosti střídaček unikajícího Františka Dvořáka a jeho zákrok si říkal o žluté napomenutí, hlavní rozhodčí ale po kartě nesáhl.
     
    19
    Chrudim zastavila útok Tachova a středem hřiště vyrazila do bleskového protiútoku, ten byl ale vzápětí zpomalen a jeden z hostujících hráčů o míč přišel poté, co v blízkosti pokutového území příliš dlouho váhal s rozehrávkou.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Matas (FK Tachov).
     
    21
    Jan Matas se dopustil v blízkosti pokutového území ostrého faulu, po kterém viděl žlutou kartu a Chrudim bude zahrávat volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    22
    Jeden z fotbalistů Chrudimi se postavil k rozehrání volného přímého kopu a nádhernou technickou střelou mířil po obstřelení zdi k přední levé tyči, domácí brankář Dan Houdek ale vytáhl skvělý zákrok a jeho pokus včasným skokem vyrazil těsně nad zemí na rohový kop!
     
    23
    Po následném rozehrání rohového kopu se hostující fotbalisté Chrudimi k ničemu nedostali a Tachov se ubránil.
     
    24
    Tachov až na dvě okénka v obraně zatím skvěle brání a nepouští Chrudim do nějakého obrovského tlaku.
     
    25
    Tachov v obraně funguje dobře, horší je to ale směrem kupředu. Domácí sice vyráží do zprvu slibně vyhlížejících protiútoků, jenže vzápětí jejich akce zastavují nepřesné přihrávky.
     
    27
    Petr Rybička byl zřejmě tím hráčem, který na pravé straně šestnáctky v blízkosti brankové čáry vyzpovídal dva nebo tři fotbalisty Tachova, které vystavil do role statistů, a z úhlu napřáhl k nebezpečné přízemní střele, kterou brankář Dan Houdek dokázal skvělým zákrokem vyrazit!
     
    28
    Hostující kapitán Michal Radouš fauloval v blízkosti pokutového území a Tachov bude zahrávat z levé strany hřiště standardní situaci.
     
    29
    Do šestnáctky vzápětí mířil nebezpečný centr, který se točil směrem do brány, hosté ho ale dokázali odvrátit, stejně jako následnou střelu z hranice šestnáctky, která taktéž mířila mezi tři tyče.
     
    30
    Tachov rozehrál na levé straně hřiště rohový kop, k dalšímu ohrožení hostující brány se ale nedostal.
     
    31
    Chrudim vyrazila do nebezpečného protiútoku a jeden z hostujících fotbalistů se nadechl k velkému sólu, během něhož se mu mezi dvěma protihráči podařilo proniknout do šestnáctky, těsně za hranicí pokutového území ho ale třetí hráč Tachova o míč v rozhodující chvíli připravil.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Luptovský (MFK Chrudim).
     
    33
    Domácí fotbalisté rozehráli v blízkosti půlící čáry na levé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky Chrudimi poslali vysokou svíci, která se z nebes snesla do náruče připraveného brankáře Lukáše Mrázka, který se téměř nemusel hnout.
     
    34
    Michal Mlynařík se na levém křídle vyhnul dvěma protihráčům a poté poslal do šestnáctky pěkný centr, po kterém jeden z jeho spoluhráčů hlavičkoval uprostřed pokutového území nad!
     
    35
    Domácí svěřenci trenéra Pavla Vaigla se zatím prezentují velice sympatickým dojmem a hrají s favoritem vyrovnanou partii.
     
    36
    Nebál bych se dokonce říci, že Tachov je během posledních zhruba pěti minut směrem vpřed mnohem nebezpečnější.
     
    37
    Tachov dobře brání a od toho se odvíjí jeho ofenzivní snažení, které je mnohdy velmi nebezpečné, byť neúčelné.
     
    38
    Chrudim se dlouho nemohla dostat do nějaké brankové příležitosti, a tak to správně zkusila ze střední vzdálenosti, následná střela ale byla nepřesná a zamířila nad.
     
    39
    Střela ze střední vzdálenosti Chrudimi je ale dokonalým důkazem toho, že domácí hráči skvěle vyplňují volné prostory a hosté se jen stěží dostávají do pokutového území Tachova.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut a Tachov zatím drží doma proti Chrudimi nadějné bezbrankové skóre.
     
    41
    Domácí trenér a jeho svěřenci určitě cítí, že se s Chrudimí dá dnes hrát a po přestávce a zbytku prvního poločasu se ještě určitě pokusí favorizované hosty z čela tabulky potrápit.
     
    42
    Chrudim by měla po přestávce zrychlit přechodovou fázi a zlepšit kombinační hru, protože hosté se mnohdy uchylují k individuálním akcím, které končí ztrátou míče nebo nepřesnou přihrávkou.
     
    43
    Tachov vyrazil po levém křídle v blízkosti střídaček do protiútoku a po sraženém centru na levé straně pokutového území vybojoval rohový kop.
     
    44
    Domácí posílají do šestnáctky Chrudimi z rohových kopů a ze hry pěkné centry a nyní se to dokonale potvrdilo, bohužel pro hráče Tachova se ale po nich nemohou dostat do zakončení.
     
    45
    Jeden z domácích fotbalistů se uchýlil v blízkosti středové kruhu k taktickému faulu, za který zřejmě uvidí žlutou kartu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Hoffmann (FK Tachov).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas souboje dvou týmů z opačných pólů tabulky žádnou branku nepřinesl, přesto se ale odehrálo na hřišti několik zajímavých situací. Chrudim se dostala v pokutovém území do dvou obrovských brankových příležitostí, ani po jedné z nich ale na brankáře Dana Houdka vyzrát nedokázala, stejně jako vzápětí z volného přímého kopu. Tachov hrozil především po centrech ze stran a rohových kopů, žádnou vylouženou šanci si ale nevytvořil. Skóre po prvním poločase. FK Tachov 0 MFK Chrudim 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Chrudim rozehrála druhý poločas, do kterého oba týmy vstupují za bezbrankového stavu 0:0. Fotbalisté hostujícího a vedoucího celku tabulky se ho ale určitě budou snažit rychle změnit.
     
    47
    U postranní čáry během přestávky nedošlo k žádnému střídání a oba týmy nastoupily do druhého poločasu ve stejném složení.
     
    48
    Chrudim je po přestávce směrem vpřed výrazně aktivnější, to samé ale platí o úvodu zápasu, během něhož si hosté vytvořili dvě slibné příležitosti, Tachov ale podržel Dan Houdek.
     
    49
    Pokud někdo čekal, že Chrudim domácí Tachov snadno přejede, tak se hodně zmýlil. Domácí dobře brání, to bych se ale opakoval.
     
    50
    Chrudim právě vstřelila branku!
    ONDŘEJ KESNER necelých pět minut po přestávce prolamuje bezbrankové skóre a posílí vedoucí celek České fotbalové ligy do vedení!! Chrudim vyrazil středem hřiště do protiútoku, po kterém následovala série přihrávek na jeden dotek a Ondřej Kesner v blízkosti hranice malého pokutového území míč dorazil z blízkosti do prázdné brány. To byla parádní akce.
    50. Ondřej KESNER - 0:1
     
    51
    Jak domácí obrana až na pár výjimek dobře bránila, tak nyní byla rozebrána do posledního šroubku.
     
    52
    Chrudim vede od padesáté minuty na hřišti Tachova zásluhou Ondřeje Kesnera 1:0 a nyní jsem hodně zvědavý, co to s psychikou domácích fotbalistů udělá.
     
    53
    Ondřej Kesner se po levém křídle vydal do rychlého protiútoku a jeho následný únik byl zastavený faulem poté, co ho jeden z protihráčů stáhl k zemi.
     
    54
    Sám faulovaný Ondřej Kesner na levém křídle rozehrál standardní situaci a do šestnáctky poslal pěkný centr, kapitán Michal Radouš ale nedokázal na přední tyči míč ideálně zpracovat a byl vytlačen z ideálního střeleckého úhlu.
     
    55
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Luptovský, přichází Sixta.
     
    56
    Střídání připravil také domácí Tachov, který na hřiště pošle na jednou dva čerstvé hráče.
     
    57
    Střídání v týmu FK Tachov: ze hřiště odchází Šácha, přichází Kropáček.
     
    57
    Střídání v týmu FK Tachov: ze hřiště odchází Hradecký, přichází Folejtar.
     
    58
    Chrudim po levém křídle opět vyrazila do rychlého protiútoku, tam ale opět pšenka nekvetla a domácí tentokrát čistě akci hostujících fotbalistů zastavili.
     
    59
    Tachov vzápětí mohl udeřit přízemní střelou zpoza šestnáctky, která mířila přesně ke vzdálenější pravé tyči, brankář Lukáš Mrázek ale vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil na rohový kop!
     
    60
    Fotbalisté Tachova v rychlém sledu vybojovali dva rohové kopy, ani po jednom z nich se ale do zakončení nedostali.
     
    61
    Chrudim právě vstřelila branku!
    PETR RYBIČKA zakončil další krásnou akci Chrudimi, která se v Tachově ujímá vedení 2:0!! Hosté vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku, který byl pro tachovskou obranu opět smrtelný. V pokutovém území se dostal k míči Petr Rybička, který nebyl nikým atakovaný a druhým nebo třetím dotykem míč poslal přes vybíhajícího brankáře Dana Houdka jemným obloučkem ke vzdálenější pravé tyči.
    61. Petr RYBIČKA - 0:2
     
    62
    V Tachově se potvrdilo "nedáš, dostaneš". Domácí fotbalisté totiž krátce před druhým gólem Chrudimi mohli vyrovnat, jenže hosty podržel skvělý Lukáš Mrázek a vzápětí přišel trest.
     
    63
    Tachov sice prohrává o dvě branky, ale zaslouží si pochvalu za to, že nehraje nějak přehnaně zataženě a snaží se útočit.
     
    64
    Střídání v týmu FK Tachov: ze hřiště odchází Hoffmann, přichází Hrošovský.
     
    65
    Hosté se po levém křídle vydali do dalšího rychlého protiútoku, po kterém mohli vhazovat, vzápětí se ale k ničemu nedostali.
     
    66
    Dva bleskově a nádherně sehrané protiútoky znamenají vedení Chrudimi 2:0. Nevím, co by se muselo stát, aby Tachov utkání vyrovnal, protože po přestávce si toho domácí příliš nevytvořili.
     
    67
    Hlavní rozhodčí ukázal k překvapení hostujících fotbalistů Tachova na rohový kop, ten ale vzápětí nic nepřinesl.
     
    68
    Domácí v závěru osmašedesáté minuty napřáhli zpoza šestnáctky k velmi nebezpečné střele, která zamířila těsně nad! Brankář Lukáš Mrázek plachtil vzduchem jako papírový drak, nakonec ale zasahovat nemusel.
     
    69
    Hostující brankář se při dopadu na trávník poranil a zůstává sedět na hrací ploše.
     
    70
    Lukáš Mrázek je po krátkém ošetření zpět na nohou a vypadá to, že dnešní utkání na hřišti Tachova dochytá.
     
    71
    Jeden z hráčů Tachova ve středu útočné poloviny ztratil míč a výsledkem toho byl rychlý protiútok Chrudimi, který opět zaváněl gólem a střelou do prázdné brány, domácí ji ale dokázali srazit na rohový kop a zastoupit tak brankáře Dana Houdka.
     
    72
    David Vaněček podstoupil na pravém křídle ostrý souboj, po kterém zůstal ležet na trávníku, domácí ale dostali výhodu.
     
    73
    Fanoušci Tachova se sice rozčilovali, že rozhodčí faul neodpískal, ale tady si pan Ondřej Ginzel naopak zaslouží pochvalu, protože správně domácímu celku poskytl výhodu.
     
    74
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Hauf, přichází Ráliš.
     
    75
    Do konce utkání zbývá odehrát něco málo přes čtvrthodiny. MFK Chrudim vede na hřišti Tachova 2:0 a potvrzuje roli favorita, pokud tímto výsledkem utkání skončí, hosté budou mít na čele tabulky již šestibodový náskok.
     
    76
    Hosté se na pravé straně pokusili zrychlit hru kolmou přihrávkou, tu ale hráči Tachova dobře vystihli.
     
    77
    Pro Tachov by byl případný bod zřejmě zlatý, jenže po přestávce inkasoval po dvou rychlých protiútocích soupeře dva góly.
     
    78
    Ačkoliv Chrudim vede o dvě branky, tak nelze tvrdit, že by dnes Tachov proti vedoucímu celku nikterak herně propadl. Také domácí fotbalisté měli několik šancí, jenže je na rozdíl od svého protivníka nedokázali přetavit v gól.
     
    79
    Ondřej Kesner byl zřejmě tím hráčem, který dostal krásnou kolmou přihrávkou do šestnáctky a ocitl se za domácí obranou, ze značky pokutového kopu ale přízemní střelou vybíhajícího brankáře Dana Houdka propálit nedokázal!
     
    80
    Chrudim se dostala k odraženému míči a jeden z hostujících hráčů napřáhl ze střední vzdálenosti k pohotovému halfvoleji, ten byl ovšem před hranicí pokutového území zablokován.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Tříska (FK Tachov).
     
    82
    David Tříska se v blízkosti půlící čáry dopustil ostrého faulu, za který byl potrestán žlutou kartou.
     
    83
    Chrudim právě vstřelila branku!
    ONDŘEJ KESNER to udělal parádně a svou druhou brankou v utkání zvyšuje sedm minut před koncem na 3:0!! Ondřej Kesner po pravé straně krásně pronikl do šestnáctky mezi dvěma protihráči a poté přízemní střelou poslal míč pod vybíhajícím brankářem Danem Houdkem ke vzdálenější levé tyči.
    83. Ondřej KESNER - 0:3
     
    84
    Chrudim druhý poločas ovládla a o osudu utkání je již rozhodnuto. Tachovu by již nepomohl ani zázrak.
     
    85
    Tachov ve druhém poločase pokračovat v ofenzivním pojetí hry, jenže se ve třech případech nedokázal dostat k přesnému zakončení a hosté jako had třikrát uštkli po rychlých protiútocích.
     
    86
    Chrudim připravila poslední střídání a u postranní čáry už je připraven Patrik Tlapák.
     
    87
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Rybička, přichází Tlapák.
     
    88
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Kesner, přichází Opina.
     
    88
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Langr S., přichází Langr Marek.
     
    89
    Blíží se samotný závěr utkání, které už se dohrává jen z povinnosti.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Tachov se po vyrovnaném poločase rozhodl pokračovat v otevřené partii, což se mu nakonec stalo osudným, když se po dvou bleskově a krásně sehraných protiútocích prosadil Ondřej Kesner, mezi jehož dvě branky se vešla trefa v podání Petra Rybičky. Fotbalisté Tachova neodehráli špatné utkání a měli několik šancí, většina z nich ale zůstala pouze u náznaku, zatímco Chrudim potvrdila roli favorita. Konečný výsledek. FK Tachov 0 MFK Chrudim 3. (12:26:08)

    Tomáš Reiner

    Branky: 50. Kesner, 61. Rybička, 83. Kesner

    Karty:   20. Matas (TAC), 45. Hoffmann (TAC), 81. Tříska (TAC) – 32. Luptovský (CHR)


    FK Tachov: Houdek – Dvořák, Habart, Hoffmann (64. Hrošovský), Hradecký (57. Folejtar), Knakal, Matas (C), Mlynařík, Šácha (57. Kropáček), Tříška, Vaněček.
    Náhradníci: Žipaj, Ruda.

    MFK Chrudim: Mrázek – Drahoš, Hauf (74. Ráliš), Kesner (88. Opina), Krčál, Langr S. (88. Langr M.), Luptovský (55. Sixta), Mastík, Radouš (C), Řezníček, Rybička (87. Tlapák).
    Náhradníci: Trojan, Ráliš.

    Rozhodčí: Ondřej Ginzel. Asistenti: Petr Martínek, Michal Mrkáček. Delegát: Ladislav Míka
    bahis siteleri