Olomouc – Slavia 1:1 (kon.) | Teplice – Zlín 2:2 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
Příbram – Ostrava 1:2 (kon.) | Liberec – Jihlava 2:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (0:0)
SK Slavia Praha
Sobota 16.04.2016, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Synot liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Pěkné odpoledne při sledování přenosu zápasu pětadvacátého kola Synot ligy, ve kterém Olomouc na Hané přivítá pražskou Slavii.

    Oba týmy vstupují do utkání s opačnými starostmi. Zatímco domácí Sigma je šest kol před koncem soutěže na patnáctém, sestupovém, místě, tak Slavia z pátého místa dotírá na příčky zaručující účast v nadcházejícím ročníku Evropské ligy, za určitých okolností ale i právě tato pátá příčka by mohla Pražanům stačit.

    Sigma v uplynulém kole nedokázala navázat na vysokou výhru nad Baníkem Ostrava 6:2 a podlehla Liberci na severu Čech 1:2, navíc přišla o vyloučeného brankáře Buchtu, kterého nahradí Reichl. Na Hanáky dnes čeká těžký soupeř, ovšem Sigma dokázala Slavii porazit ve všech čtyřech posledních vzájemných zápasech!

    Slávisté v zimě posílili o osm fotbalistů, ovšem na jaře se potýkají s nestálou formou, v posledních dvou zápasech ale neinkasovali a přivezli si šťastné vítězství 1:0 z pražského derby s Duklou na Julisce, o poznání lepší výkon pak předvedli v domácím zápase s Jabloncem, ovšem neproměnili celou řadu příležitostí, třikrát nastřelili tyč a utkání tak skončilo bez branek.

    Hostům by stále ještě měl chybět kanonýr Škoda a trenér Uhrin už naznačil, že sestava by měla být minimálně velmi podobná té s Jabloncem.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Šindelář, Radaković, Vepřek – Navrátil, Houska, Ševčík, Ordoš (C), Falta – Chorý.
    Náhradníci: Spurný – Štěpán, Štěrba, Plšek, Mahmutovič, Petr, Malec.

    SK Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych, Bílek (C), Deli, Bořil – Mihalík, Souček, Hušbauer, Zmrhal – Kenia – Mešanović.
    Náhradníci: Berkovec – Železník, Mikula, Piták, M. Vukadinovič, Latka, Barák.

    Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Hock.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Trojice rozhodčích přivádí na hrací plochu oba celky, které nastupují ve svých tradičních barvách. Sigma se bude prezentovat v modrých dresech, hosté z Prahy ponesou bílo-červenou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo. Výkop mělo domácí mužstvo, které se pokusilo míč okamžitě nakopnout dopředu. Jenže nikdo v modrém jej na hrací ploše nezastihl. Rozehrávat tak bude Pavlenka.

     
    2
    Vepřek přišel o míč, bylo to ale pomocí nedovoleného zákroku. Hanáci tam rozehrávali z levé strany, Ševčík ale nepovedeným centrem našel jen prvního slávistu.
     
    3
    Chorý se hnal za dlouhým míčem za obranu Slavie. Ačkoli jej dostihl, obránci soupeře jej dokázali zdvojit a o míč připravit.
     
    4
    Mezi dvěmi obránci se snažil proniknout Navrátil. Když už domácí záložník ztratil možnost získat míč, zkusil padnout. Nicméně sudí pokutový kop nepíská, naopak v nepřehledné situaci viděl faul domácího hráče.
     
    5
    Hosté se poprvé dostali s míčem na polovinu soupeře, jenže dlouho u něj nevydrželi. Hanáci se snaží k hráčům soupeře rychle přistupovat a nepouštět je do kombinace.
     
    6
    Deli u rohového praporku podsekl Faltu, což neuniklo opodál stojícímu sudímu na lajně. Sigma má k dispozici standardní situaci.
     
    7
    Centr do malého vápna vyboxoval Pavlenka, následně se ještě domácí dostali k jednomu centru, který ale Navrátilovi nevyšel.
     
    8
    Olomoučtí jsou v úvodních minutách mnohem aktivnějším týmem, více se hraje na polovině sešívaných.
     
    9
    Až nyní Pražané poprvé nakoukli k šestnáctce domácích. Obrana Sigmy nakopávané míče zahrává do bezpečí, Reichl může být zatím v klidu.
     
    10
    U poloviny hřiště se dopustil nedovoleného zákroku Souček, který tak zastavil pronikajícího Chorého.
     
    11
    Hanáci se snaží něco vymyslet, Chorý vybojoval u střídačky Slavie autové vhazování pro svůj tým.
     
    12
    Ačkoli domácí celek přišel brzy o míč, ani slávisté jej na svých kopačkách moc dlouho neudrželi. Souvislá akce zatím k vidění není.
     
    13
    Chorý posunul na hranici šestnáctky míč Vepřkovi, který poslal lehký pozdrav Pavlenkovi. Ten neměl s jeho přízemním pokusem problém.
     
    14
    Olomoučtí nadále okupovali hostující šestnáctku, Chorý se dokonce málem dostal ke střele, v tom mu ale zabránil Deli.
     
    15
    Zbytečnou žlutou kartu nyní obdržel hostující Mihalík. Ten si stoupl před rozehrávajícího hráče Sigmy, kterému tak zabránil v rozehrání standardky.
     
    17
    Ševčík se mezi několika obránci soupeře proháčkoval až do šestnáctky soupeře, kde ale neprošel přes dvojici slávistů. Domácí se poté marně dožadovali pokutového kopu.
     
    18
    Souček dohrál Ordoše, který skončil na trávníku. Sudí Pechanec měl celou situaci jako na dlani, a udělil hráči Slavie žlutou kartu.
     
    19
    Ordoš uviděl rozběhnutého Hálu, kterému adresoval centr do šestnáctky. Bohužel pro domácí je ale obránce Sigmy malého vzrůstu, a tak na míč nedosáhl.
     
    20
    Po faulu na hostující Mešanoviće budou mít slávisté k dispozici přímák.
     
    22
    Kenia se rozhodl o přímou střelu na Reichlovu svatyni, napálil ale jen Navrátila ve zdi, který schytal míč přímo do obličeje.
     
    23
    V útoku jsou opět domácí, Hálův přízemní centr z pravé strany ale skončil jen na kopačkách obránců Pražanů.
     
    24
    První zákrok má na svém kontě už i Reichl. Domácí gólman musel lapit nepříjemný pokus z úhlu od Mešanoviće.
     
    25
    Hanáci rychle rozehráli z vlastní poloviny, Chorý ale nedokázal zpracovat míč včas a Deli jej o něj připravil.
     
    26
    Mešanović si zaběhl na pas za obranu Sigmy, ovšem sudí jej zastavil zdviženým praporkem. Hanáci poté rozehrávali, čehož se chopil Radaković s Vepřkem. Druhý jmenovaný adresoval přihrávku svému spoluhráči, místo toho ale našel jen útočníka soupeře. Naštěstí pro Sigmu dokázal Radaković hráče Slavie zneškodnit.
     
    29
    Olomoučtí rozehráli rychle aut, k míči se dral Ordoš. Jako první ale hrál Frydrych, kterého domácí kapitán neúmyslně zajel.
     
    30
    Obrovská příležitost hostujícího celku. Mašanović se octl v šestnáctce Sigmy s míčem u nohy, vyběhnutý Reichl mu ale špičkou kopačky střelecký pokus zneškodnil!
    30. Mešanovič naběhl do tutovky, Reichl ho vychytal.
     
    31
    Ševčík chtěl rychle vyvézt míč z od své šestnáctky, Kenia jej ale zastavil skluzem. Domácí zůstanou u míče.
     
    33
    Opět domácí zkusili rozehrát aut rychle a znovu se jim to vymstilo. Navrátila nikdo z jeho spoluhráčů nepochopil, míč se tak dokutálel až do zámezí.
     
    34
    Ševčík si chtěl narazit s Ordošem, zpětnou přihrávku od kapitána Sigmy ale už nedokázal zpracovat. Dopředu se tak rychle hnali sešívaní, kteří operovali na pravém křídle. Domácí defenziva je k ničemu nepustila.
     
    36
    Hosté měli k dispozici přímák, který se dostal jen do rukavic připraveného Reichla. Pražané ale i nadále kombinují na polovině Sigmy.
     
    37
    Hála dosprintoval dlouhý míč za obranu soupeře, přičemž do šestnáctky mu mezitím nabíhal Chorý. Domácímu hráči zbývalo jen poslat míč, ovšem přes Deliho jej nedostal.
     
    38
    Opět se hosté snažili kombinací přehrát soupeře, ale recept na obranu Sigmy nenalezli. Naopak domácí míří dopředu.
     
    39
    Ševčík obdržel míč, který se mu ale zamotal mezi nohami, poté se dokonce odrazil do zámezí. Nicméně vzápětí Sigma vybojovala alespoň rohový kop.
     
    41
    Hanáci předvedli nacvičený signál, po kterém se k hlavičce dral Šindelář. Bohužel pro domácí ale na míč nedosáhl.
     
    42
    Na druhé straně se do míče opřel Zmrhal, kterému do rány skočil Šindelář. Ačkoli balon skončil mimo tři tyče, hosté zahrávali alespoň rohový kop.
     
    43
    Vzápětí sešívaní získali další roh, k ráně se dostal z hranice šestnáctky Mihalík, trefil ale jen hradbu těl před sebou.
     
    44
    Falta mohl nahrát Ordošovi, pod tlakem ale jen odevzdal míč. Na druhé straně musí být na pozoru defenziva Sigmy, která čelí další standardce Slavie.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.


     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Aut propadl až na hranici šestnáctky, kde se do něj opřel Hušbauer. Jeho tvrdý projektil naštěstí pro domácí skončil mimo tyče.
     
    48
    Na druhé straně vybojoval Chorý rohový kop. V sektoru fanoušků Slavie mezitím bouchají dělobuchy.
     
    48
    Odražený míč přistál u Housky, jehož přízemní pokus prolétl přes několik hráčů a skončil vedle pravé tyče Pavlenkovy svatyně.
     
    49
    Olomoučtí se nadále drží na polovině soupeře, do střelecké pozice se ale ne a ne dostat.
     
    50
    Přízemní centr Vepřka mířil na Chorého, který byl ubráněn obráncem Slavie. Na druhé straně musel daleko z branky Reichl, který zamezil šanci soupeře. Pražané ale zůstávají poblíž šestnáctky Olomouce.
     
    52
    Zmrhal z levé strany odcentroval, přičemž trefil Hálu. Hosté zahrávali rohový kop, který přelétl celou šestnáctku Sigmy a skončil až pod kotlem Slavie.
     
    53
    Po levé straně sprintoval až do šestnáctky soupeře Falta, který předložil míč Chorému. Útočník Sigmy ale z první přestřelil.
     
    54
    Na trávníku skončil Kenia, který získal pro své barvy přímý volný kop.
     
    55
    Pražané zkusili ze střední vzdálenosti přímo ohrozit svatyni Reichla, zeď ale zblokovala míč na rohový kop.
     
    55
    I další standardku soupeře domácí přečkali a míří do útoku.
     
    56
    Chorý se hnal do šestnáctky, přičemž mu zezadu skočil pod nohy jeden z protihráčů. Domácí útočník skončil na trávníku a dožadoval se penalty. Sudí byl ale jiného názoru a odměňuje hráče Sigmy žlutou kartou.
     
    59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se po necelé hodině hry dostávají do vedení. Na hranici šestnáctky se k míči dostal Chorý, kterému sebral míč JAN NAVRÁTIL. Ten si jej potáhl do střelecké pozice a prostřelil Pavlenku.
    59. Jan NAVRÁTIL - 1:0
     
    60
    Navrátil hned po rozehrávce atakoval Bořila, který skončil na trávníku. Sudí musel hru přerušit.
     
    61
    Hanáci se hnali do protiútoku, Ordoš posunul doleva na Faltu, který předvedl něco mezi střelou a centrem. Každopádně míč letěl mimo.
     
    62
    Kenia poslal na trávník Ševčíka, což sudí vidí a píská ve prospěch Sigmy.
     
    63
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Muris Mešanović a Jaroslav Mihalík, přichází Lukáš Železník společně s Miljanenm Vukadinovičem.
     
    64
    Navrátil zůstal po souboji se soupeřem ležet na trávníku, Reichl tak raději zakopl míč do zámezí. Nyní už je domácí záložník na svých a hra může pokračovat.
     
    66
    Zmrhalův centr do šestnáctky Sigmy odvrátil hlavou Radaković, hosté zůstávají i nadále u míče.
     
    67
    K míči se ve středu hřiště dostal Ordoš, který se z ničeho nic rozhodl vypálit ze třiceti metrů. Pavlenka plachtil vzduchem, zasahovat nakonec ale vůbec nemusel. Míč letěl nad.
     
    69
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází Jakub Petr.
     
    70
    Pavlenka dostal obtížnou malou domů, míč na hrací ploše už nezastihl. Domácí tam dostávají možnost rohového kopu.
     
    71
    Hanáci mají k dispozici další standardku, tentokrát z rohu pokutového území.

     
    71
    Houska trefil parádně, stejně tak skvěle ale skočil k pravé tyči Pavlenka, který vytáhl míč na roh.
     
    73
    Hanáci měli k dispozici dva rohové kopy v řadě, ani v jednom případě ale branku neohrozili. Poté ještě zkoušel štěstí Ordoš, kterému ale sudí na lajně odmával faul.
     
    73
    Šance i na druhé straně. Reichl musel na zem proti střele Zmrhala. Gólman Sigmy neposedný míč neudržel v rukavicích a málem nabídl Slavii jednoduchou branku. Nicméně domácí se štěstím dostali míč na roh.
    73. Zmrhalovu ránu brankář Reichl skvěle zlikvidoval.
     
    75
    Na druhé straně mohl Navrátil něco vymyslet, v šestnácte soupeře ale možná zbytečně zakopl míč do zámezí.
     
    76
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Levan Kenia, přichází Antonín Barák.
     
    76
    Domácí fotbalisté se snaží napadat rozehrávku Slavie hned v zárodku a docela se jim to daří. Hosté jsou pak nuceni dávat míč rychle od nohy, na což nejsou hráči vepředu připravení.
     
    78
    Nedovolený zákrok jednoho z hráčů Slavie, což znamená standardku pro domácí.
     
    79
    Místo ohrožení branky ale domácí jen odevzdali míč. Falta centroval do vápna soupeře, ale našel jen rukavice připraveného Pavlenky.
     
    79
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se prakticky z ničeho dostali až ke vstřelení branky. Ránu Hušbauera sice ještě Reichl vyrazil, bohužel pro něj ale jen k JAROMÍRU ZMRHALOVI, který se nemýlil.
    79. Jaromír ZMRHAL - 1:1
     
    81
    Petr se hnal za obranu soupeře, dokonce dostihl i míč na hrací ploše. Sudí na lajně mu ale zřejmě správně odmával ofsajdové postavení.
     
    81
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Tomáš Malec.
     
    82
    Olomoučtí mají míč na polovině soupeře.
     
    83
    Hosté hrozili rychlým protiútokem, míč nakonec skončil u Housky, který byl tísněný slávisty, a tak jej raději odkopl až k Pavlenkovi.
     
    83
    Vepřek sebral míč a sám se vrhl do šestnáctky Slavie. Jeho střelu musel někdo z obránců soupeře tečovat, neboť Sigma bude zahrávat rohový kop.
     
    84
    Hanáci rohový kop nezužitkovali, následný aut z druhé strany dopadl stejně. Možnost nyní mají Pražané.
     
    85
    Ve vzdušném souboji strčil Zmrhal do Hály, který spadl na trávník. I když se to fanouškům hostů nelíbí, sudí píská ve prospěch Hanáků.
     
    85
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Vojtěch Štěpán.
     
    86
    Houska byl u míče později než Hušbauer, a tak místo balonu trefil kopačky svého protihráče. Sudí píská standardku pro Pražany.
     
    88
    Hušbauer obdržel žlutou kartu, rozehrávat tak z vlastní poloviny mohou domácí.
     
    89
    Hraje se ale na polovině Olomouce, která se usilovně brání.
     
    89
    Ačkoli se domácí vrhli do rychlého protiútoku, nic nevymysleli. Hála posílal míč z pravé strany, jenže pro spoluhráče byl příliš vysoký.
     
    90
    Již běží nastavený čas, který protáhne duel o dvě minuty.
     
    90+1
    Zmrhal v souboji s Hálou vybojoval rohový kop pro svůj celek.
     
    90+2
    Souček hlavičkoval někam do levé šibenice domácí svatyně, Reichl ale perfektním zákrokem teď zachránil Sigmě alespoň bod!
     
    90+2
    Ale pozor! Sigma bude zahrávat rohový kop. Poslední šance pro Hanáky.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Utkání skončilo nerozhodným výsledkem 1:1, ani pro jeden z celků to ale není dobře. Hanáci i nadále mají daleko k záchraně, Slavie naopak v boji o poháry ztratila.

     
    Pro dnešek je to z Androva stadionu v Olomouci vše. Děkuji za pozornost! (18:54:49)

    Miroslav Fantal

    Branky: 59. Navrátil (Chorý) – 79. Zmrhal (Hušbauer)

    Karty:   56. Chorý (OLO) – 15. Mihalík (SLA), 18. Souček (SLA), 88. Hušbauer (SLA)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Šindelář, Radaković, Vepřek – Navrátil (81. Malec), Houska, Ševčík, Ordoš (C), Falta (85. Štěpán) – Chorý (69. Petr).
    Náhradníci: Spurný – Štěpán, Štěrba, Plšek, Mahmutovič, Petr, Malec.

    SK Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych, Bílek (C), Deli, Bořil – Mihalík (63. M. Vukadinovič), Souček, Hušbauer, Zmrhal – Kenia (76. Barák) – Mešanović (63. Železník).
    Náhradníci: Berkovec – Železník, Mikula, Piták, M. Vukadinovič, Latka, Barák.

    Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Hock

    Diváci: 5459
    bahis siteleri