Leverkusen – Frankfurt 3:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 1:0 (kon.) | W. Brémy – Wolfsburg 3:2 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Darmstadt – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Bayern – Schalke 3:0 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:1 (1:1)
Hertha BSC
Sobota 16.04.2016, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Přeji krásný zbytek soboty a někdy zase u Bundesligy napočtěnou. (17:28:02)
     
    Dnešní utkání sledovalo 27 745 diváků!
     
    Velká radost domácího celku po závěrečném hvizdu znamená, že Hoffenheim vítězí a připisuje si důležité body, které je nejspíše bez baráže udrží v Bundeslize! Domácí celek byl ve druhém poločase lepší a byl za to odměněn brankou Marka Utha v pětaosmdesáté minutě. Naopak Hertha prodlužuje svou šňůru bez výhry na tři zápasy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Do velké šance se dostával hostující van den Bergh, který dostal míč do vápna. Z této pozice se mu ovšem nepovedlo zakončit. Míč netrefil a následně upadl.
     
    90+3
    Po nepovedené akci hostů se do protiútoku dostával Amiri, kterému se ale z pravého křídla nepovedla přesně přihrát.
     
    90+2
    Domácí fotbalisté kombinují před vápnem a je jasně vidět, jak se jim do zakončení nechce. Spíše drží míč na svých kopačkách a čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Herthě se nepovedla akce, a tak se k výkopu dostává domácí brankář, který nikam spěchat nebude.
     
    90
    Začíná poslední minuta řádné hrací doby. Hoffenheim se ujal vedení, které bude chtít za každých podmínek udržet. Nastavují se tři minutky.
     
    88
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Alexander Baumjohann.
     
    87
    Tak to je skvělé pro domácí celek, který je blízko k zisku důležitých bodů do ligové tabulky. Hoffenheim by se těmito body mohl vyhnout baráži.
    85. Mark UTH - 2:1
     
    85
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Z rohového kopu padá vedoucí branka! Centr z pravé strany padl na hlavu Niklase Süleho, který mířil k levé tyčce. Tam se do něj ještě hlavičkou opřel MARK UTH, který tak obrátil stav utkání!
     
    85
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Steven Zuber.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Johannes van den Bergh.
     
    84
    Domácí celek se svou kombinací dostal do zajímavé šance, ze které vybojoval roh. Po centru z pravé strany míč odvrátil jeden z bránících hráčů.
     
    82
    Andrej Kramarić dostal míč před vápnem a mohl akci nadále rozvíjet přihrávkou na své spoluhráče. Místo toho ovšem nelogicky naběhl do dvojice bránících hráčů, kteří jej u míč obrali.
     
    81
    Začíná nám poslední desetiminutovka v řádné hrací době. Fotbalisté domácího Hoffenheimu kombinují na vlastní polovině a trpělivě čekají na nějaké okénko.
     
    80
    Na polovině hřiště byl k zemi poslán nebezpečně pronikající Salomon Kalou. Pavel Kadeřábek udělal prostě to, co musel. Nakonec za to ale viděl žlutou kartu.
     
    79
    Tak to byla zajímavá šance! Mark Uth byl ve vápně poslán čistě k zemi. Míče se tak ujal jeden z jeho spoluhráčů, který střílel jen těsně vedle levé tyčky!
     
    78
    Obránce Plattenhardt posílal centr z levé strany do vápna. Pánem v šestnácte byl ovšem brankář Baumann, který kulatý nesmysl ukryl v rukavicích.
     
    76
    Na druhé straně rohový kop berlínského celku. Míč spadl na hlavu Lustenbergerovi, kterému se ovšem nepovedlo trefit branku.
     
    75
    Domácí celek měl k dispozici standardku z pravé strany. Amiri míč opět cpal k levé tyčce, ale nyní skvěle zasáhla obrana Herthy.
     
    74
    Plattenhardt posílal centru z levé strany do vápna po přiťuknutí od Kaloua. Ve vápně se mu ovšem nepovedlo najít nikoho v červeném.
     
    73
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vedad Ibišević, přichází Julian Schieber.
     
    72
    Přímý kop si domácí fotbalisté hodně dlouho připravovali. Nakonec byl zakončen střelou do pravé šibenice, kde ale tuto lehčí šanci brankář chytil.
     
    70
    Zajímavou standardku budou kopat domácí fotbalisté. Do Johna Brookse naběhl jeden z domácích, který vybojoval zajímavou šanci pro svůj celek.
     
    69
    Souboj v hostujícím vápně byl zakončen faulem nedávno příchozího Schweglera. K zemi se skácel střelec branky Niklas Stark.
    68. Mark Uth neuspěl v souboji s Jarsteinem
     
    68
    První šance druhého poločasu! Mark Uth prošel po pravé straně až do vápna, kde byl ve skvělé pozici. Jarstein jej ovšem skvěle vychytal!
     
    67
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Philipp Ochs, přichází Pirmin Schwegler.
     
    67
    Japonský fotbalista Haraguči to zkoušel z dobré pozice, ale branku se mu trefit nakonec nepovedlo. Následovat bude druhé domácí střídání.
     
    65
    Andrej Kramarić postupoval po levé straně, ale přes bránícího hráče se mu nakonec projít nepovedlo. U míče jsou tak hosté.
     
    64
    Salomon Kalou dostal míč do vápna, kde si počkal na Vladimíra Daridu. Český záložník si naběhl do šance, ale jeho pokus zastavili bránící hráči.
     
    62
    Po pravé straně zaútočili také hosté, ale centr Vladimíra Daridy byl zbytečný. Jeho spoluhráč byl totiž nachytán v ofsajdové pasti.
     
    61
    Centrovaný míč ovšem hostující obrana pokryla. Jeden z hráčů míč odvrátil do zámezí, a tak bude následovat rohový kop.
     
    60
    Trochu teatrálním pádem pomohl svému celku vybojovat standardku Eugene Polanski, který mohl klidně dostat druhou žlutou kartu za simulaci.
     
    59
    Domácí mnohem lepším celkem a nejspíše chtějí body získat o něco více, než Hertha. Hoffenheim kombinuje, ale do šance se mu projít nedaří.
     
    58
    Individuálně to nyní zkoušel chorvatský středopolař Andrej Kramarić. Ten si s míčem naběhl na hranici vápna, odkud se mu ale branku trefit nepovedlo.
     
    56
    Ve vápně byl po rohovém kopu nalezen John Brooks, kterému se jeho hlavičkou z penaltového puntíku nepovedlo trefit branku. Zamířil jen nad.
     
    56
    V českém souboji před brankou byl úspěšnější Pavel Kadeřák, který míč odhlavičkoval před Vladimírem Daridou na rohový kop.
     
    55
    Český obránce Pavel Kadeřábek se na hřišti hned ukazuje. Z pravé strany nacentroval do vápna. Amiri byl ovšem dobře bráněn, a tak se do šance nedostal.
     
    54
    Domácí stále vidíme kombinovat na vlastní polovině. Po aktivitě hostů na začátku poločasu začínají pomalu a jistě přebírat iniciativu.
     
    53
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Fabian Schär, přichází Pavel Kadeřábek.
     
    52
    Až nyní! S míčem se ve vápně otáčel Kramarić, kterému se ale nepovedlo prostřelit bránícího hráče, a tak je stav stále vyrovnaný!
     
    52
    Na útočné polovině nyní kombinují domácí fotbalisté, ale těm se nedaří projít až do zakončení.
     
    50
    Po vzdušném souboji se na zemi objevil jeden z hráčů Herthy. Ten se po pár sekundách zvedl a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    48
    Nyní jsou ovšem u míče domácí, kteří stejně jako Hertha, kombinují na vlastní polovině. Uvidíme, co vymyslí dále.
     
    47
    Aktivnějším celkem na začátku druhého poločasu je Hertha. Tam kombinuje a snaží se směrem dopředu něco vymyslet.
     
    46
    Druhý poločas začal rozehrou hostů a nákopem po pravé straně směrem dopředu. Tam se ale Hertha nedokázala udržet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí za vyrovnaného stavu 1:1. Do vedení šli hosté po rohovém kopu, který byl zakončen hlavičkou Niklase Starka. Sedm minut na to se ale prosadili po podobné akci domácí. Centr z pravé strany našel u levé tyčky Fabiana Schära, jenž vyrovnal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Do kabin se ovšem mohlo jít lépe hostům. Vladimír Darida prostrkl míč na nabíhajícího Salomona Kaloua. Ten se snažil udělat brankáři kličku, ale ten mu zajel do míče a zachránil domácí celek.
     
    45
    Blíží se konec prvního poločasu. U míče jsou hostující fotbalisté, kteří kombinují na vlastní polovině a směrem dopředu se moc neženou.
     
    43
    Hoffenheimští zakombinovali a poslali míč do vápna. Míč ovšem nikdo nestihl zachytit, a tak se jej ujal norský brankář ve službách Herthy.
     
    42
    Následný přímý kop domácích z pravé strany nebyl nijak zakončen. Domácí fotbalisté si ve vápně počínali nedovoleně.
    41. Tyčka po střele Salomona Kaloua
     
    41
    Tak to byla veliká šance hostů! Salomon Kalou si naběhl po pravé straně do vápna, odkud vypálil k levé tyčce. Jeho pokus byl ještě tečován a od tyčky se odrazil ven z branky!
     
    40
    Do vápna se po pravé straně prodíral hostující Skjelbred, kterému se ale nakonec nepovedlo svou akci zakončit.
     
    39
    Hoffenheim si dokázal vytvořit další zajímavou šanci. Nejdříve z hranice vápna střílel do připravené obrany Kevin Volland. Následná střela sice prošla, ale Jarstein míč ukryl v rukavicích.
     
    38
    Před vápnem byl nepěkným zákrokem zastaven domácí obránce Ochs. Domácí celek má tak k dispozici další standardku.
     
    37
    Hoffenheim klidní tempo hry v posledních sekundách kombinační hrou na vlastní polovině. Aktuální výsledek spíše nabuzuje domácí.
     
    35
    Hosté si míč dlouho připravovali, ale zakončit se jim nepovedlo. Plattenhardt trefil jen prvního bránícího hráče před ním.
     
    34
    Na hranici vápna byl faulován hostující Salomon Kalou. Hertha má tak šanci na odpověď, která by nejspíše fanoušky Hoffenheimu pořádně naštvala.
    33. Fabian SCHÄR - 1:1
     
    33
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Tak toto byla opravdu fotbalová paráda! Amiri poslal úžasný centr na zadní tyčku, kam si na míč naskočil obránce FABIAN SCHÄR, jenž svou hlavičkou do pravé šibenice vyrovnal!
     
    32
    Po pravé straně postupoval domácí Amiri, který si naběhl do trojice hráčů a došel si pro faul. Následovat bude přímý kop domácích.
     
    30
    Následně dostal Haraguči skvělý balón za obranu a hnal se sám na brankáře. Rozhodčí mu ovšem odpískal celkem sporný ofsajd.
     
    29
    Pronikající Haraguči středem hřiště byl rázně zastaven jedním z domácích hráčů. Následovat tak bude standardka pro hosty.
     
    28
    Hoffenheim to sice zkouší aktivní hrou směrem dopředu, ale obrana berlínského celku funguje zatím na jedničku.
    26. Niklas STARK - 0:1
     
    26
    Hertha právě vstřelila branku!
    A z rohového kopu vidíme první branku utkání! Centr z levé strany spadl na malé vápno, přímo na hlavu NIKLASE STARKA, který se svou hlavičkou do levé šibenice nemýlil!
     
    26
    Žlutou kartou byl za dřívější zákrok potrestán Eugene Polanski, který na polovině hřiště zajel do jednoho z hostů.
     
    26
    Salomon Kalou postupoval středem hřiště a předal míč na levou stranu Ibiševićovi. Tomu se ale nepovedlo první dotek. Hertha bude ale zahrávat alespoň rohový kop.
     
    24
    Přihrávka hostujícího celku na levé straně směřující do vápna byla zachycena pozorným hráčem Hoffenheimu. Ten založil protiútok.
     
    23
    Hertha klidní hru kombinační hrou na vlastní polovině. Hoffenheim se zkoušel dostat dopředu, ale centr zachytil Vladimír Darida.
     
    22
    Skákavý míč ve vápně Hoffenheimu chtěl poslat do branky nějakým způsobem Vedad Ibišević. Ten celou akci zakončoval nůžkami, ale míč skončil jen vedle branky.
     
    20
    Zajímavě rozvíjející se akce byla zakončena centrem Jeremyho Toljana do vápna. Míč byl ovšem ztečován jen na rohový kop.
    19. Jarstein předvedl skvělý zákrok
     
    19
    První šance také pro domácí! Jeden z hráčů si naběhl do vápna, kde udělal brankáři kličku, ale následnou střelou se mu jej nepovedlo překonat!
     
    18
    Celý stadion v osmnácté minutě povstal a začal tleskat. Nevím, o co jde, ale šlo o hodně zajímavé gesto.
     
    17
    Snažení domácího celku bylo nakonec ukončeno střelou vedle branky Jarsteina. Odkopávat se tak bude od jeho branky.
     
    16
    Rozhodčí odpískal další útočný faul bosenského Vedada Ibiševiće, ačkoliv byl spíše faulovaným právě tento útočník berlínského celku.
     
    15
    Po dalším faulu navíc zahrávali domácí fotbalisté přímý kop z levé strany. Míč mířící do vápna ale hosté odhlavičkovali mimo ohrožení Jarsteina.
     
    14
    Snažení hostů bylo ukončeno na útočné polovině poté, co si Ibišević pomohl útočným faulem. U míče tak budou domácí.
     
    13
    Herthě se nic nepovedlo vymyslet, a tak vidíme pro jistotu kombinaci domácího celku. Zatím jsme tedy viděli jedinou šanci.
     
    11
    Fotbalisté v červených dresech povýšili kombinací až na útočnou polovinu, kde se ale přes bránící hráče Hoffenheimu dostávají těžce.
     
    10
    Stále vidíme na hřišti to stejné. Hertha kombinuje spíše na vlastní polovině a směrem dopředu se moc nedostává. Uvidíme, kdy se jim to povede.
     
    8
    Hertha kombinuje na své polovině i nadále. Jejich trpělivé snažení jim určitě přinese nějaké gólové radosti.
     
    7
    Po následném rohovém kopu z levé strany se právě Ibišević popotahoval s brankářem. Rozhodčí ale tento zákrok hned odpískal.
     
    6
    Fotbalisté z hlavního města Německa jsou i nadále aktivnější. Vidíme jejich kombinační hru po celém hřišti.
     
    4
    Následně se prodíral po levé straně Salomon Kalou, ale nejlepšího střelce celku zastavil pozorný bránící hráč dříve, než stihl něco udělat.
    3. Šance, ve které se objevil Vedad Ibišević
     
    3
    A narodila se první šance. Maskovaný útočník Herthy, Vedad Ibišević se individuálně prodral do vápna, kde ale střelou na zadní tyčku brankáře nepřekonal!
     
    2
    U míče jsou hostující fotbalisté, kteří trpělivě kombinují na vlastní polovině a za pár sekund se budou chtít dostat do nějaké šance.
     
    1
    První snažení Hoffenheimu bylo ukončeno poté, co míč skončil v zámezí. Po levé straně to zkoušel aktivně Kevin Volland.
     
    1
    Utkání začalo kombinační hrou domácího celku, který hraje v klasických domácích modrobílých dresech. Hertha musela obléknout červenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásné sobotní odpoledne. Za pár okamžiků se rozeběhne třicáté kolo Bundesligy. My v něm budeme sledovat také utkání mezi Hoffenheimem a Herthou. Půjde o důležitý souboj pro oba celky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Strobl, Schär, Süle – Ochs, Polanski, Amiri, Toljan – Uth, Kramarić, Volland.
    Náhradníci: Grahl – Kadeřábek, E. Vargas, Schmid, Schwegler, Zuber, Joelinton.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger – Haraguči, Darida, Kalou – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Baumjohann, Hegeler, Stocker, Langkamp, Schieber, van den Bergh.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    Poslední vzájemné měření sil

    22.11.2015, Olympiastadion Berlin
    Hertha BSC 1:0 TSG 1899 Hoffenheim
    30. Polanski (vla.)

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Regäsel, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger (C) (77. Hegeler) – Haraguči, Darida, Tolga Ciğerci (74. van den Bergh) – Kalou (90+1. Baumjohann).

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Strobl, Süle, Bičakčić, Kim Džin-Su – Amiri, Rudy (83. Kurányi), Polanski (C), Schmid (63. Zuber) – Volland, Uth (63. E. Vargas).
     
    Hertha BSC
    Naopak berlínský celek má jiné, ale pozitivní starosti. Celek, který téměř každou sezónu hrál o udržení, je nyní na třetí pozici, kde drží postupovou pozici do Ligy mistrů. Herthě se ale v posledních utkáních moc nedaří. S Mönchengladbachem schytali svěřenci Pála Dárdaie debakl 0:5. Doma naposledy jen remizovali s jasně posledním Hannoverem. Čtrnáct branek již nasázel Salomon Kalou, bývalý hráč londýnské Chelsea.
     
    TSG 1899 Hoffenheim
    Hoffenheim je z nejhoršího nejspíše pryč. Celek ze Sinsheimu v posledních pěti zápasech prohrál jen se Stuttgartem. Na kontě mají jednatřicet bodů, což činí tříbodový náskok na barážové Brémy. Hoffenheimští naposledy vyhráli na půdě předposledního Frankfurtu v důležitém zápase 2.0. Střelecky svůj celek táhne talentovaný Kevin Volland.
     
    Třicáté kolo nabídne souboj mezi Hoffenheimem a Herthou. Zatímco domácí mají letos starosti s udržením, hosté bojují zatím úspěšně o evropské poháry. V minulých letech tomu bylo ale přesně naopak. Utkání začíná v Rhein-Neckar Aréně klasicky od 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Panuška

    Branky: 33. Schär (Amiri), 85. Uth (Süle) – 26. Stark (Skjelbred)

    Karty:   26. Polanski (HOF), 80. Kadeřábek (HOF)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:16.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Strobl, Schär (53. Kadeřábek), Süle, Toljan – Polanski – Uth, Amiri, Ochs (67. Schwegler), Volland (85. Zuber) – Kramarić.
    Náhradníci: Grahl – Kadeřábek, E. Vargas, Schmid, Schwegler, Zuber, Joelinton.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger – Haraguči (88. Baumjohann), Darida (85. van den Bergh), Kalou – Ibišević (73. Schieber).
    Náhradníci: Kraft – Baumjohann, Hegeler, Stocker, Langkamp, Schieber, van den Bergh.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos

    Diváci: 27 745
    bahis siteleri