Juventus – Sampdoria 5:0 (kon.) | Neapol – Frosinone 4:0 (kon.) | Sassuolo – Inter 3:1 (kon.)
AC Milán – AS Řím 1:3 (kon.)
konec
SSC Neapol
4:0 (1:0)
Frosinone Calcio
Sobota 14.05.2016, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Neapol v posledním kole přivítá jistého sestupujícího Frosinone a potřebuje za každou cenu vyhrát. Jedině tak se nebude muset ohlížet na zápas Říma a skončí na druhém místě, které jí zaručí základní skupinu Ligy mistrů.

    Pod Vesuvem si určitě všichni přáli, aby v posledním kole bylo vše rozhodnuté a Neapol se mohla těšit z titulu vicemistra a ze základních skupin Ligy mistrů. To vše samozřejmě může přijít a je to blízko blizoučko, je však potřeba učinit ještě poslední krok a outsidera z Frosinone porazit. Pokud by se to totiž nepovedlo a AS Řím své utkání s AC Milán zvládl, poskočil by na konečné druhé místo on. A netřeba znovu opakovat, jaký rozdíl mezi druhým a třetím místem je. Koneckonců, Neapol sama by mohla vyprávět, když v play-off Ligy mistrů loni na podzim nestačila na Bilbao a hrála jen Evropskou ligu.

    Neapol má vše ve svých rukou a samozřejmě za jistých okolností si může dovolit i prohrát. V případné bodové rovnosti by však byla znevýhodněna, neboť AS Řím má lepší vzájemnou bilanci. Parthenopei budou opět spoléhat na Gonzala Higuaína, suverénně nejlepšího střelce Serie A. Argentinský kanonýr se prosadil i při poslední výhře na půdě Turína.

    Frosinone již na San Paolo o nic nepůjde. Devatenácté místo už nikdo neodpáře a tým se opět po roce vrátí do Serie B. Zdali se Canarini vrátí do nejvyšší soutěže, je otázkou, ve druhé lize je ale nečeká vůbec nic lehkého. Frosinone pochopitelně nemá proti Neapoli co ztratit, ovšem jakýkoliv jiný výsledek než výhra Azzurri by byl obrovský šok. První vzájemný zápas mezi těmito soupeři skončil vysokou výhrou Neapole 5:1 a dvěma brankami se o ni tehdy zasloužil Gonzalo Higuaín.

    Domácí se musejí obejít bez potrestaného stopera Albiola, zatímco Frosinone postrádá pouze zraněného Bardiho.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík – Callejón, Higuaín, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, Regini, David López, Gabbiadini, El Kaddouri, Grassi, Chalobah.

    Frosinone Calcio: Zappino – Ciofani, Russo, Blanchard, Crivello – Gori, Sammarco, Frara – Dionisi, Ciofani, Kragl.
    Náhradníci: Leali – Gucher, Soddimo, S. Longo, Tonev, Pavlovic, Chibsah, Rosi, Carlini, Pryima, Ar. Ajeti.

    Rozhodčí: Celi – Posado, Di Fiore.
     
    Je tu mírné zpoždění, čekali jsme na nástup hráčů a začne se tak s asi pětiminutovým zpožděním.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po menší prodlevě se tak hraje a domácí celek se jako první hnal dopředu, Hamšík ale poslal míč pouze do autu a Frosinone se tak ubránilo.
     
    3
    Další útok domácí Neapole táhl slovenský dirigent hry, tentokrát našel Higuína, ten si ale míč nezpracoval a sebral ho tak Zappino.
     
    4
    Další snaha domácího celku ztroskotala na špatném pasu Jorginha, který si věřil až moc a míč mu hodně ulétl.
     
    5
    K první větší šanci se dostal Higuaín, kterému ve vápně krásně sklepl míč Insigne, argentinský snajpr ale svým volejem poslal balón pouze mimo!
     
    7
    Domácí hrají stále více dopředu a Frosinone se pouze brání, zatím se mu to ale daří a míče dostává pryč většinou včas.
     
    9
    I hosté ale měli první šanci, když se ke střele dostal z velkého úhlu po chybě obrany Dionisi, Reina si ale s neposedným míčem nadvakrát poradil!
     
    11
    Ani teď to domácím nakonec nevyšlo, to ale pouze proto, že hosté se dopustili faulu a Insigneho tak zastavili nedovoleně.
     
    13
    Mirko Gori to teď asi vážně přehnal, protože evidentně řekl něco nepěkného rozhodčímu Celimu – ten ho totiž za protesty vylučuje. Velká nedisciplinovanost hráče Frosinone!
     
    14
    Crivello za následné protesty proti vyloučení vidí také kartu, tentokrát je to ale pouze karta žlutá.
     
    16
    A po velké prodlevě zahrál volný přímý kop Ghoulam, ovšem míč netrefil dobře a poslal ho hodně nad.
     
    18
    Ani teď to Neapoli nevyšlo, ale je jasné, že hosté to budou mít hodně těžké – a proti deseti mužům se bude tlak domácích stupňovat.
     
    20
    Tak toto byla velká šance domácích – Insigne se totiž otočil na hranici vápna i s míčem a vyslal krásnou střelu, která ovšem nakonec orazítkovala pouze břevno a zamířila nad bránu!
     
    22
    Na zemi zůstal jeden z borců Frosinone, který byl trefen míčem do hlavy – tím hráčem je Ciofani a už zamířil za čáru.
     
    24
    Domácí jsou o hodně aktivnější, ale Higuaín se zkoušel středem procpat marně, takže zůstal na zemi a o míč přišel.
     
    26
    Ani další dlouhý míč od Insigneho se neujal, takže domácí musejí začít zase od svých beků – nakonec se tak jejich kombinaci znatelně zpomalila.
     
    28
    Není toho mnoho, co se na hřišti děje – nutno říci, že hosté se velice dobře brání a Neapol se tak směrem dopředu možná až nečekaně trápí.
     
    30
    Domácí se musejí ale čas od času bránit i útokům Frosinone, ty ale zatím nejsou nijak nebezpečné, takže Reina zasahovat nemusí.
     
    32
    Další zákrok musel vytáhnout Zappino, protože do Insigneho centru se z voleje krásně opřel Callejón, ale brankář hostů svoji práci odvedl dobře.
     
    33
    Jorginho ve středu pole přibrousil jednoho ze svých soupeřů a za tento zákrok vidí jasnou žlutou kartu.
     
    33
    Tak i teď se vytáhl brankář Zappino! Krásný zákrok gólmana Frosinone! Ten se položil na zem znovu proti Callejónovi a jeho střelu poslal mimo dosah kohokoliv z dorážejících hráčů.
     
    35
    Ke střele z dálky se dostal naturalizovaný Ital Jorginho, který ale trefil pouze před sebou clonícího beka.
     
    37
    Ani další tlak Neapole nenachází svůj cíl, tedy branku – ke střele se totiž dostal po odraženém míči Higuaín, ale ten byl v jasném ofsajdu.
     
    39
    Frosinone ale stále brání velice dobře, takže je těžké se dostat do dobré šance – teď přišel o míč znovu Higuaín, který ho nedokázal udržet pod svojí plnou kontrolou.
     
    40
    Neapol je stále nastěhována před vápnem hostů – ti sice už najisto sestupují, ale dnes svoji kůži neprodají lacino a dávají to jasně najevo.
     
    41
    Další střelu vyslal Španěl Callejón, jeho tvrdá přízemní střela ale našla pouze náruč gólmana Zappina.
     
    43
    Ghoulam se snažil dostat míč do vápna, ale ten mu utekl a nakonec skončil pouze za bránou.
     
    44
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak nakonec je to tady a domácí stadion San Paolo propuká v jásot! K centru ze strany se dostal aktivní Ghoulam – ten našel Higuaína, který dokázal nějak procedit míč za sebe a tam už čekal jako správný kapitán MAREK HAMŠÍK, jenž tvrdou ranou uklidil míč přesně pod břevno!
    44. Marek HAMŠÍK - 1:0
     
    45+1
    Nastaveny jsou dvě minuty nad rámec hrací doby a domácí se je snaží využít k dalšímu gólu, ale zatím se nedostali k zakončení.
     
    45+2
    K další střele se dostal José Callejón, který vyslal tvrdou bombu na bližší tyč, tam ale stál Russo, který hlavou poslal míč pryč.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas máme za sebou a domácí po něm zcela zaslouženě vedou – hosté hrají už od 13. minuty bez vyloučeného Goriho a byť se statečně bijí, Neapol má prostě ze hry daleko více. Několik šancí dokázalo Frosinone přečkat i díky štěstí nebo gólmanovi Zappinpovi, ale na konci poločasu udeřil Marek Hamšík. Ten tak stanovil poločasové skóre na jeho současnou podobu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí se snaží dostat dopředu hned se začátkem zápasu, ale už se nemají vyloženě kam hnát, takže si dávají velký pozor hlavně na přesnost.
     
    49
    Higuaín se dostal ke střele zpoza vápna a věřil si, takže to byla velká bomba, ovšem nebyla vůbec přesná a plachtila tak pouze někam na tribunu.
     
    51
    Insigne je velice aktivní, takže je permanentním nebezpečím pro hosty, ovšem ani jeho střílený centr se neujal a stoperská dvojice Frosinone si poradila.
     
    52
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak je to tady – GONZALO HIGUAÍN se nakonec vážně prosadil a jeho gól tak znamená vyrovnání Maradonova rekordu! Allan se krásně protáhl do vápna, kde až z brankové čáry našel svého argentinského kolegu, který zblízka uklidil míč do prázdné brány!
    52. Gonzalo HIGUAÍN - 2:0
     
    54
    Hosté se také snaží dostat do nějaké šance, ale bude to velice těžké, protože Neapol dominuje a je to vidět.
     
    56
    Po delší době musel do akce Reina, nakonec ale neměl s centrem od Kragla moc práce, takže míč pouze sebral ze vzduchu.
     
    58
    K dalšímu centru se dostal Ghoulam, jeho míč ale letěl pouze do náruče Zappina, který si v pohodě poradil.
     
    60
    Domácí poněkud zvolnili a vědí, že výhru mají skoro v kapse, takže se nikam neženou – přesto jsou výrazně lepší a z jejich strany hrozí stálé nebezpečí.
     
    62
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak a je to tady! GONZALO HIGUAÍN má životní sezónu a teď dokázal dostat míč do sítě znovu, takže překonal legendárního krajana Maradonu, co do počtu gólů v jedné sezóně! Hysaj poslal krásný centr před bránu, kam si naběhl právě tento argentinský zabiják a na dlouhou nohu dokázal míč doklepnout do brány!
    62. Gonzalo HIGUAÍN - 3:0
     
    64
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází José María Callejón, přichází Dries Mertens.
     
    66
    Teď byl domácí útočník v ofsajdu, takže je pískáno a hrát mohou hosté, ovšem na běhu zápasu to asi jen těžko něco změní.
     
    67
    K dobré střele se dostal po přímém kopu Kragel, který pálil do břevna! Reina už byl překonán, ale krásnou střelu hostujícího hráče zastavilo na její cestě do brány břevno!
     
    68
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Federico Dionisi, přichází Robert Gucher.
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Oliver Kragl, přichází Massimiliano Carlini.
     
    70
    Do konce zbývá něco málo přes 20 minut a je jasné, kdo dnes bude brát tři body – domácí jsou jasně lepší a byť Frosinone hraje sympaticky, kvalitativně se nechytá.
     
    71
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Je to 36. gól této sezóny pro muže, kterému teď vestoje tleská celé San Paolo! GONZALO HIGUAÍN znovu prokázal svoji genialitu a jedinečnost – Dries Mertens obloučkem našel ve vápně právě prsa svého spoluhráče, který sice byl zády k bráně, ale to nevadilo. Higuaín totiž zpracoval míč na prsa a střihl nůžkami, takže dokonale překonal bezmocného Zappina krásnou střelou o břevno!
    71. Gonzalo HIGUAÍN - 4:0
     
    73
    Chiriches sice fauloval, ale domácím to vadit nebude, protože to bylo daleko od brány a žádné ohrožení brány domácích se tak čekat nedá.
     
    76
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Kalidou Koulibaly, přichází Vasco Regini.
     
    77
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Frara, přichází Danilo Soddimo.
     
    79
    Ciofani se dostal po nejistém vyběhnuté Reiny do dobré šance, jeho tvrdá střela ale prolétla pouze výrazně vysoko nad domácí bránou!
     
    81
    Frosinone drží míč ve středu pole, ale nemá to nějaký větší účinek, hra se snad jen trochu uklidnila, ale výhra domácích je jasná.
     
    83
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází David López.
     
    85
    Ani ke konci zápasu ofenzivní snahy domácích neutichají, takže vidíme stále zajímavý zápas, Neapol se ale do šance dostat nemůže a Frosinone tvrdě hájí zbytek své cti.
     
    87
    Ke střele z uctivé vzdálenosti se dostal Insigne, který trochu vystrašil Zappina, ten ale dokázal jeho pokus s menšími obtížemi zkrotit a celou hru tak poněkud uklidnit.
     
    89
    Ghoulam tlačil svůj centr do vápna, kde ale rychle vyběhl Zappino, který jeho dloubáček dokázal schovat ve svých rukavicích.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas tak tedy máme za sebou a domácí v něm zcela zaslouženě vyhráli, když Higuaín dal ve druhé půli hat-trick a jeden gól byl hezčí než druhý! Hlavně ten poslední, který byl vstřelen nůžkami stál opravdu za to! Ode mne je to dnes vše a s tím, že Neapol jasně přehrála oslabené Frosinone, se s Vámi loučím – samozřejmě ještě nezapomenu popřát hezký zbytek víkendu. (22:44:57)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 44. Hamšík, 52. Higuaín (Allan), 62. Higuaín (Hysaj), 71. Higuaín (D. Mertens)

    Karty:   33. Jorginho (NEA) – 14. Crivello (FRS)   13. Gori (FRS)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 16:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:7.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly (76. Regini), Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (83. David López) – Callejón (64. D. Mertens), Higuaín, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, Regini, David López, Gabbiadini, El Kaddouri, Grassi, Chalobah.

    Frosinone Calcio: Zappino – Ciofani, Russo, Blanchard, Crivello – Gori, Sammarco, Frara (77. Soddimo) – Dionisi (68. Gucher), Ciofani, Kragl (68. Carlini).
    Náhradníci: Leali – Gucher, Soddimo, S. Longo, Tonev, Pavlovic, Chibsah, Rosi, Carlini, Pryima, Ar. Ajeti.

    Rozhodčí: Celi – Posado, Di Fiore
    bahis siteleri