Chabarovsk – Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Vladivostok – Barys 1:4 (kon.) | Novokuzněck – Jokerit 3:4 (kon.)
Novosibirsk – Minsk 1:3 (kon.) | Omsk – Riga 9:3 (kon.) | Záhřeb – Magnitogorsk 6:3 (kon.)
HC Slovan – Čeljabinsk 1:0 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (1:0, 0:3, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Středa 21.12.2016, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:05:55)
     
    Třetí dějství nám už nic zajímavého nepřineslo. Dinamo odehrálo poslední dějství takticky na výbornou, soupeře nepustilo do nějakého většího tlaku, a v pohodě udrželo dvoubrankový náskok, který si vytvořilo během čtyř minut ve druhé třetině. Sibir vládl první polovinu utkání, tu druhou ovšem hodně zbabral. Účastnil se toho i obránce Adam Polášek, který v tomto souboj bodovat nedokázal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Ani tenhle útok Sibiru nevyšel. O vítězi je už rozhodnuto, závěr utkání se bude pouze dohrávat.
     
    58:59
    Sibir špatně rozehrál ve svém obraném pásmu, čehož využil Kitarov, jenž puk opět vrátil za soupeřovu branku, aby šetřil čas.
     
    58:32
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    56:26
    Sibir už nyní zkouší power-play. Opravdu mu asi nic jiného v tuhle chvíli nezbývá.
     
    56:15
    Naumov mohl skórovat z vyložené pozice! Jenže obětavě se do jeho střeleckého pokusu vložil jeden z obránců Dinama. Najít recept na hostující obranu je prostě velký problém pro domácí.
    55:59 srážka Stěpanova s rozhodčím
     
    55:59
    Kuriózní situace! Stěpanov ve snaze dostat se v útočném pásmu k puku vrazil dost ostře do jednoho z hlavních arbitrů. A ten mu přidržel hokejku, aby mu hráč neodjel, a aby si s ním vše vyříkal.
     
    55:27
    Šalunov ve vyložené střelecké pozici. Odcouvával si ze středu pomaloučku na pravou stranu a nakonec ostře vypálil. Trefil však jen Scrivense, který navíc udržel touš ve výstroji, aby nedošlo k nějakým dorážkám.
     
    55:03
    Zahrozil Šumakov! Ten se po individuální akci dostal do blízkosti Scrivense, jenže pod tlakem jednoho ze soupeřů nakonec nezakončil úplně podle svých představ. Scrivens zase zasáhl.
     
    54:35
    Zase Dinamo snadno vyhodilo puk do bezpečí. Zopakujme to ještě jednou – marná je zatím snaha domácího celku alespoň o snížení.
     
    53:44
    Alexejev jen nahodil bezhlavě puk dopředu. nějaké kreativnější založení útoku nepřipadá v úvahu. Jako by Sibir tuhle třetinu dohrával jen z povinnosti. Jen snižující branka by ho mohla vyburcovat.
     
    52:35
    Tak tohle byla moc pěkná akce Šumakova. Z jednoho protihráče si udělal kužel, objel ho a dostal se do volného prostoru. Odtud poslal přihrávku na druhou stranu, nicméně tu jeden z hráčů Dinama tečoval mimo hrací plochu.
     
    52:01
    Osm minut do konce. Ve tvářích hráčů Sibiru jednoduše není vidět odhodlání. Jako by byli pořád hodně frustrovaní z toho, jakým způsobem pokazili krátkou pasáž ve druhé třetině. Vhazovat se jinak nyní bude ve středovém kruhu.
     
    50:50
    Ani třináctý útočník Arťomov se svým pokusem u ostrého úhlu na Scrivense neuspěl. Prostě ani nemohl. Tohle bylo spíše zakončení, které brankáři absolvují už během předzápasového rozcvičení.
     
    50:14
    Chlopotov, který v dresu Sibiri hraje zatím teprve druhý zápas, se snažil vypálit od modré čáry přes několik hráčů. I když Scrivens neměl úplně dobrý výhled, poradit si dokázal. Od 26 sekundy první třetiny zkrátka ještě nekapituloval.
     
    49:45
    Vypadá to, že Sibir už střídá pouze první tři pětky. Čas se totiž neúprosně krátí. A snižující gól je opravdu co nejrychleji potřeba.
     
    49:05
    Znovu to Dinamo vzadu zahrálo jednoduše. Jakmile se dostalo k puku, podrželo ho, co nejvíce to šlo, a pak ho vyhodilo bezpečně z pásma ven.
     
    48:08
    Asi nejvíce viditelný je na straně Sibiru útočník Okulov. Svými kličkami hodně zatápí soupeřově obraně. Jenže ke kýženému snížení ani tahle jeho akce nakonec nevedla.
     
    47:32
    Scrivens si skvěle vyjel z branky, aby zmenšil střelecký úhel. Nakonec puk udržet ve své výstroji, byť Chlopotov neměl k dorážce opravdu vůbec daleko.
     
    46:35
    Šalunov se snažil prosadit po levé straně, a ačkoli pásmo založil, nedokázal se k touši zpátky propracovat. Pořád je to ze strany Sibiru opravdu hodně ospalé.
     
    45:57
    Přechod do útoku je ze strany Sibiru značně mizerný. Teď se na ledě ocitl Stěpanov, který se drží za obličej. Rozhodčí přerušili hru. Inkasoval u mantinelu opravdu tvrdý úder. Ale čistý, to je nutné zmínit.
     
    44:09
    Z levé strany se dostal do zakončení Šumakov, jenže Scrivens na jeho následný pokus velmi dobře viděl. A bez větších problémů ho schoval do své výstroje.
     
    43:30
    I nadále se hosté velmi slušně brání. A zároveň se mohou spolehnout na výtečného Scrivense. Ten v důležitých chvílích svůj tým stále drží nad vodou.
     
    42:00
    Vypadá to, že Dinamo se bude hlavně soustředit na bránění dvoubrankového náskoku. Logicky. uvidíme, jestli se Sibir za bouřlivého publiku dostane alespoň na dostřel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ještě po polovině zápas byl na ledě vidět jen jeden celek, a to Sibir. Jenže ten následně prožil přímo katastrofickou čtyřminutovku, ve které inkasoval celkem tři branky, a ve třetím dějství tak bude mít co dohánět. Dinamo využilo slabší chvilky svého soupeře, a je úspěchu v tuhle chvíli daleko blíže. O branky se postarali Pavlovič, Stěpanov a Korobov.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:28.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:10
    Okulov pálil od modré čáry, Kemppainen u pravé tyčky mohl dorážet, ale bez úspěchu. Scrivens odolal. Každopádně Sibir tuhle početní výhodu nemá rozehranou vůbec špatně.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Nikita Komarov – 2 min., faul loktem).
     
    37:19
    Arťuchin se rozhodl nezakončovat u tyčky, objel branku a pak střílel u druhé tyčky, jenže Scrivense překonat nedokázal. Ten je zatím mezi třemi tyčemi správným mužem na svém místě.
     
    36:15
    Dinamo nyní hraje chytře. Prakticky se nikam nežene, snadno brání své soupeře, který na ledě působí dost rozhozeně. Ostatně se ani není čemu divit.
     
    35:40
    V brance Sibiru nám jinak došlo ke změně. A asi k oprávněné. Ne že by Krasikov za inkasované góly vyloženě mohl, byl zkrátka pod dekou. Taylor by měl situaci malinko uklidnit.
     
    34:02
    Ačkoli je Arťuchin zajisté hodně urostlým útočníkem, nakonec upadl a u zadního mantinelu o puk přišel. Přece jenom se pak Sibir dostal k zakončení, ale Scrivens odolal. Chlopotov se k dorážce nepropracoval.
     
    33:23
    Střídání v týmu HK Sibir Novosibirsk: ze hřiště odchází Alexej Krasikov, přichází Danny Taylor.
    33:23 Dmitrij KOROBOV - 1:3
     
    33:23
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Teď se Sibir sesypal jako domeček z karet. Běloruský celek přidává během krátké chvilky další zásah. DMITRIJ KOROBOV dostal přihrávku do jízdy od Stěpanova, který chvilku předtím založil pásmo, a od modré čáry tvrdě vypálil. Zamířil přesně do horního růžku Krasikova. Tohle byla hodně rychlá pumelice. Asistence: Andrej Stěpanov.
     
    32:45
    Domácí se jen v tuhle chvíli těžko prosazují. Jejich soupeř je jednoduše na koni. A to byli do té doby lepším a aktivnějším celkem.
     
    32:02
    Zase byl Krasikov ve střehu. Sibir je jako opařený po dvou inkasovaných brankách. Ještě že například pokus Gragnaniho byl zablokován, jinak z toho mohla být zase velká polízanice.
    31:11 Andrej STĚPANOV - 1:2
     
    31:11
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak to je velký šok pro domácí celek. Další branka v jeho síti. Střela od modré čáry od Gotovce skončila u volného ANDREJE STĚPANOVA, který zakončoval do prázdné brány. Zase Krasikov neměl moc šancí zasáhnout. Asistence: Kirill Gotovec, Roman Graborenko.
    30:08 Alexandr PAVLOVIČ - 1:1
     
    30:08
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nič se hostům podařilo vyrovnat stav. ALEXANDER PAVLOVIČ dostal přihrávku na pravou stranu od Ellisona, chvilku si pohrával s pukem, a pak tahem zamířil nad lapačku Krasikova. Asistence: Matt Ellison, Marc-Andre Gragnani.
     
    29:38
    Kitarov pod tlakem pálil od modré čáry, jenže zakončení se mu vůbec nevyvedlo. Toho využil Zyrjanov, jenž se řítil směrem dopředu. Nakonec však přes svého soupeře projít nedokázal.
     
    28:30
    Dinamo nyní krouží v útočném pásmu. A poměrně hezky kombinuje. Chce to ale častější střelbu. Takhle je Krasikov vlastně úplně v pohodě.
     
    27:35
    Obrovská chyba Dinama! Důrazný Boychuk sebral protihráčům puk a zakončoval z blízkosti, Scrivens vyrážel jen před sebe, a Šumakov následně dorážel. Hostující gólman znovu zasáhl. Je toho na něj už ale poměrně dost.
     
    25:47
    Sibir je směrem dopředu daleko kreativnější. Dinamo stále v útok dost tápe. Teď se k zakončení propracoval ve slušné pozici Kemppainen , nicméně Scrivens zase odolal.
     
    24:41
    Další velká možnost Sibiru! Sokolov, nová posila domácího celku, přihrával před branku na najíždějícího si Několenka, který v pádu zakončoval jen do Scrivense. Následně se domácí bek došoural až přímo do brány. A hostující gólman mu znemožňoval postavit se na nohy. Rozhodčí museli hru přerušit.
     
    24:24
    Poté, co Šumakov neuspěl se svou střelou na levé straně, se snažil Krasikova v brance Sibiru ohrozit Ambožejčik. Avšak domácí gólman si bez problémů poradil.
     
    23:55
    Ve druhém dějství se už oba týmy opravdu soustředí na hokej. A vidíme zatím opravdu moc pěknou svižnou hru. To je pro celý zápas jedině dobře.
     
    22:49
    Kemppainen se na levé straně dostal do úniku, před branku mu najížděl jeho spoluhráč, nakonec však centr čtvrté lajny Sibiru zvolil zakončení. A trefil jen Scrivense.
     
    21:58
    Na druhé straně se důrazný Sibir dostal do velké šance! Okulov zase ukázal, že má rychle ruce, kličkou se propracoval před Scrivense, nicméně z blízkosti uspět nedokázal. A dorážející Arťuchin poloprázdnou bránu minul.
     
    20:48
    Dinamo zmáčklo na úvod nového dějství soupeře v útočném pásmu. Pavlovič objel branku a pálil z úhlu, pak jeden z obránců hostujícího celku pálil od modré čáry, ale ani jedno zakončení se neujalo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Tenhle zápas trošku připomíná, jako by již byl součástí play-off. Hned několik vyloučení, několik potyček, pošťuchování, nečistých zákroků, soubojů u mantinelů... Tohle všechno jako by zkrátka zakrylo ten nejdůležitější moment, čímž je jednoznačně vedoucí branka Šalunova po 26 sekundách hry. Rozhodně je se na co dívat, doufejme, že tomu tak bude i v třetinách následujících.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Gragnani nyní curlingovým způsobem vlétl do soupeřovy branky po zemi. ještě se dožadoval u rozhodčích faulu, ale bezúspěšně. Vhazovat se bude ve středním pásmu pár sekund před koncem prvního dějství.
     
    19:06
    Ellison si nyní najel do střelecké pozice na levé straně, namířil však svůj pokus pouze do pozorného Krasikova. Domácí gólman má zatím o poznání méně práce než jeho kolega na druhé straně Scrivens.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Ellison se vystavil do ofsajdu. Předtím po pěkné spolupráci pálil z dobré pozice na druhé straně Kemppainen a málem našel mezírku ve Scrivensově výstroji. Ten si nebyl u své tyčky vyloženě jistý.
     
    16:59
    Upadl nyní Alexejev, ale spíše vlastní vinou. Jako by se snažil vymodlit si vyloučení. Rozhodčí mu ovšem na špek neskočili. Domácí bek opravdu hodně přihrával svůj pád.
     
    15:58
    Na druhé straně zasahoval Scrivens po střele Okulova. Zyrjanov se sice snažil dorážet, byl ovšem u puku pozdě. Hráči Dinama si zároveň sjednávali pořádek před svojí brankou.
     
    15:42
    Lisovec nahodil puk od modré čáry, Krasikov však na tenhle pokus celkem slušně viděl, a i když nadvakrát, dokázal ho schovat pod lapačku. Zase se to trošku mydlilo před brankou, tentokráte však bez větších extempore po přerušení hry.
     
    15:16
    Ellison diskutuje v klidu s rozhodčími, proč že nyní přerušili hru. Ti nakonec nastěhovali hru před hostujícího brankáře Scrivense.
     
    14:40
    Po střele jednoho z hráčů Dinama, která skončila v ochranné síti, následuje komerční pauza. V posledních momentech se hra hodně uklidnila. Každopádně i nadále je cítit mezi oběma týmy velké napětí.
     
    13:25
    Zyrjanov se tlačil do zakončení u tyčky Scrivense, ale bez úspěchu. Byl dobře bráněn, tentokráte čistě. Dinamo je jinak směrem dopředu hodně nevýrazné.
     
    13:01
    Hosté v plném počtu.
     
    11:44
    Poláškova rána od modré čáry! Byla štiplavá. Ale Scrivens na ní velmi dobře viděl. A bez větších problémů zasáhl.
     
    11:22
    Dinamo už je ve čtyřech hráčích na ledě. Pořád se ale bude muset bránit oslabení. Naštěstí pro hosty Sibir tuhle početní výhodu ne úplně dobře rozehrál.
     
    11:21
    Domácí měli k dispozici pár sekund početní výhodu pět na tři. Ačkoli jednou Scrivensovi poskakoval puk kolem hlavy, nakonec si poradit dokázal.
     
    11:01
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Ben Scrivens – 2 min., sekání). Trest odpyká Alexandr Kitarov.
     
    10:56
    Na ledě se děje všechno možné, jen se nesoustředí na hokej. Teď si hostující gólman Scrivens vyřizoval účty s Arťuchinem, který byl v jeho brance až moc důrazný. Zase se sahá k vyloučení.
     
    10:00
    Sibir má k dispozici přesilovou hru poté, co Klinkhammer obdržel na dvě minuty za sekání. Dinamo se zatím poměrně úspěšně brání.
     
    09:22
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vitalij Meňšikov – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Rob Klinkhammer – 5 min., bitka + 2 min., sekání). Trest odpyká Danila Karaban.
     
    09:21
    A zase tu máme bitku. Dva předchozí tresty jednoduše nepomohly, pořád se to pere. Opět uvidíme vyloučení, zřejmě na obou stranách. Popral se mimochodem Klinkhammer, který si při pádu na zem poranil hlavu. A odešel do útrob, aby si mohl ránu ošetřit. Tohle je asi na šití.
     
    08:45
    Oba týmy nebyly nyní schopny dostat se do útočného pásma. Zatímco hosté se skoro vystavili do ofsajdu, Polášek na druhé straně jen vyhodil, aby jeho lajna mohla vystřídat.
     
    07:57
    Trošku náhodou se dostal do samostatného sóla Okulov, který udělal snadnou kličku svému soupeři. Nakonec však před Scrivensem ne úplně dobře zakončil.
     
    06:59
    Obě lavičky během následující komerční přestávky asi jen těžko vychladnou. Je to pravý souboj na ostří nože o play-off.
     
    06:33
    Hosté v plném počtu.
     
    06:17
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Zach Boychuk – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexandr Pavlovič – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    06:16
    Bude to opravu hodně třaskavý souboj, to slibují už první minuty tohoto utkání. Viděli jsme už několik velkých potyček a ostrých, až zdraví ohrožujících zákroků. Jeden takový nyní inkasoval Chenkel. Opět se bude vylučovat, znovu však spíše za následnou potyčku.
     
    05:52
    Polášek chtěl vypálit od modré čáry, jenže zlomil hůl. Velká smůla českého obránce. Domácí mají ještě něco málo k dispozici z početní výhody.
     
    05:09
    Beljakov vypálil od modré čáry, Scrivens ovšem na jeho pokus velmi dobře viděl a vyrazil ho do bezpečí. Sibir následně přišel o útočné pásmo.
     
    04:33
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Ilja Šinkevič – 2 min., podražení).
     
    03:43
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vitalij Meňšikov – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexandr Matěruchin – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    03:41
    Šumakov dostal hodně ostrý úder na koleno od Matěruchina. Tady se asi mělo vylučovat, to byl opravdu nevybíravý zákrok. Účty si s ním jel vyřizovat Meňšikov. A nakonec jsou oba po krátké bitce vyloučeni.
     
    02:58
    Asi minutu mačkal Sibir svého soupeře v jeho obranném pásmu. A málem se během krátké chvilky podařilo skórovat Sannikovovi. Ten se ocitl v mezikruží a Scrivens zasáhl opravdu na poslední chvíli.
     
    02:35
    Okulov pálil z ostrého úhlu, a i když Scrivens dokázal zasáhnout, úplně zřejmě nevěděl, jak zasáhl. Dinamo se i nadále brání s vypětím všech sil ve svém pásmu.
     
    01:56
    Naposledy dostal šanci Taylor, teď už je v brance Krasikov. A v tuhle chvíli likvidoval střelu z pravé strany od Lisovce. Poměrně pohotový zákrok domácího brankáře.
     
    01:20
    Na zemi nyní leží Kulakov, inkasoval zřejmě nějaký tvrdší úder. nakonec mu muselo být pomoci, aby alespoň odjel na střídačku.
    00:26 Maxim ŠALUNOV - 1:0
     
    00:26
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to je vstup do utkání jako hrom. Domácí podnikli výpad směrem dopředu, a ačkoli se MAXIM ŠALUNOV zachoval jako sobec a nesnažil se najít žádného ze svých spoluhráčů, udělal dobře. Jeho skrytá střela přes obránce skončila přesně v šibenici. Asistence: Zach Boychuk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Krasikov (34. Taylor) – K. Alexejev, Polášek, Meňšikov, Několenko, Beljakov, Naumov, Mišarin – Boychuk, Šalunov, Šumakov – Arťuchin, Chlopotov, Sokolov – Zyrjanov, Okulov, Pervušin – Sannikov, Kemppainen, Skabelka – Arťomov.

    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gragnani, Graborenko, Gotovec, Chenkel, Šinkevič, Korobov – Ambožejčik, Ellison, Klinkhammer – Matěruchin, Kovyršin, N. Komarov – Pavlovič, Kulakov, Drozd – An. Stěpanov, Kitarov, Karaban.

    Rozhodčí: Odins, Sergejev – Misjur, Něstěrov.
    Jakub Jeřábek - Adam Polášek. Čtvrtý a pátý nejproduktivnější bek KHL!

    Gólová radost Kuby Jeřábka!???? #ccmhockey #madeofhockey (Repost @narodnitym)

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    V týmu domácího celku by se měl objevit bek Adam Polášek, do branky se však nepostaví kvůli zranění brankář Alexander Salák. Hostující celek v tuhle chvíli nezaměstnává žádného českého krajánka.
     
    Novosibirsk byl v minulém utkání proti Rize jednoznačným favoritem, málem však o plný bodový zisk přišel. Především třetí třetina byla z jeho strany velká tragédie, což nyní nemíní opakovat. Minsk má velmi slušnou formu, vyhrál už třikrát v řadě, včetně posledního utkání na ledě Novokuzněcku.
     
    Sibir horlivě bojuje o účast v play-off v rámci Východní konference, Dinamo se snaží své pozice v Západní konferenci udržet. Oba týmy zkrátka nutně potřebují body, takže se dá očekávat poměrně vyrovnaný souboj.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 1. Šalunov (Boychuk) – 31. Pavlovič (Ellison, Gragnani), 32. An. Stěpanov (Gotovec, Graborenko), 34. Korobov (An. Stěpanov)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (34. Taylor) – K. Alexejev, Polášek, Meňšikov, Několenko, Beljakov, Naumov, Mišarin – Boychuk, Šalunov, Šumakov – Arťuchin, Chlopotov, Sokolov – Zyrjanov, Okulov, Pervušin – Sannikov, Kemppainen, Skabelka – Arťomov.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gragnani, Graborenko, Gotovec, Chenkel, Šinkevič, Korobov – Ambožejčik, Ellison, Klinkhammer – Matěruchin, Kovyršin, N. Komarov – Pavlovič, Kulakov, Drozd – An. Stěpanov, Kitarov, Karaban.

    Rozhodčí: Odins, Sergejev – Misjur, Něstěrov
    bahis siteleri