Finsko – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 4:1 (kon.)
konec
Finsko
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Česko
Pondělí 30.12.2019, 16:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Příjemné pondělní odpoledne z Bratislavy! MS žen do 18 let se posunulo do vyřazovacích bojů a dnes budeme sledovat dva čtvrtfinálové souboje. Ten první je přitom pro české barvy nejdůležitější. Po suverénním vystoupení nad Slovenskem, z čehož pramenilo následné první místo ve skupině, se ani ne po 24 hodinách postaví Finkám, které skončily poslední v protější skupině A.

    Zápas začíná na Zimném štadiónu Vladimíra Dzurilly v 16:30, příjemnou zábavu.
     
    ČESKÁ REPUBLIKA
    skupina B: 1. místo, 7 bodů, skóre 9:4, bilance 2-0-1-0

    Pryč je zklamání z úvodního zápasu šampionátu a chmurné myšlenky na další dění ve skupině. Po prvním zápase proti Švýcarsku, kterému české hráčky podlehly v prodloužení 1:2, nevypadaly vyhlídky na postup zrovna přívětivě, zvláště když čekal v druhém utkání favorit skupiny B ze Švédska.

    Tam ale předvedly juniorky fantastický výkon a výhra 3:1 je posunula do výhodné pozice na postup. K tomu, aby se radovaly, stačilo uhrát proti Slovensku jenom bod. Na to se ale vůbec juniorky neohlížely, svého rivala z bývalé federace přehrály suverénně 5:1 a po zápase to v mixzóně jenom zářilo úsměvy.

    Český tým má silné zastoupení i v kanadském bodování šampionátu. Momentálně jej vede Hana Haasová s bilancí 3+1, hned za ní je Kristýna Kaltounková s dvěma góly a dvěma asistencemi. Navíc mají naše hráčky i dobré procento střelby, z 88 střel na branku vsítily devět branek, lépe už jsou na tom v hodnocení jenom Rusky.

    Horší je to však v oslabení, kde se ale ukazuje krásný paradox. Oslabení mají sice juniorky nejhorší v turnaji, jako jediné však dokázaly při vlastním oslabení skórovat! Spoléhat se bude taktéž na gólmany, jejichž průměrné procento zákroků je druhé největší na šampionátu.
     
    FINSKO
    skupina A: 4. místo, 0 bodů, skóre 4:12, bilance 0-0-0-3

    Finsko naopak moc důvodů k radosti na letošním šampionátu nemá. Během všech tří utkání nebralo ani bod, skončilo na posledním místě s osmigólovým rozdílem ve skóre a není v pozici jasného favorita dnešního utkání. Jedná se tak o menší vystřízlivění po loňském bronzu.

    Finky měly na rozjezd zámořské soupeřky a ani v jednom utkání neměly prakticky šanci, v obou případech braly shodně prohru 1:4. Poslední utkání skupiny s Ruskem nabízelo v první třetině vyrovnaný hokej, ale nakonec sborná překlopila utkání na svou stranu a díky třígólové druhé třetině brala výhru 4:2.

    Finsko tak na první výhru ještě čeká. Bude zajímavé sledovat, zda se opět prosadí Sanni Rantalaová, která stihla dát jeden gól a tři asistence. Tím byla u všech gólů Finska a otázkou tak je, zda bude i u dalších.

    Suomi mají taktéž nejsilnější přesilovou hru, neboť všechny jejich gólové zásahy padly v nerovném počtu hráček! Ze 14 přesilovek z toho jsou tak čtyři góly a procento úspěšnosti 28,57!
     
    -62
    Ještě jednou vám přeji krásné pondělní odpoledne z Bratislavy! Sestavy jsou již venku a na české straně se počítá jedna ztráta. Tou ztrátou je Karolína Sýkorová, která tak do dnešního zápasu nemůže nastoupit. Místo ní se tedy posunuje z obrany do útoku Michaela Machková, která zabere místo ve třetí útočné formaci.

    Finsko naopak jenom přeházelo formace a žádné větší změny, vyjma protočení gólmanek oproti poslednímu utkání s Ruskem, se nedějí.
     
    -20
    Oba týmy již zalezly do svých posvátných místností, kde se budou v posledních minutách soustředit na nadcházející utkání. Mezitím po ledě krouží tradičně rolba, zatímco tribuny nejsou dnes příliš zaplněny, spíše se dá říci, že vůbec.
     
    -4
    Před prakticky prázdnými tribunami se za chvíli začne odehrávat první čtvrtfinálový souboj. Na ledě již krouží rozhodčí, připraveny jsou k nástupu taktéž soupeři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Čtvrtfinálové utkání začalo úvodním buly. To vyhrály hráčky Suomi a ihned rozjíždí první útočné kombinace. Ale také to skončilo odpískáním ofsajdového postavení.
     
    00:17
    Další ofsajd Finek, které si přechod tak moc nehlídají. Tentokrát zcela zbytečně kličkovala na modré Vanhanenová.
     
    00:33
    Haasová vyvezla kotouč podél mantinelu, jenže byla v oslabení proti hned třem obránkyním Finska, celá akce tak tímto sešla do ztracena.
     
    01:06
    Čajanová vypíchla přihrávku podél modré čáry, ale Češkám to nepomohlo. Finky do zápasu skutečně vlétly a Julie Pejšová si musela připsat první zákrok.
     
    01:28
    Tlak Finska pokračuje, tentokrát si najela na levý kruh Yrjänenová a pálila zápěstím, Julie Pejšová opět drží svůj tým.
     
    01:51
    Na teči stála před brankou Sundelinová, střela od Rantalaové ale nebyla na teč přesná. Následně však měly seveřanky další šanci, Salonenová sama před brankou ale trestuhodně selhala!
     
    02:43
    Snad po dvou minutách se hra dostává také před finskou branku. Ale mělo to účinek jenom pár sekund, Yrjänenová zavelela na pravém křídle k otočení hry a tlačila se před branku, jenže jí dobře stínovala Hanzlíková a došlo k posunutí branky.
     
    03:17
    Český tým si vybojoval vhazování po střele Čajanové před finskou brankou. Česká kapitánka pak byla následně ještě dohrána jednou z hráček Suomi, trestat se však nebude.
     
    03:51
    Tervonenová zatlačila na Škorpíkovou, dostala jí pod tlak a hráčka z první formace chybovala. Finky díky tomu získaly kotouč a mohly jít do vedení, Vanhanenová trefila ale z kruhu jenom tyčku!
     
    04:42
    Zakázané uvolnění českého týmu provází spory. Drtivá většina osazenstva totiž viděla teč finské hráčky, čárová sudí ale nikoliv a hru tak vrací před českou branku.
     
    05:03
    Nejlepší přesilovce na šampionátu se budou bránit Češky. Špatně střídaly a trest míří odsedět Marie Nowáková (CZE).
     
    05:32
    Těžkou střelu vyslala od modré finská kapitánka Laitinenová, Julie Pejšová ale viděla a vyrazila puk mimo tři tyče. České hráčky následně vyhodily a finské pětici se brání relativně v klidu.
     
    06:12
    Habartová za brankou získala puk a házela jej po prknech ven, Timonenová ještě pásmo pro Suomi udržela a okolo české branky to létá nebezpečně.
     
    07:07
    Pátý gól z pěti Finky v přesilové hře nyní nepřidaly, neboť ta právě skončila.
     
    07:36
    Zakázané uvolnění Finska, pro české hráčky je důležité, že přečkaly úvodní motanici Finek v pásmu a dokáží postupně srovnávat hru.
     
    07:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale severské hráčky se i tak dočkaly a jdou do vedení! Sundelinová si nabruslila po pravé straně do pásma a přes clonící Habartovou střílela na delší tyč. Julie Pejšová ještě dokázala vyrazit puk betonem, ale přímo k SANNI RANTALAOVÉ, která pohotově dorazila do branky a zatím tak je u všech finských gólů na šampionátu – 1:0! Asistence: Sofianna Sundelinová.
    07:55 RANTALAOVÁ - 1:0
     
    08:18
    Vyloučení v týmu Česko (Kalová – 2 min., hákování).
     
    08:50
    Po rychlé kombinaci v horní části pásma střílela na branku z levého kruhu Yrjolová, Julie Pejšová ale tuto střelu dobře viděla a vyrazila jí mimo tři tyče.
     
    09:58
    Dvacet sekund zbývá Finkám v přesilové hře. Ale je jisté, že na led stihne ještě nastoupit další formace Češek, neboť střelu finské kapitánky Laitinenové opět lape Julie Pejšová.
     
    10:41
    Češky se nedokáží dostat ani ze své třetiny a Finky doslova místy drtí svého soupeře. Je to velký skok oproti včerejšímu zápasu, potažmo celé skupině B.
     
    11:37
    Hanzlíková v poslední chvíli zarazila křižnou přihrávku na Yrjanenovou, která by v případě, že by tento pas prošel, šla úplně sama na branku. Důležitý obranný zákrok české obránkyně!
     
    12:26
    Opět po dlouhé době Češky rozjezdily led před finskou brankou, ale nedostaly se ani k pořádné střele na branku. Do této doby čelila Lahtineová jenom dvěma pokusům na branku.
     
    13:05
    Juniorky se mohou nastartovat přesilovou hrou po špatném finském střídání. To odsedí Pauliina Salonenová (FIN).
     
    13:27
    První přesilovkové pokusy v pásmu k ničemu nevedly a Finky vyhazují prudce až na druhou stranu ledové plochy.
     
    14:09
    Na mezikruží to byly tvrdé boje o kotouč, nejblíže ke střele byla Hanzlíková, Rantalaová ale opět vyjela proti a vyhazuje.
     
    14:50
    Z této početní výhody toho asi moc pro české barvy nekápne. Navíc se ve snaze rychlého návratu před branku dopustily zakázaného uvolnění a Salonenová na finské trestné může být klidná.
     
    15:18
    Mazancová prohodila kotouč do útočného pásma, Finky jej sice vrátily zpět před branku, hra se však znovu otáčí na druhou stranu, daleko od branky Julie Pejšové.
     
    16:09
    Sanni Rantalaová (FIN) podrazila v pásmu Haasovou a míří na trestnou lavici si odpočinout.
     
    16:51
    Adéla Hanzlíková (CZE) však přesilovku juniorek ukončuje. Ve snaze stihnout Nelli Laitinenovou jí nohou podrazila a ani českou obránkyni trest nemine.
     
    17:48
    Škorpíková přes hůl vyhodila kotouč mimo nebezpečnou zónu Česka a při hře 4 na 4 se Češky dokáží bránit poměrně bez potíží.
     
    18:30
    Teď už pokračuje přesilovka Suomi, z té ale nic nekápne. Hanzlíková už se na trestné chystá naskočit znovu do hry.
     
    19:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Sedm sekund před koncem třetiny přichází velice nepříjemná situace pro české barvy. SOFIA NUUTINENOVÁ se dokázala z oblouku vymotat a najet si na střelu z ostrého úhlu. Místo střely se ale rozhodla pro nahrávku k najíždějící spoluhráčce, jenže tento pas si srazila Eliška Vaněčková do vlastní branky – 2:0! Bez asistence.
    19:53 NUUTINENOVÁ - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zasloužené vedení Finek po dvaceti minutách staví české hráčky do těžké pozice. Severský tým na své soupeřky vlétl, praktikoval aktivní a nátlakovou hru, se kterou se nebyly juniorky prakticky vůbec schopné vyrovnat. O tom také svědčí počet střel na finskou branku, který se rovná třem. Suomi ukazují, že se i přes poslední místo ve skupině A s nimi musí zkrátka počítat a dvoubrankové vedení je pro ně nadějný náskok. Nejprve Sanni Rantalaová na konci 8. minuty dorážkou zaznamenala svůj druhý gól na šampionátu, aby následně jenom sedm sekund před koncem dostala puk do branky přes obránkyni Vaněčkovou Sofia Nuutinenová.

    Střely na branku: 12 – 3
     
    Oproti psaným sestavám je tu pro český nároďák ještě jedna citelná ztráta. Kromě avizované Karolíny Sýkorové se přidala i Kristýna Kaltounková, která je však psaná v lineupu jako členka druhé formace. Obě hráčky přepadla přes noc viróza.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhá třetina začíná a hned se Finky dostaly zásluhou Keranenové do pásma, jenže právě Keranenová pak nepřesně nahrála a Daniela Pejšová pádila vpřed, její pokus z kruhu ale zamířil jenom doprostřed finské branky.
     
    20:48
    Haasová se dostávala k odraženému kotouči, před ní se ale dostala Yrjänenová a na delší hokejku dokázala získat puk pro sebe.
     
    21:35
    Dvě nepříjemné dorážky vyšly z dílny Havanaové, v obou případech český nároďák stále drží Julie Pejšová!
     
    22:13
    Vyhození na druhou stranu ledové plochy je posouzeno jako finský icing a přerušení hry.
     
    22:39
    Vaněčková se zbavila nešikovně kotouče a nahrála jej přímo na hůl Koukkulaové, která přetáhla hru zpět před českou branku. Celou akci nakonec vzala na svá záda a vystřelila, ale jenom do lapačky české gólmanky.
     
    23:17
    Vzdušná přihrávka krosem napříč obranným pásmem nebyla zrovna to nejlepší, co se mohlo českému nároďáku přihodit. Finsko toho však nevyužilo. Na druhou stranu vyjela Daniela Pejšová, její pokus od modré ale zase končí na blokující Parkkonenové.
     
    24:29
    Těsné zakázané uvolnění je odpískáno českým hráčkám. Ani start do druhé třetiny tedy není moc povedený, v porovnání s první dvackou je to ale lepší.
     
    25:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Začíná to pomalu vypadat na finský postup mezi čtyřku. KIIRA YRJÄNENOVÁ si od trestných lavic sjela na osu ledové plochy a vystřelila po ledě na branku, její pokus propadl Julii Pejšové mezi betony a chce se říci: „Tady vidím velký špatný...“ – 3:0! Bez asistence.
    25:02 YRJÄNENOVÁ - 3:0
     
    25:57
    Kotouč skončil na střídačce Češka, nikdo však moc nevěděl, jak se tam dostal. Proto je za bod vhazování ustanoven středový kruh.
     
    26:36
    Individuální parádu nyní předvedla Sofianna Sundelinová, která se na levém kruhu elegantně kličkou zbavila protihráčky a střílela. Došlo ale k ostrému kontaktu s gólmankou Pejšovou a vypadá to, že se česká jednička do branky už dnes nevrátí...
     
    26:36
    Je tomu skutečně tak. Alespoň pro tuto chvíli dochází ke střídání gólmanek na české straně, za Pejšovou nastupuje Viktorie Švejdová.
     
    27:31
    Daniela Pejšová si povyjela do lepší střelecké pozice a pustila to na branku zápěstím, její pokus zbrzdila Timonenová a puk jenom zadržela ve své lapačce Lahtinenová.
     
    28:05
    Patricie Škorpíková nastartovala brejkovou situaci 2 na 1, kterou chtěla i sama zakončovat. V moment střely se ale k ní natlačila jediná finská soupeřka, která jí střelu znemožnila.
     
    28:43
    Vanhanenová si sjela z ostrého úhlu na pravý kruh, aby následně tvrdě vystřelila. Viktorie Švejdová si připisuje snad první zákrok v dnešním zápase vůbec, po svém nástupu na led.
     
    29:45
    Eliška Vaněčková (CZE) míří na trestnou jako další vyloučená hráčka českého výběru. Tentokrát za podrážení.
     
    30:27
    Dvakrát za sebou letěl vyhozený kotouč až k finské bráně, přesilovou hru zvládají Češky bránit dobře.
     
    30:55
    Rantalaová mohla přidat další zářez do své gólové pažby, když vyslala velice ostrou střelu z dorážky, Viktorie Švejdová v české brance sklapla své betony včas a dokázala udržet kotouč před čárou!
     
    31:33
    Timonenové při zpracování puku uskočil hrací předmět k mantinelu, čímž se zbavila možnosti střelby. Díky tomu nároďák dobránil oslabení bez potíží a může se soustředit na hru v pěti.
     
    32:46
    Finsko mele svého soupeře v pásmu a nepouští jej prakticky vůbec ven. Suomi si jde jasně za postupem mezi poslední čtyřku.
     
    33:29
    Nakonec se hrdinkou českého výběru stala na chvíli Sára Čajanová, která vyvezla puk z pásma, nahodila jej na finskou branku a vysvobodila tím své spoluhráčky, které mohly jet střídat.
     
    34:12
    Pobyt mimo defenzivní zónu ale vydržel Češkám jenom pár sekund. Znovu se hraje před brankou Česka a místy je to skutečně drtivý a neúprosný tlak.
     
    35:09
    Stále se obraz hry nemění a začíná to být hra kočky s myší. Finky zcela v klidu kombinují před českou brankou, a kdyby si vzala Lahtinenová do branky knížku, čas by jí rychleji ubíhal.
     
    36:25
    Ani na čtvrtý pokus Češky nevyhodily a pobyt Finska v pásmu se časově přibližuje téměř k nepřetržitým dvěma minutám hracího času.
     
    36:56
    Až nyní nároďák vyhodil, ale má to na střídačku dlouho. Přesto to stihl a znovu se brání finskému tlaku.
     
    37:22
    Vyloučení v týmu Finsko (Salonenová – 2 min., sekání).
     
    37:39
    Hanzlíková byla blízko prvnímu českému zásahu, v tlačenici před brankou ale nedokázala dostrčit puk za brankovou čáru včas!
     
    38:13
    Finky hrají své oslabení zcela v klidu a Češky se nemohou na nic zmohnout. Stále ale bojují a snaží se.
     
    39:02
    Posledních pár sekund početní výhody pro český tým. Habartová to zkusila nahozením na Lahtinenovou, které bylo sice prudké, ale mířilo na střed branky.
     
    39:54
    Začátek třetí třetiny budeme hrát v oslabení. Viktorie Chladová obdržela menší trest za podrážení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi, obraz hry se v ní však moc nezměnil. Opticky se zápas lehce srovnal, i nadále ale hrály Finky naprostý prim v zápase a zejména ve druhé části třetiny motaly český tým v jejich pásmu. Důsledkem jejich hry byl třetí gól v 26. minutě z hole Kiire Yrjänenové. Pro nároďák bylo těžkou ránou odstoupení Julie Pejšové ze zápasu v 27. minutě po kolizi se Sundelinovou, místo ní nastoupila Viktorie Švejdová, která si však vedla dobře a nepustila za svá záda jediný kotouč. Na druhé straně byla blizkoučko zásahu Adéla Hanzlíková, ale puk nakonec před brankovou čárou v tlačenici zůstal.

    Střely na branku: 22 – 8 (10 – 5)
     
    Už nyní je jisté, že se start třetiny drobně zpozdí. Ledařům totiž vypověděla službu rolba, která se nakonec odhodlala k provozu, led za brankou blíže k strojovně je ale úplně zdevastovaný a bude se muset znovu přejet rolbou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    To nám ta třetina pěkně začíná... Adéla Hanzlíková (CZE) je po takovém zákroku nezákroku vyloučena na dvě minuty za podrážení a Finky mají 1:40 5 na 3!
     
    40:56
    Na pravé tyči zůstaly viset dvě finské hráčky, které si vyměnily kotouč ve snaze jej dostat mezi tři tyče, jenže Tervonenová trefila jenom boční síť!
     
    41:34
    Finky pokračují v servírování nekompromisní přesilové hry 5 na 3 a Češky jsou znovu pod velkým tlakem.
     
    41:52
    Viktorie Švejdová sebrala střelu Taksové do lapačky, do nástupu vyloučené Chladové pak zbývá už jenom jedna sekunda. Nejtěžší moment třetiny zatím české hráčky zvládly.
     
    42:36
    Nuutinenová přebrala kotouč už v útočném pásmu, dopustila se tím tak ofsajdu a přerušení hry.
     
    43:04
    Bartáková za brankou Finska dokázala získat puk na svoji hůl a nahrát před branku na volnou Hrubanovou. Když už se ale české hráčky propracují k nějaké šanci, tak to nedopadne třeba z důvodu, že si nepřesně zpracují puk.
     
    44:28
    Daniela Pejšová dobře vykoupala v kličce Rantalaovou a střílela, Lahtinenová stále drží čisté konto. Nároďák se ale postupně dostává do toho, co by si přál. Hrát aktivně a v pásmu soupeře.
     
    45:29
    Končí to ale znovu dalším vyloučením. Hana Haasová (CZE) ve středním pásmu nestačila na zvratnou kličku soupeřky a podrazila ji. Vidí tak dvě minuty.
     
    45:52
    Timonenová rozduněla zadní plexisklo křižnou střelou z levého kruhu. Odražený puk ale opět sbírá Suomi a rozjíždí další kombinaci v pásmu.
     
    46:38
    Taksová byla důrazná při dorážkách přes Švejdovou, dokonce jí sekla i přes ruku. To se logicky nelíbilo Horákové, která se pustila do strkanice, ta ale rychle končí aktivitou čárových.
     
    47:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ubráněna přesilovka, únik HANY HAASOVÉ a naděje ještě žije! Češky dokázaly ubránit finskou přesilovou hru, po jejím konci získala puk Škorpíková a dlouhým pasem vyzvala Haasovou, která právě naskočila z trestné. Nejproduktivnější hráčka českého výběru se v úniku nemýlila a snižuje na dvoubrankový rozdíl – 3:1! Asistence: Patricie Škorpíková.
    47:38 HAASOVÁ - 3:1
     
    49:00
    Finky se ale po inkasovaném gólu opět vrátily před branku Švejdové a kombinují. Aktivita českých hráček je ale znát, hrají mnohem pohyblivější hokej.
     
    49:57
    Eignerová neudržela střední pásmo a Finky jsou znovu nastěhované před brankou Česka.
     
    51:01
    Hra se po minutě přesunula před finskou branku a Daniela Pejšová ukázala jednu ze svých předností, tedy střelu od modré. Před brankou ještě tečovala Kalová, ale Lahtinenová drží puk v náručí.
     
    51:48
    Horáková naslepo hrála za sebe, kde si šikovně najížděla Hrubanová, puk však letěl moc daleko od ní a ani tento útočný výpad se českým hráčkám nepovedl.
     
    52:38
    Zákrok maskou si připsala Viktorie Švejdová, která poslala do ochranné sítě, potažmo skoro na komentátorskou pozici kotouč po střele Suorantaové.
     
    53:17
    Posledních pár minut zbývá odehrát ze třetí třetiny a Češky ještě živí naději, že by mohly hlásit návrat do zápasu. Čas se ale krátí...
     
    54:01
    Nuutinenová odtáhla Horákovou v přečíslení 2 na 1 zcela mimo hru, následně finská útočnice posunula snadno na Havanaovou, která prakticky před prázdnou brankou míjí!
     
    54:46
    Ofsajd českého výběru.
     
    54:51
    Zakázané uvolnění finského týmu stěhuje hru před branku Suomi. Během chvíle se dá očekávat, že to zkusí trenér Zuziak bez gólmanky.
     
    55:03
    Švejdová si připsala další zákrok a zvedala se po něm poměrně těžce. Zápas už ale musí dochytat, není už nikdo, kdo by mohl za ní zaskočit.
     
    55:32
    Finsko zkusilo útok po levém křídle, Kiira Yrjänenová si následně vyjela z otočky na střed, odkud pálila. Její střelu však hned zastavila Chladová a začíná být postupně jasné, že české hráčky čeká boj o páté místo.
     
    57:01
    Ne zcela povedeného střídání využila Tervonenová, která vybruslila na levý kruh a pálila na branku, bylo to ale vedle.
     
    57:45
    Poslední dvě minuty třetiny, Češky se nutně potřebují dostat do útočného pásma, a tam se pokusit o zázrak. Seveřanky ale hrají závěr výborně takticky a nepouští nás k sobě.
     
    58:29
    Finsko stále hraje s kotoučem a Česko se možná nedostane vůbec do souvislejšího tlaku v pásmu.
     
    58:50
    Tak pravděpodobně až nyní. Úmyslný ofsajd Finska a trenér Zuziak si bere oddechový čas. Dá se očekávat hra v šesti.
     
    58:52
    Pejšová po vyhraném buly střílela od modré a kotouč zaplachtil přesně na levou tyčku!
     
    59:14
    Finky vyhazují puk ze svého pásma a tohle už asi zvládnou bez problémů.
     
    59:45
    Ofsajd nároďáku a nyní je to už jasné. Můžeme jenom spekulovat o tom, co by se stalo, kdyby střela Daniely Pejšové skončila v síti...
     
    Konec zápasu.
     
    Oproti včerejšku zachvátila český tým vlna smutku. Finsko předvedlo oproti svému soupeři lepší výkon a postup je pro něj zcela zaslouženým artiklem. Po dvou třetinách vedly Finky o tři branky, ve třetí třetině ale ještě Češky nesložily zbraně a snížily po samostatném úniku Hany Haasové ve 48. minutě. Následovalo několik dobrých minut v tlaku, nejblíže druhému gólu byl nároďák 68 sekund před koncem, kdy Daniela Pejšová od modré napálila jenom tyčku. Skóre se pak už nezměnilo a Finsko slaví postup do semifinále po výhře 3:1.

    Střely na branku: 33 – 12 (11 – 4)
     
    Finské hráčky si mohly vychutnat poloviční státní hymnu, slovenské pořadatele totiž porazila technika, se kterou bojují celý šampionát a hymnu usekli v polovině. České hráčky naopak zklamaně zamířily do kabiny a za dva dny se postaví v souboji o páté místo někomu z dvojice Švédsko – Rusko. Tento zápas vám také na Onlajnech přineseme, jmenovitě pak kolega Ladislav Vácha. Zápas začíná ve 20:30.

    Já vám přeji krásný zbytek pondělního dne a po volném dni se budu na vás opět u textových přenosů těšit napočtenou! (18:58:37)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. Rantalaová (Sundelinová), 20. Nuutinenová, 26. Yrjänenová – 48. Haasová (Škorpíková)


    Finsko: Lahtinenová (Aino Laitinenová) – Nelli Laitinenová (C), Rantalaová, Timonenová, Yrjolaová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová – Sundelinová, Taksová, Yrjänenová (A) – Tervonenová, Vanhanenová, Salonenová – Havanaová, Keranenová, Nuutinenová – Koukkulaová, Antti-Roiková, Vartianenová
    trenérka: Mira Kuismová

    Česko: J. Pejšová (27. Švejdová) – D. Pejšová (A), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vanečková, Chladová, Černá – Mazancová, Kalová, Škorpíková – Haasová, Kaltounková, Čajanová (C) – Eignerová, Machková, Nowáková – Hrubanová, Bartáková, Gruntová
    trenér: Pavel Zuziak

    Rozhodčí: Abrosimovová, Ivanovová (obě RUS) – Anderssonová (SWE), Toddová (CAN)

    Diváci: 213
    bahis siteleri