Nizozemsko - Jižní Afrika 5:0 (kon.) | Velká Británie - Indie 4:1 (kon.)
Nový Zéland - Španělsko 1:2 (kon.) | Německo - Irsko 4:2 (kon.)
Japonsko - Austrálie 0:1 (kon.) | Argentina - Čína 3:2 (kon.)
konec
Nizozemsko - Jižní Afrika

5:0

(0:0, 1:0, 2:0, 2:0)

Středa 28.07.2021, 02:30 • Oi Hockey Stadium - Severní hřiště • Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Ode mne je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne a zase někdy na počtenou! (04:03:41)
     
    Je dobojováno! Nizozemky si nakonec došly k celkem pohodlnému vítězství 5:0, čímž se prozatím osamostatnily na prvním místě tabulky. Naopak Jižní Afrika stále čeká na první bodový zisk na turnaji.
     
    60
    Holanďanky se tak dostaly ještě k poslední souhře a následnému přechodu do útočné čtvrtiny hřiště.
     
    59
    Holanďanky tentokrát rozehrávají od vlastní branky. Na polovině hřiště ale celkem snadno odevzdaly míček do moci svých soupeřek.
     
    57
    Ani početní nevýhoda ale Holanďankám nebrání od pokračování v útočných příležitostech, byť do branky se momentálně tak snadno nedostanou.
     
    56
    Zároveň se ale Holanďanky po zbytek zápasu musí obejít bez své kapitánky Evy de Goede, která viděla žlutou kartu a musí si na pět minut odpočinout.
     
    54
    MARIA VERSCHOOROVÁ trochu nečekaně navyšuje na 5:0, tedy nečekaně z jejího pohledu. Zleva nahodila míček směrem k brance Frederique Matlaová, přičemž za brankovou čáru se dostal po odrazu od těla Verschoorové.
     
    53
    Už dvanáctá rohová rozehrávka hráček Nizozemska v tomto klání! Tentokrát ji ale obrana Jižní Afriky dokázala včas zneškodnit.
     
    51
    Holanďanky navyšují své vedení! Křižnou přihrávku z pravé strany od Mariy Verschoorové převzala na středu před brankovou čarou FELICE ALBERSOVÁ, která měla před sebou už jen jednoduchý úkol, a sice doklepnout míček do branky. Což se jí ale s přehledem zadařilo.
     
    51
    Toho Nizozemky využívají v možnosti držet se v útočné oblasti a vyčkávání na vhodný okamžik pro ohrožení Mbandeové.
     
    50
    Jihoafričanky se ještě musí dvě minuty bránit v menším počtu. Charne Maddocksová totiž viděla zelenou kartu a na dvě minuty si tak odpočine.
     
    49
    Lilian du Plessisová nepřešla po pravé straně přes dvoučlenný obranný blok Nizozemska.
     
    48
    Holanďanky se posléze musely stáhnout na vlastní polovinu. Rychle se ale dokázaly vrátit zpět.
     
    47
    Dalekonosná střela od Evy de Goedeové pouze orazítkovala bližší tyč jihoafrické branky, načež Mbandeová vykopla míček do bezpečí.
     
    46
    K míčku se ale celkem rychle dostaly hráčky Nizozemska, které se natlačily do útoku a ostřelují branku Mbandeové.
     
    46
    Poslední úvodní rozehrávky se chopily Jihoafričanky. Stejně jako v předchozích případech volí postupnou souhru na vlastní polovině.
     
    45
    Utkání se pomalu blíží k svému závěru. Nizozemky pokračovaly ve svém útočném snažení, což zúročily dvěma góly a před závěrečnou čtvrtinou tak mají zápas ve svých rukou.
     
    45
    Přesto se Jižní Afrika i v posledních chvílích drží v útoku.
     
    44
    Po dlouhé době se na útočnou čtvrtinu dostaly i Jihoafričanky. Teď na ně ale čekal obtížnější úkol, a sice dostat se do brankového kruhu, v čemž už ale úspěšné nebyly.
     
    42
    Další gólovku si připravila Lidewij Weltenová. Ta ale trefila jihoafrickou gólmanku přesně do středu masky, což ji zachránilo od dalšího inkasování.
     
    42
    A je to už o tři branky! MARLOES KEETELSOVÁ si vyčkala na vhodný moment pro zakončení na brankové čáře, kde se nakonec od ní otevřel zcela volný prostor a nizozemská hráčka už tak jen zcela klidně uklidila míček do sítě.
     
    40
    Nizozemky jsou stále v útočné oblasti velmi aktivní. Zároveň se ale daří gólmance Jižní Afriky, která zvládá blokovat šance svých soupeřek.
     
    39
    Pozemní střela ale Pien Sandersové nevyšla, k míčku se tak dostaly Jihoafričanky. Ty ale ještě v brankovém kruhu o něj přišly a atak Nizozemska pokračuje.
     
    39
    Útok Nizozemek na branku Jižní Afriky skončil další rozehrávkou z rohu.
     
    38
    O další zakončení se postarala Xan de Waardová. Ovšem zdá se, že se Holanďanky přetahují v tom, kdo namíří míček výše nad branku. Zatím v tomto de Waardová vede nad Matlaovou o parník.
     
    37
    Zdá se, že s pokutovými rohy Holanďanek se v tomto utkání roztrhl pytel, Jihoafričanky musí čelit dalšímu. I v něm se do zakončení dostala Matlaová, ovšem protentokrát branku přestřelila.
     
    36
    Po inkasovaném gólu se ale spíše snaží hráčky Jižní Afriky, které zahájily svou souhru u vlastní branky a postupně se posouvají po hřišti směrem k brance Nizozemska.
     
    35
    Holanďanky i v oslabení využívají rohu a navyšují své vedení! U gólu nemohl být nikdo jiný než FREDERIQUE MATLAOVÁ, která se opřela do míčku na vrcholu hrací plochy a naprosto přesně a důrazně ho umístila za záda Mbandeové.
     
    35
    Další pokutový roh pro Nizozemky, tentokrát po nepříliš ideálně zblokované střele Jižní Afriky.
     
    34
    Nizozemky se tomu ale ubránily a naopak samy získaly míček do svého držení. S ním se pak probíjejí na opačný konec hrací plochy.
     
    33
    JIhoafričanky se posléze utrhly do brejku po levé straně a dostaly se až k brankovému půlkruhu, který se snaží dobýt.
     
    32
    Na tomto obrazu hry se stále nic nemění, přestože Quanita Bobbsová po faulu rozjížděla hru na středové čáře.
     
    31
    Třetí čtvrtinu zahájily svou rozehrávkou hráčky Jižní Afriky. Drží se ale dosud jen na vlastní polovině hřiště.
     
    30
    Polovina utkání je pryč. Druhá čtvrtina už nebyla tak jednoznačná jako ta první, i Jihoafričanky měly své množství šancí. Nicméně jediný gól padl v samém úvodu a poslal Holanďanky do těsného vedení. To se ještě snažily navýšit, narážely ale na dobře chytající Phumelelu Mbandeovou.
     
    30
    I v posledních chvílích se Nizozemky drží před brankou Jižní Afriky.
     
    29
    Frederique Matlaová rozehrála další nizozemský roh. Mbandeová po něm musela čelit rychlé střele z vrcholu brankového půlkruhu, míček ale zvládla tělem pokrýt.
     
    28
    Obrana Jižní Afriky se drží celkem statečně a blokuje šance svých soupeřek ještě před brankovým půlkruhem.
     
    27
    Robyn Johnsonová se dostala do rohu hrací plochy poblíž nizozemské branky. Tam ale narazila na dvoučlenný holandský obranný val, který jí o míček obral a naopak Holanďanky vrátily hru na druhou polovinu.
     
    26
    Další daleká střela zleva na Mbandeovou, kterou i tentokrát vyrazila.
     
    24
    Po levé straně se pokoušely na druhý konec hrací plochy dostat Jihoafričanky. Krátce za středovou čarou ale přišly o míček a Nizozemky vrátily hru blíže k brance Jižní Afriky.
     
    23
    Holanďanky se tak vrátily na vlastní polovinu a pokračují v rozehrávce z tohoto prostoru.
     
    22
    Dlouhou střelu na jihoafrickou svatyni vyslala Sanne Koolenová. I tentokrát ale zůstala gólmanka Jižní Afriky ve střehu a míček polapila.
     
    21
    Nizozemky na středu obraly své soupeřky o míček a vydávají se na další útočnou výpravu směrem k brance Mbandeové.
     
    18
    I v jeho likvidaci si Phumelela Mbandeová počínala úspěšně a vykopla míček před sebe. Jihoafričanky se posléze dostaly na opačný konec hrací plochy.
     
    18
    Nizozemky se stále drží na míčku. Momentálně však zvolily taktiku postupného přechodu od vlastní branky. Do zakončení se dostala de Goedeová, jejíž šanci ale Mabndeová vykopla. I tak se ale Holanďanky dostaly k dalšímu pokutovému rohu.
     
    16
    Hned na úvod druhé čtvrtiny tu máme první gólovou trefu! Těsně před Mbandeovou se zjevila FREDERIQUE MATLAOVÁ, která převzala celkem povedenou přihrávku od Verschoorové a zkušeně poslala svůj tým do vedení.
     
    První čtvrtina dnešního utkání mezi Nizozemskem a Jižní Afrikou je za námi. Po celou dobu byl k vidění prakticky jen jeden tým, a to ten nizozemský. Hráčky Holandska se držely takřka celou dobu v útočné oblasti, nicméně gól zatím nepadl. Jihoafričanky se probudily až v závěru čtvrtiny, ovšem k vážnější šanci se nedostaly.
     
    15
    Poslední rozehrávka Jihoafričanek v první čtvrtině.
     
    13
    Marizen Maraisová přenesla hru na útočnou čtvrtinu Jižní Afriky. Do brankoviště ještě zvládla posunout míček Celia Seeraneová, která i vypálila pod velkým úhlem na Koningovou. Ta ale dokázala míček včas vyrazit.
     
    11
    Nizozemky opět obsadily pozice před brankovým půlkruhem a sérií přihrávek se snaží najít vhodnou pozici pro proniknutí do tohoto prostoru a střelu na branku Jižní Afriky.
     
    10
    Příliš dlouhá křižná přihrávka mezi Holanďankami po celé šířce hřiště způsobila, že se míček ocitl v outu a posléze i v držení Jižní Afriky. Opět ale jen na malou chvilku.
     
    9
    Snad vůbec poprvé v utkání se k rozehrávce dostaly hráčky Jižní Afriky. Nicméně, za polovinu hřiště se nedostaly a už se zase musí bránit holandskému ataku.
     
    8
    Do celkem nadějné střely se opřela Maria Verschoorová na levé straně. Trefila ale pouze před ní stojící Jihoafričanku, od níž se míček odrazil mimo ohrožení branky.
     
    7
    Ani křižný pas směrem před branku z pravé strany Holanďankám nevyšel, obrana Jižní Afriky spolu s gólmankou ubránila své soupeřky od zakončení. Ty ale mají výhodu pokutové rozehrávky a následně i rohu.
     
    5
    Další snaha Nizozemek o průnik byla zakončena střelou Lidewij Weltenové. Ovšem gólmanka Mbandeová i nyní zůstala ve střehu a ránu z těsné blízkosti zneškodnila.
     
    3
    Marloes Keetelsová se ocitla tváří v tvář jihoafrické gólmance Mbandeové. Pod velkým úhlem ale míček přes ní do branky nedotlačila. Strážkyni svatyně Jižní Afriky se povedlo míček tělem vyrazit, Nizozemky se ale později dostaly alespoň k pokutové rozehrávce.
     
    2
    Míček stále drží Holanďanky, které tentokrát zkoušejí průnik do brankového půlkruhu po levé straně.
     
    1
    První rozehrávka připadla na hráčky Nizozemska. Držely se ale dosud jen na vlastní polovině, odkud se nemohly vydat dál, neboť Jihoafričanky jejich souhru celkem vysoko napadaly.
     
    Právě znějí národní hymny. Oba týmy jsou připravené na hrací ploše.
     
    Sestavy:

    NED:
    Koningová – Koolenová, Phenincxová, Leurinková, de Waardová, Keetelsová, Albersová, Verschoorová, Sandersová, Nunninková, Stamová, Weltenová, van Maasakkerová, Matlaová, van Geffenová, de Goedeová (C).

    RSA: Mbandeová – Seeraneová, Walravenová, Mallettová, Patonová, Johnsonová, Vetoová, Hunterová (C), du Plessisová, Bobbsová, Glasbyová, Molikoeová, Maraisová, Zuluová, Maddocksová, Maholeová
     
    To Jižní Afrika je v docela jiné situaci. Ze svých dvou odehraných klání zatím nezískala ani jeden bod. Z toho důvodu jí prozatím v tabulce skupiny A patří páté místo. Horší už jen jen Indie, a to právě o jeden mínusový bod ve skóre. Jihoafričanky v úvodním klání nestačily na Irky, jímž podhledy 0:2. V druhém dosavadním souboji vyzvaly Velkou Británii, se kterou prohrály 1:4.
     
    Hráčky Nizozemska mají za sebou již dvě odehraná utkání. Navíc poměrně úspěšně zvládnutá utkání, nejprve dokázaly porazit Indky 5:1, následně Irky 4:0. Spolu s Němkami se tak drží na prvním místě, jen Holanďanky jsou na tom o něco lépe díky lepšímu skóre.
     
    Zdravím vás u dalšího olympijského klání pozemního hokeje žen. Své síly ve skupině A tentokrát poměří týmy z Nizozemska a Jižní Afriky. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:30.

    Vít Trubička

    Della Mattiaová (ARG), Fürstová (AUT)
    Sestavy:
    NED: Koningová - Koolenová, Phenincxová, Leurinková, de Waardová, Keetelsová, Albersová, Verschoorová, Sandersová, Nunninková, Stamová, Weltenová, van Maasakkerová, Matlaová, van Geffenová, de Goedeová (C).

    RSA: Mbandeová - Seeraneová, Walravenová, Mallettová, Patonová, Johnsonová, Vetoová, Hunterová (C), du Plessisová, Bobbsová, Glasbyová, Molikoeová, Maraisová, Zuluová, Maddocksová, Maholeová.

    Branky:
    16. Matlaová, 35. Matlaová, 42. Keetlesová, 52. Albersová, 55. Verschoorová.
    bahis siteleri