Do 70 kg - eliminace a čtvrtfinále (ženy) (kon.) | Do 90 kg - eliminace a čtvrtfinále (muži) (kon.)
Do 70 kg - opravy, semifinále a finále (ženy) Ch. Arai (JPN) (kon.) | Do 90 kg - opravy, semifinále a finále (muži) Vítěz: L. Bekauri (GEO) (kon.)
konec
Do 90 kg - opravy, semifinále a finále (muži)

Vítěz: L. Bekauri (GEO)

Středa 28.07.2021, 11:09Olympijské hry - Judo
Sledujte:
     
    Medailové pořadí:

    1. Laša Bekauri (GEO)
    2. Eduard Trippel (GER)
    3. Davlat Bobonov (UZB)
    3. Krisztián Tóth (HUN)
     
    Je rozhodnuto, zlato bere Laša Bekauri (GEO). A nutno podotknout, že nejen za tento zápas, ale za všechny předchozí si prvenství zasloužil. Eduard Trippel (GER), který možná vypadal, jako by ho už předem uspokojil postup do finále, svému soupeři musel pouze sportovně pogratulovat.

    Laša Bekauri (GEO) vs. Eduard Trippel (GER) – 1:0
     
    Krisztián Tóth (HUN) byl pod velkým tlakem! Na kontě dvě šida, přežil i hmat soupeře v základní době, který nebyl uznaný jako wazari. A sám nakonec v prodloužení rozhodl. Jeho wazari seoi-nage tentokráte bylo rozhodčími schváleno, a tak slaví zisk bronzové medaile.

    Krisztián Tóth (HUN) vs. Michail Igolnikov (ROC) – 1:0
     
    Ippon tai-otoši nakonec ukončil tenhle duel, který trval zhruba nějaké tři minuty. Davlat Bobonov (UZB) urval na své konto cenný kov, Mihael Žgank (TUR), který po celou dobu dnešního programu juda podával sympatické výkony, musel schovat hlavu do dlaní.

    Davlat Bobonov (UZB) vs. Mihael Žgank (TUR) 10:0
     
    Laša Bekauri (GEO) se jakožto jediný papírový favorit dostal opravdu tam, kam si přál. Po celou dobu dnešního dění si počíná opravdu velmi dobře a na jeho rukách a nohách skončil taktéž Michail Igolnikov (ROC). Ten bude usilovat o bronz.

    Michail Igolnikov (ROC) vs. Laša Bekauri (GEO) – 0:1
     
    Eduard Trippel (GER) měl slzy v očích. Po urputné bitvě dokázal svého soupeře dostat do tíživé pozice, zaznamenal wazari seoi-nage a radoval ze z postupu do finále. je jisté, že bude mít medaili. Mihael Žgank (TUR) bude bojovat o bronz.

    Mihael Žgank (TUR) vs. Eduard Trippel (GER) – 0:1
     
    Krisztián Tóth (HUN) udržel nejtěsnější možné vedení, jeho wazari se nakonec ukázalo jako vítězné. I tato oprava nabídla překvapení, vypadl další aspirant na medaile, a o to Noël van 't End (NED).

    Noël van 't End (NED) vs. Krisztián Tóth (HUN) – 0:1
     
    Nikoloz Sherazadishvili (ESP), jeden z velkých favoritů na medaili, se na stupně vítězů nepodívá. Davlat Bobonov (UZB) v sedmé minutě golden score vytasil ze svého repertoáru wazari, kterým se dostal do souboje o bronz. Španěl nezvládl ani opravu, svůj neúspěch hodně oplakal.

    Nikoloz Sherazadishvili (ESP) vs. Davlat Bobonov (UZB) – 0:1

    Patrik Sandev

    bahis siteleri