Norsko U20 – Německo U20 3:4 (kon.)
konec
Norsko U20
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Německo U20
Pátek 03.01.2014, 16:00 • Malmö Isstadion • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek ze švédského Malmö vše. Děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi a přeji vám příjemný zbytek večera. Zároveň si vás dovoluji pozvat na zítřejší program, kdy nás čekají klíčové semifinálové bitvy. Určitě sledujte náš portál onlajny.com. Na shledanou. (18:16:29)
     
    Poslechli jsme si německou hymnu. Hráči děkují po důležitém vítězství svým fanouškům při odjezdu do kabin, jejich příznivci jim odpovídají potleskem.
     
    Nejlepším hráčem Norska je vyhlášen Christoffer Rasch, z Němců se dočkal ocenění Sven Ziegler.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Norsko – 7 (32)
    Německo – 11 (41)
     
    Duel plný zvratů je u konce. Sledovali jsme zajímavé utkání, které na ledě Malmö Isstadionu ovládli Němci po výsledku 4:3 a vynutili si rozhodující třetí zápas, který v neděli 5. ledna rozhodne o záchraně v elitní skupině mistrovství světa dvacetiletých.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Tohle už je pro černé orlice dobré, puk je stále u brány soupeře.
     
    59:50
    Po souboji v rohu norského pásma se znovu přerušuje. Buly opět po levici Joachima Svendsena.
     
    59:46
    Norsko vyhodilo jen na icing a Magnus Haugen dokonale dokumentuje jeho aktuální psychické rozpoložení tvrdým úderem do plexiskla. Buly po levé ruce gólmana Svendsena.
     
    59:40
    Němci nahazují do útočného pásma.
     
    59:29
    Asi definitivně mohl o německém vítězství rozhodnout Dominik Kahun, ale z pravého kruhu bez přípravy jen vyprášil betony přesouvajícího se gólmana Svendsena, který udržel puk ve výstroji a udržel chatrné naděje svého týmu! Norsko si bere time-out.
     
    58:55
    Německo se velmi dobře brání a stráží hubený náskok. Daří se mu pravidelně kouskovat norský tlak a přesouvají hru do Svendsenovy blízkosti.
     
    58:17
    Norové mají mohutný tlak a drama na Malmö Isstadionu vrcholí. Fanouškům se to pochopitelně líbí a z tribun se ozývá potlesk. Magnus Haugen pálil z vrcholu levého kruhu, ale jeho střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    57:40
    Norové sympaticky neskládají zbraně a předvádějí bojovnost, který je zdobí po celý dosavadní průběh turnaje. Z otočky pálil po obkroužení brány v pravém kruhu Jens Tönjum, ale jen do Cüpperovy náruče u bližší tyče.
     
    57:25
    Gólman Marvin Cüpper sklidil zasloužený potlesk tribun, když betony vyrazil do bezpečí nepříjemnou ránu z levé strany útočného pásma.
     
    57:10
    Hraje se teď nahoru – dolů, což pochopitelně vyhovuje více Němcům, kteří drží stále těsný náskok.
     
    56:30
    Němci chvíli zdrželi hru v útočném pásmu a nechali vydechnout svou defenzivu, ale seveřané už jsou zpět a kombinují kolem jejich gólmana Cüppera.
     
    56:05
    Christoffer Rasch si to neohroženě namířil mezi přesilu protihráčů a málem slavil se svým průnikem úspěch. Mezi kruhy střílel z pádu do Cüpperových betonů!
     
    55:51
    Černé orlice sice vyhrály dlouhou a vyrovnanou přetlačovanou ve středu hrací plochy, ale s kotoučem nenaložily dobře, když vyhodily jen na zakázané uvolnění.
     
    55:25
    Němečtí mladíci mají kotouč na svých holích, ale teď se trápí s rozehrávkou, kterou jim norští útočníci neúnavně napadají.
     
    54:55
    Červená ofenzivní lavina Norů už je v útočném pásmu, kde si kombinací dělá prostor pro ohrožení gólmana Marvina Cüppera. Zatím bez úspěchu.
     
    54:24
    Teď se jim ale podařilo získat kotouč a drží se s ním u Svendsenovy svatyně.
     
    54:00
    Němci se soustředí především na pečlivou defenzivu. Nechtějí se dopustit zbytečné chyby, po níž by mohl jejich severský soupeř znovu vyrovnat.
     
    53:35
    Norsko se drží v pásmu.
     
    53:30
    Výtečně gólman Cüpper! Zabránil jisté pohromě, když zlikvidoval svými betony rány Jorgena Karteruda a Andrease Klavestada z bezprostřední blízkosti!
     
    53:15
    Německo zatím velmi dobře hlídá prostor před svou brankou, Nory nepouští do koncovky.
     
    52:35
    Norsko přečkalo hodně těžké chvíle, za což může vděčit především savému gólmanovi Svendsenovi, který udržel svůj tým nad vodou. Nyní už se musejí bránit Němci.
     
    51:55
    Němci sevřeli svého soka v boji o záchranu do pevného objetí a gólman Svendsen čelí nepříjemné spršce střel. Dělovku vyslal od modré čáry Tim Bender, ale našel jen Svendsenovy betony.
     
    51:28
    Německo už kombinuje v přesilovkovém postavení. Ostrou ránu vyslal jeden z hráčů od modré čáry, ale gólman Svendsen si poradil svými betony.
     
    51:04
    Norsko odrazilo útočný výpad soupeře a rychle vyhodilo.
     
    50:23
    Teď z toho mohl být ale gól! Nepříjemnou jedovku vyslal z mezikruží Sven Ziegler, jehož ránu do horního růžku vytěsnil lapačkou nad břevno fantastickým zákrokem gólman Svendsen. Martin Ronnild (NOR) zbytečně fauloval v útočném pásmu a dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    49:55
    Němci se v početní převaze hodně trápí. Vůbec se jim nedaří získat puk na delší dobu do své moci a nastěhovat se s ním na dostřel gólmana Svendsena. Norsko se velmi dobře brání.
     
    49:26
    A znovu se červenobílí osvobodili dlouhým vyhozením přes celé hřiště.
     
    49:05
    Norové vyhazují.
     
    48:43
    Německo je při chuti, gólman Svendsen vychytal dalšího protihráče, který na něj uháněl úplně sám, když se nenechal nachytat mezi své betony. Vzápětí dostal dvouminutový trest Tallak Lyngseth (NOR) za sekání.
     
    47:41
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak to je studená sprcha pro bílé medvědy z Norska, Němci bleskově otáčejí nepříznivý vývoj zápasu! Jejich fanoušky rozjásal LEON DRAISAITL, kterému se v dnešním utkání velmi daří, když svou druhou trefu vsítil tak, že si najel mezi kruhy a z nápřahu udeřil do kotouče, který doplachtil až do levého horního růžky brány Joachima Svendsena! Bez asistence.
     
    46:50
    Skandinávci se pokusili o rychlou odpověď, jenže černé orlice si daly v zadních řadách pozor a k zakončení z příznivějšího palebného prostoru je neopustili.
     
    46:25
    Německo právě vstřelilo branku!
    K velké radosti německých fanoušků v Malmö Isstadionu znovu platí nerozhodný stav! Norové se dostali pod obrovský tlak, při němž se kotouč odrazil k MARKUSU EISENSCHMIDOVI, který si dokonale vynahradil to, že schytal nepříjemnou ránu pukem ve 2. třetině, a hezkou střelou zápěstím trefil prostor u pravé Svendsenovy tyče! Asistence: Patrick Klopper.
     
    45:38
    Christoffer Rasch si srovnal kotouč na hůl, objel protihráče a z mezikruží vypálil, Jeho rána byla sražena těsně vedle levé Cüpperovy tyčky.
     
    45:17
    Tim Robin Johnsgard střílel z velkého úhlu, ale jeho střelecký pokus neměl vůbec špatné parametry, když po ledě jen o kousek minul vzdálenější tyč.
     
    45:00
    Nyní už jsou to seveřané, kdo tahá za delší konec pomyslného provazu a Němci jsou zatlačeni hluboko do defenzivy.
     
    44:23
    Norové si pomohli icingem.
     
    44:15
    Němci se zabydleli v útočném pásmu a vyprodukovali střelu z levého kruhu, jíž ale scházela větší přesnost. Kotouč proletěl jen vedle vzdálenější tyčky.
     
    43:30
    Hraje se dlouho bez přerušení. Kotouč se stěhuje z jednoho konce ledového kolbiště na druhý, šance ale nesledujeme, gólmani se do hry zapojují minimálně.
     
    42:40
    Střelecké příležitosti na obou stranách. Frederik Tiffels se opřel do kotouče na pravé straně a vyprášil u přední tyčky Svendsenovy betony, na druhé straně pálil z mezikruží v pádu po protiútoku do Cüpperových betonů rozjetý Martin Ronnild.
     
    42:10
    Norové jsou v plném počtu a ihned začínají mít útočné choutky. Zatím se jim ale nedaří přes soupeřovu obranu zakončit.
     
    42:00
    Norové vyhazují.
     
    41:25
    Dominik Tiffels nic složitého nevymýšlel a tvrdě vystřelil z prostoru pravého kruhu. Gólman Svendsen měl dobrý výhled a kotouč nadvakrát ukryl pod výstrojí.
     
    41:00
    Němci si vynutili na svém soupeři velký tlak. Z levý strany tvrdě pálil Janik Möser, ale jen do Svendsenových betonů. Seveřané vzápětí dokázali vyhodit.
     
    40:30
    Norsko ukořistilo kotouč a ihned se osvobodilo. Fanoušci to kvitují pokřikem "Norge!".
     
    40:10
    Němci mají kotouč na svých holích a z hloubi svého pásma rozvážně zakládají útočnou akci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Norsko – 15 (25)
    Německo – 11 (30)
     
     
    Heslo "Všude hledej fanoušky Kanady" pro mistrovství světa ve švédském Malmö i nadále platí. Příznivci javorových listů bez hokeje nevydrží snad ani den.
     
    Prostřední část vyšla mnohem lépe Norům, kteří nejenže dokázali vyrovnat, ale po hloupém vyloučení Lukase Lauba, který dostal trest na 5 minut plus do konce utkání, se ujali těsného vedení. Do střelecké listiny se zapsali Simen Nielsen a Tim Robin Johnsgard. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 17:39, vedou Skandinávci nad Německem 3:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Magnus Fischer (NOR) obdržel od sudího dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    39:30
    Andreas Klavestad vypálil z levé strany do Cüpperových betonů, po čemž zanedlouho střílel do stejné části výstroje německé opory mezi tyčemi i Endre Medby z druhé strany útočného pásma.
     
    38:40
    Přihlížíme teď značně neurovnanému a bojovnému hokeji. Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše od jedné branky ke druhé, ale na hřišti dominují obě obrany.
     
    37:50
    Hra má teď rychlý spád. Němci už jsou zřejmě z nejhoršího venku, ale kvůli zbytečnému vyloučení Lukase Lauba už nabrali nejtěsnější manko.
     
    37:10
    Zakončení na obou stranách pomyslné barikády. Jorgen Karterud si nesešteloval v levém kruhu dobře mířidla a minul přední tyč, vzápětí Sven Ziegler z mezikruží při vlastním oslabení vyprášil Svendsenovy betony.
     
    36:38
    Němci dvakrát v krátkém časovém sledu ukořistili kus černé gumy a odpálili jej až do blízkosti gólmana Svendsena.
     
    35:35
    Norsko je při chuti a i nadále buší do obranného bloku Němců, kteří se stále musejí bránit v početní nevýhodě.
     
    34:48
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Němci svému vyloučenému spoluhráči Laubovi skutečně nepoděkují, kvůli jeho zkratu už prohrávají! Kotouč putoval kolem německé brány po ose Erlend Lesund – Jens Tönjum – TIM ROBIN JOHNSGARD, přičemž posledně jmenovaný doklepl do sítě z bezprostřední blízkosti vyražený puk od Cüpperových betonů! Asistence: Jens Tönjum, Erlend Lesund.
     
    34:28
    Němci čelí mohutnému tlaku a gólman Cüpper musel zasahovat svými betony proti ranám Erlenda Lesunda a Andrease Klavestada od modré čáry.
     
    34:00
    Norsko se nastěhovalo postupným útokem do útočného pásma a z předbrankového prostoru střílel Christoffer Rasch, který nenašel skulinku mezi Cüpperovými betony.
     
    33:25
    Pořádně tak zavařil v klíčovém utkání svým spoluhráčům, kteří hrají oslabení 5 minut 4 proti 5. Nyní vyhodili přes celé hřiště.
     
    32:51
    Neuvěřitelný zkrat teď předvedl Lukas Laub (GER), kterému se zatmělo před očima a za norskou bránou sestřelil Erlenda Lesunda. Zcela zaslouženě dostal trest na 5 minut plus do konce zápasu. Norský obránce by měl být v pořádku, tribuny mu tleskají.
     
    32:39
    Ten teď trochu narušil svou individuální akcí Jens Tönjum, jenž se ujal kotouče, projel podél levého mantinelu do pásma a z úhlu nechal vyniknout u přední tyčky pozorného brankáře Cüppera.
     
    31:55
    Janik Möser zdatně sekundoval svým spoluhráčům, když vypálil od modré čáry. Gólman Svendsen měl nezakrytý výhled a jeho projektilu si doslova pochutnal, když kotouč ukryl v náruči, čímž přerušil hru. Němci mají velký tlak.
     
    31:38
    Frederik Tiffels dvakrát v krátkém časovém sledu zakončil. Poprvé z pravého kruhu, podruhé od modré čáry. V obou případech trefil jen Svendsenovy betony.
     
    31:00
    Parker Tuomie ob držel nahrávku na modrou čáru a svižnou střelou napálil betony u přední tyčky postaveného gólmana Svendsena, odkud se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    30:49
    Mladíci ze země proslavené fjordy se teď musejí s vypětím všech sil bránit. Dvakrát v krátkém časovém sledu získali kotouč, ale vyhodili jen na zakázaná uvolnění.
     
    30:10
    Vzápětí zakončoval z podobné pozice u modré lajny i jeho spoluhráč Janik Möser, ale i jeho rána byla zblokována mimo tři červené Svendsenovy tyče.
     
    29:55
    Leon Draisaitl je dnes při chuti a místo sbírání trestných minut se prezentuje hokejovými parádami. Od modré čáry tvrdě vystřelil, ale jeho projektil byl sražený do rohu pásma.
     
    29:35
    Seveřané ale ukořistili puk a přesunuli děj hry do středu pole, díky čemuž mohli vystřídat.
     
    29:26
    Německo drží útočné pásmo, kde kombinuje.
     
    28:58
    Dominik Tiffels zachytil kotouč ve středním pásmu, když Norové špatně rozehráli, a ihned se hrnul do útočného pásma, ale byl zastaven postavením mimo hru.
     
    28:30
    Musíme dodat, že fanoušci díky tomu, že sledují atraktivní hokej, oproti úplnému úvodu zápasu hodně ožili. Z tribun se každou chvílí ozývá potlesk nebo jsou slyšet řehtačky.
     
    28:30
    A hned z toho bylo zakončení Německa. Ihned po buly šlehl do kotouče v blízkosti modré čáry Dominik Tiffels a mířil dobře pod horní tyčku, jenže gólman Svendsen znovu povolal do akce svou mrštnou lapačku.
     
    28:26
    Poměr sil na ledové ploše se vyrovná. Na lavici hanby zamířil ke dvěma minutám Christoffer Rasch (NOR) za podražení.
     
    28:10
    Znovu se podařilo černým orlicím přesunout kotouč do středního pásma. Zatím se brání naprosto bez problémů, Skandinávcům se v přesilovce naopak vůbec nedaří.
     
    27:26
    Německo získalo kotouč a ihned se osvobozuje vyhozením.
     
    27:09
    Tim Bender (GER) dostal 2 minuty za zdržování hry. Předtím od modré čáry vyprášili Cüpperovy betony od modré čáry Erlend Lesund a Mattias Norstebo.
     
    26:30
    Norové mají na své straně obrovský tlak.
     
    26:06
    Při vlastním oslabení zahrozil Markus Eisenschmid, který si najel až mezi kruhy a tvrdou ranou vyprášil betony gólmana Svendsena uprostřed brankoviště!
     
    25:35
    Gólman Cüpper vyrazil ránu Andrease Klavestada, jež na něj vyletěla z levého kruhu, a Němci mohou vyvézt kotouč do bezpečnějšího prostoru hřiště.
     
    25:17
    Janik Möser (GER) – 2 minuty – podražení.
     
    24:55
    Oba týmy se tlačí kupředu, ale obrany jsou pozorné.
     
    23:58
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Malmö Isstadionem se rozléhá gólový song "Heja, Norge!", je podruhé vyrovnáno! Norové si po vhazování několikrát vyměnili kotouč, Didrik Svendsen přiťukl mezi kruhy SIMENU NIELSENOVI, který krásnou zápěstní střelou vymetl levý horní roh branky Marvina Cüppera! Asistence: Didrik Svendsen, Magnus Nilsen.
     
    23:25
    Endre Medby byl osamocen v útočném pásmu, ale alespoň zkusil zaskočit gólmana Cüppera střelou k přední tyčce. Německý muž s maskou se překvapit nenechal a u první tyče chytil puk.
     
    23:06
    Nepříjemnou jedovku musel likvidovat z prostoru pravého kruhu gólman Cüpper, ale se svými betony si poradil. Nyní se už ženou vpřed jeho spoluhráči.
     
    22:45
    Německo znovu rozjelo v útočném pásmu svůj přihrávkový kolotoč a gólman Svendsen se znovu protáhl. Od modré čáry zaduněl na jeho betony Janik Moser.
     
    22:07
    Střelecky aktivní se snaží být i seveřané, ale německá defenziva si počíná velmi obětavě a spoustu střel blokuje dříve, než stihnout doletěl k brankáři Cüpperovi.
     
    21:47
    Černé orlice pokračují ve své útočné aktivitě. Na norskou bránu vyslaly další ránu, ale brankář Svendsen opět ukázal, že je svému týmu velkou oporou. Kotouč ukryl v náruči a přerušil hru, po čemž se u něj strhla menší pošťuchovaná.
     
    21:21
    Němci odrazili útok svého soupeře a okamžitě zahrozili. Tvrdou ranou z vrcholu kruhů se prezentoval Sven Ziegler, jenž našel jen Svendsenovu náruč uprostřed brankoviště.
     
    20:56
    Jeden z Norů tvrdě vypálil od modré čáry a trefil Markuse Eisenschmida před sebou, který to schytal zřejmě přímo mezi nohy a hodně těžko se zvedal z ledu. Místní DJ mu k tomu pustil písničku "What doesn´t kill you makes you stronger.".
     
    20:35
    Aktivní Jorgen Karterud si zpracoval kotouč na svou hůl a z prostoru levého kruhu vystřelil. Gólman Svendsen měl dobrý výhled a kotouč vyrazil.
     
    20:10
    Úsměvná chvíle. Jeden z členů realizačního týmu Německa se na střídačce bavil tím, že se opíral o plexisklo za sebou, díky čemuž se klepala celá střídačka.
     
    20:05
    Němci vyhráli vhazování a rozehrávají od své modré čáry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Za radosti svých fanoušků se do ledového kolbiště vrátili i Němci.
     
    Jako v první z kabiny vyjeli na led Norové, což jejich příznivci oceňují pokřikem "Norge!".
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Norsko – 10
    Německo – 19
     
     
    Na Malmö Isstadionu je za námi úvodní dvacetiminutovka. Na to, že se jedná o zápas, v němž se bojuje o udržení elitní skupiny, tak sledujeme poměrně zajímavý hokej. Norsko poslal do vedení střelecky aktivní Jorgen Karterud, ale Německo se vzchopila a po trefách Svena Zieglera a Leona Draisaitla rychle otočilo. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 16:45, vede nad Norskem 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Norové mají stále navrch a gólman Cüpper se musí mít neustále na pozoru. Jeho obrana je ale pozorná, navíc když už soupeř zakončí, střely dobře blokuje. Z hlediště se ozývají fanoušci svými řehtačkami.
     
    18:17
    Nyní přihlížíme útočnému snažení seveřanů, kteří získali na svou stranu chvilkovou územní převahu a tlačí Němce v hloubi jejich obranného pásma.
     
    17:44
    Německo dvakrát zakončilo po rychlým útočných výpadech, ale jejich snaze pokaždé chyběla větší přesnost, když kotouč netrefil branku gólmana Svendsena.
     
    17:14
    Sledujeme atraktivní a rychlý hokej, který přináší slibné příležitosti na obou koncích ledové plochy. Nyní tvrdě pálil od modré čáry Mattias Norstebo a nastřelil Cüpperův beton.
     
    16:35
    Dominik Tiffels obdržel přesný pas do levého kruhu a jeho dělovka zaduněla na betony Joachima Svendsena, jenž se stihl v brankovišti rychle přesunout.
     
    16:10
    Se svou troškou do mlýna přispěl i rodák z České republiky Dominik Kahun, který z vrcholu levého kruhu mířil velmi dobře ke vzdálenější tyčce, ale vzduchem se proletěla rychlá lapačka gólmana Svendsena!
     
    15:40
    Nic složitého nevymýšlel s kotoučem na holi Frederik Tiffels, jehož pumelice od modré čáry doplachtila až do náruče pozorného brankáře Svendsena.
     
    15:30
    Gólman Svendsen neudržel ve své výstroji prudkou ránu od modré čáry a k dorážkám se tlačil znovu velmi aktivní německý kapitán Leon Draisaitl. Betony norského muže s maskou ale nepropálil.
     
    15:09
    Leon Draisaitl teď předvedl něco ze svého hokejového umění, když se z kruhu prosmýkl kolem obránců soupeře a zblízka v pádu vyprášil betony gólmana Svendsena. Byl faulován, dvě minuty obdržel za sekání Tallak Lyngseth (NOR).
     
    14:30
    Seveřané jsou i nadále aktivnějším mužstvem, Němci po dobré fázi hry, kdy se jim dařilo, se musejí soustředit především na obranu.
     
    13:55
    Ostrou ránu vyslal ze své hole chvíli po vhazování obránce Mattias Norstebo, ale nesešteloval si dobře mířidla a kotoučem zaduněl jen na plexisklo.
     
    13:25
    Hrálo se dlouho bez přerušení. Norové ustáli chvilkový německý tlak a sami pořádně provětraly zadní řady svého soupeře. Na konci pohledné a rychlé kombinace stál Andreas Klavestad, jehož ránu od modré čáry lapil gólman Cüpper.
     
    12:35
    Bíločerní jsou teď mnohem lepší. Častěji drží kotouč a neustále buší do obranného bloku svého soupeře ze severu Evropy. Ten si teď vypomohl zakázaným uvolněním.
     
    12:05
    Zakončili i Němci, kteří založili po zisku kotouče rychlý protiútok. Polovysokou střelu z uctivé vzdálenosti ale gólman Svendsen dobře viděl a schoval kotouč v lapačce.
     
    11:45
    Na druhé straně se znovu o práci pro brankáře Cüppera postaral střelecky velmi aktivní Jorgen Karterud, který převzal kotouč mezi kruhy a z otočky vyprášil Cüpperovy betony.
     
    11:25
    Hraje se dlouho bez přerušení. Po ráně Parkera Tuomieho, jíž gólman Svendsen vyrazil před sebe, v pádu nepřesně dorážel Markus Eisenschmid.
     
    10:40
    K ráně se probil i dosud jediný norský střelec Jorgen Karterud, ale od pravého mantinelu i on neprocedil kotouč do sítě přes připravené betony gólmana Cüppera.
     
    10:10
    Christoffer Rasch tvrdě vypálil z pravé strany, ale u přední tyčky si vylámal zuby jen na betonech gólmana Cüppera. Norsko pokračuje v náporu.
     
    09:30
    Oba soupeři se přetlačovali s obránci v rozích obou pásem, ale pokaždé zvítězila pevná defenziva.
     
    09:00
    V notně prořídlých ochozech Malmö Isstadionu přihlížíme vyrovnané a bojovné partii. Oba týmy se s železnou pravidelností střídají u kotouče a kombinují u soupeřovy brány.
     
    08:15
    Norsko se drží v útočném pásmu a snaží se o rychlou odpověď, ale obrana Němců je teď pevná jako skála. Naopak jsou to oni, kdo může po zisku kotouče vpřed.
     
    07:50
    Německo právě vstřelilo branku!
    Bleskový obrat předvedly černé orlice, nyní už mají na své straně těsné vedení! Při hře 4 na 4 se na ledě objevilo více volného prostoru, čehož po nahrávce Dominika Kahuna dokonale využil LEON DRAISAITL, který si mezi kruhy srovnal puk na hůl a zamířil zápěstím přesně k levé Svendsenově tyčce, čímž nechal zapomenout na dva tresty do konce zápasu z předešlého průběhu turnaje! Asistence: Dominik Kahun.
     
    07:05
    Tak to byla gólovka hráčů v bíločerných dresech! Úplně sám ujížděl za norskou obranou k Svendsenově bráně Leon Draisaitl, ale největší hvězda Němců napálila jen betony maskované opory Norů!
     
    06:22
    Frederik Tiffels (GER) a Ludvig Hoff (NOR) si to rozdali po přerušení hry v pěstním souboji a dostali 2 minuty za hrubost. Prvně jmenovaný předtím neúspěšně dorážel po vyražené ráně Leona Draisaitla.
     
    05:35
    Německo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Němci předvedli rychlou kombinaci, jež sice obranný blok soupeře nerozhýbala, ale v blízkosti modré čáry práskl do puku SVEN ZIEGLER a trefil se přesně k pravé tyčce marně se natahujícího gólmana Svendsena! Asistence: Maximilian Kammerer, Fabio Wagner.
     
    05:10
    Karta se otočila, nyní útočí hráči s černými orlicemi na hrudi.
     
    04:35
    Norsko je na koni a i nadále je nebezpečné. Nyní dokonce zachránila Němce od druhé pohromy tyčka, jež po střele ze strany zacinkala za Cüpperovými zády!
     
    03:32
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Němce, kteří dnes potřebují nutně vyhrát! Jejich soupeř ze Skandinávského poloostrova se usadil v útočném pásmu, kde z kombinace dvojice Markus Soberg – Ludvig Hoff profitoval JORGEN KARTERUD, jehož rána z prostoru mezi kruhy zapadla za záda bezmocného gólmana Cüppera! Asistence: Ludvig Hoff, Markus Soberg.
     
    02:30
    Hraje se teď v rychlém tempu a oba gólmani se rozhodně nenudí. Zapotil se zejména Marvin Cüpper, který betony vyrážel od přední tyčky střely Christoffera Rasche a Tima Robina Johnsgarda.
     
    01:35
    Tim Bender od levého mantinelu nastřelil jen levé Svendsenův beton. Vzápětí pálil z mezikruží i Dominik Kahun, ale jen do výstroje norského gólmana, který přerušil hru.
     
    01:10
    Hraje se nahoru – dolů, kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam. Neúspěšný útok před chvílí předvedlo Německo, nyní si o moc lépe nepočínali ani seveřané.
     
    00:35
    Ludvig Hoff se probíjel přes soupeřovu obranu až k německé bráně a byl poslán na led. Rozhodčí ale vylučovat nebude, jeho píšťalka zůstává němá.
     
    00:24
    Němci získali kotouč a okamžitě se s ním nastěhovali do útočného pásma. Utěšená rána od levého mantinelu byla hodně nepřesná, kotouč končí v ochranné síti.
     
    00:02
    Norové vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu. Jejich fanoušci to kvitují skandováním "Norge!".
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování.
     
    Hráči i rozhodčí už jsou na ledové ploše.
     
     
    V ochozech Malmö Isstadionu je pochopitelně velmi nízká návštěva, ale i přesto registrujeme fanoušky s vlajkami.
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Tönjum – Hoff, Soberg, Karterud (A) – Fischer, Ronnild, Medby – D. Svendsen, Nilsen, Nielsen – Henriksen.

    Německo U20: Cüpper (Reich) – Bender, D. Tiffels, Saeftel, Möser (A), Botzenhardt, Wagner, Noske – Draisaitl (C), F. Teffels, Kahun – Tuomie, Laub, Eisenschmid (A) – Ziegler, Kammerer, Filin – Neugebauer, Klopper.

    Rozhodčí: Antti Boman (FIN), Daniel Stricker (SUI) – Fraser Mc Intyre (USA), Joonas Saha (FIN).
     
    Úkol Německa zní jasně – vyhrát. O udržení v elitní skupině mistrovství světa by tak potom rozhodovalo třetí utkání, jež by bylo na programu v neděli 5. ledna od 12:00 na ledě Malmö Isstadionu.
     
    Norové vedou v sérii hrané na dva vítězné duely 1:0, když včera udolali na ledě Malmö Areny Německo hladce 3:0. Na branky se čekalo až do 26. minuty, kdy se k odraženému puku před brankou dostal Martin Ronnild a rozezněl arénou gólovou písničku "Heja, Norge!" poprvé. Už za 73 sekund se nováček elitní skupiny radoval znovu, když se svižnou ranou z předbrankového prostoru prosadil Didrik Svendsen. Zdecimovaného soupeře srazil třetím úderem do kolen Andreas Klavestad, jenž si najel mezi kruhy a svižnou ranou propálil gólmana Cüppera.
     
    Příjemné páteční odpoledne, program mistrovství světa dvacetiletých ve švédském Malmö pokračuje dalším hracím dnem. Srdečně vás vítáme u sledování on-line přenosu zápasu Norsko – Německo, který se odehraje v rámci bojů "O udržení". Utkání začíná v 16:00
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 4. Karterud (Hoff, Soberg), 24. Nielsen (D. Svendsen, Nilsen), 35. Johnsgard (Tönjum, Lesund) – 6. Ziegler (Kammerer, Wagner), 8. Draisaitl (Kahun), 47. Eisenschmid (Klopper), 48. Draisaitl


    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Tönjum – Hoff, Soberg, Karterud (A) – Fischer, Ronnild, Medby – D. Svendsen, Nilsen, Nielsen – Henriksen.
    Německo U20: Cüpper (Reich) – Bender, D. Tiffels, Saeftel, Möser (A), Botzenhardt, Wagner, Noske – Draisaitl (C), F. Teffels, Kahun – Tuomie, Laub, Eisenschmid (A) – Ziegler, Kammerer, Filin – Neugebauer, Klopper.

    Rozhodčí: Antti Boman (FIN), Daniel Stricker (SUI) – Fraser Mc Intyre (USA), Joonas Saha (FIN)
    bahis siteleri