Slavia – Třinec 1:4 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Liberec – Chomutov 6:0 (kon.)
Sparta – Vítkovice 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 1:2 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 4:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 05.01.2014, 18:20 • ZS Ivana Hlinky • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Pěkný nedělní večer ze zimního stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Dnes budeme sledovat duel mezi domácím Litvínovem a brněnskou Kometou, která se pohybuje na třetím místě tabulky. Ovšem i Verva poslední dobou vykazuje solidní formu a velice hlasitě se zapojila do boje o první desítku. Doma by tak potřebovala bodovat.
     
    HC Kometa Brno:

    Svěřenci Vladimíra Kýhose prožívájí mimořádně plodné období. Z posledních sedmi duelů dokázali vyhrát pětkrát za tři body a pouze dvakrát prohrát. Doma s Vítkovicemi a v posledním kole proti Spartě, která celé extralize jasně dominuje. Tedy třetí místo a spokojenost může být na místě. Jenže do vysněného play-off vede ještě dlouhá cesta.

    Navíc Kometu v poslední době provází marodka. Mimo jsou Jakub Svoboda, Jakub Koreis, Jan Káňa a Jiří Trvaj. Těžko odhadovat, který ze zmíněných borců bude vážit dlouhou 320 km cestu do Litvínova.
     
    HC Verva Litvínov:

    V tabulce se nachází Litvínovští sice až na desátém místě, jejich forma z posledních dvou měsíců ovšem o podobném tabulkovém postavení nevypovídá. Po nevydařeném prvním měsíci vyměnili Litvínovští trenéry a s duem Rulík – Hořava se okamžitě dostavily výsledky. Z posledních šestnácti zápasů si Severočeši připsali 34 bodů a v tabulce se tak odpoutali od spodních příček.

    Aktuálně mají na svém kontě 49 bodů, na deváté Vítkovice ztrácí pouhé dva body, na sedmou Slavii a osmý Třinec pak ještě o další dva bodíky více. Jediné, co může Litvínovské trochu strašit, jsou jejich výsledky z posledních čtyř zápasů. Výhry se totiž dočkali jen v domácím duelu s Třincem, kdy neškodného soupeře udolali fotbalovou výhrou 1:0. Ostatní tři zápasy venku Severočeši prohráli, hodně je navíc mrzí prohra z posledního duelu s tabulkově i geograficky blízkými Karlovými Vary.

    Mimo jsou stále distancovaný Majdan, Gula a Hanzl, mezi náhradníky trénuje Piroš. Po vypršení trestu už může naskočit Jánský a do Budějovic se vrací Skuhravý. Otazník je nad Viktorem Hüblem, který minulé utkání nehrál.
     
    Vzájemné zápasy:

    S Kometou se Litvínovští v letošním ročníku střetli již dvakrát, z vítězství se vždy radoval tým, který byl v zápase veden jako hostující. Nejprve dokázala začátkem listopadu Kometa vykrást litvínovský stadion po jasné výhře 4:1, brněnská odveta ale již patřila Vervě. Koncem listopadu totiž Litvínovští díky třem kanadským bodům veterána Martina Ručinského dokázali přetlačit Kometu poměrem 3:2 a na sever Čech si odvést cenné tři body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Verva Litvínov: Francouz (Nechvátal) – Pavlík, Zeman, Stříteský, Šlégr, Posmyk, Kousalík – Martynek, Ručinský, Trávníček (C) – Jánský, Gerhát, Lukeš – Rapáč, Černý, Pšurný – Písařík, Smolka, Jurčík. Trenéři: Radim Rulík, Miloslav Hořava.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Klimeš) – Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – T. Vondráček, Čermák (C), J. Hruška – Pivko, V. Němec, T. Svoboda – Burian, Novotný, Dočekal – Wasserbauer, H. Zohorna, Jenyš. Trenéři: Vladimír Kýhos, Karel Beran, Martin Pešout.

    Rozhodčí: Martin Fraňo (Praha), Pavel Hodek (Praha) – Evžen Kostka (Tábor), Jaromír Bláha (Černošice).
     
    Na centru dnes snad poprvé v kariéře veterán Martin Ručinský, to bude jistě velice zajímavé. Domácím totiž chybí hned tři centři a jsou stejně jako Kometa hodně oslabeni. Pro virozu nenastoupí ani obránce David Nosek, na jeho místo jde mladý bek Dujsík.
     
    Utkání za malou chvíli začíná, hráči už jsou připraveni na ledě. Třetí vzájemný mač těchto soků může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Jdeme na to, Litvínov vyhrál první buly a zahajuje svůj první útok.
     
    00:38
    Čermák zavezl kotouč do pásma, ale ihned od něj přišel. Vzal mu jej Pavlík a dlouhým pasem hledal Martynka. Jen o chloupek minul poskakující kotouč, jinak by jel sám na Ćiliaka.
     
    00:59
    Michal Trávníček odehrál již 702 zápasů a obdržel od klubu pamětní dres. Dalším oslavencem je sudí Kostka, který slaví padesáté narozeniny.
     
    01:26
    Nyní Františel Lukeš vypálil z pravého kruhu a těsně minul.
     
    01:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je začátek. Nejprve sice neuspěl zkušený Lukeš, posléze se však dostal puk na obránce JIŘÍHO ŠLÉGRA, který prokázal, že i ve svém veteránském věku umí pálit jako v Naganu. Jeho pumelice prosvištěla kolem Čiliaka, který neměl šanci na vůbec první střelu litvínovského hráče reagovat. Slovenský brankář ještě neměl zákrok a už jej loví ze sítě. Asistence: Peter Jánský, František Lukeš.
     
    02:37
    Poprvé si na kotouč sáhl také Pavel Francouz, jeho pozornost prověřil Štěpán Novotný střelou z pravého kruhu. Nic složitého pro výborně chytajícího brankáře.
     
    03:01
    Na ledě čtvrtá brněnská lajna a Hynek Zohorna ihned zahrozil střelou z bekhendu. Jenže Francouz v pohodě kryje a nepřipustil dorážku, na kterou se už chystal mladý reprezentant Jenyš.
     
    03:48
    Hokej začal velice svižně, má tempo a výborné nasazení. Diváci se mohou dobře bavit. Hůře už je to s brněnskými diváky, které musel Šlégr pořádně zaskočit.
     
    04:18
    Marek Posmyk umravnil Tomáše Svobodu, který dorážel na Francouze. Pivko od levého mantinelu nahazoval a opět tam chtěli Brňané vytvořit tlak.
     
    04:47
    Nyní je na tahu Kometa, která ihned ve druhé minutě inkasovala branku po tvrdé střele Jiřího Šlégra a ta jeho rána stále skutečně za to. Je vidět, že to dvaačtyřicetiletý exposlanec má pořád v rukou.
     
    05:37
    Na ledě první formace a kapitán Komety nahodil kotouč do pásma, tam už ale nikdo.
     
    06:27
    Na druhé straně František Lukeš, který už je zdravotně v pořádku. Paradoxně nehrál od utkání v Brně, kde se zranil v souboji s Čermákem.
     
    07:05
    Jan Hruška hleda kolegu z formace Vondráčka, ale ten byl od kotouče hodně daleko. Je zde první přerušení pro komerční přestávku.
     
    07:14
    Vhazování u Čiliakovy brány.
     
    07:19
    Kometa pouze vyhazuje přes všechny čáry a domácí tak mají možnost znovu začít od svého brankáře.
     
    08:07
    Kometa stále čeká na nějakou vážnější šanci, to Litvínov opět zahrozil. Čiliak musel likvidovat střelu Michala Trávníčka. Rána šla do vyrážečky brněnského brankáře.
     
    08:37
    Od modré střílel obránce Žižka, Francouz raději podržel kotouč a vhazovat se bude u jeho brány.
     
    08:40
    Vilém Burian je prvním vyloučeným hráčem zápasu, když poslal k zemi Trávníčka. Možná to bylo trošku přísnější vyloučení, ale sudí Fraňo rozhodlo nekompromisně.
     
    08:48
    Takže první přesilovka pro Litvínov a už se před bránu cpal Martynek s Trávníčkem, puk nakonec proskotačil až za modrou, Kometa může jít střídat.
     
    09:07
    Pavlík trefil jen před sebou stojícího Kempného a brněnský obránce ihned vyrazil do útoku. Vyslal dokonce střelu na Francouze, který musel zasáhnout.
     
    09:49
    Hosté oslabení zvládají prozatím ve velkém klidu, hraje se především ve středním pásmu.
     
    10:15
    Až teď střílel znovu Šlégr, tentokrát však do brněnské obrany. Ta následně vyhazuje puk do bezpečí.
     
    10:40
    Burian je zpět na ledě, ale znovu tam měl velice dobrý moment Jiří Šlégr, který se chytal ke střele. Zatím patří k nejlepším na ledě, je vidět a vytváří si pozice k zakončení.
     
    11:37
    Domácí pokračují v tlaku a jsou usazení ve svém útočném pásmu, Kometa se musí opět bránit.
     
    11:59
    Jenže Litvínov špatně vystřídal a bude za to potrestán. Za šest hráčů na ledě jde posedět na dvě minuty Marek Zavřel.
     
    12:39
    Kometě přesilovka dlouho nevydržela. Naopak mohla ujet dvojice Ručinský s Trávníčkem, Jozef Kováčik v poslední moment hasil požár a zahákoval prvně jmenovaného hráče Vervy.
     
    13:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hrálo se 4/4 a u gólu opět Jiří Šlégr, jenže tentokrát si dává vlastence. Od modré nahodil kotouč ŠTĚPÁN NOVOTNÝ do chumlu těl a hrdina posledních minut stál před Francouzem, kde mu chtěl pomoct poskakující touš uklidit do bezpečí. Ovšem zásah jeho brusle zmátl mladého brankáře a proletěl mu mezi betony do sítě. Navíc tam ještě lehce zasáhl i druhý bek Stříteský. Smolný moment pro Vervu, šťastný naopak pro Brno. Asistence: Petr Kuboš.
     
    14:17
    Nyní už je domácí hráč na ledě a bude se hrát krátká přesilovka Litvínova.
     
    14:48
    Nic se z toho nestlalo, naopak vracející se Kováčik mohl jít do samostatného nájezdu. Nestalo se tak.
     
    15:08
    Novotný je politý živou vodou. Nyní zaměstnal tvrdou střelou Francouze, který musel ukázat své kvality.
     
    15:48
    Kousalík vyhazuje na zakázané uvolnění, Kometa díky šťastné brance zlepšila pohyb a malinko se uklidnila. Litvínov dokud vedl, tak byl daleko energičtějším mužstvem.
     
    16:38
    Zápas ovšem rozhodně nekončí a Trávníček s Martynkem pořádně otravovali život třetí brněnské formaci. Čiliak musel dvakrát zasáhnout a Žižka poté vyhodit.
     
    17:48
    Na druhé straně operuje Čermák s Vondráčkem, druhý jmenovaný poslal u mantinelu k zemi Filipa Pavlíka. Vše bylo v rámci pravidel a statistici si mohou zapsat hit.
     
    18:07
    Peter Jánský se výborně obtočil kolem Čiliakovy brány a zkoušel jej překonat bekhendem. Slovenský gólman si celou situaci výborně pohlídal.
     
    19:15
    Už se hraje poslední minuta první třetiny a Martin Ručinský zastaven pro ofsajd.
     
    19:20
    Další střelu litvínovského veterána Ručinského kryje Marek Čiliak. Už se blíží konec třetiny a rozhodně víc práce měl právě brněnský strážce svatyně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která končí nerozhodně 1:1. Domácí šli velice rychle do vedení, když si od modré najel před Čiliaka obránce Jiří Šlégr a perfektní bombou ho překonal. Kometa se do mnoha šancí nedostávala, ale pomohlo ji štěstí. Střelu Novotného si smolně srazil do sítě obránce Jiří Šlégr, který byl u obou gólů, jenže na ten druhý by nejraději velice rychle zapomněl. Tolik tedy první dějství.
     
    Střely na bránu po první třetině: 6:7.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:13.
     
    Hráči jsou na ledě, za pár chvil odstartuje druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Litvínov zahajuje druhou třetinu útokem, když obránce Pavlík nahazoval na Čiliaka. Ještě tam byl lehce potažen, pískat se nebude.
     
    20:50
    Pivko drží kotouč u mantinelu a snažil se najít někoho ze spoluhráčů, Kometa stihla vystřídat a zatopit domácí obraně.
     
    21:28
    Jenže poté se ke kotouči dostal znovu Jiří Šlégr, který hraje snad v životní formě a pořádně protáhl brněnského brankáře, jenž musel vytáhnout ránu směřující k levé tyči.
     
    22:07
    Brno se na delší dobu neusadilo před Francouzem a byli to domácí, kteří si před Čiliakem vytvořili solidní závar.
     
    22:39
    Nyní nahazoval Zohorna a Francouz musel zasahovat, nebylo to však pro něj nic složitého.
     
    23:27
    Hraje se ve středním pásmu, Brňané se do nějaké další akce nedostali a Litvínov může rozehrát.
     
    23:49
    Kempný poslal puk přes všechny čáry, pískán icing.
     
    24:05
    Střela Jakuba Černého z pravého kruhu šla nebezpečně nad rameno Čiliaka, který ale nakonec výborně zasáhl a odrazil puk do ochranné sítě. Verva je oproti Kometě v útoku mnohem nebezpečnější.
     
    24:17
    Třetí trest pro Kometu. Na trestnou půjde Tomáš Svoboda za sekání.
     
    24:29
    Zeman nezachytil puk na modré a Kometa vyhazuje do bezpečných míst.
     
    24:49
    Posléze vyhazuje Jozef Kováčik. Verva se nemůže dostat do pásma, výborně zapracoval Hanzlík.
     
    25:09
    V oslabení měla Kometa dobrou šanci. Hned trojice hráčů šla na jednoho beka, ale celou akci pokazila. Situace se dala řešit daleko lépe.
     
    25:50
    A je po přesilovce. Matěj Stříteský vyloučen za vysokou hůl.
     
    26:15
    Chvíli se bude hrát 4/4, za pár okamžiků si i Kometa vyzkouší přesilovku.
     
    26:26
    Puk je však stále u Čiliaka, na kterého pálil Gerhát. Poté chtěl rozehrát Kuboš, ale byla tam nepřesnost.
     
    26:49
    Hruškova střela prověřila Francouze, který nadvakrát musel uklidit kotouč do lapačky.
     
    27:18
    Špatná rozehrávka Komety našla pouze hůl Ručinského, jenž vyhazuje. Brno to musí zkusit znovu.
     
    27:39
    Lukeš opět vyhazuje, i když velice dobře střílel Kuboš. Kotouč před Francouze neprošel.
     
    27:52
    Fauly se nám začínají množit. Martin Dočekal vyloučen za hákování.
     
    27:59
    Teď už je tu opět početní výhodu pro Vervu.
     
    28:09
    Obrovská šance pro Litvínov. Ručinský krásným pasem našel najetého Zemana, který si nyní může pořádně drbat hlavu. Měl před sebou hodně prostoru a mohl zakončit takřka do prázdné brány, ale Čiliak se stihl přesunout a výtečně zasáhl.
     
    29:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita. Opět u toho byl obránce Šlégr, který napřáhl od modré čáry a puk před Čiliakem tečoval Jánský. Smolným odrazem od Hanzlíka se kotouč dostal na hůl JAKUBA ČERNÉHO a ten poskakující kus černé gumy pohodlně poslal do brněnské klece. Asistence: Peter Jánský, Jiří Šlégr.
     
    30:20
    Na trestné Marek Posmyk a Kometa si zahraje přesilovku. Krátce před ní měl dobrou šanci Čermák a těsně z dorážky minul Hruška. Brno se nechce spokojit s tímto výsledkem, to je jasné.
     
    31:18
    První minuta přesilovky je fuč, Litvínov nepustil soupeře do nějakých akcí a střel.
     
    32:07
    Lukeš poslal k ledu Čermáka a tady by se dal pískat krosček. Rozhodčí nechávají hru pokračovat.
     
    32:20
    Verva je v plném počtu a může jít do útoku.
     
    32:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Asi vás to nepřekvapí, že i u třetího gólu domácích byl obránce Šlégr. Ten ustál souboj s Kubošem a prostrčil puk na RICHARDA RAPÁČE. Útočník Vervy si najel mezi kruhy a ranou zápěstím zakončil naprosto přesně. Konkrétně nad pravý Čiliakův beton. Asistence: Jiří Šlégr, František Gerhát.
     
    33:17
    Jiří Zeman vypálil a jeho dělovka byla zblokována. Pro Kometu už je tento výsledek velice špatný, navíc se do nějakých větších šancí stále nemůže dostat.
     
    34:43
    Domácí vedou zaslouženě, prozatím mají více ze hry a hýří daleko lepším pohybem a aktivitou.
     
    34:49
    Další trest pro Brno, už celkově pátý. Na trestnou půjde za držení Hynek Zohorna.
     
    34:59
    Pavlíkův nebezpečný pokus proletěl jen těsně vedle Čiliakovy brány a Kometa půjde dokonce do tří.
     
    34:59
    No tak to jsou věci. Kritická situace pro Brno, Kováčik půjde ven za sekání a za stejný přestupek jde na trestnou i Kempný. Přesilovka 5/3 pro Litvínov a celé dvě minuty.
     
    35:18
    Velice dlouhá přesilovka pro Vervu, která může tento zápas prakticky definitivně rozhodnout.
     
    35:35
    Střelu Jánského bezpečně kryje Marek Čiliak. Kometa může vystřídat.
     
    35:47
    Teď budeme sledovat souboj 5/2. Jeden z brněnských hráčů zlomil hůl.
     
    36:15
    Kometa ale vyhazuje a stihla vystřídat svou unavenou trojici. Perfektně zapracoval Čermák.
     
    36:48
    Ještě pětadvacet vteřin budou hrát domácí ve dvojnásobné početní výhodě, Čiliak však své mužstvo drží, pochytal i prudkou střelu Posmyka.
     
    36:59
    Následně i bombu Stříteského, pozvolna se brněnský obránce Kempný vrací na led.
     
    37:07
    Kempný je na ledě, pokračuje však přesilovka domácích v klasickém složení, tedy 5/4.
     
    37:43
    Šlégr hraje jak za mlada. Nyní vyslal olympijský vítěz z Nagana další pumelici, se kterou měl Čiliak velké problémy. Nakonec ale Kometu poněkolikáté zachránil.
     
    38:39
    Na ledě už je i Jozef Kováčik, který sledoval střelu Stříteského. Poté si dojel za sudím Franěm pro vysvětlení, proč byli tři hráči Komety v krátkém úseku hry vyloučeni.
     
    39:07
    Už se hraje poslední minuta druhé třetiny, Litvínov sice nevyužil dlouhou přesilovku, přesto kontroluje zápas a vede o dva góly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části hry dominoval převážně a jen Litvínov. Pomohla mu k tomu trefa Jakuba Černého. O tři minuty později udeřilo potřetí, když nahrávka Šlégra zhodnotil pěknou střelou Richard Rapáč. Kometa měla velké štěstí, že nedostala i další góly, ale ve dvojnásobném oslabení předvedla bojovný výkon a i zásluhou Marka Čiliaka se stav nakonec neměnil. Po dvou periodách tedy výsledek 3:1.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:07.
     
    Střely na bránu po dvou třetinách: 21:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Poslední část hry může začít, Kometa musí dotahovat dvoubrankové manko. Zatím se ji však nedaří dle Jana Hanzlíka hra ve středním pásmu a roli může také hrát únava z dlouhé cesty. K tomu všemu také velké množství vyloučených hráčů.
     
    40:58
    Špatná rozehrávka Brna a zakázané uvolnění.
     
    41:26
    Po buly ihned vypálil Peter Jánský a Čililak si musel dávat velký pozor. Ta rána nebyla vůbec špatná.
     
    41:39
    Na opačném konci hřiště se hrálo jen chvíli, střela Kempného neměla potřebný směr.
     
    42:22
    Jurčík ustál atak tří soupeří a stále drží kotouč v útočné třetině. Kometa se nemůže dostat z pásma.
     
    42:49
    Až teď, ale unavená pětice míří střídat. Kometa stále nemůže najít cestu k bráně Pavla Francouze, těch šancí a předevších těch vyložených, dnes moc neměla.
     
    43:30
    Verva hraje s velkou vervou a hlasitě si říká o tři body. Zatím je k ni blíž a vede zaslouženě. Výtečně brání, napadá a nedává Brnu žádný prostor. Je vidět, že se svěřenci kouče Rulíka dívali bedlivě na minulé televizní utkání Komety se Spartou.
     
    44:25
    Dnešnímu utkání přihlíží 3836 diváků.
     
    44:25
    Šance pro Brno, Marek Posmyk je vyloučen za nedovolené bránění. Celá akce vyústila z šance Vojtěcha Němce, který si najel před Francouze a dvakrát na něj pálil. Stav se však nemění.
     
    45:16
    Pivko hledal Hynka Zohornu, jenže domácí čtveřice dobře ucpala prostor mezi kruhy.
     
    45:28
    Poté se ke střele dostal obránce Kováčik a jeho tvrdou bombu chytá výborně Pavel Francouz. Hodně důležitý zákrok klíčového muže Vervy.
     
    45:47
    Už se hraje ve středním pásmu, přesilovka Komety opět nemá potřebný náboj. Jako by nebyla síla na nějaký tlak.
     
    45:59
    Francouz chytá jistě, kotouč má znovu v lapačce po střele jednoho z brněnských hráčů.
     
    46:30
    Domácí v plném počtu a následovat bude komerční pauza. Oba celky si mohou krátce odpočinout.
     
    46:49
    Před bránou chvíli Čermák s Novotným, hru ale přerušuje muž v litvinovské kleci.
     
    47:07
    Je jasné, že domácí už nebudou nikam pospíchat. Stále vedou o dva góly a bezpečně kontrolují výsledek.
     
    47:48
    Dobrá šance Kempného, který střílel od modré čáry a důležité bylo, že Francouz puk přidržel a nepustil Němce k dorážce. Brněnský útočník už byl připravený v brankovišti.
     
    48:39
    Sektor brněnských diváků si přeje kontaktní branku, další možnost příjde následně...
     
    49:09
    ...Martin Růčinský je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    49:21
    Střela Kováčika končí u Francouze a poté domácí vyhazují. Kometě dělá problém přechod středního pásma a o modré lajně ani nemluvě. Hra přerušena pro ofsajd.
     
    50:00
    Deset minut před koncem třetí třetiny střílel Štěpán Novotný, ale těsně mimo. Pak už Kousalík vyhazuje do bezpečí. Litvínov je navíc stále u kotouče.
     
    50:28
    Diváci tleskají svému mužstvu, oslabení zvládá Litvínov velice dobře a Kometa podruhé v řadě v ofsajdu.
     
    50:48
    Už se hraje v pěti a Jan Hanzlík nepříjemně nahodil kotouč na Francouze. Ten vůbec nic neviděl přes clonícího Šlégra, nakonec však zasáhl levým betonem.
     
    51:15
    Znovu Jan Hanzlík v akci. Vystřelil od modré a teď už ten puk Šlégr skutečně tečoval. Naštěstí pro Vervu byl Pavel Francouz pozorný.
     
    52:02
    Bude se vylučovat a Vojtěch Němec už sedí za katrem. Vypadalo to na hru tělem, sudí ovšem viděl něco jiného. Trest zní 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    52:39
    Přesilovka tedy pro Litvínov, který sedm minut před koncem má možnost zvýšit své vedení.
     
    53:15
    Pavlíkova rána mimo brněnskou bránu, domácí ale nikam nepospíchají, rozvážně rozehrávají.
     
    53:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To byla rána jak z děla. Přesilovku domácích využívá PETER JÁNSKÝ, který se s tím tedy vůbec nepáral a na cestu do Brna naložil soupeři čtvrtou branku. Čiliak sice střelu viděl, ale byla tak prudká, že nestihl vůbec reagovat. A čtvrtý bod si připisuje Jiří Šlégr, dnes (1+3). Asistence: Jiří Šlégr.
     
    54:37
    Šlégr nemá stále dost. Další ranou potrápil Marka Čiliaka.
     
    55:20
    Utkání se tak může v poklidu dohrávat, Kometa už zřejmě nedokáže něco s výsledkem udělat. Možnosti byly v přesilovkách, ale chyběl lepší přechod středním pásmem a přesnější souhra.
     
    56:48
    Diváci už oslavují výhru, fanoušci Komety sympaticky fandí dál i za nepříznivého stavu.
     
    57:04
    Smůla Komety při střele Tomáše Vondráčka, který chtěl napřáhnout na Francouze, ale zlomená hokejka mu překazila jeho plány.
     
    57:49
    Kováčik výborně prokličoval přes dva beky a dostal se až do blízkosti Francouze. Pěkná akce slovenského beka končí střelou do prostoru, kde výborně chytající gólman bezpečně stál.
     
    58:15
    Verva si užívá závěr zápasu, je jasné, že si dnes připíše tři body a udrží aktuálně desáté místo.
     
    58:39
    Jurčík se prokličkoval přes Hanzlíka, ale na Čiliaka si nepřišel. Vhazování u brněnského brankáře.
     
    59:50
    Ještě jednou zakázané uvolnění Komety, těsně před koncem duelu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. U všeho byl dnes Jiří Šlégr, který se stává zaslouženě hráčem zápasu. Jednak si připsal gól a tři asistence a jednak stál i u jediné branky Brna. Smolně si totiž bruslí srazil puk po nahození Novotného. Většinu času Verva v utkání dominovala a soupeře do nějakých velkých šancí nepouštěla. Kometě chyběla lehkost, lepší souhra a přechod středním pásmem. Výsledek proto hovoří za vše, Litvínov bere tři body, Kometa jede domů s prázdnou.
     
    Hráči zápasu: Jiří Šlégr – Leoš Čermák.
     
    Střely na bránu: 24:29.
     
    Tolik z dnešního zápasu, díky za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního večera pokud možno ve společnosti onlajnů. (20:49:29)
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 2. Šlégr (Jánský, Lukeš), 30. Černý (Šlégr), 33. Rapáč (Šlégr, Gerhát), 54. Jánský (Šlégr) – 14. Novotný (Kuboš)


    HC VERVA Litvínov: Francouz (Nechvátal) – Pavlík, Zeman, Stříteský, Šlégr, Posmyk, Kousalík – Martynek, Ručinský, Trávníček (C) – Jánský, Gerhát, Lukeš – Rapáč, Černý, Pšurný – Písařík, Smolka, Jurčík, Zavřel. Trenéři: Radim Rulík, Miloslav Hořava.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Klimeš) – Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – T. Vondráček, Čermák (C), J. Hruška – Pivko, V. Němec, T. Svoboda – Burian, Novotný, Dočekal – Wasserbauer, H. Zohorna, Jenyš. Trenéři: Vladimír Kýhos, Karel Beran, Martin Pešout.

    Rozhodčí: Martin Fraňo, Pavel Hodek – Evžen Kostka, Jaromír Bláha

    Diváci: 3836
    bahis siteleri