Prešov – Topoľčany 1:0 (kon.) | Trnava – Senica 2:1 (1:0 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Michalovce 4:0 (kon.)
Prievidza – Pov. Bystrica 1:4 (kon.) | Bardejov – SR 18 2:0 (kon.) | Detva – Spišská N. Ves 2:4 (kon.)
konec
HC Prešov 07
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Topoľčany
sk Neděle 05.01.2014, 17:00 • Ice Arena, Prešov • 1. liga (SR)
Partner:
     
    59:20
    Topoľčany sú za bránkou domácich a Hippík je už von z brány!
     
    58:35
    Oddychový čas hostí. Za pokriku "Prešov!" ženú svojich dopredu fanúšikovia v Ice aréne.
     
    58:00
    Teraz ale chýbali milimetre, v kruhu sa sám teraz ocitol po chybe Prokop, jeho strela ide do rohu, betónom puk ale tesne vyráža brankár a tak je to stále 1:0.
     
    55:50
    Topoľčany v útoku, nebezpečne si do kruhu nakorčuľoval Mihálik, jeho delovka mala dobrý smer, Marton ju ale vystihol vyrážačkou a puk je pri mantineli.
     
    55:03
    Prešov dal gól!
    Dočkali sme sa! Konečne. A tentokrát platí, že v jednoduchosti je krása. FILIP PODSEDLÝ si nakorčuľoval do pásma a ako už niekoľkokrát to domáci skúšali, teraz to do horného rohu brány vyšlo a je to 1:0!

    Asistencia: Kristián Horvát
     
    52:38
    Presilovka, ktorá ani nevyzerala byť presilovkou v podaní Topoľčian sa končí. Za filmovanie odhádza Tvrdík na dve minúty.
     
    51:41
    Pred ním sa ale Marton dopustil podrazenia a vylučuje sa. Prešov je oslabený a nebude mať v hre Krempaského.
     
    51:30
    Šanca ale aj na druhej strane, Košecky šiel sám na Martona, strelou švihom ho ale neprekonal a ani z následnej dorážky mproti Martonovi neuspel.
     
    51:05
    Tak ďalšia veľká šanca Prešova, medzi kruhmi si ťažký puk spracoval Krempaský, vypálil do hornej časti a neuspel, znova zázračný Hippík a jeho vyrážačka.
     
    48:55
    Obrovská šanca, dvakrát to pred Martonom teraz skúšal Dobrý, no vďaka jeho betónu neuspel a potom odrazený puk trafil Košecký a zrazu sa vzala zázračná lapačka, ktorá zabránila istému gólu!
     
    48:00
    Veľká šanca, po prihrávke sa sám na bránu rútil v oslabení Podsedlý, ktorý chcel asi blafák, no ten mu nevyšiel a puk nechal za sebou!
     
    46:19
    Prešov síce má tlak napriek poslednej akcii hostí, ale necháva sa vylúčiť. Slávik si odsedí dve minúty za faul lakťom a Topoľčany majú šancu na otvorenie skóre.
     
    44:20
    Naspäť sa ale dostal Kohutiar, ten našiel na druhej strane Halása, Hippík sa ale stihol presunúť a betónom kryje pokus najlepšieho strelca domácich.
     
    40:40
    A veľká šanca Prešova! Pred bránku sa ocitol s pukom Halás, mal to na bekhend no dnes skvelý Hippák ho vychytal a poradil si aj s jeho druhým pokusom!
     
    38:00
    Po dobrej kombinácii už aj mimo mantinelu sa v kruhu s pukom ocitol Káčer, jeho strela ale končí na Martonovi, ktorý puk vyrazil, no obrana sa postarala o vyhodenie.
     
    35:40
    Do úniku sa dostal Halás so Sabolom, akcia 2 na 1, Halás prihrával, ale puk je zblokovaný... Škoda.
     
    34:37
    Po tom, ako na ľade ostal jeden z hráčov hostí sa hra prerušila. Dôvodom bude vysoká hokejka. ktorú teraz hostia reklamujú. A toto by sa stávať nemalo! Po reklamácii a otvárajú dvierka na trestnej lavici, na ktorú putuje za piskotu divákov Viliam Knap na 4 MINÚTY!
     
    32:45
    Tak to bola ale šanca. Hokejové umenie v podaní domáceho Sabola, ten sa prekľučkoval cez obrancu, sám pred brankárom skúsil blafák, ktorý ale Hippík zázračne vychytal!
     
    31:35
    Veľmi veľmi pomaly, na čo Prešov doplatil, puk zachytil Raček, našiel pred bránkou úplne voľného Košeckého, ktorý okamžitou strelou našťastie pre Prešov po hrubej chybe minul bránu!
     
    28:20
    Ale aj hostia teraz dokázali, že vedia zaútočiť, Dobrý šiel z uhla, nakoniec zvolil že obíde Martona a zasunie, čo sa mu vďaka betónu brankára ale nepodarilo.
     
    25:05
    Výborná akcia Prešova, ktorý má jasne navrch, po dobrej prihrávke z kruhu dozadu na Slávika si obranca HC 07 nabehol až do kruhu, odkiaľ vyslal strelu do horného rohu, ktorú skvelý brankár Hippík schoval v lapačke! Nádhera.
     
    21:00
    A hneď protiútok, do šance sa na opačnej strane dostal Káčer, ale strelou švihom nechal iba predviesť betón Martona!
     
    Začína druhá tretina.
     
    Ľad pomaly mrzne a na ihrisku je teda voda a nie ľad. Stále čakáme...
     
    18:00
    Topoľčany to dlhšie hrali v útoku, nakoniec ale prvý prešovský útok dostal puk do útoku, nastal chaos pred brankárom, tam sa zorientoval Sabol a bekhendom nechal predviesť lapačku Hippíka!
     
    13:20
    Obrovská šanca Prešova, Sabol sa doslova preštrikoval cez dvoch hráčov, ešte našiel pri ňom idúceho Kohutiara, ktorý bekhendom trafia betón Hippíka!
     
    11:35
    Pokračuje tlak domácich, najprv medzi kruhmi vychytal Hippík Kohutiara a následne úplne sám dostal pred bránu puk Kivader, ten ale tvrdou strelou mieril tesne nad a Hippík ani nemusel zasahovať, teda on ani nezasahoval...
     
    01:55
    Domáci si zahrajú početnú prevahu o dvoch hráčov. Na 2 minúty si za vrazenie na mantinel odchádza sadnúť Adrián Kolník.
     
    01:01
    Jozef Mhálik si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za hákovanie na dve minúty.

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 56. Podsedlý (Horvát)


    HC Prešov 07: Marton – Malina, Ejem – Slávik, B. Ružička – Guntáš, Tartaľ – Kohutiar, Sabol, Halás – Krempaský, Prokop, Podsedlý – Kivader, Tomčák, Renčok – Fusek, Knap, Horvát
    HC Topoľčany: Hippík – Kutňanský, Sluka – Bystričan, Chromý – Kolník, Žitňanský – Kasana – Tvrdík, Drahovský, Káčer – M. Mihálik, J. Mihálik, Szalay – Raček, Dobrý, Košecký

    Rozhodčí: Miroslav Štefik – Jozef Farkaš, Róbert Frimmel
    bahis siteleri