Kometa Brno – Žďár n/S 11:0 (kon.) | Pardubice – Č. Budějovice 6:3 (kon.) | Třinec – Warriors Brno 8:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Liberec 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
8:2 (4:1, 3:1, 1:0)
HCM Warriors Brno
Sobota 26.09.2015, 13:00 • Nová WERK ARENA, Třinec • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Z nové WERK ARENY v Třinci je to pro dnešek všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Pokud jste fanouškem Ocelářů, sledujte probíhající utkání juniorů Třince s Olomoucí ze staré Werk Areny na Onlajnech. Příjemné sobotní odpoledne a u dalších přenosů z hokejových stadionů se těším, na počtenou! (15:08:51)
     
    V dalším kole se Třinec představí v pondělí 28. září ve 12:00 na ledě Přerova, Warrior Brno přivítá v ten samý den na vlastním stadionu od 14:00 Vítkovice.
     
    Utkání končí očekávaným vítězstvím Třince. Do třetí periody vstupovali Třinečtí s pětibrankovým náskokem, který v pohodě kontrolovali. Vystřídali brankáře a místo Ochmana dochytal zápas Kučera, jenž ani jednou neinkasoval. Warrior nevyužil na začátku třetí části přečíslení tří proti jednomu, Tománek zase ve vyložené šanci střílel vedle. Oceláři přečkali první oslabení v zápase, a v čtyřiapadesáté minutě dokonce udeřili v nevýhodném počtu hráčů na ledě. Raška se protlačil až před Richtera a zakončil přesně.

    V posledních minutách mohli domácí přidat další góly, ale Indrsta vychytal Richter a Peterkova střela byla sražena nad branku. Poté Jihomoravané ubránili další oslabení a minutu před koncem předvedl Richter skvělý zákrok proti osamocenému Peterkovi. Na rozdělení bodů ale samozřejmě nic nezměnil, Oceláři vítězí počtvrté v řadě a dostávají se do čela tabulka východní části soutěže. Warrior Brno zůstane ve spodní polovině.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Tak se opravdu stalo a po nahození od modré čáry šel Čmiel hodně důrazně do brankáře Richtera, a potom schytal své od obránců jihomoravského celku.
     
    59:30
    Teď už běží poslední minuta utkání a Oceláři nahazují puk po mantinelu. Ještě zkusí zatlačit na Warrior a přidat devátou branku.
     
    58:55
    Třinečtí mají stále chuť útočit a přidávat góly! Raška se prodral před branku, přihrál doleva Peterkovi, ale proti němu předvedl úžasný zákrok Richter!
     
    58:42
    Hosté jsou v plném počtu a oslabení relativně v klidu přečkali. Korčákovo nahození od mantinelu trefilo Tománka, od něhož se puk odrazil k Richterovi.
     
    57:56
    Dufek našetřil nějaký čas v oslabení a odvezl puk až do útočného pásma. Tam byl čistě naražen na mantinel a těžce se zvedá.
     
    57:24
    Konderla napálil odražený puk z mezikruží směrem na branku, ale Richter ani zasahovat nemusel, jelikož střelu zablokoval někdo z obránců.
     
    56:57
    Radzienciakova dělovka skončila jen na tvrzeném skle za brankou. Šikovně ruce pak ukázal Peterek, ale ani on, ani Marguš nedokázali zakončit.
     
    56:23
    Ve třetí třetině přichází již třetí vyloučení. Tomáš Pigl (WAB) je potrestán dvěma minutami za napadení Rybnikára.
     
    55:28
    Třinec ujel do přečíslení dvou proti jednomu a Peterek přihrál Indrstovi. Jenomže ten nedostal puk ideálně na hůl, musel se ještě rovnat a Richter jeho střelu vyrazil! Dorážka Peterka z předbrankového prostoru byla sražena do ochranné sítě.
     
    55:09
    Domácí jsou v plném počtu a Kučera si až na konci oslabení připsal úspěšný zákrok. Konderlou tečovanou střelu Hrubeše vzal do lapačky.
     
    54:29
    Útok Warrioru zastavil ofsajd, ve středním pásmu se pak úplně nedohodli Tománek a Plandor, ale Třinec pokračuje s pukem na holích.
     
    53:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři udeřili v oslabení a na světě je první branka ve třetí třetině! ADAM RAŠKA se ke kotouči v útočném pásmu znovu dostal, protáhl se mezi obránci až před Richtera a přesně zakončil! Po čtyřech asistencích se tedy Raška dočkal také gólu – 8:2! Bez asistence.
     
    53:34
    Třinec se hned na začátku oslabení osvobodil vyhozením a čas vepředu šetří Raška s Indrstem. Richter dokonce musel vyrážet Indrstovu střelu.
     
    53:07
    Warrior si zahraje druhou přesilovku. Mezi modrými čarami fauloval Jonáš Peterek (TRI) Karpíška a odsedí si dvě minuty za podražení.

    Ondřej Zoubek

    Martina Sikorová

    Branky a nahrávky: 3. Peterek (Mikler), 10. Peterek (Indrst, Raška), 16. Indrst (Raška, Peterek), 20. Peterek (Srníček, Indrst), 21. Indrst (Raška, Peterek), 26. Srníček (Čmiel), 36. Indrst (Raška, Peterek), 54. Raška – 8. Mudrych, 23. Bocián (Vlk)


    HC Oceláři Třinec: Ochman (od 41. Kučera) – Bulawa, Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, S. Radzienciak – Tobiáš Marguš, Raška, Čmiel, Pszczółka, Plandor, Peterek, Tománek (C), Korčák, Indrst (A), Mikler, Rybnikár. Trenér: Jiří Raszka.
    HCM Warriors Brno: Lambert (od 26. Richter) – Chlubna, Daněk, Veleba, Branžovský – Müller, Mudrych (C), Krška, Hrubeš, Turanský, Dufek, Antoňů, Vlk, Karpíšek, Pigl, Bernovský (A), Bocián (A). Trenér: Oldřich Kališ.

    Rozhodčí: Mrkva – Dohnal, Šprigl

    Diváci: 70
    ocianews.com