Crystal Palace – West Brom 2:0 (kon.) | Norwich – Leicester 1:2 (kon.) | Manchester City – Newcastle 6:1 (kon.)
Aston Villa – Stoke 0:1 (kon.) | Bournemouth – Watford 1:1 (kon.) | Sunderland – West Ham 2:2 (kon.)
Chelsea – Southampton 1:3 (kon.)
konec
Chelsea FC
1:3 (1:1)
Southampton FC
Sobota 03.10.2015, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    SOUTHAMPTON FC
    Southamptonu se v posledních letech v Premier League velmi daří! V loňské sezóně obsadili Saints sedmé místo, a zajistili si start v kvalifikaci o Evropskou ligu. Svěnřeci trenéra Koemana se však do základní skupiny neprobojovali. Southampton se momentálně nachází na desáté příčce tabulky!

    Narozdíl od Chelsea, Southampton zažívá v posledních zápasech velmi dobré období! Na konci srpna si Saints dokázali v domácí prostředí poradit s Norwich City poměrem 3:0. Lehkým zklamáním pro fanoušky jistě byla bezbranková remíza na hřišti West Bromwiche. Následně viděl St. Mary´s Stadium krásnou bitvu s Manchesterem United, kterou nakonec ovládl tým ze severní Anglie 3:2! I Saints si dokázali v zápase ligového poháru poradit, a porazili Milton Keynes Dons poměrem 6:0! Poslední ligové utkání sehráli svěřenci nizozemského trenéra doma proti Swansea City. V 61. minutě dával Mané již na 3:0, v závěru však výsledek upravil z penalty Sigurðsson. Do dnešního utkání nevstupují "svatí" v roli favorita, nicméně mohou pouze překvapit! Těšit se můžeme na výkon Itala Graziana Pellého, který mířil přesně již čtyřikrát'!
     
    CHELSEA FC
    Úřadující mistr anglické Premier League zatím v letošní sezóně nepředvádí ideální výkony. Londýnský celek se nachází až na čtvrnácté pozici, na svém kontě má pouze osm bodů. José Mourinho však jistě ví, že se jedná o dlouhodobou soutěž, a ztrátu ze špatného začátku lze dohnat v průběhu soutěže!

    Do Ligy mistrů však Blues vstoupili vítězně. V domácím prostředí přivítali přemožitele Viktorie Plzeň, izraelské Macabi Tel Aviv. V tomto utkání předvedla Chelsea velmi dobrý výkon, a vyhrála 4:0! Další výhru si Chelsea připsala v dalším utkání, když doma porazila Arsenal 2:0. Tato výhra však byla ve všech médiích velmi diskutována, a následně přišel i třízápasový trest pro Diega Costu, který tak dnes bude chybět! V ligovém poháru si svěřenci trenéra Mourinha poradili s Walsallem, a zvítězili 4:1. Velká vlna kritiky se na Chelsea snesla po zápase v Newcastlu, kde londýnský celek pouze remízoval 2:2. V tomto týdnu sehráli Blues zápas Ligy mistrů v portugalském Portu. Hráči se dopouštěli hlavně individuálních chyb v obraně, čehož Porto využilo, a vyhrálo 2:1. Chelsea se dnes jistě bude pokoušel potěšit své fanoušky výhrou, v cestě však stojí Southampton!
     
    Příjemný sobotní podvčer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Anglická Premier League má o tomto víkendu na programu své osmé kolo. My se společně zaměříme na utkání úřadujícího mistra Chelsea FC proti Southamptonu FC. Úvodní výkop je naplánován v 18:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Fàbregas – Willian, Oscar, E. Hazard – Falcao.
    Náhradníci: Blackman – K. Zouma, Pedro, Rémy, Matić, Loftus-Cheek, Baba.

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – Romeu, Wanyama – Mané, S. Davis, Tadić – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Long, Jay Rodriguez, Martina, Ward-Prowse, Juanmi.

    Rozhodčí: Madley – McDonough, Perry (vš. Anglie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ještě jednou příjemný podvečer při sledování zápasu mezi Chelsea a Southamptonem! Oba týmy jsou již připraveny na hrací ploše, a za malou chvíli začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Robert Madley právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici hráči domácího celku, kteří se hned přesunuli na útočnou polovinu, a zahajují kombinaci.
     
    2
    Kombinaci Chelsea se pokoušel narušit Steven Davis, který velmi tvrdě zajel pod nohy Fabregase. Španělský záložník však stihl poslat míč na Williana. Následně Oscar poslal přihrávku na hrot, kam si naběhl Falcao. Před domácího útočníka se dostal Fonte, který kontroloval, aby míč doběhl do zámezí.
     
    3
    Ke své úvodní kombinaci se dostal i Southampton, ta však neměla dlouhého trvání. Nizozemský stoper Virgil van Dijk poslal hodně nepřesný centr na Graziana Pellého, a míč skončil v zámezí. Chelsea bude vhazovat.
     
    4
    John Terry rozehrál na pravou stranu na Williana, který sklepl míč do středu pro Oscara, ten se pokoušel vysunout Falcaa, kterému však nevyšel náběh. Následně fauloval Ramires Graziana Pellého, a u míče je Southampton.
     
    5
    César Azpilicueta skvěle napadal rozehrávajícího Cédrica Soarese. Portugalský obránce však stihl dostat míč zpět k Fontemu. Následně však toho samého hráče napadal Hazard, který již byl úspěšný, a získal míč!
     
    5
    Chelsea se stáhla na vlastní polovinu, a zahajuje postupný útok od stoperů. Saints se pokoušejí napadat, nicméně hráči Chelsea posílají míč velmi rychle z nohy na nohu!
     
    6
    Ve středu hřiště se nechal o míč obrat Fabregas, a Graziano Pellé se pokoušel vyslat do úniku Sadia Maného. Mladý kířdelník míč dostal, nicméně v době přihrávky se nacházel v jednoznačném ofsajdu!
     
    7
    První standardní situaci měl k dispozici hostující Southampton. Rozehrávky se ujal Steven Davis, jehož centr ve vápně zasáhl Terry, a míč skončil v zámezí. Následuje rohový kop!
     
    8
    Exekuce prvního rohového kopu se zhostil Dušan Tadić, jehož centr však skončil v rukavicích brankáře Begoviće! Chelsea se následně pokoušela dostat do rychlého protiútoku, nicméně Falcao byl proti přesile, a raději poslal zpáteční přihrávku.
     
    9
    Southampton se však dokázal dostat zpět k míči, a zahrával další standardní situaci. I tentokrát ji rozehrál Dušan Tadić, kterému se centr vůbec nepovedl, a Begović míč zachytil!
     
    9
    Bosenský brankář velmi rychle rozehrál, a na levé straně našel Edena Hazarda, který se pokoušel dostat do vápna. Jeho postup však zastavil tvrdým zákrokem Oriol Romeu, který vidí od hlavního rozhodčího žlutou kartu!
     
    10
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Desátá minuta a Chelsea vede! Exekuce standardní situace se ujal Brazilec WILLIAN, který nejspíše centroval do vápna, nicméně míč poslal tak dokonale, že ten zaplaval do růžku branky! Nádherná branka brazilského středopolaře!
    10. WILLIAN - 1:0
     
    11
    Southampton se probojoval ke svému druhému rohovému kopu v tomto zápase. Rozehrávky se ujal opět Dušan Tadić, který však poslal svůj centr pouze do rukavic Asmira Begoviće!
     
    13
    U postranní čáry na levé straně fauloval Ramires unikajícího Victora Wanyamu. Následnou standardní situaci si vzal na starost opět Dušan Tadić, kterému však dnes centry vůbec nevycházejí. I tento skončil v rukavicích Asmira Begoviće!
     
    14
    Hráči Southamptonu ještě signalizovali, že by se měl kopat pokutový kop, neboť ve vápně skončil na zemi van Dijk! Dle opakovaných záběrů byl nizozemský stoper tahán za dres Branislavem Ivanovićem, hra však pokračuje!
     
    15
    Chelsea se zatím nedaří dostat k míči, a Southampton se pokouší vymyslet něco kloudného na útočné polovině. Následně však na pravé straně chyboval Soares, a ke střele na hranici vápna se dostal Oscar, ta však byla zablokovaná!
     
    16
    Na druhé straně však mohl Southampton vyrovnat! Ve středu hřiště to udělal výborně Dušan Tadić, který udržel míč proti trojici protihráčů, a krásně uvolnil na pravé straně Stevena Davise. Jeho rána však mířila mimo branku!
     
    17
    Spolupráce mezi Azpilicuetou a Falcem nejdříve nebyla úspěšná, nicméně nepřesnou přihrávku Maného vystihl právě kolumbijský tygr, který vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    18
    Southampton se pokoušel kombinovat na levé straně. Sadio Mané se však zatím nemůže dostat do zápasu. Bývalý hráč rakouského Salzburgu si nabíhal na přihrávku Dušana Tadiće, ta však byla příliš dlouhá, a míč skončil u Begoviće.
     
    20
    Fabregas dostal ve středu hřiště dostatek prostoru, a následně roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl Hazard. Belgický záložník našel ve středu hřiště Oscara, jehož střela však mířila nad branku!
     
    21
    O individuální průnik se na pravé straně pokoušel Willian, nicméně proti dvojici Bertrand – Romeu neuspěl. Dokázal však dostat míč na Ramirese, který našel Hazarda. Belgičan dokázal udržet míč, a vybídl ke střele Falcaa, ten byl však u míče příliš pozdě.
     
    22
    Chelsea se dokázala velmi rychle dostat k míči zpět, a kombinuje na útočné polovině. Hráči Saints aktivně napadají, avšak k míči se nemohou dostat.
     
    22
    John Terry se pokusil zrychlit kombinaci útočným nákopem na Falcaa, který se nejdříve k míči nedostal. Následně provedl zajímavý průnik Oscar, který míč poslal do vápna. Před Falcaem míč odkopl do zámezí stoper Fonte.
     
    24
    Na levé straně nedokázal zpracovat centr od Oscara Eden Hazard, a dopředu šel Southampton. Steven Davis hledal za obranou Sadia Maného, ten se nacházel v ofsajdu!
     
    25
    Fabregas roztáhl hru na levou stranu pro Oscara. Oba hráči si míč vyměnili ještě jednou na hranici vápna. Následně se dostal do zakončení brazilský středopolař, který však prudkou střelou Stekelenburga nepřekonal!
     
    26
    Dodatečně dostává žlutou kartu hostující Ryan Bertrand, který neunesl, že nebyl odpískán zákrok Williana, a brazilskému hráči se pomstil. Hlavní rozhodčí vedl s bývalým hráčem Chelsea dlouhou debatu, následně udělil žlutou kartu!
     
    28
    Na pravé straně svedl další souboj Ryan Bertrand s Willianen. Tentokrát se vše obešlo bez faulu, nicméně anglický obránce nezvládl tlak od Williana, a míč mu uskočil do zámezí.
     
    29
    Velmi tvrdý souboj podstoupil na levé straně hostující Cédric Soares, na kterého si naskočil Eden Hazard. Robert Madley nedovolený zákrok neodpískal, což se portugalskému obránci přiliš nelíbilo. Saints však budou alespoň vhazovat!
     
    30
    Dlouhý nákop Asmira Begoviće hledal na útočné polovině Radamela Falcaa, který si však ve vzdušném souboji s van Dijkem nepočínal úspěšně, a míč se odrazil do náruče Stekelenburga.
     
    31
    Southamptonu se v posledních minutách vůbec nedaří v kombinaci. Na levé straně se pokoušel Dušan Tadić vysunout Maného, ten však do náběhu vůbec nešel. K nedorozumění došlo i na straně Chelsea, a míč skončil v zámezí.
     
    32
    V levém rohu na polovině Chelsea bojoval proti přesile Steven Davis, avšak neuspěl, a míč skončil v zámezí. Southampton velmi rychle rozehrál, a míč se dostal na hranici vápna, kde se nacházel Sadio Mané. Hostující hráč spadl ve vápně po souboji s Willianem, avšak hlavní rozhodčí penaltu nenařídil, což pochopitelně naštvalo hráče Southamptonu!
     
    33
    Sadio Mané se tentokrát prezentoval faulem u vápna v souboji s Branislavem Ivanovićem. Hra je tak přerušena, a kombinaci Saints je u konce! Dopředu může zamířit Chelsea ...
     
    35
    Blues kombinovali na vlastní polovině, nicméně Southampton velmi aktivně napadal. Fabregas tak raději poslal zpáteční přihrávku k Begovićovi, který s rozehrávkou rozhodně nespěchá!
     
    36
    Sadio Mané je v posledních minutách velmi aktivní. Tentokrát se bývalý hráč Salzburgu pokoušel dostat na levé straně přes Ivanoviće. Srbský obránce však předvedl čistý obranný zákrok, a míč poslal do zámezí.
     
    37
    Dlouhý výkop Maartena Stekelenburga našel ve středu hřiště pouze Fabregase, jehož následnou hlavičku si zpracoval Steven Davis, a hostující celek míří vpřed.
     
    38
    Cédric Soares dostal míč do středu hřiště na Graziana Pellého, který svedl těžký souboj s Gary Cahillem. Italský kanonýr míč udržel, a navíc byl faulovaný. Southampton tak má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    39
    Exekuce standardní situace se ujal Steven Davis, který našel na zadní tyči naběhlého Virgila van Dijka, který posílal míč před branku. Pohotově však zasáhl Branislav Ivanović, který dostal míč do zámezí.
     
    40
    I tentokrát se exekuce zhostil Dušan Tadić, jehož centr nebyl povedený. Na opačné straně se však dostal k míči Oriol Romeu, který poslal do vápna ideální centr, který se snášel do branky, Begović však míč raději poslal na rohový kop!
     
    41
    Následného rohového kopu se již ujal Steven Davis, avšak ani z tohoto rohu Saints nedokázali udeřit. Za vápnem však míč zpracoval Victor Wanyama a Southampton pokračuje v kombinaci!
     
    42
    A mohlo být vyrovnáno! Ve středu hřiště předvedl parádní práci Steven Davis, který ideální přihrávkou uvolnil Ryana Bertranda. Proti bývalému obránci Chelsea však skvěle vyběhl Asmir Begović, který střelu vyrazil na rohový kop!
     
    43
    Sadio Mané ve středu hřiště unikal Ramiresovi, který hostující hráče poslal k zemi tvrdým skluzem. Hlavní rozhodčí Robert Madley udělil brazilskému hráči žlutou kartu!
     
    44
    Southampton právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Southampton je v posledních minutách jednoznačně aktivnější, a zaslouženě vyrovnává! Skvělý centr na hranici vápna dostal Graziano Pellé, který sklepl míč pro STEVENA DAVISE, jehož přízemní střela zamířila přesně k tyči!
    44. Steven DAVIS - 1:1
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+2
    Velmi dobrou práci odvedla na levé straně dvojice Eden Hazard – Oscar. Druhý jmenovaný dostal před vápno přihrávku od belgického hráče, a pokoušel se dostat do vápna. Nedovoleným zákrokem se však prezentoval Wanyama, a je z toho zajímavá standardní situace!
     
    45+3
    Exekuce se ujal Willian, kterému však zakončení tentokrát příliš nevyšlo. Jeho střela trefila pouze zeď, a první poločase je u konce!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas na Stamford Bridge nabídl velmi pěknou podívanou! Hned v desáté minutě se domácí dostali do vedení po krásném centru Williana, který zaplaval do růžku branky! O šest minut později mohl vyrovnat Steven Davis, kterého krásně uvolni Tadić, jeho rána však mířila mimo! Ve 32. minutě se domácí hráči dožadovali pokutového kopu po pádu Sadia Mané, hlavní rozhodčí byl však proti. V závěru poločasu byl Southampton výrazně lepší, a přišlo vyrovnání. Pellé sklepl míč pro Stevena Davise, který poslal míč přesně k tyči!

    Druhý poločas začne za stavu 1:1 přibližně v 19:33!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba trenéři provedli před začátkem druhého poločasu své první střídání! José Mourinho poslal ze hry Ramirese, na jehož místo nastupuje Nemanja Matić. Dohrál také Oriol Romeu, toho nahrazuje Ward-Prowse!
     
    47
    Chelsea kombinovala na levé straně, nicméně spolupráce mezi Fabregasem a Azpilicuetou nevyšla. Španělský obránce nedokázal ideálně zpracovat míč, a ten skončil v zámezí.
     
    48
    Portugalský stoper José Fonte našel ve střed Ward-Prowse, který se pokoušel vybídnout k úniku Saida Maného. Hostující hráč se však k míči přes Cahilla nedostal.
     
    49
    Teď však měl Mané dvě obrovské šance! Nejdříve bývalého hráče Salzburgu vybídl ke skórování Dušan Tadić, který poslal přesnou přihrávku za obranu Chelsea. Skvělý zákrok však předvedl Asmir Begović. Akce pokračoval a do vápna naběhl Bertrand, který našel na "desítce" opět Maného, jehož ránu zablokoval John Terry!
     
    51
    Dušan Tadić byl teď ve vzdušném souboji faulován hned dvojicí hráčů. Hlavní rozhodčí nakonec odpískal nedovolený zákrok Branislava Ivanoviće. Následné standardní situace se ujal Ward-Prowse, jehož centr však odvrátila obrana Blues.
     
    52
    Nemanja Matić se ve středu hřiště nedokázal dostat přes Maného, který srbského středopolaře obral o míč. Matić následně "napravil" svou chybu nedovoleným zákrokem v souboji s Wanyamou.
     
    53
    Radamel Falcao se přes střed hřiště do zakončení neprocpal. Hra se následně přesunula na levou stranu, kde Azpilicueta hledal ve vápně Matiće. Srbský středopolař se však k míči nedostal.
     
    54
    Azpilicueta je zatím ve druhém poločas velmi aktivní! Tentokrát se španělský obránce pokoušel odcentrovat přes levou stranu, jeho pokus však zablokoval bránící hráč na rohový kop!
     
    55
    Exekuce rohového kopu se zhostil Cesc Fabregas, jehož centr letěl na přední tyč. Pohotový van Dijk však míč odhlavičkoval. O pár sekund později vrátil míč do ohně Matić, jehož centr však skončil v zámezí.
     
    56
    Kombinaci Southamptonu na útočné polovině zastavil Sadio Mané, který se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Gary Cahillem. Chelsea rychle rozehrála, nicméně centr Ivanoviće nikoho z Blues na útočné polovině nenašel.
     
    56
    Na útočný výlet se vydal Virgil van Dijk, který následně procpal míč na Sadia Maného. Senegalský záložník se však do zakončení nedostal!
     
    57
    Krásnou přihrávku do vápna poslal Cesc Fabregas, který našel Radamela Falcaa, který se vyhnul Fontemu, a spadl po souboji s brankářem Stekelenburgem. Hlavní rozhodčí penaltu nenařídil, a navíc udělil domácímu útočníkovi žlutou kartu!
     
    59
    U postranní čáry na levé straně svedl souboj Azpilicueta s Cédricem Soaresem. Úspěšnější byl nakonec portugalský stoper, neboť Southampton bude vhazovat!
     
    60
    Southampton právě vstřelil branku!
    Tak to je velký šok pro domácí celek! Southampton jde totiž do vedení! Ve středu hřiště to udělal krásně Graziano Pellé, který udržel míč přes dvojicí protihráčů, a vysunul do úniku SADIA MANÉHO. Toho nedokázal zastavil John Terry, a senegalský záložník dostal míč do sítě!
    60. Sadio MANÉ - 1:2
     
    61
    Chelsea se pochopitelně vrhla hned do útoku, a vybojoval rohový kop. Exekuce se ujal Cesc Fabregas, jehož centr však nebyl pro branku Southampton nebezpečný. Stekelenburg si míč našel ve vzduchu, a lapil ho!
     
    63
    Eden Hazard se pokoušel zrychlit kombinaci na levém křídle, nicméně se přes Stevena Davise do vápna nedostal. Následně dostal přihrávku do vápna Oscar, který spadl po souboji s van Dijkem. Ani v tomto případě se penalta nepíská!
     
    64
    José Mourinho reaguje na současný stav svým druhým střídáním! Willian sice vstřelil jedinou branku svého týmu, jinak však jeho výkon nebyl povedený. Na jeho místo přichází španělský křídelník Pedro!
     
    65
    Velmi tvrdý zákrok předvedl Radamel Falcao, který dohrál Sadia Maného ve středu hřiště. Hlavní rozhodčí nicméně kolumbijskému útočníkovi žlutou kartu neudělil. Vedl však dlouhou diskuzi s Johnem Terrym i Falcaem.
     
    66
    Exekuce následné standardní situace se ujal Dušan Tadić. Srbský záložník vůbec nevystřelil špatně, avšak jeho střelecký pokus mířil těsně mimo, Begović navíc situaci kontroloval.
     
    67
    Další nedovolený zákrok domácího celku má na svědomí Branislav Ivanović, který poslal tvrdým zákrokem k zemi svého krajana Dušana Tadiće. Ten je momentálně v péči lékařů, uvidíme, zda-li bude pokračovat ve hře.
     
    69
    Rozehrávky standardní situace se ujal střídající Ward-Prowse, jehož centr však odvrátil John Terry. Následně se ke střele dostal právě Ward-Prowse, avšak mladý anglický záložník mířil hodně vysoko nad branku!
     
    70
    Dušan Tadić je již zpět na hrací ploše, a skvělou přihrávkou našel na pravé straně naběhlého Cédrica Soarese. Portugalský obránce si však špatně zpracoval míč, a do zakončení se nedostal.
     
    71
    Velmi dobrou obrannou práci odvedl Branislav Ivanović v souboji s Pellém. Následně byl na druhé straně faulován Radamel Falcao, kterého poslal k zemi Dušan Tadić.
     
    72
    Southampton právě vstřelil branku!
    Tak to už vypadá s Chelsea opravdu hodně špatně! Domácí celek chyboval ve středu hřiště, a k míči se dostal Sadio Mané, který skvěle načasoval přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl GRAZIANO PELLÉ. Střela italského kanonýra mířila přesně k tyči, a Southampton vede dvoubrankovým rozdílem!
    72. Graziano PELLÈ - 1:3
     
    73
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Nemanja Matić, přichází Loïc Rémy.
     
    74
    Střídající Pedro se poprvé po svém příchodu zapojil do hry, avšak na pravé straně neuspěl v souboji s Ryanem Bertrandem, který zkontroloval, aby míč došel do zámezí. Následuje odkop od branky!
     
    75
    Chelsea kombinovala na útočné polovině, nicméně Saints skvěle brání střed hřiště, a domácí se nemohou dostat na dostřel branky Stekelenburga.
     
    76
    Hostující celek měl další obrovskou příležitosti! Na levé straně nestačil na Maného Gary Cahill. Senegalský útočník našel ve vápně zcela volného Stevena Davise, který mohl přihrál lépe postavenému Pellému, avšak akci vzal na sebe, a jeho střelu zablokoval John Terry!
     
    77
    Následného rohového kopu se ujal Ward-Prowse, jehož centr však obrana Chelsea odvrátila, a Blues šli do protiútoku. Na pravé straně zakombinoval Oscar s Hazardem, a do zakončení se dostal prvně jmenovaný. Střela však mířila hodně mimo!
     
    78
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Dušan Tadić, přichází Jay Rodriguez.
     
    80
    Ze střední vzdálenosti to zkusil Cesc Fabregas, kterému se však střela vůbec nepovedla, a míč skončil hodně vedle branky Maartena Stekelenburga! Následuje odkop od branky Southamptonu.
     
    81
    Na druhé straně se pokoušel o rychlý protiútoku Southampton. Na levou stranu dostal přihrávku Sadio Mané, který se však při náběhu nacházel v ofsjadu!
     
    82
    Tentokrát mohla snížit Chelsea! Do vápna dostal přihrávku Rémy, který dokázal odcentrovat přes Soarese, nicméně Stekelenburg míč vyboxoval. Za vápnem se do míče opřel Pedro, španělský záložník však nemířil přesně!
     
    83
    Chelsea je v posledních minutách zatím jednoznačně lepší, nicméně se na útočné polovině nedokáže dostat do zakončení, pouze kombinuje ve středu hřiště ...
     
    84
    Teď však poslal pěknou křížnou přihrávku Eden Hazard, který našel ve vápně Pedra. Jeho střelu však zablokoval stoper Fonte, a byl z toho rohový kop. Exekuce se ujal právě Pedro, jehož centr odvrátila obrana Southamptonu!
     
    85
    Další rohový kop mohl vybojovat Eden Hazard, který však neuspěl proti Bertrandovi. Následovalo autového vhazování, které provedl Ivanović. Jeho "centr" našel před vápnem Hazarda, který byl faulovaný Pellém, a je z toho standardní situace!
     
    86
    Graziano Pellé následně dostal od hlavního rozhodčí žlutou kartu! K exekuci standardní situace se staví Radamel Falcao ...
     
    87
    Kolumbijský tygr se opřel do míče, nicméně jeho střelu, která mířila na branku, zblokoval ve zdi Ryan Bertrand! Následného rohového kopu se ujal Cesc Fabregas, jehož centr však vyboxoval Stekelenburg!
     
    88
    Chelsea má v závěru opravdu velký tlak! Nejdříve se pokoušel z levé strany odcentroval Azpilicueta, jeho pokus byl však zablokovaný. Poté hledal Oscar na pravé straně volného Hazarda, centr brazilského středopolaře však nebyl přesný!
     
    90
    Fabregas udržel míč na hrací ploše po těžké přihrávce Rémyho, a našel Pedra, který se však do zakončení nedostal, neboť se ztratil ve svých kličkách, a míč mu utekl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Hostující trenér Ronald Koeman provádí své poslední střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Sadio Mané, který byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. Na jeho místo přichází na poslední minuty Japonec Jošida!
     
    90+4
    Chelsea se pokoušel dostat do vápna přes levou stranu, nicméně Rémy nedokázal udržet míč na své kopačce, a razantním odkopem se prezentoval hostující stoper José Fonte.
     
    90+5
    Chelsea kombinuje na útočné polovině, nicméně dobře postavený Southampton ji do vápna nepouští. K centru se odhodlal Ivanović, který však ve vápně nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Chelsea FC prohrála další ligové utkání, tentokrát se Southamptonem FC v poměru 1:3 !

    První poločas na Stamford Bridge nabídl velmi pěknou podívanou! Hned v desáté minutě se domácí dostali do vedení po krásném centru Williana, který zaplaval do růžku branky! O šest minut později mohl vyrovnat Steven Davis, kterého krásně uvolni Tadić, jeho rána však mířila mimo! Ve 32. minutě se domácí hráči dožadovali pokutového kopu po pádu Sadia Mané, hlavní rozhodčí byl však proti. V závěru poločasu byl Southampton výrazně lepší, a přišlo vyrovnání. Pellé sklepl míč pro Stevena Davise, který poslal míč přesně k tyči!

    Ve druhém poločase se Southampton dostal do vedení. Po dobré práci Graziana Pellého dostal přihrávku Saido Mané, který dostal míč do sítě! Ještě hůře to vypadalo s Chelsea v 72. minutě, když se prosadil přesnou střelou k tyči Graziano Pellé. Chelsea se v závěru pokoušel o snížení, avšak obrana Saints pracovala skvěle!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:25:12)

    Jan Havlovic

    Branky: 10. Willian – 44. S. Davis (Pellè), 60. Mané (Pellè), 72. Pellè (Mané)

    Karty:   43. Ramires (CHE), 57. Falcao (CHE) – 9. Romeu (SOT), 26. Bertrand (SOT), 77. Ward-Prowse (SOT), 86. Pellè (SOT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:14.
    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires (46. Matić, 73. Rémy), Fàbregas – Willian (64. Pedro), Oscar, E. Hazard – Falcao.
    Náhradníci: Blackman – K. Zouma, Pedro, Rémy, Matić, Loftus-Cheek, Baba.

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – Romeu (46. Ward-Prowse), Wanyama – Mané (90+2. Jošida), S. Davis, Tadić (78. Jay Rodriguez) – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Long, Jay Rodriguez, Martina, Ward-Prowse, Juanmi.

    Rozhodčí: Madley – McDonough, Perry (vš. Anglie)
    bahis siteleri