Graafschap – Feyenoord 1:2 (kon.) | Ajax – Eindhoven 1:2 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:0 (kon.)
Alkmaar – Twente 3:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:2 (1:1)
PSV Eindhoven
Neděle 04.10.2015, 14:30 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Ajax Amsterdam nezvládl šlágr nizozemské ligy, a v domácím prostředí podlehl PSV Eindhovenu 1:2 !

    První poločas nizozemského šlágru podzimu nabídl velmi rychlou desetiminutovku! Do vedení šlo PSV již v sedmé minutě, když si ve vápně udělal prostor Gastón Pereiro, který poslal míč pod břevno! O tři minuty později však srovnal Amin Younes krásnou střelou na vzdálenější tyč! Zbytek poločasu se však nesl v klidném režimu. Za zmínku stojí střelu Davyho Klaassena, který však Zoeta nepřekonala. V závěru poločas měl nejdříve velkou šanci Locadia, a po něm nebezpečně hlavičkoval také Moreno, avšak ani jeden pokus v brance neskočil.

    První příležitost ve druhém poločase měli hosté, nenápadná střela Pröppera však skončila pouze na tyči! V 70. minutě mohl jít Ajax do vedení, nicméně krásná střela Viktora Fischera skončila pouze na tyči! O devět minut později šelo do vedení PSV! Na hranici vápna dostal přihrávku Gastón Pereiro, který Cillessena překonal krásnou střelou k tyči!
    V závěru se Ajax marně pokoušel o vyrovnání, a skóre se již nezměnilo.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (16:24:38)
    Velká radost na lavičce PSV po závěrečném hvizdu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ve středu hřiště se dostal k míči Lasse Schöne, který posílal dlouhý odkop za obranu Eindhovenu, kam si nabíhal Sereno. U míče byl však dříve Moreno, který si pomohl přihrávkou k brankáři Zoetovi!
     
    90+2
    Ajaxu se navíc nedaří dostat do blízkosti branky Jeroena Zoeta, a PSV kombinuje na vlastní polovině, a svého soupeře nepouští k míči!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Bas Nijhuis nastavuje "pouze" tři minuty nad rámec základní hrací doby, a domácí celek již příliš času na vyrovnání nemá!
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby dostává ještě žlutou kartu hostující střelec dvou branek Gastón Pereiro, který až příliš viditelně zdržoval hru!
     
    89
    PSV provádí minutu před koncem záklandí hrací doby své poslední střídání v tomto zápase. Jorrit Hendrix dnes nepodal ideální výkon, nicméně se finální přihrávkou podílel za brance Pereira! Na jeho místo přichází na poslední minuty Schaars.
     
    89
    Exekuce volného přímého kopu se zhostil střídající Adam Maher, který to zkusil přímo. Jeho zakončení však mířilo hodně mimo, a Jasper Cillessen nemusel zasahovat!
     
    88
    Další žlutou kartu dostává domácí obránce Mitchell Dijsk, který poslal tvrdým zákrokem k zemi Jürgena Locadiu při zpracování míče. Eindhoven má k dispozici standardní situaci!
     
    86
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí hostující PSV! Philipe Cocu stahuje ze hry Luciana Narsingha, který podal velmi dobrý výkon, avšak stále zůstává na dvou vstřelených brankář, což je jistě i pro samotného hráče lehké zklamání. Na jeho místo přichází na poslední minuty Steven Bergwijn!
     
    85
    Ve vápně Eindhovenu došlo ke spolupráci dvou střídajících hráčů. Lasse Schöne přiťukl míč hlavičkou do běhu Milikovi. Polský útočník se však do zakončení nedostal, neboť byl odpískán jeho ofsajd!
     
    84
    Postupný útok domácí Ajaxu zastavil hvizd rozhodčí, který odpískal nedovolený zákrok Davyho Klaassena, kterému utekl míč, a zasáhl obránce Santiaga Ariase. Moreno následně poslal dlouhý nákop do vápna, pro ten si však došel brankář Cillessen!
     
    83
    Velmi pěknou branku vstřelil hostující Jürgen Locadia, který dostal přihrávku za obranu od Pereira, a poslal míč pod břevno. V době přihrávky se však nacházel v ofsajdovém postavení!
     
    81
    Tentokrát jsme měli možnost viděl třetí souboj Veltman – Locadia. Hostující útočník tvrdě narazil do Veltmana, a všichni očekávali další spor. Oba hráči se však férově poplácali, hezké gesto fair-play!
     
    80
    Frank de Boer odpovídá na současný stav svým posledním střídáním! Ze hry odchází Anwar El Ghazi, od kterého se rozhodně čekal lepší výkon. Na jeho místo přichází Lasse Schöne!
    79. Gastón PEREIRO - 1:2
     
    79
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro domácí Ajax velký šok! Eindhoven jde necelých deset minut před koncem do vedení! Ve středu hřiště se dostal k odraženému míčí Jorrit Hendrix, který našel ve středu hřiště GASTÓNA PEREIRA. Mladý hostující útočníka poslal krásnou střelu na zadní tyč, a míč skončil v síti!
     
    79
    Velmi pěkně to teď udělal Luciano Narsingh, který dostal míč na hranici vápna pro Jürgena Locadiu. Mladý nizozemský útočník si míč popotáhl do vápna, a následně tvrdě vystřelil. Do jeho rány však skočil RIedewald, a střelu zablokoval!
     
    78
    Nedovoleným zákrokem ve středu hřiště se prezentoval Davy Pröpper, který poslal k zemi Davyho Klaassena. Domácí tvůrce hry velmi rychle rozehrál, a pokoušel se najít za obranou Viktora Fischera. Dánský záložník však do náběhu vůbec nešel!
     
    77
    Héctor Moreno nadělal pomalou zpáteční přihrávkou svému brankáři velké potíže. Jeroen Zoet následně chybně rozehrál, a jeho zaváhání musel napravit obránce Brenet, který těsně stihl míč na hrací ploše! Následně míč poslal za postranní čáru Kenny Tete.
     
    75
    Eindhoven vybojoval rohový kop, který velmi rychle rozehrál Adam Maher na Joshuu Breneta. Nizozemský obránce poslal před branku Ajaxu ostrý centr, našel však pouze rukavice brankáře Cillessena.
     
    74
    Domácí trenér Frank de Boer očividně není spokojený s remízou! Zkušený nizozemský trenér totiž posílá ze hry Nemanju Gudelja, který v dnešním utkání nebyl příliš výrazný. Na jeho místo jde polský kanonýr Arkadiusz Milik!
     
    72
    Své první střídání provádí také hostující Eindhoven! Philipe Cocu stahuje ze hry Andrése Guardada, který předvedl velmi solidní výkon. Na jeho místo přichází mladý nizozemský středopolař Adam Maher!
     
    71
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Nemanja Gudelj, jehož centr dolétl na hranici malého vápna, kde míč odhlavičkoval stoper Héctor Moreno!
    70. Povedená rána Viktora Fischera skončila na tyči!
     
    70
    Ouu, tak to je pro domácí velká škoda! Do středu hřiště dostal přihrávku Viktori Fischer. Mladý dánský útočník si míč připravil pro střelu. Jeho následná rána však skončila pouze na tyči! Odražený míč odvrátila hostující obrana na rohový kop!
     
    69
    Teď se však zaplněná Amsterdam ArenA hodně zlobí! Ze střední vzdálenosti vypálil Riechedly Bazoer, jehož ránu zablokoval jeden z obránce. Právě Bazoer následně před vápnem spadl po kontaktu s Pröpperem. Hlavní rozhodčí však faul neodpískal!
     
    68
    V posledních minutách se pokouší být aktivní v kombinaci zejména Ajax, který momentálně kombinuje na vlastní polovině. Eindhoven je však v obranné práci velmi důsledný, a svého soupeře na dostřel branky nepouští.
     
    66
    Tentokrát se nařízené standardní situace ujal sám Jürgen Locadia, který však trefil pouze zeď, ve které míč zablokoval Sereno. Hráči PSV ještě reklamovali odpískání pokutového kopu, nicméně Sereno si rukou chránil obličej!
     
    65
    Soubhoj Locadia – Veltman byl k vidění opět před malou chvílí! Domácí stoper zastavil hostujícího hráče při práci s míče, a rovněž dostává žlutou kartu!
     
    64
    Domácí trenér Frank de Boer provádí své první střídání v tomto zápase. Mladý německý útočník Amin Younes podal oprvadu velmi dobrý výkon, který korunoval vyrovnávací brankou. Na jeho místo přichází Sereno!
     
    62
    Exekuce standardní situace se ujal Luciano Narsingh, kterému se však zakončení vůbec nepodařilo, a jeho střelu zablokoval El Ghazi. Následně mohl jít do protiútoku Ajax, avšak Fischer si špatně zpracoval přihrávku od Younese.
     
    61
    Teď však fauloval před vlastním vápnem Riechedly Bazoer, který poslal k zemi Davyho Pröppera! Eindhoven tak má k dispozici standardní situaci z hodně zajímavé pozice!
     
    60
    U postranní čáry na pravé straně svedl těžký souboj domácí stoper Riedewald s Santiagem Ariasem. Úspěnější byl nakonec domácí hráč, který vybojoval autové vhazování.
     
    59
    Ajax v posledních minutách svého soupeře jasně přehrává. Poprvé v tomto zápase o sobě dal také vědět Viktor Fischer. Mladý dánský křídelník si narazil míč na hranici vápna s Davy Klaassenem. Jeho rána však také nebyla povedená, a míč skončil nad brankou!
     
    58
    Po delší době se do rychlého protiútoku mohl dostat také Ajax, avšak na levé straně akci přibrzdil Younes. Mladý německý útočník si následně narazil míč s Fischerem, a octil se nehlídaný na hranici vápna. Střela mu však vůbec nevyšla, a poslal míč nad branku!
     
    57
    Útočná trojka Ajaxu se nedokázal rychlou kombinací prosadit na útočné polovině, a u míče byl Eindhoven. Ve středu hřiště si udělal prostor Luciano Narsingh, který vyslal přízemní střelu. S tou však neměl Cillessen žádné problémy.
     
    55
    Jürgen Locadia po nedovoleném zákroku přistrčil stopera Veltmana, který skončil na zemi. Hlavní rozhodčí neváhal, a nizozemskému útočníkovi udělil žlutou kartu!
     
    55
    Silbně rozvícející se útok Ajaxu táhl po levé straně Nemanja Gudelj. Následný centr srbského záložníka měl najít na pravé straně Anwara El Ghazi. Na mladého útočníka byl však centr příliš rychlý.
    54. Nenápadná střela Pröppera skončila na tyči
     
    54
    Na začátku pohledné kombinace hostujícího celku byl Davy Pröpper, který poslal míč do středu hřiště na Luciana Narsingha. Nizozemský útočník poslal krásnou zadovkou míč do běhu právě Pröpperovi, jehož slabá přízemní rána tečovala tyč!
     
    53
    Eindhoven se dobrým napadáním dostal k míči, a v obraně zaváhal Joël Veltman, který nabídl míč Pereirovi. Jeho rána však mířila mimo!
     
    52
    První rohový kop druhého poločas zahrávalo PSV. Exekuce se zhostil André Guardado, jenže centr mexického záložníka nebyl povedený, a obrana Ajaxu si s ním hravě poradila!
     
    51
    Další žlutou kartu dnešního utání dostává Kenny Tete, který se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Andrése Guardadem.
     
    50
    Na druhé straně provedl první zajímavý útok PSV ve druhém poločase obránce Santiago Arias, který se dostal do vápna, a posílal míč na "desítku". Na poslední chvíli však míč před Hendrixe poslal pryč Veltman!
     
    49
    Kenny Tete se pokoušel krásným centrmem najít za obranou PSV naběhnutého Anwara El Ghaziho. Centr však odvrátil hlavičkou stoper Moreno, nicméně k míči se následně znovu dostal El Ghazi. Jeho přihrávka na Klaassena však nebyla přesná!
     
    48
    Kenny Tete zatím navazuje na výborný výkon z prvního poločasu! Tentokrát mladý nizozemský obránce na pravé straně krásným obranným skluzem zastavil postup Andrése Guardada.
     
    47
    El Ghazi to však zkusil znovu! Tentokrát nizozemský reprezentant prošel přes střed hřiště kolem Héctora Morena, a dostával se do zakončení. Na poslední chvíli ho však zastavil skluzem Jeffrey Bruma!
     
    46
    Úvodní útok domácího celku ve druhém poločase táhl po pravé straně Anwar El Ghazi. Mladý nizozemský útočník byl však zdvojen, a jeho další postup byl zastaven.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nizozemského šlágru podzimu nabídl velmi rychlou desetiminutovku! Do vedení šlo PSV již v sedmé minutě, když si ve vápně udělal prostor Gastón Pereiro, který poslal míč pod břevno! O tři minuty později však srovnal Amin Younes krásnou střelou na vzdálenější tyč! Zbytek poločasu se však nesl v klidném režimu. Za zmínku stojí střelu Davyho Klaassena, který však Zoeta nepřekonala. V závěru poločas měl nejdříve velkou šanci Locadia, a po něm nebezpečně hlavičkoval také Moreno, avšak ani jeden pokus v brance neskočil.

    Druhý poločas začne v Amsterdam ArenA přibližně v 15:32!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Následnou standardní situaci si vzal na starost Luciano Narsingh, který svým centrem našel ve vápně Morena. Jeho hlavičku však lapil brankář Cillessen!
     
    45
    Ajax se dostal do kombinace na útočné polovině, nicméně spolupráce mezi El Ghazim a Fischerem nevyšla. Následně se do útoku hnal Jürgen Locadia, kterého zastavil nedovoleným zákrokem Veltman!
     
    43
    Hned po rohovém kopu Eindhoven opět zahrozit. Exekuce se zhostil Guardado, který ve vápně našel hlavičku Hectóra Morena. Hlavičku mexického obránce vyhlavičkoval z brankové čáry Bazoer!
    42. Locadia se nedokázal prosadit
     
    42
    Do obrovské příležitosti se po zaváhání Riedewalda dostal Jürgen Locadia, který dostal přihrávku za obranu od Pröppera. Mladý nizozemský útočník obešel Cillessena, avšak následně míč nedokázal dopravit do sítě! Výborně zasáhl stoper Joël Veltman!
     
    41
    Nejprve si na levé straně počínal výborně Mitchell Dijsk, který odstavil od míče Arise, a poslal míč do zámezí. PSV rychle rozehrálo, a na hranici vápna se ke střele dostal Davy Pröpper. Rána bývalého záložníka Arnhemu však byla zablokovaná.
     
    40
    Ve středu hřiště dostal hodně prostoru André Guardado, který roztáhl hru na Luciana Narsingha. Nizozemský útočník však narazil na skvěle bránícího Kennyho Teteho, který dostal míč do zámezí.
     
    38
    Ajax opět skvěle napadal na vlastní polovině, a po obranném zákroku Kenny Teteho se dostal k míči. Na útočné polovině hledal Nemanja Gudelj na hranici vápna naběhnutého Viktora Fischera, který se však k míči nedostal.
     
    37
    Aktivní obránce Kenny Tete svedl na pravé straně těžký souboj s Brenet. Mladý nizozemský obránce se pokoušel dosta přes svého krajana a odcentrovat. Brenet si však počínal zkušeně, a míč skončil v zámezí. Následuje odkop od branky Jeroena Zoeta!
     
    36
    Ve středu hřiště dal poprvé o sobě vědět Davy Pröpper, který se pokoušel chytrou kolmicí najít za obranou Gastóna Pereira. Střelec úvodní branky však špatně načasoval svůj náběh, a míč skončil v zámezí.
     
    34
    Eindhoven je v posledních minutách v kombinaci velmi jistý. V tomto případě se však nedostal do zakončení. Ajax skvěle napadal, a míč vybojoval Davy Klaassen.
     
    33
    Na pravé straně si udělal prostor kolumbijský obránce Arias, jehož centr však odvrátil obránce Tete. Následně se za vápnem dostal k míči obránce Joshua Brenet, který se odhodlal ke střele, tu však lapil Jasper Cillessen!
     
    32
    Ve středu hřiště kombinoval Davy Klaassen s Nemanjou Gudeljem. Přihrávka srbského záložníka však nebyla přesná, a míč skončil u stoper Héctora Morena. PSV míří postupnou kombinací vpřed!
     
    30
    Amin Younes dokázal dostat míč na pravou stranu, kam si naběhl Anwae El Ghazi. Mladý nizozemský útočník prošel kolem Breneta, a odcentroval. Centr však odvrátila obrana PSV!
     
    29
    Druhou žlutou kartu udělil hlavní rozhodčí hostujícímu Guardadovi, který vedl s hlavním rozhodčím diskuzi o zákroku na Klaassena. Bas Nijhuis následně udělil mexickému záložníkovi žlutou kartu!
    27. Povedená rána Davy Klaassena
     
    27
    Z pravé straně poslal před vápna centr obránce Kenny Tete, který našel Davyho Klaassena. Důležitý domácí středopolař vystřelil přes obránce, avšak jeho střela našla pouze rukavice brankáře Zoeta!
     
    26
    Na útočné polovině byl tvrdě atakován Davy Klaassen, který skončil na zemi po souboji s Héctorem Morenem. Nizozemský tvůrce hry by však měl být v pořádku!
     
    25
    O další vzájemnou spolupráci se před vápnem Ajaxu pokoušela dvojice Gastón Pereiro – Luciano Narsingh. Druhému jmenovanému však tenokrát nevyšla zpětná přihrávka, a míče se zmocnil Riedewald.
     
    24
    Exekuce standardní situace se zhostil Luciano Narsingh, který poslal ostrý centr před branku Jaspera Cillessena. Obrana domácího celku si však dokázala poradit, a centr odvrátila.
     
    23
    Eindhoven předváděl hodně pomalou kombinaci na útočné polovině. Hráči Ajaxu se pokoušeli rychle napadat, nicméně se k míči nedostali. Následně fauloval Veltman, a bude z toho standardní situace.
     
    21
    PSV se však brzy dostalo k míči, a vykombinovalo pozici pro obránce Breneta, který odcentroval z levé straně. Ve vápně si míč zpracoval Gastón Pereira, avšak rukou, a hlavní rozhodčí hru přerušil.
     
    20
    Luciano Narsingh se po kolmé přihrávce od Guardada dostával do úniku. Parádní obranný zákrok však předvedl Jaïro Riedewald, který hostujícího útočníka obral o míč, a vysloužil si potlesk zaplněných tribun!
     
    19
    Ajax však bude mít šanci na reparát! Po tvrdém zákroku Héctora Morena v souboji s El Ghazi, zahrával Nemanja Gudelj další standardní situaci. Srbský záložník však mířil nad branku, a Zoet mohl zůstat v klidu!
     
    18
    Následnou rozehrávku standardní situace se ujal Nemanja Gudelj, který před vápnem našel Amina Younese. Německý záložník se vyhnul Arisovi, a poslal do vápna zajímavý centr. Hlavička Riedewalda však přesná nebyla!
     
    17
    Po levé straně si to namířil obránce Mitchell Dijsk, který následně unikal Jeffrey Brumovi. Nizozemský stoper následně poslal Dijske k zemi, a dostává první žlutou kartu dnešního utkání!
     
    15
    Domácí celek se zatím při rozehrávce rozhodně nikam nežene, nicméně pokud se již dostane do blízkosti vápna, obrana PSV se musí mít na pozoru! Davy Klaassen rozběhal obranu PSV, a našel na levé straně Dijkse, jehož centr byl sražený, Ajax však pokračuje v kombinaci.
     
    14
    Do zakončení se tentokrát dostal hostující Jürgen Locadia, který dostal přihrávku za obranu od Andrése Guardada. Ukázalo se, že se nizozemský útočník nacházel v době přihrávky v ofsajdovém postavení!
     
    13
    Ajax následně o míč přišel, nicméně se pokoušel míč rychle získat zpět. Hráči PSV si však dávali míč rychle z nohy na nohu, a postupnou kombinací se dostali až na útočnou polovinu.
     
    12
    Domácí Ajax je rázem ve velké euforii, což platí i o fanoušcích. Hned po rozehrávce vzal svému soupeři míč, a momentálně kombinuje na vlastní polovině, a hledá nějakou uličku k brance Zoeta!
    10. Amin YOUNES - 1:1
     
    10
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí celek bleskově odpovídá na vedoucí branku PSV, a máme srovnáno! Nejprve se prezentoval hodně ostrým zákrokem na vlastní polovině Veltman v souboji s Brenetem. Do útoku následně šel Ajax! Ze středu hřiště vypálil Bazoer, jehož rána byla zablokovaná, a míč se dostal k AMINU YOUNESOVI. Mladý německý útočník udělal kličku do středu a krásně poslal míč na vzdálenější tyč!
     
    9
    Na brzkou branku hostujícího celku se pokoušel odpovědět čerstvý nizozemský reprezentant Anwar El Ghazi. Jeho postup však dokázal zastavit obránce Joshua Brenet, který rozehrál míč ke stoperům.
    7. Gastón PEREIRO - 0:1
     
    7
    PSV právě vstřelilo branku!
    A máme tady velmi rychlou branku, což může dnešnímu utkání velmi pomoci! PSV jde hned v sedmé minutě do vedení! Na pravé straně si GASTÓN PEREIRO narazil míč s Luciano Narsinghem, a dostal se před Cillessena. Hostující útočník následně poslal míč pod břevno, a nedal nizozemskému brankáři šanci!
     
    6
    Hráči domácího Ajaxu teď skvěle napadali rozehrávku obránců PSV, nicméně k míči se nedokázali dostat. Od domácích fanoušků si však vysloužili velký aplaus.
     
    6
    Následně byl u postranní čáry faulován hostující Luciano Narsingh, a Eindhoven zahrával standardní situaci. Rozehrávky se i tentokrát zhostil Narsing, avšak jeho ostrý centr odvrátil stoper Riedewald!
     
    5
    Ve hře obou týmu je zatím hodně nepřeností. Ve středu hřiště si tentokrát udělal místo Andrés Guardado, který hledal na levé straně Jürgena Locadiu. Přihrávka však nebyla přesná!
     
    4
    Stoper Joël Veltman se pokoušel zrychlit útok svého týmu, a na levé straně hledal naběhnutého Viktora Fischera. Centr nizozemského obránce byl však příliš dlouhý, a míč skončil v zámezí.
     
    3
    Jeffrey Bruma zkomplikoval situaci Jeroenovi Zoetovi, kterého zahnal na kraj vápna. Velmi dobře navíc napadal Davy Klaassen, který se dal rychle do kupy po zranění, a do dnešního důležitého utkání nakonec nastoupit. Zoet situaci zvládl, a míč odkopl.
     
    2
    Exekuce se ujal Luciano Narsingh, kterému se však centr příliš nepovedl, a míč skončil na opačné straně v autu. Na druhé straně šel do prvního útoku Ajax, avšak jeho postup zastavil hvizd rozhodčího, který hru přerušil po ofsajdu Younese.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Bas Nijhuis právě zahájil dnešní šlágr nizozemské ligy. Úvodní výkop měli k dispozici hráči PSV, kteří se hned přesunuli do útoku. U postranní čáře na levé straně byl faulován Gastón Pereiro, a je z toho první zajímavá standardní situace!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – El Ghazi, Fischer, Younes.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Sinkgraven, Milik, Schøne, Serero.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – Pröpper, Hendrix, Guardado – L. Narsingh, Locadia, Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer – Schaars, Maher, S. Poulsen, Vloet, Bergwijn, De Wijs.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap (vš. Nizozemsko).
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie dnes uzavře své osmé kolo. My se zaměříme na šlágr podzimu! V Amsterdam ArenA se totiž střetne domácí Ajax Amsterdam s PSV Eindhoven! Úvodní výkop je naplánován v 14:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    AJAX AMSTERDAM
    Slavný klub z hlavního města Nizozemska nezahájil letošní sezónu příliš dobře. Ve třetím předkole Ligy mistrů narazil na rakouský Rapid Vídeň. Úvodní utkání na rakouském území skončilo 2:2, nicméně v odvetě zvítězil Rapid, který tak postoupil dál! Vemi zklamaný Ajax následně málem nepostoupil v play-off Evropské ligy přes Jablonec. Jinak Ajax si zatím v domácí soutěži vede velmi dobře, a momentálně je na první příčce se ziskem devatenácti bodů!

    Ajax v domácí lize již dva zápasy neinkasoval! Nejprve zvítězil na hřišti Excelsioru 2:0. V týdnu sehrál utkání ligového poháru doma s Graafschapem. V hodně obměněné sestavě i tak zvítězil 2:0. V posledním ligovém utkání Ajax přivítal Groningen, který předvedl v hlavním města sympatický výkon, nicméně odjížděl po výsledku 0:2. Ve čtvrtek sehrál Ajax utkání v rámci Evropské ligy v norském Molde. Domácí šli do vedení již v osmé minutě zásluhou Hestada. Velmi rychle však srovnal Viktor Fischer, což byl také poslední gól tohoto zápasu. Ajaxu se tak v posledních zápase daří, nicméně dnes proti němu bude stát opravdová nizozemská extratřída!

    Trenér Frank de Boer se v dnešním šlágru bude muset obejít bez dvojice hráčů. Důležitý středopolař Davy Klaassen je zraněný, a do dnešního utkání nezasáhne. To samé můžeme říci i o Yayu Saonogovi, který je rovněž zraněný.
     
    PSV EINDHOVEN
    To Eindhoven nemusel řešit žádné starosti s kvalifikací do LM, neboť v loňské sezóně obsadil v Eredivisie první místo, a zajistil si start v základní skupině! Los v Nyonu však nebyl příliš milosrdný. PSV je ve skupině s Manchesterem United, Wolfsburgem a CSKA. V domácí lize to zatím žádná sláva není. PSV se nachází až na čtvrté pozice, a na svém kontě má čtvrtnáct bodů. Dnešní výhra by se tak hodila, neboť by PSV stáhlo náskok svého soka na dva body!

    PSV nevýrazný vstup do Eredivisie potvrdilo na hřišti Heraclesu, který je asi největším překvapením letošní sezóny! PSV rychle vedlo, nicméně Heracles utkání otočil, a zvítězil 2:1! Následovalo utkání ligového poháru, ve kterém se Eindhoven pořádně natrápil s Cambuurem. Po vítězné brance de Jonga v 78. minutě však zvítězil 3:2! Ani v následné utkání s Nijmegenem to žádná sláva nebyla, neboť ještě v 76. minutě se hrálo 1:1, poté se však trefil Locadia, a rozhodl o vítězství PSV! V týdnu sehráli svěřenci Phillipe Coca se představili v Moskvě proti CSKA v rámci Ligy mistrů. Ruský celek vedl již 3:0, nicméně PSV utkání dvěma brankami Lestienneho zdramatizovalo, avšak vyrovnat se nepodařilo.

    I hostující trenér bude muset řešit problémy se sestavou. K dnešnímu utkání nejsou připraveni Willems, Koch, Jozefzoon, a čerstvě také Luuk de Jong!

    Jan Havlovic

    Branky: 10. Younes – 7. Pereiro, 79. Pereiro

    Karty:   51. Tete (AJA), 65. Veltman (AJA), 88. Dijks (AJA) – 17. Bruma (PSV), 29. Guardado (PSV), 55. Locadia (PSV), 90. Pereiro (PSV)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj (74. Milik) – El Ghazi (80. Schøne), Fischer, Younes (64. Serero).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Sinkgraven, Milik, Schøne, Serero.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – Pröpper, Hendrix (89. Schaars), Guardado (72. Maher) – L. Narsingh (86. Bergwijn), Locadia, Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer – Schaars, Maher, S. Poulsen, Vloet, Bergwijn, De Wijs.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri