Graafschap – Feyenoord 1:2 (kon.) | Ajax – Eindhoven 1:2 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:0 (kon.)
Alkmaar – Twente 3:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:2 (1:1)
PSV Eindhoven
Neděle 04.10.2015, 14:30 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby dostává ještě žlutou kartu hostující střelec dvou branek Gastón Pereiro, který až příliš viditelně zdržoval hru!
     
    89
    PSV provádí minutu před koncem záklandí hrací doby své poslední střídání v tomto zápase. Jorrit Hendrix dnes nepodal ideální výkon, nicméně se finální přihrávkou podílel za brance Pereira! Na jeho místo přichází na poslední minuty Schaars.
     
    88
    Další žlutou kartu dostává domácí obránce Mitchell Dijsk, který poslal tvrdým zákrokem k zemi Jürgena Locadiu při zpracování míče. Eindhoven má k dispozici standardní situaci!
     
    86
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí hostující PSV! Philipe Cocu stahuje ze hry Luciana Narsingha, který podal velmi dobrý výkon, avšak stále zůstává na dvou vstřelených brankář, což je jistě i pro samotného hráče lehké zklamání. Na jeho místo přichází na poslední minuty Steven Bergwijn!
     
    80
    Frank de Boer odpovídá na současný stav svým posledním střídáním! Ze hry odchází Anwar El Ghazi, od kterého se rozhodně čekal lepší výkon. Na jeho místo přichází Lasse Schöne!
    79. Gastón PEREIRO - 1:2
     
    79
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro domácí Ajax velký šok! Eindhoven jde necelých deset minut před koncem do vedení! Ve středu hřiště se dostal k odraženému míčí Jorrit Hendrix, který našel ve středu hřiště GASTÓNA PEREIRA. Mladý hostující útočníka poslal krásnou střelu na zadní tyč, a míč skončil v síti!
     
    79
    Velmi pěkně to teď udělal Luciano Narsingh, který dostal míč na hranici vápna pro Jürgena Locadiu. Mladý nizozemský útočník si míč popotáhl do vápna, a následně tvrdě vystřelil. Do jeho rány však skočil RIedewald, a střelu zablokoval!
     
    74
    Domácí trenér Frank de Boer očividně není spokojený s remízou! Zkušený nizozemský trenér totiž posílá ze hry Nemanju Gudelja, který v dnešním utkání nebyl příliš výrazný. Na jeho místo jde polský kanonýr Arkadiusz Milik!
     
    72
    Své první střídání provádí také hostující Eindhoven! Philipe Cocu stahuje ze hry Andrése Guardada, který předvedl velmi solidní výkon. Na jeho místo přichází mladý nizozemský středopolař Adam Maher!
    70. Povedená rána Viktora Fischera skončila na tyči!
     
    70
    Ouu, tak to je pro domácí velká škoda! Do středu hřiště dostal přihrávku Viktori Fischer. Mladý dánský útočník si míč připravil pro střelu. Jeho následná rána však skončila pouze na tyči! Odražený míč odvrátila hostující obrana na rohový kop!
     
    65
    Soubhoj Locadia – Veltman byl k vidění opět před malou chvílí! Domácí stoper zastavil hostujícího hráče při práci s míče, a rovněž dostává žlutou kartu!
     
    64
    Domácí trenér Frank de Boer provádí své první střídání v tomto zápase. Mladý německý útočník Amin Younes podal oprvadu velmi dobrý výkon, který korunoval vyrovnávací brankou. Na jeho místo přichází Sereno!
     
    58
    Po delší době se do rychlého protiútoku mohl dostat také Ajax, avšak na levé straně akci přibrzdil Younes. Mladý německý útočník si následně narazil míč s Fischerem, a octil se nehlídaný na hranici vápna. Střela mu však vůbec nevyšla, a poslal míč nad branku!
     
    55
    Jürgen Locadia po nedovoleném zákroku přistrčil stopera Veltmana, který skončil na zemi. Hlavní rozhodčí neváhal, a nizozemskému útočníkovi udělil žlutou kartu!
    54. Nenápadná střela Pröppera skončila na tyči
     
    54
    Na začátku pohledné kombinace hostujícího celku byl Davy Pröpper, který poslal míč do středu hřiště na Luciana Narsingha. Nizozemský útočník poslal krásnou zadovkou míč do běhu právě Pröpperovi, jehož slabá přízemní rána tečovala tyč!
     
    51
    Další žlutou kartu dnešního utání dostává Kenny Tete, který se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Andrése Guardadem.
     
    43
    Hned po rohovém kopu Eindhoven opět zahrozit. Exekuce se zhostil Guardado, který ve vápně našel hlavičku Hectóra Morena. Hlavičku mexického obránce vyhlavičkoval z brankové čáry Bazoer!
    42. Locadia se nedokázal prosadit
     
    42
    Do obrovské příležitosti se po zaváhání Riedewalda dostal Jürgen Locadia, který dostal přihrávku za obranu od Pröppera. Mladý nizozemský útočník obešel Cillessena, avšak následně míč nedokázal dopravit do sítě! Výborně zasáhl stoper Joël Veltman!
     
    29
    Druhou žlutou kartu udělil hlavní rozhodčí hostujícímu Guardadovi, který vedl s hlavním rozhodčím diskuzi o zákroku na Klaassena. Bas Nijhuis následně udělil mexickému záložníkovi žlutou kartu!
    27. Povedená rána Davy Klaassena
     
    27
    Z pravé straně poslal před vápna centr obránce Kenny Tete, který našel Davyho Klaassena. Důležitý domácí středopolař vystřelil přes obránce, avšak jeho střela našla pouze rukavice brankáře Zoeta!
     
    17
    Po levé straně si to namířil obránce Mitchell Dijsk, který následně unikal Jeffrey Brumovi. Nizozemský stoper následně poslal Dijske k zemi, a dostává první žlutou kartu dnešního utkání!
    10. Amin YOUNES - 1:1
     
    10
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí celek bleskově odpovídá na vedoucí branku PSV, a máme srovnáno! Nejprve se prezentoval hodně ostrým zákrokem na vlastní polovině Veltman v souboji s Brenetem. Do útoku následně šel Ajax! Ze středu hřiště vypálil Bazoer, jehož rána byla zablokovaná, a míč se dostal k AMINU YOUNESOVI. Mladý německý útočník udělal kličku do středu a krásně poslal míč na vzdálenější tyč!
    7. Gastón PEREIRO - 0:1
     
    7
    PSV právě vstřelilo branku!
    A máme tady velmi rychlou branku, což může dnešnímu utkání velmi pomoci! PSV jde hned v sedmé minutě do vedení! Na pravé straně si GASTÓN PEREIRO narazil míč s Luciano Narsinghem, a dostal se před Cillessena. Hostující útočník následně poslal míč pod břevno, a nedal nizozemskému brankáři šanci!

    Jan Havlovic

    Branky: 10. Younes – 7. Pereiro, 79. Pereiro

    Karty:   51. Tete (AJA), 65. Veltman (AJA), 88. Dijks (AJA) – 17. Bruma (PSV), 29. Guardado (PSV), 55. Locadia (PSV), 90. Pereiro (PSV)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj (74. Milik) – El Ghazi (80. Schøne), Fischer, Younes (64. Serero).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Sinkgraven, Milik, Schøne, Serero.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – Pröpper, Hendrix (89. Schaars), Guardado (72. Maher) – L. Narsingh (86. Bergwijn), Locadia, Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer – Schaars, Maher, S. Poulsen, Vloet, Bergwijn, De Wijs.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri