Empoli – Janov 2:0 (kon.) | Carpi FC – Bologna 1:2 (kon.) | Palermo – Inter 1:1 (kon.)
konec
Empoli FC
2:0 (1:0)
Janov CFC
Sobota 24.10.2015, 15:00 • Stadio Carlo Castellani, Empoli • Italská Serie A • 9. kolo
Předzápasové kurzy
    Do Empoli by dnes měla dorazil početná skupina hostujících fanoušků!

     
    JANOV CFC
    Tradiční italský klub rovněž nezažívá povedený vstup do nové sezóny. Devítinásobný mistr italské ligy se momentálně nachází až na dvanácté pozici se ziskem desíti bodů. Nicméně tabulka v horní polovině je velmi zamotaná, tudíž dnešní výhra by Janov mohla vystřelit do daleko vyšších pater tabulky.

    V posledních zápasech se však Janovu velmi daří! Nejprve doma přivítal AC Milán, proti slavnému klubu hrál Janov hodně odvážně, a již v desáté minutě vedl po brance Džemailiho. Tato branky byla také jediná, a tak Janov získal tři body. Následně Rossoblu uhráli remízu na půdě Udinese, což se velmi cenní. V posledním ligovém kole po reprezentační přestávce se Janov střetl doma s Chievem. "Grifone" celkem dvakrát vedli, avšak soupeř dokázal vždy srovnat. Až branka Tachtsidise ze třetí minutě nastavení byla rozhodující!

    Pro trenéra Gasperiniho je velmi důležitá dvojice Gakpé – Pavoletti. Oba vstřelili již dvě branky! V záložník řadě zatím podává velmi dobré výkony švýcarský středopolař Džemaili!
    Fotografie ze včerejšího tréninku domácího celku

     
    EMPOLI FC
    Italskému celku, který byl založen roku 1920, se na začátku právě probíhající sezóny příliš nedaří. "Azzurri" se nacházejí až na sedmnácté příčce, což je první nesestupový "flek". Na osmnáctou Veronu má Empoli náskok dvou bodů, tudíž by dnes potřebalo bodovat.

    Empoli má v poslední době velmi nevyrovnané výkony. V polovině září překvapilo senzační výhrou na půdě Udinese 2:1. Následovala však domácí porážka s Atalantou 0:1, která svěřence trenéra Giampaola jistě velmi bolela. Ani v dalším zápase nešla výkonost Empoli směrem vzhůru, a klub ze středu Itálie prohrál na půdě nováčka Frosinone 0:2. Následně se však Empoli konečně zvedlo, a před repre pauzou porazilo Sassuolo doma 1:0. Po reprezentační přestávce se však tým trenéra Giampaola s bodů neradoval, na trávníku AS Řím prohrál 1:3!

    V týmu sedmnáctého celku Serie A zatím výkonostně vyčnívá dvojice Saponara – Maccarone. Prvně jmenovaný vstřelil z pozice záložníka již tři branky, druhý mířil přesně hned dvakrát. Uvidíme, co tato dvojice předvede dnes.
     
    Příjemné sobotní odpoledne všem fanouškům a fanynkám! Italská Serie A má dnes na programu celkem tři zápasy v rámci devátého kola. My se společně zaměříme na první souboj dnešního dne, ve kterém změří síly Empoli FC s Janovem CFC. Úvodní výkop je naplánován v 15:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Tonelli, Costa, Rui – Zieliński, El Hadji, Paredes – Krunić – Pucciarelli, Maccarone.
    Náhradníci: Pugliesi, Pelagotti – Zambelli, Bittante, Ronaldo, Maiello, Barba, Piu, Camporese, Livaja, Marcel Büchel.

    Janov CFC: Perin – Izzo, Muñoz, Marchese – Rincón, Costa, Ntcham, Laxalt – Gakpé, Pavoletti, Perotti.
    Náhradníci: Lamanna, Ujkani – De Maio, Burdisso, Figueiras, Capel, Lazović, Tachtsidis, Cissokho..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní italský sudí Domenico Celi právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkopo měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří se hned v úvodu dostali do zajímavé příležitosti. Pucciarelli se uvolnil u brankové čáry na pravé straně, avšak jeho centr byl zblokován.
     
    2
    Prvního rohového kopu tohoto zápasu se ujal domácí Mário Rui. Centr portugalského záložníka však nebyl příliš nebezpečný, a obrana Janova situaci zvládla!
     
    2
    Domácí celek však do utkání přímo vlétl! Polský záložník Zieliński potvrdil, že v této sezóně podává skvělé výkony. Mladý středopolař si navedl míč do středu, a vyslal tvrdou přízemní střelu. Perin však jeho střelu vyrazil na další roh!
    2. Povedená střela Zielińskiho
     
    3
    I druhého rohového kopu domácího celku se ujal Mário Rui, jehož centr tentokrát letěl na zadní tyč, kam si nabíhal Costa. Před ním však míč odhlavičkoval Marchese!
     
    4
    Hostující Janov si tentokrát počínal velmi svědomitě na útočné polovině, a skvělým napadáním dokázal vybojovat míč. Gakpé si však netroufl na průnik vpřed, a tak poslal raději zpáteční přihrávku k obráncům.
     
    5
    No, podívejme! Hostující Diego Laxalt dostal ve středu hřiště od protihráčů opravdu hodně prostoru. Následně mladý středopolař vyslal povedenou ránu, která však letěla mimo branku Skorupskiho.
     
    6
    Polský záložník Zieliński se tentokrát pokoušel najít ve středu hřiště Kruniče, kterého však pozorně hlídal Ntcham. Mladý francouzský středopolař se sice k míči nedostal, nicméně po nepřesném sklepnutí Kruniče se z míče raduje obránce Izzo!
     
    7
    Aktivní Rade Krunić se pokoušel dostat k dlouhému centr od El Hadjiho. Před bosenského kreativního záložníka se však dokázal dostat Muňoz, kterého už svého protihráče k míči nepustil.
     
    8
    Empoli je však zatím v utkání o dost aktivnější, než hostující celek. Tentokrát ve středu pole opět zaúřadoval Zieliński, který se vyhnul Costovi, a posílal přihrávku pro Pucciarelliho. Přihrávka však přesná nebyla.
     
    9
    Tak zatím oba týmy hrozí pouze ze střední vzdálenosti! Na konci rychlé akce domácího celku byl Rade Krunić, který natáhl z dobrých 25 metrů. Jeho dělovka však prolétla nad břevnem!
    9. Rána Kruniće mířila těsně nad branku
     
    10
    Jules Ntcham dostal hodně místa ve středu hřiště, a pokoušel se najít na hrotu Pavolettiho. Italský útočník se však k dlouhému centru neprodral. Je vidět, že Juraj Kucka ve středové řadě hodně chybí ...
     
    11
    Tentokrát Serge Gakpé prokázal svůj důraz v osobních soubojích. Pro to však neměl pochopení hlavní rozhodčí, který jeho souboj s obráncem Tonellim posoudil jako nedovolený!
     
    12
    Empoli rozehrávalo od svého brankáře na krátko, nicméně rozehrávka se domácím nepovedlo, to samé však platí o Janovu. U míče byl tedy domácí Paredes. Mladý záložník hledal Maccaroneho. Centr byl však příliš dlouhý, a míče si také užije Perin!
     
    13
    Janov se po nenápadné akci po pravé straně mohl dostat do zakončení, jenže ... Izzo sice dostal povednou přihrávkou míč do vápna pro Pavolettiho. Italský střelec se však nedokázal trefit pořádně do balónu, a míč sebral ze země Skorupski.
     
    14
    Empoli se pokoušelo vykombinovat z nepříjemné situace na pravé straně. O to se pokoušel Zieliński, který dostal trochu prostoru k centru. Ve vápně klubu ze severu však nedokázal nikoho z domácích najít.
     
    15
    Zkušený francouzský útočník Serge Gakpé dostal do středu hřiště ideální přihrávku od Perottiho, a tak se opřel do míče zprvní. Pokus bývalého útočníka Nantes však přelétl branku Skorupskiho!
     
    16
    Brankář Mattia Perin byl při rozehrávce velmi agresivně napadán Pucciarellim. Hostující kapitán však situaci zvládl, a poslal dlouhý centr pro Laxalta, tomu však míč unikl do zámezí.
    Hostující trenér Leonardo Pavoletti jistě doufá, že jeho tým po dnešním zápase vylepší dosavadní jedenáctou pozici

     
    18
    První zajímavou standardní situaci tohoto zápasu mělo k dispozici Empoli. K rozehrávce se postavil Paredes, který se pokoušel provést nějaký signál, a poslal míč do pravé části vápna. Zde však míč vypíchl Ntcham, který jej odkopl!
     
    19
    Hlavní rozhodčí dlouhou dobu nebral pozornost na ležícího Pucciarelliho, míč do zámezí následně zakopl domácí Laurini, a až po tomto momentu se hra přerušila. Domácí útočník však vypadá, že by měl pokračovat ve hře.
     
    20
    Dlouhý nákop mladého brankáře Perina našel na útočné polovině pouze hlavu El Hadjiho. Mladý záložník však nedokázal přesně hlavičkou najít Paredese, a u míče je hostující celek.
     
    21
    Piotr Zieliński se zmocnil míče u postranní čáry na pravé straně, následně mladý polský záložník podnikl povedený průnik středem hřiště, nicméně poté proti němu stála hned čtveřice protihráčů, a to už bylo na něj moc.
     
    22
    Na trávníku Stadio Carlo Castellani skončil hostující Tomás Rincón, kterého u postranní čáry hokejovým "bodyčekem" dohrál Leandro Paredes. Hlavní rozhodčí příliš situaci neviděl, a tak kartu neudělil.
     
    23
    "Genoa" však následné výhody standardní situace nedokázala využít. Ukázalo se, že rozehrávka na krátko nebyla šťastným řešením, a míč skončil po nepřesné spolupráci Gakpého s Izzem v zámezí.
     
    24
    Neuběhla však ani minuta a Tomás Rincón leží na trávníku znovu. Tentokrát se kolumbijský záložník, který působil i v Hamburgu střetl hlavou s Maccaronem. Oba jsou již po ošetření, a můžou pokračovat ve hře!
    24. Nepříjemný střetn Maccaroneho s Rincónem
     
    25
    Serge Gakpé zatím nehraje příliše povedený zápas. Hráč, který dlouhá léta působil na jihu Francie v Monaku, se tentokrát pokoušel vysunout Perottiho, nicméně přihrávka byla příliš rychlá.
     
    26
    U postranní čáry na pravé straně zabojoval o míč Manuel Pucciarelli, který se pokoušel odkopnout míč přes bránícím Marchesem. To se však italskému útočníkovi nepovedlo, a míč skončil v zámezí.
     
    27
    Velmi dobrou práci odvedl na levém křídel Tomás Rincón, kterého uvolnil Laxalt. Kolumbijský ofenzivní záložník následně poslal centr do vápna, do toho však vložil nohu Izzo, a je z toho roh.
     
    28
    Exekuce rohového kopu se ujal Alberto Costa, jehož první centr nebyl pro branku Skorupskiho nebezpečný. Následně však hosté přenesli hru na pravou stranu, odkud vrátil míč do ohně Laxalt. K hlavičce se dostal Marchese, který však minul.
     
    29
    Jasná žlutá karta! Empoli se mohlo dostat do zajímavé šance. Krunić posílal dlouhý centr na Piotra Zielińskiho, který si chytře nabíhal za obranu. Poslkého záložníka však stáhl k zemi Marchese, který následně viděl žlutou kartu!
     
    30
    Exekuce následné standardní situace se zhostil zkušený Massimo Maccarone. Zkušenost však není všechno .. Domácí kapitán nevystřelil špantě, nicméně jeho pokus letěl nad branku. Perin navíc situaci kontroloval!
     
    31
    Empoli zatím hraje v dnešním zápase opravdu skvěle! Piotr Zieliński našel na pravém křídle Maccaroneho, který si udělal prostor pro přihrávku, a našel Pucciarelliho, jehož rána z voleje prolétla nad brankou!
    31. Povedená akce domácích brankou neskončila
     
    32
    V posledních minutách se rozhodčí oprvadu zapotí, neboť oba týmy předvádějí velmi ostrou hru. Tentokrát byl odpískán nedovolený zákrok na mladého Senegalce Assane El Hadjiho, kterého podrazil Gakpé.
     
    33
    Velmi dobrou myšlenku měl hostující obránce Armando Izzo, který hned zprvní hledal u postranní čáry naběhlého Gakpého. Francouzský křídelník se však nacházel ve zcela jiném prostoru, a míč skončil u domácích.
     
    34
    Tak žlutou už má "na triku" také stoper Ezequiel Muňoz, který u postranní čáry na levé straně poslal k zemi Rade Kruniće. Nepříjemné zjištění to je také pro trenéra Gasperiniho, neboť dva ze tří stoperů už mají žlutou!
     
    35
    Následné standardní situace se zhostil domácí Manuel Pucciarelli, jehož přízemní centr letěl na přední tyč. Bez přičinění žádného z hráčů domácích míč letěl do branky, nicméně Perin dokázal na brankové čáře zasáhnout!
    35. Povedená standardní situace Pucciarelliho
     
    35
    Od hlavního rozhodčího to schytal také Lorenzo Tonelli, který při vzdušném souboji poslal hodně tvrdě k zemi Perottiho, a žlutá byla zcela zasloužená!
     
    37
    Poprvé v dnešním zápase zahrozili také hosté! Z levého křídla poslal nebezpečný centr do vápna Diego Perotti, jehož centr však vyboxoval Skorupski. Rozhozené obrany mohl využít Rincón, ten však poslal míč pouze do boční sítě!
     
    38
    Stoper Marchese krásně přenesl hru na pravou stranu, kde si míč zpracoval Tomás Rincón. Aktivní kolumbijský záložník si to namířil do středu hřiště, kde ho však tvrdě odstavil od míče Krunić, pochopitelně se odpískal nedovolený zákrok.
     
    39
    Exekuce následné standardní situace se zhostil Jules Ntcham. Mladému francouzskému záložníkovi se však centr vůbec nepovedl, a na hranici pokutového území míč odkopl Tonelli!
     
    40
    Jules Ntcham se pokoušel své předchozí zaváhání napravit, a našel na levé straně povedeným centrem Pavolettiho. Italský útočník však svou technickou střelu poslal nad branku.
     
    41
    Massimo Maccarone si v pravém rohu hřiště dokázal zpracovat centr od Paredese. Následně však zkušeného italského útočníka obral o míč čistým způsobem Marchese, a Janov otáčí hru!
     
    42
    Další nadýchaný centr směřoval na pravé křídlo pro Maccaroneho. Tentokrát už si však dala obrana Janova na zkušeného Itala větší pozor, a Marchese nakonec byl u míče jako první!
     
    43
    Rade Krunić odvádí ve středu hřiště opravdu hodně práce. Tentokrát se pokoušel rozběhnout útočnou akci svého týmu po levé straně, nicméně při zaseknutí míče ho poslal k zemi Ntcham.
     
    44
    Následné standardní situace se zhostil Piotr Zieliński, jehož centr však nepatřil k těm nejnebezpečnějším. Obrana Janova si dokázala poradit!
     
    44
    Empoli právě vstřelilo branku! Domácí celek jde v závěru prvního poločasu zaslouženě do vedení! Záložník Zieliński se dostal na levém křídle k centru který sice našel ve vápně Pucciarelliho, ten se však do zakončení nedostal. Ve vápně se však míč dostal na nohu RADE KRUNIĆE, který propálil vše, co mu stálo v cestě!
    44. Rade KRUNIĆ - 1:0
     
    45
    Hostující celek se pokoušel hned o rychlou odpověd. Obránce Armando Izzo se dokázal uvolnit na pravé straně, a poslal ideální centr do vápna Hlavička Perottiho však mířila nad!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí sice nastavil jednu minutu, nicméně momentálně je na hřišti ošetřován Jules Ntchap a domácí Assane El Hadji, tudíž se první poločas ještě o pár desítek sekund protáhne!
     
    45+3
    No a ještě ve třetí nastavené minutě mohl Janov vyrovnat! Po nepřesné hlavičce El Hadjiho se dostal ke střele Serge Gakpé, jehož střelu však vyrazil Skorupski!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas na Stadio Carlo Castellani sice nabídl pouze jednu branku, nicméně rozhodně jsme se nenudili. Hned ve druhé minutě nebezpečně pálil Zieliński, jehož ránu však vyrazil Perin. O sedm minut později pálil i Krunić, jeho střela však mířila nad! Ve 35. minutě zahrozil Pucciarelliho, jehož nenápadná standardní situace směřovala do branky, avšak míč nakonec vyrazil Perin. V samotném závěru se domácí dočkali, když se ve vápně dostal k míči Rade Krunić, který propálil vše, co mu stálo v cestě!

    Druhý poločas začne za příznivého stavu pro domácí v 16:04!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahájil rozehrávkou hostující celek, který se hned zatáhl na vlastní polovinu, neboť domácí velmi agresivně napadali. Obránci Janova však zatím situaci zvládají.
     
    47
    Domácí celek začal druhý poločas opět velmi aktivně! Laurini společně s El Hadjim vykombinovali pozici pro nabíhajícího Zielińskího, jehož přízemní centr ve vápně našel nabíhajícího Maccaroneho, tomu však střela nesedla!
     
    48
    Rave Krunić pokračuje v agresivním napadání i ve druhém poločase. Tentokrát bosenský záložník dostal pod tlak rozehrávajícího Ezquiela Muňoze, ten se však dokázal ze sevření dostat.
     
    49
    V dosavadním průběhu druhého poločasu se hostující obrana dostává velmi lehko pod tlak. To je způsobeno hlavně díky aktivnímu napadání ze strany domácích borců!
     
    51
    Domácí celek provádí své první střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází mladý El Hadji, který si zjevně přivodil nějaké menší zranění, a trenér Giampaolo nechce riskovat jeho zdravotní stav. Na jeho místo přichází Maiello!
     
    53
    Empoli nepřesně kombinovalo na útočné polovině, a do protiútoku se mohl dostat Janov. Po pravé straně postupoval útočník Perotti, na kterého si však počkal Rui, a obral ho o míč.
     
    54
    Ani protiútoku Empoli nebyl dotažen do zakončení. Středem hřiště totiž postupoval Paredes, kterého zezadu stáhl k zemi Laxalt. Hlavní rozhodčí hodně dlouho váhal, nakonec však žlutou neudělil.
     
    55
    Empoli předvedlo symaptickou kombinaci na útočné polovině, nicméně mezírku v obraně Janova nenašlo, a po nepřesné přihrávce Lauriniho skončil míč v zámezí.
    Do Empoli dorazilo hodně fanoušků Janova, avšak příliš důvodů k radost zatím nemají

     
    56
    Pro své první střídání se rozhodl i hostující celek. Diego Perotti neodvedl ve střední řadě Janova dobrý výkon, je vystřídán! Na jeho místo přichází mladý Lazović!
     
    57
    Empoli právě vstřelilo branku! Mladý záložník však svým spoluhráčům příliš štěstí nepřinesl, neboť několik sekund po jeho příchodu se domácí prosazují! Po pravíé straně se protáhl Krunić, který našel volného Maccaroneho. Jeho zakončení však mířilo pouze do břevna, od kterého se míč odrazil na nohu PIOTRA ZIELIŃSKIHO, který poslal míč do opuštěné branky!
    57. Piotr ZIELIŃSKI - 2:0
     
    58
    Do zajímavého protiútoku se po levé straně hnal Leonardo Pavoletti, který se však v době přihrávky Izza nacházel v těsném ofsajdu, což postřehl hlavní rozhodčí.
     
    60
    Janov je pochopitelně po druhé inkasované brance velmi aktivní, avšak nesmí zapomínat na obranu! Maccarone odcentroval na levé straně přes Izza, a hledal Kruniće s Pucciarellim. Ani jeden se však k míči nedostali.
     
    61
    Dlouhý odkop brankáře Skorupskiho nebyl příliš přesný, nicméně Paredes dokázal míč stihnout na hrací ploše, a poslal jej k obránci Laurinimu. Empoli tak může pokračovat ve svém útoku.
     
    62
    Laurini následně krásně přenesl hru na pravou stranu, kde se nacházel Zieliński. Polský středopolař uvolnil Pucciarelliho, který z hranice vápna vypálil. Jeho přízemní ránu na vzdálenější tyč však Perin vyrazil!
     
    63
    Alberto Costa uvolnil přihrávkou na levé straně Leonarda Pavolettiho, u kterého byl však včas stoper Tonelli, který byl hostujícím útočníkem tvrdě dohrán!
     
    63
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Matias Ezequiel Muñoz, přichází Issa Cissokho.
     
    64
    Kombinace Rade Kruniće se záložníkem Zielińskim ve středu hřiště k ničemu kloudnému nevedla. Hodně ostrým zákrokem se následně prezentoval právě polský záložník, který vidí žlutou kartu!
     
    65
    Střídající Cissokho se hned zapojil do kombinace svého týmu. Ve středu hřiště uvolnil Julese Ntchama, který se pokoušel protlačit míč do vápna pro Lazoviće. Toho si však pohlídal stoper Costa!
     
    66
    Jules Ntcham tentokrát zastavil rozvícející se protiútoku Empoli nedovoleným zákrokem, když poslal k zemi střídajícího Maiella. V tomto případě však Domenico Celi žlutou neudělil!
    Situace před gólem Zielińskiho

     
    67
    Rychlou akci Janova táhl po pravé straně obránce Laurini, který následně odcentroval do vápna. Jeho centr sice nikoho z hostů nenašel, nicméně se míč odrazil na nohu Laxalta, tomu se však střela vůbec nepovedla.
     
    68
    Janov stupňuje svůj tlak, a na útočné polovině je velmi aktivní. Zatím však bez gólového efektu. Mezitím provádí hostující celek své poslední střídání. Ze hřiště odchází útočník Leonardo Pavoletti, kterého nahrazuje Diego Capel!
     
    69
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí domácí kouč Marco Giampaolo. Italský trenér stahuje ze hry Leandra Paredese, kterého nahrazuje hráč z Lichtenštejnska, Marcel Büchel!
     
    71
    Domácí celek se po delší době vydal do rychlého protiútoku, ten táhl středem hřiště Piotr Zieliński, který následně hledal na pravém křídle Maccaroneho. Těsně před zkušeným útočníkem odehrál míč Marchese.
     
    72
    Stoper Janova Marchese hledal dlouhým odkopem na útočné polovině Lazoviće, který si zabíhal za obranu Empoli. Pohotově však zareagoval Tonelli, který raději odkopl míč do autu!
     
    73
    Hodně tvrdý souboj svedl střídající Issa Cissokho na levé straně se stoperem Tonellim. Italský obránce by si měl dávat větší pozor, neboť už jednu žlutou kartu na svém kontě má!
     
    74
    Exekuce následné standardní situace se ujal Laxalt, jehož centr však nebyl příliš přesný, a domácí brankář si s ním dokázal poradit!
     
    75
    Při rozehrávce na vlastní polovině si přidělal problémy stoper Andrea Costa, který nepřesnou přihrávkou našel pouze Lazoviće. Od střídajícího hráče se však míč odrazil přímo na nohu Zielińskiho, a tak Empoli pokračuje v kombinaci.
    Piotr Zieliński dnes názorně ukázal, jak důležitý pro svůj tým je!

     
    77
    Příliš nepřesný odkop brankář Mattia Perina skončil ve středovém kruhu u Marcela Büchela. Střídající hráč dostal míč k Maiellovi, ten ho raději poslal zpět ke stoperům.
     
    78
    Střídající Lazović si ve velkém tempu naběhl na pravé křídlo, kam dostal přihrávku od Rincóna. Lazović se následně pokoušel odcentrovat přes Ruie, ten však jeho pokus zablokoval na rohový kop!
     
    79
    Rozehrávky následného rohového kopu se ujal právě Lazović, kterému se však centr příliš nepovedl. Na druhé straně vybojoval rohový kop Alberto Costa, který se zhostil i jeho rozehrávky. Ani z tohoto rohu však Janov nebezpečný nebyl.
     
    80
    Kombinaci Diega Laxalta s Serge Gakpé zastavil odpískaný nedovolený zákrok na obránce Mária Ruie, kterým se provinil druhý jmenovaný. Janov už má necelých třináct minut na to, aby s utkáním něco udělal.
     
    81
    Domácí tým provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Manuel Pucciarelli, kterého nahrazuje Livaja!
     
    83
    Velkou šanci měl domácí Rade Krunić, který pronikl do vápna, a dostal se i do zakončení. Proti bosenskému záložníkovi však vyběhl brankář Perin, který jeho zakončení zneškodnil!
    83. Výborný zákrok Perina proti střele Kruniće
     
    84
    U postranní čáry na pravé straně si kryl míč obránce Mário Rui před napadajícím Julesem Ntchamem. Mladý francouzský záložník však neudržel nervy, a domácího hráče fauloval!
     
    84
    Domácí Rade Krunić se následně provinil opravdu ostrým nedovoleným zákrokem v souboji se střídajícím Lazovićem. Hlavní rozhodčí udělil domácímu hráči žlutou kartu!
     
    86
    Janov se v závěrečných minutách pokouší něco se současným stavem ještě něco udělat. Tentokrát však neudržel nervy na uzdě Jules Ntcham, který hodně nešikovným zákrokem poslal zemi Tonelliho.
     
    87
    Následný dlohý nákop Lukasze Skorupskiho našel na útočné polovině pouze hostujícího Giovanni Marcheseho, který si míč zpracoval, a následně hledal na útočné polovině Lazoviće, nicméně centr nebyl přesný, a u míče jsou domácí.
     
    88
    Empoli se po další ztrátě Janova dostalo do protiútoku, který táhl po levé straně Marcel Bücher. Střídající hráč poslal přízemní centr do vápna pro Maccaroneho. Tomu však zabránil v zakončení stoper Marchese!
    Fanoušci obou týmů dnes vytvořili skvělou atmosféru!

     
    89
    Janov se pokoušel zahrozit z pravé strany, kde se dokázal uvolnit Tomáš Rincón. Zkušený kolumbijský záložník však poslal svůj centr pouze do náruče brankáře Skorupskiho.
     
    90
    Empoli mohlo definitivně rozhodnout o svém vítězstvím, nicméně přihrávka Massima Maccaroneho nebyla přesná, a míč skončil u brankáře Perina!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby! Do vápna dostal přihrávku Serge Gakpé, který si udělal prostor, a dostal se ke střele. Ta však mířila mimo!
     
    90+3
    Velkou příležitost v samotném závěru měl ještě hostující Lazović, který si do vápna naběhl na centr Izza. Jeho zakončení však dkázal vyrazit brankář Skorupski!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Empoli FC podalo v domácím prostředí velmi dobrý výkon, a porazilo Janov CFC 2:0!

    První poločas na Stadio Carlo Castellani sice nabídl pouze jednu branku, nicméně rozhodně jsme se nenudili. Hned ve druhé minutě nebezpečně pálil Zieliński, jehož ránu však vyrazil Perin. O sedm minut později pálil i Krunić, jeho střela však mířila nad! Ve 35. minutě zahrozil Pucciarelliho, jehož nenápadná standardní situace směřovala do branky, avšak míč nakonec vyrazil Perin. V samotném závěru se domácí dočkali, když se ve vápně dostal k míči Rade Krunić, který propálil vše, co mu stálo v cestě!

    Ve druhém poločase si domácí celek hlídal vedení, nicméně po akci z 57. minuty vedl dvoubrankovým rozdílem po brance Piotra Zielińskiho. Následně jsem již příliš šancí neviděli. Za zmínku stojí průnik Kruniće, který však zlikvidoval Perin!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:54:08)

    Jan Havlovic

    Branky: 44. Krunić (Zieliński), 57. Zieliński

    Karty:   35. Tonelli (EMP), 64. Zieliński (EMP), 84. Krunić (EMP) – 29. Marchese (JAN), 34. Muñoz (JAN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 9:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 11:25.
    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Tonelli, Costa, Rui – Zieliński, El Hadji (51. Maiello), Paredes (69. Marcel Büchel) – Krunić – Pucciarelli (81. Livaja), Maccarone (C).
    Náhradníci: Pugliesi, Pelagotti – Zambelli, Bittante, Ronaldo, Maiello, Barba, Piu, Camporese, Livaja, Marcel Büchel.

    Janov CFC: Perin (C) – Izzo, Muñoz (63. Cissokho), Marchese – Rincón, Costa, Ntcham, Laxalt – Gakpé, Pavoletti (68. Capel), Perotti (56. Lazović).
    Náhradníci: Lamanna, Ujkani – De Maio, Burdisso, Figueiras, Capel, Lazović, Tachtsidis, Cissokho.
    bahis siteleri