Trenčín – Zlaté Moravce 4:1 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 1:0 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
2:0 (2:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 24.10.2015, 17:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Príjemný podvečer z Michaloviec. Vítam Vás pri on-line prenose zo stretnutia 14.kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže – Fortuna ligy. Stretnutie medzi MFK Zemplín Michalovce a ŽP Šport Podbrezová má výkop o 17:00 hod.

    MFK Zemplín Michalovce

    Domáci futbalisti sa minulý týždeň odlepili od samotného dna tabuľky a to vďaka domácemu víťazstvu 3:1 nad Skalicou. O tom že tri body ostanú na Zemplíne rozhodol dvoma gólmi z úvodu druhého polčasu stredopoliar Stanislav Danko. Zverenci Františka Šturmu tak zvládli prvé stretnutie z tzv. šesťbodových a dnes ich čaká druhé proti Podbrezovej. Aktuálne sa Zemplín nachádza na 11.pozícii v tabuľke a to so ziskom 10 bodov pri skóre 13:26.

    ŽP Šport Podbrezová

    Hosťom sa nedarí ani po zmene trénera, keď českého lodivoda Frťalu nahradil niekdajší futbalista Prešova či Košíc a Marek Fabuľa, vedno spolu so svojim asistentom Miroslavom Guzom. Podbrezová pod vedením nových trénerov zaznamenala tri prehry a jednu výhru, hodno však poznamenať, že sa stretla so súpermi ktorý v tejto sezóne myslia len na tie najvyššie pozície vo Fortuna lige. Aktuálne sa futbalisti Podbezovej nachádzajú na 12.pozícii v tabuľke so ziskom 8 bodov pri skóre 18:28.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kelemen – Morlacchi, Calero (C), Barroso Sánchez, Chubutija – Montero, Danko, E. Mensah, Koscelník, Sedlák – Nworah.
    Náhradníci: Kira – Šimčák, Podhorin, Grič, Kunca, Turík, Tóth.

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Kapor, Vajda, Andrič, Kupčík (C) – Jur. Pančík, Podio, Kochan, Migaľa, Gál-Andrezly – Vaščák.
    Náhradníci: Ďurčo – Minčič, Frizoni, Marinković, Žilák, Szöke, Rendla.

    Rozhodca: Vnuk – Benko, Bodnár (Chmura).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Stretnutie na východe republiky sa začalo. V úvodných minútach nevidíme žiadnu vyloženú šancu ani na jednej strane a skóre sa nemení.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Milovan Kapor (ŽP Šport Podbrezová).
     
    8
    Michalovce dali gól!
    Domáci sa ujímajú vedenia! Kapor inkasoval žltú kartu, následne bola nariadená štandardka, ktorú Michalovce zužitkovali na rýchly otvárací gól. Po centri Stanislava Danka sa do lopty hlavou oprel VERNON DE MARCO MORLACCHI a prekonal Kuciaka!
    Asistencia: Stanislav Danko
     
    13
    Michalovce sa neustále tlačia dopredu a obrana železiarov má čo robiť. Teraz domáci rozohrajú rohový kop.
     
    Vážení priaznivci, ospravedlňujeme sa za zmeškané informácie v úvode stretnutia. Na štadióne v Michalovciach máme technické problémy s pripojením na internet. Situáciu riešime a budeme sa vám snažiť ponúknuť čo najviac informácií z diania na ihrisku. Ďakujeme za pochopenie.
     
    14
    Z michalovského rohu neprišlo nič zaujímavé, hostia sa teda môžu vydať dopredu a napraviť nevydarený úvod.
     
    17
    Teraz sa železiari dostali k blízkosti domácej brány, dvakrát tam z rohu centroval do pokutového územia Gál-Andrezly, v oboch prípadoch z toho nebola žiadna nebezpečná situácia.
     
    19
    Teraz sa vpred vysunuli domáci, ktorí sú v prvých dvadsiatich minútach aktívnejší. Prišlo aj k streleckému pokusu, ktorý ale smeroval mimo brány.
     
    24
    Podbrezová si teraz bude musieť na moment poradiť bez Vaščáka, ktorý má nejaké zdravotné problémy a bude musieť byť ošetrený.
     
    25
    Michalvce sa pokúsili využiť ošetrovanie hosťujúceho hráča mimo trávnika. Mensah loptu potahl do pokutového územia, ale tam svoju akciu úplne pokazil a nedokázal lepšie zakončiť.
     
    27
    Michalovce pokračovali vo svojej aktivite a dostali sa do vyloženej šance! Mensah opäť pálil z vnútra šestnástky, ale v rýchlosti trafil iba spoluhráča Nworaha.
     
    28
    Podbrezová musí hru upokojiť a loptu sa snaží držať čo najďalej od svojej bránky. Hosťujúci futbalisti inkasovať druhýkrát rozhodne nechcú.
     
    29
    Na zemi teraz ostal opäť ležať jeden z hosťujúcich hráčov, ale našťastie nejde o nič vážne a leári nemusia zasahovať. Hra je pomerne rozkúskovaná.
     
    30
    Výborná akcia domácich, ktorí dostali súpera pod dobrý tlak! Mensah prečítal hru bravúrne, popri ľavej čiare poslal kolmicu na Danka, ktorý okamžite centroval pred bránku. Tam ale spoluhráčov nenašiel, pretože hostia loptu v poslednej sekunde zrazili.
     
    31
    Michalovce ešte stále ostávajú pri súperovej šestnsátke a hosťom vôbec nedovoľujú dostať sa preč od Kuciaka. Podbrezová má čo robiť, aby sa ubránila.
     
    32
    Michalovce stále nemenia obraz svojej hry a aj naďalej útočia. Teraz to domáci súšali prudkou kolmicou po pravej strane, ktorú chcel zachytiť Andrič, no nevyšlo mu to. Našťastie pre hostí loptu nezachytil ani nik z domácich.
     
    33
    Michalovce vybojovali po menšom faule priamy kop spoza šestnástky. Lopty sa tam chopil kapitán Perez, ale center mu vôbec nevyšiel, pretože ho poslal iba nad brvno.
     
    34
    Podbrezová za pomoci svojho gólmana rýchlorozohrala a hru presunula na opačnú polovicu trávnika. Tam sa o center k žrdi pokúšal Juraj Pančík, ale domáci jeho pokus zrazili iba na rohový kop.
     
    35
    Rohový kop hosťom absolútne nesadol. Lopty sa pri zastávke chopil Podio, ktorý chcel po zemi prihrávať k bližšej žrdi, no tam boli iba hráči súpera. Michalovce sa bez akéhokoľvek zaváhania ubránili a môžu ísť dopredu.
     
    36
    Michalovčania sa rýchlo presunuli do šestnástky súpera. Nworah tam dobrou prihrávkou hľadal Koscelníka, ale pred ním v poslednej chvíli výborne zasiahol Vaščák a loptu zrazil aspoň na rohový kop.
     
    37
    Ani tento rohový kop ale žiadne nebezpečné zakončenie nepriniesol. Podbrezová si pohodlne poradila, no loptu zo svojej polovice aj tak nevie dostať.
     
    38
    Pred nami sú posledné minúty tohto polčasu a na trávniku sa stále nič nemení. Domáci hráči majú duel plne pod kontrolou a loptu držia stále na útočnej polovici. Podbrezová sa musí brániť.
     
    39
    Michalovce dali gól!

    Domáci futbalisti vybojovali priamy kop, po ktorom svoj náskok zvyšujú na rozdiel dvoch presných zásahov! Lopty sa pri štandardke chopil Danko, skvelý center poslal priamo pred bránku, kde už VERNON DE MARCO MORLACCHI predviedol ďalšiu úspešnú hlavičku a pridal svoj druhý gól v zápase.
     
    40
    Zápas sa vôbec nevyvíja podľa predstáv hostí. Tí síce rýchlo rozohrali a chceli by sa dostať do útoku, ale ihneď narazili na prehustený stred trávnika, cez ktorý ich domáci odmietajú pustiť.
     
    41
    Všetko na seba napokon vzal Podio, ktorý loptu ťahal po ľavej strane a dostal sa niekoľko metrov za deliacu čiaru. Tam si aspoň vypýtal faul, takže Podbrezová bude zahrávať štandardnú situáciu.
     
    42
    Lopta sa po štandardke pokúšala nájsť niekoho pred bránkou, ale domáci futbalisti priestor dobre vykryli a žiadne zakončenie nepripustili. Kelemen môže byť pokojný.
     
    43
    Podbrezová napokon ešte ostala na útočnej polovici, ale nedokázala si vypracovať lepšiu šancu. Michalovčania vytlačili k postrannej čiare, tam si ju zobral Mensah a trochu nepochopiteľne ju centroval pred svoju bránku, no nikoho tam neohrozil.
     
    44
    Michalovčaniato teraz opäť zahrali na vlastného gólmana, Kelemen si musel poradiť s hlavičkou svojho spoluhráča. Podbrezová tak stále drží útočnú polovicu a pokúša sa prekvapiť súpera.
     
    45
    Podbrezová sa napokon dostala do zaujímavej pozície! Barroso tam zaváhal pred vlastnou bránkou, loptu nedokázal odpáliť a výrazne tak ohrozil svojho gólmana. Kelemena napokon zrejme zachránilo iba to, že zakončujúci hráč Podbrezovej bol v ofsajde.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Štvrtý rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas sa skončil. Domáci futbalisti po ňom vyhrávajú 2:0, pričom o oba presné zásahy sa postaral Moriacchi. Michalovce teda majú dobre nakročené k zisku troch bodov, ale musíme pripomenúť, že snaha Podbrezovej je naozaj veľká a viditeľná, čo hostia potvrdili aj v poslednej minúte polčasu. Druhé dejstvo teda bude ešte určite zaujímavé.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Milovan Kapor, prichádza Andrej Rendla.
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Juraj Pančík, prichádza Július Szöke.
     
    46
    V úvode druhého polčasu sa hosťujúci hokejisti ihneď pustili do útočenia a pokúsia sa niečo vymyslieť.
     
    47
    Podbrezová sa pokúsila dostať do útoku. Gál-Andrezly sa pokúsil o zakončenie, ale Koscelník mu situáciu poriadne znepríjemnil a ohrozenie bránky z toho napokon nebolo.
     
    48
    Michalovce rozohrali loptu za pomoci svojho gólmana a pokúšajú sa dostať do útoku. Tam za vysunutou prihrávkou šprintoval Nworah, ale Kuciak proti nemu skvele vybehol.
     
    49
    Striedajúci Rendla teraz s úmyslom znížiť vystrelil spoza šestnástky, prepálil však všetko, čo mu stálo v ceste – vrátane brány.
     
    50
    Podbrezová teraz smerom dopredu aktívna, jej hráči si ale pred pokutovým územím súpera loptu presne neposlali a napokon tak o ňu prišli.
     
    51
    Nworah sa teraz naťahoval po lopte na hranici vápna, Kuciak vybehol veľmi vysoko, to sa ale ukázalo ako správny ťah. Loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    52
    Podbrezová sa teraz tlaku súpera brániť napokon nemusela, Michalovce sa o loptu pripravili sami, keďže sa dopustili útočného faulu pred pokutovým územím súpera.
     
    53
    Vaščák teraz zobral zodpovednosť na seba a po individuálnej akcii, kedy po hranici vápna prešiel až do pozície výhodnej na strelu sa oprel do lopty, tá preletela priestor troch žrdí.
     
    53
    V blízkosti stredovej čiary Michalovce faulovali, Podbrezová preto chcela rýchlo rozohrať, ani to jej hráčom k prvému gólu nepomohlo.
     
    54
    Hostia sú v týchto minútach neporovnateľne aktívnejší, Michalovce sa bránia odkopávaním lopty aspoň za stredovú čiaru.
     
    55
    Napriek tomu Podbrezová neodkáže výraznejším spôsobom ohroziť Kelemena v bráne súpera, ak totiž jej hráči aj vystrelia, tak je to len nepresne.
     
    55
    Nworah sa prebíjal po hranici vápna, center mu napokon nevyšiel a lopta po zemi nenašla ani jedného z jeho spoluhráčov.
     
    56
    Pripravuje sa striedanie na strane domácich.
     
    56
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Antonio Garcia Montero, prichádza Jakub Grič.
     
    57
    Domáci po dostriedaní rozohrávali rohový kop, lopta v smere od rohovej zástavky smerovala do vápna, tam sa k nej ale hráči Michaloviec dostať nedokázali.
     
    57
    Na druhej strane snaha Podbrezovej niečo vymyslieť úspechom nekončí, v tejto chvíli sledujeme viacero nepresností v oboch celkoch.
     
    58
    Vaščák to skúšal nakopávanou loptou, ktorá smerovala medzi Rendlu a Andriča, vysoký center napokon prepadol cez oboch menovaných až k obrane Michaloviec.
     
    59
    Koscelník centroval z ľavej strany k bodu na pokutový kop, kde sa k lopte snažil dostať Nworah, tiesnený ale osobný súboj vyhrať nedokázal.
     
    60
    Máme za sebou 60 minút zápasu, stále platí výsledok z konca prvého polčasu, Michalovce vedú 2:0. I keď sa hráči Podbrezovej vzchopili a hrajú aktívnejšie, ako tomu bolo v prvej časti hry, stále tomu chýba potrebný impulz vo forme presnejšej strely.
     
    61
    Hostia sa o ňu pokúšali teraz, kedy bola na útočnej polovici až pätica hráčov Podbrezovej, tí napokon o loptu v rozhodujúcej chvíli prišli.
     
    62
    Mensah si teraz vyslúžil potlesk publika, keď sa technickou parádou zbavil až trojice protihráčov, následný strelecký pokus musel Kuciak vytesniť na rohový kop.
     
    63
    Lopta smerovala na vzdialenejšiu žrď, kde stál Grič, ten ale hlavou zakončoval v záklone, preto ju nedokázal usmerniť do siete.
     
    64
    Snaha Podbrezovej o rýchly prechod stredom ihriska končí len nepresnosťou pri postrannej čiare, hostia sa teraz zbytočne zdržali.
     
    64
    Podbrezová kombinovala pred vápnom súpera, tam to jej hráči skúšali po zemi i vzduchom, ani jedna z prihrávok sa ale neujala a Michalovce sa tak budú môcť oslobodiť.
     
    65
    Napokon sa tak nestalo, Podbrezová si vytvára na svojho súpera akýsi tlak, ten stále nepramení do streleckého zakončenia.
     
    66
    To prišlo teraz, keď Szöke loptu najskôr poslal do brániaceho hráča Michaloviec, následne sa k nej dostal aj Migaľa, ktorý to skúšal "žabkou", proti ktorej Keleman zasahovať nemusel.
     
    67
    Domáci celok sa s loptou nedokáže dostať cez stredovú čiaru, tento priestore majú teraz hráči hostí výborne pokrytý.
     
    67
    Pripravuje sa striedanie na strane Michaloviec.
     
    68
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Peter Nworah, prichádza Dominik Kunca.
     
    68
    Na trávniku sa mohlo pokračovať vo futbalovom zápolení, Michalovce v snahe nazrieť po dlhšej dobe na polovicu súpera neuspeli, lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    69
    Napokon z toho ale predsa len bola zaujímavá príležitosť domáceho celku, v pokutovom území sa ocitol Koscelník, stopér Podbrezovej a Kuciak celú situáciu zvládli.
     
    69
    Michalovce ešte zahrávali rohový kop, po centri do vápna sme ale strelecké zakončenie nevideli. Podbrezová tak odstane šancu na založenie svojej útočnej akcie.
     
    70
    Migeľa však na útočnej polovici chyboval. Hráč hostí chcel od postrannej čiary odcentrovať do vápna, presnú loptu ale do priestoru šestnástky nedokázal poslať.
     
    71
    Rendla si teraz nabiehal na center smerujúci priamo pred bránu súpera, vo vzdušnom súboji bol ale úspešnejší Kelemen, ktorý loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    72
    Pískalo sa, Grič inkasoval na vlastnej polovici kopačku do hlavy, zaobišlo sa to bez žltej karty a našťastie aj bez zranenia.
     
    72
    Hostia faulujú častejšie, ako by bolo vhodné, Michalovce teraz budú mať k dispozícii štandardnú situáciu z podobnej pozície, ako tomu bolo v prípade prvých dvoch gólov.
     
    73
    Danko to nemyslel zle, jeho stočená lopta ale dopadla len presne na hranicu vápna, kde to bolo príliš prehustené. Aj preto dokázala Podbrezová loptu odvrátiť.
     
    74
    Hostia sa s pribúdajúcim časom čoraz menej dostávajú k lopte, sledujeme teda presne opačný obraz hry, aký by Podbrezovej vyhovoval.
     
    75
    Kunca chcel definitívne rozhodnúť, aj preto neváhal a do lopty sa oprel spoza vápna, táto strela napokon skončila v náručí Kuciaka, ktorý sa po lopte dobre hodil.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Marcos Perez Calero (MFK Zemplín Michalovce).
     
    76
    Podbrezovýá zahrávala štandardnú situáciu, podobne ako tomu volo na strane súpera, aj jej hráči to skúšali centrom, ten bol ale príliš nízky a stopéri Zemplína tak loptu dokázali odvrátiť.
     
    77
    Z následného protiútoku domáceho celku napokon nebolo nič, hoci sa aj Michalovce dožadovali štandardky, tá sa nepískala. Brániaci hráč totiž loptu zasiahol čistým spôsobom.
     
    78
    Dnešné stretnutie sleduje 2785 divákov.
     
    79
    Vhadzovanie spoza postrannej čiary si teraz vyskúšali oba celky, tempo hry to ale poriadne pribrzdilo, čo nepochybne vyhovuje viac domácim Michalovciam.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva už len 10 minút, pochopiteľne, ak neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas. Podbrezová musí stále streliť dva góly, ak chce pomýšľať aspoň na bod.
     
    80
    Andrič loptu vhodil do hry spoza postrannej čiary, jeho spoluhráč bol následne faulovaný, čo znamená štandardnú situáciu v prospech Podbrezovej.
     
    81
    Loptu si na bod vyznačený hlavným arbitrom Vnukom postavil napokon Vaščák, ktorému center do vápna absolútne nevyšiel a ľahkú loptu poslal len do rukavíc Kelemena.
     
    82
    Migaľa centroval do vápna, s celou situáciou si stopéri Michaloviec dokázali poradiť. Lopta končí za bránou Kelemena, ktorý sa s rozohrávkou ponáhľať nebude.
     
    83
    Domáci celok prešiel stredovou čiarou pomerne rýchlo, následne si ale pred šestnástkou súpera loptu presne poslať nedokázal a tá tak skončila za postrannou čiarou.
     
    84
    ŽP Šport sa teraz nechcene zdržal na vlastnej polovici, aj preto sa Podbrezová pokúsi o rýchly prechod stredom ihriska.
     
    84
    Podio teraz vymyslel skvelý center priamo na kopačku Kochana, ktorý pálil z voleja, Kelemen predviedol skvelý zákrok, keď loptu dokázal vytesniť mimo priestor troch žrdí.
     
    85
    Podbrezová následne ešte zahrávala rohový kop, po ktorom jej hráči nevymysleli nič zaujímavé.
     
    85
    Hostia sa teraz pokúšajú o kontaktný gól, ktorý by mohol ešte poriadne skomplikovať cestu Michaloviec za víťazstvom, v prevažnej väčšine ale ide o nepresné centre, ktoré zastavia útok Podbrezovej.
     
    86
    Po strele Vaščáka ešte bude nasledovať autové vhadzovanie na útočnej polovici Podbrezovej.
     
    87
    Tam ale hostia nevymysleli nič zaujímavé, navyše, pri prechode stredom ihriska Michaloviec sa dopustili faulu, ktorým darovali domácemu celku pri príprave štandardnej situácie ďalšie sekundy.
     
    88
    Podio medzi dvojicou stopérov Michaloviec neuspel, navyše, hráč hostí sa následne dopustil aj útočného faulu, po ktorom bude nútený loptu odovzdať súperovi.
     
    89
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Koscelník, prichádza Lukáš Tóth.
     
    89
    Začalo sa nám posledných 120 sekúnd riadnej hracej doby, pri lopte sú Michalovce, ktoré, zdá sa, sa už dnes dokážu ubrániť.
     
    90
    Andrič našiel Andrezlyho, ten ešte zodvihol hlavu a po zemi prihrával do vnútra šestnástky, tam jeden z hostí padol a pýtal si pokutový kop – nepíska sa.
     
    90
    Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Podbrezová ešte napokon bude zahrávať jednu štandardnú situáciu, v šestnástke Michaloviec stojí Podbrezová s deviatimi hráčmi.
     
    90
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    90+1
    A keďže sa hralo v strede ihriska, hlavný arbiter Vnuk nemal dôvod nechávať hru ďalej plynúť a trikrát fúkol do svojej píšťalky.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi MFK Zemplín Michalovce a ŽP Šport Podbrezová, v ktorom sa domácim podarilo zvíťaziť pomerom 2:0, čo znamená, že celok z východného Slovenska sa posunie na 10. priečku tabuľky. Naopak, trápiaca sa Podbrezová ostáva posledná.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok dňa. (18:50:38)

    Lukáš Pancurák

    Branky: 8. Morlacchi (Danko), 39. Morlacchi

    Karty:   76. Calero (MIC) – 7. Kapor (POD)


    MFK Zemplín Michalovce: Kelemen – Morlacchi, Calero (C), Barroso Sánchez, Chubutija – Montero (56. Grič), Danko, E. Mensah, Koscelník (89. Tóth), Sedlák – Nworah (68. Kunca).
    Náhradníci: Kira – Šimčák, Podhorin, Grič, Kunca, Turík, Tóth.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Kapor (46. Rendla), Vajda, Andrič, Kupčík (C) – Jur. Pančík (46. Szöke), Podio, Kochan, Migaľa, Gál-Andrezly – Vaščák.
    Náhradníci: Ďurčo – Minčič, Frizoni, Marinković, Žilák, Szöke, Rendla.

    Rozhodčí: Vnuk – Benko, Bodnár (Chmura)
    bahis siteleri