Dortmund – Schalke 3:2 (kon.) | Augsburg – W. Brémy 1:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:2 (2:1)
FC Schalke 04
Neděle 08.11.2015, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, na závěrečné vteřiny přichází do hry Adrián Ramos.
     
    90+2
    Skvělou přihrávku dostal do pokutového území Gündoğan, jenž ovšem z bezprostřední blízkosti vyběhnuvšího Fährmanna prostřelit nedokázal.
     
    90+1
    Za ostrý skluz zezadu vidí žlutou kartu také Felix Platte (FC Schalke 04).
     
    89
    Zřejmě za nesportovní chování dostává žlutou kartu Julian Weigl (Borussia Dortmund), jenž soupeři bránil v rozehrávce.
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: trávník opouští Gonzalo Castro, jehož nahradí Sven Bender.
     
    82
    Unikajícího Di Santa zezadu podrazil Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), jehož čin byl naprosto po právu ohodnocen žlutou kartou.
     
    79
    Teď měli hráči Dortmundu obrovskou dávku štěstí! Ze střední vzdálenosti se totiž odhodlal k razantní střele Højbjerg a Bürki musel na zem, aby jedovatou ránu vyrazil na tyč!
    71. Klaas-Jan HUNTELAAR - 3:2
     
    71
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Hosté vstřelili kontaktní branku, závěr zápasu tak ještě slibuje drama! Míč se po centru zprava dostal až na kopačku osamoceného KLAAS-JAN HUNTELAARA, jenž Bürkiho prostřelil z bezprostřední blízkosti.
     
    69
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází Pierre-Emile Højbjerg.
    68. Sokratis Papastathopoulos (DOR)
     
    68
    Borussia zaútočila po pravé straně, odkud byl Ginterův centr sražen na roh. Na Mchitarjanův centr si naskočil Papastathopoulos, proti jehož ráně vytáhl Fährmann další ze svých vynikajících zákroků.
     
    60
    Franco Di Santo (FC Schalke 04) se provinil zákrokem za hranicí fotbalových pravidel, když byl pozdě v souboji o míč a svého soupeře atakoval skluzem, za což mu byl vyměřen žlutý trest.
     
    56
    Střídání v týmu FC Schalke 04: trenér ze hřiště stáhl Maxe Meyera, místo něhož na plac povolal Erica Choupo-Motinga.
     
    54
    Nikým nehlídaný byl v předbrankovém prostoru Mchitarjan, na něhož mířil centr z pravé strany a nebýt skvělého Fährmannova zákroku, mohlo být s hostujícím týmem velmi zle.
     
    51
    Střelecký pokus ze střední vzdálenosti vyprodukoval Gündoğan, proti jeho prudké ráně vytáhl Fährmann parádní robinsonádu a v tuto chvíli podržel svůj tým.
     
    48
    Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) inkasoval žlutou kartu. Důvodem byla oslava vstřeleného gólu, při níž si hráč domácího celku svlékl dres.
    47. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:1
     
    47
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Náskok domácího mužstva je v úvodu druhé půle už dvoubrankový! Přihrávku do pokutového území obdržel PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, jenž míč poslal do brány přízemní střelou podél gólmana.
     
    46
    Po levé straně se do pokutového území snažil proniknout Mchitarjan, toho však srazil k zemi Júnior Caiçara (FC Schalke 04), jenž za svůj prohřešek inkasoval kartu žluté barvy.
    43. Matthias GINTER - 2:1
     
    43
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia si jednogólový náskok bere zpět! Na přední tyči si na centr z rohového kopu naskočil MATTHIAS GINTER, který svůj hlavičkový pokus umístil pod břevno, a přestože si Fährmann na míč sáhl, zabránit v cestě do brány mu už nedokázal.
     
    38
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je za nedovolený zákrok uprostřed hřiště Leon Goretzka (FC Schalke 04).
     
    35
    Ze střední vzdálenosti se odhodlal ke střele Gündoğan a nemířil vůbec špatně, když jeho projektil proletěl jen těsně kolem tyče.
    33. Klaas-Jan HUNTELAAR - 1:1
     
    33
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Hubený náskok domácímu celku dlouho nevydržel, vyrovnal totiž KLAAS-JAN HUNTELAAR, který míč usměrnil do odkryté brány po Saného centru zprava.
    30. Šindži KAGAWA - 1:0
     
    30
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dortmund se k obrovské radosti příznivců domácího týmu dostává do vedení! Po centru Gintera z pravé strany otevřel skóre ŠINDŽI KAGAWA, jenž se prosadil přesnou hlavičkou.
    28. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    28
    U postranní čáry si v rozporu s pravidly počínal Goretzka, míč tak získali domácí. Ti okamžitě vyprodukovali centr do šestnáctky, kde byla střela Aubameyanga sražena na roh.
     
    20
    Po Aogově centru se uvnitř pokutového území dostal do zakončení Sané, po jehož pokusu bez přípravy míč jen o kousek minul levou tyč.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 30. Kagawa (Ginter), 43. Ginter (Mchitarjan), 47. Aubameyang (G. Castro) – 33. Huntelaar (Sané), 71. Huntelaar

    Karty:   48. Aubameyang (DOR), 82. Schmelzer (DOR), 89. Weigl (DOR) – 38. Goretzka (SCH), 46. Caiçara (SCH), 60. Di Santo (SCH), 90+1. Platte (SCH)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:15.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan, Weigl – G. Castro (87. S. Bender), Kagawa, Mchitarjan – Aubameyang (90+3. Ramos).
    Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Park, Piszczek, Januzaj, J. Hofmann, Ramos.

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Neustädter, Matip, Aogo – Sané, Goretzka, Kolašinac (69. Højbjerg), Meyer (56. Choupo-Moting) – Di Santo, Huntelaar (C).
    Náhradníci: Gspurning – Friedrich, Højbjerg, Ayhan, Platte, Choupo-Moting, Riether.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp

    Diváci: 79956
    bahis siteleri