Novokuzněck – Dynamo Moskva 1:4 (kon.) | Omsk – Nižněkamsk 1:4 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 5:4 (1:0 po s.n.)
Novosibirsk – Viťaz 5:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Ufa 3:2 (po pr.) | Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Toljatti – Soči 1:3 (kon.) | Kazaň – Jaroslavl 2:3 (1:2 po s.n.) | N.Novgorod – Spartak Moskva 7:2 (kon.)
Čerepovec – Jokerit 1:2 (kon.) | Minsk – Petrohrad 3:2 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
konec
Dinamo Riga
0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
CSKA Moskva
Středa 27.01.2016, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zapasu Kontinentální hokejové ligy, kde se proti sobě postaví CSKA Moskva a domácí Dinamo Riga.

    Riga za sebou nemá úspěšnou sezónu, když už nemá reálnou šanci na play-off. Poslední zápas doma tento lotyšských celek padl s Dinamem Minsk.

    Ruský armádní celek je na tom o poznání lépe, když celou Západní konferenci vede a vypadá to, že ani druhá Jaroslavl ho už neohrozí. Poslední zápas vyhrála Moskva 3:2 na ledě Petrohradu.
    Jan Kovář si zatím vede v Metallurgu skvěle, a je nejproduktivnějším Čechem v KHL!

    Jan Kovář si zatím vede v Metallurgu skvěle, a opět je velmi vysoko v pořadí kanadského bodování! Český útočník se nachází na šestém místě, a na svém kontě má již 50 bodů! (y)

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 27. leden 2016
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Seigo, Galvinš, Sotnieks, Kristapš, Ševčenko, Cibulskis, Jass – Skvorcovs, Džerinš, Indrašis – Darzinš, Pavlovs, Kulda – Redlihs, Berzinš, Saulietis – Ražglas, Bičevskis, Galoha

    CSKA Moskva: Sorokin (Treťjak) – Denisov, Naumenkov, Ožiganov, Kiselevič, Panin, Vorobjov, Blažijevskij, Pivcakin – Telegin, Kugryšev, Andronov – Stoljarov, Petrov, Platt – Ljubimov, Makarov, Pihlstrom – Žarkov, Kvartalnov, Kuzmenko

    Rozhodčí: Sergejev, Konc – Metalnikov, Sirotkin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    Zatím na ledě podle očekávání dominuje hostující CSKA, které má převahu celkem výraznou a zatím nepustilo Rigu z vlastní třetiny.
     
    01:55
    Zatím nesleduje hokej, který by nám nabídl nějakou větší šanci a Sorokin si nakonec musel připsat první zákrok, nakonec ale nahození v pohodě chytil a bude se vhazovat po jeho boku.
     
    02:39
    Hra je hodně rozháraná a ani jeden z týmů si ne a ne vypracovat výraznou převahu, ovšem stále je více na puku hostující celek a dává Dinamu najevo, že dnes to lehké mít nebude.
     
    03:09
    Teď už se ale dostali do hry i hráči Rigy, kteří celkem překvapivě dostali CSKA pod tlak a nakonec musel Sorokin sbírat tvrdou střelu od modré v podání Seiga!
     
    03:49
    Moskevský celek ale získal puk a nakonec se dostal i dopředu, ale opět to bylo hodně nepřesné a Eriksson neměl výraznějších potíží při zásahu proti nahození Ožiganova.
     
    04:39
    Pořád se nedá říci, že by jeden z celků byl o něco lepší a dokázal se dostat do šance, která by stála za zmínku.
     
    05:03
    Nakonec měl domácí celek dvě velké šance, obě ale Sorokin výtečně chytil! Nejprve zblízka lapil dorážku od Džerinše a poté si poradil i s tvrdou ránou pod břevno z mezikruží, kterou vyslal Kristapš! Je to ale stále bez branek.
     
    06:24
    Stále ale platí, že domácí jsou o něco lepším týmem a armádní celek tak má velké problémy s tím, aby se udržel v zápase! Nakonec ale po chybné rozehrávce Rigy pálil na Erikssona Andronov, ale ten kryl!
     
    06:59
    Hosté se dostali k puku v útočné třetině, když vyhráli bully, nakonec to ale nedopadlo moc dobře a Eriksson se ohroženě cítit vážně nemohl, protože rána pouze bouchla o zadní mantinel.
     
    08:07
    Eriksson celkem odvážně vyjel z brány, rychle se do ní ale vrátil, protože zjistil, že na puk nedosáhne. Obránci mu ale pomohli a zajistili, že CSKA bránu vůbec neohrozilo.
     
    08:38
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (FrenksRazgals – 2 min., hákování).
     
    09:20
    Zatím sice hosté zamkli Rigu ve vlastní třetině, ale ke střele na Erikssona se stále nedostali, ta jediná od Ožiganova byla zablokována a domácí se mezitím osvobodili.
     
    10:05
    Ta početní výhoda se už chýlí ke konci a CSKA mělo velkou šanci, ke střele ze zblízka dostal před Erikssonem obránce Vorobjov, ale švédský gólman ho parádně vychytal!
     
    10:45
    Razglas už je zpět na ledě, ale moskevský tlak trvá. Ovšem k další velké šanci to zatím nespěje, protože Riga brání velice pozorně a vykrývá většinu volných prostor.
     
    11:38
    Teď se dostávali do mírné převahy hráči Dinama, ale nakonec ze bránou puk nezískali. Ale ani hosté nebyli moc úspěšní, takže opět hraje Riga.
     
    12:06
    Darzinš při střele zasáhl holí do obličeje Ožiganova, sudí sice nejprve chtěli vylučovat, ale nakonec to odvolali, takže se pokračuje v pěti.
     
    12:48
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Berzinš – 2 min., podražení).
     
    13:19
    Opět je tu tedy přesilovka CSKA, ovšem zatím Riga brání výtečně a dostupuje hráče soupeře tak rychle, že nemají čas vůbec na nic.
     
    13:59
    Stále to platí, protože Moskva má problém se dostat do tlaku a Rize se daří celkem pravidelně vyhazovat puk až za bránu Sorokina.
     
    14:49
    Ke konci přesilovky se nakonec CSKA dostalo do dobré šance, jenže před Erikssonem bylo až moc hráčů a Kiselevič jednoho z nich napálil – početní výhoda CSKA končí.
     
    15:26
    Nakonec se z ničeho nic dostal do velké šance Džerinš, který se zjevil ze strany zcela sám před Sorokinem, ten ale tvrdou ránu domácího útočníka vyrazil velice kvalitně do bezpečí.
     
    17:03
    Po ztrátě puku se dostal Darzinš ke střele z úniku po křídle, ale jeden z beků zablokoval jeho střelu do ochranné sítě!
     
    18:35
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ale žádné velké šance momentálně k vidění nejsou, týmy často střídají a dávají si pozor, aby nevyrobily nějakou minelu.
     
    19:40
    Ještě před koncem třetiny udělala Riga velkou chybu v defenzivě, ovšem Teleginovi utekl puk z hole a zakončil tak pouze do boční sítě!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je zdárně u konce a my sledujeme spíše průměrný hokej, který sice nabídl své šance, ale gól jsme zatím neviděli. Domácí celek byl o něco lepší, ale skvělého Sorokina nepropálil ani jednou a na druhé straně se několikrát zaskvěl i Eriksson, takže zatím hrají prim spíše gólmani. Uvidíme, jestli se něco změní ve třetině druhé.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Hned v úvodu se do velké šance dostal od modré Kiselevič, který se pokoušel od modré pálit do prázdné klece po chybě Erikssona, jeden z obránců si ale připsal dobrý blok!
     
    21:42
    Opět musel Eriksson na zem a tlak CSKA se zvyšuje, ovšem tentokrát byl švédský gólman jistý, protože si se střelou poradil a ukryl ji v lapačce.
     
    22:29
    Saulietis se dostal krásnou stahovačkou do velké šance, když se po ní zjevil před zcela zmateným Sorokinem, k jeho štěstí ale útočník domácích trefil právě domácího strážce svatyně.
     
    23:33
    CSKA se snaží hru tak trochu uklidnit, protože zápas se dostal až do zběsilého tempa, takže teď má ruský celek puk za bránou a nikam se nežene.
     
    24:37
    Riga se snaží hru vyrovnat, protože zatím tahá ve druhé periodě za o hodně kratší konec, ovšem jediné, co se povedlo, bylo donutit CSKA k zakázanému uvolnění.
     
    25:27
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kugryšev – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    26:02
    Domácí tedy hrají svoji dnešní premiérovou přesilovku, která začala celkem dobře a Riga drží hosty pod tlakem. Ovšem Sorokin zatím ohrožen nijak zásadně nebyl.
     
    26:40
    Zatím to ale stále platí, takže Dinamo nedokázalo ze své početní výhody vytěžit zhola nic. Ale je nastěhováno v útočné třetině, teď Sorokin vyrazil puk betonem mimo.
     
    27:21
    Nakonec tu přišla velká šance domácího celku, po střele od modré totiž dorážel zblízka Indraši, ovšem Sorokin se na čáře úžasně roztáhl a puk vyrazil zázračně mimo!
     
    27:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A z ničeho nic tu přichází branka hostujícího celku, protože z nenápadné akce se nakonec dokázal moskevský celek prosadit! Celý útok táhl po pravém křídle IVAN TĚLEGIN, který nakonec poslal střílený pas do souboje před bránou, odkud se puk odrazil s výraznou tečí až za Erikssona. Gól je zatím připsán právě Teleginovi. Asistence: Nikita Pivcakin, Dmitrij Kurgyšev.
    Ivan TĚLEGIN - 0:1
     
    28:20
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Sotnieks – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    29:25
    Nakonec je tu ještě dlouhá přesilovka pro hosty, kteří mohou tak utkání zvrátit na svoji stranu, protože přichází jejich velký tlak.
     
    29:47
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec po pohledné akci přichází další rychlý gól z holí hráčů CSKA, který nejspíše dodá potřebný klid hostujícím borcům, která vedou již o dvě branky! KIRIL PETROV dostal puk v pravém kruhu, odkud vyslal skvostnou ránu zápěstím, která nechytatelně zapadla do horní částí Erikssonovy brány! Asistence: Igor Ožiganov.
    Kiril PETROV - 0:2
     
    30:19
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Ševčenko – 2 min., sekání).
     
    31:08
    CSKA je ve velkém tlaku, protože už nějakou dobu hraje 5 na 3, což trvá už celkem dlouho a Rize docházejí síly. Nakonec ale Dinamu dodal trochu klidu Eriksson, který celkem jednoduše lapil tvrdou ránu od modré.
     
    31:45
    Do velké šance se po pěkné kombinaci před bránou dostal Platt, který pálil z bezprostřední blízkosti pouze do výstroje Erikssona!
     
    32:25
    Domácí už konečně hrají v plném počtu, když Riga přečkala hodně dlouhé oslabení a vypadá to, že mají po delší době šanci se zmátořit.
     
    33:01
    Pořád ale platí, že jsou hosté o hodně lepším týmem, protože se nastěhovali před bránu soupeře a tlačí ho, jako kdyby hráli přesilovku.
     
    33:08
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kugryšev – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    33:35
    Celá přesilovková akce domácího celku končí dobrým Sorokinovým zákrokem, protože z velkého úhlu pálil přesně Darzinš a ruský gólman musel rychle na zem!
     
    34:20
    Riga to stále zkouší a CSKA je v tomto oslabení v tuhé defenzivě, ovšem zatím nemusel Soroki vytahovat žádný zázračný zákrok. Uvidíme, jestli to Dinamo ještě změní.
     
    35:12
    Platt se nakonec hnal do kontru, který byl zastaven až Jassem, který sice zlomil hůl, ale poté hostujícího útočníka zastavil tělem.
     
    36:25
    Tentokrát byl Eriksson zachráněn brankovou konstrukcí, protože tvrdá střela Blažijevskijho se otřela o tyčku, která tak zajistila to, že stav stále zůstává 0:2!
     
    37:29
    Teď má Riga velké potíže s tím, aby se dostala do útoku, protože CSKA velice dobře napadá, nakonec se ale právě ruský klub provinil pasem rukou.
     
    38:46
    Eriksson má i ke konci třetiny co dělat, protože Petrov se dostal ke střele od modré, domácí gólman toho moc neviděl, ale puk nakonec vyrazil.
     
    39:42
    Za chvíli bude konec druhé periody a je jasné, že po ní CSKA povede, protože Riga nezvládla pár minut a nakonec v ní dostalo oba góly, které o tom rozhodly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Už za sebou máme dvě třetiny zápasu a dí se říci, že jsme se konečně dočkali toho pravého koření hokeje, protože jsme viděli dvě branky. Ty asi zaslouženě dal dnešní favorit, armádní CSKA, které se prosadilo nejprve zásluhou šťastného dorazu, kdy byl nakonec gól připsán Těleginovi, ten druhý pak dal při dlouhé přesilovce tvrdou ránou Petrov. Dokáže ještě Riga nějakým způsobem reagovat?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    CSKA se dostalo do další akce, která ovšem skončila velice jistým zákrokem Erikssona, po němž se bude vhazovat po jeho levici.
     
    41:35
    Riga má velké potíže s tím, vytvořit si něco, čemu by se dalo říkat soustavný tlak, takže jsme zatím viděli pouze jakousi ťukanou okolo modré čáry.
     
    41:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla krásná akce Philstroma, který se povedenou kličkou uvolnil ze spárů dvou beků a poté posunul puk přesně na hůl zcela volného IGORA MAKAROVA! Ten využil toho, že Eriksson se nestačil přesunout a uklidil puk za celkem dezorientovaného švédského gólmana, který věru moc šancí neměl! Asistence: Antti Philstrom, Arťom Blažijevskij.
    Igor MAKAROV - 0:3
     
    43:30
    Tak je už asi jasno, že domácí Dinamo hraje opět jen o svoji čest, která je ale zatím řádně pošramocena třemi góly v jejich síti.
     
    45:00
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Frenks Razgals – 2 min., faul loktem).
     
    45:35
    Tělegin se dostal ke střele od modré čáry, protože byl dobře uvolněn, ale jeho rána byla sražena mimo, takže CSKA musí začít znovu.
     
    45:49
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak toto už je debakl, který padá po pohledné přesilovkové akci! Puk se dostal k Naumenkovi, který byl zcela volný, rozhodl se ale ještě výrazně vylepšit pozici pro DMITRIJE KUGRYŠEVA, jenž tak před sebou měl po přihrávce přes celé pásmo odkrytou část klece a tu neomylně trefil! Asistence: Michajl Naumenkov, Geoff Platt.
    Dmitrij KUGRYŠEV - 0:4
     
    46:40
    Něco mi říká, že už je vážně asi jasno a teď se bude rozhodovat jenom o tom, jestli hosté nechají dochytat Erikssona celý zápas a jestli sami pomohou udržet Sorokinovi čisté konto.
     
    47:27
    Sorokin se také musel odhodlat k zákroku, který ale moc těžký nebyl, protože domácí hráči nevyslal moc prudkou ránu na ruského gólmana!
     
    48:23
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Sotnieks – 2 min., podražení).
     
    49:21
    Tak minutu přesilovky má CSKA skoro za sebou, ale zatím Erikssona skoro neohrozilo, protože zvolilo hodně pasivní přístup a spíše jsou to nahrávky, než nějaké bezhlavé ostřelování.
     
    50:09
    Tělegin se po dlouhé akci dostal ke střele, která ale nakonec skončila zákrokem Erikssona, který jeho střelu nadvakrát ztlumil.
     
    50:39
    Přesilovka moskevského týmu už je u konce, ale mírný tlak CSKA pokračuje, protože Riga už viditelně rezignovala. Nahození z dálky nakonec kryl Eriksson, který je vážně v permanenci.
     
    51:51
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Toto už je snad příliš kruté pro domácí celek, který není horší o pět branek, přesto ale právě o tento rozdíl prohrávají. Platt vyslal svého kolegu GENNADYHO STOLJAROVA, který ujížděl do přečíslení 2 na 1, ale ten se po náznaku přihrávky rozhodl zakončovat sám, což se povedlo dokonale a vymetl horní roh Erikssonovy brány! Asistence: Geoff Platt.
    Gennady STOLJAROV - 0:5
     
    52:41
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Seigo – 2 min., krosček).
     
    53:19
    Nakonec tedy hosté hrají ještě jednu přesilovku, jejich tlak je ale prozatím přerušen tím, že jeden z hráč armádního celku stál v brankovišti.
     
    53:54
    CSKA stále výrazně tlačí svého lotyšského soupeře, ale to vířivé přihrávání vyústilo pouze v nejistý zákrok Erikssona, který musel puk krotit nadvakrát.
     
    54:49
    Zápas už se dohrává a je jen otázkou, o kolik CSKA vyhraje. Riga přišla o jakoukoliv motivaci a tak se soustředí spíše na to, aby nedostala ještě větší příděl.
     
    55:41
    Teď Erikssonovi sice vypadl nahozený puk, ale jeho obránci si tentokrát poradili, takže se skóre zatím nemění a Riga si může oddechnout.
     
    55:58
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kiril Petrov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:29
    Přesilovka Rigy plyne a zatím toho lotyšský celek moc nevymyslel, spíše si nahrává ve vlastní třetině a čeká, co se stane.
     
    57:19
    Logicky tak přichází pískot, který se zvedá v aréně v Rize, domácí nejsou aktivní a skoro to působí, že je jim už jedno, jak tento duel dopadne.
     
    58:37
    Riga vážně duel jenom dohrává a útočí v jednom nebo dvou lidech. Na druhé straně lapil nahození Eriksson a už to vypadá, že toho mnoho nestane.
     
    59:38
    Fandové už houfně opouštějí tribuny a vypadá to, že Riga vážně dohraje druhý zápas za sebou s nulou na svém kontě. Sorokin tak asi potvrdí pozici nejlepšího gólmana KHL a udrží další, celkem snadné, čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce a já můžu jenom konstatovat, že vítězství CSKA nemělo být asi tak výrazné, jako bylo, ale zároveň si domácí body dnes rozhodně nezasloužili. V poslední třetině totiž Riga naprosto odpadla, inkasovala třikrát po chybách beků a logicky tak už neměla jakoukoliv šanci na zvrat. Postupně se prosadili Makarov, Kugryšev a nakonec i Stoljarov. To je ode mne pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám hezký zbytek týdne. (20:49:20)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 28. Tělegin (Pivcakin, Kurgyšev), 30. Petrov (Ožiganov), 42. Makarov (Pihlstrom, Blažijevskij), 46. Kugryšev (Naumenkov, Platt), 52. Stoljarov (Platt)


    Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – Seigo, Galvinš, Sotnieks, Kristapš, Ševčenko, Cibulskis, Jass – Skvorcovs, Džerinš, Indrašis – Darzinš, Pavlovs, Kulda – Redlihs, Berzinš, Saulietis – Razglas, Bičevskis, Galoha
    CSKA Moskva: Sorokin (Treťjak) – Denisov, Naumenkov, Ožiganov, Kiselevič, Panin, Vorobjov, Blažijevskij, Pivcakin – Telegin, Kugryšev, Andronov – Stoljarov, Petrov, Platt – Ljubimov, Makarov, Pihlstrom – Žarkov, Kvartalnov, Kuzmenko

    Rozhodčí: Sergejev, Konc – Metalnikov, Sirotkin
    bahis siteleri