Leuven – Standard 0:2 (kon.) | Charleroi – Mechelen 3:2 (kon.) | Westerlo – Waregem 1:2 (kon.)
Genk – Kortrijk 1:0 (kon.)
konec
KVC Westerlo
1:2 (1:0)
SV Zulte-Waregem
Sobota 30.01.2016, 20:00 • Het Kuijpje, Westerlo • Belgická Jupiler Pro League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází De Ridder, přichází Benteke.
     
    90+1
    Leye mohl pálit z hranice pokutového území, ale rozhodl se pro přihrávku na volného De Riddera. Středopolař hostů stál sám před brankářem Westerlo, zvolil oblouček, což Val Langendonck přečetl a míč lapil!
     
    90
    Nastavují se 3 minuty!
     
    87
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Cordaro, přichází Kaya.
     
    86
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Hyland, přichází Višňakovs.
     
    86
    Obrovská šance Waregemu! Hosté zahrávali přímý kop, míč se dostal k Leyemu, který jej lehce prodloužil před branku, kde se o zakončení snažili hned dva hráči, ale brankář Van Langendonck svůj tým podržel!
     
    78
    Waregem mohl potvrdit své vítězství! De Ridder se na hranici pokutového území opřel do padajícího míče a tvrdou střelou těsně minul brankovou konstrukci!
     
    75
    Gounongbe měl na kopačce vyrovnávací gól! De Ceulaer prošel s míčem do pokutového území a přízemním centrem hledal své spoluhráče. Před kanonýrem Westerlo ještě zkoušel ve skluzu usměrnit míč do sítě Henkens, což Gounongbeho nejspíše zmátlo!
     
    70
    Hlavička z poloviny hřiště přeletěla všechny obránce Westerlo a míč se dostal k nohách Leyeho! Útočník hostů postupoval sám proti Van Langendonckovi, ale sám se vytlačil do ostrého úhlu a se slabou střelou neměl šanci na úspěch!
     
    62
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Molenberghs, přichází Verschueren.
    59. Henrik DALSGAARD - 1:2
     
    59
    Waregem právě vstřelil branku!
    Waregem otáčí utkání! Domácí sice ustáli obrovský tlak soupeře, nicméně hosté udeřili střelou z dálky! Do míče se zpoza pokutového území opřel HENRIK DALSGAARD a přízemní střelou na vzdálenější tyč rozvlnil síť!
     
    56
    Obrovská šance Waregemu! Brankář sice vyrazil první střelecký pokus hostů, nicméně míč se dostal k De Ridderovi, jež zkusil štěstí z voleje a jen o kousek minul pravou tyč!
    53. Abdou DIALLO - 1:1
     
    53
    Waregem právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Waregemu se vyplatil aktivní vstup do druhého poločasu! Centr z přímého kopu směřoval na zadní tyč, kde se dokázal k hlavičce protlačit ABDOU DIALLO a zakončením mimo dosah brankáře srovnává na 1:1!
     
    52
    Leye si sběhl pro míč hluboko do pole, vyměnil si jej se spoluhráčem, do nějž tvrdě zajel Mustoe, za což vidí žlutou kartu!
     
    50
    Jenže málem udeřili domácí! Již poněkolikáté v utkání se v pokutovém území vyšplhal nejvýše Geonogbe, jehož hlavička byla sice razantní, jenže minula zařízení!
     
    48
    A málem z ní udeřili! Centrovaný míč se snesl na hlavu jednoho z vysokých hráčů, který mířil na zadní tyč, kam sbíhal Diallo, jemuž chyběl k zakončení jeden krok!
     
    41
    Mohlo být srovnáno! Cordaro si vyměnil míč s Thiamem, jež jej předložil pod sebe na Lepointa, který z první poslal míč vysoko nad břevno domácí svatyně!
     
    39
    Pokutového kopu se dožadoval takřka celý stadion! Gounongbe ošálil na hranici vápna Samiho, obhodil si jej a poté se poroučel k zemi. Rozhodčí ani tentokrát na značku pokutového kopu neukázal. Domácí útočník za svůj nafilmovaný pád navíc vidí žlutou kartu!
    34. APAU - 1:0
     
    34
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    Westerlo se dostává do vedení po parádní akci na jeden dotek! MITCH APAU potáhl míč z pravé strany, předložil jej De Ridderovi, který mu jej vrátil patičkou a první jmenovaný už neměl problém zakončit ke vzdálenější tyči!
    28. Parádní střela z přímého kopu
     
    28
    Naopak na druhé straně hřiště už sudí přímý kop ve prospěch domácího celku odpískal. Exekuce se chopil De Ceulaer, který parádní technickou ranou orazítkoval horní tyč!
     
    24
    Nádherná akce hostujícího týmu! De Ridder mohl postupovat na branku, ale rozhodl se vylepšit pozici pro Leyeho, který měl spoustu času na zakončení, ale trestuhodně minul vzdálenější tyč!
    16. Gounongbeho hlavička po rohovém kopu
     
    16
    Po něm na vzdálenější tyči zakončoval Gounongbe, který byl úplně osamocený, jenže i přesto zamířil nad břevno! Steppe si může oddechnout.
     
    14
    Až nyní o sobě dali hosté vědět! De Ridder dostal moře času k odcentrování a parádní přihrávkou našel hlavu Leyeho. Útočník Waregemu neseřídil mířidla a jeho hlavička zamířila mimo tři tyče.
     
    12
    Obrovská šance Westerlo! Po krkolomné kombinaci ve středu hřiště z ničeho nic vyplaval za obranou hostů volný Cools, jenže tvrdou přízemní střelou napálil pouze brankáře Steppeho!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. Apau – 53. Diallo, 59. Dalsgaard

    Karty:   39. Gounongbe (WES), 52. Mustoe (WES)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:6.
    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Schuermans, Daems, Mustoe – Cools, Hyland (85. Višňakovs) – De Ceulaer, Henkens, Molenberghs (62. Verschueren) – Gounongbe
    Náhradníci: Van Hout, Koffi, Aolad, Verschueren (62. Molenberghs), Handžić, Matthys, Višňakovs (85. Hylland)

    SV Zulte-Waregem: Steppe – Diallo, Sami, Dalsgaard, Verboom – De Ridder (90+3. Benteke), Essikal, Lepoint – Thiam, Leye, Cordaro (87. Kaya)
    Náhradníci: Poletanović. Buyl, Benteke (90+3. De Ridder), Godeau, Bostyn, Brebels, Kaya (87. Cordaro)

    Rozhodčí: Gumienny – Cremers, De Rocker
    bahis siteleri