Leuven – Standard 0:2 (kon.) | Charleroi – Mechelen 3:2 (kon.) | Westerlo – Waregem 1:2 (kon.)
Genk – Kortrijk 1:0 (kon.)
konec
KVC Westerlo
1:2 (1:0)
SV Zulte-Waregem
Sobota 30.01.2016, 20:00 • Het Kuijpje, Westerlo • Belgická Jupiler Pro League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám Vás u přenosu z 24. kola belgické ligy. Společně budeme sledovat zápas KVC WesterloSV Zulte-Waregem.

    Domácí tým je na poslední příčce, ale díky posledním výsledkům se dotáhl na týmy před sebou. Waregem je na pátém místě, které mu zaručuje boj o titul v závěrečné skupině. Do této skupiny postupuje šest týmů. Waregem na čtvrté místo ztrácí 5 bodů, takže se spíše musí ohlížet za sebe. Aby nevypadl z TOP 6.
    Waregem bude nahánět i s novou posilou v brance. Víctor Valdés do Standardu přichází na hostování do konce sezony.

     
    Úvodní sestavy:

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Schuermans, Daems, Mustoe – Cools, Hyland – De Ceulaer, Henkens, Molenberghs – Gounongbe
    Náhradníci: Van Hout, Koffi, Aolad, Verschueren, Handžić, Matthys, Višňakovs

    SV Zulte-Waregem: Steppe – Diallo, Sami, Dalsgaard, Verboom – De Ridder, Essikal, Lepoint – Thiam, Leye, Cordaro
    Náhradníci: Poletanović. Buyl, Benteke, Godeau, Bostyn, Brebels, Kaya

    Rozhodčí: Gumienny – Cremers, De Rocker.
     
    Oba celky již nastoupily na hrací plochu. Westerlo odehraje dnešní souboj ve žlutých dresech, zatímco hosté budou hrát v červeném.
     
    Ještě před začátkem utkání musí jeden z pořadatelů zalepit díru v síti, kterou při kontrole objevil asistent rozhodčího.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté zahájili výkopem utkání. Zulte se okamžitě vrhlo du útoku po levé straně, nicméně nepovedený centr končí za brankovou čárou.
     
    2
    Gounongbe se vrhl do hlavičkového souboje s vysokým stoperem Dalsgaardem, který si pomohl nedovoleným způsobem. Domácí mohou zahrát standardní situaci.
     
    3
    Přímý kop přinesl první zakončení! Na nadýchaný centr si na hranici malého vápna naskočil Schuermans, jenže z těsné blízkosti nezacílil mezi tři tyče.
     
    4
    Hosté se pokusili překvapit obranu Westerlo útokem středem hřiště. Essikal potáhl míč na polovinu soupeře a kolmicí hledal Leyeho, který však zaspal a míč doputoval až k Van Langendonckovi.
     
    5
    Westerlo mělo k dispozici další standardní situaci. Tentokrát našel centr z pravé strany hlavu jednoho z bránících fotbalistů, jež prodloužil míč mimo pokutové území.
     
    6
    Leye narazil míč de Ridderovi, který jej ještě prodloužil do běhu Cordarovi, jenže před ním se včas vrátil jeden z obránců a rodící se šanci hostů zažehnal dalekým odkopem.
     
    7
    Gounongbe si sběhl hluboko pro výkop svého brankáře a prodloužil míč za sebe, kam si nabíhal De Ceulaer. Míč však nabral příliš velkou rychlost a Steppe jej uklidil v rukavicích.
     
    8
    Domácí se usadili na polovině Wasterlo a dlouho kombinovali na levé straně. De Ceulaer se pokusil vysunout Molenberghse, před nímž včas zasáhl Sami.
     
    9
    Hra je v úvodu zápasu hodně nepřesná. Ani jeden z týmů se zatím nedostal k vážnějšímu střeleckému ohrožení soupeřovy branky.
     
    10
    Hosté se nedohodli při přebírání hráčů Westerlo a aktivní Apau se málem dostal k centru do vápna. Brankář Steppe však vyběhl z branky a odpravil míč na rohový kop.
     
    11
    Po něm se k hlavičce dostal Gounongbe, jenže mířil na opačnou stranu. Stejný hráč dostal vzápětí šanci na reparát, ale ani napodruhé Steppeho neohrozil.
     
    12
    Obrovská šance Westerlo! Po krkolomné kombinaci ve středu hřiště z ničeho nic vyplaval za obranou hostů volný Cools, jenže tvrdou přízemní střelou napálil pouze brankáře Steppeho!
     
    13
    Waregem zatím není na hřišti vůbec vidět. Hostům se nedaří ani přihrávky na krátkou vzdálenost a Westerlo bez problémů ovládá dění na hrací ploše.
     
    14
    Až nyní o sobě dali hosté vědět! De Ridder dostal moře času k odcentrování a parádní přihrávkou našel hlavu Leyeho. Útočník Waregemu neseřídil mířidla a jeho hlavička zamířila mimo tři tyče.
     
    15
    Další chyba v rozehrávce Waregemu! Na pravé straně hřiště se míče zmocnil Henkens, namířil si to do pokutového území a vybojoval alespoň rohový kop.
     
    16
    Po něm na vzdálenější tyči zakončoval Gounongbe, který byl úplně osamocený, jenže i přesto zamířil nad břevno! Steppe si může oddechnout.
    16. Gounongbeho hlavička po rohovém kopu
     
    17
    Domácí zahrávali další standardní situaci v blízkosti pokutového území. Exekuce se tentokrát zmocnil Henkens, který našel pouze hlavu připraveného Leyeho.
     
    18
    Waregemu se nedaří udržet míč na polovině soupeře. Leye nyní prodlužoval míč do křídla, ale Cordaro jeho úmysl nepochopil a vůbec se nerozběhl.
     
    19
    De Ridder hledal dlouhým míčem přes polovinu hřiště sprintujícího Gounongbeho. Naštěstí pro Waregem se stihl vrátit Diallo, jež si míč zpracoval na prsa.
     
    20
    První nebezpečnější standardní situaci rozehráli i hosté. Cordaro hledal centrem na hranici malého vápna Leyeho, před nímž odhlavičkoval míč do bezpečí Daems.
     
    21
    Na druhé straně po rychlém protiútoku vypálil mezi nohama obránce De Ceulaer. Brankář Steppe stál na svém místě a slabou střelu bez problémů lapil.
     
    22
    Leye obdržel přihrávku do pokutového území, zpracoval si míč na pravou nohu a chtěl najít lépe postaveného spoluhráče. Vybojoval alespoň rohový kop.
     
    23
    Cordaro našel prudkým centrem spoluhráče na hranici malého vápna, který musel zakončovat akrobatickým způsobem a trefil pouze dalšího stojícího hráče Waregemu.
     
    24
    Nádherná akce hostujícího týmu! De Ridder mohl postupovat na branku, ale rozhodl se vylepšit pozici pro Leyeho, který měl spoustu času na zakončení, ale trestuhodně minul vzdálenější tyč!
     
    25
    Leye se v posledních minutách usilovně bije o každý vysoký míč. Nyní se hostující útočník pustil do souboje s Daems, ale ve vzduchu si pomohl nedovoleným způsobem.
     
    26
    Na druhé straně hřiště se s míčem u postranní čáry otáčel De Ridder. Středopolař Waregamu dostal od soupeře pořádně naloženo a žádá pro protivníka žlutou kartu. Rozhodčí ji zatím nechává v kapsičce.
     
    27
    Hlavní arbitr Gumienny si v posledních dvou minutách neudělal u fanoušků Waregumu dobré renomé. Hosté se dožadovali pokutového kopu po údajné ruce, ale rozhodčí i tentokrát zůstal ledově klidný.
     
    28
    Naopak na druhé straně hřiště už sudí přímý kop ve prospěch domácího celku odpískal. Exekuce se chopil De Ceulaer, který parádní technickou ranou orazítkoval horní tyč!
    28. Parádní střela z přímého kopu
     
    29
    Domácí jsou na koni! Gounongbe už zase proháněl svého strážce. Ani nyní se domácí útočník nedostal ke kolmé přihrávce. Zatím je fantasticky bráněn.
     
    30
    Úvodní půlhodina hry nabídla několik možností na obou stranách. Na první branku však i nadále čekáme.
     
    31
    Hosté se snaží uklidnit hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Míč se pohybuje ze strany na stranu v zadních řadách Waregemu.
     
    32
    Hosté zahrávali rohový kop, po němž uzamkli Westerlo před jeho svatyní. Prudký centr vyslal Mustoe, před brankářem míč přizvedl jeden z obránců a Van Langendonck si pro balón nakonec došel.
     
    33
    Další rychlý útok hostujícího celku zastavuje praporek nad hlavou asistenta rozhodčího. Ofsajdouvou hranici si nepohlídal kapitán Waregemu Leye.
     
    34
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    Westerlo se dostává do vedení po parádní akci na jeden dotek! MITCH APAU potáhl míč z pravé strany, předložil jej De Ridderovi, který mu jej vrátil patičkou a první jmenovaný už neměl problém zakončit ke vzdálenější tyči!
    34. APAU - 1:0
     
    36
    Hosté se okamžitě pokoušeli o odpověď. Dalsgaard centroval z pravé strany na hranici malého vápna, kam si nabíhal Leye. Na posledních chvíli stačil míč odkopnout vracející se Schuermans.
     
    37
    Cordaro se pokusil napodobit pravého beka svého celku. Ani jemu se však centr do vápna příliš nevydařil a domácí se i nadále bez problémů brání.
     
    38
    Cordaro je hodně aktivní. Řekl si o další přihrávku do nohy, poslal centr na malé vápno, kde se ve skluzu snažil zakončovat kapitán Leye, jenže napálil míč pouze do obránce.
     
    39
    Pokutového kopu se dožadoval takřka celý stadion! Gounongbe ošálil na hranici vápna Samiho, obhodil si jej a poté se poroučel k zemi. Rozhodčí ani tentokrát na značku pokutového kopu neukázal. Domácí útočník za svůj nafilmovaný pád navíc vidí žlutou kartu!
     
    40
    Pět minut před koncem první půle planou na hřišti emoce! Domácí se zlobí kvůli odkopu od branky Waregemu. Rozhodčí si za svým verdiktem pevně stojí.
     
    41
    Mohlo být srovnáno! Cordaro si vyměnil míč s Thiamem, jež jej předložil pod sebe na Lepointa, který z první poslal míč vysoko nad břevno domácí svatyně!
     
    42
    Essikal dostal přihrávku do obtížné pozice, vrhl se s míčem mezi dva soupeře a vybojoval maximum. Hosté zahrají přímý kop.
     
    43
    Nadýchaný centr přizvedl na hranici pokutového území jeden z domácích fotbalistů pouze na rohový kop. Hosté v závěru první půle tlačí.
     
    44
    Sami sice nedokázal odpravit míč z pokutového území, protože jej nechal za sebou. Jeden z jeho spoluhráčů jeho chybu okamžitě napravil a posla balón až na polovinu soupeře.
     
    45
    V poslední minutě základní hrací doby prvního poločasu přilétl před Van Langendoncka ještě jeden centr. I s ním si obrana Westerlo hravě poradila a první půli nejspíše dohraje bez újmy.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Dění na hrací ploše rozhodně nenudilo! Oba týmy si vytvořily několik slibných příležitostí. O něco více jich měli fotbalisté Westerlo. De Ceulaer dokonce orazítkoval z přímého kopu horní tyč. O jedinou branku první půle se postaral obránce Apau, jež zužitkoval parádní přihrávku patičkou a zavěsil ke vzdálenější tyči. Závěr poločasu patřil Waregemu, ale Lepoint pálil v dobré pozici nad branku. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté se hned v úvodu druhého poločasu mohli dostat do šance po špatném odkopu domácího brankáře. De Ridder si však při zpracování pomohl rukou.
     
    47
    Waregem vstoupil do druhé půle aktivně. Dalsgaard si obhodil protihráče, který jej poté poslal k zemi. Hosté dostávají k dispozici nadějnou standardní situaci.
     
    48
    A málem z ní udeřili! Centrovaný míč se snesl na hlavu jednoho z vysokých hráčů, který mířil na zadní tyč, kam sbíhal Diallo, jemuž chyběl k zakončení jeden krok!
     
    49
    Waregem i nadále drží míč na svých kopačkách a poklidně kombinuje ve středu hřiště. Hosté čekají na skulinky v obraně Westerlo.
     
    50
    Jenže málem udeřili domácí! Již poněkolikáté v utkání se v pokutovém území vyšplhal nejvýše Geonogbe, jehož hlavička byla sice razantní, jenže minula zařízení!
     
    51
    Na druhé straně si o přihrávku říkal De Ridder. Spoluhráč si jej všiml a míč mu také adresoval, jenže o dobré čtyři metry dále než bylo potřeba.
     
    52
    Leye si sběhl pro míč hluboko do pole, vyměnil si jej se spoluhráčem, do nějž tvrdě zajel Mustoe, za což vidí žlutou kartu!
     
    53
    Waregem právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Waregemu se vyplatil aktivní vstup do druhého poločasu! Centr z přímého kopu směřoval na zadní tyč, kde se dokázal k hlavičce protlačit ABDOU DIALLO a zakončením mimo dosah brankáře srovnává na 1:1!
    53. Abdou DIALLO - 1:1
     
    54
    A hosté se mohli dostat do vedení! Centr z pravé strany se snášel do míst, kam si nabíhal Leye, jenže míč ještě před brankou odrazem o trávník skončil v rukavicích gólmana.
     
    55
    Tlak hostujícího celku je drtivý! De Ridder se uvolnil v pokutovém území, předkládal míč lépe postavenému spoluhráči, jemuž jej vypíchl stoper Schuermans.
     
    56
    Obrovská šance Waregemu! Brankář sice vyrazil první střelecký pokus hostů, nicméně míč se dostal k De Ridderovi, jež zkusil štěstí z voleje a jen o kousek minul pravou tyč!
     
    58
    Domácí se osvobodili a snaží se rozkouskovat hru na polovině soupeře, kde dokonce zahrávali standardní situaci, ale po zbytečném faulu se míč vrací ke kopačkám hostů.
     
    59
    Waregem právě vstřelil branku!
    Waregem otáčí utkání! Domácí sice ustáli obrovský tlak soupeře, nicméně hosté udeřili střelou z dálky! Do míče se zpoza pokutového území opřel HENRIK DALSGAARD a přízemní střelou na vzdálenější tyč rozvlnil síť!
    59. Henrik DALSGAARD - 1:2
     
    61
    Waregem nepolevuje v aktivní hře a na branku Westerlo se valí jeden útok za druhým. Domácí jsou ve značném útlumu.
     
    62
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Molenberghs, přichází Verschueren.
     
    63
    Hosté postupovali do otevřené obrany Westerlo. Centr do pokutového území směřoval na Leyeho, před nímž míč vyboxoval brankář Van Langendonck.
     
    64
    Hosté zahrávali rohový kop. Na Cordarův centr si naskakoval Leye, před nímž stačil do dráhy letu míče vložit hlavu jeden z obránců Westerlo.
     
    65
    Tlak hostů stále nepolevuje! Na kolmou přihrávku mezi dvěma obránci si nyní sbíhal kapitán Leye, který si však pustil míč příliš daleko a už jej nezastihl na hrací ploše.
     
    66
    Domácí se pokusili zaskočit obranu Waregemu překvapivým centrem, jež měl na svědomí Hyland. Jeho přihrávka však trefila pouze stojícího obránce.
     
    67
    Westerlo zahrávalo přímý kop. Do pokutového území se nastěhovali všichni hlavičkáři, nicméně míč z levé strany vápnem prolétl bez teče. Steppe může poklidně rozehrát.
     
    68
    Přeci jen se začíná Westerlo nadechovat k odporu. Cools si připravil míč na pravačku, jenže jeho technická střela byla hodně nepřesná. Steppe míč pouze kontroloval.
     
    69
    Henkens neudržel míč na polovině hřiště a pouze jej odkopl do zámezí. Míč se vrací k hráčům Waregemu.
     
    70
    Hlavička z poloviny hřiště přeletěla všechny obránce Westerlo a míč se dostal k nohách Leyeho! Útočník hostů postupoval sám proti Van Langendonckovi, ale sám se vytlačil do ostrého úhlu a se slabou střelou neměl šanci na úspěch!
     
    71
    Brankář Steppe držel míč dlouho u svých nohou, nikdo z domácích jej nenapadal a hostující strážce branky našetřil několik desítek vteřin.
     
    72
    Hra je v posledních minutách hodně rozháraná! Na obou stranách je k vidění spousta nepřesných přihrávek a rozhodčí musí často přerušovat hru.
     
    73
    Leye se sice dostal za záda svého strážce, ale v souboji s ním si pomohl nedovoleným způsobem, čehož si arbitr dnešního utkání všiml a odpískal útočný faul.
     
    74
    Domácí mohli využít otevřené obrany Waregemu. Do míče se z velké vzdálenosti opřel De Ceulaer a střelou pozdravil Steppeho. Z této akce mohlo Westerlo vytěžit mnohem více.
     
    75
    Gounongbe měl na kopačce vyrovnávací gól! De Ceulaer prošel s míčem do pokutového území a přízemním centrem hledal své spoluhráče. Před kanonýrem Westerlo ještě zkoušel ve skluzu usměrnit míč do sítě Henkens, což Gounongbeho nejspíše zmátlo!
     
    77
    Poněkud unáhlenou střelu předvedl Hyland. Středopolař Westerlo si nezpracoval míč podle svých představ a nepovedeným zakončením spíše pobavil diváky na tribunách.
     
    78
    Waregem mohl potvrdit své vítězství! De Ridder se na hranici pokutového území opřel do padajícího míče a tvrdou střelou těsně minul brankovou konstrukci!
     
    79
    Hraje se nahoru dolů! Westerlo mělo k dispozici rohový kop! Prudký centr mířil do roje těl, ale brankář Steppe vyrazil z brankové čáry a lapil letící míč.
     
    80
    Fantastický fotbal baví všechny diváky! Gounongbe se znovu dostal k centrovanému míči, jenže snad svou pátou hlavičkou v utkání brankáře Waregemu stále nepřekonal.
     
    81
    Vědět o sobě dal i Waregem. Leye vybídl ke sprintu De Riddera, jež si přichystal míč na pravou nohu a odcentroval do pokutového území. Před brankou Westerlo nebyl nikdo v červeném a míč prolétl až na druhou stranu hřiště.
     
    82
    Leye se nyní stáhl až k půlící čáře, kde pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou. Waregem drží soupeře daleko od své branky.
     
    83
    Kapitán hostujícího celu hýří aktivitou! Leye se dral za centrem z pravé strany, avšak na hranici malého vápna jej dva obránci sevřeli do kleští a nedovolili mu zakončit.
     
    85
    Leye znovu vybízel spoluhráče ke sprintu do otevřené obrany Westerlo. Domácí by si měli dávat pozor na zadní vrátka, protože rychlostně vybavený Essikal jim dělá problémy.
     
    86
    Obrovská šance Waregemu! Hosté zahrávali přímý kop, míč se dostal k Leyemu, který jej lehce prodloužil před branku, kde se o zakončení snažili hned dva hráči, ale brankář Van Langendonck svůj tým podržel!
     
    86
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Hyland, přichází Višňakovs.
     
    87
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Cordaro, přichází Kaya.
     
    88
    Ven Langendonck musel pomoci obraně ve stylu Manuela Neuera. Domácí brankář vyrazil daleko z branky, aby odpravil míč do bezpečí před sprintujícím Leyem.
     
    89
    Waregem kontroluje závěr utkání. Hosté drží míč daleko od své branky a navíc vybojovali standardní situaci v nebezpečném prostoru.
     
    90
    Ze standardní situace však nebezpečí nepřišlo a domácí dostávají šanci s utkáním ještě něco udělat.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90+1
    Leye mohl pálit z hranice pokutového území, ale rozhodl se pro přihrávku na volného De Riddera. Středopolař hostů stál sám před brankářem Westerlo, zvolil oblouček, což Val Langendonck přečetl a míč lapil!
     
    90+2
    Ani v nastaveném čase se domácí fotbalisté nemohou dostat na dostřel pokutového území. Hosté zvládají závěr utkání na podtrženou jedničku.
     
    90+3
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází De Ridder, přichází Benteke.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Zulte-Waregem vítězí díky fantasticky odehrané druhé půli na půdě Westerlo 2:1! Do utkání vstoupili o něco lépe domácí, kteří si vytvořili slibné příležitosti. Zahanbit se nenechali ani hosté, jenže do vedení šlo Westerlo. Deset minut před přestávkou se po krásné přihrávce patičkou prosadil Apau! Závěr první půle patřil Waregemu, ale Lepoint pohrdl dobrou palebnou pozicí a do kabin se šlo za stavu 1:0!

    Hosté nastoupili po přestávce jako vyměnění! Waregem zatlačil domácí fotbalisty před jejich branku a odměnou hostujícímu celku byla vyrovnávací branka, kterou po standardní situaci obstaral Diallo! O dalších šest minut později přidal druhou branku střelou zpoza pokutového území Dalsgaard a hosté rázem vedli! Westerlo se sice pokusilo zmátořit, jenže největší šanci na vyrovnání promarnil Gounongbe a Waregem si poté vítězství s přehledem pohlídal.
     
    Waregem po dnešním vítězství i nadále hájí místo mezi elitní šesticí zaručující postup do skupiny hrající o ligový titul, zatímco Westerlo se nedokázalo odlepit od samotného dna ligové tabulky.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:6.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších přenosů se na Vás těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (22:03:16)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. Apau – 53. Diallo, 59. Dalsgaard

    Karty:   39. Gounongbe (WES), 52. Mustoe (WES)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:6.
    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Schuermans, Daems, Mustoe – Cools, Hyland (85. Višňakovs) – De Ceulaer, Henkens, Molenberghs (62. Verschueren) – Gounongbe
    Náhradníci: Van Hout, Koffi, Aolad, Verschueren (62. Molenberghs), Handžić, Matthys, Višňakovs (85. Hylland)

    SV Zulte-Waregem: Steppe – Diallo, Sami, Dalsgaard, Verboom – De Ridder (90+3. Benteke), Essikal, Lepoint – Thiam, Leye, Cordaro (87. Kaya)
    Náhradníci: Poletanović. Buyl, Benteke (90+3. De Ridder), Godeau, Bostyn, Brebels, Kaya (87. Cordaro)

    Rozhodčí: Gumienny – Cremers, De Rocker
    bahis siteleri