Arnhem – Excelsior 0:0 (kon.) | Zwolle – Groningen 1:3 (kon.) | Eindhoven – Graafschap 4:2 (kon.)
Nijmegen – Alkmaar 0:3 (kon.)
konec
PEC Zwolle
1:3 (0:1)
FC Groningen
Sobota 30.01.2016, 19:45Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    FC GRONINGEN

    Fotbalisté Groningenu se nepohybují na vůbec špatné příčce nizozemské nejvyšší soutěže, aktuálně se nacházejí na desáté pozici Eredivisie. Navíc jejich ztráta na devátý Alkamaar a osmého dnešního vyzyvatele ze Zwolle není veliká. Na druhou stranu nelze pominout fakt, že Groningen má v posledních duelech jednu z nejhorších forem v celé lize, co se týče čekání na výhru. Poslední dvě utkání s Willemem a Nijmegenem mužstvo dokázalo dotáhnout pouze k remízovému stavu, o střetnutí dříve dokonce gratulovalo k výhře Utrechtu, stejně jako mančaftu Heracles. Groningenu se navíc nedaří ani střelecky, v posledních třech zápasech se trefil do sítě soupeře pouze dvakrát, a tak je jasné, na které části hry bude třeba zapracovat.
     
    PEC ZWOLLE

    Souboj o postup do první sedmičky v Eredivisie bude nelítostný, což tuší také fotbalisté z města Zwolle. Ti se aktuálně nacházejí na osmé pozici tabulkového pořadníku, konkrétně se ziskem devětadvaceti bodů a se ztrátou tří bodíků na šestý Utrecht a sedmé Vitesse. Zwolle poslední dva zápasy čeká na vítězství, když se utkalo právě s předchozími dvěma zmíněnými mančafty. Nejdříve kádr PEC padl s Utrechtem těsně 0:1, aby o klání později remizoval 1:1 Vitesse. Na domácím hřišti se ovšem Zwolle poměrně daří, oba předchozí případy osmý celek tabulky zvládl a zvítězil, i dnes se tak pokusí ukázat svým fanouškům, že se bude chtít porvat o vyšší tabulkové pozice. Pomůže Zwolle i tentokráte domácí prostředí?
    Fotbalisté domácího týmu Zwolle směřující do své kabiny.

     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se spolu naposledy utkaly na podzim loňského kalendářního roku, konkrétně na konci měsíce října. Zwolle zajíždělo na trávník soupeře, kde duel lépe vyšel týmu FC Groningen, domácí ovládli mač poměrem 2:0.
     
    Vítejte u 21. kola nizozemské nejvyšší fotbalové soutěže Eredivise, ve kterém budeme sledovat souboj dvou celků, jež od sebe nejsou v tabulce tolik příčkově vzdálené. Osmé PEC Zwolle vyzve desátý FC Groningen. Oba kádry čekají už alespoň dva duely na výhru, dočká se dnes některý z nich?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PEC Zwolle: van der Hart – Marcellis, Lam, Bouy, van Polen – Brama, Marinus – Ehizibue, Nijland, Mennig – Veldwijk.
    Náhradníci: B. de Jong – Thomas, Bruintjes, Evre, Schenkeveld, Dekker, Becker.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne – Maduro, de Leeuw, Tibbling – Linssen, Sørloth, J. Drost.
    Náhradníci: van der Vlag – Hoesen, Larsen, Idrissi, Bacuna, Veendorp.

    Rozhodčí: Higler – Bexkens, Sanders.

     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Nebude trvat dlouho a budeme moci začít další duel 21. kola nizozemské Eredivisie.
     
    Nebude trvat dlouho a hráči vtrhnout na trávník a budeme moci začít. Čeká nás zcela určitě zajímavá bitva.
     
    Hráči už si podávají ruce s rozhodčími, vše bude připraveno na první výkop zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Už sledujeme první pohyb míče na trávníku, jako první vykopávají domácí fotbalisté PEC Zwolle, kteří se hned soustředili na to, jak projít do první lepší akce dopředu, na polovinu soupeře.
     
    2
    Mič už dvakrát skončil mimo vymezení hracího pole, jednou si také mohl zkusit hostující gólman vykopnout středně dlouho rozehrávku. Avšak prozatím se obě strany barikády drží spíše ve středu hřiště a čekají na první chyby soka.
     
    3
    Opět brankář Padt při rozehrávce na obránce Lindgrena. Ale Groningen zatím nemá dostatek prostoru na to, aby se mohl zkoušet tlačit přes půlící čáru hřiště.
     
    4
    A poprvé v zápase se s míčem zahrál také druhý ochránce svatyně, tedy brankář van der Hart. Moc dlouho ovšem na míči nezůstal, hned jej zase vracel obráncům. Před tím vším ještě první faul na jednoho z hráčů Groningenu.
     
    5
    Když už se zdálo, že by se také hostující jedenáctka mohla dostat do první větší příležitosti, v půlícím kruhu ztratila balón a už znovu mohl zakládat akci kádr Zwolle.
     
    6
    Drost si dělal zálusk na únik sám mezi dvěma bránícími hráči v modrobílém trikotu. Ale už neměl dostatečnou rychlost na to, aby se dostal až do zakončení. Tomu všemu předcházel výkop gólmana Padta.
     
    6
    Fanoušci také mohli sledovat první rohový kop a zároveň první větší šanci v utkání, na kterou brankář Padt stačil zavčas vyskočit a zachytit ji do rukavic.
    6. Dirk Marcellis po přetaženém centru orazítkoval tyč!
     
    7
    Vhazování pro FC Groningen. Ale stále platí, že hostující mančaft doposud má problémy dostat se na polovinu PEC. Uvidíme, jak tomu bude nadále.
     
    8
    Už už se muži Groningenu hnali dopředu. Dokonce měli k dispozici vhazování blízko branky van der Harta. Ale následně o míč rychle přišli, kvůli nepřesnému zpracování Linssena.
     
    9
    Hned na začátku deváté minuty publikum v očekávání. Jeden z útočících domácích borců už ovšem neměl dostatek prostoru, a tak zkusil jen střelu z dálky, která nevyšla.
     
    10
    Hra se nyní malinko uklidnila a čtveřice hráčů Zwolle hledala místo, kudy se procpat až k brance Groningenu. Nakonec to domácí zkusili rychle po pravé straně.
     
    10
    van der Hart má první výborný zákrok, když stačil zareagovat na nebezpečnou střelu Tibblinga z velkého vápna! Moc nechybělo a hosté mohli jít překvapivě z první střely zápasu do vedení.
    10. Simon Tibbling zakončil nádhernou kombinaci Groningenu.
     
    11
    Znovu se hraje poblíž středového kruhu, tam nyní bude potřebovat Zwolle uklidnit hru a vymyslet novou rozehrávku.
     
    12
    Nyní se ale hraje převážně na polovině týmu PEC Zwolle, kde najednou – ač překvapivě – začal Groningen kousat. Zatím si ovšem van der Hart nemusel připsat další zásah.
     
    13
    Po delší časové odmlce se do šance hnali také domácí forvardi, v čele s Menigem. Ale celá akce skončila jen kousek za půlící čarou.
     
    14
    Dlouhý míč na Payneho Groningenu nevyšel, rozhodčí si všiml, že útočník hostujícího kádru zůstal v ofsajdovém postavení.
     
    15
    Ve středovém kruhu se svalil na zem po zákroku protihráče domácí muž Bouy, jenž byl sokem podražen. Rozhodčí si toho hned všiml a předává míč do držení Zwolle.
     
    16
    Zwolle se usídlilo před brankou Padta a po přestávce bez větší šance si také domácí posádka zkusila zaútočit. Střela na branku ovšem zblokována a Marinus neuspěl se svým pokusem.
     
    17
    Groningen se nyní bude moci nějakou chvíli pohybovat na polovin Zwolle, kde si nyní získal vhazování blízko rohové pozice. Domácí ovšem před svou brankou pozorní.
     
    17
    Groningen právě vstřelil branku!
    Tak se na to podívejme, fotbalisté Groningenu unikají v sedmnácté minutě zápasu do vedení. Domácí fanoušci a hráči se zlobí, jelikož šlo o hodně spornou situaci a vypadalo to, že zakončující autor branky na 1:0 ALEXANDER SØRLOTH se dostal do menšího konfliktu s brankářem van der Hartem. Ale dle rozhodčích vše v pořádku a hostující družina se tedy v prvním poločase ujímá těsného vedení. Uvidíme, zda najdou domácí fotbalisté brzy nějakou odpověď.
    17. Alexander SØRLOTH - 0:1
     
    18
    Sledujeme první žlutou kartu zápasu, kterou hlavní rozhodčí uděluje domácímu Lamovi.
     
    21
    Hra na chvíli přerušena a na hřiště museli lékaři, jelikož jeden z hostujících mužů zůstal ležet na trávníku. Snad to nebude nic vážného.
     
    22
    Míč v držení týmu Zwolle, avšak domácí se zatím nemohou propracovat ke střelecké šanci. Brama střílel jen z veliké dálky.
     
    23
    Teď zase domácí publikum ve varu, protože hráč PEC Ehizibue byl nepříjemně podražen před brankou Padta. Ale rozhodčí zůstává v klidu a přiděluje pouze míč na kopačky domácích.
     
    24
    První střídání v zápase, střelec zatím jediné branky utkání odchází a střídá jej na jeho pozici hostující náhradník Hoessen.
     
    25
    Obrovská šance Zwolle, která končí nevyužita! Střelu z blízkosti stačil brankář Padt jen tak tak pokrýt, ale nakonec si počínal skvěle. Zatím na šance určitě lepší domácí mužstvo, ale na góly vedou hosté.
    25. Sergio Padt senzačním způsobem podržel Groningen.
     
    26
    Na hřišti se začínají malinko projevovat emoce, jde znát, že domácí muži by rádi ještě v prvním poločase srovnali výsledek, herně na to jistě mají. Avšak Groningen drží kvalitní výkon brankáře.
     
    27
    Dlouhý pas na útočníka Marinuse Zwolle nevyšel a místo toho budou domácí muset znovu jen rozehrávat z vlastní poloviny hřiště.
     
    28
    A další pokus domácího Zwolle o střelu, tentokráte to zkoušel z dálky Nijland, avšak ani jeho zakončení nebylo přesné, šlo vedle pravé tyčky.
     
    29
    Od vstřelené branky na 0:1 je na hřišti paradoxně aktivnějším týmem domácí celek. Teď si ovšem hráči v modrobílých dresech úplně nerozuměli v rozehrávce kolem pravé čáry.
     
    30
    Po delší době se zkusil také Groningen propracovat blíže kleci van der Harta. Jenže tam je zatím dobře rozestavená domácí obrana, která nechce propustit další míče.
     
    31
    Z rohového kopu to vypadalo, že by se Groningen mohl dostat do slibné příležitosti. Ale i nyní domácí obránce Polen zapracoval dobře a velice rychle získal míč pro sebe.
     
    31
    A zase ty domácí šance! Také nyní se Padt natahoval po míči, točeném směrem k levé tyči. Na poslední chvíli jej stačil vytěsnit, ale je možné, že jej ani rukavicemi už netečoval.
     
    32
    Míč skončil za čarou, a tak Zwolle dostalo možnost vhazování. Tato celá situace ovšem na polovině domácích, takže Groningen nyní může zůstat poměrně v klidu.
     
    33
    Poté, co jsme viděli řadu šancí z domácích kopaček, se hra malinko uklidnila a hraje se spíše blíže středovému kruhu. Tam zkoušel rozehrávat Menig.
     
    34
    Tentokráte Zwolle sice mířilo na branku Padta, ale z příliš veliké vzdálenosti. Marinusovu pecku ještě někdo teočoval, také proto skončila hodně mimo branku.
     
    35
    Hned na začátku 35. minuty rána Ehizibueho z velkého vápna, ale také on mířil příliš vysoko na to, aby ohrozil branku Groningenu vážněji.
     
    36
    Groningen se nyní hodně stáhl před svého brankáře, protože jistě vytušil, že tam se ve druhé polovině prvního poločasu odehrává nejvíce dramat. A zdá se, že tomu tak bude i nadále.
     
    37
    Hosté se teď mohou malinko uklidnit svým vhazováním, ale je jasné, že Zwolle soupeři jen tak zadarmo něco nedá.
     
    38
    Po dlouhé době útočná možnost Groningenu, ale hned končí sražená mimo hrací plochu. Hosté ovšem mohou s míčem na kopačkách pokračovat.
     
    39
    Hostující Groningen dobře vystihl domácí rozehrávku před vlastní brankou, pak se hned hnal do šance. Linssen poslal přízemní střelu, která prošla těsně kolem pravé tyče domácího zařízení.
    39. Technická střela Bryna Linssena o vlásek minula tyč.
     
    40
    Znovu šance Zwolle, jeden z jejich útočníků se hnal po levé straně skoro sám na branku, ale těsně před zakončením byl sporným zákrokem zastaven.
     
    41
    Z následného protiútoku dokázali hráči FC Groningen zahrozit, dostali se až do velkého vápna a pomalu se chystali ke střele. K té nakonec vůbec nedošlo.
     
    42
    Rohový kop zahráli hostující bojovníci ve tmavé barvě dresu, ale ani první pokus, ani druhý z dorážky jim nevyšel. Domácí Bouy se pak jde omluvit za svůj zákrok na soka a pomáhá mu se zvednutím se.
     
    43
    Pomalu se blížíme ke konci prvního poločasu a sledujeme velice stejný obrázek hry jako doposud. Sem tam nějaký výpad Groningenu, ale většinou na míči domácí.
     
    44
    Obrana Zwolle si nyní dobře pokryla všechny hráče před svou brankou, pak už se domácí vrhli do útoku. Veldwijk ovšem proti brankáři Padtovi neuspěl střelou po zemi.
     
    45
    Zdá se, že Groningen bude chtít v klidu dohrát první poločas a nehnat se zbytečně do nějakých akcí, které by jej akorát poslaly do problémů.
     
    45
    Nastavovat se v prvním poločase budou tři minuty, ještě ve 45. minutě domácí Zwolle dostalo možnost rohového kopu, kterou ale moc nevyužilo.
     
    45+1
    Drostova akce směrem k brance zastavena, nepočínal si totiž v souladu s pravidly. Hned následně to zkusilo na druhou stranu trio v modrém dresu.
     
    45+2
    Už se nehraje tolik aktivně jako doposud a vypadá to, že v prvním poločase se dalších branek asi nedočkáme. Přestože více ze hry mají nadále domácí muži, vedení stojí na kopačkách Groningenu.
     
    45+3
    Obránce van Pollen zahrál míč hlavičkou na polovinu soupeře, aby jeho tým neriskoval žádné další problémy. Dopředu už se ovšem Zwolle nehnalo.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas fotbalu ve Zwolle. Aktivnější a určitě i lepší na hřišti je zatím domácí mančaft, ale jsou to hosté z Groningenu, kdo se díky dobré hlavičce dostal do vedení a bude jej obhajovat v druhé polovině utkání. Uvidíme, zda se tým PEC dokáže také střelecky prosadit.
     
    Střely na branku v prvním poločase

    PEC Zwolle: 5

    FC Groningen: 3
     
    Pomalu se blíží začátek druhého poločasu. Domácí v něm mají reálné šanci na dorovnání výsledku, hosté naopak dostanou za úkol eliminovat střelecké možnosti Zwolle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ve druhém poločase vykopávají hosté z Groningenu, ti se hned snažili bez váhání vyrazit dopředu.
     
    47
    Brankář van der Hart se hned dostal k míči, který k němu doputoval. Také jej hned poslal zpátky nejbližší bránící hráče, aby si s ním poradili.
     
    48
    Zwolle hned na začátku druhého poločasu pokračuje ve stejném tempu, které nastolilo v úvodní polovině. Už se zdálo, že se Brama dostane ke střele z vápna, ale netrefil míč přesně.
     
    49
    Vhazování pro Zwolle blízko branky brankáře Padta. Ale tentokráte Marinus házel pouze na kopačky soupeře. Přesto se ještě dostali domácí k šanci po volném kopu.
     
    49
    Ale pozor také na Groningen, který se nyní vymanil a s míčem se dostal až skoro do zakončení. Sice došlo jen na střelu z úhlu, ale van der Hart proti ní musel na zem.
     
    50
    Vypadá to, že Groningen se nebude chtít ve druhé polovině utkání chtít soustředit pouze na obranu, ba naopak. Šanci na zakončení si vypracoval i Maduro.
     
    51
    Přímý kop pro Zwolle vypadal velmi nadějně, proběhl hodně blízko branky Groningenu. Ale v malém vápně už se nikdo z domácích do zakončení nedostal, ač se o to snažil Menig.
     
    52
    Ehizibue se podivoval nad tím, že by srazil soupeře a že by Groningen měl mít volnou rozehrávku. Ale to se nakonec opravdu stalo a na míči jsou tedy hosté.
     
    53
    Ale teď i faul na druhé straně a van der Hart může v klidu po zemi vykopávat od vlastního zařízení. Úvodní minuty druhého poločasu nejsou tolik bohaté na šance.
     
    54
    Třetí faul v krátké době, který viděl stadion ve Zwolle. Ale hosté se dlouho na míči neudrželi, naopak do protiakce mířila dvojice v modrobílém, se snahou zakončit.
     
    55
    Hodně kostrbatě, ale přeci jen nakonec Groningen udržel míč na bílé čáře tak, aby se nejednalo o aut. Následně vykopávat na malou vzdálenost po zemi van der Hart.
     
    56
    Hned pětice domácích fotbalistů zamířila rychle k brance soupeře a Maduro měl co dělat, aby uhlídal do zakončení unikajícího Nijlanda. Druhý jmenovaný nakonec zakončoval jen těsně vedle druhé tyčky.
     
    56
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Domácí fanoušci se dočkali a stadion bouří, protože PEC Zwolle nedlouho po začátku druhého poločasu srovnává skóre a nutno říci, že se tak stalo opravdu zaslouženě, protože jsou to nadále fotbalisté Zwolle, kdo je aktivnějším týmem na hřišti a zároveň si tvoří také více příležitostí. Krásnou trefu hlavičkou předvedl THOMAS LAM, jenž zajistil vyrovnávací radost a ještě větší napětí na hřišti.
    56. Thomas LAM - 1:1
     
    57
    Domácí navíc pokračují ve skvělé ofenzivě a snaží se dostat co nejdříve do další střely.
     
    58
    Domácí mužstvo střídá hráče, mimo hrací plochu odchází Marcellis, jenž bude nahrazen Beckerem.
     
    60
    Menig ve veliké šance na levé straně, kde se pomalu snažil dostat ke střele. I když nakonec vypálil míč na branku, někdo jej ještě stačil zblokovat.
     
    61
    Marinus se hnal do velkého vápna, kam dostal přihrávku a zase to vypadalo na zakončení. Zwolle je teď ve velikém laufu a navíc využívá také podpory fanoušků, kteří vycítili moment na podporu.
     
    62
    Groningen právě vstřelil branku!
    Kdo čekal takový úvod druhého poločasu? To je panečku smršť v posledních minutách! Je skoro neuvěřitelné, že se Groningen dostává zpátky do vedení tak rychle v situaci, kdy se prakticky nemohl dostat k brance. Ale první větší šance hostů v tomto poločase hned končí vstřelenou brankou, ta má navíc vedoucí charakter. Brankář van der Hart už nestačil na dobrou střelu MICHAELA DE LEEUWEA, jenž oslavil právem svou trefu.
    62. Michael DE LEEUW - 1:2
     
    65
    Rohový kop pro Groningen, takže pozornost se strhla před klec Zwolle. Obrana domácích si ale zavčas pokryla všechny prostory, kudy by případně mohl proniknout míč.
     
    66
    Výborná práce obrany Zwolle také podruhé za sebou v krátkém časovém sledu. A zdá se, že druhý zásah a vedení pro Groningen už dostalo hosty k daleko více pohodové hře.
     
    67
    Po delší době to zkusili také fotbalisté Zwolle na půlku Groningenu, jenže tam nyní nebylo moc místa k průniku. Marinus to zkoušel z dálky příliš pozdě.
     
    68
    Gólman van der Hart se zatím ve druhém poločase rozhodně nenudí. Teď musel krýt další zakončení, přestože se jednalo o střelu z veliké dálky.
    68. Pohotový halfvolej skvěle hrajícího Bryana Linssena.
     
    69
    Míč se sice dostal na nějaký čas do blízkosti gólmana Padta, ale moc dlouho tam nepobyl. Hostující obránci jej co nejrychleji zase poslali kupředu.
     
    70
    Rychlou rozehrávkou do velkého vápna to zkusil domácí Brama, ale tam bylo plno. Míč sice prošel, ale jen velmi těsně a dozadu za branku.
     
    70
    Hosté malé odmlky a výkopu svého brankáře využili k vystřídání. Do hry přichází Idrissi, zatímco na lavičce už si odpočine Linssen.
     
    72
    Střídat budou také domácí. Mimo hřiště odchází Brama, jehož nahradí spoluhráč Dekker.
     
    72
    Tak teď se hostující muži hodně chytají za hlavu, včetně jejich trenéra, protože mohlo být dost možná o výsledku zápasu rozhodnuto. Hoesen sám proti soupeřově brankáři neuspěl.
    72. Danny Hoesen a jeho nádherný lob po krásné akci.
     
    73
    Hra nyní převážně před domácí brankou, tam se ji také Groningen pokusí udržet.
     
    74
    Jeden z fotbalistů Zwolle leží na hřišti a zatím se nezvedá. Rozhodčí tomu nejdříve nevěnoval pozornost, ale teď už je na hřišti také lékař.
     
    75
    Už se ale znovu hraje. Domácí hození míče proběhlo směrem k brance van der Harta. Je ale jasné, že fotbalisté v modrobílých trikotech teď budou potřebovat co nejrychleji do šance.
     
    76
    Což se také povedlo a po možnosti před brankou následoval ještě rohový kop. Becker to zkusil hlavičkou směrem na klec, ale netrefil ji přesně.
     
    77
    Groningen právě vstřelil branku!
    Je dost možné, že jsme právě sledovali rozhodující faktor celého zápasu. Zatímco po vyrovnávací brance na 1:1 měli hru pod kontrolou hráči Zwolle, nyní je to druhá strana barikády. DANNY HOESEN se krásně protáhl s míčem před branku a pověsil jej do horní poloviny klece Zwolle. Na tuto možnost už nestačil domácí ochránce svatyně reagovat. Je tu vedení pro Groningen 3:1 a jeho hráči mohou nyní hrát mnohem více v klidu.
    77. Danny HOESEN - 1:3
     
    79
    Zwolle se ovšem nechce ještě odevzdat a snaží se posílat rychlé míče na polovinu soupeře.
     
    80
    Nijland to zkusil sám se střeleckým pokusem, ale byl moc daleko od branky na to, aby mohl pomýšlet na úspěch. Následně jeden z domácích borců sražen. Šlo o Lama.
     
    81
    Hra se nyní malinko zasekla před domácím zařízením, kde se dlouho diskutovalo s rozhodčím o volném kopu. Ten nakonec proběhl, ale Zwolle netrefilo branku.
     
    82
    Konec klasické hrací doby se pomalu přibližuje a zatím se zdá, že Groningen má hru plně pod kontrolou. Menig to sice zkusil sám proti dvěma soupeřům, ale neuspěl.
     
    83
    Střídání na straně Groningenu, přichází Bacuna, jenž nahrazuje de Leeuwa.
     
    83
    Další střídání ze strany domácího Zwolle. Schenkeveld si užije minuty na hřišti, na lavičku místo něj míří střelec jediné domácí branky Thomas Lam.
     
    84
    Dlouhý výkop brankáře Padta, který nakonec skončila až na kopačkách jeho spoluhráčů. Je ovšem jasné, že Groningen se nikam teď hnát nemusí.
     
    85
    Menig se postupně dral do šance, ale těsně před pokusem o zakončení jej o míč obral protihráč a bylo po akci. Následně už mohl vykopávat Padt pryč od své klece.
     
    86
    Hraje se nyní převážně ve střední části hřiště, kde se hra malinko kouskuje a teď domácí trenér dokonce v diskuzi s hlavním rozhodčím o předchozí situaci. Jeden z mužů Zwolle byl totiž podražen.
     
    87
    Dekker se snažil ještě získat šanci pro domácí na pravé straně velkého vápna, tam si ovšem nepočínal moc dobře. Dožadoval se ovšem ještě u rozhodčího volného kopu. A ten také přišel.
     
    88
    Jeden rychlý výkop Padta od branky teď malinko uklidnil hru a je jasné, že Groningen už nebude chtít hrát nic na náhodu, přesto se ještě snaží utíkat kupředu.
     
    89
    Míč zkusil Bacuna rychle poslat směrem k domácímu brankáři. To se sice stalo, ale jen ho jednoduše vystřelil po zemi.
     
    90
    Běží poslední minuta normální hrací doby, uvidíme, kolik rozhodčí nastaví minut. Ani takový čas už ale pravděpodobně nemusí stačit Zwolle na vylepšení výsledku.
     
    90
    Žlutá karta, kterou nyní uviděla domácí devatenáctka. Dekker tedy neodejde bez zápisu do zápasu, inkasuje právě tuto kartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty. To už samozřejmě není moc dlouhá doba. Je ale pravda, že se hraje převážně na polovině hřiště Groningenu.
     
    90+2
    Ještě minimálně jeden volný kop pro domácí. Ze strany Zwolle to nevypadalo vůbec špatně, ale Nijland míč tečoval vedle pravé tyče.
     
    90+3
    Už se spíše dohrává a je jasné, že všechny body z tohoto zápasu si odnese Groningen. Především díky dobrému výkonu ve druhém poločase.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec zajímavého utkání dvou týmů, které si před dnešním duelem byly poměrně blízké v tabulce. První poločas sice herně patřil domácímu Zwolle, prosadili se ale hosté. A ti si pak více věřili. Hned na úvod druhé půle sice srovnal domácí fotbalista Thomas Lam, jenže na jeho zakončení hosté odpověděli dvěma přesnými trefami. FC Groningen tedy bere vítězství za všechny body a může se radovat. Tři branky na venkovním hřišti jsou slušný počin. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty. (21:41:40)

    Martin Schwarz

    Branky: 56. Lam – 17. Sørloth, 62. de Leeuw, 77. Hoesen

    Karty:   18. Lam (ZWO), 90. Dekker (ZWO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
    PEC Zwolle: van der Hart – Marcellis (58. Becker), Lam (83. Schenkeveld), Bouy, van Polen – Brama (72. Dekker), Marinus – Ehizibue, Nijland, Mennig – Veldwijk.
    Náhradníci: B. de Jong – Thomas, Bruintjes, Evre, Schenkeveld, Dekker, Becker.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne – Maduro, de Leeuw (83. Bacuna), Tibbling – Linssen (70. Idrissi), Sørloth (24. Hoesen), J. Drost.
    Náhradníci: van der Vlag – Hoesen, Larsen, Idrissi, Bacuna, Veendorp.

    Rozhodčí: Higler – Bexkens, Sanders
    bahis siteleri