Třinec – Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Olomouc 4:3 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 2:0 (kon.)
Chomutov – Liberec 2:1 (po pr.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:1 (kon.)
Pardubice – Plzeň 2:0 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 02.02.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:18 Stanislav DIETZ - 2:1
     
    60:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti hodně rychle rozhodují o svém triumfu! Petr Koblasa parádně vybojoval kotouč za brankou a předal jej před ní na STANISLAVA DIETZE. Ten střelou po ledě překonal Willa a zařídil bonusový bod pro svůj celek. Asistence: Petr Koblasa.
     
    56:53
    Velký tlak domácích bude podpořen přesilovou hrou v úplném závěru. Dominik Lakatoš putuje za sekání do boxu časoměřičů, velká šance pro Piráty.
     
    55:34
    Elegantně se přes obránce dostal Michal Vondrka, jenž si najel až do brankoviště, kde se mu bekhendem Willa překonat nepovedlo. Pokračuje se vhazováním před libereckou klecí.
     
    54:31
    Do velké šance se dostal Martin Šťovíček, jenž před brankou zakončoval bekhendem. Roman Will ale předvedl další fantastický zákrok a svůj celek podržel!
    51:56 Lukáš KRENŽELOK - 1:1
     
    51:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se prosadili až v klasické početní výhodě a vyrovnávají na 1:1! Po střeleckém pokusu Filipa Pyrochty z pravého kruhu se z dorážky dokázal prosadit LUKÁŠ KRENŽELOK. Asistence: Filip Pyrochta a Tyler Redenbach.
     
    50:52
    A domácí budou hrát dvojnásobnou přesilovku, Jiří Smejkal se lehce dotkl brusle pronikajícího hráče a inkasuje dvě minuty. Filip Pešán si bere timeout.
     
    49:51
    Vladimír Růžička jde ven naprosto zbytečně. Ve středním pásmu sevřel kotouč a zahodil jej za branku Willa. Domácí útočník už sedí na lavici hanby, celkem nelogické při současném stavu.
     
    48:46
    K Petru Koblasovi se dostal kotouč, chomutovský útočník si najel mezi kruhy a po ledě zakončoval k levé tyčce. Branku ale v luxusní pozici netrefil.
     
    44:54
    Dobrá šance také Liberce. Lukáš Derner si vjel do pásma a mezi kruhy hledal Dominika Lakatoše. Ten jeho přihrávku ani nezpracoval a hned pálil, kotouč se opřel o tyčku a skončil na zadním mantinelu.
     
    43:21
    Jiří Smejkal si najel na levý kruh a počkal si na nájezd Petra Koblasy. Tomu se povedlo najet si před branku, bekhendový pokus ale Will dokázal zneškodnit!
     
    42:34
    Jakub Lauko následně tečoval střelu Bretta Flemminga. Kotouč mířil do branky, ale tam se zjevila na poslední chvíli rukavice ležícího Willa – parádní zákrok!
     
    36:51
    Přesilovka Pirátů je u konce. Ronald Knot dostává dvě minuty za podražení, provinil se před brankou Štěpána Lukeše.
     
    35:27
    Jakub Lauko si parádně najel před branku a nahrál tam o beton Poletínovi. Ten byl faulován a Lukáš Krenželok inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    33:27
    Ronald Knot vyslal během chvilky hned tři střely. Ta druhá skončila na obránci a ta třetí dokonce na pravé tyčce!
     
    32:40
    Domácí mají šanci zvýšit své vedení na 2:0. Marek Kvapil putuje na trestnou lavici za nesportovní gesto ve středu hřiště, odpálil hokejku jednomu z domácích.
    31:02 Vladimír RŮŽIČKA - 1:0
     
    31:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to byla hodně nečekaná rána domácího celku, který se rázem ujímá vedení! Po sérií nepřesností se do kotouče opřel VLADIMÍR RŮŽIČKA a kotouč se zastavil až o síť v brance Romana Willa. Hodně nevídaná branka. Asistence: Dávid Skokan a Jakub Sklenář.
     
    27:50
    Ivan Huml mohl skórovat v oslabení, hnal se sám na Willa a zakončoval pokusem do pravé šibenice. Branku ovšem těsně minul a odmítl šanci na branku!
     
    27:23
    Liberec si zahraje druhou přesilovou hru v utkání. Petr Koblasa odchází na trestnou lavici a ještě inkasuje osobní trest za protesty. Provinil se držením.
     
    26:14
    Tyler Redenbach následně dostal přihrávku za obranu a hnal se sám na Štěpána Lukeše. Ten ovšem jeho zakončení bekhendem mezi betony zachytil a připsal si další velký zákrok.
     
    25:01
    Aktivně si mezi kruhy najel Petr Koblasa, kterému se ale nepovedlo trefit branku. Štěpán Lukeš se následně nadvakrát zaskvěl proti liberecké velké šanci!
     
    20:33
    Petr Koblasa hned na startu periody sekl jednoho z hostů a putuje na lavici hanby. To byl poměrně zbytečný zákrok domácího hráče.
     
    16:00
    Zničehonic prošel do šance na levé straně Jan Stránský, který se zjevil sám před Lukešem. Toho ale střelou nad rameno nedokázal překonat.
     
    07:02
    Jiří Smejkal si počkal na přihrávku Michala Vondrky na pravém křídle, aby hned bekhendem hledal najíždějícího Petra Koblasu. Ten se zjevil ve velké šanci, přesouvajícího Willa ale střelou mezi betony nepřekonal!
     
    05:04
    Nyní se chomutovský bek zjevil v ještě větší šanci. Dostal přihrávku k pravé tyčce, ale tam trefil jen nastrčenou lapačku Romana Willa!
     
    04:28
    Nicolas Hlava si došel pro faul, Lukáš Derner jej v kličce podrazil a již putuje na lavici hanby.
     
    02:05
    Do dobré akce se dostával hostující Adam Jánošík, jenž zakončoval z levého kruhu. Svým pokusem ale vyjetého a připraveného Lukeše nepřekvapil.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 32. V. Růžička (Skokan, Sklenář), 61. Dietz (Koblasa) – 52. L. Krenželok (Pyrochta, Redenbach)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Mrázek, Knot, Tomáš Dvořák – Koblasa, Smejkal, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Huml, Hlava – Lauko, Šťovíček, Chlouba.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík – Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – J. Stránský, J. Vlach, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Pešina, Bejček – Kajínek, Zavřel
    thejrc.org