Zlín – Liberec 1:5 (kon.) | Třinec – Sparta 6:1 (kon.) | Kladno – Chomutov 7:2 (kon.)
Litvínov – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 5:0 (kon.) | Pardubice – Slavia 5:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:2 (3:0, 0:1, 2:1)
HC Slavia Praha
Neděle 04.11.2012, 18:15 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Hezký den z Pardubic! Domácí HC ČSOB Pojišťovna zde přivítá v rámci 19. kola Slavii Praha.
     
    Rozjetá Slavia vyhrála poslední dva duely na hřištích soupeře a do ČEZ Areny si tak veze slušnou formu. Pražané sice v sestavě postrádají hvězdy Červenku se Sobotkou, ale jejich role celkem slušně zastupuje kromě Vladimíra Růžičky mladšího i další velký talent Tomáš Hertl, který byl v týdnu dokonce povolán na následující reprezentační akci Karjala Cup.
     
    Pardubický výběr zaznamenal v páteční oslavě hokeje prohru 6:9 s Kladnem a podle statistik to bude dnes se Slavií velmi těžká lopota. Posledních pět zápasů doma totiž s tímto týmem kouče Růžičky prohrál, a tak dnes bude doufat v prolomení série. Kromě dlouhodobě zraněného Lukáše Radila by sestava měla být kompletní. Otazník se vznáší nad startem Pavla Brendla, který se v pátek nedostal do sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický (M. Růžička) – Benák, Kolář, Píša, Kindl, Ďaloga, Kočí, Vašíček – Hemský, Krejčí, Starý – Bartek, Zohorna, Somík – Nosek, Kousal, Buchtele – Šagát, Beech, Semorád – Cetkovský.

    Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina

    HC Slavia Praha: Kopřiva (Furch) – Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler – Hertl, Alinč, Tomica – Stránský, Kalla, Krenželok – Sklenář, V. Růžička ml., Jelínek – Žejdl, Skokan, Poletín.

    Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Josef Beránek

    Rozhodčí: Homola, Husička – Jindra, Skopal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    První střelecký pokus večera si připravil pro hostujícího brankáře Kočí, ale Kopřiva betonem v pohodě vyráží.
     
    01:17
    Slavia nepříliš dobře vystřídala obránce a Zohorna z rohu hřiště našel volného Barteka. Ten od pravého mantinelu otřel svoji ránu o boční síť.
     
    02:16
    A i další šance patří Pardubicím. V útočném pásmu nezakončil Krenželok, a tak se puk po rychlé akci dostal na Buchteleho, který zakončoval z pravé strany. Kopřiva jeho ránu bekhendem chytá do lapačky.
     
    03:11
    Další zakončení domácích měl na svědomí Šagát, jenže jeho táhlá rána nebyla příliš důrazná, a tak si Kopřiva v klidu poradil.
     
    03:36
    Následné zakázané uvolnění stěhuje hru před Salfického, který zatím nemusel vážněji zasahovat.
     
    04:40
    Starého v rohu kluziště zastavil dobře Kempný, a tak domácí forvard nezakončil. Následně je Slavia chycena v ofsajdu, když Sklenář přejel modrou čáru příliš brzo.
     
    05:01
    Bartek pěknou nahrávkou přes šířku hřiště našel Somíka, po jehož tečované nahrávce pálil Kindl. Ani jeho rána neměla čistou dráhu letu, a tak končí na zadním mantinelu.
     
    05:30
    Na druhé straně se před Salfickým dostával do zakončení zkušený Alinč, ale bohužel pro hosty neměl dostatek prostoru.
     
    06:32
    Kindl nepřesně založil útok domácích, a to znamená zakázané uvolnění.
     
    06:42
    Domácím se i přes vedení puku nepodařilo vyhodit do středního pásma a z pravé strany mohl pálit Žejdl. Jeho ránu Salfický vyráží mimo svou klec.
     
    07:16
    A nyní si Slavia zahraje první přesilovou hru dnešního utkání. Dvě minuty vidí za vysokou hůl Jakub Kindl.
     
    07:32
    Téměř ihned byla k vidění šance hostí. Od modré pálil Kadlec a domácí brankář puk pouze vyrazil před sebe. Naštěstí pro něj nebyl nikdo z protihráčů v brankovišti, a tak mohl kotouč přikrýt lapačkou.
     
    07:56
    O něco větší možnost však měl na druhé straně v oslabení ujíždějící David Krejčí. Ten si najel pro zakončení z pravé strany a jeho následná střela olízla pravou tyč!
     
    08:32
    Slavia se v útočné třetině dostala k mírnému tlaku, ale to k zakončení tentokrát nevedlo. Pardubice vyhazují.
     
    09:16
    Následně však zakončovala trojice Žejdl, Kempný a Vladimír Růžička mladší. Salfický měl co dělat, aby stačil, ale proti poslednímu pokusu ani zasahovat nemusel, když po teči končí nad. Pardubice již navíc hrají v plném počtu.
     
    09:59
    Starý nedokázal zpracovat puk a hosté šli do středního pásma. Puk se následně odrazil znovu do třetiny na Benáka, ale ten stojí v ofsajdu.
     
    10:43
    Z pravé strany pálil na Kopřivu po přistrčení od spoluhráče Bartek, ale branku hostů netrefuje.
     
    11:16
    Přesilovka pro Pardubice. Dvě minuty vidí za podražení Jakub Sklenář.
     
    11:21
    Tomica však ihned vyhání domácí celek z útočného pásma.
     
    11:48
    Krejčí našel z pravé strany zcela volného Jakuba Kindla, který z mezikruží pálí svůj pokus do horní tyče!
     
    12:26
    Kindl znovu pálil, ale branku svým druhým pokusem netrefil. Pardubický tým však zůstal v útočné třetině a Kopřiva musel vytáhnout parádní zákrok lapačkou proti střele Jana Koláře.
     
    12:57
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí tým využívá přesilovou hru a po první polovině úvodní třetiny jde do vedení! Ránu od modré tečoval Kočí na Barteka, který sice puk nezkrotil, avšak u pravé tyče stál domácí kapitán RADOVAN SOMÍK, který do odkryté branky dokázal pohodlně zasunout. Asistence: Martin Bartek a Václav Kočí.
     
    13:17
    Beňovič po vyhraném vhazování našel před brankou volného Vladimíra Růžičku, který však sám před Salfickým zakončuje slabě mimo.
     
    13:52
    Kousal na straně druhé navezl touš do útočného pásma, kde zakončoval Nosek. Kopřiva však zasahovat nemusí, jelikož jde puk mimo jeho branku.
     
    14:46
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tým kouče Pavla Hynka jde do dvoubrankového vedení. V útočné třetině našel z levé strany Krejčí volného ALEŠE HEMSKÉHO, který se dostal před obránce a elegantním blafákem zasouvá puk za ležícího Miroslava Kopřivu v brance Slavie. Asistence: David Krejčí a Jiří Vašíček.
     
    15:51
    Sporné souboje ve středu hřiště sudí neposoudil jako zakázané, a tak šli hosté do útoku. Ten táhnul po levém mantinelu David Skokan, jehož pokus z úhlu musel Salfický nadvakrát krotit pod svou lapačku.
     
    16:45
    Po dobré práci domácí třetí lajny si Pardubice zahrají přesilovou hru. Za držení protihráče je vyloučen Jakub Šulc.
     
    17:17
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A celek ČSOB Pojišťovny využívá i svou druhou přesilovou hru. Krejčí ve středním pásmu posunul na ALEŠE HEMSKÉHO, který nenápadnou akci proměňuje ve třetí branku. Jeho střela přes obránce končí možná překvapivě za zády Kopřivy, kterému rána prošla mezi tělem. Asistence: David Krejčí a Jakub Kindl.
     
    18:10
    I Slavia měla svoji šanci. V útočné třetině se po rychlé akci dostal k puku Alinč, který před brankou hledal Hertla. Ten bráněn domácími nedokázal kotouč dopravit do odkryté branky.
     
    18:56
    Kousalovo snažení v útočné třetině zkoušel dorazit za Kopřivu Buchtele, ale jeho tečovaný pokus jde nad.
     
    19:30
    Benák nedokázal přesně založit útok, když napálil pouze Sklenáře. Nebezpečí však domácím nehrozí, jelikož se puk se štěstím vrátil na hůl zkušeného beka Pardubic.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvod první třetiny nebyl ve znamení příliš kvalitní podívané. Branka ze 13. minuty z hole Somíka tak hru trošku rozproudila a byl to tým Pardubic, který měl více ze hry. O dvě minuty přidal Hemský na 2:0 a Slavia byla v problémech. Ty ještě zvětšil svou druhou brankou z 18. minuty Aleš Hemský, který uzavřel na prozatimních 3:0. Slavia, která v Pardubicích vyhrála v posledních pěti případech tak bude muset výrazně přidat, jestli si chce do Prahy vést alespoň bod. Druhá třetina začne pravděpodobně v 19:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Dlouho nahrávku Kadlece zkoušel do útočného pásma posonout na Alinče jemnou tečí Tomáš Hertl. Bohužel pro něj a celou Slavii však tak učinil do ofsajdu.
     
    21:00
    Následně se hostům nepovedlo dostat ke kombinaci a z toho plyne zakázané uvolnění.
     
    21:15
    A před Kopřivou bylo živo. Odražený puk ze středu hřiště zkoušel dorazit za hostujícího brankáře Bartek, ale nepřesně.
     
    22:26
    Žejdl hledal zpoza branky chytře spoluhráče v brankovišti, ale neuspěl, a tak do útoku vyrazil domácí zadák Marek Ďaloga. Ten svou rychlostí přešel až před Kopřivu, ale před ním nedokázal prudce zakončit a pouze vykolejil hostující klec. Přesto se bude vhazovat po pravici brankáře Slavie.
     
    22:58
    Velmi pěkně se teď ukázal v útočném pásu hostí i reprezentační novic Tomáš Hertl. Ten dostal dost prostoru, a tak nelenil a málem ho jeho využití dostalo k první brance Slavie Praha. Z pravé strany prošel až doleva, kde však jeho přízemní zakončení Salfický dokázal zpacifikovat.
     
    23:33
    Slavia právě vstřelila branku!
    Branka hostů přichází o pár vteřin později. Vladimír Růžička mladšího udržel dobrou prací puk v útočném pásmu, posunul na pravou stranu na PETRA JELÍNKA, který ranou bez přípravy prostřeluje Salfického. Brankáře domácích na ránu viděl, avšak zastavit ji pro jeji rychlost nestačil a kapituluje. Asistence: Vladimír Růžička ml.
     
    24:22
    Registrujeme další šanci hostí. Po nahrávce ze střední třetiny pálil na Salfického Tomica, ale brankář Pardubic si poradil.
     
    25:40
    Poletín v útočném pásmu přenechal puk na Žejdl, ale ten míří mimo Salfického klec.
     
    26:01
    Na straně druhé neohroženě procházel Krejčí, jehož zakončení však Kopřiva dokázal vyrazit. Dorážet mohl Hemský, jenže ani on nemíří přesně.
     
    26:29
    Přesilovka pro hosty. Za držení protihráče je vyloučen Jan Kolář.
     
    26:34
    Po vhazování v útočné třetině pálil Kempný, ale Salfický byl připraven a lapačkou prudký pokus chytá.
     
    27:08
    O pár vteřin pálil nepříjemně i Petr Kuboš a Salfický si pro puk musel do klubka hráčů. Naštěstí pro domácí znovu chytá lapačkou.
     
    27:27
    V dobré pozici byl po nahrávce od mantinelu Kalla, ale nezakončil, a tak se Pardubicím daří vyhodit.
     
    28:28
    Hertl našel od levého mantinelu Alinče, který bez přípravy pálil a prudkou dělovku musel zastavit až připravený beton brankáře Salfického.
     
    28:31
    Už při hře 5/5 dokázal zakončit z rohu hřiště i další hráč Slavie, avšak i s tímto pokusem si brankář Pardubic poradil a vyráží jej ramenem.
     
    29:30
    Šanci Pardubic v útočném pásmu připravil Zohorna pro Barteka, jenž však pálí mimo.
     
    30:01
    A v dobré šanci nedokázal puk za Kopřivu dostat i zadák Benák, kterému nestačilo ani opakované zakončení z pravé strany.
     
    30:41
    Brejk Pardubic posunul v útočném pásmu Tomáš Nosek na svého jmenovce Zohornu, který však z mezikruží pálí táhlým pokusem nad.
     
    31:28
    Zakázané uvolnění Slavie Praha znamená vhazování před Miroslavem Kopřivou.
     
    32:39
    Hemský hledal zpoza branky napřaženého Kindla, jenže puk byl tečován až do útočného pásma Slavie. Pro kotouč si poté vyjel brankář Salfický, ale raději jej ihned přikryl pod lapačku.
     
    32:54
    Zohorna dobře atakoval v útočném pásmu protihráče a vybojoval zakončení pro Barteka. Slovenský forvard však pálí pouze do pravého betonu Miroslava Kopřivy.
     
    33:39
    Jelínkova minela v obranné třetině dostala do zakončení Buchteleho, ale ten pálí opět do připraveného Kopřivy.
     
    34:23
    Na straně druhé zakončoval akci Slavie ze středu hřiště Stránský, jehož bekhendovou ránu musí Salfický vyrazit.
     
    35:01
    A další zakončení si pro Salfického připravil Hertl. Ten pálil z pravé strany, ale jeho zakončení švihem skončilo pouze ve výstroji domácího brankáře.
     
    36:05
    Šanci Pardubic připravil pro Buchteleho jeho útočný parťák Kousal, který ho našel od pravého mantinelu. Prvně jmenovaný ale pálí jen do připravného Kopřivy.
     
    37:18
    Starý neprošel do zakončení, a tak hrozila Slavia. Dvakrát pálil Krenželok a při jeho druhé ráně musel Salfický zasahovat lapačkou. Do té také letící projektil chytá, a tak se o pár vteřin později bude vhazovat po jeho pravici v útočném pásmu Slavie Praha.
     
    37:58
    A znovu v permanenci brankář Pardubic. Z pravé strany to na něj zkusil Petr Kadlec, ale i teď si Salfický poradil a chytá.
     
    39:01
    Řadu nepřesností ve středním pásmu končí až hvizd sudího, který přerušuje hru a nařizuje vhazování. Hlavní sudí kontroloval stav ležícího hráče hostů, který však bude v pořádku pokračovat ve hře.
     
    39:44
    Krejčí pěkně vymyslel šanci pro Koláře, ale ten sám před Kopřivou pálí jen do dobře zasahujícího brankáře hostů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Slavia ve druhé třetině přidala, ale více než na jednu branku to nestačilo. Ve 24. minutě se prosadil po ráně z pravé strany Jelínek. I další minuty bylo k vidění dost brankových příležitostí, ale stav už se neměnil. Pražané tak před třetím dějstvím ztrácejí na svého soupeře dvě branky. Třetí třetina pravděpodobně začne v 20:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Pardubice právě vstřelily branku!
    ALEŠ HEMSKÝ = hattrick! Start do třetí třetiny vychází domácím opravdu ideálně. Útočník první formace najel z pravé strany před Kopřivu, kterého opět překonává jednoduchým blafákem na vyrážečku. Asistence: Václav Benák a Jan Kolář.
     
    40:43
    V opačném gardu to zkusil na hostujícího brankáře Martin Bartek, ale Kopřiva si tentokrát poradil.
     
    41:24
    A další šance domácích. Tomáš Nosek pálil z levé strany, ale brankář Kopřiva jeho pokus chytá.
     
    41:58
    Převaha domácích pokračuje. Z levé strany pálil Jan Starý, jenže přímo do výstroje připraveného brankáře Slavie Praha.
     
    42:53
    Pěkná akce hostů v útočné pásmu končí na parádním zákroku Dušana Salfického. Hertl z pravé strany posunul před branku na Tomicu, který ihned zakončoval, ale proti byl Salfický, který parádně chytá.
     
    43:32
    Hemský nemá dost a znovu se snažil o zakončení. Dobře vyjel do středu a nahrávkou na pravou stranu hledal chytře Krejčího. Bohužel pro domácí však nahrávka neprošla a končí v rukavici Miroslava Kopřivy.
     
    44:11
    A další kombinace této dvojice málem vedla k páté brance. Hemský z pravé strany místo střely ještě nečekaně vrátil na Krejčího, jehož ránu zastavuje pozorný brankář Kopřiva.
     
    45:02
    Slavia mohla udeřit na straně druhé, když Alinč předložil puk do levé strany na Hertla, který byl v dobré střelecké pozici. Bohužel pro tým kouče Vladimíra Růžičky však mladý talent branku netrefuje.
     
    46:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Benák zbytečně vyjel proti Krenželokovi, který si jej obhodil o mantinel, nahrál na pravou stranu na sjíždějícího PETRA JELÍNKA, kterému k jeho dnešnímu druhému zásahu stačila dobře umístěná teč před bezmocným Salfickým. Asistence: Lukáš Krenželok a Petr Kuboš.
     
    47:31
    Skokan zpoza branky krásně našel Žejdla, který v tu chvíli stál sám před Salfickým. Bohužel pro hosty však puk dokonale nezkrotil, a tak ani nezakončil.
     
    48:32
    Tlak hostů v útočné třetině k zakončení nevedl, a tak Kočí dokázal vyhodit do útočné třetiny. Tam se o kotouč pral Bartek, ale bohužel pro něj se v čase jeho vybojování dostal do ofsajdu.
     
    49:07
    Z čista jasna se na Kopřivu řítil z pravé strany Krejčí. Spoluhráče hledat nemohl, a tak se rozhodnul pro zakončení. To mu však brankář Slavie pravým betonem vyráží.
     
    50:04
    Benák napálil puk o zadní mantine před branku, kde dorážel Bartek. Bohužel pro domácí ale nepřesně.
     
    50:19
    Slavia si posléze zahraje přesilovou hru. Václav Benák vidí dvě minuty za hákování.
     
    50:50
    Růžička posunul na Kempného, jehož pumelice končí těsně mimo domácí klec.
     
    51:06
    V další šanci Slavie pálil Tomáš Hertl, ale z pravé strany netrefuje.
     
    51:06
    Hostující lavička HC Slavie Praha si vybírá pro svůj tým oddechový čas.
     
    51:52
    Tlak hostů v útočném pásmu přináší střelu za střelou, ale Salfický je zatím připraven. Dobře vyrazil i pokus Vladimíra Růžičky mladšího.
     
    52:32
    Pardubický tým již hrál v pěti, ale i tak se musí nadále bránit. Jelínkovu ránu Salfický vyrazil a poté si poradil i s dalším dalekonosným pokusem jednoho z hostů.
     
    53:19
    Pražané mají v posledních minutách více ze hry a domácí tým se spokojí s pouhým vyhozením puku do útočné třetiny.
     
    54:14
    Salfický nejistě vyrazil ránu od pravého mantinelu z hole Jelínka a mohl být jen rád, že byl blízko jeho spoluhráč, který puk odpálil.
     
    55:15
    Krejčí nejprve z levé strany napálil jen Kopřivu, ale domácí tým zůstal u puku a znovu hrozil. Od modré napálil helmu hostujícího strážce brankoviště Jan Kolář, a tak se hra ihned přerušuje.
     
    55:52
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Sporný zákrok ve středu hřiště na Kousala potrestán vyloučením nebyl, avšak domácím to nevadí, jelikož v závěru utkání dávají pátou branku utkání. Robert Kousal ve středu hřiště posunul na Noska, který pěkně viděl sjíždějícího JANA BUCHTELEHO. Ten využil vyjetí Kopřivy a po elegantním blafáku zakončuje do prázdné branky. Asistence: Robert Kousal a Tomáš Nosek.
     
    56:50
    Jelínek v útočné třetině využil volného prostoru a prudce vypálil. Bohužel pro hosty mimo branku.
     
    57:29
    A ani další slibná pozice Slavie k brance nevede. Žejdl totiž nedokázal kotouč dostatečně zkrotit.
     
    57:52
    Alinč si obhazoval Kočího, ale ten jeho záměr dobře přečetl a k zakončení hosty z Prahy nepustil.
     
    58:44
    Puk mají v posledních momentech jen hosté, ale nic vážného z toho není. Krenželok se po nepovedené nahrávce sám vyhnal z útočné třetiny.
     
    59:11
    Na druhé straně ještě zakončil na Kopřivu svým klasickým taháčkem Bartek, ale brankový prostor minul.
     
    59:50
    Z pravé strany ještě zakončil na Salfického hostující Tomáš Hertl, ale stav už se měnit nebude.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Domácí tým nakročil k výhře již v první třetině, kterou vyhrál o tři branky. Slavia sice v prostřední části snížila, avšak dokonaný hattrick Aleš Hemského ji body nenechal. Nejlepší hráči dnešního zápasu: Za hosty to je střelec dvou branek Petr Jelínek, za domácí také podle očekávání Hemský. (20:44:39)
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 13. Somík (Bartek, Kočí), 15. Hemský (Krejčí, Vašíček), 18. Hemský (Krejčí, Kindl), 41. Hemský (Benák, Kolář), 56. Buchtele (Kousal, Nosek) - 24. Jelínek (V.Růžička ml.), 47. Jelínek (Krenželok, Kuboš)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (M. Růžička) – Benák, Kolář, Píša, Kindl, Ďaloga, Kočí, Vašíček – Hemský, Krejčí, Starý – Bartek, Zohorna, Somík – Nosek, Kousal, Buchtele – Šagát, Beech, Semorád – Cetkovský.

    Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina

    HC Slavia Praha: Kopřiva (Furch) – Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler – Hertl, Alinč, Tomica – Stránský, Kalla, Krenželok – Sklenář, V. Růžička ml., Jelínek – Žejdl, Skokan, Poletín.

    Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Josef Beránek

    Rozhodčí: Homola, Husička – Jindra, Skopal

    Diváci: 8231
    bahis siteleri