Nižněkamsk – Petrohrad 0:5 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 5:3 (kon.) | Jaroslavl – Viťaz 2:1 (kon.)
Mytišči – Minsk 0:1 (po pr.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 3:2 (po s.n.) | Riga – Doněck 1:4 (kon.)
HC Slovan – Magnitogorsk 4:3 (po s.n.) | Lev – Jekatěrinburg 1:0 (kon.)
po s.n.
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 – 0:0)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 06.01.2013, 14:00 • CSKA Ice-Palace (5 600) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Rozhodující nájezd si tedy připisuje PAVEL DACJUK!
     
    Neuvěřitelné, co si dovolil Pavel Dacjuk. Dal puk s hokejkou za obě nohy a zakončil pod Garnetta - 1:0!
     
    64:28
    Jakov Rylov mohl rozhodnout tento zápas! Sám se objevil před Garnettem, kterého si chtěl vychutnal kličkou do forhendu, jenže Garnett Rylova vybruslil a střelu chytil!
     
    59:42
    Kosticynovu střelu od modré čáry Staňa moc vidět nemohl, a tak si nebyl vůbec jistý, jestli puk drží! Nakonec ho však ve své výstroji našel.
     
    58:07
    Je tu ale ještě nepříjemnost pro domácí CSKA! Vyloučen je Patrick Davis (MOS).
     
    57:17
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácím se podařilo srovnat! Igor Radulov zavezl puk do útočného pásma, na pravé křídlo ho předal Širokovovi, který poté mezi kruhy našel najetého PAVLA DACJUKA, který se s KHL loučí ukázkově, srovnává na 2:2! Asistence: Sergej Širokov, Igor Radulov.
     
    55:05
    Rjabykin trefil tyč branky CSKA! Mohlo být zřejmě rozhodnuto!
     
    54:27
    Alexander Radulov (MOS) to s forčekingem v útočném pásmu přehnal a z toho vyplynul faul, který má možná základy ve frustraci.
     
    50:05
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Obrovskou chybu udělal na modré čáře Ilja Zubov! Jeho nahrávku vystihl KONSTANTIN PANOV, který poté pohl uhánět sám na Rastislava Staňu, střelou do pravého horního rohu se nemílil. Panov tak posílá v oslabení Traktor do vedení 2:1! Bez asistence.
     
    49:28
    Jako rychlá voda vletěl do útočné třetiny Alexander Radulov, jenže Garnetta neohrozil, jeho střela byla těsně před hostující brankou zblokována do ochranné sítě.
     
    48:42
    Jevgenij Katičev (CLJ) zasáhnul Pavla Dacjuka nepříjemně kolenem, a za to teď musí pykat. Moskevští tak tedy svůj motor mohou rozehřát ještě o pár stupňů navíc, podaří se jim přesilovku zužitkovat?
     
    45:38
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno! Pavel Dacjuk přiťukl kotouč za branku na Alexandra Radulova, který před brankou našel najetého DENISE DENISOVA, který střelou do šibenice srovnává! Asistence: Alexander Radulov, Pavel Dacjuk.
     
    42:37
    Za podražení putuje na trestnou lavici Oleg Kvaša (MOS).
     
    42:24
    Patrick Davis se skvěle uvolnil dvěma stahovačkami, jenže mezírku mezi Garnettovými betony se mu najít nepodařilo!
     
    39:48
    A drží ho i teď! Neuvěřitelnou šanci měl Jakov Rylov! Garnett byl přilepený u pravé tyče, jenže Rylov dostal přihrávku na pravá kruh a vypálil neuvěřitelnou dělovku. Garnett ale skočil jako tygr a fantastickým zákrokem udržel Čeljabinsku vedení!
     
    39:20
    Pavel Dacjuk udělal na levém kruhu dvě otočky kolem své osy, kterými naprosto zmátl hostující beky a poté také málel i Garnetta. Dacjukova bekhendová střela měla pořádné grády, ale Garnett drží čisté konto!
     
    33:05
    Krásná individuální akce Andreje Kosticyna, který obešel hned dva domácí hráče a dostal se až před Rastislava Staňu. Jenže v tísni jednoho z obránců nemohl zakončit podle představ, i přesto musel Staňa vytáhnout výtečný zákrok.
     
    30:34
    V první třetině rozhodčí vylučovali jen dvakrát, zato v druhé periodě se rozjeli. Na trestnou lavici putuje Jevgenij Kuzněcov (CLJ), což znamená početní výhodu pro Moskvu.
     
    29:28
    Ve chvíli, kdy Quint vylézal z tresté lavice, dostal ideální přihrávku, ale pověsil se na něj lja Zubov (MOS), čímž začíná krátká početní výhoda Traktoru.
     
    29:00
    Zbytečný faul Jevgenije Katičeva (CLJ), který v souboji před Garnettovou klecí zasáhl Alexandra Radulova rukavicí do obličeje.
     
    27:50
    Ta ale trvala jen půl minuty. Kanadský brankář Michael Garnett totiž dostal vysokou holí od Igora Radulova (MOS). Ten nešťastně v souboji s hostujícím obráncem Vasilčenkem zasáhl Garnetta skrz mřížky těsně pod oko. Brankář Traktoru musel být ošetřován, ale bude pokrařovat ve hře dál. Narozdíl od přesilovky CSKA, která končí.
     
    27:18
    Deron Quint (CLJ) vyloučen za podražení. Třetí přesilovka pro CSKA.
     
    24:00
    Dvě velké šance na obou stranách! Nejprve se sám před Garnettem zjevil Dacjuk, jenže rameno brankáře Traktoru nepřehodil. Proto se do útoku dostal Kuzněcov, který nabídl puk na hokejku Lemtjugovovi, ale ani ten nebyl se svým zakončením efektivní.
     
    22:02
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Čeljabinsk využil špatné přihrávky domácích v jeho pásmu a ve dvou se vydal dopředu. VLADIMIR ANTIPOV si vzal puk na hůl a po přehodu do útočného pásma vyslal na Staňu velice nepříjemnou střelu, kterou brankář CSKA jen vyrazil. Dojíždějící obránce si puk srazil do své sítě, i když se zprvu zdálo, že ho dorážel Panov. Asistence: Konstantin Panov.
     
    19:50
    Bratrská spolupráce Radulovů mohla těsně před přestávkou znamenat vedení CSKA. Igor nebezpečně tečoval střelu Alexandra, ale Garnett drží stav 0:0.
     
    19:19
    Radulov nabízel do velké šance puk Dacjukovi, ten byl ale zahákován Nikolajem Lemtjugovem (CLJ). Na domácí čeká druhá početní výhoda.
     
    16:50
    Dvě obrovské šance domácího týmu! Nejprve Alexander Radulov projel mezi hráči Čeljabinsku jako mezi kužely, ale na Garnetta nevyzrál. Po chvíli se situace opakovala, avšak Radulov vylepšil pozici když nahrál na Rylova, ten ale ve stoprocentrní šanci selhal!
     
    15:33
    Rozhodčí dnes poprvé budou vylučovat. Za podražení Olega Kvaši si jde na trestnou lavici sednout Alexander Šinin (CLJ).
     
    09:31
    Situace dva na jednoho! Jakutsenja posunul na Bulise, jenže tomu kotouč nesedl vůbec podle představ, takže nakonec napálil jen plexisklo za Staňou.
     
    07:00
    První výrazná šance domácího CSKA! Jakov Rylov potvrdil roli nejlépe bodujícího obránce týmu a vydal se na útočný výlet. Jeho tvrdou ránu Garnett vyrazil jen před sebe, po dorážce se natahoval Dacjuk a také autor rány Rylov. Garnett schytal nějakou tu ránu, nakonec je posunutá i klec.
     
    03:59
    A Staňův další výtečný zákrok! Lemtjugov viděl před brankou volného Stanislava Čistova, a proto mu ihned adresoval zadovku na bližší tyč. Staňa se ale výborně stihl přemístit a gólovou šanci chytá!

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 46. Denisov (Radulov A., Dacjuk), 58. Dacjuk (Širokov, Radulov I.), ?. Dacjuk - 23. Antipov (Panov), 51. Panov


    CSKA Moskva: Staňa (náj. Proskurjakov) – Rylov, Marčenko, Denisov, Mäenpää, Kondratěv, Sergejev, Gimajev, Sprukts – Radulov A., Dacjuk, Radulov I. – Zubov, Persson, Širokov (C) – Kvaša, Davis, Grigorenko – Prochorkin, Barbašev, Žarkov.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Bělov, Vasilčenko, Šinin, Katičev, Razin – Kuzněcov, Čistov, Lemtjugov – Jakutsenja, Bulis, Kosticyn A. – Antipov (C), Panov, Dugin – Popov, Ničuškin, Glinkin – Karpov.

    Rozhodčí: Naumov, Ščeňov – Metalnikov, Sirotkin
    bahis siteleri