Nižněkamsk – Petrohrad 0:5 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 5:3 (kon.) | Jaroslavl – Viťaz 2:1 (kon.)
Mytišči – Minsk 0:1 (po pr.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 3:2 (po s.n.) | Riga – Doněck 1:4 (kon.)
HC Slovan – Magnitogorsk 4:3 (po s.n.) | Lev – Jekatěrinburg 1:0 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
HC Donbass Doněck
Neděle 06.01.2013, 16:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Host nakonec brankou při power-play Dinama potvrdili své vítězství. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (18:10:28)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:01
    V závěru duelu se hosté pokoušejí o další branku. Lukáš Kašpar ale nedokázal ve skrumáži před Tellqvistem nalézt kotouč.
     
    58:21
    Domácí napadání je již spíše sporadické, hosté dobře drží střední pásmo.
     
    57:12
    Doněck právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Volného kotouče se chopil ALEXEI PONIKAROVSKY, který jej následně dovezl až do odkryté klece. Asistence: Peteri Wirtanen.
     
    56:34
    Na střídačce zůstal i Tellqvist, domácí to zkoušejí v šesti.
     
    56:34
    Dinamo si vyžádalo oddechový čas!
     
    56:33
    Hosté nyní raději vyhodili přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude opět před Jánem Lacem. Dinamu už zbývá skutečně velmi málo času.
     
    55:31
    Donbass drží kotouč v uctivé vzdálenosti od vlastní svatyně, což mu stačí. Dinamo se stále nemůže dostat k závěrečnému náporu.
     
    54:11
    Tentokráte se osmělili rovněž hosté. Dělovka Bartulise však skončila v ochranné síti.
     
    53:26
    Domácí stále produkují velmi ofenzivní podívanou, která však zatím k úspěchu nevede. Další pokus o snížení nepříznivého stavu znemožnil Ján Laco.
     
    52:10
    Tak to byla neskutečná příležitost Dinama Riga! Indrasis si sjel pro kotouč, položil si Laca, načež měl před sebou zcela odkrytou bránu. Slovenský fantom se však stihl přemístit a puk vytěsnit.
     
    51:10
    Dinamo přeci jenom ale přidává plyn, a to především v bruslení. Zdá se, že se domácí skvadra nadechuje k závěrečnému náporu. Není divu, Rize běží čas povážlivě rychle.
     
    50:26
    Domácí se pokoušejí o další zteč branky Donbassu. Ukrajinské mužstvo si ale v dnešním souboji počíná v defenzivě velice obezřetně.
     
    49:33
    Domácí přežili další oslabení a ihned se vydali do útoku. Daugavins ale v rozhodující chvíli upadl ale akci nedokončil. Na druhém "pólu" hrací plochy uhasil nebezpečí Tellqvist. Vhazuje se po levici domácího gólmana.
     
    48:28
    Peter Podhradský si sjel na střelu, která trefila hruď domácího brakáře. Tellqvist stále drží akcie svého celku nad vodou. Na hrací ploše se navíc strhla další šarvátka. Tentokráte se ale vylučovat nebude. Jeden z hlavních arbitrů pouze upozorňuje trenéry obou družin, že takovýmto způsobem to dál nepůjde.
     
    47:33
    Bude se opět vylučovat. Za nedovolené bránění odchází zahřívat trestnou lavici Raitis Ivanans (DIN).
     
    46:57
    Domácí jsou v plném počtu, mohou tak vyrazit opět do útoku. Čas se jim však již povážlivě krátí. Ránu od modré nyní Laco vytěsnil.
     
    45:47
    Riga se zatím brání bez problémů. Donbassu se nedaří vypracovat lepší střeleckou pozici. Útočné pásmo však hostující družina ovládá.
     
    44:57
    Doněck si navíc zahraje vp očetní výhodě. Na trestnou lavici putuje za podražení Girt Ankipans (DIN).
     
    44:12
    Domácí se pokouší stále aktivně napadat. Narážejí však na skálopevnou obranu Donbassu. Ukrajinský celek ale tentokráte nezvládl rozehrávku, poslal kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    43:23
    Ponikarovsky nadvakrát nepřekonal z bezprostřední blízkosti Tellqvista. Na druhé straně hrací plochy si sám Laco velmi zavařil. Jeho vyjetí totiž vystil Szczechura, jenž však nedokázal kotouč správně umístit do odkryté klece.
     
    42:07
    Ankipans operoval v útočním pásmu tak dlouho, až přišel o kotouč. Toho se však chopil Ivanans a dokončil záměr svého kolegy. Ranou z velkého úhlu ale Laca do úzkých nepřivedl.
     
    41:11
    Kiiskinen se ocitl ve velké příležitosti! Podél pravého mantinelu se finský forvard prohnal rychlostí blesku. Poté vybruslil do středu hrací plochy a pokusil se zakončit mezi Tellqvistovy betony. Švédský brankář ale své chrániče sklapl včas.
     
    40:57
    Domácí se hned po startu závěrečného dějství prezentují aktivním napadáním. Zatím jim to ale kýžené ovoce nepřináší. Hosté jsou v obraně pozorní. Opřít se navíc mohou o výborně chytajícího Laca.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství je minulostí. Přineslo pouze jeden přesný zásah, o navýšení vedení Doněcku se postaral Evgeny Dadonov. Dotáhne ukrajinský celek tento souboj do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Lehké nahození z hranice útočného pásma si Laco poradil. S takovouto střelbou si domácí na brankáře Doněcku nepřijdou.
     
    38:20
    Domácím se v dnešním souboji prosazuje pouze první formaci. Další závar před vychladlým Lacem nastal po ráně Girouxe. Slovenský brankář však nastalou situaci zvládl.
     
    37:32
    O další pokus z levé strany se postaral Ponikarovsky. Tellqvist však již má tyto přízemní rány přečtené a poměrně v klidu je likviduje.
     
    37:13
    Útok Dinama nyní zastavuje ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    36:15
    Zajímavostí na hře ukrajinského celku je to, že většinu svých ofenzivních akcí vede podél levého mantinelu. Přechody do útoku přes pravou stranu hrací plochy by se daly spočítat na prstech jedné ruky.
     
    34:21
    Hosté nyní aktivně napadají, s čímž má Dinama zjevně problémy. Potíže přináší domácí defenzivě zejména Václav Nedorost, který v dnešním souboji hýří aktivitou.
     
    33:09
    Szczechura trefil z mezikruží pouze dobře postaveného Laca, který jeho pumelici srazil až do ochranné sítě. Vhazuje se po pravici gólmana Donabassu.
     
    32:15
    Velká šance Dinama! Ankipans se řítil na Laca, jenž záměr domácího forvarda vystihl a nebezpečnou šanci zlikvidoval.
     
    30:50
    Kiiskinen se pokoušel po přejetí útočné modré obtočit podél protihráče a zakončit. To se mu sice povedlo, trefil však domácího obránce.
     
    30:12
    Ponikarovsky bojoval o kotouč v levém rohu, avšak neúspěšně. Domácí obránci k němu správně přistoupili a zažehnali nebezpečí.
     
    29:11
    Indrasis se nyní dral do útoku, zastavil jej ale hvizd pomezního sudího, který správně odpískal ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:09
    Doněck právě vstřelil branku!
    Donbass navyšuje své vedení! EVGENY DADONOV se výtečnou individuální akcí dostal až před Tellqvist, načež nalezl mezeru mezi jeho betony. Bez asistence.
     
    27:12
    Lukáš Kašpar zavezl kotouč podél levého mantinelu až do útočné třetiny. Tam ale jeho mise skončila, byl odzbrojen domácími obránci.
     
    26:20
    Domácímu celku se zatím vede při hře ve čtyřech lépe, jsou velmi aktivní. Ránu Karsumse nyní Laco vytěsnil až do ochranné sítě.
     
    25:35
    Bude se vylučovat. Za menší šarvátku v hostujícím brankovišti jsou vyloučeni Peter Podhradský (DON) a Maris Bicevskis (RIG). Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    25:15
    Pettersson se díky své vytříbené technice prohnal až do útočného pásma, kde svou přihrávkou nalezl Podhradského. Dělovka slovenského obránce ale v síti neskončila.
     
    24:10
    První útočná formace Dinama nyní Doněcku řádně zatápěla. Ke střele se nakonec dostal Alexander Giroux. Jedovka vyslaná z levé strany ale úspěch neslavila.
     
    23:33
    Hosté jsou zatím ve druhém dějství aktivnější, tentokráte ohrožoval branku Dinama z pozice pravého kruhu Segei Varlamov. Rižský gólman byl ale bezchybný.
     
    22:50
    Daugavins se prodral mezi dezorientovanými hosutjícími obránci pokusil se zakončit. Trefil však pouze beton Laca.
     
    21:14
    Nebezpečná situace rovněž na druhé straně hrací plochy. Kiiskinenovu ránu z mezikruží Tellqvist vytěsnil do bezpečí.
     
    20:27
    Domácí s ženiu hned v úvodu druhého dějství za vyrovnáním, Lacova lapačka však byla na svém místě. Vhazuje se po pravici brankáře Donbassu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní třetina, která měla velmi divoký průběh. Nejprve otevřela skóre domácí Riga, nedlouho poté však hosté odpověděli. V závěru dvacetiminutovky se pak zásluhou Václava Nedorosta dokonce ujali vedení. Jak dopadne toto drama? sledujte náš on-line přenos!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Doněck právě vstřelil branku!
    Hosté udeřují těsně v závěru úvodní periody. VÁCLAV NEDOROST vlétl do útočné třetiny, kde se pokoušel pomocí elegantní otočky přihrát kotouč spoluhráči. Puk se ale odrazil od brusle domácího borce až za záda Tellqvista. Asistence: Evgeny Dadonov.
     
    18:02
    Domácí se poněkud zatáhli do defenzivy. Pečlivě střeží útočné pásmo a nedovolují hostím jakékoliv útočné manévry. K jednomu se však přeci jenom dostal Fedotenko. Z uctivé vzdálenosti ale minul.
     
    17:15
    Kašparova rána prosvištěla kolem právé tyče domácí brány. V ochcozech to jen zahučelo. Následnou dorážku českého útočníka Tellqvist raději ukryl do rukavice.
     
    16:07
    Riga nyní rozehrála velice nepřesně, puk doputoval až na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací zpět před Tellqvista.
     
    15:08
    Doněck bojuje o kotouč v útočné třetině, leč domácí jsou důrazní. O vyhození se postaral Szczechura.
     
    14:31
    Donbass se žene dopředu, Petterssonovi se ale průnik mezi dvěma domácími beky nepovedl, byl zastaven. Následný protiútok Dinama utnuli hosté již v zárodku.
     
    13:19
    Druhá přesilovková formace Dinama příliš nebezpečí nepřináší, hostí se brání dobře.
     
    12:50
    Daugavins nabil Alexandru Girouxovi, který trefil z první pouze hruď Jána Laca. Vhazuje se po levé ruce slovenského strážce svatyně.
     
    11:59
    Je zde první vyloučení, domácí si zahrají přesilovou hru. Oskars Bartulis (DON) je vyloučen za sekání.
     
    11:39
    Domácí jsou mohutně povzbuzováni naplněnými ochozy, což je evidentně žene kupředu. Nyní ale Johnson se svým výpadem neuspěl.
     
    10:12
    Z pozice pravého kruhu pálil po přesném pasu z voleje domácí Daugavins. Branku ale minul, rána zamířila vysoko nad. K vidění je hokej ve velmi dobrém tempu, hraje se nahoru dolů.
     
    09:20
    Václav Nedorost se snažil ihned po přejetí útočné modré čáry překvapit soupeře. Na brankáře domácích ale nevyzrál, vhazuje se po pravici Tellqvista.
     
    08:12
    Doněck právě vstřelil branku!
    Hosté se postarali o bleskové vyrovnání. Denis Kochetkov předložil kotouč po objetí branky číhajícímu SERGEJI VARLAMOVOVI, který se do prázdní brány nemýlil. Asistence: Denis Kochetkov
     
    07:37
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení. Pohlednou ofenzivní akci zakončil ranou z mezikruží ALEXANDRE GIROUX. Asistence: Kaspars Daugavins.
     
    06:20
    Od pravého mantinelu pálil golfem Fedotenko. Trefil však prvního před sebou stojícího hráče. Následná dorážka spoluhráče mířila mimo tři tyče.
     
    05:50
    Doněck se snažil dlouho vymyslet kloudné zakončení, zpoza domácí branky se mu to ale nepodařilo. Proti byl především Bicevskis, který hostujícího borce umravnil u mantinelu.
     
    04:44
    Kiiskinen si sjížděl s kotoučem do mezikruží, kde byl však odzbrojen domácí defenzivou. Následně domácí vyhodili.
     
    03:29
    Z pozice levého kruhu ohrožoval Laca Szczechura. Domácí forvard ale neuspěl, trofil pouze betony slovenského brankáře. Na druhé straně byla zblokována rána Wilsona.
     
    02:16
    O náznak ofenzivy se pokoušejí opět domácí hokejisté. Navzdory poměrně dlouhému intervalu v těsné blízkosti ukrajinské branky se ke střele nedostali.
     
    01:32
    Hosté hýři aktivitou, nyní se prodíral do útočné třetiny Václav Nedorost. Protiútok Rigy však byl o mnoho nebezpečnější, Meija svůj únik ale nezakončil podle představ, bekhendový blafák mu nevyšel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítejte u dnešního on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu další sérii duelů. Jedním z nich je i střetnutí Dinama Riga, jenž přivítá na domácí půdě ukrajinský Donbass Doněck. Domácí mají na svém kontě 42 bodů, které jim přisuzují dvanáctou příčku západní konference KHL. Ukrajinská družina bojuje o play-off, v současné době drží poslední postupovou osmou pozici. Vyválčí Donbass důležité body, nebo si pomyslné vavříny odnese mužstvo z metropole Lotyšska? Úvodní buly je naplánováno na 16:00.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 8. Giroux (Daugavins) - 9. Varlamov (Kochetkov), 20. Nedorost (Dadonov), 29. Dadonov, 58. Ponikarovsky (Wirtanen)


    Dinamo Riga: Telqvist (Jucers) - Rekis, Redlihs, Galvins, Cibulskis, Carle, Porejs - Giroux, Karsums, Dzerins, Daugavins, Ivanans, Szczechura, Indrasis, Bukarts, Johnson, Ankipans, Meija, Bicevskis, Biezais
    HC Donbass Doněck: Laco (Berezin) - Silnitsky, Wilson, Bartulis, Podhradsky, Peretyagin, Tereschenko, Kolář - Ponikarovsky, Pettersson, Nedorost, Wirtanen, Robitaille, Kiiskinen, Fedotenko, Kašpar, Kochetkov, Donika, Varlamov, Dadonov, Tarasov

    Rozhodčí: Ronn, Anisimov - Mikhel, Shikhanov
    bahis siteleri