Trenčín – Žilina 2:1 (kon.) | Poprad – Nitra 4:5 (po s.n.) | Zvolen – Martin 5:1 (kon.)
Košice – Skalica 5:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 3:2 (po s.n.)
konec
HC Košice
5:3 (0:0, 2:2, 3:1)
HK Skalica
sk Neděle 06.01.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne vás vítam pri 35. kole našej najvyššej hokejovej súťaže! Dnes proti sebe na ľade modernej Steel arény nastúpia domáci Košičania a hostia zo Skalice.

    HC Košice sa momentálne nachádzajú na druhom mieste extraligovej tabuľky. Vyšvihli sa tam po poslednom zápase minulého roku, kedy doma zdolali Nitru a vďaka lepšiemu pomeru vsietených a inkasovaných gólov sa tam dodnes držia práve pred mužstvom spod Zobora. Na svojom konte majú východniari 68 bodov, čo je presne o 15 menej, než má vedúci Zvolen.
    V posledných kolách sa východniarom darilo. V decembri prehrali iba jediné stretnutie a víťazne vstúpili aj do roku 2013. V uplynulom kole sa predstavili na ľade martinského celku, odkiaľ odišli po výhre 4:2. Dnes majú šancu natiahnuť sériu zápasov so šťastným koncom na číslo 5.

    HK 36 Skalica pricestovala na východ ako tím, ktorý sa momentálne nachádza na piatej priečke v tabuľke našej najvyššej hokejovej súťaže. Záhoráci majú na svojom konte 57 bodov. Na štvrté Piešťany ich strácajú 7, pred šiestou Banskou Bystricou majú zasa náskok o rozdiele piatich bodov. Je teda isté, že po dnešnom stretnutí sa ich pozícia meniť nebude za akýchkoľvek okolností.
    Skaličania prežívajú podobne ako ich dnešný súper obdobie pokoja a pohody na hokejkách. Neprehrali už štyri stretnutia v rade a rovnako ako Košičania tak dnes môžu víťaznú bilanciu natiahnúť až na číslo 5. Do nového kalendárneho roku vstúpili Záhoráci víťazstvom 5:3 na ľade trápiacej sa Žiliny.

    Oba celky sa už v aktuálnom ročníku stretli a to dokonca hneď trikrát. V 8. kole na západnom Slovensku zvíťazili Košičania 6:3, v 17. v metropole východu sa z víťazstva opäť tešili "oceliari" a v poslednom vzájomnom stretnutí (26. kolo) zvíťazila doma Skalica 4:3 po predĺžení.
     
    Srdečne pozdravujem všetkých hokejových priaznivcov priamo z košickej Steel arény. Už o necelých 30 minút je naplánovaný začiatok extraligového stretnutia medzi domácimi Košicami a Skalicou.
    Oceliari nastúpia v tradičných tmavomodrých dresoch pod taktovkou trénera Staša, Hostia si priniesli a dnes využijú bielu sadu dresov. Taktické pokyny zo striedačky im bude dávať hlavný kouč Pešout.

    Do Košíc pricestovala aj skupinka hosťujúcich fanúšikov, ktorí merali cestu dlhú vyše 400 kilometrov. Tí sa už postupne zbiehajú vo vyhradenom sektore a dávajú o sebe vedieť vlastnými hlasivkami. Domáci fanklub sa ešte na štadióne nenachádza.

    Ešte pred začiatkom stretnutia si môžete pozrieť úvodné zostavy, v ktorých dnes kluby nastúpia.

    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Takáč - Cebák, Štrbák (A) – Kolba (C), Šeda – Novák, Macejko – Martin Chovan, Jenčík – Bulík – Haščák (A), Matúš Chovan – Slovák - Novotný, Svitana – Marcinko – Jokeľ a Boltun – Pašek – Hinďoš

    HK 36 Skalica: Lipovský – Vyrúbalík – Jankovič, Gula – Bobček, Barák – Jaborník, Srnec – Kozák, Pálffy (C) – Školiak (A) – Šátek, Lažo – Stieler – Sloboda, Kutálek – Holovič – Konečný, Jurík Juraj – Šille - Klejna

    Rozhodca: T.Orolin - Gajan, Gavalier.
     
    Hráči sú už nastúpení na ľadovej ploche a všetko je pripravené na úvodné buly.
    Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:09
    Úvodné buly Bulík vs. Pálffy, úspešnejšie Košice. Tie ale vzápätí zastavil ofsajd a tak sa do pásma nedostali.
     
    00:45
    Haščák našiel krížnou prihrávkou v strednom pásme Tomáša Bulíka, ten s pukom prenikol až do útočného pásma, ale strieľal z veľkého uhla a brankár Lipovský ani nemusel zasahovať.
     
    1:20
    Lipovský prvýkrát preveril svoju lapačku. Stalo sa tak po strele Matúša Chovana, s ktorou ale skalický gólman nemal žiaden problém.
     
    1:40
    Domáci hokejisti to skúšajú strelami na súperovu bránu, ale Lipovský zatiaľ chytil všetky 4.
     
    2:30
    Školiak za bránou Alexandra Hyláka dlho bojoval o puk, ale v súboji s Bulíkom úspešný nebol. Na opačnú stranu sa hrnú domáci.
     
    2:58
    Košičania pred Miroslavom Lipovským poriadne dobiedzali a ten mal čo robiť aby si so strelami aj dorážkami poradil, ale napokon neinkasoval.
     
    3:45
    Marcel Holovič chcel strieľať z okraja kruhu, ale nepodarilo sa mu to. Puk mu vypichol Štrbák a tak sa Skalica musí vysunúť z pásma.
     
    4:40
    Pomer striel je zatiaľ 8:5, aktuálne sú mierne aktívnejší hostia, ale košická obrana Hyláka pozorne kryje a ten zasahovať nemusí.
     
    5:50
    Na útočnej modrej čiare sa k puku dostal Patrik Svitana a mieril na Lipovského sám, ale trestuhodne z toho gól nepadol. Následne sa Košičania s pukom vrátili až za Hyláka, krížnu prihrávku zinkasoval Haščák, ale ani ten neprestrelil Lipovského.
     
    6:30
    Košičania majú puk stále na hokejkách, skalická obrana je ale pozorná a brankár pripravený.
     
    8:30
    Kutálek chcel prepasírovať puk v útočnom pásme na nabiehajúceho Školiaka, ale nepodarilo sa mu to kvôli skvelému obrannému zákroku Štrbáka.
     
    9:25
    Košičania v dobrej príležitosti - Jeden z domácich sa najskôr pokúsuli oklamať Lipovského čo sa mu ale nepodarilo, následne sa k puku dostal Jokeľ, ktorý ale nestihol vystreliť a tak volil prihrávku dozadu na modrú čiaru, kde však nik nebol.
     
    10:29
    Vylúčenie Košíc, Milan Takáč na 2 minúty za hákovanie.
     
    11:26
    Skaličania hrali presilovú hru dobre, sériou prihrávok sa dopracovali až k strele od modrej čiary, ktorú Hylák iba vyrazil pred seba, ale k dorážke sa nikto z hostí nedostal. Košičania následne poslali puk cez všetky čiary.
     
    12:05
    Skaličania opäť nasťahovaní pred Hylákom, ale domáci ich k nebezpečnému zakončeniu nepustia.
     
    12:29
    Domáci v plnom počte, v oslabení sa dokázali ubrániť aj napriek skalickému tlaku v útočnom pásme.
     
    13:40
    Matej Hinďoš sa s pukom prebojoval až za súperovú bránu, odkiaľ chcel prihrávať, ale zastavil ho zákrok jedného z protihráčov.
     
    13:54
    Vylúčenie Skalice, Miroslav Lažo osobný trest na 10 minút za nešportové správanie.
     
    14:50
    Hrá sa prevažne v strednom pásme, žiaden z tímov sa teraz do zakončenia nevie prepracovať.
     
    15:40
    Pomer striel je zatiaľ priaznivejší pre Košice, 12:7. Tie sa teraz musia brániť, vhadzovať sa bude pred Hylákom.
     
    16:39
    Bulík s pukom na hokejke videl úplne voľného Jenčíka, ktorý mohol ísť na Lipovského sám, ale Richard Jenčík prekročil modrú čiaru viditeľne o niečo skôr než puk od spoluhráča Bulíka.
     
    17:22
    Skaličania vyhodili puk cez všetky čiary a tak sa bude vhadzovať po Lipovského pravici.
     
    17:45
    Ledva sa začalo hrať a opäť rovnaká chyba na skalickej strane.
     
    18:15
    Teraz pre zmenu zakázané uoľnenie domácich, hra sa presunie pred Hyláka.
     
    18:41
    Bulík si puk prehodil cez jedného z obrancov hostí, ale brankár Lipovský skvele prečítal jeho úmysel, vykorčuľoval z bránkoviska a prikryl ho.
     
    19:00
    Do konca tretiny ostáva jedna minúta, v pásme sú Košičania.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina stretnutia Košíc a Skalice. O niečo aktívnejší sú zatiaľ domáci, ktorí v pomere striel vyhrávajú 14:8, ale ani to im nepomohlo k vsieteniu gólu. V Steel aréne sa nachádza aj skupinka skalických fanúšikov, ktorých bubny a hlasivky počuť neustále.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:01
    Miroslavovi Lažovi ostávajú do konca osobného trestu ešte tri minúty a 49 sekúnd.
     
    20:40
    Hneď v úvode sa pokúsili zaútočiť Košičania, ale k strele sa vďaka hosťujúcej obrane ani nedostali.
     
    21:35
    Marcinko prepasíroval na útočnej modrej čiare puk na Jokeľa, tomu ale obrana nedovolila vystreliť a zrazený puk odpratala Skalica preč od Lipovského.
     
    23:05
    Dušan Pašek využil puk hodený k mantinelu a okamžite sa s ním pokúšal dostať k Lipovskému, v útočnom pásme ho však skvele bránil niektorý z hosti a tak sa Ceco skúšal obtočiť okolo vlastnej osi, ale nepodarilo sa mu to, pošmykol sa a skončil na ľade.
     
    24:05
    Tomáš Bulík sa dostal k skvelému zakončeniu. S pukom na hokejke chcel spoza brány prekvapiť Lipovského a veru nebol ďaleko. Skalický gólman napokon s problémami udržal puk vo výstroji ešte pred bránkovou čiarou.
     
    24:38
    Košice dali gól!

    Košičania využili prevahu striel a dostávajú sa do vedenia. Po buly v ich útočnom pásme sa puk ocitol za bránou, kde poňho vykorčuľoval Lipovský a chcel ho po mantineli vysunúť z pásma. Našiel ale iba hokejku Svitanu, ktorý nezaváhal a okamžite poslal puk pred bránu, kde bol TOMÁŠ MARCINKO, ktorý otvoril listinu strelcov. Asistencia: Patrik Svitana.
     
    25:50
    Vylúčenie Košíc, Miroslav Macejko na 2 min. za podrazenie.
     
    26:40
    Skaličania nasťahovaní pred Hylákom, po sérii prihrávok sa rozhodol strieľať Školiak, ale ku košickému gólmanovi sa dostal už iba zrazený puk. Košičania o niečo neskôr poslali puk cez všetky čiary a nachvíľu sa oslobodili.
     
    27:00
    Skalica späť v útočnom pásme a jej tlak pokračuje.
     
    27:41
    Skalica dala gól!

    Skaličania využívajú presilovú hru a vyrovnávajú. Spoza brány poslal puk do ľavého kruhu Bobček, tam už stál pripravený RASTISLAV KONEČNÝ, ktorý okamžite vypálil na košického gólmana, ktorý už nestihol zareagovať. Asistencie: Igor Bobček, Tibor Kutálek.
     
    28:50
    Košičania sa ihneď pokúšajú opäť dostať do vedenia a nasťahovali sa pred skalickú bránu.
     
    29:40
    Dušan Pašek sa pred bránou dostal k puku, ale musel okamžite strieľať, čo sa mu nepodarilo podľa predstáv a puk skončil niekoľko centimetrov od Lipovského svätyne.
     
    30:38
    Bulík našiel nádhernou prihrávkou popred skalickú bránu Marcela Haščáka, ktorému sa puk v rýchlosti skĺzol z hokejky a nedokázal tak zakončiť.
     
    30:49
    Vylúčenie Skalice, dvojminútový trest pre hráčsku lavičku, ktorá porušila pravidlá postupu pri striedaní.
     
    31:50
    Košičania rozostavení v útoku, Slovák chcel puk tesne pri útočnej modrej posunúť spoluhráčovi, ale do prihrávky vložil hokejku Kutálek, ktorý sa aj okamžite hnal do protiútoku, ale Slovák ho stihol dokorčuľovať.
     
    32:30
    Košičnia aj naďalej pred Lipovským, ale hostia sa ukážkovo bránia oceliarov k strele nepúšťajú.
     
    32:49
    Hostia v plnom počte.
     
    33:30
    Košice dali gól!

    Košičania sa už druhýkrát v stretnutí dostávajú do vedenia. Za bránou operoval s pukom Oliver Jokeľ, počkal si na spoluhráča MICHALA ŠEDU a naservíroval mu ho rovno pred Lipovského. Ten už nestihol zareagovať a inkasoval z hokejky domáceho obrancu. Asistencia: Oliver Jokeľ.
     
    35:00
    Marek Slovák strieľal z kruhu v útočnej tretine, proti nemu stál však Barák, ktorý tento pokus zrazil až na ochrannú sieť.
     
    35:20
    Tomáš Marcinko mal puk na hokejke za hosťujúcou bránou, z otočky chcel prekvapiť a zasunúť ho za Lipovského popri žrdi, ale skalická obrana ho k tomu nepustila.
     
    36:21
    Skaličania sa pokúšali zakončovať pred Hylákom, ten pomerne slabú strelu bezproblémovo zachytil a pri následnom skalickom pokuse o dorážku sa posunula domáca brána.
     
    36:48
    Skalica dala gól!

    Teraz to už Skaličanom vyšlo a opäť je vyrovnané. MARTIN VYRUBALÍK dostal puk spoza brány od spoluhráča Šáteka a so šťastím ho v súboji s jedným z domácich obrancov dokázal prepasírovať za Hylákov chrbát. Asistencie: Michal Šátek, Žigmund Pálffy.
     
    38:00
    Patrik Svitana smeroval do útočného pásma spolu s obrancom Lukášom Kozákom, košický útočník ale strelou nešťastne minul priestor brány.
     
    39:00
    Minúta do konca druhej tretiny, pri puku sú hostia.
     
    39:37
    Na zemi ostal ležať jeden z hosťujúcich hráčov a rozhodca hru prerušuje. Stalo sa tak v pásme pred Lipovským.
     
    Barák je už v poriadku a korčuľuje na striedačku.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V samom závere sa ešte do veľkej šancce dostali domáci, ale gól už nepadol.

    V druhej tretine videli diváci v Steel aréne hneď štyri presné zásahy. Košičanov poslal do vedenia v 25. minúte Tomáš Marcinko, ale o 3 minúty neskôr na opačnej strane vyrovnal presilovkovým gólom Konečný. Domáci sa do vedenia dostali aj v 34. minpte zásluhou obrancu Šedu, ale hostia opäť odpovedali, tentokrát z hokejky Vyrubalíka. Pomer striel po dvoch dvadsaťminútovkách je 39:14.

    Ďalšia tretina začne približne o 18:37.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:40
    Stretnutie v Steel aréne sleduje 6426 divákov.
     
    40:45
    Matúš Chovan sa sám predral od Hyláka až k zakončeniu od útočnej modrej čiary, ale puk bol zrazený a Lipovský si naňho ani nesiahol.
     
    41:59
    Košičania s pukom na hokejkách pri pomerne dlho avizovanom vylúčení súpera.
     
    42:18
    Vylúčenie Skalice, Marcel Holovič na 2 min. za hákovanie.
     
    42:41
    Vylúčenie Košíc, Marek Kolba na 2 min. za nedovolené bránenie.
     
    43:28
    Hra vo štvorici zatiaľ vyhovuje viac domácim, ktorí niekoľkokrát ohrozili Lipovského. Ten dokonca poslal k zemi Marcinka, ale rozhodca sa tváril, že to nevidel. Naopak bude vylučovať na košickej strane...
     
    43:28
    vylúčenie Košíc, Marcinko na 2 min. za seknutie.
     
    44:20
    Košice dali gól!

    Neuveriteľná parádička domácich! Počas oslabenia o jedného hráča vypichol skalickú prihrávku v útočnej tretine Marek Slovák a okamžite mieril do protiútoku aj so spoluhráčom Cebákom. Medzitým na ľad naskočil aj vylúčený Skaličan, takže je to vlastne gól v dvojnásobnom domácom oslabení. Slovák volil prihrávku na stranu a JURAJ CEBÁK zakončil za Lipovského chrbát. Asistencia: Marek Slovák.
     
    44:41
    Košičania vo štvorici.
     
    45:28
    Domáci v plnom počte.
     
    45:38
    Košice dali gól!

    Košičania sa poriadne rozčertili a pridali už štvrtý gól do siete gólmana Lipovského. Od útočnej modrej sa až pred Lipku predral TOMÁŠ MARCINKO, ktorý bez väčších problémov aj zakončil a poslal tak Košice do vedenia 4:2. Asistencie: Marek Slovák, Štěpán Novotný.
     
    47:05
    Vylúčenie Skalica, René Školiak na 2 min. za podrazenie.
     
    48:02
    Skalica vytlačila domácich z pásma, ale Košičanom to nemusí vadiť.
     
    48:40
    Skalica vyhadzuje puk cez všetky čiary. Zatiaľ sa bráni perfektne.
     
    49:00
    Hostia sa dokonca dostali aj do protiútoku. Šátekov pokus z veľkého uhla ale pre Hyláka nepredstavoval nebezpečenstvo.
     
    49:05
    Hostia v plnom počte.
     
    50:00
    Do konca tretiny ostáva presne 10 minút. Zatiaľ to vyzerá, že je to zároveň aj 10 minút do konca stretnutia.
     
    20:55
    Matúš Chovan s problémami spracoval puk, ktorý sa k nemu dostal na útočnej modrej čiare a vystrelil, ale iba mimo brány.
     
    52:02
    Marcinko mieril do protiútoku spolu s Jokeľom, ale po chvíli ich dokorčuľovala hneď trojica obrancov a puk Marcinkovi vypichla.
     
    53:15
    Marcel Haščák dostal puk "zadovkou" od niektorého zo spoluhráčov, ale zoči voči Lipovskému úspešný nebol.
     
    53:48
    Skalica dala gól!

    Skaličanom sa podarilo vsieiť veľmi dôležitý kontaktný gól. Holovič obkorčuľoval bránu a našiel TIBORA KUTÁLKA, ktorý zakončil do odkrytej časti brány. Asistencia: Marcel Holovič
     
    55:00
    Do konca tretiny ostáva 5 minút a skupinka neúnavných hosťujúcich fanúšikov skanduje "VYROVNAŤ!" Podarí sa to Skaličanom splniť?
     
    56:10
    Na Hyláka letela veľmi nebezpečná strela, ktorá trafila košického gólmana do masky, ale aj napriek tomu ešte s problémami dokázal puk zachytiť betónom.
     
    57:02
    Stečovaný puk teraz ponad stiredačky letel veľmi vysoko až do hľadiska Steel arény.
     
    57:40
    Marcinko po Svitanovej prihrávke iba posiela puk do útočného pásma, kde Skalica spoza vlastného gólmana začína veľký tlak.
     
    58:01
    Vylúčnie, ktoré môže ešte mrzieť. Skalica - Barák na 2 min. za podrazenie.
     
    59:17
    Košičnia ohrozili Lipovského, ale ten zázračnými zákrokmi ešte drží svojich nad vodou.
     
    59:17
    Vylúčenie Skalice, veľmi netaktické zo strany hostí. Igor Bobček na 2 min..
     
    59:54
    Košice dali gól!

    Slovák ukončil zápas v samostatnom úniku, kde si vychutnal Lipovského!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Košičania napokon vyrovnanie nepriopustili a porazili Skalicu 5:3. Za pozornosť ďakuje a lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (19:14:23)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 25. Marcinko (Svitana), 34. Šeda (Jokeľ), 45. Cebák (Slovák), 46. Marcinko (Slovák, Novotný), 60. Slovák - 28. Konečný (Bobček, Kutálek), 37. Vyrubalík (Šátek, Pálffy), 54. Kutálek (Holovič)


    HC Košice: Hylák - Takáč - Cebák, Štrbák (A) – Kolba (C), Šeda – Novák, Macejko – Martin Chovan, Jenčík – Bulík – Haščák (A), Matúš Chovan – Slovák - Novotný, Svitana – Marcinko – Jokeľ a Boltun – Pašek – Hinďoš
    HK Skalica: Lipovský – Vyrúbalík – Jankovič, Gula – Bobček, Barák – Jaborník, Srnec – Kozák, Pálffy (C) – Školiak (A) – Šátek, Lažo – Stieler – Sloboda, Kutálek – Holovič – Konečný, Jurík Juraj – Šille - Klejna

    Rozhodčí: T.Orolin - Gajan, Gavalier
    bahis siteleri