Jablonec – Jihlava 1:1 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:0 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Neděle 12.05.2013, 19:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Sparťanští hráči si užívají děkovačku s "kotlem" i fanoušky na protilehlé tribuně a po sérii čtyř nezdarů si mohou užívat zaslouženého vítězství.

    S konstatováním, že Sparta díky skvělému druhému poločasu jasně přehrála Mladou Boleslav a stáhla manko na lídra z Plzně na rozdíl dvou bodů se z Letné loučí Tomáš Kohlmann a přeji příjemný zbytek neděle. (20:51:40)
     
    Sparťané na Letnou poráží Mladou Boleslav 4:0, když hattrickem se zaskvěl David Lafata a ke sparťanskému úspěchu přispěl brankou i Jiří Jarošík.

    Hosté odehráli na Letné dobrou partii pouze v prvním poločase, kde až do závěrečných sekund drželi bezbrankovou remízu. Těsně před odchodem do šaten ale skóroval David Lafata a když po hodině hry zvýšil Jiří Jarošík na 2:0, stal se zbytek zápasu hrou kočky s myší. Hosté vytvářeli katastrofální chyby v defenzivě a ještě mohou děkovat brankáři Millerovi, že je zachránil od naprostého debaklu.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Po přesném Hybšově pasu v závěrečných sekundách tentokrát mířil na Millera osamocený Přikryl, mladoboleslavský brankář ovšem znovu zachránil své spoluhráče v poli a následně pokryl i Přikrylovu dorážku.
     
    90+1
    Utkání se dohrává pro druhý poločas velmi netypicky, hosté kombinují s míčem na útočné polovině. Ovšem stále velmi daleko od sparťanské branky.
     
    90
    Sparťanští fanoušci si přeji "bůra" v boleslavské síti, ovšem sudí Franěk přidává k druhému dějství pouze jedinou minutu.
     
    89
    Sparta právě vstřelila branku!
    Do zoufalé mladoboleslavské obrany vtrhli Krejčí s DAVIDEM LAFATOU, který doklepl do sítě přesnou přihrávku svého spoluhráče a vstřelil jednu ze svých nejjednodušších branek v sezóně.
     
    88
    Smejkal nepřesným pasem na Opielu znovu míč pouze odevzdal sparťanům.
     
    87
    Vácha šikovným lobem našel na levém křídle osamoceného Krejčího, ten z první posílal míč před branku na nabíhající Lafatu s Přikrylem, ovšem nasměroval jej přímo k brankáři Millerovi.
     
    87
    Hosté už pouze zoufale odevzdávají míče a brání se sparťanským útokům.
     
    85
    Dvě obrovské šance pro Spartu! Nejdříve se po rychlé souhře uvolnil Přikryl, jehož ránu Miller výborným zákrokem vyrazit, po další matné práci jeho spoluhráčů v obraně se ještě k dorážce probojoval Hybš, křižnou ránou ale minul vzdálenější tyč Millerovy branky.
     
    85
    Smejkal si ve středu hřiště počínal nedovoleně v souboji s Lafatou, sparťané budou rozehrávat míč z klidu.
     
    84
    Po rychlé souhře Přikryla s Krejčím se v postavení mimo hru ocitl Pavel Kadeřábek.
     
    83
    Po následném centru Krejčího od rohového praporku hlavičkoval Lafata v záklonu vysoko nad hostující branku.
     
    82
    Do dalšího šance se probíjel Lafata, ovšem v zakončení mu zamezil Kúdela.
     
    81
    Poslední střídání dnešního zápasu. Tribuny aplaudují dnešnímu výkonu Václava Kadlece, ten přepouští místo Tomáši Přikrylovi.
     
    80
    Druhé střídání Sparty, Josefa Hušbauera nahrazuje Aleš Čermák.
     
    79
    Znovu se nehraje, na trávníku je ošetřován Nešpor.
     
    79
    Brankář Vaclík pořádně zariskoval přihrávkou obsazenému Kadeřábkovi, ten byl hned při zpracování míče zdvojen a o balón přišel, následně jej ale dobrým obranným skluzem dokázal odehrát do zámezí.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 45+1. Lafata (Krejčí), 62. Jarošík (Vácha), 73. Lafata (Hušbauer), 89. Lafata (Krejčí)

    Karty:   62. Ševinský (MBL)


    AC Sparta Praha: Vaclík – Vidlička (75. Kadeřábek), Švejdík, Jarošík, Hybš – Hušbauer (80. Čermák), Vácha, Matějovský – Kadlec (81. Přikryl), Lafata, Krejčí
    FK Mladá Boleslav: Miller – Bořil, Kúdela, Ševinský (75. Smejkal), Šírl – Sivrić, Opiela, Ščuk, Ondřejka (68. Sloboda) – Chramosta (52. Štohanzl), Nešpor

    Rozhodčí: Franěk – Nádvorník, Paták

    Diváci: 8 152
    bahis siteleri