Lok. Moskva – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Groznyj – Machačkala 1:0 (kon.) | Rostov – Zenit 1:1 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:4 (0:3)
CSKA Moskva
Neděle 12.05.2013, 11:30 • Lokomotiv Stadium, Moskva • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    CSKA tedy poráží v 28. kole na soupeřově hřišti Lokomotiv 4:1 a titulu je velmi blízko. Duel začal hostující celek skvěle, když hned v 6. minutě otevřel skóre Vágner Love. Když poté Musa v 26. minutě přidal po nahrávce Dzagojeva na 2:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Třetí branku do poločasu zmateným domácím vstřelil opět Vágner Love a prakticky bylo rozhodnuto. Po změně stran sice snížil Tarasov, jenže konečné slovo si vzal v 74. minutě střídající Doumbia, který uzavřel na 4:1. (13:25:20)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Maicon na levé straně hřiště odvážně prošel do pokutového území, kde však ztroskotal na Ignaševičovi, který jej do zakončení nepustil.
     
    90+2
    Hostující tým ještě naposledy vystřídá. Ahmeda Musu na trávníku nahradí na poslední vteřiny Dmitrij Jefremov.
     
    90+1
    V první ze tří nastavených minut se hostující tým ještě pokusil o útočnou akci, ale Doumbia z pravého křídla Vágnera Lova ve vápně nenašel.
     
    89
    CSKA v klidu kombinuje na vlastní polovině hřiště a bez vydatného napadání soupeře už jen čeká na závěrečný hvizd sudího Nikolajeva.
     
    87
    Do zamčené obrany CSKA to domácí tým ani nezkusil a zásluhou Samedova pouze vypálil ze střední vzdálenosti. Míč jde z kopačky reprezentanta Ruska vysoko nad branku.
     
    85
    Centr z pravé strany v podání Tarasova sice za obranou hostů našel Caiceda, jenže jelikož byl v ofsajdu, tak Akinfejeva ohrozit nemůže.
     
    84
    Zajímavé utkání potvrzuje i statistika střel. Celkem jich bylo k vidění devětadvacet, Lokomotiv v nich sice vede 16:13, jenže branku dal pouze jednu.
     
    82
    A další zajímavá šance. Tentokrát opět zásluhou domácích Denisov našel na levé straně Torbinského, jehož zpětný centr mohl do odkryté branky poslat hlavou N'Doye, jenže Ignaševič zákrokem ''last minute'' odvrací do bezpečí!
     
    81
    Velká šance i na druhé straně v podání CSKA. Doumbia před pokutovým územím posunul míč na autora dvou branek Vágnera Lova, jehož technický pokus končí jen těsně vedle branky!
     
    79
    Samedov si na pravé straně vyměnil míč s Janbajevem a odcentroval do pokutového území. Tam sice Caicedo nedoskočil, jenže míč se šťastně odrazil od holeně N'Doyeho na branku a jen pohotový zákrok Akinfejeva vyráží míč na rohový kop! Pěkná akce domácích, která však bohužel pro družinu Slavena Biliće korigující brankou nekončí.
     
    77
    Jestli byla o vítězném celku nějaká pochybnost, tak ta se brankou Doumbii definitivně rozplynula. Lokomotiv se sice snaží o další zakončení, ale Torbinskij je při své střele nepřesný.
     
    74
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Ten totiž slaví hostující výběr Leonida Sluckého, který si bere tříbrankové vedení zpět. SEYDOU DOUMBIA nejprve akci na pravé straně začal, když pronikl na útočnou polovinu, nahrál na Vágnera Lova, jenž mu míč před brankou vrátil a prvně jmenovaný z bezprostřední blízkosti prostřeluje bezmocného Krešiće počtvrté.
     
    74
    Lokomotiv v posledních desítkách vteřin hosty uzamknul na jejich vlastní polovině, ale i když na to jde chytře, když se zkouší dostat do zakončení po stranách, tak úspěch neslaví.
     
    73
    Torbinského slabý střelecký pokus Akinfejev v klidu chytá do náruče, a tak tu byla odpověď CSKA. Po centru z pravé strany se do hlavičky položil Doumbia, ale ten pro změnu netrefil branku vůbec.
     
    71
    Po krátké pauze na občerstvení rozehrával útočnou akci hostů po nahrávce Ignaševiče kolega Nababkin. Nepřesný centr končí v domácích obranných řadách.
     
    69
    První žlutá karta míří do domácích řad. Kapitán Tarasov se po chybné nahrávce doslova pověsil na Fernandese, a tak vidí za držení protihráče pátou žlutou kartu sezony.
     
    68
    Mamajev táhl nadějnou akci hostů po levém křídle a před pokutovým územím nahrával na Vágnera Lova. Toho ale přikryla domácí obrana, a tak může být Krešić v klidu.

    Martin Mišovec

    Branky: 55. Tarasov – 6. Vágner Love, 26. Musa, 43. Vágner Love, 74. Doumbia

    Karty:   69. Tarasov (LMO)


    FK Lokomotiv Moskva: (4-2-3-1) Krešić – Janbajev, Ćorluka, Burlak, Denisov – Glušakov (46. Caicedo), Tarasov – Maicon, Mirančuk (46. Torbinskij), Obinna (66. Samedov) – N'Doye.

    Trenér: Slaven Bilić

    CSKA Moskva: (4-2-3-1) Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Nababkin – Elm, Wernbloom – Honda (46. Mamajev), Vágner Love, Dzagojev (67. Doumbia) – Musa (90+2. Jefremov).

    Trenér: Leonid Sluckij

    Rozhodčí: Nikolajev – Kalugin, Drozdov
    bahis siteleri