Standard – Club Bruggy 2:4 (kon.) | Genk – Anderlecht 1:2 (kon.)
konec
KRC Genk
1:2 (1:1)
RSC Anderlecht
Neděle 12.05.2013, 18:00 • Cristal Arena, Genk • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Ve stěžejním utkání o titul tak vítězí Anderlecht, který je dvě kola před koncem soutěže na prvním místě tabulky. Má náskok dvou bodů na Bruggy a Waregem. Genk je dnešní prohrou prakticky ze hry, když ztrácí na lídra šest bodů. (19:57:13)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Protův dlouhý nákop na hrotu nezůstal, ale hosté jsou i tak u míče.
     
    90+4
    Zoufalá snaha domácích o centry do pokutového území nevycházejí. Buffel fauluje při napadání Mbokaniho a je asi rozhodnuto.
     
    90+3
    Po rohovém kopu z levé strany se míč prohnal vápnem a Hyland vybojoval další. Tentokrát se bude rozehrávat z pravé strany.
     
    90+3
    Goriusův míč šel na zadní tyč, kde jeden z domácích vybojoval po centru z levé strany rohový kop.
     
    90+2
    Mbokani v souboji s Koulibalym nebyl faulován, a tak hra pokračovala. Safari fauloval Masiku, a tak tu bude přímý volný kop KRC z pravé strany. Slušná pozice pro domácí fotbalisty.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Dlouhý centr z poloviny hřiště poslal ve výskoku na vlastní branku Kouyaté a Proto musí ve výskoku vyrazit nad branku. Roh pro Genk.
     
    90
    Míč na útočné polovině Anderlechtu, čekáme na zveřejnění nastaveného času. Kapitán domácích Buffel vykázán mimo trávník, když se mu zpětně valí krev z nosu.
     
    89
    Anderlecht naposledy střídá. Suáreze, který odehrál skvělé utkání nahrazuje obránce Marcin Wasilewski.
     
    88
    Po přetaženém centru Buffela zkoušel ve vápně teatrálně upadnout Barda, ale tohle na penaltu nebylo. V následném hlavičkovém souboji se zranil kapitán Buffel, kterému teče z nosu krev.
     
    87
    Snaha domácích o rychlý brejk nevyšla a Mbokani utíká po zisku míče k rohovému praporku, kde by chtěl zdržet nějaké ty vteřinky k dobru.
     
    85
    Plet zastavil Bigliu ve středu hřiště za hranicí pravidel, a tak se hra přerušuje. To hostům z Bruselu hodně vyhovuje.
     
    84
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Tahle branka posouvá Anderlecht velmi blízko titulu! Otevřená obrana domácích nedokázala zastavit Jakovenka, který z pravé strany odcentroval. Jeho míč propadl až na zadní tyč na DEMYHO DE ZEEUWA, který šťastně vyrovnává. Nizozemec špatně vystřelil, jenže Hyland si míč nešťastně podrážkou sráží do sítě.
     
    84
    Barda hledal v rychlém útoku domácích na pravé straně Buffela, jenže našel pouze Bigliu.
     
    82
    Genk se ještě z posledních sil snaží o obrat v utkání, ale teď se musí na vlastní polovině hřiště bránit. Jakovenko je po svém příchodu na hřiště hodně cítit, a tak se nelze divit, že jej jako volného hráče od nové sezony přetáhl do svých řad AC Fiorentina.
     
    80
    Ve slušné šanci byl po přímém kopu Buffel, ale hlavičku mu vyběhnuvší Proto vyráží, a tak bude útočit Anderlecht Brusel.

    Martin Mišovec

    Branky: 45. Kara – 23. Suárez, 84. De Zeeuw

    Karty:   34. Hyland (GNK), 65. Buffel (GNK) – 59. Gillet (AND), 67. Safari (AND)

    Neproměněná penalta: 66. Gillet (AND), mimo


    KRC Genk: (4-2-3-1) Köteles – Anele, Kara, Koulibaly, Tshimanga – Gorius, Hyland – Buffel, De Ceulaer (75. Barda), Joseph-Monrose (80. Masika) – Ojo (62. Plet).

    Trenér: Mario Been

    RSC Anderlecht: (4-2-3-1) Proto – Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Safari – Biglia, Kljestan – Bruno (58. Jakovenko), Praet (74. de Zeeuw), Suárez (89. Wasilewski) – Mbokani.

    Trenér: John van den Brom

    Rozhodčí: Luc Wouters
    bahis siteleri