Kerkrade – Heerenveen 1:0 (kon.) | Arnhem – Venlo 0:1 (kon.) | Willem II – Alkmaar 2:0 (kon.)
Zwolle – Den Haag 4:2 (kon.) | Feyenoord – Breda 1:0 (kon.) | Groningen – Ajax 0:2 (kon.)
Twente – Eindhoven 3:1 (kon.) | Utrecht – Heracles 3:0 (kon.) | Nijmegen – Waalwijk 1:2 (kon.)
konec
FC Twente
3:1 (2:1)
PSV Eindhoven
Neděle 12.05.2013, 14:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Twente poráží v posledním kole Eredivisie zaslouženě PSV 3:1, a tak se umístí na šestém místě, ze kterého bude v baráži bojovat o Evropskou ligu. PSV končí na druhém místě, i když dnes předvedlo hodně odevzdaný výkon. (16:22:33)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Centrovaný míč Eghana odvrací z pokutového území Hutchinson.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty, ale v nich už se nich světového nestane. Twente jasně poráží PSV, které dnes zápas, ve kterém mu o nic nešlo hodně vypustilo a zaslouženě prohrává.
     
    89
    Twente naposledy střídá. Felipe Guttérrez dnes dohrál, jeho místo zaujme mladík Eghan.
     
    88
    Do třetice všeho špatného! Hölscher z pravé strany opět napálil ve velké šanci jen Tytońe a odražený míč zastavuje místo hostujícího brankáře Marcelo.
     
    87
    A další velká šance domácích! Z pravé strany našel Rosales na zadní tyči volného Zschusschena, jemuž nestačil Marcelo. Novic na trávníku však pálí z dobré pozice v pokutovém území mimo.
     
    85
    Šance Twente! Ritzmaier tečoval nahrávku Tadiće, a tak se za obranou PSV zjevil Castaignos. Tytoń však dobře vyběhl a skvěle vyráží mimo svou branku.
     
    84
    Hutchinson po útočné akci Depaye z levé strany pálí ze zhruba dvaceti metrů vysoko nad branku.
     
    83
    Řada snad tří rohových kopů domácích přinesla po tom posledním slušnou šanci. Na zadní tyči si na míč počkal Fer, ale i když jej trefil ze vzduchu, tak pálí pouze do boční sítě.
     
    81
    Domácí tým střídá. Zschusschen nahrazuje za mohutného potlesku Nacera Chadliho.
     
    79
    Hráči Twente kombinují v poklidu před pokutovým územím a hosté pouze koukají. Chadliho kouzla šla na levou stranu pro Braafheida, jehož centr ale Castaignos neposlal přesně na branku.
     
    77
    Pochopitelné střídání PSV. Toivonen, který dnes odehrál velmi slabý part odchází přímo do kabiny, když jej nahradí Ritzmaier.
     
    77
    PSV ve druhém poločase předvádí velmi odevzdaný výkon a domácí toho chtějí využít další brankou. Na pravé straně ale Hölscher nepřesně nahrál na Rosalese, a tak se nic zajímavého nestalo.
     
    74
    Brejk domácího Twente ještě z pravé strany místo střely nahrával na Castaignose Gutiérrez, jenže Tytoń si poradil a chytá.
     
    73
    Willems neuspěl na levé straně s průnikem, a tak domácí střídají. Tim Hölscher mění na trávníku autora zatím poslední branky Willema Janssena.
     
    71
    Možná v 71. minutě dnešního utkání končí kariéra Marka van Bommela. Ten na levé straně fauluje soupeře, a tak vidí svou druhou žlutou kartu v utkání. Což znamená samozřejmě i červenou kartu. Mark van Bommel by si ji klidně zasloužil i za jediný zákrok, protože hostující kapitán drsným způsobem zajel do Tadiće.
     
    70
    Následně přišla velká šance Twente. Z levé strany se dostal do zakončení Dušan Tadić, ale hostující brankář Tytoń skvěle vyráží!

    Martin Mišovec

    Branky: 3. Castaignos, 27. Chadli, 54. Janssen – 40. Mertens (pen.)

    Karty:   56. van Bommel (PSV)   71. Bommel (PSV)


    FC Twente: (4-3-3) Boschker – Rosales, Bengtsson, Bjelland, Braafheid – Fer, Janssen (73. Hölscher), Gutiérrez (89. Eghan)– Tadić, Chadli (81. Zschusschen), Castaignos.

    Trenér: Alfred Schreuder

    PSV Eindhoven: (4-3-3) Waterman (37. Tytoń) – Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems – van Bommel, Toivonen (77. Ritzmaier), Hiljemark – Wijnaldum, Locadia, Mertens (46. Depay).

    Trenér: Dick Advocaat

    Rozhodčí: Danny Makkelie
    bahis siteleri