Havířov – Prostějov 4:3 (2:1 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Hr. Králové 2:3 (0:1 po s.n.) | SHK Hodonín – Přerov 3:5 (kon.)
Frýdek-M. – Opava 1:6 (kon.)
po s.n. (0:1)
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:3 (1:1, 1:1, 0:0)
Královští lvi Hradec Králové
Pátek 15.11.2013, 18:00 • Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Hradec Králové nakonec vítězí v Havlíčkově Brodě 3:2 po samostatných nájezdech. Rebelové mohou být se svým výkonem i výsledkem spokojeni, protože jsou po Kolínu teprve druhým týmem, který proti Královským lvům dokázal bodovat. Navíc se jim to povedlo ve značně zeštíhlené sestavě, když mohli do hry poslat jen dvanáct hráčů v poli. To je ode mě pro dnešek vše, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. Zároveň si vás dovoluji pozvat ke sledování zítřejšího on-line přenosu z utkání havlíčkobrodského A-mužstva, které v Kotlině hostí od 18:00 Most. Na shledanou. (20:14:04)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Královští lvi Hradec Králové.
    Autorem branky je MARTIN BARTOŇ.
     
    Tomáš Ludvík (HBR) nastřelil zblízka jen Veselého betony – 0:1.
     
    Lukáš Kastner (HKR) trefil zblízka jen tyčku – 0:1.
     
    Lukáš Brebera (HBR) se svým blafákem neuspěl, když trefil Veselého beton – 0:1.
     
    Martin Bartoň (HKR) doslova propálil brankáře Nováka – 0:1!
     
    Martin Hynek (HBR) nenašel mezeru mezi Veselého betony – 0:0.
     
    Lukáš Nedvídek (HKR) zkusil blafák, ale trefil jen Novákův beton – 0:0.
     
    Utkání sleduje zhruba 40 diváků.
     
    O vítězi rozhodnou až samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Tohle už je pro Havlíčkův Brod dobré, minimálně remízu, jež má proti lídrovi tabulky cenu zlata, udrží!
     
    59:48
    Až teď je hra ve středu pole.
     
    59:40
    Rebelům se stále nedaří vyhodit.
     
    59:27
    Poslední minuta, Hradec v útočném pásmu.
     
    58:30
    Lukáš Nedvídek se už hnal za obranu Rebelů, ale brodští zadáci mu obětavě skočili na poslední chvíli před brusle a čistým způsobem mu vypíchnutím kotouče zamezili v zakončení!
     
    58:15
    Hradec Králové stupňuje svůj obrovský tlak víc a víc a Rebelové mají spoustu práce s obrannou činností.
     
    57:40
    Teď k tomu ale neměli daleko, když z mezikruží vyprášil Lukáš Kastner betony gólmana Nováka a vzápětí vypálil tvrdou ranou těsně nad!
     
    57:19
    Rebelové se dostali pod chvilkový tlak a vyhodili na icing. Byla by pro ně velká škoda, kdyby chvíli před třetí sirénou ztratili skvěle rozehraný zápas.
     
    56:50
    Lukáš Nedvídek se dral po nahrávce z rohu pásma do předbrankového prostoru, ale zde byl dobře pokryt brodskými hráči, kteří teď usnadnili brankáři Novákovi práci.
     
    56:23
    Hradec Králové po zisku kotouče nedokázal přejít do útoku a jen vyhodil na icing, což pochopitelně vyhovuje více Rebelům, kteří stále drží nerozhodný stav.
     
    56:10
    Nahozený puk dobruslil David Krajhanzl, který rozkmital své rychlé nohy,a pomohl udržet hru v útočném území.
     
    55:56
    Hosté jsou v útočném pásmu.
     
    55:31
    Další úspěšný zákrok brankáře Veselého, který už při hře 5 na 5 kryl u bližší tyčky projektil, který vyletěl z rohu pásma.
     
    55:06
    Volný prostor dostal v kruhu jeden z Rebelů, bohužel jsem nezahlédl číslo, který tvrdě vypálil. Našel však jen dobře postaveného brankáře Veselého, který skvělým zákrokem podržel svůj tým, když schoval puk pod svým tělem před dojíždějícím Davidem Krajhanzlem.
     
    54:45
    Jenže přišla další chybička a Východočeši se opět osvobodili.
     
    54:39
    Až teď se soubor z Kotliny nastěhoval do útočného území a kombinuje v přesilovkovém postavení.
     
    54:18
    Domácí se v přesilovce i nadále trápí, když se jim vůbec nedaří přejít do útočného pásma. Hosté pravidelně vyhazují.
     
    54:05
    A další vyhození Královských lvů.
     
    53:35
    Hodně nepříjemná rána neproletěla hradbou těl v předbrankovém prostoru a hosté ihned vyhodili.
     
    53:18
    Lukáš Bezděk (HKR) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    53:05
    Hradec Králové vyhazuje naa zakázané uvolnění. Teď pro změnu tahají za delší konec pomyslného provazu Rebelové.
     
    52:15
    Znovu se zaskvěl mezi tyčemi Čeněk Novák, který vyrazil betonem kotouč po ráně Pavla Hlavatého ze strany. Kus černé gumy vyletěl vysoko do vzduchu a spadl těsně před brodské brankoviště, odkud střílel pohotový Daniel Špes, ale trefil jen Novákův beton!
     
    52:00
    Hradec Králové diktuje tempo hry a snaží se ze všech sil překlopit pomyslné misky vah zpět na svou stranu. Havlíčkův Brod ale stále bojuje a drží nerozhodný stav. Václav Pecen vyhodil z obranného pásma na icing.
     
    51:11
    Střelecké příležitosti na obou stranách ledového kolbiště. David Krajhanzl z kruhu nepřekonal u přední tyčky číhajícího brankáře Veselého. Na druhé straně prchal brodské obraně Lukáš Nedvídek, ale kotouč mu na poslední chvíli vypíchl skvělou rybičkou Dominik Skotar. Od modré čáry potom střílel Martin Bartoň, ale znovu našel jen Novákovu rukavici.
     
    50:05
    Píská se postavení mimo hru, kterého se dopustil domácí soubor.
     
    49:50
    Nyní to dokonale předvedl talentovaný bek Václav Pecen, který založil v obranném pásmu útočnou akci a od modré čáry potom prověřil Veselého pozornost.
     
    49:20
    Hradec Králové má stále o něco více ze hry, ale Rebelové dělají čest svému jménu a bojují, shodou okolností, jako lvi. trpělivě brání a vyčkávají na každou možnou příležitost k protiútoku.
     
    48:51
    Přerušuje se kvůli přihrávce rukou. Hodně ostře atakovaný byl u mantinelu už po odpískání Lukáš Brebera, ale vylučovat se nebude. Brodská zdravotnice už tentokrát musela na led, ale útočník Rebelů se po chvíli postavil na brusle a odjel na střídačku.
     
    48:18
    Dnes velmi aktivní Martin Bartoň, který už se zapsal i do střelecké listiny, znovu zakončoval. Tentokrát z úhlu na pravé straně našel jen u přední tyčky Novákovu náruč.
     
    47:20
    Domácí teď zamkli Královské lvi v jejich pásmu, ale vyprodukovali jen málo nebezpečné střely ze strany, s nimiž neměl brankář Veselý větší problémy.
     
    47:05
    Obrázek hry se stále nemění. Oběma týmům se rozhodně nedá upřít snaha, ale chybí jim trochu větší kreativita a přesnost v kombinaci či zakončení.
     
    46:35
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného pásma, ale zde proti zformované obraně Východočechů nic nevymyslel. Hrát tak mohou hosté.
     
    46:03
    Štiplavou ránu měl na svědomí Lukáš Bezděk, jenž vystřelil na modré čáře. Gólman Novák zřejmě dlouhou dobu nic neviděl a až na poslední chvíli betonem vyrazil kotouč od přední tyčky!
     
    45:15
    Dvakrát teď zahrozil Hradec Králové. Z jízdy pálil nejdříve v prostoru mezi kruhy vysoko nad horní tyčku Michal Procházka, po čemž zkoušel štěstí z pravého kruhu i Lukáš Nedvídek, ale opět ztroskotal na Novákově lapačce.
     
    44:50
    Sledujeme teď především značně neurovnanou hru, při níž se kotouč rychle stěhuje po hrací ploše a s rychlostí blesku střídá svého majitele. Šancí je k vidění jako šafránu.
     
    44:00
    Havlíčkobrodští zadáci teď trochu zaváhali při rozehrávce, když přišli o puk v blízkosti modré čáry. Mrzet je to ale nemuselo, protože jejich spoluhráči se rychle vrátili zpět a utěsnili prostor před Novákovým brankovištěm, kam nikoho z řad soupeře nepustili.
     
    43:25
    Bojovníci z Kotliny se opět pokoušeli přes obrannou hráz Hradce Králové přejít do útočného území. To se jim povedlo, jenže neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    42:52
    Tentokrát se bude vhazovat v kruhu po pravé ruce gólmana Veselého, protože Hradec Králové jen vyhodil kotouč na odpískané zakázané uvolnění.
     
    42:35
    Útočnou akci Rebelů zastavilo postavení mimo hru, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    42:19
    Jeden z Královských lvů, zřejmě to byl Michal Procházka, zůstal po tvrdém nárazu ležet v blízkosti hrazení. Blonďatá zdravotnice Aneta Fikarová ale práci nakonec neměla, protože hostující hráč se sám postavil brzy na nohy a bez zdravotních následků snad bude pokračovat v utkání.
     
    41:30
    Pavel Hlavatý střílel z prostoru mezi kruhy, ale trefil jen gólmana Nováka, který si betonem ztlumil puk, který vzápětí rychle ukryl pod svou lapačkou a znovu přerušil hru.
     
    41:00
    Nahozený puk se odrazil od zadního mantinelu a z velkého úhlu pálil po rychlé otočce Viktor Stoilský, ale trefil jen boční konstrukci. Gólman Novák přikryl puk pod lapačkou a přerušil hru.
     
    40:28
    Opět musel zasahovat Čeněk Novák. Střela Michala Procházky z prostoru mezi kruhy šla sice těsně vedle, ale vzápětí zkoušel štěstí od modré čáry Martin Matějček. Svou práci ale znovu skvěle odvedla nachystaná lapačka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ani prostřední část fanoušky, kteří si dnes našli cestu do ochozů zimního stadionu v Kotlině, rozhodně nenudila. Havlíčkovu Brodu zajistil brzy vedení kapitán Martin Hynek, ale odpovědět se podařilo na druhé straně Martinu Bartoňovi. Před třetím dějstvím, jež začne v Kotlině asi v 19:35, hrají Rebelové s Královskými lvi stále nerozhodně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Nepříjemnou jedovku teď vyslal ze své hole v prostoru pravého kruhu Václav Pecen, který si vylámal zuby na pohotové vyrážečce gólmana Veselého, jež kotouč vytěsnila do ochranné sítě.
     
    39:35
    Dominik Rejl si udělal rychlým pohybem místo mezi kruhy a okamžitě vypálil. Brankář Novák puk dobře viděl a i tentokrát dokázal úspěšně zasáhnout.
     
    39:15
    Gólman Novák je neustále pod palbou královéhradeckých střelců. S většinou projektilů ale nemá větší problémy, protože se jedná především o střely z kruhů, které navíc dobře vidí.
     
    38:00
    Havlíčkův Brod se teď zabydlel v útočném pásmu, kde se snaží rychlými nahrávkami rozhýbat obranu svého soupeře. Hosté se zatím zmást hbitým pohybem nenechali.
     
    37:10
    Gólman Čeněk Novák a rychlá lapačka. Toto již ohrané spojení se brodským fanouškům i samotným Rebelům dnes určitě ještě neomrzelo. Tentokrát si maskovaný muž domácích poradil se střelou z dálky.
     
    36:35
    Martin Jelínek teď předvedl hezkou individuální akci, když se kličkami uvolnil do střelecké pozice v mírném úhlu na pravé straně a bekhendem trefil pravý bok gólmana Veselého!
     
    36:20
    Skvělou práci odvedl v rohu útočného pásma útočník Ondřej Hlídek, který zde zdržel hru a ušetřil cenné vteřinky z Pecnova trestu.
     
    36:00
    Dalčí nepřesná střela hostů končí vyhozením Rebelů.
     
    35:30
    Lukáš Kastner střílel z voleje ve velkém úhlu na levé straně, ale s razantní ranou neuspěl, protože vzduchem se, dnes už poněkolikáté, proletěla mrštná Novákova lapačka.
     
    35:00
    Hradec Králové už je v plném počtu a může vymyslet něco nebezpečného při zkrácené hře v početní převaze. Po přerušení hry se vhazuje ve středním pásmu, blíže modré čáře bojovníků z Kotliny.
     
    34:40
    Václav Pecen (HBR) – 2 minuty – držení protihráče. Poměr sil na ledě se vyrovná, pak začne zkrácená hradecká přesilovka.
     
    34:35
    Východočeši vybojovali kotouč a znovu se dokázali osvobodit odpálením kotouče až do útočného pásma.
     
    34:15
    Lvi znovu vyhodil, ale Rebelové už obléhají postupnou kombinací v přesilovkovém postavení jejich bránu.
     
    33:30
    Tomáš Ludvík se po přesné nahrávce objevil úplně sám před brankou, ale gólman Veselý skvěle vyjel ze svého brankoviště a betony zabránil jisté pohromě!
     
    33:15
    A znovu.
     
    33:05
    Hosté okamžitě vyhodili přes celé hřiště.
     
    32:57
    Daniel Šeps (HKR) – 2 minuty – krosček.
     
    32:54
    Rebely mohl poslat znovu do vedení dnes už jednou úspěšný kapitán Martin Hynek, který dostal ideální pas do předbrankového prostoru, ale zápěstím trefil jen gólmana Veselého, který se bleskově přesunul ve svém brankovišti a vytasil skvělý zákrok betony!
     
    32:25
    Hosté začínají získávat na svou stranu značnou územní převahu a vytvářejí si celou řadu velkých šancí. Rebelové však zatím statečně bojují a drží nadějný stav, za což hodně vděčí i skvěle chytajícímu brankáři Novákovi.
     
    31:35
    Hra je často přerušována kvůli tomu, že se oba tábory dopouštějí technických nepřesností. Teď to názorně předvedli královéhradečtí mladíci, kteří vyhodili na icing.
     
    30:45
    Znovu čaroval fantastický Čeněk Novák! Z bezprostřední blízkosti na něj střílel jeden z hradeckých hráčů, zřejmě to byl Pavel Hlavatý, ale na dobře postavenou oporu Rebelů si nepřišel!
     
    30:05
    Dominik Skotar teď předvedl, že mu nedělá problémy ani fotbal, když nakopl kotouč od útočné modré čáry do rohu pásma. Ani to však domácím nepomohlo, vpřed se ženou hosté.
     
    29:15
    Nyní měli domácí obrovské štěstí! Přesnou nahrávku obdržel těsně před brankoviště najíždějící Josef Wolf, ale ve velké rychlosti nedokázal usměrnit kotouč mezi tři červené tyče a vypálil těsně vedle Novákovy svatyně!
     
    28:59
    Východočeši získali alespoň výhodu vhazování v útočném pásmu, když nahozený kotouč od mantinelu v blízkosti střídaček doplachtil do nastavené Novákovy náruče.
     
    28:10
    Havlíčkův Brod se pokoušel projít do útočného pásma, což se mu povedlo, ale hradecká obrana zapracovala dobře a vrátila hru zpět do středního pásma.
     
    28:05
    V těchto chvílích se bojuje o puk ve středním pásmu.
     
    27:49
    Havlíčkův Brod odrazil postupný útok svého soupeře, jenže si neporozuměl s přechodem do ofenzivní fáze, když vyhodil puk přes všechny čáry na icing.
     
    27:00
    Hra se teď zdržuje v pásmu Královských lvů, kteří se snaží vypořádat s aktivním napadáním svého soupeře, ale zatím se jim to moc nedaří. Rebelové teď skvěle bruslí.
     
    26:30
    Tohle mohlo hosty hodně mrzet! Při rozehrávce ztratili kotouč v choulostivém prostoru před brankou, ale rychle stihli zkonsolidovat své obranné řady a vyhnali Rebely do rohu pásma, odkud nahrával Martin Hynek, ale našel mezi kruhy jen hůl protihráče!
     
    26:16
    Ten trval hodně dlouho a protože rozhodčí ztratili kotouč z dohledu, museli přerušit hru.
     
    26:00
    Hráči svádějí urputný souboj v rohu hradeckého pásma.
     
    25:40
    Bojovníci z Vysočiny přečkali hodně těžké chvíle a stále drží s velkým favoritem krok. Nyní už je v plném počtu. Gólman Novák přerušil hru, když nahození od modré čáry schoval v lapačce.
     
    25:06
    Gólman Novák si zaslouží další velkou pochvalu! Tentokrát chytil jistý gól, když z bezprostřední blízkosti pálil úplně volný Martin Bartoň, ale kotouč poslal jen do Novákovy hbité rukavice!
     
    24:50
    Hosté už znovu obléhají gólmana Nováka.
     
    24:20
    Zde se ale dlouho s pukem na holi neohřál. Rebelové kus černé gumy vybojovali a rychle vyhodili až do hájemství brankáře Veselého.
     
    24:10
    Hradec Králové dobyl útočné pásmo.
     
    23:44
    Part z Kotliny rychle vyhodila puk ze svého pásma a získala buly ve středu pole blíže modré čáře svého soupeře, když kotouč opustil hrací plochu.
     
    23:31
    Martin Kříž (HBR) teď musel zastavovat rychlý protiútok soupeře za cenu nedovoleného zákroku a vyfasoval od sudího 2 minuty za napadení.
     
    23:10
    Havlíčkův Brod sevřel Východočechy u jejich branky a ostřeluje gólmana Veselého, který je zatím pozorný.
     
    22:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    V Havlíčkově Brodě znovu platí nerozhodný stav, tentokrát se raduje družina lvů! Lukáš Nedvídek poslal přesný pas do předbrankového prostoru, kde opomněla brodská obrana volného MARTINA BARTONĚ, který skvělou nabídkou nepohrdl a nechytatelnou ranou k pravé Novákově tyčce pohotově skóroval! Asistence: Lukáš Nedvídek, Matěj Suk.
     
    21:35
    Hosté přesunuli hru do útočného pásma, ale zde se jim nedaří získat puk plně pod kontrolu, když o něj musejí svádět neustálé souboje v blízkosti hrazení.
     
    21:25
    Havlíčkův Brod je na koni a po zisku vedení i nadále buší do obranného bloku svého soupeře z východu Čech. Brankář Veselý se musí mít před střelci Rebelů neustále na pozoru.
     
    21:00
    Hradecké nahození skončilo jen na odpískaném zakázaném uvolnění.
     
    20:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Další šok pro družinu Královských lvů, kteří v Kotlině překvapivě prohrávají! Václav Pecen nabil puk na hůl MARTINA HYNKA, který se z mírného úhlu na levé straně opřel do kusu černé gumy, který zapadl až za Veselého záda! Asistence: Václav Pecen a Ondřej Hlídek.
     
    20:08
    Hosté se ihned po vhazování ve středovém kruhu probili do zakončení. Se střelou, jež vyletěla z pravého kruhu, však neměl gólman Novák u přední tyčky problém.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Přinesla zajímavý hokej, který nabídl více šancí hostům z Hradce Králové, kteří se dostali do rychlého vedení zásluhou Daniela Klemence. Své umění potom naplno předvedl brankář Novák, který i s přispěním paní Štěstěny pochytal všechny soupeřovy příležitosti. Studenou sprchou pro východočeský tábor tak byla předposlední minuta, v níž vyrovnal Ondřej Hlídek. Před 2. třetinou, jež začne asi v 18:44, platí v Kotlině stav 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Stihli, ale brankáři Veselému nenadělala větší problémy, když střelu z prostoru kruhu dobře viděl a betonem ji vyrazil do rohu královéhradeckého pásma.
     
    19:40
    Kotouč má na holi ještě Martin Jelínek. Stihnout domácí ještě jednu střelu?
     
    19:15
    Rebelové přesunuli hru do útočného pásma.
     
    18:56
    Hosté se pokoušejí o bleskovou odpověď, ale zatím narážejí na zkonsolidovanou obranu soupeře. Hradec Králové může teď hodně litovat promarněných šancí.
     
    18:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Václav Pecen – David Krajhanzl – ONDŘEJ HLÍDEK, přičemž posledně jmenovaný potvrdil pověst obávaného kanonýra, když pohlednou akci zakončil přesnou svižnou střelou z bezprostřední blízkosti! Asistence: David Krajhanzl, Václav Pecen.
     
    18:08
    Až Václav Pecen napřáhl na modré čáře a donutil gólmana Veselého k zákroku. Hradecký gólman kotouč vyrazil vedle své brány.
     
    17:51
    Hosté jsou stále pod tlakem, ale Rebelům se nedaří zakončit.
     
    17:30
    Havlíčkův brod se zatím v přesilovce trápí, až teď se usadil v útočném pásmu.
     
    16:45
    Při vlastní početní nevýhodě mohli Hradečtí zvýšit svůj hubený náskok, ale Lukáš Nedvídek, na kterého zezadu dotíral obránce, v pádu vystřelil z mírného úhlu na levé straně jen do Novákovy lapačky!
     
    16:26
    Václav Pecen skvěle odrazil ve vlastním pásmu rodící se hradeckou šanci a uháněl s pukem do přečíslení 3 na 2, které skončilo hodně nepovedenou ranou ze strany. Domácí ale vytěžili alespoň přesilovku. Vyloučen je na 2 minuty Matěj Suk (HKR) za hákování.
     
    15:49
    Už v plném počtu hráčů na ledové ploše vyhodil Hradec Králové na zakázané uvolněné.
     
    15:08
    Zahanbit se nenechali ani hosté a brankáři Novákovi se i při vlastním oslabení postarali o práci. Z velkého úhlu na levé straně střílel Dominik Rejl, jenže Čeňka Nováka u přední tyčky nezaskočil.
     
    14:35
    David Krajhanzl měl na holi vyrovnání, když střílel z ideální palebné pozice mezi kruhy, kde měl na zakončení dostatek času,. Gólman Veselý byl ale dobře postavený a schoval kotouč v náruči!
     
    14:05
    Havlíčkův Brod se usadil útočném pásmu, ale nic nebezpečného ,s čím by měl gólman Veselý větší problémy, nevymyslel. Maskovaná opora Východočechů přerušila hru.
     
    13:30
    Tak teď mohli být Rebelové rádi, že Martin Bartoň zahodil obrovskou šanci, když se po vyhození svého spoluhráče natlačil za soupeřova beka a zkoušel brankáře Nováka položil na led blafákem do bekhendu, ale ten mu vůbec nevyšel!
     
    13:10
    Máme tu první vyloučení dnešního zápasu. Martin Matějček (HKR) si pomohl podržením a usedá ke dvěma trestným minutám.
     
    13:00
    Rozehrávka se jim ale hrubě nepovedla a bylo z toho nebezpečí! K zakončení ze strany se dostal v pádu Martin Jelínek, ale gólman Veselý utěsnil prostor u přední tyčky včas a přerušil hru.
     
    12:42
    Královští lvi odrazili útok svého soupeře a zakládají zpoza své brány útočnou akci.
     
    12:26
    Ve středním pásmu v blízkosti modré čáry Rebelů zůstal ležet otřesený jeden z Rebelů. Už je ale na nohou a vypadá to, že bude bez následků pokračovat v utkání.
     
    12:00
    Hraje se teď hlavně ve středním pásmu, kde oba tábory dlouho a vehementně bojují o kus černé gumy.
     
    11:14
    Havlíčkův brod se teď nemůže vymanit z pevného objetí Královských lvů, kteří zasypávají brankáře Nováka nepříjemnými střelami. Talentovaný gólman, který už nahlédl i do prvoligového A-týmu, zatím drží své mužstvo nad vodou.
     
    11:00
    Skvěle Čeněk Novák! Z bezprostřední blízkosti na něj střílel hned dvakrát Lukáš Nedvídek, ale pokaždé ztroskotal na betonech maskované opory Rebelů, která po druhém projektilu přerušila hru!
     
    10:45
    Hradec Králové v útočném pásmu.
     
    10:05
    Hra se teď rychlé přelévá ze strany na stranu, ale větší šance to s sebou ani jednomu týmu nepřináší. Na ledě hrají první housle především obě pozorné obrany, gólmani jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    09:15
    Havlíčkův brod v těchto chvílích svírá svého soka z východu Čech v hloubi jeho obranného pásma. Daří se mu držet kotouč a přihrávat si kolem Veselého branky, ale zatím bez přesného zakončení.
     
    08:40
    Hradecká smršť střel sice udržela brankáře Nováka na pozoru, ale k zásahu jej nedonutila. Snažení Východočechů chyběla mnohem větší přesnost.
     
    08:05
    Hodně nebezpečně to zkusil brzy po vhazování Jan Kulhánek, který se do kotouče opřel na modré čáře. Jeho svižná rána mířila pod horní tyčku, ale vzduchem se prolétla Novákova lapačka.
     
    07:54
    Stejná nepřesnost teď zabrzdila v rozletu i havlíčkobrodskou družinu. Po dalším přerušení hry rozhodčí vhodí puk zpět do hry po levici Čeňka Nováka.
     
    07:35
    Josef Wolf se teď zlobí na rozhodčího, který zadul do píšťalky pro signalizované zakázané uvolnění. Buly proběhne v kruhu po pravé ruce gólmana Veselého.
     
    06:50
    Východočeši se znovu tlačili do předbrankového prostoru, ale domácí je sem nepustili. Z pravého kruhu potom pálil Daniel Špes, ale jeho projektil byl vytlačen do ochranné sítě.
     
    06:10
    Protiútok Rebelů s sebou nic nebezpečného nepřinesl, protože brzy ztroskotal na pozorných obráncích. Ti teď mohou rozjet novou útočnou akci až zpoza Veselého svatyně.
     
    05:40
    Královští lvi už opět drží kotouč ve své moci a kombinují kolem brodské brány. Havlíčkův Brod však zatím velmi dobře hlídá prostor před brankářem Novákem.
     
    05:15
    Gólman Veselý teď hodně vypomohl svým zadákům, když odražený kotouč, který poskakoval kousek před jeho brankovištěm a k němuž se sjížděli brodští útočníci, schoval pod svou lapačkou.
     
    04:45
    Hosté mají na své straně stále značnou územní převahu a Havlíčkův Brod má co dělat, aby udržel královéhradecké střelce na uzdě. Gólman Novák je zatím pozorný.
     
    04:00
    Hosté si vynutili drtivý tlak, obrana Rebelů teď má plné ruce práce. Hodně nebezpečně vypadala akce, při níž se chytal zblízka pálit volný Lukáš Kastner, ale jeden z domácích mu na poslední chvíli znemožnil zakončení!
     
    03:05
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného pásma, kde se mu teď daří rozvíjet slibnou kombinaci. Obrana hostů je zatím pozorná a nepouští Rebely do šance.
     
    02:30
    Šance na obou stranách ledové plochy. Zblízka pálil po přesné přihrávce Lukáš Nedvídek, ale tentokrát byla jeho rána z mírného úhlu na pravé straně sražena obránci do ochranné sítě. Na druhé straně střílel z levého kruhu Martin Hynek, ale trefil jen dobře postaveného gólmana hostů.
     
    02:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už byl ale bez šance, Východočeši se ujímají rychlého vedení! Pavel Hlavatý posunul ve středním pásmu kotouč na DANIELA KLEMENCE, který si sjel do palebné pozice na vrcholu kruhů a nechytatelnou ranou zápěstím poslal kotouč přesně k pravé Novákově tyčce! Asistence: Pavel Hlavatý.
     
    01:15
    Až za obranu soupeře se prosmýkl Josef Wolf, který ujížděl tváří v tvář gólmanu Novákovi, ale zblízka trefil jen jeho připravené betony! Brankář Rebelů si připsal důležitý zákrok!
     
    00:45
    Hosté sice vyhodili na icing, ale po rychlé akci se dostali kupředu a bylo z toho nebezpečí. Před branku nahodil od mantinelu Lukáš Nedvídek a Martin Bartoň střílel zblízka bez přípravy jen těsně vedle!
     
    00:15
    Rebelové ihned po úvodním vhazování ve středovém kruhu získali kotouč a nahodili jej do rohu útočného pásma. Zde o něj však přišli, hrát mohou hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Mozr, Kříž, Ludvík, Skotar – Hlídek, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek (C).

    Královští lvi Hradec Králové: Veselý (Petr) – Matějček, Suk, Bezděk, Rejl, Kulhánek, Souček, Skála, Procházka, Bartoň, Nedvídek, Šeps, Kastner, Wolf, Klemenc, Hlavatý (C), Jebavý, Tvrdík, Půlpán, Stoilský.

    Rozhodčí: Zdeněk Paulík – Petr Kotlík, Jaroslav Kuřítko.
     
    Vzájemný zápas (sezona 2013/14):

    Hradec Králové – Havlíčkův Brod 6:2
     
    Hradec Králové je jasným papírovým favoritem. Vždyť v dosavadním průběhu soutěže naplňuje roli velkého hegemona a většinu svých soupeřů přehrál výrazným brankovým rozdílem. Hned dvakrát nasázel v jednom utkání více než 10 branek, což pokaždé odnesli Medvědi z Berouna (venku 14:2 a doma 18:2). Jedinou bodovou ztrátou Královských lvů je domácí propadák s Kolínem, který si od Bílé věže senzačně odvezl všechny tři body za jednoznačnou výhru 7:1.
     
    Havlíčkův Brod v posledních sezonách sužuje hodně úzký hráčský kádr, který zabraňuje stanovení ambicióznějších cílů. Parta z Kotliny má zatím mírně negativní bilanci, když vedle šesti porážek bez bodového zisku zaznamenala stejný počet vítězství, přičemž jedno z nich vybojovala až po samostatných nájezdech (doma Krkonoše 3:2). Minulé kolo se jí však vůbec nepovedlo a v domácím prostředí ostudně prohrála v derby Vysočiny s Třebíčí 2:9.
     
    Hezký páteční podvečer, srdečně vás ze zimního stadionu v Kotlině vítám u sledování mládežnického hokeje. Dnes máme na programu utkání HC Rebel Havlíčkův Brod – Královští lvi Hradec Králové, jež se odehraje v rámci 13. kola ligy juniorů. Utkání začíná v 18:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 19. Hlídek (Krajhanzl, Pecen), 21. Hynek (Pecen, Hlídek) – 3. Klemenc (Hlavatý), 23. Bartoň (Nedvídek, Suk), rozh. náj. Bartoň


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Mozr, Kříž, Ludvík, Skotar – Hlídek, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek (C).
    Královští lvi Hradec Králové: Veselý (Petr) – Matějček, Suk, Bezděk, Rejl, Kulhánek, Souček, Skála, Procházka, Bartoň, Nedvídek, Šeps, Kastner, Wolf, Klemenc, Hlavatý (C), Jebavý, Tvrdík, Půlpán, Stoilský.

    Rozhodčí: Zdeněk Paulík – Petr Kotlík, Jaroslav Kuřítko

    Diváci: 40
    bahis siteleri