New Jersey – Detroit 1:3 (kon.) | Carolina – San Jose 5:3 (kon.) | Columbus – Minnesota 4:0 (kon.)
Chicago – Anaheim 2:3 (1:2 po s.n.) | Calgary – Colorado 2:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 3:2 (po pr.)
Dallas – Philadelphia 5:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Chicago Blackhawks
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Anaheim Ducks
Sobota 07.12.2013, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks.
    Autorem branky je KYLE PALMIERI.
     
    Patrick Kane musel dát, ale nezvládl to. Hiller ho vychytal!
     
    Kyle Palmiery parádním bekhendovým blafákem posílá Anaheim do výhody – 1:2!
     
    Nick Bonino naznačil kličku a pak jen pustil puk pod tělem Raanty – 1:1!
     
    Jonathan Toews střelou pod vyrážečku otevírá skóre nájezdů – 1:0.
     
    61:41
    Po střele Cogliana, která se odrazila do zadního mantinelu, doklepl puk do sítě Fistric. Hosté se už radovali z gólu, ale rozhodčí ho neuznávají. Saku Koivu byl totiž podle nich v brankovišti, i když tam byl doslova strčen obráncem Seabrookem.
     
    60:39
    Na druhé straně zasáhl skvěle Hiller, jenž po spolupráci Toews – Kane, vytěsnil puk do bezpečí pravým betonem.
     
    59:24
    Hostující útok skončil postavením mimo hru. Penner poté vztekle odpálil puk a dostává desetiminutový osobní trest.
     
    57:42
    Sharp mohl rozhodout! Z levé strany se řítil na Hillera a pokusil se poslat puk ke vzdálenější tyči. Hiller jeho střelu škrtl a díky tomu neskončila v síti.
     
    52:42
    Raanta byl bez hole a Beleskey tak měl ulehčenou pozici. Naštěstí pro domácí mířil z mezikruží přímo do hrudi brankáře.
     
    50:42
    Kane z modré čáry uvolnil obránce Seabrooka, který si najel až mezi kruhy. Domácí hráč měl dost času zamířit, branku však netrefil.
     
    45:38
    Teď zahrozili i Blackhawks! Hossa připravil velmi dobrou pozici pro Sharpa. Proti němu se však stihl Hiller bleskurychle přesunout a šanci zlikvidoval.
     
    44:21
    Rychlá kombinace Anaheimu, na jejímž konci Getzlaf naservíroval puk před branku Pennerovi. Ten ani nadvakrát nepřekonal Raantu!
     
    37:48
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí nehráli dobrou přesilovku, přesto v ní nakonec vyrovnali! Marián Hossa našel přihrávkou od mantinelu před brankou KRISE VERSTEEGA, jehož první střela ještě gólem neskončila, ale kotouč se odrazil k Versteegovi zpět a domácí hráč ho na druhý pokus poslal pod břevno. Asistence: Marián Hossa a Brent Seabrook.
     
    35:57
    Na trestné lavici je hostující Allen, který byl vyloučen za vražení.
     
    34:27
    Steckel našel zpoza branky Palmieriho, který z úhlu vystrašil Raantu. Ten si svým zákrokem nebyl moc jistý a hosté se dokonce začali nesměle radovat z gólu, ale o tom nemůže být ani řeč. Puk zůstal někde pod betony gólmana Blackhawks. Rozhodčí se nepůjdou ani poradit s videem.
     
    30:05
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři využívají svou přesilovku vteřinu před jejím skončením! Nejprve Selanne netrefil téměř odkrytou branku, ale hostům to nakonec vadit nemusí. Fowler posunul puk z modré čáry na RYANA GETZLAFA, jenž svou střelu schoval mezi brusle stínícího Perryho a kotouč prošel mezi betony Raanty. Asistence: Cam Fowler a Nick Bonino.
     
    29:04
    Palmieri pronikl až před branku. Jeho pokus o zasunutí kotouče překazil Raanta, který mu ho holí vypíchl.
     
    28:06
    Oduya ztratil při bránění hůl a tak chytil puk do rukavice a zahodil ho. Za toto počínání je vyloučen.
     
    26:05
    Obrana Chicaga zapomněla za svými zády Teemu Selanneho, který ze samostatného úniku poslal puk mezi Raantovými betony do tyče!
     
    17:27
    Lindholm si přidržel Versteega a jde na trestnou lavici.
     
    15:32
    Saad si najel před branku, dostal od spoluhráče přihrávku, ale z bezprostřední blízkosti Hillera nepřekonal!
     
    11:50
    Brankář Raanta málem nabídl hostům vedoucí gól! Domácí gólman tak dlouho váhal s rozehrávkou, až odevzdal puk Perrymu, který však trefil pouze jeho rameno.
     
    11:09
    Tvrdá střela Sharpa od modré vyloženě trefila Hillera, který nemohl přes Saada vidět vůbec nic. Velké štěstí brankáře hostí.
     
    10:02
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu se stává hostující Matt Beleskey, který odchází na trestnou lavici za podražení. Přesilová hra Blackhawks začne po reklamní pauze.
     
    04:05
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Vedení Kačerů vydrželo jen 45 sekund! Versteeg nahrával Kanovi, kterému sice kotouč přeskočil hůl, ale díky tomu se dostal k BENU SMITHOVI, jenž z mezikruží překonal Hillera. Asistence: Patrick Kane a Kris Versteeg.
     
    03:20
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! COREY PERRY nejprve inkasoval v souboji před brankovištěm úder do obličeje a ještě mu upadla hůl. Perry si však své náčiní stačil sebrat včas na to, aby mohl pohotově tečovat střelu Ryana Getzlafa. Raanta tak ještě nemá žádný zákrok a už inkasoval. Asistence: Ryan Getzlaf a Dustin Penner.
     
    01:43
    První větší šance zápasu! Z otočky pálil Kruger, kotouč byl ještě tečován a Hiller ho tak vyrazil jen před sebe. Švýcarský gólman pak dokázal v leže lapačkou zlikvidovat i dorážku Bolliga.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Smith (Kane, Versteeg), 38. Versteeg (Hossa, Seabrook) – 4. Perry (Getzlaf, Penner), 31. Getzlaf (Fowler, Bonino), rozh. náj. Palmieri


    Chicago Blackhawks: Raanta (Crawford) – Seabrook, Keith, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Brookbank – Hossa, Toews, Sharp – Kane, Versteeg, Saad – Handzuš, Nordström, Morin – Smith, Kruger, Bollig. Trenér: Joel Quenneville
    Anaheim Ducks: Hiller (Andersen) – Lovejoy, Fowler, Allen, Vatanen, Lindholm, Fistric – Perry, Getzlaf, Penner – Selanne, Bonino, Palmieri – Winnik, Koivu, Cogliano – Etem, Steckel, Beleskey. Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Pollock, Rehman – Amell, Murray

    Diváci: 21586
    bahis siteleri