Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 4:3 (1:0 po s.n.) | Ufa – Barys 6:3 (kon.)
Nižněkamsk – Omsk 0:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Viťaz 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
Traktor Čeljabinsk
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
Sobota 07.12.2013, 12:00 • Traktor-Arena (7 500) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím, přeji hezký zbytek dne. (14:22:15)
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely na branku: 7:6 (26:19)
    Vhazování: 14:5 (39:19)
    Nejvíce času na ledě:
    CLJ: Alexej Bondarev – 7:57 (20:35)
    JUG: Igor Magogin – 8:34 (22:22)
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    CLJ: Maxim Kondratěv – 22:58
    JUG: Andrej Šefer – 22:34
     
    Je konec zápasu! Jugra Chanty-Mansijsk dokázala po sedmi zápasech zvítězit, a to na ledě Traktoru Čeljabinsk v poměru 2:0. O vítěznou trefu se už v druhé minutě zápasu postaral Chlyncev, ve třetí periodě přidal druhý gól Jugry Magogin. Hvězdou utkání byl ale jednoznačně Alexej Kuzněcov, brankář hostujícího mužstva, který zastavil všech 26 střeleckých pokusů Čeljabinsku! Kuzněcov si tak připsal druhý shutout v letošní sezóně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Trochu zvláštní, Traktor už nemá co ztratit, přesto se domácí kouč neodhodlal ke hře bez brankáře.
     
    59:40
    Zakázané uvolnění Jugry. Traktor neužil tohoto momentu k oddechovému času, naopak to udělal trenér Davydov, který chce, aby si už tak vyčerpaná pětice odpočinula.
     
    59:15
    U puku jsou hosté, proto nemůže Valerij Bělousov zatím odvolat Garnetta z klece.
     
    59:18
    Je tu poslední minuta třetí třetiny a s největší pravděpodobností i zápasu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:28
    Vyloučený Jevgenij Kuzněcov opustil testnou lavici, může začít závěrečná snaha Traktoru.
     
    58:10
    Kokujov objel branku Alexeje Kuzněcova, díky dobré práci hostujícíhc beků byl ale vytlačen z ideální střelcké pozice. Brankář Jugry nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    56:58
    Hosté se drží v útočném pásmu, což jim v jejich situace naprosto stačí. Domácí ještě zbraně nesložili, ale jejich pozice už bude ve zbývajících okamžicích hodně složitá.
     
    56:28
    A situace se pro domácí celek výrazně komplikuje, na trestné lavici už totiž sedí mladičká hvězda Čeljabinsku Jevgenij Kuzněcov (CLJ).
     
    56:09
    Střeleckým pokusem se připomněl i český zadák Marek Trončinský, jeho ránu ale domácí brankář zkontroloval pouze pohledem.
     
    55:26
    Jugra hraje přesně tak, jak potřebuje. Pokud získá kotouč, posune jej do středního popřípadě do útočného pásma. Obranná modrá čára Jugry zdá se být až skoro neprostupná.
     
    54:14
    Mohlo být definitvně rozhodnuto! Do obrovské příležitosti se prodral Arťom Buljanskij, proti jeho pokusu se ale kanadský brankář v barvách Traktoru dokázal včas přesunout.
     
    53:32
    Další rozehrávka ze strany Čeljabinsku dokonce končí icingem. Útočné hvězdy domácího Traktoru dnes opravdu moc nezáří a vše nasvědčuje tomu, že se příznivci Čeljabinsku nedočkají výhry popáté za sebou.
     
    52:46
    Bondarev se pokusil vyslat jednoho z útočníků do protiútoku, ovšem kotouč byl ztečován do hlediště. Kotouč se stal suvenýrem jednoho šťastného fanouška.
     
    51:37
    Domácí pomalu začínají tušit, že je tlačí čas, i když všichni víme, že se dají dvě branky vstřelit i během minuty nebo dokonce méně, ovšem v případě Traktoru, který se v dnešním zápase trápí, to na podobný zázrak nevypadá.
     
    50:43
    Tvrdá střela z levého kruhu, kterou vyslal Chlyncev, proletěla těsně vedle branky. Myslím, že v případě, že by šel puk na branku, by ani Garnett příliš šancí neměl.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 2. Chlyncev (Jakubov), 43. Magogin (Tjuljapkin, Sitnikov)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Danilišin) – Bondarev, Kondratěv, Rjabykin (C), Vasilčenko, Borodkin, Katičev, Artamonov, Chlystov – Čistov, Bulis, Kuzněcov E. – Dugin, Kontiola, Kosticyn – Popov, Glinkin, Kokujov – Osnovin, Mokin, Valejev. Trenér: Valerij Bělousov.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuzněcov A. (Kukin) – Šefer, Chvostov, Djakov, Starosta, Trončinský, Sokolov, Tjuljapkin, Šviděnko – Buljanskij, Sitnikov, Magogin – Plotnikov, Dixon, Savinainen – Chlyncev, Jakubov (C), Kňazev – Žukov, Jacenko, Gusev. Trenér: Oleg Davydov.

    Rozhodčí: Sergejev, Komarov – Koršak, Černyšov

    Diváci: 7 200
    bahis siteleri