New Jersey – Detroit 1:3 (kon.) | Carolina – San Jose 5:3 (kon.) | Columbus – Minnesota 4:0 (kon.)
Chicago – Anaheim 2:3 (1:2 po s.n.) | Calgary – Colorado 2:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 3:2 (po pr.)
Dallas – Philadelphia 5:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Colorado Avalanche
Sobota 07.12.2013, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Hráči Colorada zažili úžasný vstup do nové sezóny 2013/2014. Pod vedením nového kouče a bývalého brankáře Lavin Patricka Roye, se na samém počátku Avalanche zdáli skoro neproazitelní. Jenže série úspěchů Coloradských nebyla nekonečná. V posledním duelu na ledě Edmonton Oilers navíc klub z Devnveru podlehl vysoko 2:8 a potřebuje se v dalším klání otřepat z porážky. Mužstvo s lavinou ve znaku je i nadále mezi nejlepší osmičkou Západní koference, konkrétně na sedmém místě. Ve své Centrální divizi patří Coloradu čtvrtá pozice.

    Nejvíce produktivním hráčem týmu je aktuálně Kanaďan Matt Duchene (12 + 9), stejně bodů má na svém kontě také talentovaný Švéd a budoucnost hokeje v Coloradu Gabriel Landeskog (9 + 12). V brance by se měl i tentokrát objevit ruský lapač puků Semjon Varlamov
     
    CALGARY FLAMES

    Hráči s logem plamene rozhodně ani v tomto ročníku nebudou patřit mezi favority na výhru Stanley Cupu, nebo na podobný větší úspěch. I nadále se ale snaží srdnatě bojovat. Radost svým fanouškům udělali v posledních dvou kláních, když nejdříve těsně porazili Los Angeles Kings a minulou noc vyzráli také na Phoenix Coyotes. I přes to jsou Flames druhým nejhorším týmem Západní konference, horší statistiky má pouze Edmonton. Předposlední příčka patří Calgary i v Pacifické divizi.

    Kanadskému bodování Calgary Flames od začátku sezóny jasně panuje český útočník Jiří Hudler (7 + 18), který má ve statistikách mezi svými spoluhráči náskok na druhého Seana Monahana (9 + 6) hned deset bodů. Nejvíce branek Flames doposud nastřílel Mike Cammalleri (10 + 4). V brankovišti se červenožlutí opírají o novou tvář, kterou je zatím velmi pozitvní překvapení Karri Ramo.

     
    Vzájemné zápasy

    Poslední vzájemné utkání mezi oběma celky proběhlo zhruba před měsícem. Dne 9. listopadu se hokejisté Calgary Flames vydali bojovat o body do Denveru, avšak Colorado Avalanche dokázali ubránit svou pevnost a zvítězit poměrem 4:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (7 + 18)
    Ladislav Šmíd (CGY) (1 + 2)
    Jan Hejda (COL) (3 + 6)
     
    Ještě jednou vítejte u dnenšího online přenosu. Čeká nás střet soupeřů, jež se spolu v tomto ročníku už jednou potkali. Zápas mezi týmy Calgary Flames a Colorado Avalanche.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Ramo – Giordano, Butler, Brodie, Russell, O'Brien, Šmíd – Stempniak, Stajan, Cammalleri – Jones D., Backlund, Hudler – Jones B., Byron, Baertschi – Smith, Bouma, MacDermid

    Colorado Avalanche: Giguere – Johnson, Sarich, Guenin, Benoit, Holden, Barrie – Parenteau, Stastny, Landeskog – Mackinnon, Duchene, O'reilly – Talbot, Mitchell, McGinn – Bordeleau, Cliche, McLeod.
     
    Do branky domácího týmu se podle očekávání postaví finský novic a zatím úspěšný lapač pukůKarri Ramo, naopak v hostující svatyni by se měl nakonec objevit zkušený Jean-Sebastien Giguere.
     
    Hráči obou týmů už se sjíždí na ledě, vše je připraveno k začátku a k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    První dnešní vhazování ve středovém kruhu vyhráli hosté z Colorada, avšak hned při jejich prvím útočném počínání je zastavuje na modré čáře ofsajd.
     
    00:35
    Butler se nebezpečně tlačil na branku soupeře z její zadní strany, avšak zatím neúspěšný pokus obléhání klece.
     
    01:13
    I další buly v útočné třetině patřilo Avalanche, ale Laviny se zatím nemohou dostat k takovému zakončení, aby s ním finský gólman Karri Ramo měl vážnější problémy.
     
    01:50
    Talbot uháněl sám s pukem za branku, jenže v cestě za úspěšným počínáním na území soupeře mu stáli dva bránící hráči. Hráč Colorada vzápětí o kus černé gumy rychle přichází.
     
    02:28
    Velice aktivní na druhé straně také David Jones. Zatím je ale pozorný i strážce hostující branky Jean-Sebastien Giguere.
     
    02:50
    Domácí výběr už delší dobu okupuje území soupeře, snaží se kotouč tahat po mantinelech a najít volné místo pro zakončení. To se ovšem zdá zatím jako nemožný úkol pro Flames.
     
    03:42
    Druhý útok Colorada si dokázal vytvořit slibnou pozici po rychlém přechodu do útočného pásma, zakončující O'reilly ale mířil střelou zápěstím hodně vedle domácího zařízení.
     
    04:36
    Nebezpečné střelecké pokusy probíhají také na druhé straně barikády. Oba celky se zatím snaží pálit z jakékoli pozice, jenž většina podobných počínání nemůže ani jednoho z připravených gólmanů zaskočit.
     
    05:32
    Calgary sice vyhazovalo z vlastní obranné třetiny, ale chyba domácího obránce poslala kotouč přímo na hůl soupeře, což mohlo málem Flames mrzet. Ramo ale připravený.
     
    05:32
    Sledujeme první dnešní vyloučení, dvě minuty za držení dostává hráč Colorada John Mitchell (COL).
     
    06:17
    Calgary se drží od začátku přesilovky v útočné třetině a jejímu soupeři se ještě nepodařilo vystřelil, zatím si ale hokejisté v červených trikotech počínají beze střely.
     
    06:45
    Vše se pokusil změnit až obránce Plamenů Giordano, jenž prověřil připraveného Giguera v brankonovišti Colorada.
     
    07:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    První přesilová hra a hned se v ní hokejisté Flames radují. Už se zdálo, že by Colorado mohlo svou první početní nevýhodu ubránit, když se domácí celek prosazuje. Kotouč dostal na modrou čáru po přesné přihrávce KRIS RUSSELL, který přesnou a tvrdou střelou od modré čáry trefuje volné místo ve výstroji Jeana-Sebastiena Giguera. Domácí hráč propálil všem, co mu stálo v cestě a kus černé gumy nejspíše nikdo netečoval. Asistence: Sven Baertschi, Mikael Backlund.
     
    08:05
    A Calgary by očividně přidalo ještě další zásah, zatím je hladové po gólech a dává to znát, když se nepřetržitě tlačí na branku zatím docela zaskočených Avalanche.
     
    09:00
    I další střelecký pokus Russella nebyl vůbec špatný, ale tentokrát byl hostující chytač puků včas připraven zasáhnout a vyřešit největší problémy ve svém brankovišti.
     
    09:18
    Až nyní se podařilo Lavinám nasměrovat kotouč ven ze svého obranného pásma. Pokud ovšem chtěli hokejisté v bálých dresech zkusit z následné situace zaútočit, nepovedlo se. Ramo v posledních okamžicích nemá příliš práce.
     
    09:35
    Vhazování na modré útočné čáře Colorada Avalanche proběhne už podruhé za sebou.
     
    09:53
    Jiří Hudler čekal na přihrávku, aby se mohl dostat do případného úniku na branku. Avšak nikdo z jeho spoluhráčů si českého útočníka včas nevšiml.
     
    10:41
    Znovu hrubice v obranném pásmu, tentokrát mohla chyba na vlastním území mrzet Colorado. Hráč Calgary Byron dostal po minele soupeře puk přímo na hůl, ke štěští hostů trefil připraveného brankáře Giguera.
     
    10:52
    Po vhazování v útočném pásmu Calgary se hned po buly snažil střílet Stajan, z následné protiakce na druhé straně prověřuje gólmana domácích lehkým zakončneím Guenin.
     
    11:13
    Jiří Hudler přejímal další přihrávku, už na území svého dnešního soupeře. Jenž stál k puku zády a těžko jej zpracovával, nakonec se nedostal do žádné vážnější šance ani k zakončení.
     
    12:14
    Nejaktivnějším útočným triem Colorada, je dnes druhý útok. O'reilly měl chvíli času na střelu zápěstím z pravého kruhu. Největší a nejlepší moment zaútočit ovšem prováhal.
     
    12:39
    Sledujeme první bitku. Hned v první třetině se do sebe pouští domácí a McDermid a hostující McLeod. Oba dostávají trest za rvačku a odsedí si příslušný čas na trestné lavici. Zápas alespoň dostává trošku akčnější náboj.
     
    12:39
    Ve stejném čase je ale vyloučen také vyloučen hráč Calgary McDermid (CGY) za nedovolené bránění.
     
    13:40
    Colorado v uplynulých chvílích zažilo asi nejdelší pobyt s pukem v útočné třetině v tom zápase. Pardoxní je, že se hráči Avalanche nedostali ani k jedinému střeleckému zakončení.
     
    14:41
    Opět je to Colorado, kdo obléhá svatyni Karriho Rama, ten musí nyní dávat mimořádný pozor, ze kterých všech směrů na něj kotouče létají.
     
    15:31
    Kotouč po komplikované situaci ve střední periodě končí mimo hrací plochu, po reklamní pauze se bude opět vhazovat.
     
    15:44
    Hosté už se dostali s pukem před domácího brankáře Karriho Rama, ale střelou z otočky hodně míjí levou tyč jeho branky.
     
    16:12
    Přestože poslední minuty vypadají opticky daleko lépe pro Avalanche, tým trenéra Patricka Roye dokázal doposud na svatyni Calgary Flames vyslat pouhé dvě střely.
     
    17:03
    Následující snaživé šanci Calgary zabránil na poslední chvíli domácí obránce Johnson, který poslal puk mimo dosah svého brankáře Giguera.
     
    18:29
    Kotouč létá z jedné strany kluziště na druhou, ale nikdo jej nedokáže nasměrovat tak, aby se dostal jeho tým do případného přesnějšího zakončení. Jako by se hrálo až příliš na náhodu.
     
    18:59
    Flames nikam nespěchají a raději v klidu rozehrají za vlastní brankou. Budou to mít ale složité, také Colorado staví zatím poměrně úspěšnou obrannou zeď na modré čáře.
     
    19:33
    Když už se zdálo, že by Avalanche mohli založit kloudnější akci v závěru první periody, při nepozornosti na modré útočné lajně jsou zastaveni postavením mimo hru.
     
    19:41
    Ještě jeden zákrok lapačkou si v posledních devatenácti vteřinách první třetiny připíše do svých statistik domácí gólman Karri Ramo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině diváci v Calgary viděli jedinou branku, když se v přesilové hře trefil domácí hráč Kris Russell přesnou ranou od modré čáry. Jinak ale zatím sledujeme hokej plný nepřesných rozehrávek a přihrávek, což je důvod, proč doposud nedošlo k více vstřeleným gólům.
     
    Střely na branku v první třetině

    Calgary Flames: 11

    Colorado Avalanche: 5
     
    Za několik okamžiků se rozběhne prostřední třetina dnešního zápasu. Domácí Calgary Flames jsou o jednu branku napřed také proto, že vyslali dvakrát více střeleckých pokusů na svatyni svého soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Stejně jako v první třetině, i na úvodním vhazování druhé části byli úspěšnější hosté z Colorada. V následné akci je ovšem zastavuej ofsajd.
     
    20:32
    Domácí obrana získala puk do své moci a snaží s rozehrát, zatím to ale vypadá, že si spíše natropí zbytečné chyby před vlastní brankou.
     
    21:15
    Také Colorado Avalanche rozehrávají velice nejistě ze své obranné třetiny, ale alespoň se dostávají s pukem za polovinu kluziště, což se před tím Calgary nepodařilo.
     
    22:00
    Hostující hokejisté se rychle rozjeli proti brance, kterou střáží domácí gólman Karri Ramo. Finský brankář je i nadále pozorný a zastavuje puk přikrytím lapačkou.
     
    22:35
    Laviny velice aktivně napadají v souboji o puk za domácí brankou, Colorado se ovšem nemůže dostat k zakončení a k případnému většímu hrožení branky Flames.
     
    23:03
    Vhazování po pravici Jeana-Sebastiena Giguera. Strážce svatyně Colorado Avalanche ale nemusel být přiliš dlouho v pozoru, hosté okamžitě obracejí hru na druhou stranu.
     
    23:51
    Butler dostal puk na modrou čáru, viděl před sebou nádhernou uličku na střelu, tak neváhal a vypálil. Jeho pokus končí pouze na zadním mantinelu.
     
    24:25
    Asi největší šance druhé třetiny! Domácí Stajan se dostal se svým spoluhráčem do překvapivého přečíslení dva na jednoho a jmenovaný Stajan trefil pouze betony Giguera.
     
    25:18
    Také na druhé straně musí dávat pozor brankář Karri Ramo, který vyráží pokus Landeskoga pravým betonem do rohu.
     
    26:06
    Hra začala trochu více nabírat na tempu, oba týmy pochopily, že dnes se bude hrát na velice těsné skóre s nejspíše těsným výsledkem na samotém konci zápasu.
     
    26:19
    Opět se zdálo, že Avalanche dobře zvládnou z ničeho nic rychle založený útok. Opak je pravdou, obrana Calgary dokázala zběsilý přechod soupeře na poslední chvíli zastavit.
     
    27:05
    Pomalu, ale jistě, začínají mít kus černé gumy na hokejkách častěji hokejisté v bílých dresech.
     
    27:44
    Aktivitu Colorada Avalanche v posledních okamžicích ještě více potvrzuje velice dobrý útok Matta Duchena, který se vydal na samostatný výlet do pásma. Po jeho střele Ramo zasahuje betony.
     
    28:28
    Duchene byl znovu na správném místě před brankou ve správnou chvíli tak, aby mohl zakončovat. Při druhém pokusu ovšem svatyni Calgary z úhlu netrefil.
     
    29:01
    Obrana Calgary Flames by měla dávat větší pozor. Samotný útočník Colorada se vydal sám do pole hráčů v červených dresech a ani jeden z nich nedokázal forvarda Avalanche obrat o touš.
     
    29:46
    Jean-Sebastien Giguere špatně rozehrál na své spoluhráče za brankou a málem toho mohl litovat. Ke kotouči se v útočné třetině po delší době dostalo Calgary, ovšem domácí zakončili hodně nepřesně.
     
    30:32
    Šance skórovat na druhé straně pro Paula Stastného, ale ten trefuje pouze lapačku připraveného a zatím bezchybného finského brankáře.
     
    30:52
    Pokud se něco změnilo oproti první třetině, tak je to také daleko vyrovnanější počet střel na branku. Ve statistice zakončujících pokusů na branku je to aktuálně 16:13 pro domácí Calgary Flames.
     
    31:33
    Po vhazování v útočném pásmu Colorada ještě zkusil puk v útočné třetině udržet Gabriel Landeskog, ten byl faulován a hostující tým čeký přesilová hra.
     
    31:40
    Dvě minuty inkasuje za držení domácí hráč Derek Smith (CGY), jeho tým tedy čekají dvě minuty v oslabení.
     
    32:08
    Když se zdálo, že se Colorado dostane hned na samotném úvodu přesilovky ke střele, nakonec hosté pouze nepřesně rozehráli a Flames vyhazují přes všechny čáry.
     
    33:02
    Ani další útočná akce Colorada v přesilové hře nekončí úspěchem. Teď už se sice Lavinám vystřelit povedlo, jenže Ramo byl včas připravený zasáhnout.
     
    33:29
    Posledních pár vteřin početní výhody stráví Avalanche před brankou soupeře. Je to právě finský brankář Karri Ramo, kdo v posledních chvílích drží svůj tým nad hladinou a bez inkasované branky.
     
    33:43
    Další zákrok hned po vhazování pro domácího brankáře, ve chvíli, kdy už jsou Flames kompletní a přestáli oslabení.
     
    34:23
    Ale i nyní, když už se hraje pět na pět, jsou to Avalanche, kdo útočí na branku soupeře. Calgary se zatím nemůže dostat ven z obranné třetiny.
     
    35:01
    Má slova se snažil vyvrátit před brankou Jeana-Sebastiena Giguera domácí hráč Giordano, který tropil hodně problémů Lavinám v jejich pásmu.
     
    35:08
    Hned po vhazování v útočném pásmu pálil na branku domácí Butler, ale Giguere neměl s jeho pokusem větší starosti.
     
    35:42
    Calgary Flames dokázali předchozí herní převahu Colorada alespoň trochu vyrovnat a už opět těžko soudit, kdo má na ledě více ze hry. Ve druhé třetině jsme stále ještě branku neviděli.
     
    36:42
    Kris Rusell hladově koružil s pukem v pásmu Colorada, nenašel ale volného žádného ze svých spoluhráčů před brankou, a tak nakonec o touš přichází.
     
    37:24
    V souboji o kotouč za svatyní Karriho Rama zatím více úspěšní hokejisté Colorada. Tahle situace se často opakuje, ale hostí se nedokáží pořádně propracovat k zakončení.
     
    38:00
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Teď jsem to ale zakřikl. Sotva se dostali Colorado Avalanche znovu zpátky do pásma, už se trefují a poprvé překonávají domácího gólmana Karriho Rama. Právě finský lapač kotoučů ve službách Calgary Flames se snažil rozehrát na své spoluhráče za brankou. Jenže jeho počínání s toušem na holi nedopadlo vůbec dobře a navíc se nestihli vrátit zpět do branky. Puk na hokejku přesně před svatyni Flames dostal MAXIME TALBOT, jehož střela zápěstím neměla problém zaletět do poloviny odkryté branky. Asistence: John Mitchell
     
    38:54
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Sotva se Flames stačili nadechnout a otřepat z první inkasované branky, už se kus černé gumy třepotá v jejích síti znovu a panuje obrovská radost Colorada. Velice povedená akce skončila na holi na pravé straně úplně volného PA PARENTEAUA, který nemá problém střelit kotouč do levé odkryté části branky Karriho Rama. Asistence: Maxime Talbot, John Mitchell.
     
    39:48
    Calgary už nechce chybovat a těsně před koncem druhé třetiny se snaží alespoň trochu uklidnit hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dlouho jsme sledovali zápas pouze o jediné vstřelené brance, ovšem v závěrečných vteřinách druhé periody se dvěma slepenými góly prosadili Colorado Avalanche, kteří tak strhávají vedení na svou stranu. Dokáží jej ve třetí periodě obhájit?
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Calgary Flames: 7

    Colorado Avalanche: 14
     
    Blíží se začátek třetí třetiny, Colorado Avalanche se v ní pokusí uhájit těsný náskok, který získali v závěru druhé periody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Poprvé v zápase jsou na úvodním buly na počátku třetiny lepší domácí, zatím z toho ale netěží a drží se v obraně.
     
    40:40
    Až teď se Calgary vůbec nebálo jít do zakončení a domácí hráč Backlund vyzkoušel pozornost Giguera z levého kruhu.
     
    41:03
    Colorado Avalanche se snažili získat kus černé gumy na modré čáře, ale hokejisté v červených trikotech okamžitě obrací hru zpátky tam, kde před chvílí byla.
     
    41:38
    Lavinám se vstup do třetí třetiny zatím opravdu příliš nedaří a tým Patricka Roye vyhazuje touš až na zakázané uvolnění.
     
    42:28
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tohle je určitě obrovská škoda pro Calgary Flames. Domácí tým dlouho okupoval útočné pásmo a tlačil na branku Giguera, ale jsou to hosté, kdo se z následné protikace prosazuje a uniká na rozdíl dvou branek. Gabriel Landeskog nejdříve orazítkoval beton Karriho Ramy a následně se kotouč odrazil přesně na hůl NATHANA MACKINONNA, jenž zavěsil v pohodě do sítě. Asistence: Gabriel Landeskog.
     
    43:39
    Na druhé straně už zase srdnatě útočí domácí Stajan, Giguere je ale proti tomu, aby do jeho sítě spadl nějaký puk.
     
    44:00
    Následně se Maxime Talbot snažil prosadit před gólmanem Calgary, tentokrát si ale brankáře Flames dával dostatečný pozor.
     
    44:35
    Zdá se to paradoxní, ale po inkasované brance jsou to stále domácí hráči, kdo je častěji u puku a naléhá na branku soupeře. Colorado se musí bránit.
     
    45:09
    Jiří Hudler přenechal kotouč volnému spoluhráči v mezikruží, ten v obrovské příležitosti míjí pravou tyč branky Colorada!
     
    45:10
    Calgary si ovšem zahraje přesilovou hru. Na dvě minuty za hákování je vyloučen Andre Benoit (COL).
     
    45:43
    Zase to byl Jiří Hudler, kdo dělal problémy Giguerovi u jeho pravé tyčky, gólman Avalanche ale zasahuje.
     
    46:19
    Ale pozor také na druhou stranu hrací plochy, O'Reilly se pokusil zahrozit na branku Calgary Flames také ve vlastním oslabení.
     
    46:54
    Giordano jen těsně udržel puk na modré, bude se ale přerušovat a uvidíme další vyloučení.
     
    46:57
    Tentokrát dostává od hlavního rozhodčího trest domácí hráč. Lee Stempniak (CGY) se provinil hákováním.
     
    47:09
    Hraje se čtyři na čtyři a při tomhle stavu hráčů na ledě jsou zatím aktivnější Avalanche.
     
    47:45
    Už hrají hostující hokejisté přesilovou hru, kotouč má na své hokejce Paul Stastny, zatím se ale nedostal ke střele.
     
    47:58
    Až z následné situace, kdy se dostal k puku Andre Benoit, dostávají hráči Colorada kotouč na branku Karriho Rama.
     
    48:30
    Calgary se snaží přidržet puk co nejdéle za svou brankou a ušetřit drahocenné vteřiny, jenže Laviny velice aktivně napadají.
     
    49:03
    Domácí oslabení zvládli a už jsou v pěti. Flames se tedy mohou zase pokusit po delší době ohrozit branku Giguera.
     
    49:53
    Hoté už nevěděli kudy do pásma a navíc většina hráčů Avalanche střídala, takže bílofialoví pouze odevzdali kus černé gumy na hole soupeřů.
     
    50:32
    Česká Dvojka Šmíd a Jiří Hudler se propracoval po spolupráci k dobré šanci, ale druhý jmenovaný nedokázal u levé tyče branky Giguera přesně zakončit.
     
    51:12
    Po přesném zásahu Giguera betony se chystá další vylučování na straně Colorada. Gabriel Landeskog (COL) míří za katr odpykat trest za hákování.
     
    51:20
    Calgary nezačalo svou další početní výhodu vůbec dobře, hned po vhazování se hosté osvobozují.
     
    51:34
    Přesilová hra domácího výběru rychle končí. Na trestnou lavici je totiř za předchozí zákrok poslán Mark Giordano (CGY), jenž podrazil protihráče.
     
    51:58
    Hra čtyři na čtyři zatím více vyhovuje týmu z Denveru. O'Reilly zdařilo rozehrál puk za branku soupeře, přestože jeho spoluhráč následně o puk na stejném místě přišel.
     
    52:39
    Na druhé straně hrací plochy se v dobré příležitosti ocitl Lee Stempniak, Giguere proti němu musel vytáhnout oba své chrániče.
     
    53:32
    Zkrácená přesilovka Colorada nevypadal vůbec špatně, už je sice její konec, ale hned dvě nebezpečné střely musel krýt Karri Ramo.
     
    54:16
    Colorado už se snaží začít vystavovat betonovou obrannou zeď a trošku více bránit svou dvobrankový náskok.
     
    54:43
    Domácí se ale ještě rozhodně nevzdávají, Jean-Sebastien Giguer musel být včas u pravé tyče proti střeleckému zakončení Stajana.
     
    55:15
    Taktika v držení kotouče co nejdále od své branky zatím Coloradu vychází. Hosté sice neútočí, ale nepouští soupeře do šancí.
     
    55:36
    Zakázané uvolnění Calgary Flames. Domácí celek byl příliš zběsilý při rychlé rozehrávce.
     
    56:06
    Všechny síly teď vrhají muži v červených dresech do útočného pásma, proti pevné obraně Avalanche je ale zatím každý pokus neúspěšný.
     
    56:41
    Proti Davidu Johnsovi se musel Giguere vytasit svým rozklekem. Hra bude pokračovat hned po krátké reklamní pauze.
     
    56:52
    Při dalším zásahu už hostující gólman Jean-Sebastien Giguere neměl tolik starostí, ale pro jistotu přidržel puk, aby zbytečně nezpůsobil další komplikace před svou svatyní.
     
    57:00
    Hra je opět přerušena, nyní kvůli tomu, že puk skončil vyhozený na domácí střídačce. Vhazovat se bude v obranném pásmu Colorado Avalanche.
     
    57:13
    Pokud se chtějí domácí hokejisté pokusit nějakým způsobem u vyrovnání, musí začít útočit. Zatím se do útoku ženou jen Colorado Avalanche.
     
    58:05
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči se delší dobu drželi v útočném pásmu a snažili se najít nejlepší cestu pro nahrávku či střelu. Nakonec se to povedlo a skóre je už jen o jednu branku. Dnes velice aktivní hráč Calgary Flames MATT STAJAN dokázal puk z brankoviště nasměrovat přímo do sítě Giguera. Asistence: Mike Cammalleri, Jiří Hudler.
     
    59:14
    Domácí tým by určitě rád odvolal brankáře.
     
    59:28
    A už se tak děje. Karri Ramo odjíždí an střídačku a Flames hrají v šesti mužích!
     
    59:47
    Mark Girdano trefuje tyč branky Colorado Avalanche!
     
    59:59
    Je rozhodnuto, ale v poslední vteřině ještě uvidíme vyloučení. Mark Giordano (CGY) inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nakonec jsme sledovali zápas s dramatickým koncem. Colorado Avalanche o své výhře rozhodli důležitou brankou v průběhu třetí části. Jinak byl dnešní duel vylice vyrovnaný. Za vše mluví nejen těsné skóre 2:3, ale také poměr střel na branku 28:25. Calgary chybělo k dnešnímu zisku bodů trošku štěstí.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (0 + 0), 1 střela, čas na ledě: 21:43
    Ladislav Šmíd (CGY) (0 + 0), 0 střel, čas na ledě: 17:27
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Maxime Talbot (COL) (1 + 1)
    2. Mark Giordano (CGY) (0 +0)
    3. Erik Johnson (COL) (0 + 0) (05:39:00)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. Russell (Baertschi, Backlund), 59. Stajan (Cammalleri, Hudler) – 38. Talbot (Mitchell), 39. Parenteau (Talbot, Mitchell), 43. Mackkinnon (Landeskog)


    Calgary Flames: Ramo – Giordano, Butler, Brodie, Russell, O'Brien, Šmíd – Stempniak, Stajan, Cammalleri – Jones D., Backlund, Hudler – Jones B., Byron, Baertschi – Smith, Bouma, MacDermid
    Colorado Avalanche: Giguere – Johnson, Sarich, Guenin, Benoit, Holden, Barrie – Parenteau, Stastny, Landeskog – Mackinnon, Duchene, O'reilly – Talbot, Mitchell, McGinn – Bordeleau, Cliche, McLeod

    Rozhodčí: Chris Rooney, Graham Skilliter – Darren Gibbs, Brian Mach
    bahis siteleri