Vladivostok – Jaroslavl 3:0 (kon.) | Chabarovsk – Petrohrad 1:6 (kon.) | Novokuzněck – Čerepovec 1:2 (0:1 po s.n.)
Novosibirsk – Mytišči 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Magnitogorsk – Lev 4:2 (kon.)
Ufa – CSKA Moskva 5:2 (kon.) | Nižněkamsk – Riga 1:2 (po pr.) | Kazaň – Jekatěrinburg 1:3 (kon.)
N.Novgorod – Chanty-Mansijsk 4:5 (kon.) | Viťaz – Omsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Dynamo Moskva – Barys 3:2 (po pr.)
konec
Salavat Julajev Ufa
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
CSKA Moskva
Neděle 05.01.2014, 12:00 • Ice Palace Salavat Julaev • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Ufa i CSKA Moskva patří k tomu nejlepšímu, co KHL může nabídnout – oba týmy jsou totiž shodně na čtvrtých místech své konference. Salavat má po čtyřiceti kolech 73 bodů, armádní celek jen o dva body méně. Co se týče vítězství po základní hrací době, svítí oběma v této kolonce hezké číslo dvacet.
     
    Pro Ufu bude jeho soupeř dalším těžkým v pořadí, ve čtvrtek doma přivítala Dinamo Riga a nakonec ho porazila 4:3 po prodloužení. Pro domácí to tak byla již třetí výhra v řadě. Na CSKA bohužel nemá moc dobré vzpomínky, za poslední čtyři utkání prohrála ve všech případech, přičemž třikrát skórovala pouze jednou jedinkrát!
     
    Hosté se po neúspěšné účasti na Spengler Cupu (kde asi čekali více než jen účast ve finále) pomalu a jistě vrací do dění hlavního. Ve čtvrtek zavítali na půdu Nižněkamsku, kde bez větších problémů zvítězili 4:1, teď je ovšem čeká daleko těžší protivník. Je potřeba zmoblizovat síly, aby třetí Donbass neutekl na nějaký výraznější rozdíl. Zezadu se navíc tlačí i lotyšská Riga s pražským Lvem.
     
    V akci by měli být vidět dva slovenští rodáci. Útočník Tomáš Záborský pravidelně nastupuje ve druhé útočné formaci Ufy, uvidíme, zda-li mu pomůže, že zná více než jeho spoluhráči brankáře soupeře Rastislava Staňu, jenž by po minulém utkání, ve kterém dělal jen dvojku, měl tentokráte nastoupit.
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Volkov (Sochatskij) – Kulda, Višněvskij, Babčuk, Ščitov, Kolcov, Zubarev, Gurkin, Isangulov – Hartikainen, Filatov, Makarov – Záborský, Chlystov, Mereskin – Kajgorodov, Pihlström, Mirnov – Gordějev, Stěpanov, Ankudinov

    CSKA Moskva: Staňa (Proskurjakov) – Rylov, Mišarin, Zajcev, Děnisov, Jegoršev, Gimajev, Eminger – Saprykin, Radulov, Grigorenko – Morozov, Ljubimov, Filppula – Muršak, Něprjaev, Lisin – Frolov, Fefelov, Žarkov

    Rozhodčí: Bělov, Odinš – Michel, Šichanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Zkraje utkání tu máme první vyloučení na straně CSKA. Děnisov (MOS) posedí na trestné lavici za hákování minimálně na dvě minuty.
     
    01:30
    Filatov zkoušel nahodit od modré čáry, střela se ale ke Staňovi nakonec vůbec nedostala. Početní výhoda domácích pokračuje.
     
    02:44
    Kolcovova rána od modré čáry, Staňa s ní měl menší problémy, protože puk nepříjemně poskakoval. Ale nakonec ho zkrotil.
     
    02:55
    Hosté v plném počtu.
     
    03:03
    Tyčka zazvonila u branky Stani! Mirnov se ocitl úplně sám u levé tyčky, odkud zamířil nad vyrážečku slovenského gólmana, úvodnímu gólu nakonec zabránila branková konstrukce.
     
    03:21
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté z první větší šance dokázali skórovat. Navrátivší se z trestné lavice DĚNIS DĚNISOV nic světoborného nevymýšlel a vystřelil z pravého kruhu. Volkov na jeho pokus moc dobře neviděl, takže mu nakonec skončil za jeho zády. Asistence: Alexander Radulov.
     
    04:58
    Ufa je zatím na ledě aktivnější, CSKA ovšem velmi pozorně brání. Hra je nyní hodně klidná, Volkov ani Staňa nemusejí řešit těžké situace.
     
    06:08
    OPět menší vzrušení před brankou Stani, slovenský gólman si však s touhle situací v pohodě poradil. Následuje komerční přestávka.
     
    06:20
    Hákování se nyní dopustil Zubarev (UFA), také hosté si zahrají svou první početní výhodu.
     
    07:44
    CSKA se zatím přesilovka vůbec nedaří. Volkov v bráně nemusel chytat ani jeden střelecký pokus, Ufě se daří v pohodě vyhazovat kotouče do bezpečí.
     
    08:17
    Radulov (MOS) atakoval nešetrně svého soupeře, svou přesilovku moskevský celek zakončil nejhorším možným způsobem. Ruský zabiják se dopustil nedovoleného bránění.
     
    08:20
    Domácí v plném počtu.
     
    09:22
    Ani domácí se zatím nedokážou uvelebit v útočném pásmu do přesilovkové formace. CSKA se bez problémů brání.
     
    10:17
    Hosté v plném počtu.
     
    11:05
    Pěkná akce domácího celku. Chlystov vjel středem hřiště do pásma, odtud zadovkou přenechal puk Záborskému, jehož střelu zápěstím musel zlikvidovat až Staňa.
     
    12:01
    Rozhodčí přerušují hru, Filatov nezachytil puk na modré čáře, takže Ufa pouze vyhodila na icing.
     
    12:27
    Filatov opět v takovém postavení, které nedovolují pravidla. Tentokráte si s pukem nepohlídal svého spoluhráče, který byl už dávno v útočné třetině.
     
    13:12
    Skvělý zákrok Stani! K Pihlströmovi se odrazil puk do pravého kruhu, odkud finský útočník mířil na bližší tyč. Tam ale zasáhla fantastická lapačka slovenského gólmana.
     
    14:36
    Volkov si také šáhl na puk po dloihé době, dotíral na něj nepříjemně Děnisov. Domácí gólman složitější situaci v klidu vyřešil.
     
    15:35
    Velký závar před Volkovem! Ten vůbec nevěděl kde má puk, nakonec před dorážejícími protihráči odolal.
     
    16:20
    Mirnov si snadno vyměnil puk se svým spoluhráčem, z levéhpo kruhu mířil do horních míst Staňovy brány, dobrý pokus nakonec byl tečovaný do zadního mantinelu.
     
    17:36
    Zajcev si sjel od modré čáry do mezikruží, odtud zkusil překonat Volkova, ani z dorážky však domácí gólman nehodlal kapitulovat.
     
    18:18
    Trojice hráčů byla v trojúhelníku těsně před brankou Volkova! Radulov nakonec dostal přihrávku, ale netrefil puk tak, jak by si předstatoval. Jinak by asi CSKA vedl již o dva góly.
     
    18:53
    Těsně před koncem první třetiny tu máme další vyloučení, sekání se dopustil Ljubimov (MOS).
     
    19:29
    Ufa právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka Ufy. Kolcov z pravé strany krásně našel sjíždějícího si ANTTIHO PIHLSTRÖMA v mezikruží, a protože Staňa udělal lehký pohyb ke druhé tyčce, stačila Finovi prakticky jednouduchá klička a ještě snadnější zakončení. Asistence: Kirill Kolcov, Alexej Kajgorodov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vyrovnané utkání nám zatím nabídlo dvě branky, jednu na každé straně. CSKA hraje hodně opatrně a hlavně zezadu, Ufa se přece jenom do šancí tlačí víc, nicméně v globálu můžeme říci, že především pevná defenzíva je hlavním aspektem ve hře obou týmů. Uvidíme, kdo nakonec ve zbývajících dvou třetinách strhne vítězství na svou stranu.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    První lajny na obou stranách nevymyslely žádnou akci, která by vedla k ohrožení soupeřova gólmana.
     
    21:13
    Morozov nyní dotíral z blízkosti na Volkova, ten si musel poradit spolu se svými spoluhráči s nelehkou situací. O pár vteřin později rozhodčí hru přerušili.
     
    22:14
    Kolcov nepředložil svému spoluhráči přesnou přihrávku, Salavat tak přišel o pásmo. O pár vteřin později vystřelil přece jenom Stěpanov, ovšem Staňa stál na svém místě.
     
    23:29
    Rozhodčí poprvé vylučují v této třetině. Stěpanov (UFA) dostává 2 minuty za sekání.
     
    23:49
    Radulov (MOS) se pořádně zlobí na hlavního rozhodčího. Už podruhé je na trestné lavici v tomto zápase, ke dvěma minutám z prvního dějství přidal další dvě za sekání.
     
    24:44
    Nepříjemnou dělovku z dálky vyslal Ščitov, jen kdyby měla větší přesnost. Takhle jí Staňa mohl jistit pohledem.
     
    25:22
    Děnisov přihrál chytře doprava na volného Žarkova, ten z první vypálil u vzdálenější tyčky, jenže z těžké pozice mířil jen slabě do betonů Volkova.
     
    25:23
    Hartikainen (UFA) dostává od rozhodčích osobní trest 10 minut. Salavat tak finského hráče bude postrádat prakticky již celou druhou třetinu.
     
    25:29
    Domácí v plném počtu.
     
    25:49
    Hosté v plném počtu.
     
    26:41
    CSKA právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER RADULOV se prostě z těhle možností nemýlí. Domácí Mirnov se až moc mazlil s pukem u mantinelu v útočném pásmu, takže když ho hostující zabiják po dlouhém a rychlém pasu Mišarina dostal do samostatného úniku, byl brankář Volkov prakticky bezmocný – jednoduchá klička a gól. Asistence: Georgi Mišarin.
     
    28:49
    CSKA krouží stále nepříjemně kolem Volkova, ten musí být stále na pozoru, byť ho hosté žádnou sprškou střel nezasypávají.
     
    29:39
    Makarov se ocitl v dobré střelecké pozici na pravé straně, nicméně jeho pokus byl zablokovaný jedním z beků soupeře.
     
    30:41
    Tady se nemůže Kolcov (UFA) ničemu divit. Dopustil se jasného podražení a minimálně na dvě minuty posedí na trestné lavici.
     
    31:03
    Radulov se opět ocitl v hodně nebezpečné pozici! Byl úplně sám na levém kruhu, pro Salavat jediné štěstí, že jeho střela zápěstím skončila jen nad bránou.
     
    32:18
    Zbytek početní výhody nedopadl pro CSKA úplně nejlépe. Ufa bez problémů vyhazuje puky do bezpečí, občas se s ním dokonce dostala do útočného pásma.
     
    32:41
    Domácí v plném počtu.
     
    33:10
    Děnisov (MOS) je dalším vyloučeným v pořadí, rozhodčí ho trestají dvěma minutami za držení.
     
    33:34
    Hra se přiostřuje, rozhodčí sekají tresty jako kuchař pórek do polévky. Ufa má velkou možnost vyrovnat, bude hrát skoro dvě minuty 5 na 3! Sekání se totiž dopustil Něprjaev (MOS).
     
    33:55
    Ufa právě vstřelila branku!
    Již druhá využitá početní výhoda pro domácí celek. Opět to nebyla žádná filosofie, ANDREJ ZUBAREV zkrátka propálil těsně za modrou čárou, co mohl, a Staňa se mohl jen ohlédnout, kde že puk za jeho zády přesně skončil. Asistence: Alexej Kajgorodov.
     
    35:34
    Hosté v plném počtu.
     
    36:44
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí poprvé v utkání vedou. IGOR MIRNOV dostal exkluzivní přihrávku z levé strany od Kajgorodova, a protože u pravé tyčky byl naprosto nehlídaný, měl celkem snadnou práci zakončit za gólmana Staňu. Asistence: Alexej Kajgorodov, Andrej Zubarev.
     
    37:15
    Babčuk vypálil z voleje od modré čáry! Staňa vůbec nevěděl, kde puk je, pouze mu zazvonilo v uších, kterak se otřel o jeho brankovou konstrukci.
     
    38:25
    Závěr třetiny vychází Salavatu na jedničku. CSKA se vůbec nemůže prosadit do útočného pásma, teď jsou to domácí, kteří spoléhají hlavně na bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla o poznání zajímavější než ta první, vlastně i bohatší na vstřelené góly. Ačkoli CSKA už dvakrát v utkání vedl, Salavat dokázal nakonec během tří minut vedení strhnout na svou stranu. Podaří se domácím uhájit těsný náskok před Radulovem a spol. i v dějství posledním?
     
    Další třetina začne přibližně v 13:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:24
    CSKA se vydal do svého prvního útoku podél pravé strany, Morozov však místo přihrávky volil jen slabou střelu do Volkova.
     
    42:24
    Zubarev se ocitl netradičně za brankou jako obránce, nakonec o brankové čáry hledal někoho před Staňou, ovšem neúspěšně.
     
    42:59
    Staňa pro jistotu schoval puk pod lapačku, ačkoli střelecký pokus Gurkina byl hodně slabý. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    43:37
    Radulov mohl pálit do poloprázdné branky! Jenže puk se mu zasáhnout nepodařilo. Následně dorážel střelu od modré čáry, Volkov ale odolal.
     
    43:46
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají možná rozhodující trefu tohoto utkání. Kapitán DĚNIS CHLYSTOV dostal dlouhý pas do pásma od Záborského, následně forhendovou kličkou vymíchal svého obránce před sebou a pak svižnou ránou k tyči nedal Staňovi šanci. Asistence: Tomáš Záborský.
     
    45:50
    Salavat bude chtít průběžné pohodlné vedení hlavně ubránit. CSKA bude mít složitý úkol, je vidět, že Ufa se postupem času bude soustředit hlavně na nechybování v zadních liních.
     
    46:12
    Grigorenko (MOS) dostává dvě minuty za hákování. Tohle oslabení rozhodně hostům nepomůže.
     
    47:22
    Mirnov ukázal, že má šikovné ruce. Z pravé strany si kličkou sjel až před Staňu, kterého z blízkosti nakonec nepřekonal.
     
    48:12
    Hosté v plném počtu.
     
    48:35
    Záborský objel Staňovu branku, snažil se bekhendem naslepo překonat slovenského gólmana, jeho betony proti střele po zemi ovšem seply včas.
     
    49:14
    Volkov musel být v pohotovosti. Radulov je pořád hodně nebezpečný, tentokráte ovšem domácí gólman nemusel předvést žádný složitější zákrok.
     
    49:36
    Hartikainen se snažil přihrávkou najít úplně volného Filatova! K němu nakonec přihrávka nedošla, protože jí zachytil Staňa. Jinak by druhý jměnovaný zakončoval do úplně prázdné svatyně.
     
    50:10
    Fefelov (MOS) pravděodobně něco spílal hlavnímu rozhodčímu, ten mu tak uděluje 10 minut za nesportovní chování.
     
    50:55
    Chlystov (UFA) a Muršak (MOS) musejí na trestnou lavici za hrubost. Čím více se blíží konec utkání, tím je utkání vyhrocenější.
     
    51:41
    Mirnov zavezl puk do pásma, nakonec se k němu dostal na modré čáře Kolcov, ten byl ovšem skvěle bráněný a nakonec ani nevypálil.
     
    52:52
    Další vyloučení, tentokráte soupeře podrazil Kajgorodov (UFA), takže hosté budou mít k dispozici chvilkovou početní výhodu 4 na 3.
     
    52:55
    Hosté v plném počtu.
     
    54:11
    Zajcev si sjel k levému kruhu, protože nevěděl, jak z pozicí naložit, vystřelil jen do připraveného Volkova.
     
    54:52
    Domácí v plném počtu.
     
    55:17
    Rozhodčí dnes rozdávají tresty jako na běžícím páse. CSKA má pořád šanci vyrovnat, tentokráte se sekání dopustil Filatov (UFA).
     
    56:06
    Kulda zabojoval v rohu kluziště a vyhodil puk do bezpečí. Hosté tak budou muset útočné pásmo získat znovu.
     
    56:52
    Děnisovova dělovka od modré čáry možná ani k Volkovovi nedošla. Puk je mimo nebezpečí domácího gólmana.
     
    57:17
    Domácí v plném počtu.
     
    57:57
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:59
    Arénou v Ufě se rozléhá mexická vlna. Pokud domácí nedopustí překvapení, měli by si po čtyřech vzájemných utkáních s CSKA připsat konečně alespoň nějaký ten bod.
     
    58:12
    Hosté zkoušejí hru bez brankáře, Staňa je venku ze své svatyně!
     
    59:10
    Ufa právě vstřelila branku!
    DĚNIS CHLYSTOV se dostal u mantinelu ve svém obranném pásmu k puku a trochu se štěstím ho poslal přes celé kluziště do prázdné brány. Teď už je o vítězi tohoto utkání definitivně rozhodnuto. Bez asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Jakmile na 4:2 zvýšil svou první trefou v utkání Chlystov, bylo vlastně po utkání. CSKA se směrem dopředu moc často neprosazoval, přísnější parametry snesl snad jen výkon Alexandera Radulova, který byl střídání co střídání stále nebezpečný. Domácí si tři body rozhodně zasloužili, v koncovce byli daleko úspěšnější a narozdíl od soupeře využili dvě své přesilovky.
     
    Z mé strany vše, na další utkání z KHL se s vámi těším již od 14:30, kdy ve šlágru tohoto dne nastoupí Dinamo Moskva a Barys Astana. Ostatním přeji příjemný zbytek dne. (14:19:14)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 20. Pihlström (Kolcov, Kajgorodov), 34. Zubarev (Kajgorodov), 37. Mirnov (Kajgorodov, Zubarev), 44. Chlystov (Záborský), 60. Chlystov – 4. Děnisov (Radulov), 27. Radulov (Mišarin)


    Salavat Julajev Ufa: Volkov (Sochatskij) – Kulda, Višněvskij, Babčuk, Ščitov, Kolcov, Zubarev, Gurkin, Isangulov – Hartikainen, Filatov, Makarov – Záborský, Chlystov, Mereskin – Kajgorodov, Pihlström, Mirnov – Gordějev, Stěpanov, Ankudinov
    CSKA Moskva: Staňa (Proskurjakov) – Rylov, Mišarin, Zajcev, Děnisov, Jegoršev, Gimajev, Eminger – Saprykin, Radulov, Grigorenko – Morozov, Ljubimov, Filppula – Muršak, Něprjaev, Lisin – Frolov, Fefelov, Žarkov

    Rozhodčí: Bělov, Odinš – Michel, Šichanov
    bahis siteleri