Trnava – Topoľčany 6:3 (kon.) | Prešov – Lipt. Mikuláš 2:3 (0:1 po s.n.) | Michalovce – Detva 3:2 (kon.)
Spišská N. Ves – Pov. Bystrica 4:2 (kon.) | Bardejov – Prievidza 11:3 (kon.) | Senica – SR 18 5:0 (kon.)
po s.n. (0:1)
HC Prešov 07
2:3 (0:1, 0:0, 2:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 10.01.2014, 17:00 • Ice arena • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    MHK 32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

    AKTUÁLNA SEZÓNA:
    Liptáci sú jedno miesto pod Prešovom s 51 bodmi na ôsmej priečke. V poslednom zápase doma podľahol Senici po predĺžení a tak prerušil sériu 5 výhier v rade. Liptovský Mikuláš zaznamenal skutočne katastrofálny vstup do novej sezóny, prehral prvých 6 zápasov a logicky bol v tabuľke posledný. Sériu prehier pretrhol doma s Prievidzou po výhre 7:1. Potom sa tím vzchopil, neskôr trénera Hovorku vystriedal Marián Horváth a Mikuláš sa dostal na postupové pozície, za čo vďačí hlavne dvom päťzápasovým sériám výhier. Momentálne je MHK 32 na 8. priečke tabuľky a na siedmy Prešov stráca jeden bod.

    TÍMOVÉ ŠTATISTIKY:
    Mikuláš je šiesty tím v počte strelených aj inkasovaných gólov. Priemer si drží rovnako v úspešnosti presiloviek a oslabení. Je tímom s druhým najmenším počtom odohratých minút v oslabení. Vo vlastných oslabeniach strelil dva góly, čo je spolu so Senicou najmenej v lige. S úspešnosťou streľby 9.57 % je momentálne štvrtým najlepším tímom prvej hokejovej ligy.

    MOMENTÁLNY KÁDER:
    Jednotkou v bránke je momentálne zranený Matúš Palko s úspešnosťou zákrokov 89.89 %. Chrbát mu kryje 22ročný bývalý reprezentant do 18 aj 20 rokov Juraj Holly, ktorého čísla sa zastavili na 92.24 %.
    V obrane je najužitočnejším Tomáš Špila s 13 bodmi. V zadných radoch nájdeme bývalého extraligistu Michala Školiaka, veterána Petra Klepáča s takmer 800 zápasmi v extralige a tromi štartmi v reprezentácii. S 10 bodmi je druhým najužitočnejším obrancom Tomáš Devečka.
    Tabuľke produktivity kraľuje Peter Bartík so štatistikou 10+20. Gólovo je na tom najlepšie iba dvadsaťjeden ročný František Poliaček, strelil ich 19, čo sa mu nepodarilo ani v mládežníckych kategóriach do 20 a 18 rokov. Medzi ťahúňov patrí veterán Juraj Kuric, ktorý v extralige odohral 349 zápasov a momentálne má na konte 28 bodov, rovnako ako Kuric. V tíme sa presadil aj 21 ročný Radoslav Macík, po 5 zápasoch mal na konte 11 bodov a momentálne hrá za Banskú Bystricu. V tíme pôsobia dvaja bývalí mládežnícki reprezentanti so zámorskými skúsenosťami – Lukáš Vartrovník, ktorý odohral vo WHL 130 zápasov so 42 bodmi a Ivan Roháč, ktorý si na šampionátoch do 20 aj 18 rokov pripísal zhodne po 5 bodov v 6 zápasoch za štatistiku 2+3. Hral tiež v zámorskej WHL, odohral 128 zápasov a na konte mal štatistiku 26+52, draftu sa ale nedočkal a tak sa vrátil na Slovensko.


    HC PREŠOV 07

    AKUTUÁLNA SEZÓNA:
    Rovnako ako Liptovskému Mikulášu, ani Prešovu úvod sezóny absolútne nevyšiel a z prvých 10 zápasov prehral 8 a vystriedal práve Liptákov z poslednej pozície v tabuľke prvej hokejovej ligy. Šnúru dokázali Šarišania prelomiť až v zápase s Topoľčanmi, ktorý vyhrali 5:4 po nájazdoch a odvtedy v 9 zápasoch prehrali iba dvakrát! Prešov sa dostal na postupové pozície a motal sa okolo ôsmeho miesta. Prešov má teraz znova svetlé obdobie, keď za 9 zápasov má 7 výhier. Celkovo si pripísal už skalpy Bardejova, Michaloviec, Detvy a naposledy deklasoval vonku Trnavu 1:3.

    TÍMOVÉ ŠTATISTIKY:
    V štatistike strelených gólov a vylúčení je Prešov ligovým priemerom. Tím má dobrú defenzívu, ktorá inkasovala piaty najmenší počet gólov. Trápením sú ale presilovky, v ktorých využívaní je tretí najhorší s iba 12,65% úspešnosťou a tiež tretia najhoršia streľba, ktorej úspešnosť je iba 8,22%. Naopak svoju skvelú defenzívu Prešov ukazuje v oslabeniach, kde je s 85,28% štvrtým najlepším v lige a keďže strelil v oslabeniach až 7 gólov, je v tomto faktore druhý najlepší!

    MOMENTÁLNY KÁDER:
    V bránke Prešova je jednotkou dvojnásobný majster prvej hokejovej ligy za Bardejov s titulom najlepšieho ligového brankára Róbert Marton. Jeho úspešnosť zásahov je 91,95%. Dvojku mu robí Erik Kmeť, jeho čísla sú na hranici 91%.
    Obrana HC 07 je značne omladená, ťahá ju ofenzívnymi číslami Martin Tkáč, ktorý za 22 zápasov pozbieral 15 bodov a až 12 bodov v +/-. Svojimi výkonmi púta pozornosť aj bývalý hráč Popradu Ľubomír Malina s +9 bodmi v štatistike +/-. Z obrancov je v pluse už iba Erik Ivančo.
    V ofenzíve to ťahá bodovo najstarší a najskúsenejší hráč v poli, center Ľubomír Sabol s 30 bodmi za 10+20. Sabol odohral v extralige cez 400 zápasov, na 44 duelov nastúpil aj v českej extralige a dokonca odohral 4 zápasy za reprezentáciu Slovenska. Najlepším strelcom Prešova je Igor Halás s 18 gólmi v 24 zápasoch. Medzi ťahúňov patrí aj Juraj Prokop, bývalý reprezentant do 18 rokov so skúsenosťou z WHL a neskôr aj zo slovenskej extraligy. Ďalšie články dopĺňajú nádejní mladíci ako reprezentant do 18 rokov Kristián Horvát, talentovaný Filip Podsedlý, ktorý v minulej sezóne odohral 4 zápasy za HC Košice alebo tiež Boris Krempaský, ktorému sa darilo v posledných zápasoch a v 8 zápasoch strelil 4 góly a pridal 2 asistencie.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov 07: Marton (Kmeť) – Malina, Tkáč, Slávik, Ejem, Ružička, Ivančo "A", Tartaľ, Guntáš – Kohutiar, Sabol "A", Halás – Krempaský, Prokop "C", Podsedlý – Kivader, Knap, Horvát – Fusek, Chalupa, Renčok

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Duchoň) – Bakoš, Devečka, Holiga, Špila "A", Nitriansky, M. Školiak, Janči, Mezovský – Kuric "C", Broska, Bartík "A" – Vartovník, Piatka, Roháč – Leskovjanský, Matejka, Poliaček – Števuliak, Lištiak, Janček.
     
    Vitajte v priamom prenose zápasu Prešov – Liptovský Mikuláš. Hráči už sú na ľade a čoskoro sa začne hrať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Domáci sa po buly vrhli do útoku, kde od modrej vystrelil Tkáč, jeho strela je ale zblokovaná.
     
    00:45
    Dlho sa plynulo znova nehralo a vidíme prvé vylúčenie. Igor Halás ide na trestnú za hru vysokou hokejkou a Mikuláš bude hrať presilovku.
     
    01:00
    Prešovu sa podarilo celkom rýchlo dostať puk von z pásma.
     
    01:20
    Vyhodený puk Prešova podruhé a Prokop mohol ísť sám na brankára, ibaže si nespracoval a pri puku je brankár Hollý.
     
    02:00
    Liptákov zatiaľ presilovka nevychádza, na chvíľku boli v pásme, odkiaľ vysiela obranca tvrdú strelu, ktorá je zblokovaná až do strelu klziska.
     
    02:20
    Hostia sa nevedia dostať do útoku, z čoho Prešov ťaží.
     
    02:40
    Zlá rozohrávka Liptákov v obrannej tretine, ktorú zachytil Kohutiar, medzi kruhmi vystreli, čo ale Hollý chytá.
     
    02:45
    Domáci v plnom počte.
     
    03:15
    Prešov sa dostal do útoku, kde ale nič nevymyslel a hostia posielajú puk do stredu.
     
    03:50
    Obrovská šanca Prešova. Prokop sa preštrikoval do kruhu, kde poslal puk na voľného Podsedlého, ktorý netrafil, následne nenamieril dobre ani Krempaský a od modrej minul Slávik.
     
    04:20
    Siglaizované vylúčenie, ktoré si predlžuje Prešov držaním puku, dosť ďaleko ale od Hollého.
     
    04:28
    Mikuláš bude v oslabení. Peter Bartík si sadne na 2 minúty za hákovanie na trestnú lavicu.
     
    04:55
    Domáci držali puk v pásme, po súboji pri mantineli ostal ležať na ľade ale Horvát a hra sa prerušuje.
     
    05:01
    Presilovka 5 na 3 pre Prešov. Na trestnú ide Špila za vysokú hokejku.
     
    05:10
    Prešov ihneď po buly vypálil, na čo si dal Hollý pozor a puk kryje.
     
    05:20
    Liptákom sa podarilo vyhodiť. Dôležité sekundy pre hostí.
     
    05:40
    Delovka domácich od modrej končí iba na brankárovi.
     
    06:00
    Domáci držali puk a dobre kombinovali. Od modrej znova strieľal Ejem, jeho tvrdú strelu chytá Holý a hru prerušuje.
     
    06:15
    Ďalšia strela od modrej v podaní Prešova, tentokrát Malina vypálil a teraz iba Hollý vyrážal ramenom a chýbali len centimetre. Hollý mal veľké šťastie a veľmi tesne puk vyrazil.
     
    06:28
    Liptáci vo štvorici a vyhadzujú puk.
     
    06:55
    Malina to skúsil znova od modrej, jeho strela tesne minula bránu a od mantinelu sa puk odrazil pred ňu, kde ale domáci netrafili puk.
     
    07:01
    Hostia v plnom počte.
     
    07:30
    Liptovský Mikuláš sa v útoku nepresadil a Prešov teraz drží puk za svojou bránkou.
     
    07:55
    Mikuláš ubránil oslabenie a chcel zaútočiť, tentokrát ho zastavuje ale ofsajd.
     
    08:05
    Do útoku sa dostal Knap, jeho strelu tečoval obranca a tá končí tesne nad bránkou.
     
    08:40
    Teraz sa hrá v strednom pásme bez vážnejšieho ohrozenia bránky.
     
    09:15
    Celkom momentálne nezaujímavú hru zastavuje po nahodení puku ofsajd Prešova.
     
    09:50
    Bojuje sa už dlho v strede a žiaden tím nevie vybojovať pásmo.
     
    10:00
    Teraz sa to podarilo domácim, pred bránku šiel puk na Halása, ktorý mal voľný priestor v sieti, ale netrafil trestuhodne puk!
     
    10:01
    Prešov ale bude hrať presilovku. Lištiak Andrej bude sedieť za hákovanie.
     
    10:30
    Liptáci po nedorozumení v útoku Prešovčanov vyhodili puk až za Martona.
     
    10:55
    Domáci sa už usadili a strelu Tkáča blokuje obrana hostí.
     
    11:20
    Liptáci znova vyhodili, táto presilovka Prešovu celkom nejde.
     
    12:11
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Prešov tlačil no prvý gól dáva aj tak Liptovský Mikuláš prakticky z prvej šance. K puku sa pred bránkou dostal ANDREJ LIŠTIAK a jednoduchou strelou prekonal nerozchytaného Martona!

    Asistencie: Matúš Leskovjanský
     
    12:25
    Prešov sa dostal do pásma, po buly strelu Horváta ale bolkujú hráči súpera.
     
    12:50
    Prešov sa v pásme dlho neudržal, našťastie protiútok hostí dokázal zlikvidovať.
     
    13:20
    Veľkú šancu mal hosťujúci Lišiak, ktorý sa ocitol už za kruhom na buly pred Martonom, jeho strela k tyčke bola ale vystihnutá vyrážačkou.
     
    14:00
    Dobrá šanca, Chalupa si obkorčuľoval bránku hostí a zasúval, čo Hollý vystihol a následne sa domácim nepodarilo dorážať.
     
    14:40
    Mikuláš je teraz v pásme a robí zmätok pred Martonom, no bez streleckého pokusu.
     
    15:15
    Do útoku sa dostal aj Prešov, no Sabol neprihral na Kohutiara, keďže jeho úmysel vystihol obranca.
     
    15:29
    Domáci Ejem pri mantineli zahral tvrdo a pôjde na dve minúty za napadnutie Jakuba Matejku.
     
    16:00
    Strelu Liptákov Marton vyráža a Prešov posiela puk za Hollého.
     
    16:25
    Už sa ale hostia vrátili, strelu od modrej tečoval Broska, Robo Marton ale chytá a hru prerušuje.
     
    16:50
    Teraz to zaváňalo druhým gólom, spoza bránky šla prihrávka na Piatka, ktorý ale neuspel pred Martonom a ten vyráža betónom.
     
    16:20
    Šanca na útok v oslabení, puk nakoniec ale Tahotný nechytil po prihrávke na druhú stranu.
     
    17:29
    Domáci v plnom počte.
     
    18:10
    Domáci tlačia v útoku, puk sa motá okolo brány, kde panuje zmätok, no po strele Kohutiara z kruhu sa stav nemení.
     
    18:40
    Na druhej strane berú puk Liptáci a Bartík sa dostal do kruhu, odkiaľ mieri do rohu brány, čo Marton vystihol.
     
    19:10
    Domáci sa snažia dostať puk do útoku, čo sa im nedarí, keďže sa nevedia dostať cez modrú čiaru.
     
    19:35
    Strela zo stredu na Martona končí medzi betónmi, brankár nevie kde má puk, strela hostí ho celkom zaskočila.
     
    19:55
    Prešov sa ešte snaží niečo vymyslieť a zo stredu vyslal strelu Kivader,l ktorú Hollý vyrazil na ochrannú sieť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina sa začína vyhodením Mikuláša a zakázaným uvoľnením. Vzhadzuje sa pred Hollým.
     
    20:30
    Domáci nedokázal dlhšie zakombinovať a tak hru hostia ukľudňujú za bránkou.
     
    21:00
    Ani Liptáci sa nedostali do útoku a domáci rozbiehajú akciu za Martonom.
     
    21:20
    Do kruhu šla prihrávka na domáceho Prokopa, veľmi prísny ofsajd rozhodcu ho ale zastavuje vo veľkej šanci.
     
    21:40
    Prešovčan Ejem dobre vystrelil spoza obrancu, puk Hollý ledva vyráža a len tesne to nebolo na dorážku.
     
    22:10
    Teraz Prešovu ide karta, puk medzi kruhmi ale útočník HC 07 poslal na modrú na Ružičku, ktorého strelu Hollý vyrazil a na následný teč si obrana dala pozor.
     
    22:40
    Aj hostia sa už dostali do pásma, medzi kruhmi sa im ale nepodarilo vystreliť.
     
    23:10
    Dobrú strelu od modrej v podaní Liptákov vyslal Bakoš, plachtiaci puk Marton vyrazil a obrana Prešova ho upratuje.
     
    23:45
    Hostia sa dostali z tlaku a teraz mali ďalšiu šancu, keď si do pásma nakorčuľoval Kuric a lapačkou jeho strelu Marton likviduje.
     
    24:20
    Obom celkom sa teraz nepodarilo dostať puk do útoku a hrá sa v strednom pásme.
     
    24:50
    Tento trend naďalej pretrváva.
     
    25:10
    Až teraz Liptáci sa dokázali dostať do akcie, strela od modrej ale ide ďaleko vedľa.
     
    25:30
    Obrovská príležitosť pre Prešov. Pred bránkou dostal puk spoza nej na hokejku Halás, jeho rýchlu strelu ale schoval v lapačke Hollý a hru prerušuje.
     
    25:40
    Ďalšia veľká šanca, Tkáč po buly delovkou trafil obrancu, k puku sa ale dostal medzi kruhmi Kohutiar, ale aj jeho veľký pokus Hollý likviduje!
     
    26:00
    Krempaský teraz v útoku nachádzal medzi kuhmi Podsedlého, jeho prihrávka je ale zblokovaná.
     
    26:15
    Hostia sa s rozohrávkou uponáhľali a dopúšťajú sa zakázaného uvoľnenia.
     
    26:40
    Presná prihrávka Prešova do stredu na Liptáka Nitrianskeho, ktorý teraz dostáva puk za bránku domácich.
     
    27:15
    Liptáci teraz vytvorili naozaj veľký tlak, po odrazených pukoch od Martona sa dostal k nemu za bránkou Bartík a zasúval na druhú stranu brány, no brankár Prešova sa stihol rýchlo presunúť.
     
    27:25
    Prešov sa dopustil ale faulu. Erik Ivančo si posedí na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    28:00
    Výborne teraz dostal puk von z tretiny Halás, podržal si ho, nakoniec pred bránkou prihral dozadu na Sabola, ktorého delovku vyrážačkou Hollý vyrazil.
     
    28:30
    Mikuláš sa stále nedostal do útoku.
     
    28:45
    Teraz sa to hosťom podarilo ale zlou prihrávkou sa dostali do ofsajdovej pozície.
     
    29:05
    Znova Prešov vyráža a zatiaľ súpera do ničoho naozaj nepustil.
     
    29:25
    Domáci v plnom počte.
     
    29:50
    Do útoku sa teraz zo strany vrhol Leskovjanský, jeho bekhend pri zakončení tesne pred brankárou ale Marton schoval a hru preuzšil.
     
    30:12
    Po nedorozumení Mikuláša sa pred bránkou dostal puk ku Kivaderovi, ktorý to mieril medzi betóny. Hollý si ľahol a zabránil puku v ceste do brány.
     
    30:40
    Tartaľ to skúsil po vniknutí do pásma od modrej, Hollý vyrazil a puk majú hostia.
     
    31:05
    Po súboji pri mantineli ostal otrasený Chalupa. Domáci hráč sa ale rýchlo dvíha. Rozhodca posunul hru zo stredu do útočného pásma Prešova.
     
    31:45
    Domáci sa dvakrát dostali do útoku, odkiaľ sa súperovi ale vždy podarilo puk získať.
     
    32:20
    Strelou od modrej sa prezentoval teraz Halás, rozhodca ale píska ofsajd, ktorý som ale ja nepostrehol.
     
    32:40
    Prešovu sa aj napriek snahe nedarí dostať v útoku do kombinácie, Liptovský Mikuláš dobre bráni a snaží sa o brejky.
     
    33:00
    Aj teraz puk pred bránkou nezachytil žiaden Prešovčan a Liptovský Mikuláš v útoku zastavil ofsajd.
     
    33:20
    Dobrá šanca hostí, po buly bojovali o puk, ktorý nakoniec dostali pred bránku na Bakoša, jeho strelu ale do stredu bránky Marton chytá. Dobrá šanca.
     
    34:00
    Halás hľadal napäť Malinu vzadzu, ten to posúval dopredu, kde puk zachytil súper.
     
    34:30
    Ďalší nahodený puk na bránku Prešova. Teraz sa hrá v podstate hokej bez nejakej vyloženej akcie.
     
    35:00
    Šanca domácich, Prokop obkorčuľoval bránku súpera, našiel pred ním Podsedlého, ktorého strelu ale zblokoval obranca a brankár má už ľahkú robotu.
     
    35:30
    Pred bránku sa dostal teraz aj Krempaský, jeho snaha končí ale na betóne brankára Hollého.
     
    35:55
    Rýchle strely Mikuláša aj Prešova skončili zblokované a hrá sa teraz v útočnom pásme hostí.
     
    36:20
    Prešov dostal puk do stredu, ale ten končí na striedačke MHK 32 a tak sa hra prerušuje.
     
    36:35
    V snahe Vartovníka o akciu rozhodca píska ofsajd.
     
    37:25
    Sabolovi sa konečne podarilo rozbehnúť nádejný útok, ten ale nestíhal a tak hľadal Halása, ktorý sa s pukom dostal ale už za bránku, kde ho stráca.
     
    37:40
    Domáci vyslali padáčik pred bránku, kde bol ale Prokop skôr ako puk a tak sa píska ofsajd.
     
    38:10
    Kapitán Prokop protestuje u rozhodcu, ale Podsedlý si svoj trest odpyká na 10 minút za nešportové správanie. Ospravedlňujeme sa za zlú prvotnú informáciu.
     
    38:10
    Brankár Hollý ide nakoniec na 2 minúty za hru za červenou čiarou. Hollý cestou na striedačku ešte prihral puk spoluhráčovi a teda jednoznačne to bolo proti pravidlám, Prokopovi teda dali zapravdu.
     
    38:25
    Prešov hrá presilovku. Sabol hľadal spoluhráča pred bránkou, no jeho úmysel Liptáci vystihli a puk posielajú až k Martonovi.
     
    38:55
    Dobrá šanca, Sabol potiahol puk, prihral Halásovi, ten dozadu na Tkáča, ktorého tvrdá strela naozaj tesne minula bránu!
     
    39:25
    Tkáč znova pálil od modrej, nastrelil ale iba Kohutiara, ktorý štvornožky ide na hráčsku lavicu.
     
    39:55
    Liptovský Mikuláš už vyhadzuje puk a teda ukončuje tretinu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:32.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Kohutiar sa dostal ihneď s pukom za bránu, prihral ho pred ňu na Halása, ktorý aj vystrellil, ale iba do betónu, následne Tkáč od modrej vedľa! Už sa hrá 5 na 5.
     
    40:35
    Ďalšia veľká šanca, keď sa puk pred bránku dostal na Sabola, ani on ale nedokázal prekonať brankára! Skvelý Hollý.
     
    40:42
    Zbytočný faul Prešova, teraz Malina hral vysokou hokejkou a odsedí si 2 minúty.
     
    41:00
    Domácim sa podarilo vyhodiť a hostia začínajú od brankára.
     
    41:20
    Prokop skvelo v útoku získal v oslabení puk, poslal ho pred bránku na bráneného Halása, ktorý ale skončil znova na výbornom Hollom. Ten dnes predvádza neuveriteľné zákroky.
     
    42:03
    Po strete pri mantineli ostal ležať Poliaček za bránkou. Vylučovať sa ale nebude.
     
    42:20
    Domáci dostali puk do útoku, kde ho Halás ale v oslabení nevybojoval.
     
    42:42
    Domáci v plnom počte.
     
    42:55
    Domáci sa dostali ihneď do útoku, kde to z uhla skúsil Prokop, jeho strelu ale vyrazil Hollý vyrážačkou do rohu.
     
    43:20
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Prešov ale aj napriek snahe inkasuje. Pri mantineli v kruhu dostal puk MAROŠ PIATKA, napriahol a švihom a strieľa gól do rohu brány!

    Asistencie: Tomáš Špila
     
    43:55
    Liptákov druhý gól nabudil a po chybe domácich šiel sám na bránu Števuliak, skúsil blafák, ktorým ale Martona neprekonal.
     
    44:15
    Domáceho Halása v útoku zastavili obrancovia na mantineli a ich protiútok zastavuje ofsajd.
     
    44:55
    Domáci sa dostali do útoku, kde sú ale pomalí, nakoniec do kruhu dostal puk na Sabola, ktorý strelou míňa bránu.
     
    45:24
    Prešov dal gól!
    Radosť Prešova. Ten konečne strelil gól, po skrumáži pred bránkou sa zorientoval skvelo IGOR HALÁS a dobrou strelou prestrelil brankára Hollého.

    Asistencia: Roman Kohutiar
     
    46:00
    Domáci po snahe dostali puk konečne do útoku.
     
    46:20
    Od mantinelu strieľa Ružička, jeho strela tesne minula bránu.
     
    46:45
    Teraz domáci Renčok posiela puk pred brankára na Prokopa, ktorý ho ale nezachytil a ľahký puk posúva brankár Hollý od betónu k spoluhráčovi.
     
    47:15
    Hostia sa dostali do útoku, odkiaľ ich ale vytlačil Prešov dobrou hrou v obrane.
     
    47:45
    Knap sa teraz dostal dobre do útoku a z medzikruhou vypálil tesne mimo bránky Hollého!
     
    48:15
    Domáci sa snažia dostať čo najrýchlejšie nahodený puk do útoku, Tkáčovi sa ale nedarí.
     
    48:30
    Nakoniec sa im to podarilo, no bez strely na bránku.
     
    49:10
    Ale Liptáci sa teraz dostali do mierneho tlaku, ich 2 strely ale dokázali domáci zblokovať a už majú puk v moci.
     
    49:50
    Števuliak za hostí dostal puk do útoku, viac ale nevymyslel.
     
    50:20
    Prešov sa snaží, ale aj napriek tomu nevie v útoku teraz vytvoriť žiadnu akciu.
     
    50:52
    Prešov dal gól!
    Je vyrovnané, s pukom si nakorčuľoval pred pravý kruh VILIAM KNAP a strelou švihom do rohu bránky sa presadil! Ukážková akcia.

    Asistencie: Kristián Horvát, Boris Ružička
     
    51:30
    Halás sa dostal s pukom do útoku, kde ale nezavinene padá a tak sa dostávajú k puku hostia.
     
    51:40
    Nahodený puk Liptákov brankár Marton chytá a hru prerušuje.
     
    52:00
    Krempaský mohol ísť sám na bránku, rýchlu prihrávku ale nespracoval. Škoda pre Prešov.
     
    52:15
    Leskovjanský šiel na druhej strane na bránku, jeho strela švihom ide ale nad bránku.
     
    52:35
    Hostia točia puk v útoku, Bakoš strieľal nakoniec od modrej a Marton schoval puk do svojej moci! Prešov ženú dopredu už aj diváci.
     
    53:20
    Hostia iba nahodili puk, Prešov sa snaží založiť útok, aktívnejší sú teraz ale hostia.
     
    54:00
    To bola šanca! Prvú strelu Liptákov Marton vyrazil tým, že si ľahol na ľad, okolo neho ale Michal Školiak prešiel a mal prázdnu bránku, na jej obvod si ale ľahá Ejem a zachraňuje pred gólom! Obetavosť domácich!
     
    54:40
    Konečne je aj Prešov v útočnom pásme, dlho ale puk neudržal.
     
    55:00
    Liptovský Mikuláš mieša za vlastnou bránou puk a ide do útoku.
     
    55:20
    Tam sa ale nedostal, puk získali domáci, Halas šiel proti obrancovi, no v súboji 1 na 1 neuspel.
     
    55:50
    Pred bránku dostal puk Sabol, bekhendom ale míňa tesne bránku hostí!
     
    56:04
    Uvidíme dve vylúčenia hostí naraz. Oddychový čas Liptákov. Vylúčený je Tomáš Špila a Ján Holiga za podrazenie.
     
    56:04
    Uvidíme presilovku 5 na 3!
     
    56:20
    Od modrej páli Malina, jeho strelu Hollý vyráža betónom, Sabol nedorazil a zlou prihrávkou dostáva Prešov von z útoku.
     
    56:50
    Prešov kombinuje! Tyčka po strele Ejema od modrej, Prešov ostáva v pásme a točí puk.
     
    57:00
    A ďalšia tyčka, tentokrát horná zastavila strelu Malinu! Riadna smola na hokejkách domácich.
     
    57:15
    Ejemova strela je zblokovaná a hostia vyhodili puk.
     
    57:40
    Po prihrávke z medzikruhov do strany na Sabola mieri puk iba do Hollého betónu!
     
    58:04
    Hostia v plnom počte.
     
    58:30
    Domáci nahodili puk, kde ho zobrali ale hostia a ženú sa do útoku.
     
    58:45
    V útoku sa ale Liptáci nepresadili a idú od Hollého znova.
     
    59:00
    A teraz sa hostia nedostali do pásma, keďže bolo zakázané uvoľnenie.
     
    59:15
    Sabol zachytil prihrávku súpera, no pokazil tú svoju prihrávku do útoku.
     
    59:25
    Podsedlý po buly za bránkou zamiešal puk, dostal sa pred ňu ale jeho prízemnou strelou Hollého neprekvapil.
     
    59:40
    Domácich teraz zastavilo zakázané uvoľnenie v útočnej snahe.
     
    59:55
    Obrovská šanca Liptovského Mikuláša, ktorý 5 sekúnd pred koncom nastrelil tyčku po strele Bartíka od modrej!
     
    59:57
    Devečka ale oslabuje svoj tím. Liptovský Mikuláš sa bude brániť, keď sa Tomáš Devečka previnil podrazením.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:15
    Halás ide do útoku, cez koleno ale padá, no nebude sa vylučovať.
     
    60:30
    Domáci Malina si nakorčuľoval po prihrávke medzi kruhy a delovkou míňa tesne bránu.
     
    60:45
    Ďalšia šanca, Sabol strieľal z kruhu, jeho strela je zrazený a Kohutiar nedoráža razantne.
     
    61:15
    Prokop strieľal po prihrávke Ejema z kruhu, jeho delovku Hollý vyráža, puk je pred prázdnou bránkou, kde už sa natláčajú domáci, no hostia puk upratali k Hollému a hra sa prerušuje.
     
    61:45
    Znova pri prihrávke od Ejema strieľa rovnako z kruhu Prokop a ten trafia do hlavy Hollému! Ten je otrasený, ale dvíha sa a bude hrať ďalej.
     
    61:55
    Liptáci dokázali vyhodiť puk a pomaličky sa končí presilovka.
     
    62:00
    Hostia v plnom počte.
     
    62:20
    Roháč dostáva puk do útoku pred Martona, ten pred ním radšej hru prerušil.
     
    62:35
    Kivader sa dostal do pásma a medzi kruhy prihráva na Tkáča, ktorý si ešte urobil krok a vypálil! Jeho strelu chytá Hollý do lapačky.
     
    62:50
    Hostia sa dostali do útoku iba nakrátko a zbierajú puk na vlastnej polovici.
     
    63:20
    Bartík sa ale dostáva k puku a vypálil spred kruhu na bránku Prešova. Jeho strela je zblokovaná a končí na mantineli.
     
    63:45
    Po chybe domácich v útoku sa dostal do útoku Mikuláš, jeho strela ale ide dosť vedľa.
     
    64:05
    Krempaský dobiehal nahodený puk za bránku Liptákov, kde ho ale nevybojoval.
     
    64:35
    Domáci točia puk za bránkou a akoby čakali už na nájazdy.
     
    64:45
    Až teraz sa pokúsili o útok, ktorý ale končí ofsajdom.
     
    64:57
    Domáci odvracajú prihrávku do útoku a uvidíme teda nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Potlesk pre rolbára, ktorý na tretíkrát konečne zalial ľad vodou pred bránkou.
     
    Začínať bude Prešov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    0:0
    Pôjde na to jediný Čech v tíme Prešova, Jakub Fusek. Ten miešal puk no nakoniec to prekombinoval, brankár mu hokejkou puk vyráža.
     
    0:1
    Poliaček to skúsil jednoducho, prišiel pred brankára, vystrelil a dáva gól.
     
    0:1
    Krempaský si spravil šťahovačku na Hollého, ktorý ale dobre vložil betón do jeho strely.
     
    0:1
    Devečka skúsil blafák, ktorý ale Marton chytá betónom.
     
    0:1
    Prokop na strane Prešova to skúsil medzi betóny, čo ale Hollý vystihol.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHK 32 Liptovský Mikuláš.
    FRANTIŠEK POLIAČEK rozhodol v nájazdoch a vybojoval pre Mikuláš 2 body.
     
    Koniec zápasu. (19:27:29)

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 46. Halás (Kohutiar), 51. Knap (Horvát, Ružička) – 13. Lištiak (Leskovjanský), 44. Piatka (Špila), rozh. náj. Poliaček


    HC Prešov 07: Marton (Kmeť) – Malina, Tkáč, Slávik, Ejem, Ružička, Ivančo "A", Tartaľ, Guntáš – Kohutiar, Sabol "A", Halás – Krempaský, Prokop "C", Podsedlý – Kivader, Knap, Horvát – Fusek, Chalupa, Renčok
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Duchoň) – Bakoš, Devečka, Holiga, Špila "A", Nitriansky, M. Školiak, Janči, Mezovský – Kuric "C", Broska, Bartík "A" – Vartovník, Piatka, Roháč – Leskovjanský, Matejka, Poliaček – Števuliak, Lištiak, Janček

    Rozhodčí: Krist – Tornay, Riš
    bahis siteleri