Carolina – Toronto 6:1 (kon.) | Buffalo – Florida 1:2 (0:1 po s.n.) | New Jersey – Dallas 1:0 (kon.)
Tampa – Washington 3:4 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:4 (kon.) | Calgary – St. Louis 0:5 (kon.)
Arizona – Minnesota 1:4 (kon.) | San Jose – Detroit 4:1 (kon.) | Los Angeles – Boston 4:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
St. Louis Blues
Pátek 10.01.2014, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Muži oblékající dres s logem noty na prsou mohou být zatím právem hrdi na své barvy. Tým kolem slovenského brankáře Jaroslava Haláka zažívá úspěšnou první polovinu základní části NHL. Během posledních dnů se Bluesmani dokázali vyšplhat až na skvělou třetí příčku v Západní konferenci, lepší už jsou pouze Chicago Blackhwaks a Anaheim Ducks. Ale i Černé jestráby s Kačery může brzy St. Louis přeskočit. Ve své Centrální divizi patří modrožlutým celkem druhé místo. Zajímavostí je, že Blues naposledy prohráli právě se svým následujícím soupeřem, tedy 23. prosince loňského roku.

    Týmové statistiky drží ve svých rukou ještě stále překvapení hlavně prvních týdnů letošní sezóny Alexander Steen (24 + 14). Talentovaný Švéd má ale v zádech svého spoluhráče T.J. Oshieho (8 + 29) nebo také produktivního Davida Backese (17 + 16). Mezi beky si bodově doposud nejlépe v St. Louis vedl Kevin Shattenkirk (6 + 25). Ten byl díky své parádní hře nominován na Olympijské hry do Soči. Prostor v brankovišti zaobírají Brian Elliott a Slovák Jaroslav Halák.
     
    CALGARY FLAMES

    Mužstvo z kanandského města Calgary potřebuje nějaký impuls, který jej popožene směrem dopředu k lepším výsledkům. Zatím totiž "Plamenové" nezažívají ideální ročník, co se nasbíraných bodů do tabulky týče. Patří jim předposlední místo Západní konference, když mají náskok na nejhorší klub Edmonton Oilers tři body. V Pacifické divizi je situace velice podobná, také tam zaujímají Flames pozici předposlední. Calgary předchozí utkání odehrálo na ledě Phoenixu a Coyotům podlehlo v poměru 6:0.

    Český útočník Jíři Hudler (12 + 23) se sice nedostal na soupisku Aloise Hadamczika pro Olympijské hry v Soči, ale stále vede kanadské bodování svého týmu. Ve skórování a nahrávkách mu aktivně pomáhá centr Mike Cammalleri (13 + 8) a Sean Monahan (12 + 6). Z obránců se dopředu aktivně ubírá zejména Mark Giordano (5 + 13). Tento fakt se stal už tak trochu tradicí. Třem červeným tyčím Calgary Flames panuje Švýcar Reto Berra a Fin Karri Rämö.
     
    Vzájemné zápasy

    Flames a Blues se naposledy v této sezóně potkali 23. prosince roku 2013. Hrálo se i tenkrát v hale Scotiabank Saddledome a Calgary Flames si zajístili vítězství díky úspěchu v samostatných nájezdech.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (12 + 23)
    Ladislav Šmíd (CGY) (1 + 2)
    Vladimír Sobotka (STL) (6 + 16)
    Roman Polák (STL) (3 + 4)
    Dmitrij Jaškin (STL) (1 + 0)
    Jaroslav Halák (STL) (úspěšnost 90.66%)
     
    Vítejte u dalšího přenosu utkání z National Hockey League. Tentokrát budeme sledovat souboj týmů z opačných konců tabulky Západní konference. Mezi mantinely v Kanadě se střetnou Calgary Flames a St. Louis Blues.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Rämö – Giordano, Brodie, Wideman, Šmíd, O'Brien, Butler – Stempniak, Backlund, Cammalleri – Hudler, Monahan, Byron – Bouma, Stajan, Galiardi – McGratta, Colborne, Westgarth

    St. Louis Blues: Halák – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Leopold, Cole – Oshie, Backes, Schwartz – Tarasenko, Berglund, Sobotka – Stewart, Roy, Päajarvi – Reaves, Lapierre, Morrow.
     
    V brance domácích Calgary dnes nastoupí finský gólman Kari Ramo, zatímco na straně hostujícího celku ze St. Louis se mezi třemi tyčemi přestaví Slovák Jaroslav Halák.
     
    Hráči obou týmů jsou již na ledě a za několik okamžiků se sjedou ve středovém kruhu na vhazování. Nebude dlouho trvat a zápas začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Hned po vhazování se dopředu s pukem vrhli hokejisté St. Louis Blues, ale nakonec touš ztratili a rozehrával brankář Ramo.
     
    00:38
    V první větší příležitosti hostující Tarasenko, jenž střelou zápětím na pravém kruhu těsně míjí horní tyčku. Karri Ramo zasahovat v tomto případě ani nemusel.
     
    01:26
    Přehazování touše z jedné strany na druhou se nyní na ledě stalo alespoň na chvíli tradicí. Ani jeden z celků se nemůže trvale usadit v pásmu soupeře.
     
    02:16
    Už ale hrají Calgary Flames, Colborne dostal kotouč na hokejku kousek za modrou útočnou čárou a přověřil připravenost lapačky Jaroslava Haláka.
     
    02:35
    Zdálo se už, že by se domácí mohli dostat do dalšího zajímavého zakončení hned vzápětí, jenže po špatné roezhrávce jim je odpískáno postavená mimo hru.
     
    03:03
    Jiří Hudler měl velice výhodnou pozice k zakončení, když se mu skoro samotnému povedlo unikat. Se zakončením už to tak slavné nebylo, nakonec hrají Bluesmani.
     
    03:50
    Hostující obránce Peitrangelo a jeho střela končí na zadním mantinelu, následně ještě z dojetého kotouče zkoušel střílet Sobotka. Ani on nevystačil na zatím připraveného Karriho Rama.
     
    04:25
    Neuběhlo ani pět minut z první třetiny a už vidím první vyloučen, dvě minuty dostane domácí hráč. Konkrétně se jedná o Lee Stempniaka (CGY), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    04:57
    Hostující klub sice začal přesilovou hru s pukem na svých holích, ale příliš dlouho se v útočné třetině neudržel. Nakonec o pásmo pořchází a k tomu je odpískán ofsajd pro Blues.
     
    05:45
    Po návratu zpět před finského brnakáře v brance Calgary zakončoval obránce Bouwmeester, ani on ale neměl tak dobrou pozici pro zakončení, aby skóroval.
     
    06:04
    Další střela od modré, zejména beci v bílých dresech zatím dělají Flames problémy v oslabení, avšak Ramo odolává. Navíc za několik vteřin se na led vrátí vyloučený Lee Stempniak.
     
    06:38
    Domácí celek přežil první oslabení a může zase myslet na hru dopředu. St. Louis se ale očividně nebude chtít z útočně započaté třetiny nechat rozhodit.
     
    07:14
    Calgary si příliš dlouho v plném počtu mužů na ledě nezahrálo. Uběhlo jen pár vteřin a za katr míří další hokejista Plamenů. Tentokrát to je Dennies Wideman (CGY), jenž fauloval krosčekem. Druhá přesilová hra pro St. Louis Blues.
     
    07:33
    Opět aktivní začátek hostující početní výhody a také v tomto případě na svém místě včas připravený gólman Ramo. Zatím drží svůj tým nad vodou s bezbrankovým výsledkem.
     
    07:50
    Netrvá ovšem dlouho a domácí vyhazují přes všechny čáry až k brance Jaroslava Haláka.
     
    08:19
    Když už se hokejisté s notou na dresu propracovali až za modrou čáru, hra je přerušena. Jednalo se o postavení mimo hru.
     
    08:38
    Po delší době byla vyslání přesilovková střela, Blues nahráli kotouč přímo na hůl Schwartze, který provětral Ramovi Betony.
     
    09:02
    Hned následuje další zákrok pro gólmana Calgary Flames, nyní vytáhl zpoza změti těl před svou svatyní hbitou lapačku.
     
    09:32
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Už se sice hrálo v plném počtu hráčů na ledě, ale hostující Blues jdou do vedení. Calgary nezvládlo situaci za vlastní brankou, nechalo soupeře příliš dlouho u kotouče a pramení z toho dnešní úvodní gól. Krásnou nahrávku právě z místa za brankou dostal od Dereka Roye přímo na hůl do brankoviště CHRIS STEWART. Ten už nedal Ramovi příliš možností na zákrok. Asistence: Derek Roy, Brenden Morrow.
     
    10:13
    I nadále zůstávají hokejisté ze St. Louis Blues u puku a také v útočném pásmu. Flames se zatím nemohou dostat z uzavření před vlastním brankářem.
     
    11:25
    Hra se nyní přesunuje ze strany na stranu, více možností ale mají znovu hosté.
     
    11:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tohle začíná být hodně nepříjemné pro Calgary Flames. Netrvá dlouho a hosté odskakují ve skóre už na rozdíl dvou branek. Akce, která přišla jako blesk z čistého nebe, očividně překvapila finského gólmana v domácí brance. VLADIMÍR SOBOTKA měl na pravém kruhu u mantinelu krásně připravený kus černé gumy ke střele. Situaci vyhodnotil jako vhodnou k zakončení a střelou zápěstím zvyšuje na 2:0 pro svůj tým. Asistence: Barret Jackman, Jaroslav Halák.
     
    11:56
    Zatím se Flames jen těžko zvedají z rychlé studené sprchy v podobě dvou inkasovaných branek, znovu hrají převážně hosté.
     
    12:54
    Na chvíli se sice Plamenové zmocinili kotouče před Halákem, k zakončení ovšem nakonec nedošlo. A tak mohou hrát vepředu Blues.
     
    13:11
    Jenže nyní ani hosté neměli příliš štěstí, puk končí po odrazu od jednoho z hokejistů za mantinelem. Přerušuje se a následuje komerční pauza.
     
    13:26
    Šmíd a Wideman se hned po vhazování pokusili dostat pryž mimo dosah svého brankáře. To se jim nakonec povedlo, ale znovu je hra po pár vteřinách přerušena.
     
    13:41
    První početní výhoda v zápase také pro Flames. Ještě, než se strhla mela u hrazení, fauloval hráč Blues Lapierre (STL). Inkasuje od rozhodčího hned čtyři minuty za hrubost.
     
    14:35
    Hosté ale zvládají své úvodní oslabení zatím bravurně. Už podruhé v řadě okamžitě dostali puk ze svého pásma a Calgary se ještě nedostalo k zakončení.
     
    15:16
    A znovu stejná situace. Domácí střídačce dnes zatím nevychází vůbec nic, početní výhoda není výjimkou.
     
    15:46
    Polovina z dlouhé přesilovka pět na čtyři pro Calgary už je pryč a Jaroslav Halák ještě nemusel vytáhnout jediný zákrok, Flames jsou jako opaření.
     
    16:17
    Až nyní slovenský gólman vyráží kus černé gumy do rohu svým pravým betonem. Flames se na chvíli v pásmu usazují.
     
    17:13
    Necelá půlminuta zbývá do návratu Lapierreho na led, trenér na hostující střídačce zatím může být spokojen s bráněním jeho tým, další vyhození přes všechny čáry.
     
    17:53
    Už je St. Louis Blues v plném počtu. Hned při hře pět na pět následoval útok mužů v bílých dresech. Karri Ramo zasahuje a přichází reklamní přestávka.
     
    18:12
    Domácí určitě budou chtít, aby první třetina co nejdříve skončila. Znovu pouze poslali kotouč z obrany do střední třetiny.
     
    18:56
    Na modré čáře zkoušel kombinovat mezi dvě protihráči hokejista Calgary Bouma, jenže jeho pokus o útočnou akci zastavuje postavení mimo hru.
     
    19:15
    Poslední třičtvrtě minuta první třetině začíná za brankou Karriho Rama, Plamenové následně alespoň dostávají puk do středního pásma.
     
    19:48
    Ještě jedna střela Shattenkirtka v úvodní periodě a víc už se toho nejspíš nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině zápasu mezi Calgary a St. Louis Blues jsme viděli dvě branky. Oba dvě dali hosté a dá se rozhodně říci, že zaslouženě vedou. Zatím totiž ovládají hru na ledě ve všech směrech.
     
    Střely na branku v první třetině

    Calgary Flames: 6

    St. Louis Blues: 12
     
    Za několik momentů začne druhá třetina dnešního utkání. Blues do vkročí s dobrým náskokem v podobě dvou vstřelených branek. Nutno říci, že zasloužených branek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Hrálo se po vhazování ve středovém kruhu pouze šest vteřin, hned potom leté kotouč z holí Blues až na zakázané uvolnění.
     
    20:12
    Vzápětí T.J. Brodie prověřuje v útočném pásmu Jaroslava Haláka střelou od modré čáry. Slovenský gólman zasahuje v rozkleku.
     
    20:40
    Už se dopředu aktivně hnal střelec dnešní druhé branky Vladimír Sobotka. Bojovný Čech ale ještě před vystřelením kotouče na branku o puk přichází.
     
    21:13
    Situace z první třetiny jakoby byla zase zpět. Hosté okupují útočné pásmo a nedávají soupeři příliš možností.
     
    21:27
    Nyní ale mohlo být všechno jinak! Asi zatím najvětší šance domácího výběru v dnešním zápase. Mike Cammalleri uháněl v přečíslení dva ne jednoho se Stempniakem, který ale Haláka nepřekonal!
     
    21:32
    Vyloučení pro St. Louis Blues. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává hostující Barret Jackman (STL).
     
    22:15
    Calgary nezačalo svou početní výhodu vůbec špatně, dokonce poslalo puk na Halákovu branku. Nakonec ale končí na horní části svatyně Blues.
     
    22:58
    Monahan v dobré pozici pro zakončení. Jaroslav Halák se ale ještě stihl přemístit k pravé tyči a jeho kvalitní příležitost zastavuje.
     
    23:25
    Mark Giordano poslal na úplně volného Jiřího Hudlera, ten následně trefuje tyč soupeřovy branky!
     
    23:41
    Oddechový čas pro hosty.
     
    23:52
    Flames vyhráli další vhazování v útočném pásmu a chtěli potvrdit svou aktivitu během posledních vteřin. Hra se ale vzápětí přerušuje a čeká se na další buly.
     
    24:09
    Už hrají hosté v plném počtu hráčů na ledě. Obránce Bouwmeester to okamžitě dává znát, když vysílá jedovatou střelu zápěstím těsně za modrou čárou.
     
    24:48
    Předchozí přesilová hra dodala Calgary Flames očividně sebevědomí. Domácí totiž začali střílet a nebojí se jít i do zakončení z dorážky. Halák má práci.
     
    25:30
    Stempniak v dalším rychlém výpadu střílel z pravého kruhu, tentokrát ovšem zařízení Bluesmanů netrefuje vůbec přesně.
     
    26:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Veliká smůla pro výběr Flames. Domácí se totiž už zdařile dostávali do možností před brankou soupeře, i přes tento fakt následně inkasují. Blues se přesunuli s kotoučem do útočné třetiny a útočník Vladimír Tarasenko vymyslel skvělé zakončení pro svého spoluhráče. Na levé straně totiž stál úplně volný IAN COLE. Dostal pryž na hůl tak, že zakončoval prakticky do prázdné branky. Zklamaný výraz brankáře domácích mluví za vše. Asistence: Vladimír Tarasenko.
     
    27:04
    Vhazování ve středovím kruhu vyhráli Plamenové, poslali kotouč směrem k modré útočné čáře, tam jej ale okamžitě mají ve svých rukou Blues.
     
    27:29
    Po střele Boumy musel Jaroslav Halák zasahovat a dokonce přidržet kotouč. Zatím ovšem odolává a drží svému týmu čisté konto.
     
    27:58
    Za brankou s kotoučem na hokejkách hraje St. Louis. Útočníci v bílých trikotech znovu aktivně napadají a nedávají soupeři příliš možností dostat se k puku.
     
    28:48
    Snížit skóre dostávají domácí Flames v přesilové hře, která bude následovat. Brenden Morrow (STL) totiž dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za sekání.
     
    29:22
    Domácí oblíbenci hned získali na začátku přesilovky kotouč na své hole a Stempniaka dokonce ohrozil Haláka. Ten ale pohotově zasahuje betony.
     
    29:54
    Slovenský strážce svatyně zastavuje také pokus Marka Giordana od modré čáry, hned poté se kus černé gumy odrazil až na domácí střídačku.
     
    30:33
    Probíhá už jen závěr přesilovky Calgary, Jaroslav Halák ale musel po letícím puku od modré čáry do rozkleku. Tohle mu ovšem zatím problémy rozhodně nedělá.
     
    30:59
    Již se hraje při plném počtu mužů na ledě, Jiří Hudler ještě prověřuje z pravé strany připravenost Haláka. Ten se rychle přesunul zpátky ke své tyčce.
     
    31:34
    Flames opět útočí, ale také v tomto případě zatím bez výsledku. Následuje komerční přetávka a hned po ní bude hokej pokračovat.
     
    31:45
    Po následné akci domácí odpískán ofsajd. Calgary ale ve druhé třetina skoro až neuvěřitelně zvedlo svou střeleckou aktivitu. V tuto chvíli dokonce v počtu zakončení na branku vede.
     
    32:12
    Kotouč končí v ochranné síti poté, co se po levé straně vydali samotný Vladimír Tarasenko. Střílel hned přes tři hokejisty v červeném dresu.
     
    32:42
    Hosté zase na chvíli dokázali otupit mírný tlak Calgary a obtáčí svatyni Karriho Rama. Zatím poslední zakončení letělo z hole Paajarviho.
     
    33:29
    Zdá se, že by se mohlo začít hrát hodně ze strany na stranu. Kus černé gumy totiž létá po ledě tam a zpátky a zatím se jej nemůže nikdo zmocnit.
     
    34:34
    Tři útoční Calgary Flames nabírali směr branka Jaroslava Haláka. Avšak ani jeden z nich se ke střele nebo alespoň další nahrávce nedostal.
     
    35:05
    Při následné akci přes modrou čáru zastavuje muže v červených trikotech ofsajd. Necelých pět minut před koncem druhé části přichází komerční pauza.
     
    35:16
    Hned po vhazování jsou domácí před brankou, kotouč se odrazil za brankou od mantinelu a jeden z obránců Flames střílel z otočky. Halák měl co dělat, aby touš zastavil.
     
    35:58
    Už hrají na území soupeře Blues. Jejích počínaní ale dlouho netrvalo, dva domácí beci si veděli rady s napádáním soupeřů u hrazení.
     
    36:44
    Odehrálo se buly ve středním pásmu a hned po něm se bude vylučovat. Oshie (STL) podrazil soupeře a právem za tento zákrok dostává dvě minuty. Přesilovka pro Calgary Flames.
     
    37:10
    Jenže domácí nezačali svou početní výhodu vůbec dobře, do úniku se dokonce ve vlastním oslabení dostal hostující Schwartz! Bekhendem ovšem na gólmana Flames nestačil.
     
    37:54
    Teď už byli Flames před brankou soupeře, ale hned jak dostali Blues puk na své hole, vyhazují přes všechny čáry.
     
    28:36
    Fanoušků se příliš nelíbí hra jejich týmů. Poslední vteřin z přesilové hry a domácí v ní prakticky nic nevymysleli. Naopak, spíše ohrozili vlastní branku.
     
    39:11
    Kotouč končí mimo hrací plochu, bude přerušená a hra s vhazování proběhne ve střední třetině.
     
    39:42
    Těsně před koncem prostřední periody zamíří naopak na trestnou lavici hráč Calgary Flames. Na začátku třetí části tedy čeká přesilovka Blues. Matt Stajan (CGY) vyloučen za držení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla jedinou branku a k nelibosti domácí i třetí zásah dnešního zápasu skončil v jejich síti. Střely na zařízení se sice během druhé dvacetiminutovky vyrovnali, ale na góly to Calgary nestačí.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Calgary Flames: 15

    St. Louis Blues: 10
     
    Na pořadí je třetí třetina. Pokud chce domácí Calgary v dnešním utkání bodovat, bude muset minimálně vyrovnat. Za současného herního rozpoložení se ale nejedná o lehký úkol.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hosté začínají třetí třetinu zbytkem přesilové hry, ale Calgary se hned osvobozuje a vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    41:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přichází gól, který možná ještě více napovídá o budoucím vítězi dnešního utkání. Blues už totiž vedou rozdílem čytř gólů. Ačkoli se oslabení Flames blížilo ke své konečné fázi, gólman Ramo ještě inkasuje. Puk se právě před brankářem Calgary ještě odrazil a zamířil přímo do jeho sítě. ALEX PIETRANGELO byl tím, kdo se puku dotkl jako poslední. Asistence: Kevin Shattenkirk
     
    41:57
    Návíc čeká domácí výběr hned další oslabení. Kevin Westgarth (CGY) se provinil hrubostí a za tento prohřešek dostává dvě minuty. Znovu přesilová hra pro Blues.
     
    42:37
    Calgary se ale osvobozuje a posílá puk za branku Jaroslava Haláka. Tam už s ním pracují obránci St. Louis.
     
    43:32
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho nemuseli čekat hostující hráči na svou další radost. Skóre naskakuje zase o jednu cifru výše a Bluesmani si tvoří hodně výhodnou pozici pro zbytek třetí třetiny. Hned po vhazování našel na pravé straně volného VLADIMÍRA TARASENKA krásnou přihrávkou Jordan Leopold. Tarasenko poté krásně trefil polovinu odkyté branky soupeře. Asistence: Jordan Leopolod, Vladimír Sobotka.
     
    44:31
    Jakoby St. Louis smazalo soupeře z ledu. Hosté znovu útočí a Ramo musí dávat pozor, aby do jeho sítě neprošel další puk.
     
    45:02
    Pietrangelo přebral puk od volného Davida Backese. Obránce Bluesmanů ale ještě počkal se střelou, což nakonec jeho tým stálo útočné pásmo.
     
    45:52
    U hrazení se při dalším přerušení hry strhl chumel a taková menší mela. Nakonec se to neobejde bez trestů. Dvě minuty dostávají domácí Matt Stajan (CGY) za hrubost a také hostující Kevin Shattenkirk (STL). Taktéž za hrubost.
     
    47:24
    Zajímavá šance pro Mike Cammalleriho v brankovišti Jaroslava Haláka. Slovenský gólman ale zatím úspěšně kráčí za ziskem čistého konta.
     
    48:13
    Dlouhý pas hostujícímu týmu vyšel tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Žádná další větší šance už se ale nekonala.
     
    49:06
    Calgary se stále zdá více a více odevzdané, i když za současného stavu se to dá pochopit. Hrají převážně Blues. Ale ti dobře ví, že už nikam spěchat nemusí.
     
    50:11
    Obránci v bílých dresech založili další akci směrem do útoku, avšak tentokráte jejich snažení vyšlo naprázdno. Dopředu mohou domácí.
     
    51:08
    Na přesilovou hru se hned po reklamní pauze mohou těšit hokejisté St. Louis Blues. Dennie Wideman (CGY) totiž dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    51:45
    Blues nezačali své počínání během přesilovky špatně, ale po první střele se puk odráží k červeným mužům a ti posílají kotouč až k Jaroslavu Halákovi.
     
    52:17
    A další vyhození. Když už nemohou domácí nijak zaútočit, jeliko hrají oslabení, alespoň drží kotouč co nejdále od své svatyně. Zatím se jim to daří dobře.
     
    52:58
    Tohle už byla daleko zajímavější situace pro Davida Backese. Ale ani on nevyužívá přesilovou hru a trefuje pouze betony Karriho Rama.
     
    53:16
    Hra je přerušena ve středním pásmu. Po reklamní pauze se bude vhazovat právě v neutrální zóně.
     
    53:39
    Také po konci vlastní přesilové hry obsazují útočníci St. Louis pásmo soupeře. Sice nemají vyložené šance, ale to je za stavu 5:0 rozhodně mrzet nemusí.
     
    54:32
    Oshie nastřelil puk z pravého kruhu a jenom výborný zákrok brankáře Calgary Flames zastavil kotouč ještě před brankovou čarou!
     
    55:22
    Možnost na vstřelení alespoň jedné branky pro domácí hráče. Chris Stewart (STL) už odjíždí za katr odpykat dvě minuty, které dostal uděleny za držení.
     
    55:35
    Domácí sice drží kus černé gumy, následně střílející Jiřá Hudler ovšem netrefil přesně branku Haláka.
     
    56:04
    Ještě pořád Blues v sevření kolem vlastního gólmana. Mike Cammalleri byl posledním kdo se dotkl puku, ještě než jej ve své výstroji schoval brankář hostů.
     
    56:16
    Opět jistý Halák. Slovenský gólman absolutně bere veškeré naděje z holí střelců soupeře. Ti si na něm úplně vylamují zuby.
     
    56:58
    Stále stejný probíhající přesilové hry Calgary – málo střel. Když už se dostanou domácí k puku v útočné třetině, nedokáží situace využít dostatečně.
     
    57:24
    Nyní už navíc hrají také hosté v plném počtu a ubránili celkem v klidu své další dnešní oslabení.
     
    58:06
    Stempniak napadá kotouč u mantinelu a zápasí o něj, není mu to nic platné. Hosté vyhazují od své branky alespoň do středního pásma.
     
    58:47
    Rozhodčí v průběhu dnešního duelu s vyloučením rozhodne nešetří. Za plexisklo odjíždí další hokejista, tentokrát domácí. Dvě minuty za krosček odpyká Brian McGrattan (CGY).
     
    59:10
    Začala poslední minuta třetí třetiny a zcela určitě také zápasu. Hosté hrají s pukem v útočném pásmu.
     
    59:33
    Calgary Flames ale další branku nepřipouští a v oslabení vyhazují přes všechny čáry až k Halákovi.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas v kanadském městě Calgary končí poměrně jasný výsledkem 0:5. Hosté ze St. Louis rozhodli o svém bodovém zisku už v průběhu první třetiny a zasloužene vítězí. To i přes fakt, že domácí dnes vyslali více střel na branku. Nebylo jim to nic platné, když nedali ani gól.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (0 + 0), 6 střel, čas na ledě: 20:30
    Ladislav Šmíd (CGY) (0 + 0, ), 0 střel, čas na ledě: 16:15
    Vladimír Sobotka (STL) (1 + 1), 2 střely, čas na ledě: 18:40
    Jaroslav Halák (STL) (33 zásahů)
     
    Tři hvězdy utkání

    Jaroslav Halák (STL) (33 zákroků)
    Vladimír Tarasenko (STL) (1+1)
    Mark Giordano (CGY) (0 + 0) (05:39:07)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Stewart (Roy, Morrow), 12. Sobotka (Jackman, Halák), 27. Cole (Tarasenko), 42. Pietrangelo (Shattenkirk), 44. Tarasenko (Leopold, Sobotka)


    Calgary Flames: Rämö – Giordano, Brodie, Wideman, Šmíd, O'Brien, Butler – Stempniak, Backlund, Cammalleri – Hudler, Monahan, Byron – Bouma, Stajan, Galiardi – McGratta, Colborne, Westgarth
    St. Louis Blues: Halák – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Leopold, Cole – Oshie, Backes, Schwartz – Tarasenko, Berglund, Sobotka – Stewart, Roy, Päajarvi – Reaves, Lapierre, Morrow

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Brad Watson – Derek Nansen, Mark Wheler

    Diváci: 19289
    bahis siteleri