Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakousko 6:0 (kon.)
Norsko – Finsko 1:6 (kon.)
konec
Švédsko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Švýcarsko
Pátek 14.02.2014, 13:35 • Velký ledový palác (12 000) • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:51
    Martin Plüss mohl vyrovnat! Brunnerova střela se odrazila od Lundqvista do prostoru, kam si najížděl právě Plüss, ale puk mu přeskočil hokejku!
     
    59:20
    Alexander Steen mohl rozhodnout, prázdnou branku však ale nedokázal trefit.
     
    59:03
    Reto Berra jde ven z branky!
     
    54:40
    Rozhodčí se teď trochu unáhlil, Lundwvist si totiž nebyl jistý tím, zda má kotouč. A opravdu ho také neměl ve svém držení, měl štěstí, že ho jistil jeden z obránců.
     
    52:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je tu první branka utkání! Erik Karlsson vzal puk na svou hůl, přejel s ním přes modrou čáru a od mantinelu jej nahodil na brankáře Berru. Ten měl před sebou dva hráče, proto kotouč nepřikryl pod svou rukavici. Toho využil DANIEL ALFREDSSON, který přispěchal do brankoviště a puk pohodlně dostal za čáru. Asistence: Erik Karlsson, Patrik Berglund.
     
    45:57
    Karlssonova nabídla pro Berglunda byla vynikající. Druhý jmenovaný stačil do kotouče lehce strčit svou hůl, ovšem i Berra se v dnešním utkání překonává.
     
    45:31
    Yannick Weber (SUI) dostává dvě minuty za držení Daniela Sedina. Švédové dobrých patnáct vteřin hráli ve výhodě, branka se jim však vstřelit nepodařila. Podaří se jim to nyní v početní výhodě?
     
    42:02
    Lundqvist nevědel, kde má puk! Když už se zdálo, že se Švédové konečně osvobodí, zachytil puk na modré čáře obránce Streit, který kotouč nahodil před branku, kde jej tečoval Brunner. Švédský brankář stále nepřekonán.
     
    41:18
    A je tu příležitost pro hráče helvéstkého kříže. Na trestnou lavici totiž putuje bránce Tre Kronor Jonathan Ericsson (SWE).
     
    27:38
    Pár vteřin po vhození buly mohla být tato početní výhoda využita. Alfredssonova rána se ale odrazila pouze od tyče!
     
    27:33
    Švédsko si zahraje druhou přesilovku v utkání. Na trestnou lavici usedl Reto Suri (SUI), který dostal trest dvou minut za zdržování hry.
     
    25:23
    Tak tohle byla zatím největší šance Švédů v tomto utkání! Berglund si dokázal najít před brankou přihrávku zpoza branky, hráč St. Louis Blues ale napálil puk jen do připravené lapačky Reta Berry!
     
    17:33
    Velmi dobrou ránou se z levého kruhu prezentoval Weber, jeho dělovka ale jen tak tak minula levou tyču Lundqvistovy branky.
     
    16:25
    Nemohlo to už dopadnout jinak, než vyloučením jednoho ze Švédů. Nedovoleným zákrokem si pomohl Jimmie Ericsson (SWE).
     
    07:36
    Denis Hollenstein (SUI) se ale na konci svého střídání provinil zbytečným faulem ve středním pásmu, kterým svůj celek oslabuje.
     
    07:20
    Henrik Lundqvist!!! Švédský brankář je zatím jediným hráčem, který dokáže držet se Švýcary krok. Denis Hollenstein měl po odrazu před sebou odrkytou branku, ale gólman, který v NHL hájí barvy NY Rangers, vytáhl fantastický zákrok betonem! Poměr střel je 8:2 pro Švýcary.
     
    03:52
    Švýcaři jsou k neudržení a švédská obrana nestíhá! Wick se prohnal okolo Ekmana-Larssona a jel sám na Lundqvista, toho ale střelou nad vyrážečku nedokázal překonat! Čtvrtá gólovka pro Švýcary hned na začátku utkání!
     
    01:30
    A hokejisté helvétského kříže v další velké šanci! Brunner se dokázal protáhnout okolo dvou obránců, ideální zakončení mu však nedovolil Ekman-Larsson. O chvíli později zaměstnal Henrika Lundqvista Ambühl.
     
    00:50
    Obrovská šance! Niederreiter se dostal až mezi kruhy, kde pálil střelou pouze do Lundqvista, tomu však kotouč vypadl. Nikdo ze Švýcarů ale nedokázal dorazit kotouč za záda brankáře Tre Kronor.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 53. Alfredsson (Karlsson, Berglund)


    Švédsko: Lundqvist (Gustavsson) – Jon. Ericsson, Kronwall (C), Hjalmarsson, Oduya, Karlsson, Ekman-Larsson, Tallinder – Landeskog, Berglund, Steen – Sedin D., Bäckström, Eriksson – Alfredsson, Johansson, Nyquist – Jam. Ericsson, Krüger, Hagelin – Silfverberg.
    Trenér: Pär Mårts.

    Švýcarsko: Berra (Hiller) – Streit, Diaz, Weber, Josi, Blindenbacher, von Gunten, Vauclair, Seger (C) – Wick, Romy, Brunner – Cunti, Suri, Hollenstein – Ambühl, Trachsler, Bieber – Niederreiter, Plüss, Moser.
    Trenér: Sean Simpson.

    Rozhodčí: Leggo (SWE), Šindler (CZE) – Devorski (CAN), Suominen (FIN)

    Diváci: 7 968
    bahis siteleri