Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 2:3 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:3 (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 14.03.2014, 13:00 • ZS Kotlina (Kapacita: 4000) • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Příjemný dobrý den z Kotliny! Po včerejším neúspěšném zápase s pražskou Slavií je zde další domácí souboj pro havlíčkobrodské Rebely. Ti na svém ledě hostí celek HC České Budějovice.

    Je to trošku paradoxní, ale borcům z Kotliny se proti Motoru daří více venku. Tam totiž v prvním zápase zvítězili těsně 4:3 zásluhou dvougólového Viktora Michaličky.
    Doma pak inkasovali regulérní dardu 1:7. Za Českobudějovické to nejvíce "lepilo" Eriku Bahulovi a Jáchymu Kondelíkovi. Havlíčkobrodští si v tomto střetnutí téměř "neškrtli".
    Zatím poslední špíl nabídl drama jak hrom. Broďáci vedli po Veverkově nájezdu 1:0, ale domácím se povedlo na startu třetí části srovnat. V nastaveném čase pak pláchl obraně Motoru Lukáš Beran, jenž rozhodl s konečnou platností o přesunu tří bodů do Kotliny.

    Potvrdí se fakt, že vyhrávají hosté, anebo si Rebelové zapíší do statistik důležitou vzpruhu v podobě tří bodů? Uvidíte jen v našem onaljnu!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – M. Němec, Benák, Vála, Kopic, Lachman, Hrabaň – Hendrych, Kadleček, Donda, Holenda, Petržílek, Beran "A", Vlach, Pilný, Veverka, Březina, Michálek "C", Michalička.
    Trenéři: Milan Kraučuk a Aleš Kraučuk.

    HC České Budějovice: Kotrla (D. Němec) – Švagr, Klusáček, Brabec, Dvořák, Kubeš, Dudáček, Jurka – Pánek "A", Matys, Remiáš "A", Bláha, Vochozka, Pospíšil, Kaisler, Matějka, Bahula "C", Kondelík, Kašper.
    Trenér: Jan Trummer.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Jan Blaha, Jakub Capouch.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Po vhazování ve středovém kruhu se dostal puk k havlíčkobrodskému Jiřímu Benákovi, který chtěl rychle rozehrát, jenže hra je nakonec přerušena, protože jeden z hostů chvíli zůstal ležet na ledě.
     
    00:20
    Hráči bojují o puk ve středním pásmu.
     
    00:30
    Rebelové se nastěhovali do útočného území, kotouč drží v jeho rohu.
     
    00:46
    České Budějovice ale získaly puk a nadechly se k rychlému protiútoku do rozevřené obrany, jenže domácí se stihli včas zformovat a soupeři zakončit nedovolili.
     
    01:15
    Kotouč se odrazil do pravého kruhu na hůl Olivera Pánka, který se okamžitě opřel do puku. Neměl však ani patřičné štěstí, trefil jen oblouk brány u bližší tyčky.
     
    01:36
    Oba týmy se střídají v útočení, ale ani jednomu z nich se nedaří vytvořit si souvislejší tlak nebo přesněji zakončit.
     
    02:07
    Domácí jsou pod tlakem.
     
    02:25
    Kotouč se stále zdržuje v blízkosti brodského gólmana Davida Marka.
     
    02:37
    Dominik Kaisler nakonec zkusil štěstí z vrcholu levého kruhu, jenže jeho rána byla protihráčem sražena a puk po vysokém obloučku skončil jen na zadním plexisklu.
     
    03:00
    Gólman Kotrla musel předvést své umění, ale s nepříliš povedenou střelou ze strany si hravě poradil. Po přerušení hry se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    03:18
    Hosté získali puk do své moci a už se od své brány ženou vpřed.
     
    03:39
    Nakonec je však zastavil hvizd sudího, který odpískal signalizovaný ofsajd.
     
    04:23
    Hraje se dlouho bez přerušení, puk se potuluje především v prostoru kolem středového kruhu.
     
    04:52
    Mladíci z jihočeské metropole sice odrazili soupeřův útok, jenže vzápětí poslali při rozehrávce puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    05:15
    Havlíčkův Brod se teď musí soustředit hlavně na zodpovědné hlídání svých zadních vrátek, protože mladí Jihočeši se drží na dostřel gólmana Marka.
     
    05:36
    Domácí si nechtěli komplikovat situaci a vyhodili na icing.
     
    05:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Jihočechy, Rebelové jdou z první větší šance do vedení! Kotouče se ujal SLAVOMÍR KADLEČEK, sjel si až před gólmana Kotrlu a své velkolepé sólo zakončil přesnou střelou! Bez asistence.
     
    06:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté odpovídají rychlostí blesku, brodská radost ani nestihla utichnout a v Kotlině je vyrovnáno! Martin Kašper předložil po vhazování puk na DOMINIKA KAISLERA, který si vybruslil zpoza brány až mezi kruhy a z otočky zaskočil gólmana Marka! Asistence: Martin Kašper.
     
    06:35
    Domácí soubor si chtěl ztracené vedení hned vzít zpátky, když po krátkém pobytu v útočném pásmu dokázal zakončit. Brankář Kotrla si přední tyčku pohlídal.
     
    07:07
    Havlíčkův Brod má teď více ze hry a drží svého soupeře pod tlakem. V útočném pásmu se ale ne a ne dostat k přesnějšímu zakončení.
     
    07:47
    České Budějovice na chvíli pozdržely hru v brodském pásmu, jenže o puk přišly a vzápětí si vypomohly faulem. Dvouminutový trest dostal Michal Dvořák (CEB) za podražení.
     
    08:12
    Hosté se rychle osvobodili, ale puk už je znovu u jejich brány.
     
    08:23
    Mladí Rebelové prohráli dlouhý souboj v rohu budějovického pásma a hosté vyhodili.
     
    08:50
    Brankář Kotrla se musel mít na pozoru, protože soupeř na něj dvakrát vystřelil od modré čáry. První ránu maskovaná opora Jihočechů vyrazila betonem do rohu pásma, druhá z hole Jiřího Benáka byla nepřesná.
     
    09:05
    Hosté se znovu osvobodili.
     
    09:30
    Domácí už opět kombinují v Kotrlově blízkosti.
     
    09:55
    Havlíčkův Brod sevřel svého soupeře pod tlak a dostal se díky důrazu před brankou k zakončení, ale Pavel Hendrych v pádu nedokázal bekhendem přesně zamířit.
     
    10:14
    Na trestnou lavici usedli za hrubost Michal Bláha (CEB) a Josef Pilný (HBR). Prvně jmenovaný byl u velké šance, když zblízka dorážel před gólmanem Markem, ale trefil jen jeho položený beton.
     
    10:40
    Mladí bojovníci z Kotliny se chtěli vydat vpřed, jenže dopustili se v útočném pásmu nepřesnosti a o puk přišli dříve, než stihli něco nebezpečnějšího vymyslet.
     
    10:50
    Jihočeši se pokusili bleskově přejít do útočného území, jenže byli příliš netrpěliví a na soupeřově modré čáře se dopustili postavení mimo hru.
     
    11:04
    Znovu se přerušuje, tentokrát kvůli havlíčkobrodskému zakázanému uvolnění.
     
    11:28
    Hosté sevřeli soupeře do pevného objetí.
     
    11:41
    Tohle vypadalo nebezpečně! Daniel Klusáček nahodil puk od modré čáry a hezkou tečí se mezi kruhy ještě prezentoval Tomáš Vochozka. Brankář Marek ale stihl na změnu kotouče reagovat a zasáhl lapačkou!
     
    11:59
    Brankář Marek raději přerušil před dojíždějícími protihráči hru, když předtím zlikvidoval dalekonosné nahození. Buly proběhne po jeho pravé ruce.
     
    12:15
    Oba soupeři už jsou kompletní, hraje se 5 na 5.
     
    12:45
    David Matějka předvedl hezkou individuální akci, když využil toho, že má v mírném úhlu na pravé straně trochu více volného prostoru, sjel si k brance, přehodil si puk na bekhend a trefil dobře postaveného gólmana Marka u bližší tyče!
     
    13:02
    Tentýž hráč mohl pokračovat ve hře, jenže mezi kruhy útočného pásma sevřel kotouč ve své rukavici.
     
    13:36
    Hra se nám teď rychle přesouvá ze strany na stranu, ale obrázek se nemění. Sledujeme v Kotlině hlavně hodně bojovný hokej, jemuž dominují pozorné obrany.
     
    14:05
    Česko Budějovice vybojovaly u své brány kus černé gumy do své moci a míří vpřed.
     
    14:32
    Pavel Hendrych pořádně prověřil pozornost gólmana Kotrly, když si v levém kruhu srovnal puk na hůl a hezky mířil zápěstím ke vzdálenější tyčce. Opora Jihočechů vymrštila vzhůru svou lapačku!
     
    14:40
    Hosté také zakončili, jenže rána z úhlu byla hodně nepřesná.
     
    15:07
    Domácí se teď musejí bránit, soupeř si počíná v jejich pásmu aktivně.
     
    15:40
    Kotouč se stále rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, ale nic zajímavějšího to s sebou ani u jedné z branek nepřináší.
     
    15:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jako kdybych to zakřikl, soubor z jihu Čech se ujímá vedení! Kotouč objel při útočné akci destinace Martin Kašper – Kryštof Švagr – DAVID MATĚJKA, přičemž posledně jmenovaný na konci celé akce propálil z pravého kruhu gólmana Marka, který puk u první tyčky nestihl zachytit! Asistence: Kryštof Švagr, Martin Kašper.
     
    16:21
    Zakončení na obou stranách, ale gólmani si na těchto střelách smlsli. Brodský David Marek si poradil s dalekonosnou střelou, jeho protějšek Jan Kotrla se nenechal zaskočit střelou z úhlu.
     
    16:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, i mladým Rebelům se povedlo bleskově odpovědět a s Jihočechy srovnali krok! Viktor Michalička poslal puk na modrou čáru k Jiřímu Kopicovi, který nahodil puk před branku, kde číhal trestuhodně volný PAVEL HENDRYCH, jenž už měl snadnou úlohu umístit kotouč mimo dosah bezmocného gólmana Kotrly! Asistence: Jiří Kopic, Matěj Vála.
     
    17:10
    České Budějovice přibrzdil v rozletu odpískaný ofsajd.
     
    17:25
    Rebelové zavezli puk do rohu soupeřova pásma.
     
    17:50
    Při souboji u hrazení to v útočném pásmu přehnal s důrazem Vojtěch Veverka (HBR) a přímo před rozhodčím se provinil krosčekem.
     
    18:00
    Domácí ihned po vhazování vyhodili.
     
    18:10
    Hosté už jsou zpět v útočném pásmu, o puk bojují v jeho rohu.
     
    18:28
    Tento souboj nakonec prohráli, Havlíčkův Brod posunul kotouč alespoň do středního pásma.
     
    18:36
    Brankář Marek teď podržel svůj tým, když schoval ve své nastavené náruči střelu, jež na něj vyletěla z nebezpečného prostoru mezi kruhy.
     
    19:00
    Daniel Dudáček tvrdě vypálil od modré čáry do Markova betonu, který musel řešit ještě dorážku, protože ke kotouči se ihned dostal před brankovištěm číhající Jáchym Kondelík!
     
    19:17
    Jihočeši sevřeli svého soupeře u jeho brány a kombinují.
     
    19:40
    Domácím se daří držet puk za českobudějovickou bránou, kde šetří cenné vteřinky z Veverkova trestu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nenabídla příliš atraktivní podívanou, ale i přesto jsme viděli čtyři góly. Mladé Rebely poslal do vedení Slavomír Kadleček, ale o bleskovou odpověď se postaral Dominik Kaisler. To však nebylo vše, České Budějovice dokonaly obrat, když se prosadil David Matějka. Vyrovnat se však brzy povedlo Pavlu Hendrychovi, který vykouzlil ukázkovou teč. Prostředí část začne zhruba v 13:45, stav je nerozhodný 2:2.
     
    Vše je připraveno na začátek prostřední části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hokejisté zpod Černé věže se zabydleli v útočném pásmu, jenže o puk byli brzy připraveni.
     
    20:35
    Nyní už v Kotlině přihlížíme útočnému snažení mladých Rebelů.
     
    21:00
    Jihočeši jsou stále u své brány, nedaří se jim úspěšně rozehrát a dostat puk alespoň na chvíli do středního pásma.
     
    21:25
    Hezkou akci předvedl Viktor Michalička, který si obhodil obránce a zblízka bekhendem zkusil obstřelit gólmana Kotrlu, ale ten jeho ránu vykopl pravým betonem!
     
    21:58
    Domácí vstoupili do druhé třetiny s velkou chutí a opět donutili brankáře Kotrlu k zásahu, když maskovaná opora Českých Budějovic musela likvidovat betony střelu Vojtěcha Holendy z mezikruží.
     
    22:23
    Puk se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, obě obrany si dávají dobrý pozor.
     
    23:00
    Kotouč teď tráví nejvíce času hlavně v blízkosti středového kruhu, úvodní tlak Havlíčkova Brodu opadl, hra je už teď o poznání vyrovnanější.
     
    23:29
    Jiří Vlach se probil do zakončení, když se uvolnil mezi kruhy a zápěstím zaduněl na Kotrlovy nastavené betony. Vzápětí to ještě zkoušel z velkého úhlu Vojtěch Veverka, ale bez úspěchu.
     
    24:00
    Kotouč se stále zdržuje u brankáře Kotrly.
     
    24:18
    Když už se jeden z týmů probije k soupeřově bráně, ve většině případů stejně nestihne přes důslednou obranu zakončit. Oba brankáři mají minimum práce.
     
    24:45
    Hraje se dlouho bez přerušení. Obrázek dění na ledě se nemění, i nadále přihlížíme hodně bojovné a vyrovnané partii, jež s sebou šance takřka vůbec nepřináší.
     
    25:24
    Až teď musel rozhodčí fouknout do píšťalky, buly ve středním pásmu.
     
    25:34
    Tohle hlasitě volalo po gólu! Jiří Vlach našel z rohu pásma přesným pasem před bránu najíždějícího Vojtěcha Veverku, který předvedl rychlou kličku, jenže v obrovské rychlosti už nestihl skórovat do odkryté brány!
     
    26:00
    Hosté se dobře brání.
     
    26:26
    Sledujeme hodně svižný hokej, hraje se opravdu v hodně vysokém tempu, ale šancí je k vidění jako šafránu.
     
    27:00
    České Budějovice sice se svým útokem neuspěly, ale získaly alespoň zadarmo vhazování u gólmana Marka, když se Havlíčkův Brod provinil zakázaným uvolněním.
     
    27:18
    A znovu kotouč domácí hráči poslali podél levého mantinelu až na icing. Buly po Markově levé ruce.
     
    27:24
    Kryštof Švagr se opřel do puku v blízkosti modré čáry, ale jeho projektil brankář Marek velmi dobře viděl a vyrážečkou jej poslal do rohu brodského pásma.
     
    27:55
    Rebelům se nedaří přejít přes zahuštěný střed pole.
     
    28:13
    Až teď se po několika přesných přihrávkách ocitli na dostřel brankáře Kotrly, ale ten zasahovat nemusel, protože ránu Jiřího Vlacha z mezikruží srazil jeho spoluhráč do ochranné sítě.
     
    28:32
    Domácí velmi dobře bruslí a jejich aktivní pohyb dělá Jihočechům problémy.
     
    28:56
    Rebelové sevřeli svého soupeře pod tlak, který vyústil v zisk přesilové hry. Na lavici hanby usedl ke dvěma minutám Vojtěch Brabec (CEB) za zdržování hry.
     
    29:08
    Kotouč po souboji v blízkosti modré čáry hostů opustil hrací plochu.
     
    29:23
    Hosté vyhodili, ale Rebelové už se dostali zpět do přesilovkového postavení.
     
    29:37
    U modré čáry soupeře ale puk neudrželi dlouho a České Budějovice opět odpálily puk do Markovy blízkosti.
     
    30:00
    Domácí mladíci se trápí s rozehrávkou.
     
    30:20
    Celek zpod Černé věže stále velmi dobře hlídá svou modrou čáru a soupeře z Vysočiny vůbec nepouští do blízkosti svého gólmana Kotrly.
     
    30:40
    Až teď se Havlíčkův Brod dostal ke kombinaci v útočném pásmu.
     
    31:00
    Jenže přišla další chyba u modré čáry a soupeř vyhodil.
     
    31:15
    Hosté už jsou v plném počtu a hned je to na ledě znát. Brankář Marek musí mít oči na stopkách, protihráči kombinují v jeho blízkosti.
     
    31:50
    Hra zatím není pro oko hokejového fanouška příliš atraktivní. Hraje se sice aktivní hokej, ale tomu chybí větší nápad v útočné fázi. Obě obrany tak mají lehčí práci.
     
    32:11
    Havlíčkův Brod si vyměňuje kotouč v útočném území, ke střele se zatím neprotlačil.
     
    32:55
    Erik Bahula mohl jít do slibného úniku, jenže nedokázal převzít v tísni dvou protihráčů těžkou přihrávku a ve středním pásmu byl nakonec odzbrojen.
     
    33:22
    Jiří Vlach rychle vypálil, jenž na pravé straně si nesešteloval dobře mířidla a gólman Kotrla mohl zůstat klidný. Vzápětí si strážce budějovického brankoviště poradil se střelou z vrcholu levého kruhu.
     
    33:56
    Jihočeši se stále musí bránit.
     
    34:20
    Nakonec se jim povedlo posunout puk alespoň ke středovému kruhu.
     
    34:50
    Patrik Hrabaň nabral na pravé straně rychlost a zkusil to střelou na první tyč, ale rozechvěl ke smůle havlíčkobrodských Rebelů jen boční síťku.
     
    35:19
    Hra je stále značně neurovnaná, kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, ale šance se vůbec nedostavují. Jedná se většinou jen o střely ze stran, s nimiž nemají gólmani problémy.
     
    35:40
    Hosté získali puk a rychle s ním uhánějí kupředu.
     
    36:00
    Jejich útok byl ale zbrzděn a po souboji u hrazení v blízkosti modré čáry Rebelů hlavní rozhodčí přerušil hru.
     
    36:21
    Rebelové opět svým aktivním pohybem vířili vody v budějovickém pásmu a brankář Kotrla musel pomoci svým bekům, když u tyčky před Viktorem Michaličkou přikryl odražený puk.
     
    36:46
    Karta se otočila, nyní tahají za delší konec pomyslného provazu hokejisté z jihočeské metropole.
     
    37:05
    Hosté sice mají na své straně územní převahu, jenže nedaří se jim toho využít k ohrožení gólmana Marka.
     
    37:24
    Gólman Marek nakonec přeci jen musel zasahovat, když na něj z mírného úhlu na pravé straně vypálil Martin Remiáš, ale prostor u přední tyčky si pohlídal.
     
    37:40
    O něco lepší jsou teď hosté, Rebelové se soustředí hlavně na zadní vrátka.
     
    37:47
    Vhazovat se bude v pásmu Rebelů, kteří vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    38:03
    Jiří Vlach si najížděl na dlouhou nahrávku za záda českobudějovických beků, ale na prudký puk, který nakonec skončil až na zakázaném uvolněním, nedosáhl.
     
    38:25
    Domácí družina se probila podél levého mantinelu zpět k brance soupeře, jenže souboj v rohu pásma přerušil hlavní rozhodčí. Buly po Kotrlově pravici.
     
    39:00
    Obě patnáctky v akci. Nejdříve budějovický Martin Pospíšil měl trochu volného prostoru na levém křídle a provětral z kruhu střelou zápěstím Markovu vyrážečku, na druhé straně se nakonec neprobil k brance Jiří Vlach, který je hodně vidět.
     
    39:48
    Ještě jedno přerušení, brankář Marek podržel puk ve výstroji.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část toho moc zajímavého nenabídla a není tak divu, že skončila bez branek. V Kotlině tak stále platí nerozhodný stav 2:2 před třetím dějstvím, jež začne zhruba ve 14:29.
     
    Hráči obou týmů už naskakují zpět na led.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Jiří Benák dostal hned po vhazování od svého spoluhráče z obrany hodně těžkou nahrávku a pod tlakem musel jen nastřelit puk do útočného pásma.
     
    40:22
    Havlíčkův Brod se dopustil postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    40:47
    Havlíčkobrodský kapitán David Michálek chtěl podél hrazení nahodit puk, ale ten byl jen sražen protihráčem mimo hrací plochu. Buly ve středním pásmu.
     
    41:15
    Tomáš Vochozka se snažil projít po ose útočného pásma před branku, ale byl sevřen dvěma protihráče a v těžké situaci o kotouč přišel.
     
    41:40
    Jihočeši se stále drží s pukem na dostřel brankáře Marka.
     
    42:03
    Mladí Rebelové získali kotouč do své moci a hnali se do útočného pásma, jenže brzy byli odzbrojeni a musejí se znovu soustředit na obranu.
     
    42:35
    Michal Bláha nic složitého po převzetí puku v útočném pásmu nevymýšlel a okamžitě z pravého kruhu vyslal polovysokou střelu, jež doplachtila do náruče gólmana Marka, jenž byl u první tyče včas.
     
    43:00
    Domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    43:28
    Rebelové měli ponechanou výhodu a brankář Kotrla si s ranou Jiřího Benáka z pravého kruhu poradil. Na 2 minuty za vysokou hůl je vyloučen Erik Bahula (CEB).
     
    44:00
    Jihočeši rychle vyhodili.
     
    44:17
    Rebelům se zatím v přesilovce moc nedaří.
     
    44:55
    Domácí operují s pukem v rohu budějovického pásma.
     
    45:10
    Hosté sice čelí územní převaze svého soupeře, jenže mladí Rebelové se trápí v koncovce.
     
    45:40
    Od modré čáry vypálil Matěj Vála, ale jeho rána postrádala větší přesnost. Domácí však zůstávají u puku v útočném pásmu.
     
    46:12
    Michal Bláha nebezpečně vystřelil z pravého kruhu, a i když mířil hodně nepřesně, domácí beci si moc nerozuměli a málem nechali soupeřova útočníka před bránou zakončit.
     
    46:35
    Rebelové diktují tempo hry, je vidět, že i když se jim přesilovka rozhodně nepovedla podle představ, naladili se díky ní na příznivou útočnou vlnu.
     
    47:46
    Patrik Hrabaň (HBR) – 2 minuty – faul kolenem.
     
    47:52
    Jiří Kopic odrazem o mantinel osvobodil svůj tým.
     
    48:10
    České Budějovice se prodraly středním pásmem a už operují s kotoučem kolem brankáře Marka.
     
    48:30
    Rebelové jsou stále pod tlakem. Tvrdě pálil z levého kruhu Martin Remiáš, ale vyprášil jen u první tyčky Markovy betony. Hosté pokračují v tlaku.
     
    49:10
    Nakonec se Havlíčkobrodští přeci jen osvobodili.
     
    49:35
    Oliver Pánek dvakrát ve slibné šanci! Poprvé mířil nepřesně z pravého kruhu, ale při druhém pokusu už byl blízko, když mohl po nahrávce Tomáše Vochozky pálit do odkryté brány, jenže v rychlosti mu puk uskočil z hole!
     
    50:06
    A blízko byli i Rebelové, kteří se hodně důrazně tlačili do předbrankového prostoru, ale gólman Kotrla i v pozici ležmo svou svatyni ustrážil!
     
    50:37
    Znovu se hraje dlouho bez přerušení, puk je v pásmu hostů.
     
    51:00
    Nepříjemnou ránu měl na svědomí Michal Bláha, jenž rozkmital své rychlé nohy a z pravého kruhu zkusil štěstí, ale brankář Marek puk vykopl pravým betonem do bezpečí.
     
    51:25
    Rozhodčí znovu dlouho nepřerušoval, nyní se kus černé gumy potuluje v blízkosti gólmana Kotrly, ale českobudějovická obrana si počíná zodpovědně.
     
    51:55
    Jihočeši jsou stále zatlačeni hluboko do obranné ulity a neustále musejí nahánět Rebely kolem Kotrlovy svatyně.
     
    52:03
    Hosté nakonec vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    52:27
    Tohle vypadalo nebezpečně! Martin Remiáš obkroužil bránu Rebelů a i když puk přes Markovy betony k tyčce nepropasíroval, kotouč se odrazil k Davidu Matějkovi, jenž mohl dorážet, ale brodský muž a maskou před ním zalehl puk!
     
    53:00
    Kotouč se drží daleko od obou branek.
     
    53:26
    Rebelům nevyšla útočná kombinace, po nepřesném pasu mohou znovu hrát hosté zpod Černé věže.
     
    53:50
    Patrik Hrabaň vyhazoval kotouč pryč z brodského pásma, jenže protihráč jej ještě kousek za modrou čarou stihl zpracovat rukavicí a rychle přihrát spoluhráči.
     
    54:15
    Hosté se nakonec v blízkosti havlíčkobrodské brány dlouho neohřáli, Rebelové posunuli hru do útočného území, kde si hledají cestu ke střele.
     
    54:39
    Jihočeši po vybojování kotouče vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    54:55
    A znovu stejný technický prohřešek, buly proběhne po pravici gólmana Kotrly.
     
    55:10
    Martin Pospíšil se skoro proháčkoval útočným pásmem až před gólmana Marka, stopku mu vystavil až poslední protihráč, který jej vyhnal do rohu pásma.
     
    55:32
    Brankář Marek teď ulehčil práci svým obráncům, když si povyjel trochu ven ze svého brankoviště a ukryl pod lapačkou až do odpískání odražený puk od zadního mantinelu.
     
    55:50
    Útočná akce Havlíčkova brodu měla doslova jepičí život, hrát mohou hosté.
     
    56:08
    Skvělý obranný zákrok předvedl Jiří Vlach, který se vrátil pomoci spoluhráčům do obranného pásma a zachytil nahrávku Martina Remiáše, jenž hledal před bránou volného spoluhráče.
     
    56:34
    Gólman Marek měl na své straně i hokejové štěstí, po utěšené střele ze strany cinkla za jeho zády tyčka!
     
    57:00
    Hraje se hlavně v blízkosti středového kruhu.
     
    57:26
    České Budějovice to ještě zkoušejí, ale obrana Rebelů je pevná. Uvidíme, zda se některému z týmů podaří rozhodnout ještě v základní hrací době, jež se chýlí ke svému konci.
     
    58:08
    Brankář Marek teď v těžké chvíli podržel svůj tým, když na něj Jihočeši neúnavně doráželi z bezprostřední blízkosti. Opora Rebelů ale udržela puk před brankovou čarou, přičemž přišla o helmu.
     
    58:08
    David Marek (HBR) nakonec dostal 2 minuty za sekání. Trest za něj odsedí Vojtěch Holenda (HBR). České Budějovice si vyžádaly oddechový čas.
     
    58:08
    Rebely asi čekají hodně těžké chvíle. Uvidíme, jak si v oslabení na konci zápasu povedou.
     
    58:12
    Jihočeši získali po buly puk a kombinují v útočném pásmu.
     
    58:36
    Střela od modré čáry byla sice hodně razantní, ale i nepřesná. České Budějovice však zůstávají u puku.
     
    59:10
    David Matějka se mohl stát českobudějovickým hrdinou, jenže před odkrytou bránou si nedokázal srovnat puk na holi a z úhlu minul přední tyčku!
     
    59:35
    Domácí vyvezli puk pryč ze svého pásma.
     
    59:54
    Čeká nás prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani ve třetím dějství jsme se branky nedočkali, oba soupeři tak už mají jistý minimálně bod.
     
    Za chvíli nás čeká pětiminutové prodloužení. Havlíčkův Brod v něm bude ještě 8 sekund hrát oslabení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:06
    Rebelové hned po vhazování vyhodili.
     
    60:25
    Tvrdou ránu schytal do nohy obětavý obránce Patrik Hrabaň, který s bolestivou grimasou v obličeji odjíždí na střídačku. Snad bude v pořádku. Od modré čáry potom ještě pálil Erik Bahula, ale brankář Marek zasáhl dobře betonem.
     
    60:41
    Gólman Kotrla si poradil s dalekonosnou střelou, jíž vyrazil betony do rohu pásma.
     
    60:44
    Hodně výhodná přesilovka 4 na 3 se nabízí mladým Rebelům. Na lavici hanby míří ke dvěma minutám Jiří Kubeš (CEB) za faul loktem.
     
    60:55
    Havlíčkův Brod drží puk za českobudějovickou bránou.
     
    61:06
    Jeden z beků se chtěl opřít do puku, ale práskl nechtěně do ledu tak silně, že zlomil hůl na několik kusů. Domácí stále zůstávají na dostřel gólmana Kotrly.
     
    61:18
    David Michálek využil toho, že dostal trochu času a volného prostoru v pravém kruhu. Jeho zápěstí střela si našla cestu do náruče gólmana Kotrly, který si pohlídal přední tyč.
     
    61:52
    Kraučukova družina ostřelovala bránu Jihočechů, jenže jejím projektilům chyběla větší přesnost. Nakonec se s pukem dostala až za modrou čáru a píská se ofsajd.
     
    62:09
    Hosté vyhodili, ale už se musí znovu bránit.
     
    62:22
    A opět kotouč doklouzal přes celou délku hřiště až k brankáři Markovi.
     
    62:37
    Brankář Kotrla podržel svůj tým, dobře totiž viděl střelu ze strany, jíž dokázal vytěsnit betony do rohu pásma.
     
    63:00
    Jihočeši už jsou kompletní a hned si hledají cestu k ohrožení brankáře Marka.
     
    63:33
    Poprvé David Matějka ještě trefil jen hůl bránícího protihráče, ale podruhé už kotouč na brodskou bránu vyslal. Gólman Marek si však věděl rady a puk u bližší tyčky lapil do náruče.
     
    63:49
    Pozadu nechtěli zůstat ani havlíčkobrodští mladíci, kteří svůj pobyt v útočném pásmu zakončili střelou, jež byla vytlačena do ochranné sítě. Buly u gólmana Kotrly.
     
    64:00
    Daniel Klusáček vyslal od modré čáry štiplavý projektil, který musel brankář Marek vyrážet nad svou bránu pravým ramenem. Hrát mohou jeho spoluhráči.
     
    64:15
    Hodně živo teď bylo před českobudějovickou bránou, kam se Rebelové důrazně tlačili. Vzápětí pálil ještě mezi kruhy Jiří Vlach, ale nesešteloval si dobře mířidla.
     
    64:40
    Domácí odrazili soupeřův útok a ještě to zkusí.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, na řadu tak přijdou samostatné nájezdy.
     
    Stále ještě probíhá úprava ledové plochy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Samostatné nájezdy začnou hosté z Českých Budějovic.
     
    David Matějka (CEB) krásně vymíchal gólmana Marka – 0:1!
     
    Jiří Vlach (HBR) zkusil bekhendový blafák, ale svou střelou branku netrefil – 0:1.
     
    Lukáš Matys (CEB) si zkusil rozhýbat brankáře Marka, ale neúspěšně – 0:1.
     
    Viktor Michalička (HBR) si sjel až před branku a usměrnil puk jen do Kotrlovy lapačky – 0:1.
     
    Jáchym Kondelík (CEB) si vybruslil až před bránu, položil si brankáře Marka na led a po vydařeném bekhendovém blafáku skóroval pod horní tyčku – 0:2!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC České Budějovice.
    O bonusovém bodu pro České Budějovice rozhodl DAVID MATĚJKA, který si brankáře Marka rozhýbal rychlými kličkami a skóroval do odkryté části brodské brány!
     
    Konec zápasu.
     
    České Budějovice si nakonec odvážejí domů pod Černou věž dva body, když mladé Rebely porazily 3:2 po samostatných nájezdech. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, předávám slovo kolegovi Richardu Wagnerovi, který pro vás bude za pár minut komentovat utkání juniorky s Kolínem. Přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou. (15:19:38)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Kadleček, 17. Hendrych (Kopic, Vála) – 7. Kaisler (Kašper), 16. Matějka (Švagr, Kašper), rozh. náj. Matějka


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – M. Němec, Benák, Vála, Kopic, Lachman, Hrabaň – Hendrych, Kadleček, Donda, Holenda, Petržílek, Beran "A", Vlach, Pilný, Veverka, Březina, Michálek "C", Michalička.
    Trenéři: Milan Kraučuk a Aleš Kraučuk.

    HC Motor České Budějovice: Kotrla (D. Němec) – Švagr, Klusáček, Brabec, Dvořák, Kubeš, Dudáček, Jurka – Pánek "A", Matys, Remiáš "A", Bláha, Vochozka, Pospíšil, Kaisler, Matějka, Bahula "C", Kondelík, Kašper.
    Trenér: Jan Trummer.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Jan Blaha, Jakub Capouch
    bahis siteleri